Házipatika fórum: műtét/alternatív kezelés derék táji porckorongsérvnél - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

Oldal 1 / 1

műtét/alternatív kezelés derék táji porckorongsérvnél

#1 Daphne15 2008. 08. 26. - 08:48:48

Hello! valószínű kissé elkéstem ezzel az üzenettel, de csak most bukkantam rá a fórumodra. Nekem ugyan még nincs porckorongsérvem, csak discopátiám. De egyszer operáltak agyalapi mirigy cisztával az OITI-ben és a kórteremben voltak, akiket porckorongsérvvel operáltak. Az egyik ilyen betegtársamnak a második porckorong műtétje volt. Azt mesélte, hogy rokkantnyugdíjas volt ezzel a problémával. Az első műtét nagyon jól sikerült nála, és emiatt következő alkalommal nem kapta már meg a 67%-ot, így visszament dolgozni. Egy könyvesboltban volt eladó, ahol pakolni kellett az árut, és emiatt kiújult a sérv. A második műtét után komoly fájdalmai voltak, és lassabban javult, mint első alkalommal, de aztán helyrejött. Az ő tapasztalata, és az idegsebész is azt mondta, hogy a műtéttel elhárítják a komolyabb következményeket, illetve megszüntetik, vagy legalábbis jelentősen csökkentik a panaszokat, de továbbra is kímélő életmódra van szükség műtét után is. Tehát pl. nagy súlyokat továbbra sem tanácsos emelgetni, stb. , mert akkor kiújulhat. Egyik gyerekkori barátnőm reumatológián, és mozgásszervi rehabilitációs osztályon ápolónő. Ő azt mondta, hogy konzervatív ( nem műtéti) kezeléssel (fizikoterápia, infúziós kezelés, és társai), is sokat lehet javítani rajta, és szépen vissza tud húzódni, de persze egy határig. Van aztán egy stádium, mikor már tényleg műtétre van szükség, de ő is azt mondta, hogy műtét után is kímélnie kell magát a betegnek, mert akkor kiújul. Szóval reumatológiai kezelésekkel is sokat lehet javítani a dolgon, és sokáig elodázható a műtét. Persze nincs két egyforma eset. Műtét után az OITI-ben úgy működött a dolog, hogy másnap felkelhettek a gerincsérvvel operált betegek. Mindegyikőjükhöz hívtak gyógytornászt, még a délelőtt folyamán, és őt meg kellett várniuk. Ő mutatta meg a helyes mozdulatokat, és utána már vígan sétáltak. A nevelőapámnak is gerincsérve van, csak neki más probléma is van mellette, egy korábbi esés/sérülés következtében, és emiatt a sérülés miatt nem tudják megoperálni a sérvét. Ő használja a kozmodisk-et, és azt mondja sokat segít. Előtte rengeteg fájdalomcsillapítót szedett, amik alig segítettek, sokszor fetrengett a fájdalomtól, de mióta a kozmodiscet használja alig kell fájdalomcsillapító, és azóta nem kellett reumatológiára befeküdnie kezelésekre, csak gyógymasszőrhöz jár időnként. De talán azóta már saját tapasztalatból ti is tudjátok ezeket. Jobbulást a férjednek!

#2 mikormarta 2006. 05. 18. - 22:37:30

Sziasztok Sorstársak! A férjemet másodszor műtötték meg porckorongsérvre,1999-ben, és most ugyanott a 4-es 5-ös csigolya közt, 2006 április 28-án. Aki ugyanilyen betegségtől szenved,és meg is műtötték, mit ajánl, mit mozoghat, műtét után mennyi idő múlva? Van remény egy normális, és elfogadható életvitelre? Szeretne mozogni sokat, de sajnos nem lehet mindent. Milyen sportot végezhet? Az orvos szerint úszni és kerékpározni lehet csak .Rotációs mozgást nem végezhet.Aki tud tanácsot adni, örömmel olvasnám. Emilem: mikormarta@freemail.hu

#3 2006. 01. 18. - 23:02:43

Sziasztok! A férjemnek lassan fél éve gerincsérve van. Biztos sokan találkoztatok már ezzel a betegséggel. Arról szeretnék beszélgetni, hogy vannak-e olyan tapasztalatok, akik néhány hónap vagy esetleg hosszabb idő után nagyjából meggyógyultak alternatív kezelésektől mert a műtéti kockázat miatt a férjem ezt csak akkor merné bevállalni, ha nincs más lehetőség, így egyenlőre halogatjuk és gyógytornázik, bizonyos területeken javulást tapasztal (a járással mostanában nincs gond), ugyanakkor új típusú fájdalmak is megjelentek nála (ülés fekvés eddig nem járt fájdalommal, most inkább ez a nehézkes), nem tudjuk meddig érdemes várni a javulást. Érdekelneki hogyan és mennyi idő alatt gyógyult meg? Műtéti tapasztalatok is érdekelnének?


Oldal 1 / 1
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: