Házipatika fórum: Epilepszia felnőttkorban - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 4 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Epilepszia felnőttkorban

#41 zuli 2008. 04. 17. - 20:01:57

Sziasztok! Jobbulást Mindenkinek! Anyunál is volt roham többször, múlt héten legutóbb. Nem szóltak egy hangot se ennek a hatóanyagú gyógyszernek a mellékhatásáról...érdekes. Jó, hogy itt megoszthatjuk a tapasztalatainkat. Nem panaszkodunk az itteni orvosokra, néha vannak malőrök, de ez lehet hogy a rendszer hibája és nagyon sok a beteg is. Anyunak a korábbi gyógyszer gyomor-bélproblémákat okozott, most ebből is retardot kap, egyre emelni akarják, de hullik tőle a haja....szóval lehet választani. Szerintem a hajlam öröklődik, bármit is mondanak, szerintem ennek nem szervi elváltozás az oka, erre csak ráfogják, lehet hogy elváltozással születtünk és korábban nem volt gond. Valami kihozza és nem lehet megszabadulni tőle. Egyébként nagy valószínűséggel a nagymamám is beteg, nem vizsgálták, de rohamszerű dolgai vannak és egyáltalán nem emlékszik rá. Anyunál éjszaka, illetve hajnal felé van roham, nekem napközben vannak rejtélyes megszédüléseim, eddig mást nem csináltam. nem is igazán tudom mikor kezdődött, nem tulajdonítottam neki jelentőséget, fáradságra gondoltam. Komoly dolog ez és nem nagyon tudunk róla sokat. Neked milyen rohamod van? Vannak egyáltalán még? Most mit szedsz?

#42 Anyci 2008. 04. 12. - 20:22:12

Szia! Most olvastam egy régebbi leveledet az édesanyádról, nálam is frontalis corticalis atrophia-t + Cavum Vergaet /egy ciszta van a hátsó kisagyamhoz tapadva/ állapítottak meg és egy darabig én is karbamezephin hatóanyagú gyógyszert kaptam (Neutrotop +Sabril), de emellett is voltak időszakosan rohamaim, mert a folyamatos szedés mellékhatása a gyógyszerszint hullámzása, így vagy rohamom volt, ill. egyszer gyógyszermérgezést kaptam, mert a duplájára emelkedett... Édesanyádnak is hasonló tünetei voltak, azért állították át más gyógyszerre? Milyenek a Pécsi orvosok, jutottatok egy kicsit előre? Más.. mennyi az esélye hogy ez örökölhető? Van rá kérhető vizsgálat? Anno ez volt az első, amit megkérdeztem az orvosomtól, de szerinte nem igazán valószínű - vagy talán csak azért mert a mai napig nem tudják hogy mitől van? Nálad mikor jelentkezett először?

#43 Anyci 2008. 04. 12. - 19:32:44

Nagy csalódás! :/ Tulajdonképpen semmi, felsoroltam a panaszaimat, de mivel nagy rohamom nem volt és a vérnyomás/pulzus/reflexvizsgálat rendben volt,így 6 hónap múlva kaptam újabb kontroll időpontot. Egy kicsit elkeserítő, most vagy túl jó az átlag állapotom,vagy mert már 17 éve járok hozzá, de úgy tűnik, hogy ami nekem ijesztő az szskmai szempontból más kategóriába esik:/ Erősen gondolkozom, hogy egy "friss szemnek" is megmutatom magam - bár felmerült bennem hogy nálam talán közrejátszik a kezdődő klimax, de mivel gondolom Te jóval fiatalabb vagy nálam és másnál is előfordultak ilyen tünetek - szóval mindenkinél más hatást vált ki, de folyamatosan nem igazán kellemes ilyen tünetekkel együtt élni! Úgy érzem magam a szédelgésemmel és hányingeremmel mint egy kezdő kismama, de jobban tudomásul vettem volna, ha azt mondják, hogy ez csak a kezdeti vagy beállási időszak, de már tavaly május óta szedem és szeptemberben emelték 2x1oo mg-ra egy roham után és azóta vannak ezek a tünetek.. Te már voltál vele orvosnál vagy csak reménykedtél hogy az én kontrollom alapján "okosabb" lehetsz? Ilyenkor egy kicsit megint kívülállónak érzem magam/magunk! :/

#44 Vukitaliana 2008. 04. 11. - 18:35:12

Mi volt a kontrollon? hányinger mitől van? ujabban nekem is folyamatosan az van.

#45 zuli 2008. 03. 29. - 17:34:02

Sziasztok! Kontroll megvolt, helyzet változatlan, talán bevált a gyógyszer és az adagolás is. Fél év múlva megint kontroll. jobbulást Mindenkinek!

#46 Anyci 2008. 03. 26. - 22:59:01

Nekem majd csak 31-én lesz, már nagyon várom, szeretnék egy gyógyszerszint mérést, hátha kiderül hogy mitől van az állandó szédülés/hányinger :(

#47 Vukitaliana 2008. 03. 25. - 14:25:09

Kivel mi újság? Lementek már a Ti kontrollaitok? Én ma voltam, de epilepszia kérdésben semmi új.

#48 Vukitaliana 2008. 03. 11. - 17:36:03

Igen azt nekem is mondták, hogy nőknek ajánlott, mert kevésbé káros a gyerekre. És ezzel az adaggal már teljesen kontrollált? Sok sikert a kontrollhoz. Én 24.-én megyek kontrollra... Remélem érettségi végéig kihúzom gyógyszer nélkül... Azzal nem tudok tnaulni...

#49 Anyci 2008. 03. 05. - 22:38:20

Szia! A zárójelentésem szerint epilepsia. k.m.n G4090. Először a cisztát találták és próbálták a kettőt összekapcsolni... most megyek 31-én kontrollra, hátha van valami ötlete az orvosnak, mert így nagyon pocsék a közérzetem.

#50 Anyci 2008. 03. 05. - 22:30:26

Szia! 31 éves koromban volt az első rohamom, először a cisztát találta meg a CT, de még mindig nem tudják hogy van-e köze a kettőnek egymáshoz, de ha ez az "apró" jószág elkezd nőni, akkor nincs szerencsém:( Miután 25 évesen már válófélben voltam és a fiam akkor még csak 2 éves volt akkortól kezdve rendszertelen az alvásidőm, de az éjszakákat végigaludtam ahogy párnát ért a fejem vagy a TV előtt. Az a gyógyszer az orvosom szerint a mostani legjobb és kifejezetten nőknek, de amióta felemelte 2x1oo mg-ra az adagot azóta vannak ezek a tünetek..

#51 Vukitaliana 2008. 03. 03. - 21:08:00

Én Lamitrint szedtem, ugyanaz mint a Lamolep (lamotrigine tartalmu). Engem teljesen "kikészített". Savas refluxom lett. Nem tudtam aludni, ha ébren voltam akkor pedig inkább egy alvajáróra hasonlítottam... Nagyon lelassúltak a gondolataim. Sokat szédültem. Össze-vissza kóvályogtam. Voltak emlékkieséseim. Ha olvastam újságot a cikk végére elfelejtettem az elejét. Nálam rengeteg mellékhatás volt... Epid milyen fajta?

#52 zuli 2008. 03. 02. - 20:13:18

Szia! Ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban nincsenek tapasztalataink. Érdekes, amit írtál. Ez egy nagyon összetett betegség, szerintem senki sem tudja pontosan mi okozza....Megkérdezhetem, hogy amikor először rádtört a roham, hány éves voltál és rendezetten tudtál aludni előtte, úgy értem időben elaludtál és végigaludtad az éjszakát? Mi ebben az irányban indultunk el az ok kiderítésében. Üdv: Zulcsi

#53 Anyci 2008. 03. 02. - 11:01:50

bocsi az elütött szavakért, időnkét mást látok mint ami le van írva..

#54 Anyci 2008. 03. 02. - 10:57:15

Sziasztok! A fiam 1%adófelajánlásához keresgéltem, amikor megtaláltam ezt az oldalt... Én már 17 éve élet vele együtt vele, egy éjszakai eszméletvesztéses rohammal kezdtem és a CT kimutatta hogy egy 2x3 cm-es ciszta van az agyamban, a mai napig nem tudják hogy a kettőnek van-e egymáshoz köze, természetgyógyász szerint a kető két különböző dolog.. 4 éves koromban kétszer volt lázgörcsöm, akkor azt mondták hogy kinövöm. Nálam is többféle gyógyszerrel próbálkoztak, de mindegyik mellett voltak rohamaim, most kb. egy éve Lamolepet szedek, de emellett is volt kétszer rohamom, nagymértékben éjszaka, ha napközben akkor van még 1-2 percem hogy szóljak a fiamnak, furcsa megérzéssel kezdődik, de mind a mai napig igazán nem tudom elmondani hogy milyen, mert nem emlékszem rá pontosan, de amikor jön már tudom hogy mi lesz a vége, de nem tudom szabályozni:( Ehhez még "hozzágyűjtöttem" egy kis klausztrofóbia érzést. A kérdésem: ha valaki szed Lamolepet nála is előfordul émelygés, pillanatnyi megszédülés, alvászavar, ami muszáj ennem valamit kényszerrel jár, illetve az utolsó két rohamnál homályosan láttam a bal szememre és bár értettem amit beszéltek hozzám és az agyamban megvolt a válasz, de nem tudtam beszélni csak valami hadova nyelven?

#55 zuli 2008. 02. 23. - 20:53:31

Szia! Igen, köszi, bár a hőmérsékletingadozás nem túl jó. Még 2 hét a kontrollig, addig talán nem lesz roham. Próbálom figyelni magamat, ahogy tapasztalom, a helyzet nem rosszabbodik és ez jó. Kitartás 20-ig, érettségi miatt ne izgulj, meglesz az!

#56 Vukitaliana 2008. 02. 22. - 14:10:25

Sajna várnom kell márc 20-ig, akkor kaptam MRI időpontot... addig nem sokra jutok. A hidegfront nálam is felerősít minden tünetet és görcsöt, bár én raynaudos is vagyok...... :( Addig viszont rendezem a Neurológián kivüli ügyeimet, + én az idén érettségizek úgyhogy kicsit túlzsúfolt... Veled rendben van minden?

#57 bekesjuditBBEC 2008. 02. 20. - 16:16:58

A BBEC Alapítvány 2008 első féléves tanfolyamai, melyre várunk minden érdeklődőt: "Képzett beteg" - epilepszia ismereti tanfolyam, két egész napos, epilepsziával élők és hozzátartozóik számára: 2008. február 28-29 csütörtök-péntek 9.00-16.00 vagy 2008. április 24-25 csütörtök-péntek 9.00-16.00 Előadók: prof. dr. Halász Péter epileptológus, dr. Békés Judit klinikai szakpszichológus,Borbély Csaba neuropszichológus A képzés helyszíne MÁI , Budapest II. Marczibányi tér 3 Jelentkezés: postacím: BBEC Alapítvány Bp. 1426 Pf.610 vagy: juditbekes@gmail.com bitke48@freemail.hu Az oktatás pályázati támogatás jóvoltából térítésmentes. Jelentkezésének beérkezése után részletes programot küldünk! A programokon korlátozott létszámú résztvevőt tudunk fogadni, túljelentkezés esetén előjegyzésbe vesszük az érdeklődőket ! A tanfolyamokon való részvétel pályázati támogatás jóvoltából díjmentes. Támogatóink: Nemzeti Civil Alap Budapest Főváros Önkormányzat

#58 zuli 2008. 02. 13. - 21:25:01

Szia! Hát nem irigyellek....ez nem túl jó hogy össze-vissza beszélnek az orvosok. Viszont ilyenkor el szoktak merülni a szakirodalomban, remélem megvilágosodnak és meggyógyítanak! Köszi, jól vagyunk, bár a hidegfront anyut megviseli, azt mondják ilyenkor nagyobb a görcshajlam. Kíváncsi vagyok mit mondanak neki az ellenőrzésen, még egy hónap és megy, ekkorra adtak időpontot. Egyre szánalmasabb ami megy az eü-ben. Írjál, ha valamit megtudsz, most izgulok nagyon hogy mi a helyzet veled. Remélem, hamarosan javul az állapotod! Vigyázz magadra! :)

#59 Vukitaliana 2008. 02. 12. - 21:33:44

Most epilepszián kívüli problémát találtak. Bár mostmár nem értek semmit. A jelenlegi orvosom azt mondja nem vagyok epilepsziás, az epilepszia specialista orvos pedig azt mondta igen hisz a vállrángások is rohamnak számítanak.... Mostmár teljesen össze vagyok zavarodva... Veled mi a helyzet? És édesanyáddal? Jól érzi magát?

#60 zuli 2008. 02. 02. - 21:04:33

Jövő hónapban megy megint ellenőrzésre. Veled mi történt? Megtalálták talán a kiváltó okot?


 • 4 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: