Házipatika fórum: Raynaud szindróma - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 15 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »

Raynaud szindróma

#21 admina 2013. 01. 26. - 19:59:22

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy valaki probálta-e már a GINKO PRIM HOT kapszulát?
És ha igen milyen tapasztalatai vannak vele kapcsolatban?
És ha valaki szedte orvossal konzuntált vele kapcsolatban, mielőtt el kezdte szedni?
Köszönöm szépen előre is a választ!

#22 aloszam 2013. 01. 19. - 13:51:07

Kedves Admina!

Nem ismerem ezt a terméket, de legalább tudom már mit ne váltsak ki. :(
A műtétem nem ezzel kapcsolatban lesz szerencsére, csak nem tudom, befolyásol-e valamit ilyen téren a Raynaud...

üdv: aloszam


Üzenet megtekintéseIdézve: admina - Dátum: 2013. január 19. - 13:12:25

Kedves alaszom!
Elő kutattam azt a leletemet amit ügyeleten kaptamakkor!Acidium Nicotinicum tabletától lettem olyan rosszul!Raynauddal kapcsolatban fognak műteni?:S Engem meg már nem is műtenek műtenének mert azt mondta a doki hogy teljesen ki van terjedvea raynaud!

sing

#23 admina 2013. 01. 19. - 13:12:25

Kedves alaszom!
Elő kutattam azt a leletemet amit ügyeleten kaptamakkor!Acidium Nicotinicum tabletától lettem olyan rosszul!Raynauddal kapcsolatban fognak műteni?:S Engem meg már nem is műtenek műtenének mert azt mondta a doki hogy teljesen ki van terjedvea raynaud!

#24 aloszam 2013. 01. 18. - 20:18:43

Kedves Admina!

Nem emlékszel mi volt az a gyógyszer? Én is az ügyeleten kötöttem ki. Életemben nem voltam még ilyen rosszul. :(

Nekem a héten minden nap előjött a kórság. Feketés-lila volt az egyik gyűrűs ujjam még a másik vörös. A többi ujjam hol hulla fehér hol vörös. ;(

Hamarosan lesz egy műtétem, de a sebész még nem tud erről a kedves kis kórságomról. Nincs valaki akit esetleg műtöttek azóta hogy Raynaudos? Befolyásolta a műtétet?

Köszi: aloszam


Üzenet megtekintéseIdézve: admina - Dátum: 2013. január 18. - 19:58:14

Kedves alaszom!
Nekem is írtak fel 2011-ben egy újabb értágított!Ki jött rajtam a mellékhatása ügyeleten kötöttem ki!Két inekciót kaptam meg káliumott itattak velem!Én azóta nem szedem azt a gyógyszert mert nem akarok elpatkolni!
Ezt érdemes lenne orvossal megbeszélni!De semiképp nem jó olyas valamit a szervezetbe jutatni, ami akár az életünkre is veszélyt jelent! :unsure:
Nálad is támad a raynaud?:S

sing

#25 admina 2013. 01. 18. - 19:58:14

Kedves alaszom!
Nekem is írtak fel 2011-ben egy újabb értágított!Ki jött rajtam a mellékhatása ügyeleten kötöttem ki!Két inekciót kaptam meg káliumott itattak velem!Én azóta nem szedem azt a gyógyszert mert nem akarok elpatkolni!
Ezt érdemes lenne orvossal megbeszélni!De semiképp nem jó olyas valamit a szervezetbe jutatni, ami akár az életünkre is veszélyt jelent! :unsure:
Nálad is támad a raynaud?:S

#26 aloszam 2013. 01. 18. - 19:16:29

Sziasztok!

Nem tudom ti hogy bírjátok ezt. Nekem eddig nem voltak sűrűn tüneteim.3-4 hetente télen, még ritkábban melegben...
Viszont amióta kiderítették hogy ez Raynaud... Az elmúlt két hétből kb 10 nap jött elő és egyre durvábban. :(
El vagyok keseredve. Pedig szedem a Naftilongot is. Ja... másik: Én első körben Asasantint kaptam, mert hogy hiánycikk a Naftilong. Majdnem eltett láb alól. Aztán szereztem naftilongot. Jupiii
Viszont most azt mondták a rendelőben, hogy a Naftilongot kivonták a forgalomból és helyette az Asasantin lesz. :o
Tud valaki valamit erről? Én be nem szedem többször!

Köszi a válaszokat előre is.

aloszam
sing

#27 vikcsiiw 2013. 01. 18. - 11:32:54

Sziasztok!
Remélem hamar reagáltok majd..
Augusztus végén történt velem, amikor nyaraltunk, hogy megmagyarázhatatlan okból kifolyólag elkezdett nagyon viszketni a jobb kéz mutatóujjam utolsó ujjperce, fél nap múlva már fájt is. Ahogy a napok múltak hullámzóan egyre nagyobb intenzitással fájt, elszíneződött sokszor, aztán elkezdett fájni ugyan ezen a kezemen a hüvelykujjam külső fele is. Megjelent mindegyiken egy-egy kisebb vörös folt, és észrevettem hogy ezek az ujjaim sokszor jég hidegek. Mire hazaértem már egyáltalán nem tudtam erőt kifejteni a kezemmel. Voltam az ambulancián, érsebészeten, ideggyógyászaton és végül azt mondták, hogy egy rossz mozdulattól megszorult a csuklómban egy szalag és az szorított le egy ideget és az zavart be. Egy hét után folyamatosan enyhült, aztán elmúlt.
Talán egyszer-kétszer éreztem hasonlót, de elhanyagolható.

Szilveszterkor megint elkezdett ugyanúgy viszketni, aztán fájni. Nem mentem orvoshoz, mert sokan mondták, hogy hipochonder vagyok, meg szimulálok, már el is hittem.
Aztán megfigyeltem reggelente, ahogy jöttem dolgozni, hogy megint kékül-lilul, de mire megmutattam volna valakinek, már vörös volt, meg enyhén duzzadt. Ugyan azok a foltok jöttek elő, ugyanott, mert már megint mind a két ujjam fáj. Kicsit hidegebbek mindig, mint a többi, de ha kint vagyok az utcán, vagy hideg vízzel mosok kezet, utána jéghidegek, a többi meg mind meleg.
Tegnap reggel nagyon elkékült és azt hittem, hogy letöröm az ujjam, annyira fájt. Megint végigjártam az orvosokat, és mindenki azt mondta, hogy valószínüleg raynaud szindróma, vagy kór lesz és immunológiára küldtek. Utána olvastam ennek a dolognak és szerintem lehetséges.

A fogamzásgátlómat pont a nyári eset előtt kezdtem el szedni, kb 2 hónappal. Azt olvastam, hogy fokozhatja a tüneteket. Most nem is fogom tovább szedni. A nyaralás után a cigizést is abbahagytam, mert megijedtem az érszűkülettől.

Ti mit gondoltok erről? Egyedül az ujjfehéredést nem vettem még észre, csak elkezdem érezni, hogy fáj, aztán kékül, végül vörösödik és utána elhalványul, és ezekben a napokban olyan, mintha merevebbek lennének, mintha gátolná valami, hogy könnyen mozgassam. Kupakokat, doboztetőket elég nehezen tudok leszedni...
sing

#28 admina 2012. 12. 29. - 20:31:14

Minden kedves Betegtársmnak és a Fórumra látógatónak Boldog Új Évet kívánok! :rolleyes:

#29 admina 2012. 12. 29. - 20:30:17

Kedves Solya!
Köszönöm kérdésed jól vagyok!Igaz fájdalmaim vannak de már elfogadja az ember hogy az is a betegsége velejároja! :unsure: Szoktam a fájdalomra szedni aspirint vagy kalmopirint!Álltalában szokot segíteni!De a többi gyogyszereket nem szedek csak ha éppen fájok akkor veszek be ez imént emlitett gyógyszerekből!Mert a háziorvosom nem is rég azt mondta feleslegesen ne szedjek semmit mert úgyis az lesz a vége!Azt már nem kérdeztem meg hogy mi?? :angry: De amiket szednem is kénne gyogyszereket csak addig hatnak és mikkor szedtem is nem éreztem jobban magam!Nagyon vígyázok magamra védem a bőröm hidratálom és ha véletlen meg sérülők akkor alaposan ápolom!Csak akkor mozdulok ki ha nagyon muszály!Míg a gyerekeimet elviszem a suliba közben be vásárlás és kész!Ennek sajnos meg is lett a hátránya!Barátok el távolódtak plusz én is eléggé magamba zárkoztam!De ha nem akarok fagyási sérülést (amim már volt)és csontig hatólo fájdalmat ha nem akarom hogy a gyerekeim szenvedni lássanak, akkor muszály ilyen életet élnem! :unsure:
Viszont az kérdeztém mindenkitől:hogy más is tapasztalta azt hogy lassú az emésztése?

#30 solya1385 2012. 12. 29. - 13:50:17

Minden kedves Hozzászólónak, egészségben gazdag, Boldog Új Évet Kívánok!
sing

#31 solya1385 2012. 12. 29. - 13:49:07

Szia Ági!

Kérdésedre a válasz, érdemes felkeresni a háziorvosod, mert Ő fog továbbküldeni. Én a tüneteknél felkerestem, akkor 2005-ben vagy 2006-ban elküldött a Hematológiára (Budapesten a Szabolcs utcai kórházba) ott kiderítették, hogy Anyukámtól örököltem a Leident, azaz a trombozis hajlamot. Erre fogták és ezzel bezárult akkor a kör. Aztán tavaly egy nagyon rossz pillanatomban, idegileg kimerültem, akkor kezdett a fehér lábujjam lilulni. Akkor kórházba kerültem és ott kiderült, hogy már jó ideje, valószínüleg 2005 óta Raynaud van.
Immunológiára is el fog szerintem küldeni, mert jelenleg én is onnan várom az eredményeket. Engem most küldött el újra, hogy a problámát kiderítség, vagyis az okot, ami okozza. Szívultrahang, cardiológia, immunológia, angiológia itt jártam már...
Hol laksz? mert ha van ott egy jó háziorvosod, akkor keresd fel ezzel, ha nincs, akkor körbekérdezek...


Üzenet megtekintéseIdézve: agnusdei - Dátum: 2012. december 23. - 21:56:28

Sziasztok!
Tudnátok nekem javasolni orvost, akit Budapesten fel lehet keresni Raynaud miatt?
Immunológushoz vagy hematológushoz kell menni?
Milyen vizsgálatokat végeznek?
Köszönöm!
Ági

sing

#32 solya1385 2012. 12. 29. - 13:42:23

Szia Admina!

És már jobban vagy? Nem tudom mitől lehet, de az tény, hogy nálam ma volt egy olyan, hogy guggoltam és nem bírtam lábra állni, de szerintem (remélhetőleg) csak elzsibbadt a lábam.... Annyi jelenleg a tünetem, hogy nem egy ujjam produkálja ezeket a tüneteket, hanem már az összes... és ha a kezem fázik, akkor a csontjaim fájnak már... év elején januárban megyek az eredményeimért, kiváncsi leszek, hogy mit hoznak ki, mitől alakult ki... de remélem nem egy újabb betegség... Admina, Te pedig vigyázz Magadra és jó lenne ha elmennél ezzel dokival mégis csak... ki tudja mitől lehet..
sing

#33 agnusdei 2012. 12. 23. - 21:56:28

Sziasztok!
Tudnátok nekem javasolni orvost, akit Budapesten fel lehet keresni Raynaud miatt?
Immunológushoz vagy hematológushoz kell menni?
Milyen vizsgálatokat végeznek?
Köszönöm!
Ági
sing

#34 admina 2012. 12. 22. - 17:43:51

Sziasztok!
Mostanában nem voltam jelen a forumon!Volt egy igen érdekes esett ma!Ebéd útán le döltem és felakartam állni de nem tudtam megállni a lábaimon és össze csúklottam!:S Olyan volt mintha térdtől lefelé nem lett volna lábam! Jártmár közületek is így valaki?Köszi ha válaszol valaki!

#35 solya1385 2012. 12. 17. - 09:05:23

Szia Aloszam!

Bocsi, hogy csak most írok, de ez az orvosokhoz való járás... és a hideg... Nálam nagyon jól bevált a Naftilong, mert nem jönnek annyira elő a tünetek, mint általában... legalábbis nálam ez volt... Most jelenleg azért sem szedhetek, mert még kiderítik mi okozza - bár kétlem, hogy rájönnének, csak találgatnak az orvosok - most az immunológiai eredményt várom. Most hogy nem szedek gyógyszert és még a szívem is rakoncátlankodik, így nehezebb napjaim vannak. Már nem egy ujjam, hanem konkrétan mindkét lábfejem hófehér és nem érzem mire lépek :blink: az ízületeim, sőt olyan, mintha a csontom fájna, ahogy kimegyek a hidegre egy pillanatra kesztyű nélkül... tehát alig várom a januárt - csak, hogy megemlítsem a gyors eljárást: novemberben voltam immunológián és csak januárban lesz meg az eredmény... - tehát ismét jól kezdem az évet... orvosokkal... Lehet, nálam a szívem is bezavar kicsit, mert most többször fáj, mint nem... Mert ennek is most kellett kiderülnie, így 27 évesen... na mindegy, visszatérve a Naftilongra, merem ajánlani, de ha kicsit is más tünetet érzel, azonnal jelezd az orvosod felé! De nálam semmilyen mellékhatás nem jelentkezett...


Üzenet megtekintéseIdézve: aloszam - Dátum: 2012. december 02. - 14:07:22

Szia!

Kiváltottam a Naftilongot,de még nem mertem bevenni belőle. Nem jnnek annyira gyakran elő a tüneteim (kivéve,hogy folyton kockára vagyok fagyva...),így próbálok inkább nem tudomást venni róluk.
Ezt a másik gyógyszert azért kaptam,mert nem volt a Naftilong a piacon. Kár volt kiváltanom... :(

Aloszam

sing

#36 valerya 2012. 12. 13. - 21:13:09

Üzenet megtekintéseIdézve: anitasajti - Dátum: 2012. december 13. - 20:11:02

Sziasztok!
Én is már jó pár éve szenvedek a Raynaud szindrómától. Mostanában állandóan összeesem és nagyon vérszegény vagyok! /13 csillagot gyűjtöttem a vérképemben, de az orvosom egyáltalán nem díjazta/. Nem tudom, hogy mikor járok jobban, ha beszedem azt a sok gyógyszert vagy nem szedem be a rengeteg mérget. Ti hogy gondoljátok?
Előre is k :) öszönöm a válaszotokat!


szia!
én csak azt tudom mondani, hogy a gyógyszerek valamelyest csökkentik a fájdalmat. Én próbáltam gyógynövényeket is(diólevél, búzafű, mezei katángkóró tinktúra), de egyik sem vált be. Tudom, hogy a gyógyszereknek is sok a mellékhatása, főleg a szteroidnak. Tegnap meg is kaptam valakitől, hogy ő bizony nem engedné beadatni magának. Én meg gondoltam, hogy majd ha olyan fájdalmad lesz, mint nekem, akkor meggondolod, hogy mit mondassz. Szerintem mindenkinek magának kell kipróbálnia, hogy neki mi a hatásos, a szerek nem hatnak egyformán.

#37 aloszam 2012. 12. 13. - 20:56:09

Sziasztok!

Köszönöm a reakciókat. Még mindig nem kezdtem el a Naftilongot, mondván hogy olyan rég volt tünetem és a másik gyógyszer majdnem eltett láb alól. Hát a héten 2 nap volt az ujjaimban görcs, tegnap annyira fázott a lábam hogy haza kellett rohannom hogy meleg vízbe dugjam. Sírni tudtam volna és már a lábujjaim is ellilultak. :(
Erre a borzalmas hidegérzetre is jó a Naftilong?

Aloszam
[/font]
sing

#38 anitasajti 2012. 12. 13. - 20:11:02

Sziasztok!
Én is már jó pár éve szenvedek a Raynaud szindrómától. Mostanában állandóan összeesem és nagyon vérszegény vagyok! /13 csillagot gyűjtöttem a vérképemben, de az orvosom egyáltalán nem díjazta/. Nem tudom, hogy mikor járok jobban, ha beszedem azt a sok gyógyszert vagy nem szedem be a rengeteg mérget. Ti hogy gondoljátok?
Előre is k :) öszönöm a válaszotokat!
sing

#39 valerya 2012. 12. 13. - 19:15:11

sziasztok!
Régen voltam itt a fórumon és most örömmel vettem észre, hogy újra megélénkült. Ahogyan a legutóbb is írtam nekem is van raynaud-om meg még egyéb kórságaim is, amelyek nagy fájdalmakat okoznak. Engem Debrecenben kezelnek. Legutóbb október végén voltam, akkor már szteroidot is kaptam a fájdalomra és az izomgyengeségre. Egy darabig használ, de aztán újra romlik az állapotom, így jövő héten hétfőn ismét be kell feküdnöm kezelésre. Jelenleg medrolt, sandimmunt, kaldyumot, aspirin protectet és pentoxylt szedek és a gyomromra pazolexát, mert lusta. Néhány napja hólyagok jelentek meg a számban, ami egy új tünet. szintén új tünet a kézremegés.A moksa elixírhez annyit írnék, hogy én is szedtem, nekem egy orvos ajánlotta. Sajnos, semmit nem használt. Utána az orvos bevallotta, hogy más betegeknek sem volt vele jó tapasztalata, de kíváncsi volt, hogy nálam beválik-e. Mivel nekem sem jött be, ezért úgy döntött, hogy másnak sem fogja ezentúl ajánlani. Persze, mindenki másképp reagál dolgokra, nekem nem vált be. Ha hazajöttem Debrecenből megírom, hogy milyen kezelést kaptam és mennyire használt.

#40 valerya 2012. 12. 13. - 19:15:10

sziasztok!
Régen voltam itt a fórumon és most örömmel vettem észre, hogy újra megélénkült. Ahogyan a legutóbb is írtam nekem is van raynaud-om meg még egyéb kórságaim is, amelyek nagy fájdalmakat okoznak. Engem Debrecenben kezelnek. Legutóbb október végén voltam, akkor már szteroidot is kaptam a fájdalomra és az izomgyengeségre. Egy darabig használ, de aztán újra romlik az állapotom, így jövő héten hétfőn ismét be kell feküdnöm kezelésre. Jelenleg medrolt, sandimmunt, kaldyumot, aspirin protectet és pentoxylt szedek és a gyomromra pazolexát, mert lusta. Néhány napja hólyagok jelentek meg a számban, ami egy új tünet. szintén új tünet a kézremegés.A moksa elixírhez annyit írnék, hogy én is szedtem, nekem egy orvos ajánlotta. Sajnos, semmit nem használt. Utána az orvos bevallotta, hogy más betegeknek sem volt vele jó tapasztalata, de kíváncsi volt, hogy nálam beválik-e. Mivel nekem sem jött be, ezért úgy döntött, hogy másnak sem fogja ezentúl ajánlani. Persze, mindenki másképp reagál dolgokra, nekem nem vált be. Ha hazajöttem Debrecenből megírom, hogy milyen kezelést kaptam és mennyire használt.


 • 15 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: