Idézve: gliadin - Dátum: 2012. december 06. - 22:48:59
Kedves Emese
Fontos információk a Motilium egyes összetevőiről
A gyógyszer 54,2 mg laktóz-monohidrátot (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
Miért kapja ha LAKTÓZ intoleranciás, ez tuti híg széklet!!!!!!!!!
Kedves Gliadin!
Látom, hogy sok mindenhez értesz, nem tudom, mi a foglalkozásod, de nagyon kiterjedt tudással bírsz. Azonban nem várom és nem is volt célom, hogy neten látatlanban meg tudja majd mondani valaki, hogy mi a kisfiam baja, arra nagyon jó gasztroenterológusunk van. Azért is írtam már az első bejegyzésemben, hogy nagyon bonyolultak vagyunk, s csak arra a 2 kérdése szeretnék választ. A többit összerakom én, ha nem lesznek hiányosak az ismereteim.
Csak azt szerettem volna tudni, hogy ha én nem látom puffadtnak de ha cukrosat vagy fruktózosat kap, akkor nagyon híg lesz a széklete (s ez független a motíliumtól, mert annak a mennyisége állandó!), ez is lehet-e fruktóz malabszorpció. Tudom, hogy a teszt mutatná ki egyértelműen, de itt is olvastam és a doktornőnk is megerősített abban, hogy ha megcsináljuk a tesztet és leterhelem a fruktózos oldattal, az tovább ronthatja a helyzetet. Tekintve, hogy komplex fehérjeallergiája is van, akkor végképp nem tudnék neki enni adni. Ezért próbálom mérlegelni a lehetőségeket.
Egyébként azt olvastam, hogy a reflux is lehet fruktózfelszívódási zavar tünete, ezesetben is keletkezik gáz, s az hat a gyomorra. Tehát lehet, hogy mégis puffad, de én csak azt látom, hogy erősödik a refluxa.
2 napja kapott a gyerek proetxint, amiben frukto-oligoszacharid van, éjjel nem aludt, másnap reggel össze...sta magát. Azóta nem kapott protexint és ma egész jó állagú volt a széklete és jobb volt az éjjele is. Direkt próbáltam ezt így ki neki, enyhébb megterhelésnek érzem, mint kifújós tesztre vinni.
Tudom, bonyolult vagyok, de az allergiák miatt marhára félek tőle, hogy komoly mennyiségű fruktóz terhelésnek vessem alá, talán ezt megérted.
2 kérdésem van még. Valaki itt belinkelte a blogját, ahol láttam, hogy xilittel süt. Az mehet a fruktóz-malabszorpcióban? És a stevia?
Köszönöm a segítségedet! Ha kiderült valami, jelentkezem!