Házipatika fórum: lágyéksérv - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2

lágyéksérv

#1 horvathgabor 2016. 07. 24. - 21:39:24

Üdvözlet. Lujzához csatlakoznék a véleményemmel. A sérvemmel az ars medica klinikába mentem, és nekem is megnyugtató tapasztalataim voltak. Rémsztorikat én is olvastam előtte, de én nem találkoztam bunkó orvossal. Határozott sebésszel beszéltem, aki pro és kotra mindenről felvilágosított. A műtéti időpont választás nehézkes volt, mert a lányom esküvője miatt felborult az életem, de a sebész megnyugtatott, a klinika alkalmazkodik hozzám. Úgy is volt. OEP finanszírozottan, mégis szép klimás kórteremben tévézgettem, az ápolók emberként bántak velem. A gyógyulás első hete kemény volt, egyszer hívtam is az orvost, ellátott jó tanácsokkal, mondta, bármikor bemehetek hozzá, soron kívül fogad a zárójelentéssel. A sebem gyönyörű lett (csak egy csík).

#2 moncsimano80 2016. 01. 04. - 12:30:29

 

Röviden: aranyér van vagy nincs? mindegy nem számít műtsük meg, jöjjön a pénz, a páciens meg nem számít

Hosszabban:
2015 decemberében találtam két apró dudrot a végbél tájékon, mikor is nagyon megijedtem, hisz eddig soha ilyenem nem volt, és mivel az sztk-ba sajnos több hetet kellett volna várnom mire bejutok így a neten rákerestem milyen magánorvosi szféra foglalkozik ilyen témával. Akkor találtam rá ere a "csoda" intézményre. Két nap múlvára kaptam is időpontot, így elmentem, hogy megmutassam mik is azok. Mikor oda értem egy romkupacon kellett átverekednem magam, de gondoltam ebből még nem vonok le semmilyen következtetést.
Mikor beléptem akkor három unott képű nő fogadott. Kitöltöttem a papírt amit kértek, majd vártam. Aztán jött a doki, egy ember be majd ki, aztán jöttem én. A doki ugyan bemutatkozott, hogy ő Dömötör Gábor, de ennyit tudok elmondani pozitívumként a dokiról, és semmi többet. Elmondtam neki a panaszaimat, hogy 2 nappal korábban találtam két dudrot a végbelemnél, olyan borsónyi nagyok, de nem fáj, nem vérzik, csak nézze meg hogy ez mi lehet és addig orvosoljuk a dolgot míg kicsi a baj és ne várjuk meg, hogy nagy legyen. No itt jött a paraszt vakítás egyből a doki részéről (bocsánat, hogy ezt írom, de nem tudok más, és nem tudom szebben és finomabban leírni, ettől csak durvább stílus jut eszembe): feltérdel, kutyapóz, nagy kivetítőn láthattam mindent és nézzem milyen szép nagy kék vénáim vannak és hogy ez 4. fokú aranyér és ezt meg kell műteni és nézzem hogy milyen kékek azok a vénák és mekkorák.
Utána 3 percben jött a konzultáció az Dömötör orvossal, hogy akkor ez negyed fokú aranyér és mit akarok? Megmutogatta nekem a doki a képeket amiket a neten a weblapukon bárki megtekinthet és elmondta, hogy ez 4. fokú aranyér. Mondom neki, hogy hogyan lehet hogy az nem fáj nekem? Mondta hogy mindenkinek más a fájdalomküszöbe és valaki a 4.fokúval is elvan, míg valaki már az 1. fokútól is szenved és megműtteti. Bennem hatalmas kérdőjelek jöttek elő egy pillanat alatt, de próbáltam elnyomni, amikor is a Dömötör doktor úr megkérdezte, hogy akkor mikorra nézzünk műtétre időpontot. Néztem rá nagy kerek szemekkel, és kérdeztem, hogy mi az orvosi javaslata, hogy akkor ezt műteni kell? A válaszon meglepődtem és megrökönyödtem egyszerre, és ezt azt hiszem szó szerint kell idéznem: "Úgy látom nem ment át amit mondtam, elmondhatom még egyszer." És ingerültebben elmondta megint a négy ábrát a weblapról. Gondoltam ez zseniális, és megint megkérdeztem tőle, hogy mi a doktor úr szakmai véleménye ezt meg kell műteni? Erre megint az alábbi választ kaptam és klasszikusokat csak szó szerint idézünk: "Úgy látom még mindig nem ment át amit mondtam. Ülhetünk itt addig míg meg nem érti és ismételgethetem magam amíg t nem megy. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy meg akarja-e műttetni magát vagy sem és ha nekem jó így akkor ne műttesem meg ha akarom akkor meg műttesem meg." (egy megjegyzés csak, TÉNYLEG???? ha egyszer majd eltörik a lábam akkor majd én fogom eldönteni azt is hogy engedem megműttetni vagy sem? Nem kellene az orvosnak a vizsgálat után egy szakvéleményt majd egy kezelési javaslatot tenni a beteg vagy páciens felé???? Hogy döntsem én ezt el, hogy ez kell műteni vagy sem, ha orvos lennék nem mentem volna hozzá, hanem diagnosztizáltam volna magam...) Ekkor már ideges volt és láttam, hogy éppen csak ki nem akar rakni az ajtón kívülre. Persze megkérdezte megint, hogy akkor mikorra akarok időpontot. Mondtam neki hogy átgondolom, akkor kiült a doki arcára az idegesség és kitessékelt köszönöm 15000 ft.
Megkaptam az ambuláns lapomat, amire a doki persze már nem 4. fokú csak 3. fokú aranyeres problémát tüntetett fel. Ezen is meglepődtem.
Befizettem elmentem és felkerestem ismerő ajánlása alapján egy másik sebész orvost, aki nem mellesleg nagy szaktekintély a sebészek között de nevet nem szeretnék írni most. Aki megvizsgált és döbbenten állt a fenti történetemet hallva. Megvizsgált és megállapította, hogy igen van egy kis külső aranyerem, meg egy kis pirosság, de nem hogy 4. vagy 3. fokú aranyerem nincsen de még elsőfokúnak sem mondaná annyira enyhe. Kaptam rá krémet és 3 hétig kenegettem. Ma megvolt az ánuszszkóp, és megállapította a mostani orvosom, hogy idézem ilyen szűz popsit ritkán látni, szóval semmilyen aranyerem nincsen.
A külső mini dudrokat pedig még pár hétig kenegessem és majd elmúlnak ne izguljak.

Szóval mindenkinek azt ajánlom, hogy bárhova csak IDE NE, mert nekem a Dömötör Gábor sebész szakorvos simán megműtötte volna a nem létező aranyeremet és belekergetett volna irtózatos fájdalmakba csak azért, hogy ők megkapják a pénzüket.

Kérdeztem én ilyenkor hol azt orvosi eskü?????

Szóval SENKINEK NEM AJÁNLOM, HOGY IDE MENJEN, MERT ITT CSAK A LEHÚZÁS A LÉNYEG, NEM A BETEG!!!! Csak a pénzem kellett volna és semmi más nem érdekli őket és mellesleg 15000 ft nem kevés pénz a vizsgálatért ami max 5 percig tartott, akkor már a jogom had legyen meg, hogy kérdezzek és hogy kapjak egy orvosi szakvéleményt a panaszomról és annak megoldásáról.
Mélységesen felháborít, hogy bárki ilyet megtehet és nem mellesleg az oep ezt még támogatja is!!!! Egy ilyen orvost???? Megműteni valakit csak a pénzért és nem is indokolt a műtét!!!! Csak egy recept kellett volna egy kenőcsről, de inkább lehúzott volna pénzzel és pokollá tette volna az életem egy jó ideig.

SENKINEK NEM AJÁNLOM, MESSZIRŐL KERÜLJÉK EZT AZ INTÉZMÉNYT!!!!

#3 lujza71 2012. 04. 14. - 15:22:00

Férjemet műtötték III-IV.fokú aranyérrel az Ars Medica lézerklinikán. Én csak és kizárólag jó dolgokat tudok felhozni mind a klinikáról és főképp Dömötör Doktor Úrról.Maximálisan segítőkész volt, bármikor telefonáltam mindig készséggel állt a rendelkezésünkre és segített. A műtét helye nagyon szép,és már fájdalma sincsen,sőt,már dolgozik is. Én mindenkinek ajánlom a klinikát,mi abszolút elégedetten távoztunk.

#4 bakoszo 2012. 04. 09. - 15:15:25

Én csak most kapcsolódok bele,mert most aktuális.Melyik magánklinikán voltál,és mennyit fizettél? légyszi válaszolj!

#5 bakoszo 2012. 04. 09. - 15:12:35

Én csak most kapcsolódok bele,mert most aktuális.Melyik magánklinikán voltál,és mennyit fizettél? légyszi válaszolj! E-mail címem:bakoszo@citromail.hu

#6 powerz 2011. 12. 14. - 20:23:52

Sziasztok! Pár óra hijján 3 hete műtöttek engem kizárodott lágyéksérvel sürgösséggel éjfélkor a Máv korházba. Iszonyatos fájdalommal jár a kizáródás,alig vártam h műtsenek pedig féltem a műtéttől. Kb 2-2,5 óra volt a műtét. Azóta nem volt fájdalmam. Harmadik nap álhattam lábra,iszonyatosan huzodott a vágás, 2 hét után tudtam kb normálisan menni. Feküdni még mindig a hátamon kényelmes. Végre már tudok autot vezetni. Nekem azt mondták 6 hétig ne emeljek súlyt.

#7 bejko79 2011. 11. 03. - 09:18:13

Udv mindenkinek! Nem vagyok blogger vagy ilyesmi, de gondoltam esetleg ertekelheto informacioval szolgalhat vkinek ha kozzeteszem a sajat tapasztalataimat. Jelenleg meg a 3 nappal ezelotti lagyekserv mutetemet labadozom, hat igy kerultem ide. 2011. Aug. elejen vettem eszre magamon lagyekserv tuneteit, amit gyors neten valo informacio gyujtes kovetett. Fel is allitottam az on-diagnozist. (ettol a dokik altalaban bepipulnak). Mivel Angliaban elek par eve ezert 2 opcio allt elottem. Az elso szerint az amugy is Augusztusra tervezett 3 hetes szadsagom alatt otthon futottam 1-2 kort a ugyben. Az nem volt kerdes, h mivel M.o-n nem fizetem a TB-t, otthoni mutet eseten fizetos lesz a buli. (Informacioim szerint 300E+) Elmentem eloszor az otthoni lakhelyhez tartozo teruleti korhazba, ahol 10E Ft-ert megerositette a doki az on-diagnozisomat. Mivel a korhazban mar eppen azt nem mondat, h ha kint dolgozok akkor minek a magyar e.u. alkalmazottakat haborgatom a bajaimmal, meg fizetni sem allt szandekomban 350-400 ezret, ezert gondoltam jobb ha Angliaban muttetem magam. 2011. Szept. elejen ahogy visszatertem otthoni szabimrol el is mentem a haziorvosomhoz, aki ismet megerositette a fltevest. Mivel mondtam, h szeretnem ha megmutenenek ezert elinditotta a folyamatot. Kb 3 hettel kesobbre 2011.Okt.5re kaptam idopontot a teruleti korhaz szakorvosanal. O ismet megvizsgalt es adott idopontot mutetre Okt. 31-re. Ezt megelozve meg Okt. 18-an egy un. pre-operational assesment kovetkezett, ahol adatlapot kellett kitoltenem. Allergias, cukorbeteg, astmas vok e meg ilyenek. Vettek tolem izzadsag mintat az combtovembol meg az orrlukambol is kenetet. Megmertek magassagot, testsulyt, vernyomast. A mutet elotti szukseges vervetel, hasi u.hang, mellkhasirontgen elmaradt. Gondoltam majd a mutet napjan. Hat akkor se csinaltak meg egyiket sem. Legalabbis mig ebren voltam nem. Szoval 2011.Okt.31-en delre behivtak a korhazba. Elkzdodott a procedura. 13:30-kor mutottek altatassal. 3-kor mar ebresztgetett az asszisztens. Az eredetileg 40-45 perces mutet kb. 1o10p volt az elmondasa szerint, de arra nem valaszolt, h miert. 15:15-kor mar attoltak az osztalyra, ahol meg fetrengtem meg enni, inni adtak. Mondat, h majd kellene pisilnem csak azutan engednek haza. Ez sikerult is 3-ik probalkozasra olyan este 7 korul. Fel 8-kor haza is engedtek. A fajdalom meg a belemtomott cuccok miatt elviselheto volt. Magamtol felsetaltam a 3.-ra Viszont este 9 korul mar modulni nem birtam. Szedtem a fajdalomcsillapitot 4 orankent. WC-re tudtam csak kikinlodni magam, azt is derekszogbe kozlekedve. Ez az allapot meg maradt a mutet utanni napon is raadasul be is lazasodtam. A 2. napon mar nem volt lazam es a mozgas is konnyebben ment. Mar be tudtam maszni a furdokadba, h megmosakodjak. Viszont nem elvaltozasra figyeltem fel a herezacskonal. A bal oldal total belilulva. Na belem is jott a para rendesen. Hivtuk az ugyeletet, ahol azt mondtak, h masnap reggel kellene betelefonalni a korhazba es majd lehet, h be kell mennem. De nem surgossegi mivel nem faj es tiszta, szagmentes a vizeletem. Ezert ki sem jottek. Most 3 nappal a mutetem utan varom a fejlemenyeket. Mondanom sem kell, h tiszta ideg vok. De legalabb mar 3/4-ig fel tudok egyenesedni megha ugy is megyek mint aki besz*rt.

#8 benitez 2011. 07. 22. - 16:21:11

nekem 2011 július 12-én volt egy ágyéksérv műtétem. ez egy keddi nap volt. már 4 éve megemeltem magam, de a sérv most "dudorodott" ki. zavart, ezért belementem a műtétbe. kedden reggel fél 7-re mentem be a kórházba. kaptam 4 adag infúziót, egy inekciót, és kb 9:30-kor betoltak a műtőbe. a következő emlékkép amikor 12:45-kor fekszem az ágyon. egyébként altattak, és egy 6cm X 8cm-es hálót raktak belém. a vágás a hasam alsó részén kb 9 cm-es volt. ébredés után mozdulni nem bírtam. nem kértem fájdalomcsillapítót, mert úgy voltam vele, hogy ha nem muszáj akkor ne tömjenek tele műanyag szerekkel. pontosan éjfélkor meguntam a fájást, és aludni sem tudtam, ezért felkeltem az ágyból (fájdalmak közepette) és kimentem kérni egy csillapítót. utána már aludtam is. másnap már koránt sem fájt annyira. másnap, tehát szerda reggel 10 órakor már otthon feküdtem. saját lábon mentem haza, természetesen kísértek. rá egy héttel hétfőn kivette a doki a kapcsokat, mert nekem kívül nem varrat, hanem kapocs volt. egyébként műtét után 3 nappal már járkáltam....persze óvatosan. ha normálisan ki akarod pihenni a műtétet, és rendesen fel akarsz épülni akkor 8 hétig ne emelj 5 kg-nál többet. ha megint műttetni akarod magad, akkor legénykedj nyugodtan. de a lényeg, hogy minden férfi kibirja, nem olyan nagy dolog ez. ez az a műtét, ahol az előkészület nagyobb, mint az egész beavatkozás. szóval nem kell félni. inkább egy jó kis tanulság.

#9 krampus 2011. 07. 11. - 18:51:32

Sziasztok! Heresérv illetve lágyéksérv panaszokkal készülök rávenni magam a műtétre. Rövid keresgélés után rögtön az ARS Medica lézerklinika oldalán lyukadtam ki, ahol számomra szimpatikus egy napos-kombinált altatásos módszerrel is végzik a műtétet. Viszont kétségeim merültek fel miután rákerestem Dr. Dömötör Gábor sebészre. Az itt olvasott beszámolók alapján teljesen elbizonytalanodtam. Ezek után félve mennék az ARS klinikára. Érdeklődnék, hogy tudnak-e javasolni bevált klinikát illetve sebészt? Valamint, hogy a két(here és lágyék) sérvet lehet-e egyszerre műteni? A válaszokat előre is köszönöm!

#10 vjacseszlav 2011. 05. 31. - 13:07:12

Én április elején (a közepe felé) estem át lágyéksérv műtéten. Egy vidéki kórházban történt, a város és az orvos nevétől most tekintsünk el. Nos engem nem altattak, hanem "gerincinjekcióval" érzéstelenítettek (valószínűleg takarékossági okokból, mert mindenki ezt kapta, akit velem együtt, illetve az azt követő néhány napban műtöttek.). A műtétet követő napon felkelni sem bírtam, bár adtak fájdalom csillapítót, de semmit sem használt, csak marta a gyomrom, mert enni akkor már 3 napja nem kaptam. Először a műtétet követő második napon reggel keltem fel, a nővérek unszolására, és erős szúró fájdalom közepette, valamint az egyik kedves szobatársam támogatása mellett. Aztán a nap folyamán egyre többet sétáltam, de azért eléggé komoly fájdalmaim voltak. Öt nappal később szedték ki a varratot (a külsőt), és hazaengedtek. Kb. egy-két hétig még voltak fájdalmaim, és éjszaka nem tudtam az oldalamra fordulva aludni, de lassan ugyan, viszont érezhetően gyógyultam. Egy hétig persze köhögni, és tüsszenteni sem igazán mertem, sőt, az orrfújás is komoly hasi fájdalmakat okozott. Az első komoly próbatétel 3 héttel és két nappal a műtét után következett, amikor is egy hosszabb repülőutat kellett végigcsinálnom, és a bőröndömet is természetesen magamnak vinnem. Ezt igyekeztem óvatosan megoldani, végül sikerült. Ma éppen hét hete, hogy műtöttek, és már vagy két-három hete magam viszem haza bevásárlásból a két, egyenként 4-5 kilós bevásárló szatyrot. A belső, felszívódó varratokat még érzem egy kicsit, de végül is egyelőre pozitívnak tűnik számomra a dolog végkimenetele.

#11 rrenike 2011. 04. 03. - 05:03:24

Sziasztok! A barátomnak lágyéksérve volt 5 napja és nagyon szépen forr a vágása is. Az orvosok azt javasolták hogy pihenjen, de ő már sétál és ül meg ilyenek. Elmentünk horgászni is :( Ez okozhat valamilyen problémát ????? Nem akarom hogy meg erőltesse miattam, vagy nem érzi betegségnek ez normális?

#12 aniko0102 2011. 02. 20. - 19:30:09

Kedves Flepke, nekem is muszáj magam rászánnom, hogy megműtsenek lágyéksérvvel. Nagyon megköszönném, ha megadnád, hol, kinél műtetted magad. Segítséged előre is köszönöm, aniko0102

#13 flepke 2011. 02. 14. - 20:44:34

Nekem lágyéksérv műtétem volt 2010 szeptember végén. Előtte hetekig bújtam a netet, és elolvastam mindent, amit lehetett erről...Volt egy ismerős hasi sebész, aki a laparoszkópos eljárást ajánlotta, de sok ismerősöm lebeszélt róla a has felfújása miatt. Végül egy magánklinikára mentem-nem írom le a nevét-ahol egy olyan eljárással műtenek, hogy csak egy kb 4 cm-es vágást ejtenek...Mivel ájulós vagyok, megbeszéltük, hogy altatásban/kábításban végzik el.Reggel fél 8-ra bementünk,az anesztessel és a doktor úrral pár percet beszélgettünk, /először műtöttek, ezért kicsit izgultam/hogy mi fog történni,le kellett zuhanyozni, besétáltam a műtőbe, felfeküdtem a műtő asztalra, és legközelebb az ágyban ébredtem. A nővérke már mellettem állt, és hozta a teát, és a kekszeket. Kicsit feszült a műtét helye, de fekve elvoltam, a nővérke mondta, hogy szép lassan fel kell állni, és egy picit járkálni...elsőre nem ment, vissza kellett ülnöm, és pihennem egy kicsit.Ettem egy picit, aludtam, és rengeteg teát itatott velem a nővérke.Az altató hatását kellett "kimosni" a szervezetből..Fájdalomcsillapítót kaptam, azért jól jött:)..de valószínű nem kellett volna befalnom a borjú párizsit, mert az kijött:)a nővérke ezért kérdezte, hogy maradnék-e benn, de a "róka" után kifejezetten jobban lettem, és végül kicsit derékszögben, de hazavittek. Az első éjszaka magzati pózban telt, de éjszaka már ki tudtam menni, ha lassan is a mosdóba. Másnap konzultáltam telefonon a dokival-mivel felszívódó varrataim voltak, nem kellett visszamennem.Szép lassan napról napra többet mászkáltam, és 4 nap után a kötést is levettem.Hétvégén már borostyánt metszettem a kertben:)Én örülök, hogy a miniplasztika eljárást választottam, mert lehet, hogy fizettem érte, de ismerve a hazai kórházi viszonyokat nem akartam akárki kése alá feküdni, és hetekig lábadozni.

#14 sanyika36 2011. 02. 10. - 19:47:17

Olvastam az Ars Medica lezerklinikarol szolo rem irasokat,alljon itt az en tortenetem. a sztori 2009 .november 11-en kezdodott,megmutot Domotor dr ur koldokservel.Mar a mutet elott mondta hogy halot kell berakni ,mert a servkapu szeles,az ara 40.000 ft.Befizettem !!! Mutet utan neztem a zarojelentest ahol halo beulteteserol nem volt szo kerdeztem hogy miert nem tette be erre a dr ur " nincs arra szukseg" nem kell az " ..... Jo mondtam ( de a penzt amit fizettem erte nem adta vissza) gondoltam mindegy a lenyeg hogy jo legyen :o .... Tehat 2010.januarban nyaralas kozben arra lettem figyelmes hogy a serv ujbol kezd kijonni :s ,sebaj gondoltam megint elmegyek az en kivallo Domotor doktoromhoz hatha megmondja mi a fene ez a hasamba. Kiderult ujra kijott aprilisban ismet megmutott es nem kellett kifizetni a teljes mutet arat hanem csak megint 40.000 ft altatasi penzt,befizettem megmutott! A forgato konyv ugyan az megneztem mutet utan a zarojelentest,amelyben vegre szerepelt hogy halot ultetett be !!!!!! Hurra gondoltam vegre vege ;) ,tevedtem most 2011 februar 10 van, megint kijott a servem,gondoltam a f....om tele a dokival felkeresek mas orvost is. Megtorten 3 db szakvelemeny van a kezembe plussz egy hasi ultrahang is mely egyertelmuen kimutatta hogy nincs benne halo !!!!!!!!!! Hoppa at lettem ba..va????? nemm tudom valoszinuleg Fontos meg tudni marciusban mutenek a mutetrol videofelvetel keszul !!!!!!! Ez 100% -os biztonsaggal megmutatja van e halo vagy nincs ,egyebkent az osszes orvos szilard meggyozodese hogy NINCS. Ha ez bebizonyosodik akkor indul egy muhiba per,es bunteto feljelentes csalas miatt. Ja meg valami orvosok mondtak a halo nem tud felszivodni !!!!!!!! Hat ennyi a valosagot irtam le ,a tanulsag az ha elmentek orvoshoz elotte kutakodjatok a neten utana

#15 zolika81 2010. 05. 20. - 22:16:09

Tiszteletem 1 picit több mint 1 hete műtöttek lágyéksérvel műtét után folyamatos fájdalmaim voltak majd 24 órán keresztül na persze lehet én vagyok nagyon kényes 5 nap után hazajöttem a korházból és sajnos azt állapítottam meg hogy semmi nem változott sőtt nagyobb lett csak még kaptam mellé egy vágást is :( . Aztán 5 nap múlva mentem varratszedésre látni lehetett a doki is hogy furcsálja a dolgot de azt mondta jövő hét szerdán mennyek vissza kontrollra és ha nem változik akkor.. Mi lehet ez ? Elrontották a műtétet? Vagy a híres műanyagháló már le is szakadt? Vagy ez valami egész más lehet? Ha valaki tud tanácsot adni vagy valamiféle lehetséges magyarázatot megköszönném

#16 lorinc02 2010. 05. 07. - 14:04:22

Üdvözlök mindenkit! Lőrinc vagyok győr mellől! Tamástól kérdezném hogy az Ars Medica tényleg jó magánklinika e? Engem hereviszérrel műtenének Győrben de sajnos beszéltem 1-2 emberrel (ismerősök) akiket hereviszérrel győrben műtöttek és sajnos midegyik azt mondta hogy nagyon-nagyon fájt a műtét! A választ előre is köszönöm! még amúgy lenne 1-2 kérdésem a klinikával kapcsolatban.szia mindenkinek!

#17 tutapel 2010. 04. 13. - 18:09:47

Tisztelt Olvasók! Tamás vagyok Budapestről. Nemrégiben magam és a fiam is az Ars Medica klinikán kezeltettük magunkat én lágyéksérvvel, ő benőtt körömmel. Szóval úgy kezdődött a kis sztorink, hogy fiam már régóta küzdött ezzel a fránya benőtt köröm históriával. Hagyományos úton próbáltunk tőle megszabadúlni, több ízben is, de mindhiába. Aztán internet és a kereső kidobta,: Ars Medica. Be is jelntkeztünk, de mire eljőtt az időpont addigra nálam is jelentkeztek a lágyéksérv tünetei, úgyhogy én is bejelentkeztem úgyanarra az időpontra egy vizsgálatra. Kérdéses időpontban megjelentünk az intézményben, ami nagyon kellemes volt, a hölgyek a recepción kedvesek voltak, Dömötör doktor úrral ott rögtön meg is ismerkedtünk. Különleges orvos benyomását keltette, rögtön láttam, hogy karizmatikus emberrel van dolgunk. Apró jelekből természetesen azt is láttam, pusztán az objektivitás miatt, hogy átlagos értelemben biztos sokaknak fúrcsa lehet talán, de gondoljunk bele egy kicsit abba, hogy milyen lehet az Ő, vagy a hozzá hasonló sebészek élete, akik reggeltől estig emberi testeket vagdalnak föl és varrnak össze, mindeközben meggyógyítva azokat. Ez semmiképpen nem nevezhető egy átlagos tevékenységnek, ha viszont ez így van, akkor arra is rájöhetünk, hogy nem is átlagembereknek találták ki. De vissza a töténethez, a fiamnak a benőtt köröm műtétje kifogástalanúl zajlott és utána a mai napig abszolut fájdalom mentes volt. Lassan a nagylábújja, ami korábban egy tottyadt paradicsomot formázott, emberi mivoltot kezd őlteni. Ezután az én vizsgálatom is megvolt, ahol Doktor úr diadnosztizálta a lágyéksérvet, majd határozottan és lényegretörően elmondta, hogy mi a helyzet. Bejelentkeztem műtétre. Otthon aztán ugye nézegettem a különböző fórumokat a neten és egyszercsak idetévedtem és döbbenten olvastam ezeket a rémtörténeteket. Nem kaptam levegőt. Aztán lecsengett bennem a dolog, a heszíni élmények és az élettapasztalatom. Rögtön rájöttem, hogy többször is átéltem már az életemben olyasmit, hogy amikor valakit rágalmaztak és sárral dobáltak valahogy nekem mégis szimpatikus volt. A másik dolog pedig, amit szintén a saját életemből tudok, hogy nem lehet olyat tenni ami mindenkinek megfelel, ahogy Presser Gábor is énekli "nem szerethet mindenki" ezen felül pedig nyilván lehetnek üzleti szempontok is, gondolok itt akár a konkurens intézményekre vagy az irígyekre, akiknek szintén jól jöhet egy kis hitelrontás nem igaz? A lágyéksérv műtétemen már túl vagyok éppen lábadozom, a körülmények kifogástalanok voltak, a személyzet kedves volt. Hat nappal a műtét után a vágásom szépen össze van forrva, látszólag gyönyörű és már nagyon jól érzem magam. Egyszerűen nem tudok rosszat írni sem a klinikáról, sem Dömötör doktor úrról, csak megköszönni tudom, köszönöm.

#18 snere6 2010. 01. 09. - 23:08:09

Aztán műtét után két lábon visszasétáltam a pihenőbe lábadozni, ahol másfél órát feküdnöm kellett, mivel a helyi érzéstelenítő leviszi a vércukor szintet és nagyon lehet szédelegni, főleg, ha az ember nem evett előtte rendesen, ahogy én sem.<---- ez nevetséges helyi érzéstelenitő után nem hiszem hogy feláltál ;) most műtöttek lágyéksérvre és én is azt kaptam és 8-órán át nem éreztem az alsó testem.....

#19 farkas947 2009. 12. 31. - 17:38:18

Véletlenül kerültem erre az oldalra. nem érzem hivatásomnak,hogy fogadatlan prókátorként mások ügyeiben turkáljak,de azt se nézhetem szó nélkül, hogy itt néhány elkeseredett hölgy súlyos kifogásokkal támadjon egy orvost, akinek a keze alatt voltam egy évvel ezelőtt, és akivel szemben bennem semmi rossz érzés nem maradt. Mindkét hölgy maga írja, hogy dühös, elkeseredett és ártani akar. Meg kell mondanom, panaszkodni és ártani nem ugyanaz. Ártani-- az önbíráskodás kategóriájába tartozik, hasonlatos ahhoz, mint amikor valaki bozótvágó késsel vesz elégtételt valamilyen sérelméért. Hogy ez az elégtétel jogos vagy nem, az a dolog természetéből következően fel se merülhet. Már több ezer éve olyan viszonyok közt élünk, hogy ezt nem tehetjük, aki mégis megteszi, nem hiteles személy, szava elveszti a hitelét. A tárgyra térve.Miért nem fordultak bírósághoz? Azonnal elmondom azt is, ha ezt tették volna, a bíróság aligha fogadta volna el az Önök kifogásait jogosnak. Pipusz nevű sorstársam esete igen tanulságos. Azt, hogy ki mikor áll munkába, nem Dömötör dönti el, hanem a háziorvosa, akinél a tőle kapott papírokkal kell mindenkinek jelentkezni. Amit erről ír, az érthetetlen. A második a helyi érzéstelenítés kérdése. Bocsásson meg, de ezt sem értem. Nekem a műtét előtti megbeszélésen Dömötör egyértelműen megmondta, amikor helyi érzéstelenítésre szavaztam, hogy ezt a műtétet helyi érzéstelenítéssel "korrekt módon" nem lehet megcsinálni, és igaza is volt, mert itt nem egyszerűen varrásról van szó. Ez a műtét annál kicsit bonyolultabb. Az utcában nincs parkoló, ezért az épülettől még "jó pár métert"kellett menni. ahogy írja. A klinikán viszont nem sétált, mert" nagyon fájt." Kétségtelen, hogy nagyon fáj, de sétálni akkor is kell. Én 63 éves vagyok, és délben egykor a Rumbach utcába a lányom lakására saját lábamon mentem,és nem tíz, hanem tizenöt centis vágással. Apropos! A vágás hossza. Én is azt hittem, fél diónyi duzzanathoz csikkzsebnyi vágás még sok is. Sajnos tévedtünk, nem elég. Nézzen utána Kedves Hölgyem, hogy miért.Megfogalmazásából az derül ki, úgy véli, Dömötör azért vágott ekkorát (10 cm!), mert csak így találta meg a sérvkaput. Megnyugtatom Önt,minden sebész tudja, hol az a kapu az első vizsgálat után. Ehhez nem kell kés.Ám, hogy valami mást is mondjak, egy kollégámat nyolc évvel ezelőtt műtötték Szolnokon, a vágás 15 cm volt akkor, szintén lágyéksérv. Helyi érzéstelenítéssel történt, nem akarom most Önnek itt elmondani, hogy szó szerint melyik testrészét fájlalta, de erről csak szuperlatívuszokban nyilatkozott. A sebész személyes ismerőse volt, majdnem hogy jóbarátja. Nagyon húzódik a seb, gond van--pár hónap után!-- a nevetéssel, a köhögéssel és a tüsszentéssel. Kedves asszonyom! Bármikor megadhatom Önnek fegyverneki gumiszerelő ismerősöm címét, ellenőrizheti ,amit mondok. Őt tíz éve műtötték lágyéksérvre,úgy tudom, Karcagon. Már túl volt a négy éven, és még mindig fognia kellett a kezével a vágott részt, ha nevetett vagy köhögött.Még mindig érzi bizonyos esetekben.Ez van. Ehhez képest én jelzett életkorommal nem egészen egy év után már ezekkel a tünetekkel nem bajlódok, és úgy vélem, azóta Ön se. Ez meg Dömötör technikájának a hozománya, jó ha tudja.Ezért vagyok neki -- többek közt -- hálás. Azt írja, egyik műtétjénél sem mondták, hogy vizsgálati papírokkal kell mennie. Ez egyszerűen hihetetlen. maga sem gondolhatja komolyan, hogy műtétet lehet csinálni vizsgálat nélkül. De komolyra fordítva a szót. A klinika honlapján elmondják mindenkinek, hogy a műtétet lábon végzik, ezért előtte vizsgálatokra van szükség. Dömötör a kezembe nyomott egy papírt, azzal menjek a háziorvoshoz, az pedig azonnal vért vett le, amiből Tiszafüreden a labor kiadott egy olyan leletsort, hogy majdnem Debrecenig ért, ezt azonnal kérték is tőlem, amint műtétre jelentkeztem. Arra, hogy a műtőből saját lábán kellett kimennie a műtét után, azt kell mondanom, gyerekes riogatás, de nagyon hatásos lehet. Kedves Hölgyem, képzelje, mindenki a saját lábán megy ki, és ami még elképesztőbb, ettől senkinek nem lett még semmi baja, Önnek se, amint látom. Ön is írja, más is, az orvos nem tájékoztatja a beteget. Hogy én ezen miért nem tudok meglepődni, nem tudom. Talán azért, mert ezt minden kórház bejárata fölé fel lehetne tenni egy nagy táblára, előfordul ugyanis, hogy az orvos megteszi ezt, de szerintem-- tapasztalataim szerint-- százból nyolcvan biztosan nem, a maradék húszból 15 csak felületesen. Ez a probléma nem Dömötör-specifikus. Nem Ön írja, hanem a körmös hölgy ("vikvarga"), hogy Dömötör ,klinikáján nincs sterilitás, nincs odafigyelés. Nos, nem tudok róla, hogy sebfertőzésekkel dicsekedhetne ez a klinika. Ez furcsa. Amikor bevonultam műtétre, kiderült, hogy nem borotválkoztam. Mármint odalenn. Kaptam egy felszerelést, nosza neki, de persze odalenn más a terep, mint az ember fején, megvágtam magam egy helyen. Visszaadtam a felszerelést, kérdi a műtősnő, minden rendben? Mondom, hogyne, rendben, hát egy kicsit ugyan sikerült megvágnom magam,de már elállt a vérzés. Huha! mondta . Az baj! A vérből előjönnek olyasmik, amik ha kikerülnek, a sebnél komoly galibát csinálnak, csúnya fertőzést okozhatnak.Elrohant, hozott egy speciális fertőtlenítő sampont, irány a fürdőszoba, tetőtől talpig, de nagyon alaposan az egész testet lemosni és többször leöblíteni. Hozzáteszem, amikor csak vizsgálaton voltam, velem volt nagyobbik lányom, aki Szegeden a cardiológián ápolónősködik, tíz éve van a szakmájában. Ő megnézte klinikát amúgy "szakmai" szemmel, és ahhoz képest, ami a kórházakban van, profi szintűnek minősítette,amit látott. Amiben Önöknek igaza lehet, azt is tapasztaltam. A lányomon láttam, hogy a nőkre kifejezetten rosszul tud hatni Dömötör doktor, az én lányom elismerően nyilatkozott a látottakról, aztán ahogy a doktor átrobogott a színen, és néhány vezényszóval intézkedett, olyan jeleket figyeltem meg rajta,mint a macskán, amikor a szőrét borzolja egy jól fejlett kutyát megpillantván. Az én műtétem altatásban végezték, a világon semmit nem éreztem, csak utána. El kell azonban mondanom, hogy az altatás 40.000 forint, a honlapon elmondják, és Dömötör is elmondja. Ezt az összeget a TB nem fizeti ki, ezt a betegnek kell.De aki ezen spórol,annak aztán rossz tapasztalatai lesznek. Nagyon rosszak.Dömötör ezt közli, mert ő sem szeret senkit kínozni, de gyanítom, az összeg sokakat elriaszt, és helyi érzéstelenítés mellett döntenek. Úgy vélem ezt a kedves betegek utólag nem emlegetik, csak azt, miféle fájdalmaik voltak, és ez az,ami nem egyenes dolog. Különben pedig, ha valakinek nem sürgős műtétje van, akkor mindig és minden esetben alaposan meg kell néznie, hová megy. Dömötör néhány igen hihetetlen dolgot állít a honlapján,de aki azt hiszi, rizsázik, téved. Amit állít, igaz. Azt állítja, négy hét után a műtött teljes terhelést bír.Ezt orvos ma el nem hiszi, pedig igaz. A seb érzi az időt, a varrat húzódik, de a terhelést a seb bírja. Varratszedéskor rákérdeztem, mikor mehetek ezzel hegyre. A doktor azt mondta, négy hét, de ha nagyon óvatos akarok lenni, akkor öt. És az ötödik héten a szádelői hegyre (Szlovákia) simán felsétáltam, a szintkülönbség függőlegesben csaknem négyszáz méter. Bíróság előtt tanúsíthatom, egy fiatalabb , negyven éves kollégám volt velem. Az orvosaim azt mondták-- két kiváló szakember, gimnáziumi évfolyamtársam az egyik, volt osztálytársam a másik-- négy hónapig a másfél literes ásványvíz a maximum. amit felemelhetek.Mondjuk nem erőltettem magam, csak teli szenesvödröket emelgettem, mást nem. Október másodikán műtöttek,áprilisban felvágtam negyven mázsa tölgy és bükkfát apróra.Ezek tények. A seb egyetlen (!) öltéssel volt összehúzva.Amikor kihúzta, nem is éreztem. Végezetül a hölgyek elnézését kérem, ha valamilyen mosdatlan kitétellel őket megbántottam, bizonyosak lehetnek, nem állt szándékomban, de a vitatkozó sokszor megbántja a másikat szándékán kívül is, mert nem tudja felmérni, a másik fél -- akit itt nem is ismer-- mire és mennyire érzékeny. Amit írtam-- továbbra is állítom-- , azt mutatja, olyan dolgokat kifogásolnak,amelyeket tudniuk kellett illetve lehetett. Egy orvos nem felszolgáló, Dömötör különösen nem ilyen alkat. Szerintem pontos, tiszta munkát végez, a diplomácia nem erős oldala. Én jobban szeretem, ha egy sebésznek a keze biztos, mintha a modora jó. Dömötör doktort én csak annyira ismerem, amennyire korlátozott tapasztalataim erre képessé tesznek, tehát korlátozott mértékben. Amit írtam, azt a klinika érdekében és a betegek érdekében írtam, hogy tudják, m i az igazság. Az igazság az, hogy a lágyéksérv műtét nem akármi, kockázatos, roppant nagy a kiújulás veszélye, és Dömötör ennek a kockázatát alaposan lefaragta, de nem egy nyájas ember, nem szereti ismételgetni a dolgokat, oda kell figyelni, mit mond.Amit írtam,abban egyetlen dolog vezetett, az igazság, az igazság pedig szőrös bogár.Nem állítom, hogy a teljes igazság birtokában vagyok,de amit leírtam, az igaz. Azt ajánlom, olvassák el nagyon figyelmesen a honlapon írottakat, mert akkor olyan sok reklamálni való nem marad.

#20 Hovika 2009. 04. 12. - 19:01:26

Sziasztok! 22 éves vagyok, és jövő szerdán lesz jobb oldali lágyéksérv műtétem. Idejében észleltem a betegségem és a sérvem még csak "kis diónyi" méretű. A vizsgálat során elfelejtettem megkérdezni, hogy hogyan zajlik majd a műtét, tehát helyi/epidurális érzéstelenítéssel, vagy altatásban. Később már csak az asszisztensel adódott lehetőségem beszélni, akinek mondtam, hogy altatással szeretném. Ő csak húzta a szályát és mondta, hogy szerinte a doktor úr az epidurális érzéstelenítésre fog voksolni, vagy pedig a helyire. Én mindkettőtöl félek, mivel már egy vérvétel során sem vagyok képes ellazulni, állandóan görcsölök. Korábban már kétszer műtöttek a kezemmel, de mindkét alkalommal altatással, viszont egy másik kórházban. Szerintetek tartsak ki a saját akaratom mellet, vagy pedig próbáljak meg beletörődni az ő általuk javasolt módszerek egyikébe. Nagyon félek már a gerincbe adott érzéstelenítéstől is, hát még a műtéttől. Ha ébren kell lennem szerintem az ájulás határán leszek, mivel ugye ráadásul éhgyomorral kell mennem. Előre is köszönöm válaszaitokat, és kellemes ünnepeket kívánok! Üdv.


  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: