Házipatika fórum: Védőoltás utazás elött - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2

Védőoltás utazás elött

#21 2007. 05. 22. - 21:57:43

http://www.vital.hu/...aci_ovsomor.htm Érdekes cikk a bárányhimlő és az övsömör közötti összefüggésről, ha már szó esett erről az oltásról is. Egy másik fórumon ajánlották.

#22 2007. 05. 21. - 21:50:44

Úgy tudom, hogy valamelyest gyengébb lefolyásúak lesznek más, hasonló betegségek is, de ez kimondottan a Rota ellen véd (azért az is jó, mert ez a legagresszívabb és legveszélyesebb ebben a típusban). Gondolom, ezért fejlesztettek ki pont ezellen védőoltást. Nem valami olcsó, de a gyógykezelés nagyon sokba kerül, mire kikecmereh belőle a kisbaba (a szenevdésről már nem is beszélve). Szerintem a utazástól függetlenül érdemes a bárányhimlő ellenit is beadatni majd (a Rotát 6 hónapos korig lehet beadni), ezt 15 hónapos kor után ajánlják. Nagyon komoly szövődményeket okozhat, sokan könnyelműen elbagatelizálják. Ha pedig utazásról van szó, mi a Hepatitis kombinált oltást fogjuk beadatni. Az utazaselott.hu oldalon sokat lehet olvasni róla.

#23 2007. 05. 21. - 19:59:25

SZiasztok! És ha beadatom a rota elleni oltást, akkor az esetleg ad védelmet más ilyen tünetekkel jelentkező fertőzésekkel szemben is? Már kérdeztem online dokit is, de még nem kaptam választ, pedig nagyon kíváncsi vagyok! Van esetleg még valamilyen hasonló oltás, amit érdemes utazás előtt beadatnom?

#24 2007. 05. 18. - 12:29:02

Sokféle vírus okozhat hányást, hasmenést, pláne, ha olyan helyre utaztok (pl Egyiptom). Van, ami ellen van oltás, van, amit csak úgy tudsz elkerülni, ha még fogat is csak ásványvízzel mosol. Konkrétan a Rota viszont bárhol felbukkanhat - a szomszéd játszótéren is elkaphatjátok, vagy bárkitól -, és nagyon veszélyes, azt tudom. Edit, elfelejtettem megírni, hogy 2x 17.000 ft az oltás ára, és nincs mellékhatása. Sok országban kötelező védőoltás. Ha viszitek a picit, mindenképpen oltasd be, mert rendkívül könnyen elkapható, védekezni sehogy nem lehet ellene, csak a védőoltással.

#25 2007. 05. 17. - 21:14:03

Sziasztok! Sokszor hallok arról, ha valaki európán kívüli utazást tesz, akkor gyakran elkaphatja a hányós-hasmenéses vírust. Nem tudom ez pontosan a Rota vírus-e vagy valami más. A rotáról hallotam már, hogy van védőoltás ellene. Ha beadatom a kislányomnak az oltást, akkor nagyobb biztonsággal utazhatunk távoli országokba szerintetek??? Dorci

#26 2007. 05. 17. - 09:33:36

Szia Editmama! Én is olvastam egy finnországi példát a Rota járványról, de ez válogatás nélkül mindenhol felüti a fejét. Nálunk is hullámokban tör ki, biztos a te környezetedben is voltak tömeges megbetegedések, csak legfeljebb nem tudták, hogy Rota a neve. Van ellene védőoltás (külföldön sok országban kötelező). A babákra nézve a legveszélyesebb, őket kell és lehet beoltani vele. 6 hetes és 24 hetes koruk között kell megkapniuk a 2 lépcsős oltást. Az oltás nem is jó szó, mert szájon át adják be, édes íze van. Szerintem adasd be a picidnek gyorsan, hogy a nyaraláskor ne kelljen ettől félnetek. Olyan kínos külföldön ügyeletet, orvos keresgélni, küzdeni a nyelvi akadályokkal a kórházban (mi voltunk így Go-ban). Jó pihenést!

#27 2007. 05. 16. - 10:33:43

Sziasztok! Idén külföldi nyaralást tervezünk 2 kisgyermekünkkel (most 20 hónapos, 3 hónapos) és érdekelne, hogy milyen nem kötelező oltásokat érdemes beadatni a piciknek indulás elött. Ti mit tudtok erről? A Rota vírusról olvastam, hogy több eu-i országban komoly járványt okozott, sok baba életveszélyes állapotba került a sűrű hányás-hasmenés okozta kiszáradás miatt. Erről tudtok részleteket? Mennyibe kerül, van-e az oltásnak mellékhatása, stb. Van esetleg más, nem kötelező oltás, amit egy szimpla eu országba való utazás elött be kéne adatnunk? Előre is köszi! Edit


  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: