Házipatika fórum: Mellrák - depresszió - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

Oldal 1 / 1

Mellrák - depresszió

#1 aviktoria 2010. 01. 25. - 10:43:42

Kedves f.rozália ! , Rózsika :) Megtaláltalak az iwiw-en, és azt látom, hogy boldog családi életet élsz, hála Istennek ! Persze, nyomtalanul már el nem múlhat, ami történt, de gondolom, már nem vagy úgy elkeseredve, mint voltál. Ha néha jól esne mégis sorstársakra találni, tőlük fontos dolgokra választ kérni, esetleg, mint sokat átélt ember, az új sorstársaknak tanácsot adni, lelkileg segíteni őket, akkor itt a házipatikában, de a mellrák fórumon nagyon jó emberekre találhatsz. Persze, ha már ott tartasz, hogy inkább kerülnéd a témát, az is érthető. Érezd magad minél jobban, tegyél meg magadért amit csak lehet. !! Minden jót ! Viki

#2 aviktoria 2010. 01. 25. - 09:36:42

Nagy kár, hogy nem ismerjük a folytatást, hátha gratulálhatnánk a győzelmedhez ! Talán, már el is felejtetted, hogy valaha írtál ebbe a fórumba. ??

#3 2006. 11. 20. - 20:02:55

Én 2003. június 05-én lettem megoperálva, mert áttételes, rosszindulatú mellrákot diagnosztiztáltak nálam. A műtét után, főleg a sugárkezelések alatt, erős depresszió jelei mutatkoztak nálam. A sugárkezelést végző kórház onkopszichológusa beszélgetett velem több alkalommal. Ugyanis teljes önértékelési hiány lépett fel nálam. Sem akkor, sem ma nem tudom elfogadni a műtét utáni önmagamat. Mivel a daganatom hormonérzékeny volt, mesterségesen megszüntették a menstruációmat, így kénytelen-kelletlen át kellett esnem a menopauza összes borzalmán. Én arra még nem voltam felkészülve. Ha arra egyáltalán fel lehet készülni. Ámbár, ha közeledik az az idő, és a menszesz renszertelenné válik, gondolom, ez eltart egy ideig, akkor talán fel lehet készülni lelkileg egy más életminőségre. A hormon-megvonás következményeként egyszer csak a szervezetem azzal reagált, hogy elkezdtem vérezni, úgy, mint amikor menstruáltam, csak rengeteg vérmennyiséggel. Ez eltartott cca. 3 hónapig, utána sajnos egy nőgyógyászati nagyműtét oldotta meg azt a problémát és fokozta az amúgy is labilis lelkiállapotomat. Most idegorvosi és pszichiáteri kezelésre járok, antidepresszánsokat szedek, de azokat a követkeményeket, amik jöttek (abszolut nem kívánom a szexet) nem tudom kezelni. 48 éves koromban történt a mellműtét. Mindenre számítottam, de ilyen életre nem.


Oldal 1 / 1
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: