Házipatika fórum: Epilepszia felnőttkorban - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 4 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4

Epilepszia felnőttkorban

#61 Vukitaliana 2008. 02. 01. - 21:33:19

Szerintem igen. Frontális lebenyben van funkció zavara, nekem temporalisban. Én lamotrigine hatóanyagút kaptam. Mikor fog legközelebb menni? Én most 2hónapig valószinüleg nem megyek. Most más bajt is találtak úgyhogy azon a vonalon indulnak el...

#62 zuli 2008. 01. 23. - 19:49:32

Megnéztem végre a lelete. Az van rajta hogy "bal féltekei frontális eredetű funkciózavar, epilepsziára tíousos potenciálok mutatott" Ez értelmes szerinted? Kezdetben karbamazepin hatóayagú gyógyszer volt, most meg valproát-ra váltottak. Olyat nem találtam leírva sehol, hogy kis vagy agy roham volt-e, de a lezajlása nagyrohamra utal. És Pécsett járunk az Idegklinikára, állítólag nagyon értenek hozzá.

#63 Vukitaliana 2008. 01. 23. - 17:44:25

Tudtommal kialakulhat felnőtt korban is, gyógyszer, alkohol, vagy akár trauma hatására. Kimutatni nagyvalószinüséggel ki lehet EEG vizsgálattal, akkoris ha nincsen épp rohama. EEG, alvásmegvonásosEEG biztositék lehet.

#64 orhan 2008. 01. 23. - 10:14:51

Sziasztok! Egy 40 éves gépkocsivezető balesetet okozott. Azt mondja, biztos kisrohama volt, mert 20 éve egyszer rosszul lett külföldön, és ott azt mondták epilepsziás, valamilyen külföldi gyógyszert is szed. Autót rendszeresen vezet azóta is, és soha nem volt más rosszulléte. De mivel azt sem tudja, mi történt, lehet, hogy kisrohama volt. (Szerintem elaludt) A kérdésem: - felnőttkorban is kialakulhat-e petit mal (absence) epilepszia? - ha nincs éppen roham, kimutatható-e? Hogyan lehetne cáfolni/alátámasztani azt, hogy a balesetnek ez volt az oka? -

#65 bekesjuditBBEC 2008. 01. 19. - 13:37:05

XII. EPILEPSZIA NAP 2008. február 14 Kedves epilepsziával élők, hozzátartozók, szakmabeliek, érdeklődők ! Szeretettel meghívjuk Önöket ez évben ismételten megrendezésre kerülő Epilepszia Napi rendezvényünkre. Időpont: 2008 február 14 csütörtök 14.30-20.00 Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ, színházterem és M Galéria Budapest II. Marczibányi tér 5/a A rendezvényen támogatóink jóvoltából a részvétel ingyenes TERVEZETT PROGRAM: Az Epilepszia Napon több közérdeklődésre számot tartó előadás fog elhangzani az epilepszia ellátás aktuális helyzetéről, az új rokkantnyugdíj -rehabilitációs járadék rendszerről, a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési lehetőségeiről. Megnyitásra kerül a "Lélekben szabadon" c. kiállítás külföldi és magyar művészetterápiás alkotásokból. A napot teázós, kötetlen beszélgetés zárja. Szervező: BBEC Alapítvány Támogatók: az Európai Szociális Alap és a Magyar Kormány által finanszírozott EQUAL program, Magyar Epilepszia Liga, Nemzeti Civil Alap UCB Magyarország

#66 Vukitaliana 2008. 01. 17. - 21:18:26

Ciao! Elvileg jövőhéten lesz eredményem, kíváncsi vagyok nagyon, mert eddig mindig negatív volt(3db). Nekem a papíromon partialis epilepsia(komplex? temporalis) van. Egyébként hova valósiak vagytok? Hova jár anyukád orvoshoz? Én debreceni vagyok.

#67 zuli 2008. 01. 17. - 20:45:20

Szia! Elég megdöbbentő amit írtál, hogy kórházban voltál és ilyen sokáig voltál eszméletlen! Észbontó komolyan! Ezt a betegséget tényleg elég nehezen lehet kibogozni, szerintem sokkal többen betegek, csak ők sem tudják. Anyunak nagyrohama volt, de nem tudom milyen típusú potosan, szerintem még az orvosa is csak találgat mert ez a gyógyszer nem hozta rendben teljesen, és rohama is volt már azóta. Alvásmegvonásra még nem ment, remélem nem is kell, mert az egy tortúra lehet ahogy leírtad. Mikor tudod meg az eredményt? Jó lenne, ha pontosítani tudnák a diagnózisodat. Vigyázz magadra!

#68 Vukitaliana 2008. 01. 16. - 18:55:08

Ciao! Igazándiból kórházban feküdtem, magas pulzus miatt és egy éjszaka rosszul lettem. Elég bonyolult történet, mert sok mindent nem lehet tudni biztosan. A tény hogy eszméletlenül feküdtem a földön min. fél órát. Az hogy ekkor lehet bevertem a fejem, vagy az ájulás miatt lett vmi nem tudni. Utánna elég sok bajom lett és sajnos van is. Már akor mikor ébredeztem volt az első epis rohamom, és utánna még 8x ismétlődött kb a nagy. Nekem EEG nem mutat semmit, de az egyik orvos azt mondta, hogy nem minden esetbe mutat. Nekem pedig látta is ovos a rohamot és biztosan állitotta hogy epilepsziás roham volt... Kiváncsi leszek ennek a mostani alvásmevonásos EEGnek volt-e értelme. Egész éjjel ücsörögni egy sötét kórházban... Szerencsére egy barátnőm bejöt velem, meg a nővérek nagyon jó fejek voltak úgyhogy kibirtam, bár vizsgálat közbe volt villodzo fény, attol olyan rosszul voltam. Meglehet hogy most mutat vmit majd... Anyukád mikor megy megint? A meszesedésnek lehet köze epilepsziához? Az elalvás előtti rángások lehetnek egyébként normális dolgok is, amikor az ember lefekszik, lassul a légzés és az agy ezt vészjelként fogja fel ezért ránghat egy két testrész. Csak akkor lenne baj ha sűrűn lenne. Reméljük nálad nincs hasonlo probléma. Egyébként anyukádnak nem tudod milyen epilepsiaja van? Üdv

#69 zuli 2008. 01. 11. - 19:38:31

Szia! Mitől vesztetted el az eszméletedet? Gondolod, hogy az váltotta ki az epilepsziát? Anyu sima EEG-n volt meg CT-n, nyaki UH-n, valamilyen kis potszerű meszesedést találtak a bal agyféltekéjében, most azt figyelik meg a vérben a gyógyszerszintet. Neki végül nem csináltak alvásmegvonásost, mert amikor ment másodszor EEG-re, akkor már kimutatták az epilepit. Én nem voltam még orvosnál, most megfigyelem magam, kisebb megszédüléseket tapasztalok inkább meg nem jó ha kialvatlan vagyok, akkor gyakrabban van. Nem lehet könnyű Neked a rángásokkal, dehát aki bánt érte az is kerülhet még hasonló helyzetbe...Nekem inkább közvetlenül elalvás után vannak rángásaim, volt hogy majdnem leestem az ágyról, de szerencsére ez ritka. Godolok majd Rád hétfőn, kitartás addig is!

#70 Vukitaliana 2008. 01. 09. - 12:30:47

Én egy nagoybb eszméletvesztés után lettem epilepsziás. Kb 30percig nem voltam eszméletnél és utánna is zavart voltam. Ilyesmi "tünetek" nekem is vannak, de most próbálnak epilepszián kívül is gondolkozni. Én a szavakat szoktam elég sűrűn keverni meg hamar fáradok. Viszont ami epilepszia az egyik orvos szerint az az, hogy naponta többször is ráng egyet a váll vagy nyakizmom. Ez nem jár semmivel, nem leszek rosszabbul nem ájulok el, csak rángok egyet. Elég kellemetlen viszont társaságba és buszon. Voltmár hogy a mellettem ülőt megböktem... Most egyébként megint elküldtek alvásmegvonásos EEG-re. Hétfőn kell bemennem virrasztani. Egyáltalán nem szeretem, dehát ha kell... Anyukádnak volt már ilyen vagy sima EEGje? Te még nem is voltál kivizsgáláson?

#71 zuli 2008. 01. 06. - 19:38:24

Esetleg tegeződhetnénk? Én 32 éves vagyok. Úgyis sorstársak vagyunk...Először Tegretolt kapott, most Convulex retardot szed és két hét múlva lesz kontroll. Kicsi tizgulunk is, mert látványos javulást nem tapasztaltunk, de az is eredmény ha nem romlik a helyzet:-)) Nálam is van memórizavar, nagyon kellemetlen tud lenni, főleg ha összetévesztem az embereket, néha hallucinálok hangokat is meg "látok" is árnyékokat. És ami miatt gyanakszom magamra is, a szédülés, van hogy ülök és egyszercsak majdnem leesek a székről annyira. Én azt olvastam hogy a hajlam öröklődhet. Elég nehéz szakirodalomhoz jutni, pedig ez egy elég komoly betegség, aki nem tud róla semmit, könnyen azt hiheti a betegekről hogy csak képzelődnek vagy tettetik magukat. Valamilyen okból alatatáson nem estél át? Vagy ájulásos problémád nem volt? Ma ez jutott eszembe, mert én eléggé ájulós vagyok és midkettőnket altattak is már. Most hogy vagy? Ismersz még sorstársakat?

#72 Vukitaliana 2008. 01. 05. - 10:57:21

Engem februárban lesz egy éve, hogy kialakult és elkezdtek kezelni. Mermória zavar nálam is előjött, az orvosom azt mondta azért, mert ezek a gyógyszerek tompítják az agyat. Az inkább kisebb mellékhatás lehet. Elég sok mindent meg kellett tanulnom erről a betegségről... És most milyen gyógyszert kap? Én kedden megyek kontrollra. Gondolom édesanyjának lehet problémája, viszont írta, hogy Önnél is jelentkeznek tünetek. Miket vett észre?

#73 zuli 2008. 01. 04. - 20:05:53

Igen, már kezelik, de a 2. gyógyszernél tart, hamarosan lesz kontroll, szóval még nem biztos, hogy ez bevált nála, azóta is volt éjszakai rohama, meg nappali megszédülések, memóriazavar. Nem tudunk semmilyen sérülésről, inkább stressz lehet a háttérben. Önt hány éve kezelik? Jó hallani, hogy van sikeres kezelés is, mert őszintén szólva, nem nagyon hittem eddig, hogy tünetmentessé is válhat a beteg.

#74 Vukitaliana 2008. 01. 01. - 19:27:53

És van már bárhogy kezelve? Sikeresen? Én Lamitrint kaptam(más gyártoknál ugyanez a Lamolep, Lamictal) és nekem azonnal megszüntette a rohamokat. Voltak nagyrohamjaim, olyankor egész testem rángatozott, nem voltam tudatomnál, és a végig görcsbe voltak a kezeim és lábaim. Voltak kis rohamok ezek, leginkább csak lábrrángatózásbol áltak és eszméletemet nem vesztettem. Ezek mind megszüntek ettől a gyógyszertől. Az enyémnek nincs genetikai háttér. Volt Önnél valami sérülés? Vagy csak egyik napról a másikra, semmi előzmény nélkül? Vizsgálatok most vanna még folyamatban?

#75 zuli 2007. 12. 30. - 21:52:35

Szia! A tünetek éjszaka jeleneznek, nagyrohamok. Ébrenlétben gyakran hallucinációk, megszédülések, megbotlások fordulnak elő, és mintha kiesne az időből néha. Javulhat a helyzet a gyógyszerekkel? Olvastam, hogy elég sokféle hatóanyagú gyógyszer van és nehéz eltalálni a megfelelőt és hosszadalmas is a folyamat. Tényleg nincs genetikai háttere? Ahogy végiggondoltam a felmenőimnél bizonyos viselkedéseket, nagyon sok hasonlóságot tapasztaltam és már rajtam is kezdenek jelentkezni tünetek, és nem csak beképzelem...sajnos. Nálad sikeres a kezelés? Hány éve küzdesz a betegségeddel?

#76 Vukitaliana 2007. 12. 16. - 16:00:03

Én is 19 évesen hirtelen lettem epilepsziás. Nem genetikai... Milyen típusu epilepszia?

#77 zuli 2007. 09. 02. - 11:33:12

Sziasztok! Lehetséges, hogy valaki egész életében "normális" volt és közel 60 évesen lesz epilepsziás???


 • 4 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: