Házipatika fórum: fogszabályzó - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

Oldal 1 / 1

fogszabályzó

#1 btami90 2016. 01. 25. - 16:07:40

Kedves albert! Nagyon elszomorítónak találom, hogy vannak ilyen emberek. :( Nekem szerencsém volt, a Dent-Inn fogászatra járok fogszabályozás miatt. Nagyon kedvesek és szakképzettek, teljesen elégedett vagyok velük. Ajánlom mindenkinek! :)

#2 albert 2012. 04. 27. - 01:51:25

Figyelem, elkezdték változtatni a fogászati vállalkozás nevét. Most Dr. Mészáros Dóra néven fut ez az egészségügyi csalás és a fogászati csapokkal való kisded játékok, az I. ker. HATTYÚ UTCÁBAN, amikor is súlyos száz ezrektől fosztják meg a magyar állampolgárokat!

#3 albert 2012. 03. 21. - 03:20:16

Vigyázat csaló! Több áldozata is van már annak a csalás-sorozatnak, amelynek elkövetője fogorvosként hirdeti magát. Dupla, sokszor tripla árat számol fel az áldozatainak, pl. 4 fogászati csap helyett 8-at számol, miközben a higiéniai viszonyok is többszörös fertőzés veszélyt jelentenek. A neve Szentmiklósi Péter, Fogászat + Fogtechnika, I. kerület, Hattyú utca 16. fsz. 1. Figyelem, Vigyázat!, fogászati csalás.

#4 tinnitus 2011. 12. 05. - 21:49:59

Tud valaki egy jó fogorvost Bp-n, aki csinál harapás analízist? Félre fogszabályozták a fogam és most kattog, fáj az állkapcsom és egyéb tünteim is vannak (pl: arcfájdalom és fülzúgás). Mivel két doki is rossz helyre húzta be és már hét éve szenvedek a fogszabályozással így mindenképp szeretnék biztosra menni. Ha van itt esetleg szakmabeli: mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat? Több fajta van? Melyiket érdemes választani? Eddig egy telefonszámot kaptam, Fehér Tiborét. Hallott róla valaki? Érdemes hozzámenni? Előre is köszi a segítséget

#5 takika01 2011. 05. 31. - 17:45:52

Szerintem hasznos a fogszabájzó nekem is nagyon csúúnnya a fogam én is szeretnék csak nem tom hogy mennyibe kerül összesen :@ :'(' Remélem nemsokájra lessz!! Tudom hogy nagyon fog fájni az elején de utánna nem annyira vannak olyanok akik lefogynak tőlle ez nagyon jó nekem ezért is jó lenne :d nagyon de nagyon szeretnék :d

#6 rcsilla87 2011. 01. 10. - 23:40:56

Szerintem érdekes lehet bárkinek ez az oldal...elég nagy a választék, jó árakkal, házhozszállítással, hasznos infókkal, leírásokkal stb www.fogkefe-bolt.hu Érdemes ránézni:)

#7 akoncsek 2010. 11. 16. - 10:58:18

Nekem ismerőseim ajánlották mind gyermek és felnőtt fogszabályzáshoz a következő fogászatot: http://marident.com/...gszabalyzas.php Én már gyökérkezelésen és fogpótláson is voltam nálunk. Minden rendben volt, fájdalommentes és gyorsan végeztek velem! :) Remélem tudtam segíteni, aki esetleg vacilál, hogy hova menjen!

#8 inlidi 2010. 09. 21. - 16:36:47

Nagyon sok szépet lehet olvasni sikeres fogszabályozásokról. Sajnos számomra a változás nem sok örömet hozott. Igaz, hogy jobb lett a harapásom, de az arcom, a mimikám és a mosolyom előnytelenül változott. Korábban nem volt gondom a hangok kiejtésével, most pedig az f,s,cs hangokat torzultan ejtem ki és csukot szájjal is kényelmetlenséget jelent a fogsorom. Nem is beszélve arról, hogy rágás közben összeharapom az arcomat. Visszaálmodom a régi torlódott fogsoromat.

#9 szinergia 2009. 01. 30. - 01:47:50

Bocsi és még annyit hozzá tennék, hogy inkább biztasd és állj mellette az 1 év alatt, segíts neki azzal, hogy kontrollok után inkább főzelék féléket főzöl, és nem rágós húst, és mondd neki, hogy a "szépségért szenvedni kell" kicsit. Az biztos nem esik neki jól, ha a szüleitől is azt hallja, hogy kislányom tisztára eltorzította az arcodat. Nekem a családban mindenki azt mondta, hogy olyan, mintha pici ékszer lenne a fogaimon. Az Adams family című filmben pedig az összes gyerek fültől fülig fogszabályozóval szaladozik. A kis kockáknak pedig bracket a neve :)

#10 szinergia 2009. 01. 30. - 01:38:28

Kedves Ujvari33! Nem kell azonnal pánikba esni! Nekem összesen 5 évig volt felragasztott fogszabályozóm. Először 2,5 évig, aztán mivel a rögzített fogszabályozó levételét követően nem hordtam az éjszakait, ezért kb. 1,5 év alatt visszaállt az eredetire. Aztán ismét 2,5 év rögzített aztán hordtam 1 évig az éjszakait, és utána szépek maradtak a fogaim. Ennek lassan 10 éve. :) Az nem igaz, hogy a fogsoron nem múlik az életünk. De bizony nagyon is múlik. Ugyanis az emésztés már a szájban elkezdődik. Azzal, hogy jól megrágjuk az ételt és keveredik a nyálunkkal, ami emésztő enzimeket is tartalmaz. Ha nincs rendesen megrágva a falat, mert mondjuk a fogazat hiányos, akkor előbb utóbb emésztési és gyomor problémákhoz vezet. A fogazat pedig nem csak attól mehet tönkre ha nem mossuk, hanem attól is ha szabálytalan, mert egyfelől ha torlódottak a fogak, akkor nehezebb tisztítani, másfelől a két fogsor találkozása az az a harapás sem jó. Ha rosszul terheljük a fogainkat a rossz harapás miatt, akkor a fogak kilazulásához is eljuthatunk. Igaz ez hosszú idő. Ennyit a funkcionalitásról. Az esztétika a következő, ami igenis befolyásolhatja egy ember jövőjét. Pl. anno engem azért nem vettek fel az Állami Balett intézet néptánc tagozatára, mert a pókot kiharaptam volna a sarokból, és közölték, hogy profilból nem vagyok alkalmas a színpadi szereplésre. Az eszükbe sem jutott, hogy fogszabályozás megoldhatná a dolgot, csak az, hogy a 30 helyre jelentkeztünk 200-an és a szelektálásnál minden szempontot figyelembe vettek. Párkapcsolat kialakításnál is előfordulhat, hogy gátlásokat okozna lányodnak a fogai. Viszont, mivel 6 évig dolgoztam gyermekfogászaton és fogszabályozáson, és mivel magam is átéltem azt amit most a lányod, ezért tudok néhány hasznos tanáccsal szolgálni. A fogszabályozó a felragasztást követően szinte mindenkinek feltöri a száját. Nekem úgy nézett ki a szám ahol a fogszabályozó hozzáért mintha aftás fertőzésem lenne. Ez kb. 1 hét alatt elfog múlni, és a fogszabályozás hátralévő részén már nem fogja törni a száját. Lehet kamillával öblögetni, vagy visszamenni és a fogorvostól kérni fogászati viaszt, és akkor hamarabb gyógyul. Amire viszont számítani kell, hogy minden egyes kontroll után 2-3 napig nehezebben fog tudni enni, nem azért mert törné a száját, úgy megfogja szokni kb. 2 hét alatt, hogy a hátralévő 9 hónapban nem is veszi észre, hogy fogszabályozója van, hanem azért mert harapáskor kicsit érzékenyek lesznek a fogai. De ez mindig csak 2-3 napig tart, utána elmúlik. Igazándiból nekem kiváló alakformálás volt, mert 3 hetente 3 napig pépes kaján éltem. Tehát kitartás csak az első 1-2 hét nehéz, aztán belerázódik a lányka.

#11 ujvarii33 2009. 01. 23. - 18:58:37

Semennyi pénzéárt nem engedném, hogy drótokat tegyen a számba. A 14 éves lányomnak tele rakták drótokkal és belül a száját teljesen felsértette a kis kocka ami a fogakon van. Két napja kínlódunk még csak és állítólag egy évig kell hordani. Szerintem nem lesz többet csinálva semmi a fogsorral, jó úgy ahogy van csak szedják le 2 hét múlva a drótokat. Elviselhetetlen. Torzítja az egész arcot. Enni sem lehet normálisan. Nem a fogsoron múlik az életünk.


Oldal 1 / 1
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: