Házipatika fórum: MBT cipő - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 9 Oldal +
 • « Első
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • Utolsó »

MBT cipő

#101 vadlajos 2009. 03. 12. - 14:21:17

Fura, hogy ha MBT terapeuta vagy/voltál, akkor miért vagy ilyen jó véleménnyel a termékről? Nekem elég sok orvos ismerősöm visel MBT-t, nem igazán hallottam panaszkodni őket, és azt sem, hogy megfájdult volna a térdük benne. A Ryn szabadalmi jogai nem érdekelnek, én ugyanis kutatást és hitelt érdemlő bizonyítékokról beszéltem.Amit persze megint sikerült nem bizonyítani, ahogy számtalanszor a Ryn esetében. Én már csak ilyen vagyok, akkor hiszem el egy termékről hogy jó, ha megfelelően alá van támasztva.

#102 Anikooo 2009. 03. 07. - 23:50:07

Sziasztok! Huha most beleolvastam az utolso kb 6 hozzászólásba, mindjárt olvasok tovább is, de remélem nem 2 csoport van itt akik "harcolnak" Kicsit magamról, december 4.én műtöttek csípőprotézissel, 21 éves vagyok, és 2 hete voltam orvosnál jováhagyta az mbt használatát. Pénteken csak bementünk egy üzletbe felpróbálni milyen, akkor már bottal ugyahogy egyenesen mentem, análkül mint a részeg matróz a hullámzó tengeren egy ladikon. Volt ott egy gyógytornász, elmondta hogy kell helesen menni benne, elkérte a botot, és láám tök szépen mentem anélkül minimális dölöngéléssel. Mondom alszom rá egyet kimentünk az üzletből, de utána a rendes cipő olyan "fapados volt" és kemény, egy orár rá visszatértünk és beruháztunk rá. Azota ha nagyon összekapom magam akkor 10 lépést teljesen normálisan megyek bot nélkül utána fáj. Világos ez az uszás és a torna eredménye is, de mbt-ben sokkal szebben megyek. Ryn-t nem probáltam, de kiváncsi vagyok! És a Softy, azt is nézegettem, vannak már felnőtt modellek is belőle? Köszönöm. Remélem nem kavar vihart a hozzászólásom, gondoltam megosztom veletek tapasztalatom! Kivánok mindnekinek kellemes hétvégét! Anikó

#103 Viliada 2009. 03. 06. - 17:49:03

Üdv Mindenkinek a Fórumon! Én még csak most olvastam bele, hogy miről folyik a beszélgetés/vita, s a saját véleményemmel csatlakoznék hozzá. 2007 május 4. óta hordok MBT-t, és csak pozitív tapasztalataim vannak róla. Lábfejemet műtötték, műtét után 6 héttel vettem meg az 1. MBT-met, egy szandált. Ott a boltban már a lábamon hagytam, s azóta nem is viselek más lábbelit, csak MBT-t. Ősszel megvettem a cipőt is még azévben, s bent (munkahelyen és lakásban is papucs helyett) a szandált viselem, télen is. Jó időben pedig kint is a szandált. Így idén májusban már 2 éves lesz a szandálom, de még nem szándékszom kicserélni, nagyon jól bírja. A cipőm másfél éves, de annak sincs baja. Most szeretnék egy sportcipőt, a kifutó modelleket meg lehet venni a boltokban, 25-30 ezerért, de ha benéztek a Vatera-ra, vagy a TeszVesz-re, ott is kínálnak olcsón. Fontos, hogy tudd: melyik méret kell pontosan a lábadra, mert ez bizony szandálból, cipőből is változhat, fazontól függően!. Ja, és a lényeg: félévente csináltatok az MBT boltban számítógépes talpvizsgálatot, s csodálatosan javul a lábam!

#104 hopehely03 2009. 03. 06. - 17:07:05

Kedves válaszoló! Nem gondolnám hogy nekem kellene venni a fáradságot megtanulni benne járni, ugyanis az egyik megyében én tanítottam az embereket járni az MBt-ben 3 évig!!!! Azt pedig, hogy mennyi a minőségi probléma, csak az tudja,aki eladja a terméket, és minden nap találkozik felbőszült vásárlókkal, és a garancia intézése rámegy a tájékoztatás rovására. Kíváncsi vagyok, te mennyire mentél ki az ismerettségi körödből érdeklődni egy kicsit ez irányba. Megtanultam benne járni, ugyanis MBT terapeuta vagyok, és havi 300 párat is adtam el pacienseknek havonta. De köszi a jótanácsot!!! Ja, szabadalmi jogok Ryn: nézz utána ha érdekel!!!

#105 vadlajos 2009. 03. 06. - 13:51:45

Kedves Hopehely03! Legyen olyan kedves hitelt érdemlő bizonyítékokkal, kutatásokkal alátámasztani a Ryn emberi mozgatórendszerre bizonyított pozitív hatását.Én még egy ilyet se láttam, meglepne, ha tudna bármi ilyet küldeni. A Ryn "nagyszerű" minőségéről annyit, hogy mivel pár hónapja van a magyar piacon, szívesen megnézném, hogy 1-2-3 év múlva is ugyanilyen magabiztosan állítja majd, hogy kiváló minőséggel rendelkezik. Az orvos kollégáim szerint, mivel jó néhányan MBT-t hordanak, a töredékének volt csak minőségi problémája, amely bármely más márkával is előfordulhat. Azt végképp nem értem, hogy MBT-ben miért kell tudatosan tartani a bokát. Ha vetted volna a fáradságot és megtanulod a helyes használatot ilyen sületlenséget biztosan nem írsz. Nekem rettenetes volt Ryn-ben járni olyan kemény volt.De hát embere válogatja nem vagyunk egyformák.

#106 JUDIT74 2009. 02. 27. - 09:06:59

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a fórum arra szolgál, hogy emberek megtalálják az egészségüknek megfelelő legjobb megoldást vagy pedig az MBT reklámozásáról? Mert ha az utóbbi, akkor én félreértettem ezt a fórumot. Én azért mertem ajánlani a SOFTY márkát, mert 1. Végre egy magyar világszabadalmi termék!!!!!!!!!!!! 2. Olcsóbb, mint a többi gördülőtalpas cipő!!!!!!!!!!!!!!! 3. Pozitív hatásait a használata első hetétől érzem!!!! Azt gondoltam, ezzel az ajánlással nagyon sok embernek lehet segíteni. Akik olvasták az előző üzenetemet, közülük többen is érdeklődtek iránta. Ha viszont ez a levelem is törlésre kerül, akkor tudom, hogy a kérdésem második része a helytálló, ami nagyon elszomorít, mert akkor ismét meggyőződhetek arról, hogy megint a pénz a fontosabb és nem az egészség. Ha ez így van, akkor győzzön a jobbik, ha mégis a segítség a fontosabb, akkor elnézést a félreértésért és mindenkinek hasznos olvasgatást és nagyon jó egészséget kívánok.

#107 hopehely03 2009. 02. 25. - 12:45:38

Kedves gyógytornász kolléga! Mivel én is orvosi körökben mozgok, én is sokat hallok az MBT és Ryn véleményekről.És sajnos azt is hallom kiváló szakemberektől, hogy sok paciensnek megfájdul a térde az MBT-ben, és a térdízületre nincs olyan jó hatással pl ahogyan azt ők állítják. Mielőtt azt mondod, hogy a Ryn nincs alátámasztva, nézz utána kicsit. Ugyanis kb 15 féle szabadalmi joggal rendelkezik, és teszteredményekkel. A ,majmolás, pedig nem hiszem hogy megfelelő szó egy teljesen más technikára, amely arra alapoz, hogy minden ízületet helyesen tartson. Abban igazad van, hogy aRynnek semmi köze az MBT-hez. Ugyanis nem megy tönkre egy év alatt a talpa, nem kell a bokát tudatosan tartani benne, és valóban keményebb a talpa, de ha vetted volna a fáradságot, hogy kb fél órát előítéletek nélkül eltölts benne, azt is tudnád, hogy rugalmas.Valamint nem puhul a sarok része el kb 1 év alatt. De ha valaki 100 kg körül van, az még fél évig se tudja a terápiás instabilitását élvezni!!!! Én is tudom miről beszélek, 3 évig használtam MBT-t, és 6 hónapja Ryn-ben járok. az elsők között vettem mindkettőt, napi 10 órát használom. Szép napot!

#108 vadlajos 2009. 02. 11. - 16:09:55

Kedves Kati mami! Gyógytornászként a következőt tudom mondani.Mivel orvosi körökben mozgok, sok kollégámmal beszélgettünk az MBT és a Ryn előnyeiről-hátrányairól. Az MBT jelenleg az egyetlen olyan fiziológiás lábbeli, mely az emberi mozgatórendszerre pozitív hatással van, és ezt tudományos vizsgálatokkal alá tudják támasztani. A Ryn-nek semmi köze az MBT-hez, egy technológiát próbálnak majmolni sikertelenül. Sajnos az sem igaz, hogy 20.000 forinttal olcsóbb, hiszen az MBT-nek outlet modelljei is kaphatóak országszerte. Tudom miről beszélek, mindkettőt próbáltam, sőt a munkahelyemen csak MBT-ben oktatok. Sok sikert!

#109 Judie1029 2009. 02. 01. - 13:33:18

Nézegettem a RYN honlapját is, és úgy tűnt, azt meg lehet rendelni neten keresztül is... Igaz ez? És ha mondjuk rossz méretet küldenek ki, visszacserélik? Voltam nemrég az mbt-s outlet üzletben is, de amellett, hogy fél óráig kellett fagyoskodni, hogy beengedjenek, merthogy egyszerre csak 3 klienssel foglalkoznak, az eladónő hihetetlenül bunkó volt, és végül közölte, hogy ne is álmodjak róla, hogy az én 39-es méretemben lesz a közeljövőben modelljük.. Szóval az mbt-ről lemondtam, de a rynben még reménykedem..

#110 craft 2009. 01. 29. - 17:24:17

Eladó egy egyszer használt Tariki Chill 42 1/3-os méretben 40.000 FT-ért! 30-311-32-30 craftgiant@freemail.hu

#111 babymano84 2009. 01. 20. - 12:31:24

Kedves Kati mama! Jogos, amit írsz. De a pesti üzletekben tényleg annyiba kerülnek, mint a honlapon. De megértelek. Én is elgondolkodtam a RYN-en, csak mivel az olcsóbb, amit kinéztem, így egyértelmű volt, hogy azt szeretném. Az is 35 ezer lett volna, csak nem volt az outletben méret. Nekem is mondták, hogy érdeklődjek telefonon, de aztán elfogyott a türelmem. Mert azokból nem is biztos, hogy lesz akkora, amekorra kell nekem. És a végén gyakorlati megfontolásból vettem szandált. Az is ennyi volt. Szerencsére ilyenkor annyira nem keresett lábbeli a szandál. :d

#112 babymano84 2009. 01. 20. - 12:23:22

Kedves Kati mama! A hasizmaim nekem is húzódtak picit, bár izomlázig nem jutottam. Én is véletlenül hallottam róla, mert reggelente a rádióban volt egy kb 20 másodperces reklám, amiből annyi derült ki, hogy "hintacipő" és mbt.hu a honlapja. Így jutotttam el odáig, hogy nekem ez kell. :) Anyukám mondta, hogy az ő orvosa is ilyesmiben szaladgál. Egyébként 25 éves vagyok, és sokan nem hiszik el, hogy "satnya" a hátam. Mármint hamar fárad, és pl 2 órát nem bírok végig sétálni, mert úgy fáj a derekam, hogy kaparni tudnám a falat. Reggel felkelés után át kell mozgatnom, amikor is recseg-ropog mindenem. Pedig nincs semmi kifejezett mozgásszervi problémám, csak gyengék a tartóizmok. És ezért bízok ennyire ebben a módszerben. Remélem Neked is jól be fog válni a Tiéd. Üdvözlettel, Orsi

#113 selfm22 2009. 01. 20. - 11:40:50

kedves Babymano84. Székesfehérváron pont 65.000.-/pár. az outletet én is próbáltam, de a kisasszony őszinténmegmondta, hogy oda naponta be kéne nézni, a kifutó modellek naponta érkeznek. Hát a közlekedés meg az idő, ha összeadom, nem turom + jön e ki. válaszodat megköszönöm! katimama

#114 selfm22 2009. 01. 20. - 11:36:41

Kedves Babyman84 Köszönöm, hogy válaszoltál. Nevetni fogsz, de nekem még a hasizmaim is lázban égnek. engem azért bíztat, hogy nem reklámozzák (tudtommal), és mégis szájhagyomány útján terjed. sok orvos, fogorvos, fodrász lábán látom, akik álló foglalkozásúak. Szóval én egyenlőre izomlázadok, de hordom lelkesen. A gerinc bajtól kezdve minden mozgásszervi problémám van. Mellesleg nekem olyan ortopéd orvos ajánlotta, akinek a lábán ez volt. szeretettel kati mama

#115 babymano84 2009. 01. 20. - 10:01:01

Kedves Kata! Mivel csak pár napja vagyok MBT tulajdonos, az izomlázról nem tudok nyilatkozni, mert egyszerre csak egy-két órát hordom. De ahogy hallottam, ez természetes velejárója és nyilván edzettségtől is függ. Gondolom, akik egyből normál cipőként hordták, szintén éreztek izomlázat, persze csak ha nem 5 perc volt az út amit megtettek benne mondjuk otthontól a közértig. Én tegnap 1 órát, előtte lévő nap meg 2-3 órát hordtam otthon, és azért éreztem/érzem az izmaimat.

#116 babymano84 2009. 01. 20. - 09:54:50

Egyébként én a végén Kisumu Blue standált vettem, mert az csak 35 ezer volt és még méret is volt belőle. Egyrészt munkahelyre fogom használni, meg nyáron természetesen utcán is. Úgyhogy végtére jobban jártam így. Ami NAGYON FONTOS!!!! Az MBT üzletben azt mondják, hogy ha 6 hónap után megy tönkre a maszáj szenzor, akkor pénzért cserélik. Ezt nem szabad annyiban hagyni. A törvény nem ezt mondja ki a szavatosság esetén. Érdemes a fogyasztóvédelmiseket megkérdezni erről. Mert elvileg ha 10 hónap múlva megy tönkre, akkor is nekik kell ingyen javítani, legrosszabb esetben egy akkreditált helyen be kell vizsgáltatni a cipőt, és a szakvéleményükkel kell menni reklamálni. Ennek persze akkor van értelme, ha a bevizsgálás nem kerül többe, mint a szenzor csere, de ezek már elvek.

#117 babymano84 2009. 01. 20. - 09:49:02

Azt nem egészen értem, hogy ha 44 ezerért vesz valaki RYN cipőt, akkor az miért 20 ezerrel olcsóbb az mbt-nél, mikor azok is átlagosan 50-55 körül vannak. De 64 ezerért nem nagyon van. Judie1029: Valóban van 25 000 Ft-ért is modelljük, de csak az outlet üzletben, ami a Bp. XI. ker. OKtóber 23. utca 25 szám alatt van. A MOL székházzal szemben. De előtte mindenképp érdeklődj, hogy egyáltalán van-e méretben neked való, mert én se kaptam. 38 1/3-os a méretem és még véletlenül se volt abból a modellből, amit kinéztem. De még a normál áras darabokból se volt ekkora, és nemcsak náluk, hanem vagy 5-6 másik üzletet is megkérdeztem. Szóval az MBT honlapján az üzleteknél keresd meg az outlet címét és telszámát, és mielőtt menni szeretnél, hívd fel őket. Mert hetente kapnak szállítmányt kb.

#118 Judie1029 2009. 01. 19. - 22:43:51

Hello, nézegettem az mbt oldalát, és úgy tűnt, hogy van egy pár modelljük, ami csak 25000 ft... ugye ez igaz? Most szeretnék venni majd mbt-t, de nem nagyon tudnék 50000-et rákölteni...

#119 selfm22 2009. 01. 18. - 14:32:13

A RYN-tmegvettem 44ezer forintért a Campona üzletházban. Nagyon jó a cipő, és 20 ezerrel olcsóbb, mint az MBT. Adtak 2 év garanciát, pót betétet, fűzőt. Csak ajánlani tudom. Összehasonlítási alapom nincs,MBT nem volt a lábamon, de ez kíváló.

#120 selfm22 2009. 01. 18. - 13:57:29

Kedves kislány, A www.vatera.hu is árul cipőket, nézd meg az árakat,hátha találsz kedvedre valót.Ez netes áruház, csak megrendelni tudod méretre. A RYN ugyanolyan jó és 20 ezer forinttal olcsóbb. RYN a Camponában van, Budafokon. Az MBT-nek van egy outlet boltja, nézd meg a honlapján, sajnos én csak Bp.-i címeket tudok.De ott lényegesen olcsóbb, a Bartók Béla úton a nagy MOL székházzal szemben. Nekem is beteg a gerincem és amióta hordom, az egész családom álmélkodik, hogy milyen egyenesen járok. Mindig összekuporodva mentem, igyekeztem megúszni a fájdalmat. Tudom, hogy drága, de annyi hülyeséget reklámoznak, amit az ember kínjában megvesz, aztán kidob. Ezt még nem láttam reklámozni, sorstársak ajánlották, de tényleg jó. Szívből kívánom Neked, hogy össze tudd gyüjteni a rávalót. A talbetét hülyeség, ennek a talpa teljesen más. Nézd meg a neten, a honlapján modellek képe is fel van téve. Nehogy felülj ilyen talpbetéteknek, mert annak semmi köze azMBT, vagy RYN cipőkhöz!!!! Örülnék, ha visszaírnál, mit sikerült intézned. idősebb sorstársad szeretettel gondol Rád Kati mami


 • 9 Oldal +
 • « Első
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: