Házipatika fórum: Én és a lyme kór - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 8 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Utolsó »

Én és a lyme kór

#41 kisnoki 2010. 11. 17. - 10:37:05

Kedves pcsbier! Sajnos én is hallottam olyan esetről, amikor a fertőzés után azonnal elkezdődött a kezelés, de így is szükség volt 2. kúrára. Abban egyetértek, hogy nem szabad háziorvosra/SZTK dokira bízni a dolgot. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrummal és a doktornővel. És igen, sajnos nagyon sok pénzbe kerül, én már 1 éve nem is számolom, hogy mennyit költök erre, attól csak jobban kikészülnék :p (néhány bőrgyógyász, krémek, egyéb "hasznos" dolgok, utazás, még több orvos és vizsgálatok= 500e ft, és ez még csak 1,5 év...) Én mindenkinek javasolnám az akupunktúrás kezelést. Nekem nagyon sokat segít testileg és lelkileg is. Már a 4. kúrát csinálom, de szerencsére a candidán kívül más problémám nem volt (persze ez egyénfüggő is) és emellett csak probiotikumot szedek. Nagyon alattomos baktérium, nekem az első kúra utáni véreredményem jobb lett, a 2. után rosszabb és a 3. után megint jobb. Kíváncsi vagyok januárban mi lesz az eredmény... Jobbulást mindenkinek!

#42 andi0906 2010. 10. 19. - 19:56:26

Szia pcsbier! Nekem úgy van kullancs okozta fertőzés a szervezetemben,hogy mégcsak jele sem volt,hogy mecsípett volna. Az első vérvétel eredményem júlisban lett meg akkor a Borrelia Eliza IgG,és a Western Blot IgG is határértéken volt. Akkor 1 hónapig szedtem a Doxycyclint,és ugye nyár volt,napra nem mentem,nem volt könnyű. a következő vérvétel szeptemberben volt,na ezek most pozitívok lettek.Szóval ennyit az 1 hónap antibiotikumról. 2 hét múlva megyke infektológiára,hát kiváncsi leszek mit mond. Kitartást Kívánok! Andi

#43 pcsbier 2010. 10. 19. - 14:21:02

Sziasztok, Ahogy olvasom a hozzászólásokat, valamennyire szerencsésnek tartom magam, mert egyelőre nálam tünetmentes a betegség. De ennyire nem is mennék előre, inkább leírom a történteket, hátha valakinek segít. Idén májusban történhetett a csípés, de már csak a piros folt volt, amit észrevettem a térdhajlatomban - biciklizés után kb. 5 perc alatt jelent meg (gondolom a megnőtt vérkeringés "segített" rajta) és 1 hét alatt tűnt el. A párom a SOTE-n végzett, így szerencsére jártasabb volt ezen a téren. Mondta is, hogy ez kullancs gyanús, én meg mentem is egyből vérvételre. Az Istenhegyi Géndiagnosztika volt, amiről több pozitívat is olvastam, egyedül az nem tetszett, hogy senkivel nem lehet konzultálni, csak előre lefixált időpontban (és csak heti 1 nap van rendelés), ami viszont több, mint 1 hónapra volt. A teszt eredmény is megjöhetett volna mondjuk hamarabb - 2 és fél hetet kellett rá várni. A Western Blot IgM és IgG tesztje is pozitív lett. Időpont híján a háziorvosomhoz mentem, aki a Szent Lászlóba adott beutalót és kiírt napi 200 mg Doxycylint. 1 hétre rá kaptam időpontot. A doki nevére nem emlékszem pontosan (azt hiszem Kósa volt a vezetékneve). Elmondtam neki a történteket, ő persze kioktatott, hogy nyáron nem szabad doxy-t szedni, mert fényérzékenységet okoz, aztán 1 hétre elegendő Amoxycylin-t kaptam (napi 200 mg-t). Kérdeztem, utána hogyan lesz. Ő azt válaszolta, hogy ennyi volt, gyakorlatilag meggyógyultam. Mérges voltam, hogy elpazaroltam az időmet meg azt az 1 hetet, erre a baromra. Szerencsére a Géndiagnosztikán megadták a doktornő számát, aki nagyon segítőkész volt. Azt mondta, hogy napi 1000 mg kell az amoxy-ból, és ezt legalább 3 hétig szedjem. Mivel a párom gyógyszerész, így szerencsére nem volt gond ezek kiváltása. Állami támogatás úgyis párszáz HUF lett volna a 3 heti adagra. Emelett toltam a Béres cseppet, multivitaminokat, Immuncomplex nevű immunrendszer erősítőt és vérkeringés serkentőt, ezt a Magyar Kullancs Szövetség elnöke ajánlotta valamely írásában (ugyanis a vírus szeret megbújni a végtagokban). Nem tudom, mi lehet(ett) a gond, de sajnos a múlt heti kontroll vérvétel eredménye újból pozitív lett. Most gondoltam arra, hogy jól be kéne perelni azt a parasztot a Szent Lászlóban. De persze ettől még nekem nem lenne jobb. Most megpróbálok időpontot kérni a Géndiagnosztikán, vagy kegalább beszélni a dr.nővel. Tünetek továbbra sem jelentkeztek (ez persze nem is baj). Nem nagyon tudok tanulságokat írni, de azért van 1-2 történetemben: -hagyd a fenébe a háziorvost/SZTK dokit, ehhez specialista kell (készülj arra is, hogy nem lesz olcsó - nekem eddig legalább 40000 bánta és még mindig nem gyógyultam meg) -ha végig is csinálod a kúrát, korántsem biztos, hogy nem kell megismételned Ha valakinek van vmi alternatív ötlete, kérem, írja meg. Én pedig beszámolok majd a fejleményekről. Kitartást mindenkinek!

#44 kisnoki 2010. 09. 10. - 18:59:52

Sziasztok! 2008 júliusában ekcémás foltok jelentek meg a nyakamon és a karomon. Kis idővel tetőtől talpig gyulladt volt a bőröm, hámlott és viszketett. A bőrgyógyászok felírtak krémeket, fürdető olajat, gyógyszert, melyek rövid ideig enyhítették a tüneteket. Az utolsó bőrgyógyász, akinél jártam azt mondta, hogy meg kell tanulnom együtt élni ezzel, mert életem végéig így lesz. A következő 5 hónap kísérletezéssel telt. Bármit hallottam vagy olvastam, ami gyógyíthatja az ekcémát, kipróbáltam, a tölgyfakéreg főzetes borgatástól kezdve, az aloe verás pakoláson át, a liget szépe olajig. Megváltoztattam az étrendemet is, de semmi nem segített. Sokáig azt hittem, hogy a változások miatt vagyok ekcémás (elkezdtem dolgozni, elköltöztem otthonról). Az egyik ismerősöm ajánlott egy természetgyógyászt, aki már az első találkozásnál nagyon sokat segített: elhittem, hogy egyszer nem fog fájni a fürdés és az, hogy ruhát hordok, hogy nem fogom minden nap véresre vakarni a testemet és nem kell a napom nagy részét hiábavaló krémezéssel töltenem. 2009 júniusában a bal lábam bedagadt, vörös volt és forró, majd lilás barnás foltok jelentek meg rajta. Ekkor küldött el a természetgyógyászom az Istenhegyi útra, vérvizsgálatra. Mint kiderült több tünetem is van, ami Lyme-ra utal: félrebeszélés, kommunikációs készség romlás, memóriazavar, szétszórtság, gyakori félrenyelés, izomrángás, izomgörcs, fantomérzés, alvászavar, szorongás, látásromlás, ok nélküli levertség. Göndör hajam kiegyenesedett, hullott, a körmeim elvékonyodtak. Túl vagyok már két 40 napos antibiotikum kúrán (Doxicyclin, Tinidazol), egy Candida diétán (antibiotikum mellékhatása), eközben találtak a szervezetemben egy kórokozót, ami miatt eddig nem hatott az antibiotikum. 2009 októberétől minden héten járok akupunktúrás kezelésre, hogy bírjam az antibiotikumot testileg, lelkileg. Két hete ért véget a 3. kúra (Minocyclin, Tinidazol), de sajnos/szerencsére ezt kevésbé viseltem jól, mint az előző kettőt. A doktornőtől megtudtam, hogy pusztulnak a kórokozók emiatt éreztem magam rosszul. A sok rossz dolog ellenére biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül fertőződtem meg. Szükségem volt erre a betegségre, ahhoz, hogy a megfelelő irányban fejlődjön a személyiségem, máshogy lássam a világot és tudjam, mit akarok igazán. Mióta így gondolkodom, könnyebben viselem a betegséget és a kezeléseket testileg és lelkileg is. Azért gondoltam, hogy írok a fórumra, mert úgy vettem észre, hogy az ekcéma nem túl gyakori tünete a Lyme-kórnak, és így talán segíthetek valakinek a betegség felismerésében.

#45 segedin 2010. 09. 04. - 06:51:38

Szia nyanyi104! Már lehet nem is aktuális a válaszom. Bocsi, azért próba szerencse. Nos. Az ilyen vizsgálatok ára szerintem most kb. úgy 15.000 Ft körül van. Sokan azt mondják, hogy a vérből hosszú ideig kimutatható lyme fertőzés, de ez nem jelent aktív betegséget is. Ez oké, de ha vannak tünetek, akkor muszáj arra gondolni, hogy újra fellángolt a lyme fertőzés, és újra kezelni kell. (önálló véleményem, bár sok orvos is ezt mondja) Kíváncsi lennék, h a Lakos dokinál milyen eredményt kaptál? Vannak valamilyen szervi tüneteid? Mert ha 6 hétig szedted a nagy-dózisú antibiotikumot, akkor tényleg jó eséllyel meg is gyógyultál. Talán egy tanács, próbálj ne aggódni ez miatt, mert a félelem és a betegséggel való foglalkozás, negatívan hat az egészségedre. Bármit ajánlanak az orvosok tarts be, és amint a tüneteid visszatérnének (ha vannak, vagy voltak) rögtön menj orvoshoz, és ne hagyd magad lerázni, mert ha időben jön a segítség akkor tényleg ki lehet ebből a kórságból gyógyulni. Kellemes napot Mosoly

#46 nyanyi104 2010. 08. 09. - 11:09:47

Sziasztok! 2007 tavaszán, kullancsípés után jelent meg a Lyme-foltom. Bőrgyógyászhoz mentem, vért vettek, a 6hetes kitenyésztés alatt napi 3000mg antibiotikumot szedtem, eközben 4 orvossal beszéltem, mind azt mondta, hogy Lyme, de ha végigcsinálom a 6 hetes antibiotikum kúrát gyógyultak tekinthetem magam. Az első és a második serologia is negatív lett, a börtünet elmúlt, semmi panaszom nem volt, így annyiban maradt a dolog. Azonban olvasva a cikkeket, fórumokat egyre jobban félek, hogy a "-" eredmény ellenére valóban Lyme- volt, és nem kaptam meg a megfelelő kezelést! Most dr. Lakos-hoz készülök, és a kérdésem az lenne az érintett fórumozókhoz, hogy 3 év után kimatatható-e, ha fertőzött voltam/vagyok? Valamint, hogy pénzben kb. mennyi lesz egy vizsgálat+vérvétel? Üdv.

#47 arnold_007 2010. 07. 01. - 19:12:10

Hát el elég baj, hogy visszatérhet. :(

#48 csbetti79 2010. 06. 27. - 07:37:55

Sajnos a Lyme kór később is visszatérhet, az azonban mindenképpen jó, hogy ilyen gyorsan kezelnek! Remélhetőleg így kisebb lesz az esélye a betegségnek. Jobbulást! Betti

#49 arnold_007 2010. 06. 02. - 17:40:45

Sziasztok! Kb. 3 hete egy nap azt vettem észre, hogy reggelre mire felkeltem egy méretes vörös folt volt a combomon. Nem voltam semmi olyan helyen, ahol kullancs megcsíphetett volna, max. az udvarod, de nem vettem észre semmit sem, csak a foltot, valamint azt, hogy délután már 38,5 volt a lázam. Másnap elmentem orvoshoz, ott kaptam gyógyszert meg kenőcsöt. 3 napig még lázas voltam, majd elmúlt a folttal együtt. Ezután küldtek el vérvételre és kaptam még Doxypharm-ot (kb. 5 napig szedtem). 2 hét múlva, vagyis ma megjött az eredmény és Borrelia IgM rec. ELISA pozitív lett. :( Most kaptam megint gyógyszert Doxypharm 100 -at, 6 hétig kell szednem és kaptam mellé Noacid 20mg -t (gyomornedv ellenálló tabletta), mert elvileg a Doxypharm tönkreteszi a gyomrot. Szóval azt mondták 6 hétig szedjem, majd 3 hónap múlva újabb vérteszt lesz. Ami érdekes, hogy ha nincs a vérteszt, akkor nem szednék semmit, mert szerencsére semmi panaszom nincs. A kérdésem, hogy ha eltelik ez a 6 hét és remélem a 3 hó után negatív lesz a tesztem, akkor úgy vehetem, hogy meggyógyultam? Vagyis meglehet ebből véglegesen gyógyulni, vagy később újra visszatérhet?

#50 marussia 2010. 03. 24. - 13:12:35

Kedves Szilvia! Én a lányom betegsége miatt figyeltem fel arra, amit írt. 4 éve beteg, többször vizsgálták Lyme-ra is, kétes illetve negatív eredmények lettek. Beszedett Doxyciclint 2-szer 1 tablettát azt hiszem 100mg-ost 2 vagy 3 hétig. De a tünetei nem csökkentek, egyre súlyosabbak lettek. Neki nem vettünk észre kullancsot vagy piros foltokat, a kezei fájtak, majd a lábai végül a nyaka, elviselhetetlen éles, szúrásos fájdalommal, továbbá nagyfokú érzékenységgel melegre, a ruha vagy bármi érintésére. Sokféle betegségre kivizsgálták, az agyvíz és vérvizzsgálatok negatí eredménnyel jártak, cs ak egész kisfokú gyulladásssst sikerült kimutatni. Nekünk is nagy problémát okoz, hogy sok orvos nem veszi komolyan a tüneteket, színlelésnek tartja, mikor ott tartunk, hogy a lányom szinte semmit se tud csinálni. 2 hónapja a szeme alig bírja a fényt, egésznap napszemüvegben van, annyira fáj a fénytől a szeme. A szemorvos megvizsgálta, szerinte nem áll fenn semmilyen elváltozás. Nem tudom, a maga tünetei mennyiben felelnek meg ezeknek, de kérem, ha van javaslata, milyen betegségekre,hogyan, holszerezhetők be az említett gyógyszerek, kérem, segítsen. Jártunk a pécsi kliniká, pesti fájdalomambulanciákon, sehol se segítettek. Már sok gyógyszert kipróbáltattak vele,de egyik se használt, 3 hónapja nem tud aludni sem. Válaszát megköszönöm: Marika

#51 segedin 2010. 03. 10. - 08:38:23

Szia menthe! Ha nem túl nagy kérés, írj majd róla, hogy mit intéztél! Sok kitartást, és mihamarabbi javulást. Mosoly :d

#52 menthe 2010. 03. 08. - 17:56:56

Köszi, holnap megyek a Géndiagnosztikába. Fájnak az ízületeim, a hátam tropára ment. Már úgy mozgok, mint egy reumás öregasszony.

#53 lyme126 2010. 02. 22. - 15:10:35

Az idegrendszert érintő régóta fennálló lyme baktérium fertőzés. szaknyelven 'Kronikus Lyme Neuroborreliosis' Az én történetem. Évek óta különböző problémáim voltak. orrfolyás, túlzott izzadás, majd később erős fejfájás, depresszió, fáradékonyság, gerinc, majd lábfájás, bizsergés, féloldali szemkörüli fájdalom. Végül már alig bírtam felállni. Több orvosnál jártam csak neurológusból négynél, tanácstalanok voltak, szklerózisra gyanakodtak. Nem nyugodtam bele. Kinyomoztam, hogy ilyen tüneteket a lyme betegség is okozhat meg azt is, hogy a kimutatása nem olyan egyszerű. Amennyiben benned is felmerül a gyanú leggyorsabban úgy juthatsz megbízhatóbb eredményre, ha felkeresed az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központot, 10 000 Ft-ért vérből -beutaló nélkül- Western-blot vizsgálattal kimutatják a kórokozóra utaló antitesteket, majd pozitív eredmény esetén további 5 000 Ft-ért kérhetsz konzultációs időpontot a szakorvosuktól. (www.gendiagnosztika.hu) Ezt nem reklámnak szántam, de sajnos a saját tapasztalatom szerint a legtöbb helyen neurológus szakorvosok, de még az infectológusok is nagyon tudatlanok a témában. Volt olyan neurológus aki azt mondta: "Lyme neuroborreliosis, ilyen betegség nincs is"- persze én vagyok a hülye jól be kéne perelnem műhibáért. Diagnosztika: Három részből tevődik össze egyrészt a klinikai tüneteket (fáradékonyság, bizsergés, izzadás stb.) értékeli az orvos, másodrészt a kullanccsal való találkozásodról érdeklődik, harmadrészt a laboreredményeidet értékeli. Ezekről annyit érdemes tudni: a negatív laboreredmény és a hiányzó emlék kullancscsípésről még nem jelenti azt, hogy nem ez a bajunk. Ki emlékszik arra, hogy 10-20 éve megcsípte e a kullancs -én bizony nem emlékeztem. Előfordulhat az is, hogy észre sem veszi a csípést az ember. Laboreredmény Három fő vizsgálati módszer létezik (ELISA. Western-blot, PCR). Ezek közül a legtöbb kórházban csak az ELISA vizsgálatot végzik. Ez a régi fertőzések kimutatására alkalmatlan, ezért majd minden eseteben negatív eredményt ad (sajnos ezt sok orvos sem tudja, pedig csak a tesztlap gyártójának honlapját kéne elolvasni vagy egy szerológiai vizsgálati módszertan könyvet). A PCR az jó, de bonyolult és túl specifikus az egyes baktérium törzsekhez. Ezért marad a Western-blot. ami olcsó, laboratóriumban könnyen elvégezhető és megfelelően érzékeny (nagyon jó teszteket gyárt a 'Mikrogen' ezt használja a Istenhegyi Géndiagnosztika is). Szóval a laboreredményt összefoglalva: Negatív ELISA eredmény nem jelent mentességet. Pozitív ELISA eredmény erősíti a gyanút a fertőzöttségre. Negatív PCR eredmény nem jelent mentességet. Pozitív PCR eredmény egyértelművé teszi a fertőzést. Negatív Western-blot eredmény nem jelent mentességet. Pozitív Western-blot eredmény egyértelművé teszi a fertőzést. A következő probléma a megfelelő kezelés. A fertőzés után közvetlenül a kezelés egyszerű egy hónap nagy adagú antibiotikum kúra elégséges ebben egyetértenek az orvosok. Krónikus régóta fennálló fertőzés: Itt is több eset lehetséges vagy átjutott a baktérium az agy vér gáton vagy nem. Amennyiben átjutott, akkor alakulnak ki az legkülönfélébb idegrendszeri panaszok, végtagfájdalmak, bizsergések, depresszió skizofrénia, izzadás, magatartászavar, látászavar, ízületi és gerincfájdalmak stb. Sajnos a kezelésre kiforrott módszer nincs. Nálam csak a következő drasztikus kezelés vált be: A baktérium aktív formájára: 30 nap Doxycilyn 300 mg/nap majd 30 nap Minocyclin 400 mg/nap (2x200) A cystic formára: Közben a kezelés elejétől minden második héten 4 napig napi 1000 mg Klion (Metronidazol) (2x500) vagy ha ezt nem bírod, akkor Tinidazol. Tudni érdemes még, hogy a gyógyszere kezelés átmenetileg súlyosbítja a tüneteket, mert ahogy a baktériumok pusztulnak toxinok szabadulnak fel. A vérképünket közben havonta ellenőriztessük! Egy kúra nem feltétlenül elég. A betegséghez nagy türelem kell, a tünetek csak lassan múlnak el (akár évek alatt)! Ez egy drasztikus módszer, de nekem csak ez segített. Arra ne számítson senki, hogy ezt ilyen dózisban bármelyik orvos Magyarországon felírja! Költségek: Előjáróban nagyon drága betegség! Sok orvosi töketlenkedés után én itt vettem meg -recept nélkül- a gyógyszereimet (miután rengeteget költöttem az orvosokra): http://www.pharmacyescrow.com/ Sima Visa electron kártyát elfogadnak és mindig megbízhatóan küldték az orvosságot. ha kíváncsi vagy még valamire email címem. rezsekz@gmail.com

#54 segedin 2010. 02. 22. - 08:58:45

Szia menthe! Nekem 1996-ban volt először pozitív eredményem lyme kórra, agyvízből. Mivel nem emlékeztem a csípésre, így azt mondták akkor ez fals eredménye. 2005-ben kerültem el Pestre az Istenhegyi úti Lyme ambulanciára, ahol is vérből is kimutatták a lyme baktériumokat. Azóta kezelnek antibiotikummal. A problémám viszont már 1986-ban elkezdődött, de mint te is írtad akkor még nagyon gyerekcipőben járt a lyme kór diagnosztizálása, így nálam sem merült fel, hogy esetleg ez áll a háttérben. :( A tüneteid lehetnek a lyme kórtól, mert sajnos elég szerteágazóak a jelek, mely más betegségre/állapotra is jellemző, de az általad leírtakból sok nekem is meg volt/van, így ezért gondolom, hogy lehet a lyme tünete. A doktornőm azt mondta, hogy évekig, sőt év tizedekig is lehet valaki tünetmentes, vagy csak nagyon enyhe tüneteket mutat, és még is fertőzött kullancs csípte meg. Aztán egyszer csak "életre kel" az az álnok kis borrelia, és elkezdi a nagy atrakcióit. Meg kellene próbálnod keresni egy másik szakembert aki komolyabban oda figyel rád, és kezeli a tüneteid, és magát a lyme kórt is. Én a Te helyedben mihamarabb lépnék, mert sajnos ez a betegség magától nem fog rendeződni, és minél tovább van a szervezetedben a baktérium, annál több "műsort" csinál odabent. Nézd meg ezt az oldalt. http://www.gendiagno...kor-szures.html Van még egy, ezt is megírom (bár én erről pozitívumot nem tudok mondani, de az esélyt meg kell adni...) http://www.kullancs.hu/ Hallottam még hogy Budapesten a László (http://laszlokorhaz....haz-4belfer.htm ) kórházban is van lehetősége lyme szűrésre, talán azt is meglehetne próbálni, mert az tb. támogatott, az előző két link pedig magán úton, tehát pénzes. Ha bármiben tudok még segíteni írj. Kitartást, mihamarabbi jobbulást. Szép napot. Mosoly :d

#55 menthe 2010. 02. 15. - 15:23:21

Sziasztok! 10 éves koromban (1985) lett a lábamon egy csípésnyom, majd kokárdaszerűen szétterült. Szó sem volt akkor még itthon a Lyme-ról, így senki nem foglalkozott vele. Fél év múlva elkezdett a bal térdem időnként bedagani, nagyon fájt, de nem lehetett semmihez kötni, hogy miért. kórházban voltam 2 hetet kivuizsgáláson, ahol azt hitték, szimulálok, főleg mert hol fájt, hol nem. Aztán elengedtek. Egy ideig elmúlt, aztán 6-8 éve egyszercsak ízületi fájdalmaim lettek a kezemben. Hirtelen, átfutó fájdalom, majdnem elejtettem, amit fogtam. Akkor már tudtam a Lyme-ról, és vérvizsgálatot kértem, ami pozitív lett. Elküldtek a Gyáli útra, ahol dr-nő nekem is azt mondta, ezzel nem kell már törődni. Nemrég megint ízületi bajaim voltak, konstatáltam, hogy nagyon fáradékony vagyok, és gyakran érzem úgy, mintha lázas lennék, vagy influenzás (tudjátok, az a "fájnak a csontjaim" érzés. Kértem egy beutalót az ambulanciára, és mit ad Isten: ugyanahhoz a dr-nőhöz kerültem, aki ugyanazt mondta: nem érdemes törődni vele. Szerintetek? Tavaly volt egy 70-es süllyedésem (20-ig normális), nem jöttek rá, miért, most is 22 volt legutóbb. Sűrűn szorongok, hajlok a depresszióra, nagyon fáradékony vagyok, gyakran fájnak az ízületeim. Ezek lehetnek Lyme tünetek? 25 évvel az esemény után is hathat? Semmilyen kezelést nem kaptam rá soha.

#56 segedin 2009. 11. 26. - 17:19:27

Szia peter84! Sajnos az antibiotikum ilyen dózisban van, hogy gyomor gondot okoz. Mondták-e Neked, hogy szedj mellé gyomorvédőt? Nekem az antibiotikumok mellé mindig szednem kellett/kell protexint. Ez nagyon jó, mert nem engedi, hogy a gyomrod kikészüljön, vagy legalábbis sokat segít, hogy a tünetek "lágyabbak" legyenek. Ami nekem még nagyon, de nagyon bevált, az az aktivia sima, nem gyümölcsös. Én mikor már annyira ki van a gyomrom legalább napi háromszor eszem, aztán meg marad a napi egy reggel, vagy este. Milyen furcsa, hogy maga a csípés otthon történt meg, de az sajnos tudva levő, hogy ma már a városokban is a tereken lehetnek kullancsok, így előfordulhat, hogy a ruhádon vitted be a szobába, és ezek után sikerült "megtalálnia" Téged. Persze ez csak egy laikus okfejtése, de kitudja..... Ami még nagyon jó kiegészítő lehet a Grapefruit mag-kivonat csepp. Nekem sajnos egyik kúra alkalmával kijött a candida gomba a gyomromba, azaz felszaporodott. Ez a csepp sokat segített, melyet azóta is használok, szünetelve persze. Azt mondták, hogy jó a lyme baktériumra is, mert segít a kiirtásában. Az immunrendszered is érdemes támogatni vitaminokkal. Nagyon sok kitartást Neked a kezeléshez, csináld végig, mert így az elején a hatékony kezelés teljesen kitakarítja a szervezetedből a lyme baktériumát. Kellemes estét Mosoly :d

#57 peter84 2009. 11. 26. - 15:34:49

Sziasztok , Engem nyáron csípett meg valami állat ami nem kullancs volt, ráadásul a saját ágyamba. Azóta eltelt 4 hónap és elis felejtettem a csípést. De a csipés után kialkult egy halvány folt ami semmi fájdalmat nem okozott nem viszketett semmi tünetem nem volt makk egésséges voltam. Aztán terjedt a dolog odáig hogy az egész combomra kiterjedt nah akkor mondtam ezzel már elmegyek dokihoz. Ránézett monda hogy ez lyme mondom de hát az kizárt sose járok természetbe folyamat csak dolgozom kullancs csípésre esélyem sincs. Oké mondta menjek vérképet csinálunk és kiderül. Az persze negatív lett így arra gondolt valami gomba 10 napig szedtem brutál gomba ölőt persze semmi változás nem jött. Aztán elmentem bőrgyógyászatra nah ott több orvos is egybehangzóan mondta hogy ez lyme folt. Kaptam is egy 20 napos Doxycylin kurát ami napi 2 tabletta. Most tartok a felénél de annyira tönkreteszi a bélflórámat hogy folyamatosan erősebb bélpanaszaim vannak. A kérdésem az lenne hozzátok hogy nektek hasonló kúrától mennyire voltak erősek a mellékhatások és ha ilyen erősek voltak a gyomor fájdalmak akkor végig csináltátok e vagy kértetek valami mást ? Vagy ez természetes velejárója amit viselni kell ? Ha van ilyen irányú tapasztalatotok akkor írjátok meg. Mindenkinek jobbulást!

#58 csbetti79 2009. 09. 23. - 09:17:16

Szia Segedin! Köszönöm a reagálást. :) Sokat segít, hogy megoszthattam a történetemet és hogy nem vagyok egyedül. Mindenkinek jobbulást! Ha van valami változás, vagy csoda történik, jelentkezek. :) Nem adom fel, keresem tovább a megoldást. Üdv! Betti

#59 segedin 2009. 09. 22. - 06:32:01

Sziasztok, szia Betti! Lassan, lassan eljön az az idő amikor már nem lepődöm meg az általad leírtakon. Annyi ember küszködik a Lyme kór okozta problémákkal, és még is alig van orvos aki igazán oda figyelne erre a betegségre, vagy kimondottan erre szakosodna. Még mindig ott tartunk, hosszú évek eltelte után is, hogy szinte CSAK magán úton lehet bármiféle kezelésben is részesülnie annak, akinek kétes eredményei vannak. Csak is az kap rögtön segítséget akinél megjelenik a lyme folt, vagy a vérében ott van "100%" eredményként a lyme baktérium. De a legrosszabb, hogy igazán nem is lehet "100%"-an bizonyítani ezt a kórt. :( Ami még mindig úgy látom az írásod alapján is általános, hogy pszichésen produkálja/produkáljuk a tüneteket, és a megoldás a lelkünk rendberakása. Igen, igaz, hogy megviseli a lelket is a lyme kór, de hiába tennék csak azt rendbe, attól még az az átok kis parazita a testben maradna! :s REMÉNY, ez kell, hogy vigyen bennünket előre, és az akarat, hogy van kiút, van megoldás, ha lassan is de egyszer csak eljutunk addig, hogy sokkal többet lehet ezen a kórságon is javítani. DE nem ártana egy kis orvosi szemlélet váltás, mert enélkül sajnos még sokáig fogunk egyhelyben topogni. Mindenkinek jó egészséget és szép napot Mosoly :d

#60 csbetti79 2009. 09. 16. - 12:35:14

Sziasztok Sorstársak! Azt hiszem én könyvet írhatnék a magyar egészségügyről és az orvosok hozzáállásáról. Nem valami pozitív iromány lenne... Nekem 2001-ben kezdődött a kálváriám 22 éves koromban. Egyre jobban és többször fájt a bal arcfelem. Fél év alatt eljutottam egy olyan stádiumba, hogy azt hittem meghalok, vagy öngyilkos leszek. Rengeteg orvoson keresztül eljutottam egy ideggyógyászhoz, aki Trigeminus neuralgiát állapított meg. Ekkor már folyamatosan 39-40 fokos lázam volt, nem bírtam felkelni, fájtak az ízületeim, kezdett lebénulni az arcom, a rövidtávú memóriám szinte megszűnt. De úgy látszik ezek a tünetek is egy sima arcidegzsába velejárói... Olyan állandó fájdalmaim voltak, hogy a morfiumszármazékok, Tegretol (erre a neuralgiás betegségre való gyógyszer) és napi háromszori helyi érzéstelenítő injekció az arcidegbe nem tudta lecsillapítani. Szerencsére a családom nem hagyta annyiban a diagnózist és orvostól orvosig cipeltek, fél Dunántúlt megjártam. Olyan kitérőket nem is ecsetelnék, hogy a Tegretoltól a teljes testemen hatalmas hólyagok jelentek meg és négy! orvos nem tudta beazonosítani az allergiát. Szerencsére dr Embey-Isztin Dezső fájdalomspecialistához is eljutottam és ő mondta, hogy induljak el Lyme területen. Ez sem volt egyszerű. Volt olyan Lyme szakértő, aki a témából még könyvet is írt, kapásból elutasított. "Beképzelem, fiatal vagyok, legyek inkább pozitív, miért akarok beteg lenni, ez egy divatos kór manapság". Ezután Sopronba kerültem ahol rögtön vérvétel nélkül antibiotikummal kezelt a doktor úr és lám már javultam is. Többször volt negatív és pozitív is a szerológiám. Az összes tünetem elmúlt, kivéve az arcfájdalom nem. Időszakonként mindig előjön és akkor csak az antibiotikum segít. Sajnos jelenleg is ilyen időszakom van, és most nem akarják felírni az antibiotikumot! Többször be kellett feküdnöm fájdalomcsillapításra a sürgősségire ahol még ki is oktatnak hogy ez nem lehet bakteriális eredetű, azt csak "pszichológiailag beképzelem". Szomorú, hogy az orvosok isteneknek képzelik magukat és játszanak emberéletekkel. TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! A legszebb éveim rámentek erre a betegségre, félbe kellet hagynom a főiskolát, nem tudtam dolgozni, örökre bennem van a rettegés, mikor kezdődik előröl a fájdalom. Köszönöm, hogy kipanaszkodhattam magamat! Mindenkinek jó egészséget kívánok, az a legfontosabb az életben! Betti


 • 8 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: