Házipatika fórum: MBT cipő - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 9 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »

MBT cipő

#21 takiili 2010. 09. 17. - 13:27:53

Sziasztok! Képzeljétek a héten voltam a ryncenterben, hogy megvegyem magamnak a téli/őszi cipőmet és képzeljétek nagy változások vannak mióta legutóbb ott jártam. Átalakultak és már három gördülő cipő márka megtalálható (RYN, rollSTEP és Joya), így kedvemre tudtam választani, nekem melyik a szimpatikusann és jobb. Ráadásul az ott dolgozó gyógytornász hölgy szakmailag is tud segíteni a kiválasztásban. Azt mondom érdemes többet kipróbálni!

#22 erikakarika 2010. 09. 14. - 23:25:51

Bár szépen szóltak ezek a reklámszövegek,azért tisztázzunk vmit: az enquistet gyártó magyar..akarom mondani szlovák cég gyártotta a Softy gyerekcipőket...? http://www.softy.bio...softycipok.html http://www.panaszfal........498.0.html Én magyar hölgy vagyok de ugyanakkor lúdtalpas és gerincproblémás,ezért nekem a tények számítanak: MBT és RYN !!! Bár megjelent a Scholl is hasonló cipellőkkel..de sajna nem jók: túl kemények a lábnak, nincs komfortjuk. Most pedig a JOYA goretexes csizmára gyűjtök !!! ;)

#23 barbi8823 2010. 09. 07. - 21:40:59

Sziasztok! Vettem egy enquist energy white-ot, a fórumokon olvasott rengeteg negatív hozzászólás ellenére! Megígértem magamnak, ha bejön a cipő vagy nem mindenképp közlöm valahol. Hát közlöm bejött! Egyszer visszavittem a cipőm, mert a fűző része elszakadt, persze tudtam ez az én hibám, mert mindig állatul meghúzom a cipőfűzőt. Mégis megjavították nem az én költségemre és kb 1 hétre rá tudtam hordani megint. Nem hittem, hogy ennyire tetszeni fog ez a cipő. Szeretem a divatot, először nem is tetszett, de ma ,már nem akarom levenni és jövő héten megyek megvásárolni a 2. enquist cipőmet. Ráadásul az eladók nagyon kedvesek mindent megtesznek, hezitáltam két modell között és segítségükkel könnyebb volt a választás. A szaktanácsadás is jó, ahhoz képest, hogy egy fiatalka lány volt ott, amugy a XVII. kerületben vannak(egy biopatikában, általuk szoktam rá a pí-vízre, ami nagyon jó). Ajánlom őket! Még hozzáfűzés képpen a barátnőm kisfiának vett egy enquist gyerek cipőt, és nekik is bejött, pedig a gyerek nem egy angyal, nem nagyon vigyázz a cipőjére. Szerintünk jó a minőség, ezért nem is értjük a sok negatív véleményt!

#24 csilla37 2010. 09. 05. - 19:39:00

Sziasztok! Érdekes, hogy mostanában mennyi gördülőtalpas csodacipő jelent meg a piacon. Az ember már azt sem tudja, hogy melyiket vegy meg? Én gyógytornászként éltem át azt, hogy az egyik kedves idős betegem megvett a piacon egy névtelen gördülő cipőt és teljesen begyulladtak a térdei! Hosszas terápia után tudtuk rendbehozni! Mint szakmabeli nagyon sajnálatosnak tertom, hogy a gyors meggazdagodás miatt sokan mások egészségét teszik kockára! Hogy én mit javaslok? Nem vagyok elkötelezve egyetlen márkának sem, de én a magyar gyártmányú Enquist cipő mellett döntöttem! Hogy miért? 1. A honlapján közzéteszi a tudományos vizsgálatainak eredményeit, ami minden pozitív hatást hitelesen igazol (amelyik cég ezt nem teszi, ott nálam marad a kérdőjel a hatás igazolása kapcsán) 2. sokkal természetesebben lehet benne járni, mint a többi gördülőben 3. olcsóbb 4. tetszik a cég társadalmi gondolkodása Persze ez az én véleményem! Mindenki szabadon dönthet, de egy biztos: szívgyógyszert sem a piacon veszünk! :)

#25 takiili 2010. 07. 13. - 19:36:37

Kedves Mindenki! Az én barátnőm az MBTnél dolgozott, több éve MBTt hord. amikor megkérdeztem milyen cipőt vegyek a RYN-t javasolta.....Azt mondta, hogy az utóbbi 2 évben rohamosan elkezdett romlani az ékrész minősége. Így RYN-t vettem, és már első használatnál is éreztem a hatását. És ráadásul megjöttek az új modellek és nagyon csinik:) Vannak szandálok és elegánsabb, balerina cipők is. Én a RYN Centerbe vettem a Galamb u 7-ben, mert ott a kiszolgálás is és az árak is a legjobbak, folyamatos akcióik vannak!

#26 erikakarika 2010. 06. 05. - 14:02:35

Ezt most találtam a softy - enquist kapcsán http://www.panaszfal...pic,3798.0.html

#27 erikakarika 2010. 03. 17. - 21:25:02

Remélem nagyobb sikere lesz ennek az új magyar márkának, mint az elődjének : SOFTY, s nem hagyja cserben a reklamációs problémák és jótállás terén a károsultakat. Egyébként sem értem,hogy esetleges jogutódként miért nem vállal jótállást az Enquist a becsődölt softy cipőkre!? Ha valakit érdekel a www.panaszfal.hu oldalon utána olvashat a káreseteknek. Én valahogy úgy vagyok, hogy a termék származása helyett, jobban érdekel a minősége. Egyrészt már mindenki kínában gyártat Pl. Nike,MBT,stb..,másrészt,adózni meg Szlovákiában szeretnek...ennyit a magyar identitásról. Magyar kistermelőt támogatom,akkor ha élelmiszert vásárolok, de nonfood terméknél csakis a minőség számít !!!

#28 bodojula 2010. 03. 03. - 10:26:08

Eladó Enquist-utalvány (gördülőtalpú cipő -MBT-hez hasonló- http://www.enquistshoes.com). 4db 20 ezer ft-os és 2db 10 ezer ft-os 15%-os kedvezménnyel (külön külön is) Ha érdekelj írj ide:bodo.jula@freemail.hu és egyeztetünk.

#29 cinike07 2010. 03. 02. - 17:40:23

Bocs, 2012 London

#30 cinike07 2010. 03. 02. - 17:38:40

Nem baj, nem haragszom :) kedves takiili Én teljesen belevetettem magam a RYN témába, külföldi oldalakat is folyamatosan böngészem, olvasgatom, a családom már teljesen ki van akadva rám :d "Hagyd már abba" -kapom minden este A lényeg, hogy egy külföldi oldalon találtam rá a nagy hírre, amit most meg kell osztanom veletek. A RYN támogatja a 2010-es téli Olimpiát és jelen lesz a 2010-es Londoni Olimpián is. Csak gratulálni tudok! Ezek után senki nem mondhatja, hogy gagyi, én úgy gondolom. Üdv: Cini

#31 csilla37 2010. 02. 26. - 23:20:57

Kedves Erikakarika, nemcsak az MBT és Ryn cipőnek van CE jelzése, hanem a magyar gyártmányú Enquist cipőnek is! Kb. 3 hónapja vettem magamnak egyet és onnan tudom, mert az eladó nekem is felhívta a figyelmemet, hogy bármit is választok nézzem meg, hogy a csomagoláson szerepel-e a CE jel. Ha nem, akkor inkább óvakodjak a terméktől, mert azért egy ilyen speciális cipőnél nagyon nem mindegy, hogy be van-e vizsgálva, vagy sem? Azért azt a CE-t nem osztogatják csak úgy... Én nagyon meg vagyok az Enquist cipőmmel elégedve és mindenkinek ajánlom figyelmébe! ...ja és büszke vagyok rá, hogy mint sok más magyar találmánnyal ellentétben ezt nem vitték ki nyugatra, vagy Távol-Keletre gyártani... Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményemet!

#32 takiili 2010. 02. 24. - 20:01:35

bunkó módon nem köszöntem meg, köszi szépen Cini!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#33 takiili 2010. 02. 24. - 19:57:52

jajj, látom nem én vettem észre először:)

#34 takiili 2010. 02. 24. - 19:52:57

Sziasztok! egy kis segítség a döntésben, hogy mit tus a ryn és az mbt. Elég jól összerakott cikk: http://www.ryncenter.hu/hirek/ryn-mbt/

#35 cinike07 2010. 02. 23. - 14:13:28

Szia! www.ryncenter.hu/hirek/ryn-mbt/ Szerintem ez elég jó összehasonlítás. Nézd meg! Nekem először MBT-m volt, nagyon jól éreztem magam benne, néhány hónap használat után, el is múlt a derék és lábfájásom. A baj akkor kezdődött, amikor fél év használat után kirohadt az MBT-mből a szenzor. Utánajárás, veszekedés után megjavították, de közel sem lett olyan,mit volt. Azt mondták járáshiba. Mivel nagyon megkedveltem, ezért mindenképp akartam egy ilyesmi cipőt, de hát MBT-t nem veszek még egyszer. Megtaláltam a RYN-t és vettem is egyet. Az igaz, hogy keményebbnek lehet érezni, de sokkal jobban megdolgoztatta az izmaimat, ugyanis MBT után a RYN-be volt izomlázam a vádlimba. Ami még nagy előnye, hogy nincs ami tönkremenjen benne. Hordtam esőbe, hóba és semmi baja nincsen. Próbáld ki, nézd meg, hasonlítsd össze mindkettőt, jó alaposan tanulmányozd át a cipőket az üzletbe és jól faggasd ki az eladót. Szerintem így dönts el, melyiket választod. Hozzáteszem, én a RYN-t választanám megint. Üdv: Cini

#36 takiili 2010. 02. 20. - 15:26:56

sziaszok! engen leginkább a ryn és az mbt érdekelne, nincs egy független elemzés a különbségekről valahol? köszi

#37 benesz 2010. 02. 10. - 20:14:54

Tisztelt Erika! Néhány dolog úgy gondolom tisztázásra szorul: 1. Mi nem hirdetünk ingyenesen az expresszben /amúgy sem/ az Ön által fellelt hirdetés feladója egy magánszemély aki valóban semmilyen engedéllyel nem rendelkezik, ez ügyben jogi képviselőnk jár el és ha nem haragszik nem részletezném tovább 2. Még mindig nem értem, hogy gondolja a tesztelést de olyan érzésem van Ön csak dobálózik ezzel a szóval, valóban felpróbálni nem lehet egy webáruházban azonban mi minden esetben így a méretprobléma esetén is cseregaranciát biztosítunk /magyarul ha kell 10x cseréljük és ha nem kell valakinek a cipő visszakapja a vételárat vagy ha menet közben meggondolja magát ki sem fizeti a futárnak, természetesen a garanciális feltételek ezzel sokkal mélyebb rétegben terjednek ki de most ezt nem részletezném, mert nem ez volt a felvetett téma/ Mellékesen ha az általunk leírt módon le van mérve a láb méretprobléma nem igen lehet /eddig 99,9 %-ban nem is volt/ hiszen gondolom abban egyet értünk, hogy a talphossz -normál esetben-állandó. 3. Megtisztelne ha nem turkálna a pénztárcánkban ahogy mi sem tesszük ezt az Önével, de természetesen a közhiteles adatokkal könyvelőnk a rendelkezésére áll, elérhetőségünk megtalálja a térités köteles /nem ingyenes!/ honlapunkon amennyiben megkeres szívesen megadom az Ő elérhetőségét 4. Mellékesen még mindig nem tiszta Önnek /ahogy olvasom/ mi is az a CE szám illetve ORKI engedély, ismétlem ez csak és kizárólag arra jó hogy amennyiben egészségpénztári elszámolást szeretne ez alapján tehető meg, már ha ez előtt a pénztár kiad egy ilyen állásfoglalást ugyan is sok pénztárt ez sem érdekli, más funkciója nincsen. Amennyiben ideje engedi érdemes lenne a témában elmélyülni mivel így csak folyamatos nem a valóságnak megfelelő tájékoztatást tud nyújtani a többi felhasználónak. 5. A vállalkozás lehet, hogy pár hónapja indult / régebben természetesen emiatt köpködhettük volna az mbt-t és a ryn-t is hiszen egyszer ők is új szereplőként jelentek meg a piacon/ de másfél év tesztelési időszak előzte meg, kórházi orvosokkal, gyógytornászokkal, nehéz fizikai munkát végzőkkel illetve sportközpontokkal és még sorolhatnám... mert tudja csak úgy senki nem vág bele manapság egy vállakozásba már ha komolyan gondolja 6. Én senkivel nem kívánok versenyezni csak egy új alternatív nyújtok azoknak akik nem tudnak félszázezer forintot kiadni egy lábbeliért. 7. Még mindig azt mondom, amivel nincs tisztában azt inkább ne elferdítve közölje a nagynyilvánossággal hiszen például tudta e, hogy a ryn cipők és a masai is egy országból származik? Természetesen ezek után is hangsúlyozom mindenki maga dönti el melyik márkát választja és viseli, én aki közel 3 éve foglalkozom a témával mindegyik mellett tudok érvet és ellenérvet felsorakoztatni de nem akarok senki fogadatlan prokátora lenni, pusztán egy újabb lehetőséget tudok ami eddig nem volt. Tisztelettel: Benesz

#38 erikakarika 2010. 02. 10. - 18:21:07

Tisztelt Massai cipő forgalmazó ! Semmi bajom és kifogásom egy internetes áruház létezésével,és természetesen tisztában vagyok annak kötelezettségeivel és elvárásaival is. A kifogásom sem az ön webáruházával,mint kereskedelmi egységgel van. Kifogásaim a következőek: 1. Ez egy FÓRUM,és nem ingyen reklámfelület ! Itt a fogyasztók írják le tapasztalataikat, s nem a forgalmazó a marketing szövegét...mert hát a kettő,ugye nem mindig ugyanaz.. 2.Cipőt interneten sem felpróbálni, sem tesztelni nem lehet, pláne,ha gyógycipőről van szó és több tízezer forintról.. 3. CE szám és Orki engedély ha ilyen könnyen beszerezhető,akkor miért nem érvényesíti ?? Gondolom,nem okoz gondot,pár százezer forint...vagy túl nagy falat a pár hónapja indított vállalkozásának ? Tudom,hogy nem könnyű manapság a kereskedelem, de ingyenes Fórumokon és ingyenes Expressz újság hirdetésekkel, webáruházzal nehéz lesz felvenni a versenyt az MBT és RYN cipőkkel ! :s

#39 benesz 2010. 02. 10. - 17:56:56

Tisztelt Cinke7! Ettől egyértelműbb választ nem tudok adni, az pedig hogy nem ért hozzá ne haragudjon de nem az én hibám. Több hozzászólásomban is szerepel, hogy mi mire jó és mit hol és hogyan lehet megigényelni. Ennek utána lehet olvasni, de ezeket már részletesen leírtam. A kínai gagyit nem tudom mire érti, de nem is óhajtok belebocsátkozni. A képlet pofon egyszerű aki mbt-t akar vásárolni azt vesz, aki ryn-t az azt és aki masai-t akar hordani az is így tesz. 3 alternatíva, választani pedig mindenki maga választ. Maradok tisztelettel: Benesz

#40 cinike07 2010. 02. 10. - 16:12:42

Kedves Benesz! Nem értek hozzá, nem ismerem az EMKI számot. Nekem nem mond semmit. Az ORKI számot és engedélyt ismerem, és tudom, aminek megadják ezt az engedélyt, az be van vizsgálva. Egy gagyi, kinai piacos gyógycipőnek soha nem lesz ORKI száma (Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet). RYN bizonyított Prevenciós lábbeli! Feltenném még egyszer a kérdést a masai típusú cipőknek van ORKI engedélyük? Legyen szíves egyértelmű választ adni! (igen,nem)


 • 9 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: