Házipatika fórum: Down-kór - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

Oldal 1 / 1

Down-kór

#1 ezustkolloid 2010. 09. 14. - 09:25:43

nagyon irigyellek titeket, hogy ezt a szörnyű kórt ilyen viszonylag könnyebben el tudjátok viselni, mert nekem nagyon nehezemre esik, egyáltalán csak megnézni egy ilyen kisgyereket.múltkor voltam a Vígszínházban a Down világnapon, és elképesztő volt az a légkör és az a tisztaság és erő, ami ezeket a kis lelkeket éltette. csak annyit mondtak, hogy megértésre, és egy kis türelemre van szükségük, nem pedig arra, hogy sajnálják őket, megoldják maguknak az életet, mi csak egy kicsit legyünk velük megértőbbek és türelmesebbek. és azt, hiszem, hogy ez egy minimálisan is intelligens "egészséges2 embertől totálisan nem nagy kérés

#2 csibusz87 2010. 03. 16. - 20:44:52

Kedves Anyukák! Somogyi Judit vagyok, gyógytornász hallgató! A szakdolgozatom témája: Down szindrómás gyermekeknél alkalmazott mozgásfejlesztési módszerek és hatásuk. Érdeklődni szeretnék, hogy egy kérdőív kitöltésével segítségemre lennének-e ebben a témában! Amennyiben igen, kérem küldjék el e-mail címüket, és átküldöm a kérdőívet! Előre is köszönöm Önöknek! E-mail címem: csibusz87@gmail.com

#3 vighnem72 2010. 01. 22. - 17:24:29

Nekem Is Született,egy down szindrómás lányom.Akit imádunk.Oktoberben mult négy éves. Én is örömmel leveleznék hasonló szülőkel. Három gyermekes édesanya.

#4 tengere 2009. 01. 24. - 10:28:42

Nekem is van egy aranyos ket eves Down babam. Szerencsere szervi betegsegei nincsenek. Mostanabban kezt tamaszkodva meg kezenfogva jarni, szalaldgsal a lakasban egy kis piros labbal hajto kocsivval. Beszel de nem ertem mit mond.

#5 otis2008 2008. 12. 30. - 12:23:51

Nevelőszülőként egy Down syndromás kislányt nevelek, aki 1 éves korában csöppent a családunkba. Jelenleg nyolc éves. Kezdeti félelmem a betegséggel szemben megszünt. Egy másik nevelőcsaládból fogadtuk be Kingát, mivelott megváltoztak a körülmények abban a családban. Amikor először megláttam megijedtem egy kicsit, még nem láttam ilyen babát. Hazavittük és kedvessége közvetlensége, bája kevett a lábamról.Hamar megszokta az új környezetet, az új családját. Ebben az időben még csak feküdni tudott, előző helyén kitették a bébi ülőbe és abban töltötte a napjait. Én nagyobb mozgásteret biztosítottam számáéra, letettem a szőnyegre, ennek eredményeként egy-két hét múlva már forgolódot, kúszott, mászott. Rövid időn belül felült, Alig múlt másfél éves és már járt. Heti két alkalommal vittem korai fejlesztőbe, egészen 3 éves koráig. Beszédje sokáig csak halandzsa volt, de így is mindent eltudott magyarázni. Ma már érthetően beszél.3 éves korára léett szobatiszta. Nagyon önálló, kiváló az utánzóképessége. Szerepjátékokat rendszeresen játszik.A korai fejlesztőután normál bölcsődébe írattam, ahovákét évig járt. A vezető jelezte, hogy Kingának már kevés a bölcsi, sokkal többre képes mint a társai. Ekkortájt nyílt egy vadonatúj speciális óvoda, ahova átírattam, kiváló szakemberekkel,nagyon jó tárgyi feltételekkel. Később folytatom.

#6 nagy-andrasne 2008. 11. 20. - 20:07:41

:) : Dalma Gyógypedagógiai asszisztens vagyok és nagyon érdekel ez a téma mível a szakdolgozatomat is ebből a témából írtam. Én is szeretnék ezeknek a bezeg gyerekeknek a szüleivel beszélgetni hogyan fogadták el gyermekük " más mint a többi" . Mit tettek akkor amikor a betegséggel szembesülni kellett és utána korai fejlesztésben mikor és hogyan hányszor részesültek. Egyéni fejlesztés, gyógyúszás, gyógytorában részesültek -e ezek a gyerekek? Mindent tudni szeretnék róluk. Dolgozok velük , foglalkozom velük de még is még többet akarok és szeretnék tudni a Down-szindrómával született babákról. Kérem szépen ha tud segítsen. Előre is köszönöm.

#7 2007. 03. 17. - 23:05:31

Szeretnek levelezni ilyen beteg gyerekek szüleivel.Érdekel-e valakit ez a téma :)


Oldal 1 / 1
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: