Házipatika fórum: Raynaud szindróma - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 15 Oldal +
 • « Első
 • 13
 • 14
 • 15

Raynaud szindróma

#281 kankalin15 2008. 05. 07. - 06:36:33

Szia Derien, azért ne nézs ilyen vészesen a Raynaudot. Nekem már kb. 2 éve van. Gyógyszert nem szedek rá, mert teljesen hatástalan volt. Ha nagyon rossz már a helyzet akkor 8-10 napig infúziót szoktam kapni. De ez tényleg csak ha már iszonyú hideg kezem lában, és már csak ha nagyon fájnak. Egyébként csak melegen kell tartai, vastag zokni és hűvösben is már kesztyű. Mást nem nagyon tudsz tenni. Ha nagyon hidegnek érzem még meleg, de nem forró vizet szoktam ráengedni. Egyébként én is pécsi vagyok.

#282 derien 2008. 05. 05. - 20:40:59

Sziasztok!!Én 14 éves vagyok és nem rég állapitoták meg,hogy Raynaud szindrómám van!!!!!!Nekem még nyáron is hideg a kezem és néha lilás kék!!!De télen nagyon csúnya lils kék szokot lenni!!Anyira ronda!!!Nekem a lábom is olyan színű már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Azt mondták ,hogy ha odáig fajul akkor meghalhatok!!!!!!!!!ÉS MÁR VOLT,HOGY AZ ORVOS MONDTA,HOGY MEGHALOK!!!!!!!:'(':'('Tiszta rossz érzés!!!!Irjatok ám vissza addig is sok puszi!!Ja és Pécsi vagyok!.

#283 nellivnelli 2008. 04. 17. - 08:47:57

Szia! Bízzunk benne, hogy tényleg így lesz. Én ehhez nem tudok hozzászólni mivel nekem nincs semmilyen alapbetegségem ( legalábbis nem tudok róla ). Kiváncsi vagyok a fejleményekre.

#284 nellivnelli 2008. 04. 17. - 08:43:15

Szia! Bocs de nagyon nem értek még én a számítógéphez, most találtam meg az üzenetedet. Nekem nyáron tök jó mintha misem lenne, de ha a hőmérséklet 15 fok alá megy akkor már fázik. Én nem tudok semmilyen alapbetegségemről, nekem azt mondták, hogy a fogamzásgátló tabletták is előhozhatták, vagy veleszületett dolog is lehet. Szerintem az orvosok maguk sem tudják. Hát tényleg nagyon fiatal vagy még. Én 37 éves vagyok. Immunológiai vizsgálaton én is voltam, de semmit nem találtak.

#285 nellivnelli 2008. 04. 17. - 08:27:53

Szia! Én már régen válaszoltam a kérdésedre, nem kaptad meg? Vagy én rontottam el valamit. Én már nem tudom, hogy melyik fajtájú van. Nekem még nincsenek ilyen tüneteim, hogy fáj megmerevedik. Nekem csak fázik, elzsibbad. Igazából rendszeresen kellene orvoshoz járni kontrollra, úgy sem tudnak mit csinálni vele. Műtéti megoldása sem végleges. Neked mondták a műtétet?

#286 ancsi13 2008. 03. 30. - 13:43:18

Sziasztok! Nekem egy éve diagnosztizálták a raynaudot,Pécsen az immunológiai klinikán. Gyógyszert nem kaptam rá,mert a doki szerint még nincs olyan fokú,hogy gyógyszerezni kellett volna. Ez tavaly volt,akkor még csak a lábaim fáztak,azóta már a kezeim is elkékülnek és fáznak. A napokban kértem időpontot,kontrollra,május végén mehetek. Azóta megtalálták a "kiváltó" okot,ciszták vannak a pajzsmirigyemben. Abban reménykedek,hogyha kezelve lesz a pajzsmirigyem,talán megszűnnek az egyéb gondjaim is. Szerintetek?

#287 Vukitaliana 2008. 03. 11. - 17:48:26

Én Debreceni vagyok és az itteni klinikára járok. Engem nem nagyon vizsgáltak ki, azt mondták alapbetegség miatt van ---> ez az epilepszia. De ez korántsem biztos, egyáltalán nem passzolnak tüneteim és másik orvos is azt mondta, hogy szerinte ennek koránt sincs alapja. Végül megvizsgált egy rheumatologus más miatt, és ő küldött immunlaborba de ott nem jött eredmény. Nekem 2 láb 2 kéz de a kezek erősebbek. Mostmár olyannyira vagyok rosszul, hogy pár napja teljesen lemerevedve jöttem haza és órákig fájt:( De a rhemutaologus azért nem irt ki keringés javítót, mert 19 éves létemre túl sok gyógyszert szedek... De közbe meg szenvedek, de nem tudom, most menjek vissza angiologushoz, vagy csak várjam a jó időt?:S Most perpillanat semmilyen kezelést nem kapok sehonnan. Szelén+cink tablettát, meg magne-b6ot szedek... azt mondták ez jó érre, de szerintem ettől nem gyógyulok meg. Neked nyáron jobb legalább?

#288 nellivnelli 2008. 03. 08. - 13:46:40

Én akkor voltam utoljára orvosnál amikor az egész elkezdődött. Kivizsgálások sora,érfestés. Kaptam a gyógyszereket és 3 havonta kellett volna visszajárnom, de nem tettem, mert egy csomó pénzbe került, és nem tudtak újat mondani. A gyógyszereket meg a háziorvosom is felírta. De aztán amint írtam 2-3 év után önkényesen abbahagytam a szedésüket. Aztán próbálkoztam Pesten az ózonterápiával is de csak a pénzt dobtam ki az ablakon. Én már nem tudom, hogy az enyém melyik fajta. Nekem idáig nem volt vele különösebb problémám, csak kint nem tudtam sokáig tartózkodni, hiába van irhakesztyűm. Nekem még nem fáj, nem merev,de az utóbbi pár napban már a lakásban is fázik. Ha sokáig kint vagyok akkor elfehéredik és elzsibbad. Akkor gyorsan be kell jönnöm. De amióta kiderült ez abetegségem azóta sokkal fagyosabb vagyok. Nekem mikor kezdődött csak egy újjamon volt először, azóta már mindegyik kezemen van és az egyik lábamon is. Neked nem mondták a műtéti megoldását? Nekem azt mondták, hogyha nagyon elhatalmasodik akkor van egy olyan lehetőség, hogy amellkasba átvágják az idegszálat és akkor állandóan áramlik a vér az újjakba. Nálunk valakinek már csinálták ezt abeavatkozást de ő már akkor ment orvoshoz amikor már fekete volt az újja. Elég veszélyes műtét és ez sem végleges.Ő azt mondta, hogy kb. 1 évig jó volt neki, de azóta is fázik neki. Én sokszor el vagyok keseredve miatta, mert nem tudom még mi vár rám.Bioptron lámpázni is szoktam. Te hova jársz orvoshoz? Hova valósi vagy? Én Dunakilitin lakom és Győrbe kellene járnom. Szia és írj!

#289 Vukitaliana 2008. 03. 06. - 12:05:27

Szia! Engem elküldtek gyógyfürdőbe, kaptam iszappakolást meg gyógyvíz, talán kicsit hatott, de nem volt elég. Azt mondták ne mossak kezet és ne mosogassak hideg vízben, ill. hordjak télen kesztyűt és kenjem a 4 végtagot Lioton géllel. Az enyhítésre nagyon jó szerintem. Egyébként akartak Trentalt nekem is, de mivel más gyógyszert is szedek mégse kaptam. Sokszor már annyira fáj, hogy mozgatni se bírom, teljesen megmerevedik... Neked primer vagy szekunder?

#290 nellivnelli 2008. 03. 06. - 08:53:49

Szia! Nálam már Kb. 8 éve diagnosztizálták a raynaud szindrómát. Évekig szedtem értágító gyógyszereket( pl. Trentál ) ,nem éreztem változást. Annyit " segített ", hogy a lábaimban jól kitágultak a viszerek. Aztán abbahagytam a gyógyszerek szedését. Hideg időben nem sokat tartózkodtam kint. De most újból érzem, hogy rosszabbodott, már a lábujjaimon is jelentkezett. Rettentő rossz érzés, hogy fázik az ember keze, lába és nem tudsz mit tenni. Azt hiszem, hogy most jött el az a pillanat, hogy újból fel kell keresnem az orvosomat. Neked mit mondtak, mit javasoltak? Jó, hogy találtam olyan betegtársat, akivel lehet erről beszélgetni. Várom válaszod!

#291 Vukitaliana 2008. 01. 18. - 21:13:28

Sziasztok! Raynaud szindrómát diagnosztizáltak nálam 2 hónapja. Szeretnék ismerkedni és tapasztalatot cserélni más Raynaudosokkal, kinek mi vált be, ki hogy bírja a telet...stb. Ki mit szed, vagy mit használ a tünetek enyhítésére?


 • 15 Oldal +
 • « Első
 • 13
 • 14
 • 15
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: