Házipatika fórum: Mióma embolizáció - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 271 Oldal +
 • « Első
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • Utolsó »

Mióma embolizáció

#161 eszterlajos3 2013. 02. 13. - 11:43:22

Szia Reni!

Örülök, hogy túl vagy a műtéten.
Meglepett a nővérek hozzáállása, hogy hordták a fájdalomcsillapítót,
nekem így hoztak, hogy anyukám adogatta az ezreseket a műtét után akkor
adtak infúzióban még fájdalomcsillapítót.

Vigyázz nagyon az emelésekre 6 hétig,ne hogy sérved legyen.
Neked nem írt a doki trombózis megelőzésére szurit, tudom nem mindenkinek írnak,
de elővigyázatosságból nekem Sziller írt fel 6 hétig szúrtam magam.

Pihenés és séte, ha megengedheted magadnak pár hétig ne főzz és dolgozz!
Nekem a doki "AKTIV LÁBADOZÁST" írt elő sok sétával, puffasztó ételek kerülésével
s bejött!

A mióma szerencsére ritkán lesz rosszindulatú, ne félj tőle, persze teljes megnyugvást
csak a szövettani eredmény ad, engem inkább az foglalkoztatott milyen lesz az első UH kép
a műtéti hegről s maradt-e ott valami, ami ugy már nagy baj lett volna!


Szia Moncsih!

Én azt olvastam a palástfű teáról, hogy menzesz előtt 2 héttel kell inni s akkor abbahagyni.

Üdv mindenkinek és szép napot!


Eszti
sing

#162 renatina 2013. 02. 13. - 11:11:42

Sziasztoook! :)

Igen, túl vagyok a hasi műtéten, és már itthon vagyok! :rolleyes:
Ahogy megígértem, beszámolok néhány mondatban.
Pénteken (feb. 8.) volt a műtétem. Fél 9-kor bevittek a műtőbe, és 11-kor vittek vissza a szobába. Nem volt egyszerű műtét, ugyanis az UH-on látott 3, majd 4 mióma helyett 7-et kellett eltávolítania az orvosomnak, és persze sikerült megmentenie a méhemet!!! :D
Sok vért veszítettem, nagyon rossz állatotban voltam a műtét napján, órákig aludtam még, és majd csak délután 6 óra körül kezdett tisztulni a fejem. Addig pedig vagy aludtam, vagy amikor épp ébren voltam, rosszul voltam, ami az altatás mellékhatása miatt volt. :(
Nagyon sokat köszönhetek a nővéreknek, az orvosomnak, akik folyamatosan jöttek ellenőrizni, hogy milyen állapotban vagyok, minden nyöszörgésemre hozták a fájdalomcsillapítót, nagyon odafigyeltek rám.

Aztán szépen lassan alakulgattam, járkálgattam segítséggel majd anélkül, fokozatosan ehettem könnyű, pépes, folyékony ételeket.
Kedden délelőtt jöhettem is haza. Még gyenge vagyok, hamar elfáradok, és nagyon igényli a szervezetem az alvást, pihenést.

Pénteken kell varratszedésre mennem, aztán még el kell, hogy készüljön a szövettani eredmény, amiért izgulok egy kicsit, de továbbra is pozitívan gondolok rá, és bízom benne, hogy jó eredmény fog születni! Kontrollra pedig 4 hét múlva kell mennem.
Mindent összevetve, azt tudom mondani, hogy valóban nem volt egyszerű, rengeteg fizikai és lelki erőre volt / van szükség, és nagyon örülök, hogy végre túl vagyok rajta!

Azoknak pedig akik ugyanilyen műtét előtt állnak, azt üzenem, hogy: Ne csüggedjetek!!! Igaz, hogy nehéz, nagyon nehéz, de meg lehet csinálni!!! Kitartást, bátorságot, és sok sok erőt kívánok hozzá nektek!!!

Mindenkinek köszönöm a támogatást, bátorítást amit itt kaptam Tőletek! Nagyon jól jött ezekben a nehéz napokban és előtte is!!!
És persze nem utolsó sorban nagyon hálás vagyok azért a Sorsnak, hogy sikerült egy fantasztikus orvost találnom, aki mindent megtett az egészségem érdekében!!!

Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok!!!
Üdv,
Reni
sing

#163 moncsih 2013. 02. 12. - 20:44:20

Pár napig nem lehetett hozzászólni a topichoz:( Ti is tapasztaltátok? Na de elhárították a hibát:) Csak szerettem volna jelezni, hogy Renatina túl van a hasfeltárásos mióma enucleatio műtéten. Körülményekhez képest jól érzi magát, a méhét megmentették. Ma hazaengedték, de majd a részletekről ő beszámol:)
Szép hetet mindenkinek!

Ja egy kérdés:) elkezdtem inni a palástfű teát, aki szokott inni, milyen gyakran és mikor és mennyit? van jelentősége, hogy éhgyomorra, vagy étkezések között? Ciklus első felében, 2 hétig rendszeresen? Vagy hogyan és mikor és mennyit? Köszi!

#164 laubakaibi 2013. 02. 06. - 11:43:05

Kedves Mildike!
Pont 2 évre menjél vissza. Találni fogsz olyan sorstársat aki terhes maradt,nem is egyet. Sajnos nincsenek már fent a Fórumon, és nem lehet most már privátban sem elérni őket. Sok olvasni valót jelent ez, de így van. Vagy a Pécsett dogloz orvost kéne megkeresni. Állítóla ha neki írnak e-mailt válaszol is rá. Érdemes lenne megpróbálni. Üdv. Ibi

#165 mildike4 2013. 02. 05. - 18:38:57

Érdeklődni szeretnék, hogy szült-e már valaki mióma embolizáció után? Erre nem nagyon találtam semmit. Köszönöm!
sing

#166 laubakaibi 2013. 02. 04. - 11:05:16

Kedves Lányok!
Ha valakin a hasfeltárásos műtét segít, akkor azt kell elfogadnia, pláne ha még gyermeket akar. Telejsen felesleges lenne ha a doki azt mondja neki hogy vagy jó lesz neki az embó vagy nem. Így csak az idő telne el. Aki kénytelen a hasfeltárást választani, az jusson eszébe,hogy 14 éve még nem volt embolizáció és azt hiszem még laparoszkpóiás megoldás sem. Bármi gond volt a miomával, hasfeltárással oldották meg. Nekem új dolog volt már az is hogy 37 éves a prof. nem engedte a méhemet kivenni, egy gyeremekem van,azt mondta annak idején hogy szülhetek még ha akarok mert a szervezet tudja hogy volt már egy szülés.

Kedves Sorstársunk is túl lesz rajta, 2 hét múlva kb. könnyebb lesz majd neki felülés, lefekvés. Hihetetlen sok nőtársunk kibirta, ő is ki fogja bírni és semmi baja nem lesz. Rutin műtét. Jól tette hogy körbejárta a lehetőségeket és azt választotta ami a teljes azonnali miomaeltávolítással jár.

A Kútvölgyi magánklinikáról a Mat... (nem tudom leírni) annyit szeretnék írni, hogy a Baross ú-i kliniáról pár orvos ment át oda dolgozni, többek között az én orvosom is.(dr. Csabay László) Rámentem a holnapjukra és írja hogy "mioma műtétek". Engem kinevetett mikor beszéltem az embolizációról. Döbbenetes volt mikor a klinika holnapján olvastam, összehasonlítottáka laparos, a hasfeltárásos és az embós műtéteket,tehát tudott róla hogy létezik ilyen, mégis a szemöldökét is emelgette hogy rajtam csak műtéttel tud segíteni ha bajban leszek.

Szorítunk a sorstársnak ezerrel. Jó egészséget mindenkinek, üdv. Ibi

#167 moncsih 2013. 02. 03. - 09:59:47

Üzenet megtekintéseIdézve: vatunde - Dátum: 2013. február 02. - 21:41:53

Kedves Moncsi!

Teljesen igazad van, mindenki azt választ, amiben hisz. Nem akarok senkit sem meggyőzni.Csak egy kicsit elgondoltatni.Egy ultrahangot a dokinál mégis megér. Amennyire én tudom, csak a kocsányos miómát nem lehet laparral eltávolítani. Még annál is szóba jön, akinek a mióma egyik fele méhen belül, másik pedig méhen kívül helyezkedik el.

Anno-tavaly-elhatároztam,h.mindenkit lebeszélek a hasműtétről,mert feleslegesen terhelik a szervezetüket.Ezen a fórumon sem jártam már kb.1 éve, most véletlenül kerültem ismét rá. Természetesen a muszáj-esetek sajnos más lapra tartoznak.
Én is több dokinál jártam, a sajátom is mindenáron vágni akart. (most igen meg van sértve,h.a lapart választottam). De azért érdekelte a zárójelentés,stb, aminek örülök.
Üdv.T.

Szia Tünde!
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy Reni pár nappal műtét előtt van és nagyon fél. A döntést meghozta és nem igen tudunk változtatni ezen. Pont emiatt nem ragoztam túl, ha akarunk segíteni neki, akkor most 1 mód van rá: ha abban támogatjuk amit választott. A műtétem előtt 3,5 nappal az egyik kedves barátnőm akart azzal segíteni, hogy "biztos, hogy átgondoltad, jaj és mi van ha nem sikerül megoldani és kiveszik a méhedet stb". Na ilyenekre pont nincs szüksége az embernek. 1 éjszakát nem aludtam utána. Igaz én előtte is már pát héttel tudatosan kizártam az életemből azokat, akik a saját életükben is állandóan csak nyafogni és bizonytalankodni tudnak. Mert tudtam, hogy minden erőmre szükség lesz, mert a lehető legjobban akarok kijönni majd a korház kapuján. Sikerült is, de piszokul nagy erőfeszítés! Én jelenleg az életem nagyrészét arra tettem, hogy a miómás nőknek segítek a felvilágosításban. Nem akarom se rá/se lebeszélni egyik beavatkozásra sem. Mert 1. nem vagyok orvos 2. nagyon nagy felelősség 3. nem ismerem a másik betegségeit, korát, a mióma által okozott tüneteket(mert nem mindegy, hogy vérzéses panaszt okoz, vagy éppen mászik rá szervekre és azokat nyomja), nem tudjuk mindig, hogy van-nincs-vagy szeretne gyereket.
Csak arra bíztatok mindenkit, hogy döntés előtt járja körbe a témát, menjen el minimum 3 orvoshoz és racionálisan gondolja át, hogy mit mondtak, mik a lehetőségek. Például mindenkinek más a kockázat vállalási "indexe". Úgy orvosban, mint páciensben. Van aki több lelki vagy testi szenvedést elbír, van aki egy mondat miatt összetör. Ez az amiről az orvosok nagyon gyakran megfeledkeznek, de sokszor az embertársaink is.
Az én régi nőgyógyászom megmondta tisztán, hogy nem műt miómát, de volt annyira fair, hogy például rögtön említette az embot. S ő is mondta, hogy majd jelezzem, hogy mi lett a történet vége. Én ezt a témát körbejártam, az európai lehetőségeket is felkutatva(francia, belga, német, osztrák fronton az embo, uh-os kezelés, műtétek, esmya kísérletek) de még a tengerentúli gyakorlat után is néztem. Teljesen egy véleményen vagyunk abban, hogy helyzetismeretben szabad csak dönteni. Hidd el sem Reninek, sem nekem, sem másnak nem hobbink a hasfeltárásos műtét:)de vannak olyan esetek amikor ez az optimális, amikor a helyzet és a jövőbeni terveinkhez ez tűnik a legjobb megoldásnak.
Végeredményben az már fél siker, ha bízunk a döntésünkben és az orvosunkban :rolleyes:

#168 vatunde 2013. 02. 02. - 21:41:53

Üzenet megtekintéseIdézve: moncsih - Dátum: 2013. február 02. - 17:12:15

Szia Tünde!
Jó olvasni, hogy 1 év elteltével is jól vagy és miómamentes:)
ha jól tudom nem is annyira a méret, hanem az elhelyezkedés miatt kell a hasfeltárásos Reni esetében.
Újvári doki pedig már nem műt a Szent Istvánban. Legalábbis nekem legutóbb azt mondta, de azóta már a Cirisben sem (mert az meg csődbe ment). Úgy tudom, hogy mostanában pl. a Maternity (Kútvölgyi) Klinikán műt.
Egyébként meg Renit pár nap múlva megműtik, már túl van a választáson/döntésen:) Így szerintem az lenne a legjobb számára, ha mindenki ebben a helyzetben bíztatná.
Szóval Reni, fel a fejjel, gyorsan túl leszel rajta és tekintet előre ;)
Jó hétvégét mindenkinek!
m.


Kedves Moncsi!

Teljesen igazad van, mindenki azt választ, amiben hisz. Nem akarok senkit sem meggyőzni.Csak egy kicsit elgondoltatni.Egy ultrahangot a dokinál mégis megér. Amennyire én tudom, csak a kocsányos miómát nem lehet laparral eltávolítani. Még annál is szóba jön, akinek a mióma egyik fele méhen belül, másik pedig méhen kívül helyezkedik el.

Anno-tavaly-elhatároztam,h.mindenkit lebeszélek a hasműtétről,mert feleslegesen terhelik a szervezetüket.Ezen a fórumon sem jártam már kb.1 éve, most véletlenül kerültem ismét rá. Természetesen a muszáj-esetek sajnos más lapra tartoznak.
Én is több dokinál jártam, a sajátom is mindenáron vágni akart. (most igen meg van sértve,h.a lapart választottam). De azért érdekelte a zárójelentés,stb, aminek örülök.
Üdv.T.

#169 renatina 2013. 02. 02. - 17:25:59

Üzenet megtekintéseIdézve: vatunde - Dátum: 2013. február 01. - 22:41:23

Kedves Reni!

Laparos miómaeltávolítás után 1 évvel teljesen jól vagyok, remélem nem nőtt vissza, utoljára augusztusban voltam dokinál, akkor még nem volt.(remélem nem is lesz). Miből gondolod,h.neked csak hasfeltárásost lehet? Igaz,h. 3 miómád van, de egyik sem túl nagy. Újvári doki legnagyobb laparos miómaeltávolítása 18 cm volt.Természetesen,mindenki azt választja, amit akar. Valaki említette,h.90e. a műtét. A Szt.Istvánban műt a doki, de bérli a műtőt, ezért kell fizetni, ami sajnos érthető.
Elmesélek egy érdekes esetet. Tavaly,amikor varratszedésen voltam, a váróban egy velemegykorú(42év) sorstárssal beszélgettem a műtétről, ki hogyan élte meg,stb.Élet előtte, utána.... Ez a hölgy szép nagy pocakkal,a 4.gyerekét várta, mert laparműtét után nemsokkal összejött a baba.(előtte nagy mióma volt a "fogamzásgátló".A lényeg az,h.márciusban műtötték, és a rákövetkező év áprilisában már szült.
Szóval szép példa.
Sok erőt, kitartást kívánok.T.


Kedves vatunde!

Ez tényleg szép példa!!

Hmm... nem egyszerű egy ilyen helyzetben dönteni... :unsure: Minden beavatkozásnak megvan a maga előnye és hátránya. Nekem is hasonlóan indokolták, mint Esztinek (kicsit lejjebb írt ő is), hogy így tudják eltávolítani a "csíráját". Persze megvan a műtétnek a maga veszélye is...

Az nagyon jó hír, hogy Neked nem nőtt vissza!! Ne is nőjön!! Kívánok Neked további jó egészséget, és köszönöm a jókívánságokat is!! :)

Reni
sing

#170 moncsih 2013. 02. 02. - 17:12:15

Üzenet megtekintéseIdézve: vatunde - Dátum: 2013. február 01. - 22:41:23

Kedves Reni!

Laparos miómaeltávolítás után 1 évvel teljesen jól vagyok, remélem nem nőtt vissza, utoljára augusztusban voltam dokinál, akkor még nem volt.(remélem nem is lesz). Miből gondolod,h.neked csak hasfeltárásost lehet? Igaz,h. 3 miómád van, de egyik sem túl nagy. Újvári doki legnagyobb laparos miómaeltávolítása 18 cm volt.Természetesen,mindenki azt választja, amit akar. Valaki említette,h.90e. a műtét. A Szt.Istvánban műt a doki, de bérli a műtőt, ezért kell fizetni, ami sajnos érthető.
Elmesélek egy érdekes esetet. Tavaly,amikor varratszedésen voltam, a váróban egy velemegykorú(42év) sorstárssal beszélgettem a műtétről, ki hogyan élte meg,stb.Élet előtte, utána.... Ez a hölgy szép nagy pocakkal,a 4.gyerekét várta, mert laparműtét után nemsokkal összejött a baba.(előtte nagy mióma volt a "fogamzásgátló".A lényeg az,h.márciusban műtötték, és a rákövetkező év áprilisában már szült.
Szóval szép példa.
Sok erőt, kitartást kívánok.T.

Szia Tünde!
Jó olvasni, hogy 1 év elteltével is jól vagy és miómamentes:)
ha jól tudom nem is annyira a méret, hanem az elhelyezkedés miatt kell a hasfeltárásos Reni esetében.
Újvári doki pedig már nem műt a Szent Istvánban. Legalábbis nekem legutóbb azt mondta, de azóta már a Cirisben sem (mert az meg csődbe ment). Úgy tudom, hogy mostanában pl. a Maternity (Kútvölgyi) Klinikán műt.
Egyébként meg Renit pár nap múlva megműtik, már túl van a választáson/döntésen:) Így szerintem az lenne a legjobb számára, ha mindenki ebben a helyzetben bíztatná.
Szóval Reni, fel a fejjel, gyorsan túl leszel rajta és tekintet előre ;)
Jó hétvégét mindenkinek!
m.

#171 vatunde 2013. 02. 01. - 22:41:23

Üzenet megtekintéseIdézve: renatina - Dátum: 2013. január 31. - 10:29:10

Kedves vatunde!

Bárcsak elkerülhetném! :unsure: Nekem 3 miómám van (8cm, 6cm, 3cm)egymás mellett. Ezért úgy néz ki, hogy a hasi műtét bizonyul majd a legeredményesebbnek. Persze félek tőle :( , de próbálom magam felkészíteni rá amennyire tudom.

Hogy érzed magad így egy évvel a műtét után? Mik a tapasztalataid? Azt olvastam, hogy a miómák vissza tudnak nőni, vagy újak kialakulni. Ez tényleg így van? Vagy lehet, hogy ez egyénfüggő...
Remélem, minden rendben van nálad!
Jó egészséget kívánok!! :)

ReniKedves Reni!

Laparos miómaeltávolítás után 1 évvel teljesen jól vagyok, remélem nem nőtt vissza, utoljára augusztusban voltam dokinál, akkor még nem volt.(remélem nem is lesz). Miből gondolod,h.neked csak hasfeltárásost lehet? Igaz,h. 3 miómád van, de egyik sem túl nagy. Újvári doki legnagyobb laparos miómaeltávolítása 18 cm volt.Természetesen,mindenki azt választja, amit akar. Valaki említette,h.90e. a műtét. A Szt.Istvánban műt a doki, de bérli a műtőt, ezért kell fizetni, ami sajnos érthető.
Elmesélek egy érdekes esetet. Tavaly,amikor varratszedésen voltam, a váróban egy velemegykorú(42év) sorstárssal beszélgettem a műtétről, ki hogyan élte meg,stb.Élet előtte, utána.... Ez a hölgy szép nagy pocakkal,a 4.gyerekét várta, mert laparműtét után nemsokkal összejött a baba.(előtte nagy mióma volt a "fogamzásgátló".A lényeg az,h.márciusban műtötték, és a rákövetkező év áprilisában már szült.
Szóval szép példa.
Sok erőt, kitartást kívánok.T.

#172 renatina 2013. 02. 01. - 18:31:31

Üzenet megtekintéseIdézve: laubakaibi - Dátum: 2013. február 01. - 13:36:01

Kedves Reni!
Ne legyél ideges, inkább próbálj megnyugodni hogy a listáról ki kell húzni az embolizációt, tehát a fejedben már ez nincs is, mert műtét a megoldás.
Ez rutin műtét!!! Ne féljél tőle, nagyon jó az altatógáz is, figyelnek az emberre hidd el de nagyon. Semmi baj nem lesz.

Tudod nekem régen a régi altatógáztól a vérnyomásom 7o-re esett le, és akkor avatkoztak már drasztikusabban közre, mert annak a szernek ez volt a mellékhatása amit kijött rajtam. Utólag mesélték el és a Férjemnek is. Egész éjjel jött az intenzívre egy dokinő, kókadt voltam és állandóan szúrkálta belém az injekciót. Kérdeztem miért kapom? Azt mondta narkotikumot adnak hogy jobban aludjak, közben nem tudtam alduni. Persze mert a vérnyomásomat emelték, ezek szint nagyon alacsony volt, mindig mérték.

Ma már olyan kiváló az altatógáz hogy semmi de semmi kábaság nincsen műtét után, ráadásul olyan az intenzív hogy mindenki feje felett van egy EKG gép ami ránk van kapcsolva, van egy vérnyomás mértő ami kb. 15 percenként méri a vérnyomást és az orrunkhoz van rakva kicsi 2 águ csővecske ebbe adják az oxigént. Gondolom a műszerek jeleznek ha valakinek eltérő adatot mérnök. Semmi de semmi gond nem volt. Örülök hogy Magyarország is megvásárolta ezt az újfajta altatógázt!

Nekem azért is nőhetett vissza a miomám, mert hogy nem elég hogy stresszes vagyok, mert a munkahelyen a kedves kollega ő fél12-re jött dolgozni és a főnöke is engem dogloztatott, alig tudtam a dolgom 8 és fél óra alatt ellátni. Sajnos ittam Cickafarfű teát mert hogy az milyen jót tesz a női szervekre, a Mária Treben könyven is benne van hogy Mária Terézia idejében is azt mondták hogy egy nő kamrájából nem hiányozhat ez a tea. Arra nem figyeltem hogy sok fitoösztrogén van benne. Ráadásul hólyagfertőzés miatt a sok antibitoikumtól a hüvelyben elpusztulak a jó baculusok és a doki hormon kúpot irt fel hogy az hamarabb rendbe hozza. Hát lett is másik miomám.

Írjál hogy mi történik Veled, mert egy-két sorstársnak nem jön össze az embolizáció és félnek nagyon, de ha olvasnak pozitív dolgokat akkor bátrabban lesznek.
Jó egészséget kívánok,üdv. Ibi


Kedves Ibi!

Most, hogy egyre többen írtok nekem a tapasztalataitokról, már kezdek megnyugodni. :)
Azért ez az altatógáz story kicsit "félelmetes". :o Tudom, nem azért írtad, hogy megijedjek. ;) Egyszer már altattak, hysteroscopia miatt - igaz az egy rövid altatás volt -, de az altatóorvosi vizsgálaton mondták, hogy ha akkor nem volt problámám, akkor most sem lesz.

Én is nézegettem már, hogy van-e valamilyen tea, zöldség, gyümölcs, bármilyen étel aminek a fogyasztása előnyös vagy éppen hátrányos a miómákra nézve. Most próbálok jobban odafigyelni az étkezésemre.
Hát, nagyon durva, hogy a stressz mikre nem képes. Azért remélem, hogy azóta már változott nálad ez a munkahelyi nyomás! (Sajnos nekem is volt benne részem, én fel is mondtam azon a helyen.)

Mindenképpen jelentkezni fogok, amint jobban leszek.
Február 7-én kell majd befeküdnöm, és másnap lesz a műtétem. :huh:

Addig is olvasgatom a bíztatásaitokat, és ebből merítek erőt, hogy elviselhetőbbek legyenek a kórházban töltött napok! ;)

Nagyon köszönök mindent!!!
Nagyon jó egészséget kívánok!!!
Reni
sing

#173 renatina 2013. 02. 01. - 18:06:53

Üzenet megtekintéseIdézve: eszterlajos3 - Dátum: 2013. február 01. - 11:29:50

Kedves Reni!

Hasonlóképpen "sorstárs" vagyok, nekem is hasfeltárásos műtétem volt
októberben, a mióma a méh hátsó falában szépen növekedett kemény vérzéseket okozva,
2 alkalommal csak orvosi segítséggel állt el.

Én nem bántam meg a műtétet, mert az életemet/életünket azóta nem a menstruáció irányítja.
Tudom, esélye meg van a visszanövésnek etc. de nem ezen kell gondolkodni, hanem sajnos kávé lemondás,
kevesebb édesség és felvágott fogyasztása és persze kevesebb stressz.

Nekem a Szt. imrében Sziller István végezte a műtétet,gagánrendelésen mindent megbeszéltünk
teljesen meg vagyok/voltam vele elégedve.
Igaz 6 hétig én otthon voltam, vigyázni kell az emelésre, pihenni kell és sétálni.

A laparral állítólag gyorsabb a gyógyulás s a doki közölte, hogy avisszanövés esélye is mivel nem tudja kivenni
az ún. "csíráját".

Nehéz nekiállni, ha már benne vagy csinálod és nem parázol.

Ha hasi műtéted lesz, jó ha előtte is kicsit sportolsz és tornázol a felülésnél fontos a kézizomzat, mivel ezzel tudod kímélni, hogy nem hasizomból kelj fel.

Fontos a jó orvos, sikerüljön a műtét a többin nem érdemes parázni hidd el!
Ez fontos, hogy ne higgy mindenkinek csak egy dologra koncentrálj, jó orvosod legyen és bízzál benne s ha megműtöttek
ne fázz meg és NE SZEDJ ÖSSZE FERTŐZÉST!!!

Kitartást és fel a fejjel, több sorstársnak vettek ki hasfeltárással miómat nem is egyet bízni kell!


Üdv és gyógyulást neked!!!!

Lajos Eszti


Kedves Eszti!

Köszönöm a biztatást!!!!
Nekem is hosszú és bő vérzéseket okoznak a miómáim és nagyon idegesítő, hogy állandóan a mensturáció körül forog minden. Mindent úgy szervezni, hogy ha vészhelyzet van akkor mosdó közelben legyek, vagy ki se mozduljak otthonról. Áh, kiborító...
Nekem is a Szent Imrében lesz a műtétem, dr. Bencsik András az orvosom. Én meg vagyok vele elégedve, szimpatikus, barátságos, jól felkészült, mindent elmagyarázott (többször is), és a célja a méh megtartása.
Már egyre többen írjátok a tapasztalataitokat, és azt is, hogy ne féljek a műtéttől, így most már kezdek megnyugodni. Igen, nehéz nekiállni, mert fél az ember az ismeretlentől, de bizakodó vagyok, és remélem, hogy minden simán fog lezajlani!

Mégegszer köszönök mindent, és további jó egészséget kívánok neked!!!! :)
Reni
sing

#174 laubakaibi 2013. 02. 01. - 13:36:01

Kedves Reni!
Ne legyél ideges, inkább próbálj megnyugodni hogy a listáról ki kell húzni az embolizációt, tehát a fejedben már ez nincs is, mert műtét a megoldás.
Ez rutin műtét!!! Ne féljél tőle, nagyon jó az altatógáz is, figyelnek az emberre hidd el de nagyon. Semmi baj nem lesz.

Tudod nekem régen a régi altatógáztól a vérnyomásom 7o-re esett le, és akkor avatkoztak már drasztikusabban közre, mert annak a szernek ez volt a mellékhatása amit kijött rajtam. Utólag mesélték el és a Férjemnek is. Egész éjjel jött az intenzívre egy dokinő, kókadt voltam és állandóan szúrkálta belém az injekciót. Kérdeztem miért kapom? Azt mondta narkotikumot adnak hogy jobban aludjak, közben nem tudtam alduni. Persze mert a vérnyomásomat emelték, ezek szint nagyon alacsony volt, mindig mérték.

Ma már olyan kiváló az altatógáz hogy semmi de semmi kábaság nincsen műtét után, ráadásul olyan az intenzív hogy mindenki feje felett van egy EKG gép ami ránk van kapcsolva, van egy vérnyomás mértő ami kb. 15 percenként méri a vérnyomást és az orrunkhoz van rakva kicsi 2 águ csővecske ebbe adják az oxigént. Gondolom a műszerek jeleznek ha valakinek eltérő adatot mérnök. Semmi de semmi gond nem volt. Örülök hogy Magyarország is megvásárolta ezt az újfajta altatógázt!

Nekem azért is nőhetett vissza a miomám, mert hogy nem elég hogy stresszes vagyok, mert a munkahelyen a kedves kollega ő fél12-re jött dolgozni és a főnöke is engem dogloztatott, alig tudtam a dolgom 8 és fél óra alatt ellátni. Sajnos ittam Cickafarfű teát mert hogy az milyen jót tesz a női szervekre, a Mária Treben könyven is benne van hogy Mária Terézia idejében is azt mondták hogy egy nő kamrájából nem hiányozhat ez a tea. Arra nem figyeltem hogy sok fitoösztrogén van benne. Ráadásul hólyagfertőzés miatt a sok antibitoikumtól a hüvelyben elpusztulak a jó baculusok és a doki hormon kúpot irt fel hogy az hamarabb rendbe hozza. Hát lett is másik miomám.

Írjál hogy mi történik Veled, mert egy-két sorstársnak nem jön össze az embolizáció és félnek nagyon, de ha olvasnak pozitív dolgokat akkor bátrabban lesznek.
Jó egészséget kívánok,üdv. Ibi

#175 eszterlajos3 2013. 02. 01. - 11:29:50

Kedves Reni!

Hasonlóképpen "sorstárs" vagyok, nekem is hasfeltárásos műtétem volt
októberben, a mióma a méh hátsó falában szépen növekedett kemény vérzéseket okozva,
2 alkalommal csak orvosi segítséggel állt el.

Én nem bántam meg a műtétet, mert az életemet/életünket azóta nem a menstruáció irányítja.
Tudom, esélye meg van a visszanövésnek etc. de nem ezen kell gondolkodni, hanem sajnos kávé lemondás,
kevesebb édesség és felvágott fogyasztása és persze kevesebb stressz.

Nekem a Szt. imrében Sziller István végezte a műtétet,gagánrendelésen mindent megbeszéltünk
teljesen meg vagyok/voltam vele elégedve.
Igaz 6 hétig én otthon voltam, vigyázni kell az emelésre, pihenni kell és sétálni.

A laparral állítólag gyorsabb a gyógyulás s a doki közölte, hogy avisszanövés esélye is mivel nem tudja kivenni
az ún. "csíráját".

Nehéz nekiállni, ha már benne vagy csinálod és nem parázol.

Ha hasi műtéted lesz, jó ha előtte is kicsit sportolsz és tornázol a felülésnél fontos a kézizomzat, mivel ezzel tudod kímélni, hogy nem hasizomból kelj fel.

Fontos a jó orvos, sikerüljön a műtét a többin nem érdemes parázni hidd el!
Ez fontos, hogy ne higgy mindenkinek csak egy dologra koncentrálj, jó orvosod legyen és bízzál benne s ha megműtöttek
ne fázz meg és NE SZEDJ ÖSSZE FERTŐZÉST!!!

Kitartást és fel a fejjel, több sorstársnak vettek ki hasfeltárással miómat nem is egyet bízni kell!


Üdv és gyógyulást neked!!!!

Lajos Eszti
sing

#176 renatina 2013. 01. 31. - 20:35:05

Üzenet megtekintéseIdézve: laubakaibi - Dátum: 2013. január 31. - 13:08:41

Kedves Reni!
Fel a fejjel! Egyik megoldástól se félj!!!!
Úgy emlékszem hogy dr.Újvári teljesen maszk orvos, állami intézedten is 9o eft-ért műt.

A Péterfy S. u-i kórházban van dr. Tűzkő Nándor, aki Európa legjobb laparoszkópiás és endoszkópiás intézményében tanulta meg a tudományát. Keresd őt fel, itt elég lesz a hála pénz is. Ő csak meg tudja neked mondai hogy hasfeltárással vagy laparral érdemes műteni,úgy hogy a méhet legkevesebb sérülés érje.

Nekem márciusban 14 éve hogy volt hasfeltárásos mimoma kivételem. Egy miomám volt és nyomta a hólyagot. A Baross u-i Klinikán a prof. nem engedte a méhemet kivenni 37 éves voltam. Akkor nem volt jó az altatógáz, sokáig az ember az intenzíven nagyon kótyagos volt.
Viszont 4 éve volt laparos műtétem és ott is gépi altatást kaptam, és mikor felébredtem, teljesen tiszta volt a fejem. Természetesen vidáman mentem mert 3 kis lyukon végezték el a beavatkozást három helyen kis céna volt és nem éreztem fájdalmas húzódást.
Hasfeltárást is ki lehet bírni hidd el, ott napról napra jobb a helyzet, persze vagy két hétig nagyon pihenni kell. utána már sokkal jobb a helyzet. Minden esetre mindent el kell követni hogy a méhünk megmaradjon, akkor is hasfeltárással tudnak rajtunk segíteni.
Végül is 2o1o okt-ben az embolizáció segített rajtam, mert ez a gonosz mioma visszanőtt, sőt visszanőttek!

Egy orvos tanácsa nem tanács, legalább kettő véleményét kérd ki!
Jó egészséget kívánok, Ibi


Kedves Ibi!

Köszönöm szépen az infókat! Mindenki tanácsa, tapasztalata sokat segít! Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, mert nagyon sok erőt ad a sok-sok sorstársunk biztatása, támogatása!

Nem semmi, hogy mennyi beavatkozáson kellett keresztül menned az évek során... :unsure:
Az nagyon elkeserítő, hogy vissza tudnak nőni, vagy újak kialakulni. Megkeserítik az ember életét.

Nekem a miómák mérete, mennyisége és elhelyezkedésük indokolja a hasfeltárós műtétet. :(
Kértem véleményt embolizációval kapcsolatban is, de az én esetemben sajnos nem jelentene végleges megoldást. A vélemények után mérlegelve a helyzetet, úgy döntöttem, hogy a műtétet "választom". Remélem, hogy nem döntöttem rosszul. Félek tőle, nagyon félek, de összeszedem magam, mert muszáj átesnem rajta. :(
Bízom benne, hogy minden renben fog menni, és jól fog sikerülni a műtét.

Jó egészséget kívánok neked!!!
Reni
sing

#177 laubakaibi 2013. 01. 31. - 13:08:41

Kedves Reni!
Fel a fejjel! Egyik megoldástól se félj!!!!
Úgy emlékszem hogy dr.Újvári teljesen maszk orvos, állami intézedten is 9o eft-ért műt.

A Péterfy S. u-i kórházban van dr. Tűzkő Nándor, aki Európa legjobb laparoszkópiás és endoszkópiás intézményében tanulta meg a tudományát. Keresd őt fel, itt elég lesz a hála pénz is. Ő csak meg tudja neked mondai hogy hasfeltárással vagy laparral érdemes műteni,úgy hogy a méhet legkevesebb sérülés érje.

Nekem márciusban 14 éve hogy volt hasfeltárásos mimoma kivételem. Egy miomám volt és nyomta a hólyagot. A Baross u-i Klinikán a prof. nem engedte a méhemet kivenni 37 éves voltam. Akkor nem volt jó az altatógáz, sokáig az ember az intenzíven nagyon kótyagos volt.
Viszont 4 éve volt laparos műtétem és ott is gépi altatást kaptam, és mikor felébredtem, teljesen tiszta volt a fejem. Természetesen vidáman mentem mert 3 kis lyukon végezték el a beavatkozást három helyen kis céna volt és nem éreztem fájdalmas húzódást.
Hasfeltárást is ki lehet bírni hidd el, ott napról napra jobb a helyzet, persze vagy két hétig nagyon pihenni kell. utána már sokkal jobb a helyzet. Minden esetre mindent el kell követni hogy a méhünk megmaradjon, akkor is hasfeltárással tudnak rajtunk segíteni.
Végül is 2o1o okt-ben az embolizáció segített rajtam, mert ez a gonosz mioma visszanőtt, sőt visszanőttek!

Egy orvos tanácsa nem tanács, legalább kettő véleményét kérd ki!
Jó egészséget kívánok, Ibi

#178 renatina 2013. 01. 31. - 10:29:10

Üzenet megtekintéseIdézve: vatunde - Dátum: 2013. január 30. - 20:37:06

Kedves Reni!

Ha lehet, kerüld el a "hasvágós" műtétet. Ha nem megy az embolizáció, válaszd inkább a laparoszkópiásat. Engem egy éve ezzel a módszerrel szabadított meg 13 !!! cm-es miómától dr. Újváry Attila.


Kedves vatunde!

Bárcsak elkerülhetném! :unsure: Nekem 3 miómám van (8cm, 6cm, 3cm)egymás mellett. Ezért úgy néz ki, hogy a hasi műtét bizonyul majd a legeredményesebbnek. Persze félek tőle :( , de próbálom magam felkészíteni rá amennyire tudom.

Hogy érzed magad így egy évvel a műtét után? Mik a tapasztalataid? Azt olvastam, hogy a miómák vissza tudnak nőni, vagy újak kialakulni. Ez tényleg így van? Vagy lehet, hogy ez egyénfüggő...
Remélem, minden rendben van nálad!
Jó egészséget kívánok!! :)

Reni
sing

#179 vatunde 2013. 01. 30. - 20:37:06

Üzenet megtekintéseIdézve: renatina - Dátum: 2013. január 29. - 15:41:32

Szia moncsih!
Köszönöm szépen! Ment az e-mail.
És köszönöm a biztatást is! Nagyon aranyos vagy! :-)
ReniKedves Reni!

Ha lehet, kerüld el a "hasvágós" műtétet. Ha nem megy az embolizáció, válaszd inkább a laparoszkópiásat. Engem egy éve ezzel a módszerrel szabadított meg 13 !!! cm-es miómától dr. Újváry Attila.

#180 laubakaibi 2013. 01. 30. - 14:54:01

Kedves Kata és Sorstársak!
Azt el is felejtettem írni, hogy régebben mindig tanácsoltuk egymásnak hogy ne stresszeljünk, ne idegeskedjünk mert attól is nőhet a miománk. Az agyban dől el minden!! Persze könnyű ilyet tanácsolni.
Én kb. másfél éve olvastam a net-en egy cikket amit már nem találok meg. Amerikai orvosok kutatásai voltak magyarra fordítva. Ők azt írták a miomáról, hogy akiket megműtöttek 4o éves kor kürül, az ő felmérésük szerint csak a vezető beosztású nőknek nőtt újra miomájuk. Ezért úgy gondolják hogy az idegesség a stressz miatt emelkedik meg az ösztrögén hormon és ettől lesz újra és újra mioma azoknál a hölgyeknél akiknek ilyen érzékenységű a méhük.

Szerintem igazuk lehet. Persze az étkezéssel is kell vigyázni, mert a szója teli-teli van fitoösztrogénnel. Sajnos mindenbe bele teszik ezt az anyagot. 2o éve pedig azt mondták hogy ebből készítsünk fasirtot is stb. stb. MOst már tudják hogy ártalmas is lehet, és nem a miomára gondolták.

Kitartást kívánok minden Sorstársamnak, tudom hogy min mentek keresztül.
A gyógyulás akár embo után sem olyan egyszerű. Nekem kétszer voltak vérzésproblémáim, mindkétszer a kijelölt dokit el kellett viselnem. Egyszer két hónapra rá nem állt el a vérzés, nem dőlt, de nem múlt el. Dokihoz kellett menni aki már csak egy picike miomát látott, annak ellenére hogy egy 2,8 cm- és megszámlálhataltanul sok kicsi miomám volt. Ez akkora javulás 2 hónap alatt hogy az csak na, de távoztak hüvelyen át gondolom és így nem állt el a vérzés. Mégis a méhemet ki akarta venni, kérdezte hogy ha gondolom nem kell itt vérezgetnem, kiveszi a méhemet??!! Nem volt elegem, gondoljátok el, ilyet mond. Ráadásul a TB-t az én fizetésemből vonják, én doglozom meg érte, és ő így viselkedett velem. De segített, tökéletesen. Egy kis hiba volt hogy nem egy kicsi volt hanem 3 picike mioma mert fél év múlva MR kontroll volt és a gép látott mindent. De pár mm-esek voltak nem ártottak. Aztán 1 évre rá megint, és nem csinált a kijelölt doki UHt- sem, kézze vizsgált, majd azt hantázta hogy nekem aszalt szilvám van és érzi a méhem hogy ott vannak ezek. Persze én azért is embolizáltattam, mert a cél az volt, hogy élettelenek leszenk és megszűnik minden vérzés gondom. Erre 1 év múlva ő mást mond. Teljesen ki voltam szolgáltatva. Viszont kellett rákszűrésre menni és teljesen más intézménybe mentem, ott nagyon sokáig nézték hogy mit látnak, és képet is kaptam a méhemről és írásba adták hogy semmi sincs a méhembe. Tehát ezért volt a doki felháborodva, csak mindent elkövetett hogy rossz napokat szerezzen nekem, hogy idegeskedjek a befizetett TB-m mellett!!! Ez ám a bitosítás!!!!!!!!!!!!!!!! Nem tudom hogy tudja-e a biztosó hogy ő nagyon gazgad biztosító! Mert nagyon sok nő nem jut el idáig. Ide értem azt aki már szült és változó korban van és beindult a miomája. Ezért nagyon sokba kerül a TB-nek az ő műtétje, táppénze stb. stb.

Tartsatok ki!!! Igen, az embernek egy UH vizsgálat is ad megnyugvást.

Jó egészséget kívánok Nektek, üdv. Ibi


 • 271 Oldal +
 • « Első
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • Utolsó »
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: