Szia!
Az előbb itt már írtam egy úriembernek, gondoltam megosztom veled is, amit tudok. Tudni kell, hogy a "felfázás" a legrikább esetben származik abból, hogy hideg kőre ültél, vagy mezítlá mászkáltál. A felfázások zöme baktériumos eredetű hólyagfertőzés. Én tudom, nekem majd fél év alatt sikerült belőle kimásznom, de azalatt az idő alatt egy komplett orvosi lexikon lett belőlem, ami ezeket a témákat illeti. Szóval a te felfázásod valószínűleg enyhe lefolyású lehetett, és otthoni kúrától elmúlott, szerencsés alkat vagy. Átalában legtöbb esetben az E-coli baktériumok okozzák a gyakori vizelési ingert, és mindent ami a felfázáshoz tartozik, ez egy bélbaktérium, ami sajnos a nők genetikai adottságának következtében(ugye a három nyílás elég közel van egymáshoz) először átterjed a hüvelybe, aztán pedi a hólyagba. Gyakran hívják ezt a betegséget "mézeshetek szindrmának", mert a szexuális aktus következtében knnyebben bejutnak a baktériumok a hugycsőbe. Persze nem feltélenl van összefüggésben a kettő, de sajnos megeshet. A férfiaknál általában ez nem okoz gondot, mert nekik sokkal hoszab a hugycsövük, és ezért a baciknak nincs ideje felmászni rajta, mert a vizelettel kiürítik idő előtt. De azt mondják, hogy átvihető a férfira adott esetben a fertőzés. Nos, nekünk ebből a szempontból szerencsénk volt, mert a szexuális aktusokal nem volt összefüggésben a hólyaggyulladásom. A másik probléma, ami hasonló jeleket mutathat, de az is általában a nőknél jellemző, a hüvelygyulladás, vagy a hüvelyi gombás fertőzés. Mert ha mondjuk gomba kerül a hugycsövedbe, és begyullad, az is okozhat gyakori vizelési ingert, és általános diszkomfort érzést, de ez a jobbik eset talán, bár megmondom őszintén én már nem tudom. Mindegy visszatérve, hogy akármilyen baja is van a barátodnak, mert a hámlás tényleg lehet gombás eredetű, de panaszkodik ugye vizelési gondokra, viszketésre, és a váladékozásra. Én azt mondom, hogy mielőbb menjetek el orvoshoz, e is, és ő is, te a nőgyógyászatra, ő az urológiára, és nézessétek meg magatokat, Bár megjegyze, hogy Neked, mint nő, két kört kellene futni, és egyszer a nőgyógyászaton, és mégegyszer az urológián kellene megvizsgáltatnod magad! Ez azért fontos, mert attól, hogy jelenleg tünetmentes vagy, vagy panaszmentes, nem biztos, hogy nem kaptál már el valami a barátodtól, és inkább a elején fogjátok meg a dolgokat. Mert a barátodnak ez alapján lehet gombája is, de más is, hugyúti fertőzése, rosszab esetben prosztata gyulladása akkro viszont te is ki vagy téve az ujrafertőzésnek! Nem ijesztgetés képpen mondom, de tényleg az lenne a legcélszerűbb ha nem halasztanátok tovább az orvosi látogatást. Tudom nagyon szar dolog, elhiheted, hogy az elmúlt fél évem meglehetősen nyomasztó volt, mert vagy az urológia várójában strázsáltam négy keresztes véres vizelettel, vagy a nőgyógyászaton visszatérő gombával. De megérte, mert mostmár tudom, hogy van megoldás! na fel a fejjel! ;)