Házipatika fórum: Mióma embolizáció - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

 • 267 Oldal +
 • « Első
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • Utolsó »

Mióma embolizáció

#161 laubakaibi 2012. 12. 18. - 13:46:11

Kedves Hmary!
Örülök hogy sokat javult a helyzet Nálad, csak így tovább!
Feltétlenül vissza kell menni Bérczi dr.úrhoz az MR után, ő ezt az eredmény bejegyzi valahová, majd 1 évre rá hívi fog telefonon, és ott értékelned kell az embolozációt. Tesz fel kérdéseket és 1-10-ig adsz rá pontokat, de ahogy írom csak telefonon át. Aztán elköszön és mondja hogy legközelebb 1 év múlva fog hívni. Eltelt még egy év, októberben volt 2 éve hogy embolizáltak de nem jelentkezett. Majd januárban fel hívom és elmondom neki hogy jól vagyok továbbra is.

Erős javulást kívánok, nem tudom hány éves vagy, de legalább a teát igyad, az nem drága és hízni sem lehet tőle.
Időnként jelentkezz és a javulásodat oszd meg másokkal is.
Kicsit lassan döcög most a Fórum, nem tudom hogy talán a nők most nem szereznek tudomást erről a beavatkozásról?

Ui: Nekem 2,8 cm-es volt és megszámlálhatatlanul sok kicsi, 1,5-7 mm-esek. Embó után fél évre rá már 3 db 7-3 mm-es mima volt, 1 év múlva az nőorvos akárhogy nézte, semmit sem látott a méhembe. Én így jártam, Bérczi doki mondta hogy a cél hogy zsugorodjon és élettelen legyen, problémát ne okozzon. Nekem hüvelyen át távozhattak és 2x volt vérzésproblémám egy év alatt.

Üdv. Ibi

#162 hmary79 2012. 12. 17. - 14:33:13

Sziasztok, jó régóta nem jelentkeztem sorry, de túl sok minden zajlik az életemben :(
De legalább a jó hír: voltam kontroll mr-en és a lelet: "Az uterus anteversio-anteflexioban, sagittalis síkú legnagyobb átmérõje 77
mm. A fundus-corpus határán jobb oldalon jelenleg egy 36x38x40 mm-es, T1
súlyozott képeken mérsékelten magas, T2 súlyozott képeken alacsony jeladású
, számottevõ kontrasztanyag halmozást nem mutató képlet ábrázolódik"

szla kb a fele a dög (kb 6x7cm körül volt) mint volt és nem okoz panaszokat - normálisnak mondható a mensesem, már nagyon trehány vagyok sajnos nem iszom a palástfű teát és a progeszteron krémet is mindig elfelejtem használni - pedig a megelőzés miatt biztosan kellene....
Lányok, aki Bérczinél volt a féléves kontroll Mr után visszament még hozzá, vagy csak nődokihoz?
Üdv mindenkinek :)

#163 moncsih 2012. 12. 11. - 20:26:06

Üzenet megtekintéseIdézve: liaba77 - Dátum: 2012. december 11. - 15:35:14

Szia Moncsih!

Igen, a gyerekvállalás miatt keresek orvost. Mármint a miómák miatt. A teherbeesés sikerülne talán, csak olyan helyen vannak, hogy kockázatos volna a terhesség, és hat évvel ezelőtt nekem volt egy spontán vetélésem 12 hetesen, valószínűleg mióma miatt (bár erre soha nem derült fény, mert senki nem foglalkozott vele(m) - igaz a terhesség ideje alatt sem nagyon). Nem szeretném megkockáztatni még egyszer amúgy sem, de az sem hanyagolandó, hogy 35 éves vagyok :(


Szia!
Hát sajnálom, hogy ilyen "feladataid" vannak még :mellow: Nálam sajnos most nem aktuális a gyerekvállalás, de az én dokim is mondta műtét előtt, hogy ha esetleg teherbe estem volna (de nem volt ilyen), akkor szinte biztos a vetélés a miómák helye és mérete miatt :( ...
De most így műtét után már lehetne próbálkozni, 3 hónap elteltével. Az én dokimat és még 1-2-t tudok ajánlani, ha akarsz egy korrekt normális véleményt a témában. Ha gondolod, dobjál egy emailt a magasin@freemail.hu címre és ott folytathatjuk részletekkel-nevekkel:)
m.

#164 liaba77 2012. 12. 11. - 15:35:14

Üzenet megtekintéseIdézve: moncsih - Dátum: 2012. december 09. - 18:59:39

Szia Liaba!
Lehet, hogy már mesélted részletesen, csak én nem emlékszem :( most a gyerekvállalás miatt keresel orvost? Embolizált miómák már lehetővé tennék a teherbeesést, csak nem sikerül? Nem akarok indiszkrét lenni, mármint ha van kedved, mesélj, ha nem, nem :)


Szia Moncsih!

Igen, a gyerekvállalás miatt keresek orvost. Mármint a miómák miatt. A teherbeesés sikerülne talán, csak olyan helyen vannak, hogy kockázatos volna a terhesség, és hat évvel ezelőtt nekem volt egy spontán vetélésem 12 hetesen, valószínűleg mióma miatt (bár erre soha nem derült fény, mert senki nem foglalkozott vele(m) - igaz a terhesség ideje alatt sem nagyon). Nem szeretném megkockáztatni még egyszer amúgy sem, de az sem hanyagolandó, hogy 35 éves vagyok :(

#165 laubakaibi 2012. 12. 10. - 09:55:02

Kedves Kata!
Nagyon jó haladás hogy zsugorodott a mioma. Értem amit írsz, tele van erekkel a méhed. Reménykedjünk hogy nem talál másik eret magának. Ez a jó indulatú mioma borzalmas ahogy produkája magát.
Fel a fejjel, még lehet hogy nem csak zsugorodni fog de el is fog tünni. Akit legelőször műtöttek hölgyet, neki több nagy is volt és 1 év után és gyógyult mert eltüntek a méhéből. Már nem is gondolták volna csak azt hogy öszsezsugorodtak.

Én ajánlani tudom Neked is és a többi sorstársnak is hogy Palástfű teát igyatok mert az fitoprogeszteront tartalmaz az ösztrogén ellenkező hormonja (nem tudom másképp írni) a mioma ezt nem szereti, mert nekünk ösztrogén túltengésünk van azért van miománk, persze ez attól lehet magas hogy stresszelünk.

Én is ittam, mert embó után is mesiztem, persze én változó korban voltam és vagyok. Így nem jött meg, akkor nem ittam, aztán megjött egy kicsit. Mivel hónapokra kimaradt, ezért bátorkodtam cickafarkfű teát inni, ez pedig fitoösztrogénes tea, ezt azért iszom hogy pótoljam a hormom hiányát, aki fiatalabb annak nem szabad inni. Meg is jött hogy ezt a teát ittam.
Legalább naponta 2 dl Palástfűvet kell inni lányok! Nem drága és hatásos lehet.

Kata szorítok Neked is hogy zsogorodjon vagy tünjön el ez a mioma. Jó egészséget kívánok, üdv. Ibi

#166 moncsih 2012. 12. 09. - 18:59:39

Üzenet megtekintéseIdézve: liaba77 - Dátum: 2012. december 07. - 17:26:24

Jelenleg én is a megfelelő orvost keresem, mert egyik érdektelenebb mint a másik, még magánrendelésen is!

Szia Liaba!
Lehet, hogy már mesélted részletesen, csak én nem emlékszem :( most a gyerekvállalás miatt keresel orvost? Embolizált miómák már lehetővé tennék a teherbeesést, csak nem sikerül? Nem akarok indiszkrét lenni, mármint ha van kedved, mesélj, ha nem, nem :)
Sajnos tényleg nagyon felületesek a dokik, én is ezt tapasztaltam - ha jól számolom 8 nőgyógyász, a radiológus Bérczi dr. és egy szonográfus vizsgált uh-al - elég rossz arány, hogy a 8-ik nőgyógyász beszélt csak annyira normálisan, hogy tudjak bízni benne és a műtét kimenetelében...

#167 laubakaibi 2012. 12. 09. - 17:52:20

Kedves Gyomberoguta!
Nagyon jól tetted hogy írál!
Én 5o éves vagyok és 2 éve volt az embolizációs, Bérczi igazgató úr végezte. Nekem van gyerekem, de még sem hagytam hogy a méhemet kivegyék. 2 éve volt kaparásom mert dőlt a vér, 2 hónap múlva ismét, majd a méhemet akarták kivenni. Mindez úgy történt hogy a kaparás alkalmával és előtte sem mondták hogy ott van mioma. Ugyanis 3 éve volt hólyaggyulladásom,aztán a méhem fájt, a klinikai docens dokim azt mondta semmi baj, a végén az SZTK rendelős mondta hogy méhgyulladás. Meggyógyított, de összenövés keletkezett. Így volt 3 éve laparoszkópiám, a klinikán kitaláltam hogy olvastam arról hogy laparral kiveszik a miomákat. Szóltam a klinikán az éjszakai dokinak aki szólt a dokimnak, és másnap a műtőben mondta hogy kiveszik azt is. Örültem nagyon. Ugyanis tudni kell hogy 13 éve hasfeltárással vettek ki egy miomát mert vizelési ingereket okozott. A professzori bemutatáson a prof. csak a miomát engedte kivenni, sajna lett másik helyette, persze egy részében a dokik is tehetnek róla Szóval a lapar utáni kontrolon nem volt szövettanom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A doki azt mondta hogy neki kell hogy higyjek, semmi baj nincs. Mit tudok csinálni? Csaka baj hogy 1 év múlva jöttek a fenti problémák, tehát nem vették ki, nem arra voltam beutalva, és nem is tudák volna, hiszem Magyarországon a Baross ú-i Klinikán 2 orvos csinál ilyet, a férfi jól csinálja a nőnek a betegei még 3 hétig a kórházban vannak hatalmas fájdalommal. Szóval kitoltak velem, mert váratlanul vágták a képemhez hogy miomám van. Azért azt mindenki tudja hogy kiveszik 47 évesen a miomámat laparral, akkor olyan korban vagyok már hogy nincs annyi ösztrogénem hogy túltenség legyen mert a mioma azt szereti és ott a másik?

Szóval az MR mutatta hogy volt 2,8 cm miomám és megszámlálhataltan kicsi. Nekem a méhemből távoztak, vérzésproblémával. Az emoblizáció fájdalommente, nekem utána nem kellett fájdalomcsillapító de ez ritka.
Bérczi dr-ban bízzál, nem pénzéhes. A konzultációkért sem kell fizetni. Ráérsz valamennyit adni műtét után ha tudsz. Volt már sorstárs akinek nem volt arra sem pénze és baj nem lett belőle. Az orvosok is tudják ám hogy ebben az országan nagy baj van.

Fiatal vagy, nekem pár éve 24 éves rokonomnak hasfeltárással vették ki a miomát, már van egy kisgyereke. A baj hogy a nőorvos fenyitette, hogy ha még egy lesz kiveszik a méhét!!!???? Ez nem így van. Egyik sorstárs akit mostanában műtöttek írta hogy idősebb nőknek is méhmegtartás mellett vették ki a miomáját. A nőgyógyász szeretné ha neki adnánk a hálapénzt, nem pedig érsebésznek, mert ők végzik az embolizációt. Bérczi dr. nekem mondta, hogy a cél nem az hogy hüvelyen hagyják el a méhemet a miomák, hahem hogy kicsik legyenek és élettelenek, gyermeket lehessen vállalni utána.

Olvassál vissza vagy 2 évre is azt tanácsolom. A hölgyek többségének erős hasi fájdalma van, amit azért tudnak csillapítani. Nagyon hamar lehet visszamenni dolgozni.

Írjál majd az esetedről, jó egészséget kívánok és kitartást, üdv. Ibi

#168 liaba77 2012. 12. 07. - 17:26:24

Kedves Ágota!

Nagyon sokan vagyunk hasonló cipőben, ami nagyon sajnálatos.
Én 35 éves vagyok, még nem szültem (6 éve volt egy vetélésem, azóta járom a Canossát) Jelenleg én is a megfelelő orvost keresem, mert egyik érdektelenebb mint a másik, még magánrendelésen is! Én tavaly a miómáimmal az embolizációt választottam, nem bántam meg. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, inkább az utána következő pár óra, esetleg nap a nehezebb, de mindenkinek más és más. Nekem nagy görcseim voltak jó pár napig, de még így is úgy vélem, egy vágásos műtét sokkal jobban megviselt volna. A borítékos dolog rád van bízva, szerintem mindenki a pénztárcájához mérten ad annyit, amennyit gondol. Én nem estem túlzásokba, mert nem volt miből, mégis normálisan álltak hozzám, a kontrollokon is. Spejzold be otthonra a neked ható fájdalomcsillapítót. (Ez csak egy tanács, lehet, egyáltalán nem lesz rá szükséged, de ha mégis, jó ha kéznél van, és nem akkor kell rohangálni a gyógyszertárba. Mielőbbi gyógyulást kívánok! Üdv! Liaba

#169 moncsih 2012. 12. 06. - 23:22:54

Üzenet megtekintéseIdézve: gyomberagota - Dátum: 2012. december 06. - 22:21:03

Sziasztok...Nekem 2 miómám van az egyik 6 centis és az rajta fekszik a méhfalamon a másik 4 az a baloldali petevezetéken...Semmit nem vettem volna észre,ha nem találnak nálam 1 (Nagy babszemnyi méretű) cisztát a pajzsmirigyemben is...azt 8 hete műtötték....:-( De az rendben van szövettanilag...De azóta indult a kínlódásom...32 éves vagyok és még nem szültem,de nagyon szeretnék::én is voltam nőgyógyászoknál és összevissza beszéltek?az egyiktől úgy jöttem ki,hogy egy világ omlott össze bennem,Nem kevés pénzért:(...Majd az egyik ajánlotta(Szolnokon) Bérczi Professzort!!!eljutottam hozzá 1 hét alatt,szimpatikus volt,én meg nagyon lelkes,és már dec.18-án meg is csinálja a myóma embolizációt!Kicsit félek,de azt mondták,hogy ezzel legalább minimális esélyem lehet teherbe esnem...Szerintem egy nőnek mindent meg kell tenni ezt ha szeretne gyereket...Olyan sok mindent írtok itt,és nem gondoltam volna hogy ennyi velem egykorú nő van ilyen problémával.Gondoltam meg írom az én esetemet is.Hiszen mindig jó tudni,hogy nem vagyunk egyedül és vannak melletted... Azt szeretném megkérdezni,hogy hogy van az ember az eljárás után?nagyon rosszul?És mikre kell figyelni?Nem vagyok vagyonos,de a dokinak adni kell hála pénzt?Annyit jártam most a nyáron dokihoz,hogy ezt fontos megkérdeznem..Tapasztalat...


Szia Ágota!

Igen, sajnos én is akkor ébredtem rá, hogy milyen sok 25-35 közötti nő küzd ezzel, amikor elkezdtem körbejárni a témát. Nekem hasfeltárásos műtétem volt 2 hete és több és nagyobb miómámm. Hasonlóan 30-as éveim elején, gyerek nélkül. Emboval nincs saját tapasztalatom, de ahogyan végigolvastam itt a topic-ot, minden szervezet kicsit másként viseli a beavatkozást. Azt gondolom, hogy fontos a hozzáállás is, kicsit (sokat?) agyban dől el, hogy hogyan fogod viselni. Nem szabad túlizgulni, mert szükséged lesz minden energiádra a gyógyuláshoz :rolleyes:
Hálapénz témában pedig azt gondolom, hogy ha elégedett leszel a dokival, lehetőségeid szerint "hálálkodjál".
Jól tetted, hogy jelentkeztél, sokat segít a sorstársak bíztatása, itt mindenki "ismeretlenül" is nagyon fog drukkolni Neked!!! Tudjuk és átérezzük a félelmeidet. Bátorság és fel a fejjel!

m.

#170 gyomberagota 2012. 12. 06. - 22:21:03

Sziasztok...Nekem 2 miómám van az egyik 6 centis és az rajta fekszik a méhfalamon a másik 4 az a baloldali petevezetéken...Semmit nem vettem volna észre,ha nem találnak nálam 1 (Nagy babszemnyi méretű) cisztát a pajzsmirigyemben is...azt 8 hete műtötték....:-( De az rendben van szövettanilag...De azóta indult a kínlódásom...32 éves vagyok és még nem szültem,de nagyon szeretnék::én is voltam nőgyógyászoknál és összevissza beszéltek?az egyiktől úgy jöttem ki,hogy egy világ omlott össze bennem,Nem kevés pénzért:(...Majd az egyik ajánlotta(Szolnokon) Bérczi Professzort!!!eljutottam hozzá 1 hét alatt,szimpatikus volt,én meg nagyon lelkes,és már dec.18-án meg is csinálja a myóma embolizációt!Kicsit félek,de azt mondták,hogy ezzel legalább minimális esélyem lehet teherbe esnem...Szerintem egy nőnek mindent meg kell tenni ezt ha szeretne gyereket...Olyan sok mindent írtok itt,és nem gondoltam volna hogy ennyi velem egykorú nő van ilyen problémával.Gondoltam meg írom az én esetemet is.Hiszen mindig jó tudni,hogy nem vagyunk egyedül és vannak melletted... Azt szeretném megkérdezni,hogy hogy van az ember az eljárás után?nagyon rosszul?És mikre kell figyelni?Nem vagyok vagyonos,de a dokinak adni kell hála pénzt?Annyit jártam most a nyáron dokihoz,hogy ezt fontos megkérdeznem..Tapasztalat...
sing

#171 kata09 2012. 12. 06. - 11:57:55

Szia Ibi!

el nézést ,h eddig nem írtam
köszönöm ,h válaszoltál
voltam Harmat doktor Úrnál, még várnom kell áprilisig és utána döntést kell hozni,h szabaduljak meg a miómámtól.
Zsugorodás 1,5 cm volt 2 hónap alatt,de aggasztja a dokit,h a méhem nagyon át van szőve erekkel és bármikor a mióma újra talál eret ahol életre tud kapni.

később írok többet

most sietnem kell


Még egyszer köszönöm ,h írtál


jó egészséget!

Kata

#172 kata09 2012. 12. 06. - 11:53:30

Üzenet megtekintéseIdézve: laubakaibi - Dátum: 2012. november 13. - 09:52:47

Kedves Kata09!
El tudom képzelni hogy mit éreztél! Még jó hogy Te sem vagy egy beletörődős típusú ember. Van akinek minden orvos szent, ő az Isten, az van amit az orvos mond.
Szóval kimondottan olyan oldalt nem kerestem ami össze szedné azt hogy mit ne egyenek a miomás hölgyek. Csak a sorstársakkal együtt kutattunk, így jöttünk rá arra hogy sok felvágottban is van szója, és abban is sok a fitoösztrogén. Nem tudjuk teljesen kivédeni sajnos hogy ne jusson a szervezetünkbe. Sorstársak is azért kávéznak valamennyire. Tudod nekem a kávé már jót tesz, mert amerikai kutatók írása van fent a net-en és írják hogy a változó korban lévő nők közül azoknak magas az ösztrogén szintje akik kávéznak. De ez már ebben a korban jó, mert ettől marad a bőr fiatalabb és a csont is jobban felszívja a calciumot.
Szóval van egy tea Rétipalástfű a neve, tele van fitoprogeszteronnal, ez tudja visszaszorítani az ösztrogén szintet. Én ittam minden nap majd 2 éve és nem is jött meg, akkor vettem vissza het 3 pohárral, és volt hogy foltokban mesiztem 5-6 napig, aztán rendesen megjött. Most már kb. fél év nem iszom ezt a teát mert jelenleg aug. eleje óta nem mesiztem. Tudod amíg mesi van addig lehet miománk.
Mivel Te nagyon de nagyon fiatal vagy, javasolható lehet neked ez a tea. Nem lehet hogy ne egyél soha felvágottat stb. stb. Idegeskedni sem lenne szabad és stresszelni sem. Könnyű mondani tudom. Valahogy tényleg be lehetne venni a "leszarom tablettát" és megpróbálni túl tenni magát az embernek a dolgokon.

Reméljük hogy sikeres lett a 2. embolizációd.
Sok-sok sorstárs ugyan így járt a kórházakban mint mi. Borzasztó hogy nem említik meg ezt a lehetőséget, és ők akanak dönteni a fejünk felett egy nagyműtéről, ráadásul a TB-t meg mi fizetjük.

Egyébként én úgy szoktam csinálni ha érdekel valami akkor beírom hogy például: "szója ösztrogént tartalmaz" és kapok írásokat azt elolvasom, innen meg tudom hogy tényleg így van-e. Bárminek utána tudsz így nézni.

Egyébként pedig kitolódott a szülési kor a nőknél Magyarországon, ne essél kétségbe. Van aki 38-4o évesen szül.

Jó egészséget kívánok: Ibi


#173 laubakaibi 2012. 12. 05. - 10:57:57

Kedves Lányok!
Nem kell ennyi vizsgálati eredmény Bérczi dr. úrnak. Úgyis készíttet friss rákszűrést a nőorvossal, vagy Te a tiéddle végeztedet el ha embólizálást elfogadja. Vérből is nézeti a rákot a dr. úr és alvadási paramétereket is. Péterfy Sándor u-i kórházban dr. Tóth Andrea végez még ilyen beavatozást, ő karhajlatban végzi, Bérczi dr. úr pedig combhajlatban, sok hölgy a fórumról Bérczi dr.nál járt.
Én úgy tudtam hogy a mima ha már felére is zsugorodik akkor nem él, és nem akadályozza a terhességet, de ezek szerint nem jól tudtam. Vagy még elég nagyok? Én reménykednék a sorstárs helyében, mert a legelső hölgy akit műtöttek még egy év után is volt javulása, neki akkorák voltak hogy éppen elvállalták, úgy tudom max. 12 cm-ig embolizálnak.

Ha nem lenne gyermekem én is körbejárnám az ügyet alaposan. Azért a nőorovossal is vigyázni kell mert ő szeretne álapénzt kapni, nem pedig átengedi az érsebésznek a beteget. Bérczi dr-nak lehet hinni, volt hölgy akinek mondta hogy olyan helyen van, hogy nem embolizál inkább biztosra menjenke és vetesse ki. Benne lehet hinni.

Én viszont akit tudnák ajánlani a Péterfy S. kórház nőgyógyásza, utána is lehet nézni, dr. Tűzkő Nándornak hívják, ő Európa legnagyobb laparoszkóp és endoszkópos intézményébe tanulta meg a tudományát a honlap szerint, amit lehet Magyarországon elvégezni, azt ő meg tudja csinálni. Így érdemes egy konzultációs tőle is kérni, nem beszélve arról hogy a TB fizeti a műtétet, még sem kell százezreket adni érte.

Vigasztalni is szeretnék, hogy akinek fele méretű lett a mioma 1 év alatt azért jó pár hónap múlva nézesse még meg, mert akit először műtött Bérczi dr-úr, még a televizióban is szerepelt a Dóri, őneki több nagyobb volt, már a vizeletét sem tudta visszatartani, 1 év alatt óriási volt a javulás, és bizony ő egy év után is javult, vagyis még később, de eltüntek a mimái!!! Bár a dokik azt mondják hogy 1 év után már nincs javulás, de egyes esetekben mégis van. Igaz babát már ott sem szültek.

Kívánom hogy mindeki találja meg minél hamarabb a neki legjobb megoldást, nagyon jó egészséget kívánok: Ibi

Ui: érdemes 2 évre visszamenőleg is visszaolvasni!

#174 liaba77 2012. 12. 04. - 13:15:49

Kedves Goldenball!

Én csak csendben jegyzem meg - mert ezt nagyon át kell gondolni -, ha nagyobb a miómád, mindenképp nézzetek utána az orvosoddal, hogy hol helyezkedik el a mióma, hogy ha az embolizáció utáni méretcsökkenés nem teljes zsugorodássá lesz, tudsz-e gyermeket vállalni azokkal a méretekkel. (úgy láttam, te is szeretnél még szülni) Én tavaly az embolizációt választottam a kb. 6,5 és 5,5 cm-es miómáimmal. Ezek a méretek körülbelül a felükre csökkentek egy év elteltével, és mivel úgy helyezkednek el, ez még mindig kevés ahhoz, hogy problémamentesen vállalhassak gyermeket. Ettől függetlenül nem bántam meg a döntésemet, mert mindig a legveszélytelenebb lehetőséget választja az ember.

#175 moncsih 2012. 12. 04. - 09:26:55

Üzenet megtekintéseIdézve: goldenball - Dátum: 2012. december 03. - 15:28:18

Szia Erika,

Azt hiszem, egy kicsit a segítségedre lehetek az aggodalmad feloldásában, ugyanis éppen a jövő héten megyek miómaembolizációra Bérczi dr-hoz. A folyamat, amíg ide eljutottam a következő volt: kb. 2 év alatt több kisebb-nagyobb göb kialakulása után a nőgyógyászom javaslatára kerestem meg Bérczi dr-t (Radiológiai Klinika 210-0300). Személyes találkozóra vinned kell magaddal a nőgyógy. UH leletedet, friss citólógiai leletet, nőgyógyászati szakvéleményt arról, hogy engedélyezett az embolizáció. Ezt követően MR vizsgálaton kell átesned, amire már friss laborleletet kell vinned. Ezt követően ismét jelentkezned kell Bérczi dr-nál (nem tudok mást, aki Budapesten csinál ilyen beavatkozást) aki majd időpontot ad a beavatkozásra. Mivel ez egy meglehetősen kíméletes eljárás a hagyományos méheltávolításhoz képest, ezért érdemes nekifutni. Sok sikert!

Szia goldenball!
Milyen nagy miómáid vannak és mit mutatott az MR, hány darab? Sok sikert, erőt és kitartást a beavatkozáshoz!
Az első találkozóra dr. Bérczihez nem kell vinni rögtön azt, hogy engedélyezett az embo. Tulajdonképpen az én első találkozómon vele, rá sem nézett a papírokra :blink: Össze-vissza kapkodott, megkérdezte hány darab milyen nagy/hol vannak és ezzel eldöntötte, hogy mivel nincs vérzési zavar ("csak" fájdalmak)+fiatal vagyok+nincs gyerek, nem ajánlja...majd hozzátette, hogy azért ha akarom megcsinálja...
Akit még említettem, dr. Tóth Andrea, a Péterfyben egy másik radiológus, aki végzi ezt Budapesten.
Az utolsó mondatod viszont elég ijesztő és megtévesztő lehet azoknak, akik nem ismerik a különböző lehetőségeket:) nem csak embo és méheltávolítás között kell választani:) sokkal több lehetőség van (pl. uh, laparoszkópos, vagy hasfeltárásos műtét amikor nem veszik ki feltétlenül a méhet, vérzési panaszok+méret csökkentésre van más gyógyszer is, alternatív megoldások pl. aviva torna módszer). Fiatalabb generációnál nagyon fontos, hogy legyen utánanézve a miérteknek, mivel a miómák hajlamosak újra kifejlődni és pl. egy 25-35 éves gyermektelen nő esetében (de bármilyen korosztálynál) nem mindegy, hogy hogyan fog telni a következő 25 év...

#176 goldenball 2012. 12. 03. - 15:28:18

Szia Erika,

Azt hiszem, egy kicsit a segítségedre lehetek az aggodalmad feloldásában, ugyanis éppen a jövő héten megyek miómaembolizációra Bérczi dr-hoz. A folyamat, amíg ide eljutottam a következő volt: kb. 2 év alatt több kisebb-nagyobb göb kialakulása után a nőgyógyászom javaslatára kerestem meg Bérczi dr-t (Radiológiai Klinika 210-0300). Személyes találkozóra vinned kell magaddal a nőgyógy. UH leletedet, friss citólógiai leletet, nőgyógyászati szakvéleményt arról, hogy engedélyezett az embolizáció. Ezt követően MR vizsgálaton kell átesned, amire már friss laborleletet kell vinned. Ezt követően ismét jelentkezned kell Bérczi dr-nál (nem tudok mást, aki Budapesten csinál ilyen beavatkozást) aki majd időpontot ad a beavatkozásra. Mivel ez egy meglehetősen kíméletes eljárás a hagyományos méheltávolításhoz képest, ezért érdemes nekifutni. Sok sikert!
sing

#177 moncsih 2012. 12. 02. - 15:40:08

Üzenet megtekintéseIdézve: erikaertl9 - Dátum: 2012. december 02. - 10:11:52

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni, döntést hozni miómaeltávolítással kapcsolatban?131*87 mm-es a méhem, intramurális myomám van. Két nőgyógyásznál jártam, mindkettő műtéti beavatkozást javasolt. Még nem szültem, így a méhemet nem szeretném elveszíteni, meg azt gondolom, ha nem muszáj, ne vegyék ki. Az egyik orvos azt mondta, csak műtét közben derül ki, hogy meg tudja-e menteni a méhemet. Említette még az embolizációt, de mondta, hogy ezután is kiújulhat a myoma. Tudja valaki, hogy a fenti méretű, férfiökölnyi myomát is lehet embolizálni? Gondoltam, adnék esélyt ennek a beavatkozásnak.Ilyen kérdéssel fel lehet hívni dr. Bérczi Viktort?

Köszönöm a segítségeteket.

Szia Erika!
Döntést orvosi segítséggel Neked kell meghoznod:) A méhed méretét irtad le, vagy az a mióma akart lenni? Én kb. 8-10 nőgyógyásznál voltam+a radiológus dr. Bérczinél. Telefonon keresztül nem ajánlom a konzultációt! Kérj hozzá időpontot (vagy dr. Tóth Andreához, vagy mind2 orvoshoz), menj el, hallgasd meg a véleményét, nézd meg személyesen, hogy megfelel számodra az eljárás, megbízol a dokiban stb. Ők viszont radiológusok, nem tudnak nőgyógyászatilag megvizsgálni, vagy ellátni beavatkozás után. Ezt fontos tudnod.

Nőgyógyászok nem garantálhatják, hogy műtét közben nem merül fel olyan vérzés-komplikáció, ami miatt a méhedet el kell távolítani. Viszont minél tapasztaltabb nőgyógyász-esetleg sebészhez fordulsz, akinek olyan a hozzáállása, hogy méhmegtartással akarja megoldani, annál nagyobb az esély is rá.

Csak egy miómád van? Szánd rá az időt, vizsgáld meg a témát minden oldalról, menj el több orvoshoz, ha szükséges.

Sok türelmet és bölcsességet a döntéshez! :rolleyes:

#178 erikaertl9 2012. 12. 02. - 10:11:52

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni, döntést hozni miómaeltávolítással kapcsolatban?131*87 mm-es a méhem, intramurális myomám van. Két nőgyógyásznál jártam, mindkettő műtéti beavatkozást javasolt. Még nem szültem, így a méhemet nem szeretném elveszíteni, meg azt gondolom, ha nem muszáj, ne vegyék ki. Az egyik orvos azt mondta, csak műtét közben derül ki, hogy meg tudja-e menteni a méhemet. Említette még az embolizációt, de mondta, hogy ezután is kiújulhat a myoma. Tudja valaki, hogy a fenti méretű, férfiökölnyi myomát is lehet embolizálni? Gondoltam, adnék esélyt ennek a beavatkozásnak.Ilyen kérdéssel fel lehet hívni dr. Bérczi Viktort?

Köszönöm a segítségeteket.
sing

#179 laubakaibi 2012. 11. 30. - 13:39:31

Szia Moncsih!
Örülök hogy jól érzed Magad. Minden nap jobb, biztos érzed magadon. Ne csodálkozzál hogy nem egy ugrásra jutsz el a fürdőbe vagy a konyhába, pár hét és úgy lesz mint régen.

Nagyon jó orvosok dolgoznak ott ahol voltál. Idősebb nőnek is megtartják a méhüket!!! Ez hirdetni kéne.Ha már egyszer hasfeltárás, akkor legalább maradjon meg a szervük.

Tudod nem emlékeztem pontosan rá hogy mennyi miomádis volt, de nagyszerű ez az orvos, hogy türelemmel kihámozgatta neked a miomáidat.

Tudod én a Baross úti klinikán dr. Shilhavy doktornál szóba sem jöhetett olyan hogy 48 évesen megtarsam a méhemet, az UH vizsgálatuk egy 4,8 cm miomát mutatott, ami nemvolt igaz, mert embó előtt MR mutatta hogy 2,8 cm-es a legynagyobb és megszámlálhataltanul sok kicsi volt még. Ezért nagyon ügyes, normálisan gondolkodó orvost fogtál ki.
Útólag bele gondolva nálam is - ha embó nem lett volna - jobb lett volna ha akár a méhemet kisebbre csonkítva de a szervet akkor is meghagyva csinálták volna meg. Sajno alig akad orvos akinek ilyen gondolkosa lenne, hogy változó korban vagy idősebb korban is megtartsa a méhet. Az Anyukám és a Tesóm is méh nélkül élnek, nekik semmi bajuk nincs, de mondják hogy a szervek megsüllyedhetnek, és lehet menni urológushoz és más szakorvoshoz.

Gyógyulgasság az most a Te dolgod. Mihamarabbi felépülést és jó egészséget kívánok, üdv. Ibi

#180 moncsih 2012. 11. 29. - 22:51:09

Sziasztok!

Köszönöm a drukkolást, röviden jelentkezem:)
Eszti örvendek, hogy minden rendben Veled is!!!
Múlt kedden volt a műtétem, hasfeltárásos. 6 miómát hámoztak ki belőlem - nem sérült semmi a környéken és a méhem is maradt (illetve az osztályon nagyon sok + példát láttam arra, hogy 50-70 éveseket méhmegtartó műtétben részesítettek). Eddigiek alapján a műtét sikeres volt. Annyi árnyékolta be a hihetetlenül gyors talpra állást, hogy beavatkozást követően 2-3 nappal csúnyán betaknyosodtam, 2 napig szinte folyamatosan köhögtem, majd jött a tüsszentéses nap :( Mostanra ebből már nagyjából kimásztam, naponta csak párszor köhögök.
Remélem a szövettan negatív lesz. Most még itthon pihenek és tanítom magam a türelemre - nem tudok ugrálni az ágyon:) futni-rohangálni, folyamatosan tenni-venni, bárhonnan-bármikor-bármit felemelni stb.

Mindenkinek egészségteljes napokat és majd még jelentkezem, csak kapjam össze magam ennél is jobban ;) Vigyázzatok magatokra és köszi még1x a rámgondolást, drukkolást!

moncsih


 • 267 Oldal +
 • « Első
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • Utolsó »
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Topik megosztása: