Házipatika fórum: Donga láb+fejlődési rendellenesség - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

Oldal 1 / 1

Donga láb+fejlődési rendellenesség

#1 Rumli77 2010. 01. 19. - 17:13:37

Nálunk nincs más választása,ugyanis semmilyen bolti cipő nem megy rá a lábára a fejlődési rendellenesség miatt :| túl széles a lábfeje...és túl kicsi a lábmérete. Így marad a méretre készült ortopéd cipő-csak szeretnénk neki,tornacipőt,papucsot is ,eddig sikertelenül. Fiamnak a bokája dagad,és ott fájlalja a talpát ahol terhel...ha nagyon fáj neki pár napokig otthon marad,pihenteti.... Néha már nagyon elegünk van ebből az egészből :'('

#2 tfregina 2010. 01. 14. - 17:41:45

Tomikám már nem hajlandó felvenni a gyógycipőt.Igy betétes cipőt vásárolunk. Magas szárúcipő,sőt NIKE márkákat,ezeknek jó a talp tartása.Nem tart sokáig kb3-4 hónapig. Amikor csináltattuk a cipőket 6000-ből megusztuk. Szokott fájni a lába,lábfej,lábszár,térd.Nem tudnak vele mit csinálni kenőcsöket írnak rá. Nemrég beszélgettem egy 50 körüli hölgyel,sajnos nála elkezdett összemenni a lábszára. Nem tudom, hogy mi lesz,nekünk megmondták:nem terhelheti meg a lábát.Sajnos olyan szakmát tanul ahol állni kell egésznap.

#3 Rumli77 2009. 12. 28. - 19:22:49

Szia! ne haragudj,hogy csak most válaszolok,de elég régen írtam már ide,és már letettem arról,hogy valaki válaszolni fog... na ezzel a sportcipő dologgal jól megleptél!! Eddig még sehol nem láttam,csak a szokásos gyógycipőket...esetleg nincs ennek a Miskolci cégnek webáruháza vagy internetes oldala? Pest megyei vagyok,Miskolc nekünk elég messze van. Sajnos nekünk ez nem sima dongaláb,annál összetettebb a dolog....fiamnak az első műtétje 6hónaposan volt,nem volt bokája,az achilles ina is nagyon rövid volt,ezt is korrigálták...aztán jöhetett a többi.A gipszelés ismerős az első évet szinte abban töltötte... A lábszára mostanában mintha vastagodott volna,de még így is látszik a különbség a combjaihoz képest.. Most hogy van a fiad? nálatok is nagyon drágák a cipők? fiam téli cipőja 19.000 forint volt :'('

#4 tfregina 2009. 12. 05. - 19:11:57

Szia! 1990-ben született a fiam.2éves volt amikor műtétre került a sor. Addig persze folyamatosan gipszbe volt a lábacskája. A lábfej persze elvékonyodott sőt a lábszára is.Neki is kissebb a lába, ma is lehet látni.A műtétnél túl lett korigálva,nagyon nagy problémát okozott,mai mapig problémát okoz.Teljesen lecsúszott a bokája. Gyógycipőket Miskolcon készítettük.Ott katalógusból lehetett választani,sport cipőket is.

#5 Rumli77 2009. 06. 04. - 18:21:17

Sziasztok! Olyanokat várok ide akik érintve vannak ezzel a betegséggel. Fiam 1997-ben született donga lábbal társuló fejlődési rendellenességgel. Osszuk meg egymással tapasztalatainkat,segítsük egymást hiszen ez az állapot élete végéig elkíséri az érintetett. A mostani legnagyobb problémánk,hogy a fiam 12éves és nagyon lelassult a lábfej növekedése.Ezen kívül a jobb lábfeje járás közben kifelé áll,ami káros a csípőjére is.... Ezen kivül folyamatosan keresem azokat az ortopéd cipészeket akik nemcsak hagyományos cipőt tudnak készíteni hanem esetleg tornacipőt stb.


Oldal 1 / 1
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: