Nekem eléggé friss a tragédiám, tehát indulatos leszek, elnézést érte. Édesapám ma délután kettőkor meghalt akut leukémiában. Milyen típusában, azt nem tudom, mert talán még mindig vizsgálják. Tán' mire eltemetjük meg lesz az eredmény. Még egy adat. Gratulálok. Két hete ment be a saját lábán, viszonylag jó állapotban, sőt, talán mondhatom egészen jó volt. Dunaújvárosba. Ez egy szombati nap volt. A következő napokban vettek tőle mindenféle mintát és szerdán, tehát négy napra rá közölték is vele, hogy krónikus leukémia gyanú, a gyanú nagybetűvel így, GYANÚ! Szóval ez rohadtul nem diagnózis. Átvitték Szekszárdra mert ott minden fasza. Szerdán délután ott voltunk Szekszárdon mire átszállították, rohadtul nem nézett ki jól, sőt kiderült, kapott egy tüdőgyulladást Dunaújvárosban. Azért ott, mert amikor bekerült, röntgenezték és nem volt semmi nyoma, tehát ott. Az elmúlt bő másfél hétben egyre rosszabul lett, napról napra aggódtunk az állapotáért mint ahogyan ezt mindenki tenné. De, nem kaptunk diagnózist, semmit, de még megközelítőleg sem semmit, hogy mi van vele. Maszatoltak majd két héten keresztül. Orvost, Szekszárdon a hematológián senki se keressen mert nincs. Nővért hiába kértem meg, hogy ezt és ezt a "szerintem gyógyszert" legyenek szívesek adagolni, fel sem lett bontva. Azt, hogy akut, múlt héten szerdán mondta ki először a "doktornő", azt hiszem Sziládi, nem tudom, kerestem többször, sosem ért rá, elhiszem, hogy sok a dolga, tényleg. Most hétfő van, úgy gondolom apámban először talán ma reggel tudatosult először, hogy gáz van, nagyon nagy gáz van. Telefonált, hogy mikor megyünk, ilyet még nem tett, akkor sem amikor makk egészséges volt, megijedtünk, persze. Délben már nem volt magánál, kettőkor meghalt. Hazavittem volna, elbúcsúztam volna, kipróbáltunk volna valami mást, nem tudom.....hirtelen történt, nem volt idő. A harag pedig, hogy nem mondtak konkrétat, persze lehet ők sem tudnak semmit mert nincs közük a betegésghez, semmi, nem tudnak mit kezdeni vele. De, akkor könyörgöm, mondják azt, hogy nem tudunk rajta segíteni és nem maszatoljanak még egy-két nappal elötte, hogy ezt és ezt kell kikezelni addig vizsgálnak. Még valami, kiderült, hogy éjszaka lett rosszul, nagyon, utána telefonált, hogy mikor megyünk kb. 11-kor. Senki sem hívott fel a kórházból, hogy gáz van estleg menjünk ha tudunk, sőt, délelött ötször hívtuk a kórházat senki sem vette fel. Most mérges vagyok, persze főleg magamra, hogy miért nem vittük haza, miért nem voltunk lennt többet nála...etc. Tanulunk, sajnos ebböl is, még van egy anyám és családom. Minden tiszteletem a nővéreké és az orvosoké, komolyan, lehet a rendszerrel van baj mert nem mindegy, hogy kénytelen vagyok befogadni, kezelni, esetleg gyógyítani vagy be szeretném fogadni, kezelni, meggyógyítani. Ehhez most nem volt néhány milliónk, illetve volt, benn maradt, a kasszában, spórolt az állam fateromon jó néhány milliót. 61 lett volna decemberben, fél éve volt nyugdíjas, több mint 40 évet dolgozott.
sing