Házipatika fórum: Mióma embolizáció - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

Szponzorált hirdetések

 • 270 Oldal +
 • « Első
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • Utolsó »

Mióma embolizáció

#161 renatina 2013. 01. 31. - 10:29:10

Üzenet megtekintéseIdézve: vatunde - Dátum: 2013. január 30. - 20:37:06

Kedves Reni!

Ha lehet, kerüld el a "hasvágós" műtétet. Ha nem megy az embolizáció, válaszd inkább a laparoszkópiásat. Engem egy éve ezzel a módszerrel szabadított meg 13 !!! cm-es miómától dr. Újváry Attila.


Kedves vatunde!

Bárcsak elkerülhetném! :unsure: Nekem 3 miómám van (8cm, 6cm, 3cm)egymás mellett. Ezért úgy néz ki, hogy a hasi műtét bizonyul majd a legeredményesebbnek. Persze félek tőle :( , de próbálom magam felkészíteni rá amennyire tudom.

Hogy érzed magad így egy évvel a műtét után? Mik a tapasztalataid? Azt olvastam, hogy a miómák vissza tudnak nőni, vagy újak kialakulni. Ez tényleg így van? Vagy lehet, hogy ez egyénfüggő...
Remélem, minden rendben van nálad!
Jó egészséget kívánok!! :)

Reni
sing

#162 vatunde 2013. 01. 30. - 20:37:06

Üzenet megtekintéseIdézve: renatina - Dátum: 2013. január 29. - 15:41:32

Szia moncsih!
Köszönöm szépen! Ment az e-mail.
És köszönöm a biztatást is! Nagyon aranyos vagy! :-)
ReniKedves Reni!

Ha lehet, kerüld el a "hasvágós" műtétet. Ha nem megy az embolizáció, válaszd inkább a laparoszkópiásat. Engem egy éve ezzel a módszerrel szabadított meg 13 !!! cm-es miómától dr. Újváry Attila.

#163 laubakaibi 2013. 01. 30. - 14:54:01

Kedves Kata és Sorstársak!
Azt el is felejtettem írni, hogy régebben mindig tanácsoltuk egymásnak hogy ne stresszeljünk, ne idegeskedjünk mert attól is nőhet a miománk. Az agyban dől el minden!! Persze könnyű ilyet tanácsolni.
Én kb. másfél éve olvastam a net-en egy cikket amit már nem találok meg. Amerikai orvosok kutatásai voltak magyarra fordítva. Ők azt írták a miomáról, hogy akiket megműtöttek 4o éves kor kürül, az ő felmérésük szerint csak a vezető beosztású nőknek nőtt újra miomájuk. Ezért úgy gondolják hogy az idegesség a stressz miatt emelkedik meg az ösztrögén hormon és ettől lesz újra és újra mioma azoknál a hölgyeknél akiknek ilyen érzékenységű a méhük.

Szerintem igazuk lehet. Persze az étkezéssel is kell vigyázni, mert a szója teli-teli van fitoösztrogénnel. Sajnos mindenbe bele teszik ezt az anyagot. 2o éve pedig azt mondták hogy ebből készítsünk fasirtot is stb. stb. MOst már tudják hogy ártalmas is lehet, és nem a miomára gondolták.

Kitartást kívánok minden Sorstársamnak, tudom hogy min mentek keresztül.
A gyógyulás akár embo után sem olyan egyszerű. Nekem kétszer voltak vérzésproblémáim, mindkétszer a kijelölt dokit el kellett viselnem. Egyszer két hónapra rá nem állt el a vérzés, nem dőlt, de nem múlt el. Dokihoz kellett menni aki már csak egy picike miomát látott, annak ellenére hogy egy 2,8 cm- és megszámlálhataltanul sok kicsi miomám volt. Ez akkora javulás 2 hónap alatt hogy az csak na, de távoztak hüvelyen át gondolom és így nem állt el a vérzés. Mégis a méhemet ki akarta venni, kérdezte hogy ha gondolom nem kell itt vérezgetnem, kiveszi a méhemet??!! Nem volt elegem, gondoljátok el, ilyet mond. Ráadásul a TB-t az én fizetésemből vonják, én doglozom meg érte, és ő így viselkedett velem. De segített, tökéletesen. Egy kis hiba volt hogy nem egy kicsi volt hanem 3 picike mioma mert fél év múlva MR kontroll volt és a gép látott mindent. De pár mm-esek voltak nem ártottak. Aztán 1 évre rá megint, és nem csinált a kijelölt doki UHt- sem, kézze vizsgált, majd azt hantázta hogy nekem aszalt szilvám van és érzi a méhem hogy ott vannak ezek. Persze én azért is embolizáltattam, mert a cél az volt, hogy élettelenek leszenk és megszűnik minden vérzés gondom. Erre 1 év múlva ő mást mond. Teljesen ki voltam szolgáltatva. Viszont kellett rákszűrésre menni és teljesen más intézménybe mentem, ott nagyon sokáig nézték hogy mit látnak, és képet is kaptam a méhemről és írásba adták hogy semmi sincs a méhembe. Tehát ezért volt a doki felháborodva, csak mindent elkövetett hogy rossz napokat szerezzen nekem, hogy idegeskedjek a befizetett TB-m mellett!!! Ez ám a bitosítás!!!!!!!!!!!!!!!! Nem tudom hogy tudja-e a biztosó hogy ő nagyon gazgad biztosító! Mert nagyon sok nő nem jut el idáig. Ide értem azt aki már szült és változó korban van és beindult a miomája. Ezért nagyon sokba kerül a TB-nek az ő műtétje, táppénze stb. stb.

Tartsatok ki!!! Igen, az embernek egy UH vizsgálat is ad megnyugvást.

Jó egészséget kívánok Nektek, üdv. Ibi

#164 kata09 2013. 01. 29. - 21:30:49

Szia Moncsih!


ITT A VÁLASZ az elzáró ebolizáció szemcsék hogyan is távoznak a méhből és a pontos leírása a PVA embolizációs anyagnak.2. Mi az embolizációs anyag? Nem sodródhat tovább? Mi lesz vele az embolizáció után?

1995 óta, az első mióma embolizáció óta világszerte legszélesebb körben alkalmazott embolizációs anyag a PVA (poli-vinil-alkohol), egyfajta műanyag. Teljesen szövetbarát, a sejtekbe nem szívódik fel, így nem mérgező. Hasonló, de méginkább szövetbarát tulajdonságokkal bírnak az elmúlt években elterjedt ún. szférikus mikropartikulumok/mikrogyöngyök, melyek a miómába még mélyebben behatolva zárják el a legkisebb kóros ereket is.

Az embolizációs szemcsék beadása csak akkor kezdődik, amikor a katéter a megfelelő pozícióban van, mélyen, a méhet, illetve a miómát ellátó érben. A befecskendezés folyamatos ellenőrzés mellett történik, így máshová nem juthat az anyag, más érbe, szervbe nem tud elsodródni. A miómán átjutni és a visszerekben továbbhaladni a szemcsék nem tudnak, mivel a golyócskák a legkisebb erek méreténél is kb. 100x nagyobbak. Miután a miómát ellátó erekben elakadnak az embolizációs golyócskák, azok elzáródnak, vérrög alakul ki. Az embolizáló anyag onnan elsodródni már nem tud. A mióma elsorvadása során az elhalt mióma darabjaival együtt menstruációs vérzés formájában a szemcsék kiürülnek.

Dr Harmat Zoltán weboldalán találtam.

Köszönöm meg tisztelő figyelmeteket

Jó egészséget mindenkinek

Kata

#165 renatina 2013. 01. 29. - 15:41:32

Üzenet megtekintéseIdézve: moncsih - Dátum: 2013. január 28. - 22:00:03

Szia Reni!
Persze nyugdtan küldjél emailt (magasin@freemail.hu), azért adtam meg itt többször. Én most voltam először életemben kórházban, szóval abból készültem, amit a fórumokon elmondtak, hogy mit kell vinni, nagyjából mire számítsak stb. Különben semmit nem tudtam volna és nincs a közelben rokonom sem. Szóval nagyon sokat köszönhetek a neten talált segítőkész és bíztató embereknek. Igyekszem válaszolni a kérdéseidre:)
Majd mesélj, hogy hol és mikor műtenek. Pihenj előtte minél többet, egyél és igyál kiegyensúlyozottan. Gondolj arra, hogy most minden erődre szükséged lesz, ne emészd magad!
Várom a leveled, kérdéseket!
m.


Szia moncsih!
Köszönöm szépen! Ment az e-mail.
És köszönöm a biztatást is! Nagyon aranyos vagy! :-)
Reni
sing

#166 moncsih 2013. 01. 28. - 22:00:03

Üzenet megtekintéseIdézve: renatina - Dátum: 2013. január 28. - 19:38:53

Kedves moncsih!

Az egyik hozzászólásodban olvastam, hogy hasi műtét útján távolították el a miómádat.
Rám is egy ilyen műtét vár a jövőhéten. Tele vagyok félelemmel, izgalommal és aggodalommal; jó sok kérdés felmerül bennem a műtéttel kapcsolatban. Ha nem vennéd tolakodásnak, írhatnék neked egy e-mailt, hogy feltegyem a kérdéseimet a tapasztalataiddal kapcsolatban? Próbáltam keresni olyan fórumot, ahol a hasi műtétről lehet információkat megosztani, de sajnos nem találtam... :(

Előre is köszönöm és nagyon jó egészséget kívánok neked!
Reni

Szia Reni!
Persze nyugdtan küldjél emailt (magasin@freemail.hu), azért adtam meg itt többször. Én most voltam először életemben kórházban, szóval abból készültem, amit a fórumokon elmondtak, hogy mit kell vinni, nagyjából mire számítsak stb. Különben semmit nem tudtam volna és nincs a közelben rokonom sem. Szóval nagyon sokat köszönhetek a neten talált segítőkész és bíztató embereknek. Igyekszem válaszolni a kérdéseidre:)
Majd mesélj, hogy hol és mikor műtenek. Pihenj előtte minél többet, egyél és igyál kiegyensúlyozottan. Gondolj arra, hogy most minden erődre szükséged lesz, ne emészd magad!
Várom a leveled, kérdéseket!
m.

#167 moncsih 2013. 01. 28. - 21:55:15

Üzenet megtekintéseIdézve: kata09 - Dátum: 2013. január 28. - 21:43:18

Sziasztok!


Vki tudna arra kérdésemre válaszolni,mert már elvesztettem a fonalat a sok olvasgatásban és a fórumokon való bömgészésben.


Az embolizáció után a befecskendezett szemcsék ,amik azokat az ereket zárják el amelyek a miómát táplálják
ezek mikor ürülnek ki?

Olvastam egyik fórumon egy hozzá szólást:


"46. dorka100 2010-04-09 19:47
Szia jucusmucus!
Engem két hete műtöttek miómával,bár nem emb-val,mert még nem szültem és szeretnék ill.nagyméretű volt a miómám.Úgy tudom ,szülés előtt álló nőknek nem ajánlják,bár nem kizárt,mert elsorvadhat a méh egészséges része,vagy legalábbis sérülhet maradandóan a vérellátása,ami később a babának árthat.Embolizációra készülsz? "


ELSORVAD A MÉH EGÉSZSÉGES RÉSZE,SÉRÜLHET????

Vki tudna erre válaszolni?
Volt vkinek ilyen tapasztalata???


KÖSZÖNÖM


Kata


Kedves Kata!
A műanyag szemcsék soha nem ürülnek ki. Sőt az embo ellenzői pont ezt nehezményezik, hogy ha valamikor utólag bármikor a véráramba bekerülnek (elvándorolnak a helyükről), akkor nagyon veszélyes lehet. Egyébként azon agyaltam a napokban, hogy valszeg ki tudnának találni olyan anyagot ami feloldódik, csak akkor a miómát tápláló érből ezek eltűnnének és nem érik el, vagy csak részben a célt...
Igen sajnos ezt is mondják az ellenzők, hogy embo alatt sérülhet a méhfal ezért is nő a vetélés kockázata a fiatal, szülés előtt álló nőknél. Nekem dr.Bérczi ezért nem ajánlotta, majd a végén mondta, hogy "hát ha akarja, megcsinálom"...Na erre mondtam én, hogy ne azért csinálja, mert én "akarom", hanem mert ezt gondolja orvosilag a legjobb megoldásnak. Hát erről nem győzött meg...
De ne idegekeskedjél, ne növeld magadban a stresszt! Teát nekem is el kellene kezdeni inni, illetve rendszeresen sportolni...
Vigyázz magadra!
m.

#168 moncsih 2013. 01. 28. - 21:48:18

Üzenet megtekintéseIdézve: naksegitseg - Dátum: 2013. január 26. - 20:30:54

Sziasztok!

Újat hallottam! :rolleyes: :rolleyes: ( nekem az)
Women's cream, miómára is ajánlják.
Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
Ita

Hallottam, olvastam róla, de nem próbáltam. Én ricinus olaj pakolásokat tettem a hasamra és azt melegítettem műtét előtt. Egyébként azt gondolom, hogy a lelki "ráhanglódás" és az alternatív dolgok, amiket kipróbáltam, biztos segítettek abban, hogy ennyire "könnyen" és komplikáció mentesen vészeltem át a műtétet.
Ha hiszel a krémben, próbáld ki. A gyógyszerek is sokszor agyban segítenek elsősorban:)

#169 kata09 2013. 01. 28. - 21:43:18

Sziasztok!


Vki tudna arra kérdésemre válaszolni,mert már elvesztettem a fonalat a sok olvasgatásban és a fórumokon való bömgészésben.


Az embolizáció után a befecskendezett szemcsék ,amik azokat az ereket zárják el amelyek a miómát táplálják
ezek mikor ürülnek ki?

Olvastam egyik fórumon egy hozzá szólást:


"46. dorka100 2010-04-09 19:47
Szia jucusmucus!
Engem két hete műtöttek miómával,bár nem emb-val,mert még nem szültem és szeretnék ill.nagyméretű volt a miómám.Úgy tudom ,szülés előtt álló nőknek nem ajánlják,bár nem kizárt,mert elsorvadhat a méh egészséges része,vagy legalábbis sérülhet maradandóan a vérellátása,ami később a babának árthat.Embolizációra készülsz? "


ELSORVAD A MÉH EGÉSZSÉGES RÉSZE,SÉRÜLHET????

Vki tudna erre válaszolni?
Volt vkinek ilyen tapasztalata???


KÖSZÖNÖM


Kata

#170 kata09 2013. 01. 28. - 21:13:41

Üzenet megtekintéseIdézve: laubakaibi - Dátum: 2012. december 10. - 09:55:02

Kedves Kata!
Nagyon jó haladás hogy zsugorodott a mioma. Értem amit írsz, tele van erekkel a méhed. Reménykedjünk hogy nem talál másik eret magának. Ez a jó indulatú mioma borzalmas ahogy produkája magát.
Fel a fejjel, még lehet hogy nem csak zsugorodni fog de el is fog tünni. Akit legelőször műtöttek hölgyet, neki több nagy is volt és 1 év után és gyógyult mert eltüntek a méhéből. Már nem is gondolták volna csak azt hogy öszsezsugorodtak.

Én ajánlani tudom Neked is és a többi sorstársnak is hogy Palástfű teát igyatok mert az fitoprogeszteront tartalmaz az ösztrogén ellenkező hormonja (nem tudom másképp írni) a mioma ezt nem szereti, mert nekünk ösztrogén túltengésünk van azért van miománk, persze ez attól lehet magas hogy stresszelünk.

Én is ittam, mert embó után is mesiztem, persze én változó korban voltam és vagyok. Így nem jött meg, akkor nem ittam, aztán megjött egy kicsit. Mivel hónapokra kimaradt, ezért bátorkodtam cickafarkfű teát inni, ez pedig fitoösztrogénes tea, ezt azért iszom hogy pótoljam a hormom hiányát, aki fiatalabb annak nem szabad inni. Meg is jött hogy ezt a teát ittam.
Legalább naponta 2 dl Palástfűvet kell inni lányok! Nem drága és hatásos lehet.

Kata szorítok Neked is hogy zsogorodjon vagy tünjön el ez a mioma. Jó egészséget kívánok, üdv. IbiSzia Ibi!

Most van megint egy kis időm és írok pár sort

Először is köszönöm a biztatást,kicsit össze is futott a könny a szemembe

A napokban már el voltam keseredve
a mensesem előtt 3 nappal görcsölt a alhasam,majd a mensesem amikor meg jött ,megint görcsös fájdalmak kisérték ,a vérzésem bőséges ,vérdarabos volt.
A helyi dokihoz elmentem és kértem ,h készítsenek egy hasi UH,tűni szeretném mi folyik bent.
Erre Ő elküldött vérvételre és vízelet vizsgálatra.
EL mondtam neki a sztorit h embolizációm volt ,miomám sorvadása okozhatja talán,mert pont jobb oldalt éreztem a fájdalmat ,ahol elhelyezkedik a dög.

Rákszűrésen szeptemberben voltam negatív volt az eredmény.

CSAK EGY NŐGYÓGYÁSZRA lenne szükségem ,aki hasi UH készítene,ez ennyire bonyolult?

Harmat dokinak is írtam ,a problémámról és megnyugtatott ez a mióma zsugorodása okozhatja.
Ahogy írtam áprilisba vissza kell majd mennem egy utolsó kontrollra és ott eldől mi lesz a következő lépés.

REMÉLEM a bab project elindulhat :)


NAGYON SOK CIKKET OLVASTAM A NAPOKBAN

fórumokon böngésztem

A PALÁSTFŰVET KI FOGOM PRÓBÁLNI

A mióma kialakulását befolyásolja:
HORMONOK /mióma azoknál a nőknél alakul ki akinél az ösztrogén hormon többlet van/
LELKI ,STRESSZ
ÉTKEZÉS / kávé ,cukor , liszt...stb ami az ösztrogén termelését elősegítik,ezekre oda kell figyelni/

Egy próbát megér ,ha az ember kicsit oda figyel az étkezésre és a PALÁSTFŰ teát naponta 2dl elfogyaszt ,és ha ez változást mutat,akkor az nagy sikert jelnet.

Én most ezt elkezdem és még egy kört futok.

Sajnos a lelki állapotom a mai nap megdőlt és elsírtam az orvosnál magamat,az sok cirkusz 3 év alatt és várni és várni és a babáról meg csak álmodozhatok.

DE a Harmat doktor Úr e-mail-e adott egy nagy adag erőt és áprilisig kitart és újabb lelkesedéssel neki vágok a tea kúrának.


KÖSZÖNÖM MÉG EGYSZER a bíztató leveledet.


JÓ EGÉSZSÉGET!

Kata

#171 renatina 2013. 01. 28. - 19:38:53

Kedves moncsih!

Az egyik hozzászólásodban olvastam, hogy hasi műtét útján távolították el a miómádat.
Rám is egy ilyen műtét vár a jövőhéten. Tele vagyok félelemmel, izgalommal és aggodalommal; jó sok kérdés felmerül bennem a műtéttel kapcsolatban. Ha nem vennéd tolakodásnak, írhatnék neked egy e-mailt, hogy feltegyem a kérdéseimet a tapasztalataiddal kapcsolatban? Próbáltam keresni olyan fórumot, ahol a hasi műtétről lehet információkat megosztani, de sajnos nem találtam... :(

Előre is köszönöm és nagyon jó egészséget kívánok neked!
Reni
sing

#172 laubakaibi 2013. 01. 28. - 09:47:39

Kedves Naksegítség!
Olvass vissza 2 évet! Találsz olyan hölgyet akik használták a Womens krémet. A pénzüktől megszabadultak, de a miomájuk megmaradt! Ráadásul egy-egy sorstárs kicsit hízott is tőle Emlékeim szerint tán egy-vagy két hölgy azt irta hogy kicsit összébb ment a miomája. Ezek a hölgyek nincsenek már a fórumon, így a továbbiakat nem tudjuk róluk. Volt aki használta addig míg sorra nem került embolizációra.
Csak időhúzás sajnás és pénzkidobás. Csoda nincs sajnos Nem lehet ilyenkor az orvosokkal való konzultációt lekerülni, vagy egyik vagy másik megoldást el kell fogadni a cél érdekében. Biztos vagyok benne ha kézbe veszed az ügyedet, megtalálod a legjobb megoldást. Lehet hogy már nyárra túl is leszel mindenen.

Jó egészséget kívánok: Ibi

#173 naksegitseg 2013. 01. 26. - 20:30:54

Sziasztok!

Újat hallottam! :rolleyes: :rolleyes: ( nekem az)
Women's cream, miómára is ajánlják.
Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
Ita
sing

#174 moncsih 2013. 01. 22. - 16:57:16

Üzenet megtekintéseIdézve: moncsih - Dátum: 2013. január 22. - 16:40:57

Szia Bojt!
Remélem, hogy akik olvasnak rendszeresen nem unják a sztorimat:) azért is szoktam megadni az email címemet (magasin@freemail.hu), hogy ne "zavarjam" az embos témát. Ott is megtalálsz és mindenre válaszolok részletesen:)
De dióhéjban válaszolok a kérdéseidre itt is:) Bár ne lenne erre szükség:(
Nekem műtét előtt 2 nagyot láttak a legtöbben (+a szonográus számtalan kicsit is látott). A legnagyobb férfiökölnyi volt és amíg nem találtam meg a dokimat, nem sok jóval kecsegtettek, főleg mivel az egyik méhnyak-hólyag-végbél háromszögnél növekedett, ezért is valószínűsítették az erős műtéti vérzést-méheltávolítást. De dr. Pálfalvi megoldotta, ő is mondta, hogy nem lesz egyszerű, de mivel 33 éves voltam még tavaly és nincs gyerekem, rögtön azon volt, hogy megoldja. Végül 6 miómát hámoztak ki, hasi műtétem volt (elhittem, hogy így látják és tudnak dolgozni a legjobb eredménnyel, végül ezt "választottam"). Mivel minden rendben ment, szövettan ok, 6 hetes kontroll is rendben, így elméletileg a műtéttől számított 3 hó után már lehetne próbálkozni a babával. Ugyanúgy élem az életem mint előtte, csak súlyokat nem szabad emelgetni (2 hónapja volt a műtét).
Kicsi miómáknál elég jól szokott az Aviva torna működni és egyébként is azoknál, akiknél nehezen jön össze a baba.
Ha vannak még kérdéseid, vagy csak egy kis biztatás kell, vagy csak mesélni szeretnél, keress meg emilben;) A legfontosabb, hogy ne add fel és a kesergésre ne menjen rá túl sok energiád!
moncsih

Ami "közérdekű" lehet még, hogy kicsi méretű miómákat(persze függ a pontos mérettől és elhelyezkedéstől) lehet méhtükrözéses-műtéttel eltávolítani, ami sokkal kíméletesebb és szinte azonnali felépülést is biztosít (persze babával ebben az esetben is ki kell várni a 3 hónapot). Csak ehhez az eljáráshoz nehezebb dokit találni:( De Budapesten pl. Újvári-Ambrus páros szokta csinálni.

#175 moncsih 2013. 01. 22. - 16:49:07

Üzenet megtekintéseIdézve: moncsih - Dátum: 2013. január 22. - 16:40:57

Ha vannak még kérdéseid, vagy csak egy kis biztatás kell, vagy csak mesélni szeretnél, keress meg emilben;) A legfontosabb, hogy ne add fel és a kesergésre ne menjen rá túl sok energiád!
moncsih

közben kinyitottam a postaládámat is, megtaláltam ott is az üzeneted:)
folyt köv emilben:)

#176 moncsih 2013. 01. 22. - 16:40:57

Üzenet megtekintéseIdézve: Bojtlany - Dátum: 2013. január 22. - 11:32:29

Kedves Moncsih !

Régi fórumos vagyok itt, most újra visszatértem, bár azt gondoltam nekem már nem kell errefelé járnom.

Érdeklődni szeretnék a műtéteddel kapcsolatban, ugyanis én is ebben a cipőben járok, mint amit Ada-nak írtál.
Annyi különbséggel, hogy 2010. áprilisában volt az embóm Harmat doktor csinálta, (előtte volt egy vetélésem) minden rendben is volt, szépen összehúzódtak, de sajnos baba még nincs.
Most viszont a győri Kaáliban azt mondták - mivel lombik előtt állunk-, hogy meg lehet próbálni a lombikot, de ha nem sikerül akkor javasolják a miómák sebészeti eltávolítását. (nekem több kicsi van itt-ott) Az embó óta nem nőttek, és volt ami el is tűnt, elmeszesedett.
Szeretném kérni, hogy írd meg tájékoztatásul neked milyen műtét volt, mennyi miómád, és milyen esélyekkel ?
Főként a gyermekvállalás miatt kérdezem, 38 éves vagyok és nagyon elvagyunk keseredve a férjemmel együtt :(((

Köszönöm előre is!

Üdv: Bojt

Szia Bojt!
Remélem, hogy akik olvasnak rendszeresen nem unják a sztorimat:) azért is szoktam megadni az email címemet (magasin@freemail.hu), hogy ne "zavarjam" az embos témát. Ott is megtalálsz és mindenre válaszolok részletesen:)
De dióhéjban válaszolok a kérdéseidre itt is:) Bár ne lenne erre szükség:(
Nekem műtét előtt 2 nagyot láttak a legtöbben (+a szonográus számtalan kicsit is látott). A legnagyobb férfiökölnyi volt és amíg nem találtam meg a dokimat, nem sok jóval kecsegtettek, főleg mivel az egyik méhnyak-hólyag-végbél háromszögnél növekedett, ezért is valószínűsítették az erős műtéti vérzést-méheltávolítást. De dr. Pálfalvi megoldotta, ő is mondta, hogy nem lesz egyszerű, de mivel 33 éves voltam még tavaly és nincs gyerekem, rögtön azon volt, hogy megoldja. Végül 6 miómát hámoztak ki, hasi műtétem volt (elhittem, hogy így látják és tudnak dolgozni a legjobb eredménnyel, végül ezt "választottam"). Mivel minden rendben ment, szövettan ok, 6 hetes kontroll is rendben, így elméletileg a műtéttől számított 3 hó után már lehetne próbálkozni a babával. Ugyanúgy élem az életem mint előtte, csak súlyokat nem szabad emelgetni (2 hónapja volt a műtét).
Kicsi miómáknál elég jól szokott az Aviva torna működni és egyébként is azoknál, akiknél nehezen jön össze a baba.
Ha vannak még kérdéseid, vagy csak egy kis biztatás kell, vagy csak mesélni szeretnél, keress meg emilben;) A legfontosabb, hogy ne add fel és a kesergésre ne menjen rá túl sok energiád!
moncsih

#177 laubakaibi 2013. 01. 22. - 13:32:22

Kedves Bojtlány!
Reméljük megtalálod a módját hogy megszabadulj a miomáidtól!
Kíváncsiak vagyunk azért hogy az orvosok mint fognak Neked mondani, mit javasolnak. Írd meg légyszives. Lehet azért ezen a Fórumon is ilyeneket irni, persze csak sebészeti úton való eltávolítás esetén nem kell mindig bejelentkezni ide, de a többi sorstásat is érdekelhet hogy babát váró hölgynek mit is mondnaka az orvosok. Jó egészséget kívánok és mielőbbi megoldást a problémára. Ibi

#178 Bojtlany 2013. 01. 22. - 11:32:29

Kedves Moncsih !

Régi fórumos vagyok itt, most újra visszatértem, bár azt gondoltam nekem már nem kell errefelé járnom.

Érdeklődni szeretnék a műtéteddel kapcsolatban, ugyanis én is ebben a cipőben járok, mint amit Ada-nak írtál.
Annyi különbséggel, hogy 2010. áprilisában volt az embóm Harmat doktor csinálta, (előtte volt egy vetélésem) minden rendben is volt, szépen összehúzódtak, de sajnos baba még nincs.
Most viszont a győri Kaáliban azt mondták - mivel lombik előtt állunk-, hogy meg lehet próbálni a lombikot, de ha nem sikerül akkor javasolják a miómák sebészeti eltávolítását. (nekem több kicsi van itt-ott) Az embó óta nem nőttek, és volt ami el is tűnt, elmeszesedett.
Szeretném kérni, hogy írd meg tájékoztatásul neked milyen műtét volt, mennyi miómád, és milyen esélyekkel ?
Főként a gyermekvállalás miatt kérdezem, 38 éves vagyok és nagyon elvagyunk keseredve a férjemmel együtt :(((

Köszönöm előre is!

Üdv: Bojt

#179 Bojtlany 2013. 01. 22. - 11:27:27

Üzenet megtekintéseIdézve: moncsih - Dátum: 2013. január 05. - 11:29:13

Kedves Ada!

Sajnálom, hogy Te is ilyen helyzetben vagy. De ne keseredj el! Sajnos simán előfordulhat, hogy a mióma miatt nem jön össze a baba. A panaszaidat ismerem, nekem is volt részem bennük. Ha ilyen súlyos a helyzet, ajánlom, hogy mielőbb kezdjél valamit ezzel...
Ez a topic embolizációs, tehát ez az első amit ajánlok, mármint, hogy nézz utána - menj el valamelyik embos dokihoz, hogy mi a véleményük.
Próbálkozhatsz az Aviva tornával, az étkezéseden is változtathatsz.
Vagy ha a fentiek közül egyik sem megy, akkor érdemes a műtéti megoldásokon gondolkodni. Nekem tegnap volt a 6 hetes műtét utáni kontrollom, teljesen más a méhem formája - ezt még én is láttam az uh-n:) (annyira deformálták a miómák), most így műtét után pár héttel sem fájt egyáltalán a vizsgálat, szóval nagyon örülök, hogy túl vagyok rajta. Ha gondolod, dobjál egy emailt a kérdéseiddel (magasin@freemail.hu), tudok 1-2 jó orvost is ajánlani. Soknál voltam, amíg megtaláltam a megfelelőt.
Fel a fejjel, ne add fel, meg kell találnod a számodra megfelelő megoldást és végigcsinálni, hogy ne szenvedj többé és legyen mielőbb babátok.

Jó hétvégét Mindenkinek!


#180 laubakaibi 2013. 01. 21. - 12:38:08

Szia Moncsih!
Jól gondolod!
Én biztos hogy nem próbálnám meg. Ha nem lenne gyermekem is konzultálnék dokival hogy mi a lehető legjobb megoldás annak érdekében hogy legyen gyermekem. Mivel én 48 éves votam mikor embolizáltak, a pakliban benne volt,ha nem sikerült akkor ugye a vérzés gondok stb. és akkor műtét. Nagyon vigyázni kell a hölgyeknek mert becsapják őket.

Nem vagyok orvos, de annyit tudok hogy pld. egy férfi ökölnyi miománál 2-3 cm zsugorodás nem tudom mennyiben segítség. Mert jelentős zsugorodás pld. 2,5 cm-re összemenne az már valami. De ez csak az én elgondolásom.
Valamiből pénzt kell szerezni a gyógyszergyártóknak is.

Jó egészséget kívánok: Ibi


 • 270 Oldal +
 • « Első
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • Utolsó »
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: