Házipatika fórum: Dohányzás : leszoktam ? abbahagytam ? - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

Oldal 1 / 1

Dohányzás : leszoktam ? abbahagytam ?

#1 maria3891 2016. 12. 30. - 08:10:34

Hogy szokjak le a cigiről -http://bit.ly/2iek3M1

#2 2004. 08. 30. - 09:52:23

Nagyon köszönöm a megerősitést kedves mtengerdi :) Szó szerint egyre gondolounk,mert valóban mint minden tekintetben a dohányzás abbahagyása is egy kihivás amit teljesiteni kell.Ma is gyönyörüen süt a nap és még sokkal boldogabban végzem a munkám mint annakidején és élvezem a jó levegő illatát amit nem éreztem negyven évig :)

#3 2004. 08. 30. - 08:21:47

Sziasztok volt bagósok! Én tavaly augusztusban hagytam abba, addig 35 éven keresztül napi 1, 1.5 doboz volt. Mondjuk volt motivációm, egy rohadt tumoros betegség, amiből úgy néz ki kigyógyultam. / legalábbis jelenleg, és remélem végleg / Májusban kezdtem az agymosást saját magammal, és augusztusban értem el, hogy elég erősnek éreztem magam. Akkor aztán egyik napról a másikra. Még volt nálam maradék cigi, de nem gyujtottam rá!! Most már egy éve, és sokkal jobban érzem magyam. Ami pénzem így megmarad, időnként megajándékozom magam vmivel, itró jó érzés, és még büszke is vagyok magamra!!! Szerintem leszokni nem lehet, csak abbahagyni, azt viszont lehet véglegesen. Nem szabad rágyújtani SOHA, olyan mint alkoholistának a pija, könnyen vissza lehet szokni. Egyszer 3 évre abbahagyatam, és egy hét alatt visszaszoktam. Most már nem fogok, mindenkinek sok erőt hozzá, megéri!!!! / 2-3 kg-ot híztam, ennyit megért /

#4 2004. 08. 30. - 07:27:13

Tisztelt Cím Nekem sszeptember 10-én lesz 15 hónapja :d, hogy megkaptam a kezelést, és azóta nem kívánom és nem szívtam cigarettát. Az igaz, hogy volt olyan álmom, hogy a kezemben a cigi, és éppen amikor rá akartam gyújtani, az álmomban is megszólalt egy belső hang, hogy ezt nem szabad, és erre felébredtem. Nagyon örültem neki, hogy még álmomban is tudom, hogy mit nem s z a b a d megtenni. Mint ahogy olvasom a leveledet, a férjeddel együtt csináltátok, tehát egyymást kontrolláljátok is. Ez nagyon jó dolog. Én ennyi idő távlatában tudom Nektek mondani, hogy nincs bennem a cigi iránti kívánalom, tehát ezért nem is gondolok rá. Ezek szerint Ti is átéltétek azt a csodálatos érzést, hogy nem vagytok ennek a rossz szokásnak a "rabja". Nem tudom, hogy milyen bizonytalan érzés kerített a hatalmába amit írsz. Tulajdonképpen szerény véleményem szerint még én sem vagyok túl a nehezén, de minden nap egy újabb kihívást jelent. ;) Tehát ne csüggedjetek el. Még annyit jegyeznék meg: ki ne próbáljátok, hogy "milyen érzés lehet egy szál cigi" elszívása, mert akkor kárba veszett az eddig elért eredményetek. Tehát továbbra is sok erőt és kitartást kívánok. Üdv. mtengerdi ;) :d ;)

#5 2004. 08. 29. - 02:21:45

:) Tegnap volt egy hónapja,hogy nem dohányzom,nagyon boldog vagyok.Férjemmel közösen döntöttünk,hogy megpróbáljuk a biorezonanciás kezeléssel sikerül e az annyira áhitott leszokás a cigiröl. Nem könnyü és nem lehet azt gondolni,hogy önmagában a kezelés csodaszer és mindent megold de egy valódi mankó mind a mai napig.Ami örömet ez idő alatt éreztünk leirhatatlan :)Naponta küzdünk még kimondva hangosan,hogy de jó volna most egy cigi,de mire kimondtuk már el is feledtük és egy jót nevettünk.Tiszta a levegő körülöttünk.Komolyra forditva a szót 40 év alatt ilyet még nem éreztünk,már van remény,hogy végleg megszabadulunk ettöl a szörnyű szenvedélytöl.Ára:5000 Ft/fő volt :)ugye hihetetlen?Szeretném ,ha valaki közületek aki már hosszabb ideje abbahagyta a dohányzást mesélne arról, vajon meddig tart még bennünk ez a bizonytalan érzés,hogy túl vagyunk e már a nehezén.Mire ezeket a godolatokat :d kiirtam magamból, már tudom biztosan,hogy mindketten abbahagytuk a dohányzást!

#6 2004. 08. 18. - 10:41:09

Én még csak most próbálnám meg, talán emlékszel még a kezdeti nehézségekre, ne rontsd el. Szeretnék már ott tartani ahol te, légy büszke magadra, hogy megcsináltad!! Üdvike: egy hamarosan leszokó:) Marcsi

#7 2004. 07. 12. - 13:56:51

T. karolinar ! 1-2 okos tanács: Nem leszel "büdös", a pénztárcád ettől nem karcsúsodik, nem köhögsz. üdv. mtengerdi ;) ;) ;)

#8 2004. 07. 12. - 13:53:09

T. Rhajni ! Jó lenne ha én is azt mondhatnám, hogy nem híztam, de sajnos olyan betegséget szedtem össze, amivel nem tudok sportolni, és én is súlyfelesleggel küszködök. Valahogy majd csak lemegy. Üdv. mtengerdi

#9 2004. 07. 12. - 13:50:11

T. Lenor ! Sajnos, hogy csak most jelentkezem, ugyanis beteg voltam. Most szombaton, azaz július 10-én 13 hónapja, hogy teljesen "anti dohányos" vagyok. Nagyon jól érzem magam. Meg kellene próbálni. :) :) :) Üdv. mtengerdi

#10 karolinar 2004. 06. 15. - 14:59:39

Koszonom , nagyon aranyos vagy . Igen , mindent igy valahogy csinalok es valahol buszke is vagyok magamra , de neha megis ... Minden esetre nagyon eros szeretnek lenni . Latod , most jut eszembe . Nem tudom Te cigarettaztal- valaha , de en amikor abbahagytam 2 honappal ezelott kis ido mulva elkezdtem kohogni es 1 honapig olyan csunyan kohogtem , mint cigis koromban soha . Megjegyzem a cigizestol soha nem volt az a jellemzo reggeli kohogesem stb . Na most mar ezen is lassan tul vagyok , most kovetkezikn a harc akilokkal es lassan elegedett leszek magammal es az is nagy valami . Koszi a tanacsot .

#11 austen 2004. 06. 15. - 12:12:49

Kedves Karolina, próbálj meg új rituálét kipróbálni, ami ilyen alkalmakkor a kezed foglalkoztatja! Pl. a teázás több kis szertartással jár! vagy rágógumizz, vagy (otthon, vagy munkahelyen) kis hasábokra vágott sárgarépát, almát, zsenge karalábét szemelgess egy kistányérról... igyál meg egy pohár ásványvizet, rostos narancslevet.. stb. És ami a fö: jutalmazd meg magad, amiért ilyen ügyes, kitartó vagy! Pl. tégy félre egy beföttesüvegben egy ideig naponta annyi pénzt, amennyit azelött elfüstöltél! Figyeld, hogy gyülik és ajándékozd meg magad valami nagyon széppel belöle, egy szép kis utazással, vagy ruhával, vagy bármivel, amire régen vársz! Fantasztikus vagy, csak igy tovább!!!

#12 karolinar 2004. 06. 15. - 07:24:13

En 2 honappal ezelott hagytam abba a cigizest . Persze most fogyokurat tartok , mert elkezdtek a kilok tapadni . Az a legborzasztobb , hogy sajnalom , hogy nem cigizek . Olyan jo volt leulni , rendelni egy kavet , elovenni a cigit ... Sovarogva nezem a baratnoimet , hulye vagyok , tudom . Kulonben magam sem hiszem el , de nem hianyzik semmi mas csak a ritual . Egyszer mar 4 evig nem cigiztem . Remelem sikerul , de egyre tobb az ilyen gondolat , hogy molyen jo volt ragyujtani . Mondjatok mar egy-ket okos tanacsot . Koszi .

#13 rhajni 2004. 05. 22. - 21:28:04

En tavaly oktober ota nem dohanyzom. Semmit se hiztam, mert sportolok. Mert teljes valtozast akartam. Ha egeszsegesebben akarok elni,akkor rajta! Azota mar futok is, holott ez regebben nem ment. Jol is esik. Teljesen ki vagyok cserelve. Pl. borproblemak is multak el azota. Szerintem nem nasizni kell, hanem sportolni es nem fogsz elhizni. Probald meg! ;)

#14 loro 2004. 04. 10. - 18:21:23

Látod ebbe igazad van,leszokni nem lehet csak abbahagyni. Én 27-évig dohányoztam napi kettő három dobozzal, az ismerőseim csak füstfellegbe tudtak elkébzelni.2004 november 23-án este feltettem a nicotinel tapaszt azóta nemdohányzom. De bizony néha kívánom. Pedig tudom,hogy soha többet nem kel. Igaz ez a negyedik nekirugaszkodásom,de egy napnál tovább soha nem bírtam, most az ötödik hónapban vagyok. Híztam húsz kilót, bánt de megérte, majd leadom.Boldog vagyok,hogy sikerült.Két napja szívtam egy slukkot, borzasztó rossz íze volt és köhögőrohamot kaptam.Úgyhogy azóta még könnyebb. loro ;)

#15 2004. 03. 29. - 06:49:13

Kedves Lenor Mint az első levelemben már írtam, tavaly, azaz 2003. június 10-én átestem egy "kezelésen", és a mai napig nem dohányzom. Ami a legjobb, nem is hiányzik. Bővebbet is írok, ha érdekel. Magdi

#16 2004. 03. 29. - 06:45:40

Nekem mindjárt 10 hónapja, hogy teljesen abbahagytam. Nagyon jó érzés, hogy egyáltalán nem hiányzik. Van még egy ösztöző: elég sűrűn jutalmazom magam, hol egy ruhával, kosztümmel, vagy pedig csak ami megtetszik. Ami a kérdés: sajnos én is észrevettem, hogy 4-5 kg rámjött. Próbálom visszatartani magam, de a nasi az nagyon jól esik.

#17 nemessis 2004. 03. 29. - 01:49:12

Pedig igaz és csak elhatározás kérdése. A barátom kb. 10-13 éve dohányzott és egyik napról a másikra letette. Két napig szenvedett, de azóta teljesen jól van. Most én vagyok a soron - elgondolkoztam rajta, ha ő meg tudja csinálni akkor én is képes leszek rá. Kíváncsi vagyok hogy fogom bírni, egy dologtól félek csak, az elhízástól.

#18 2004. 03. 14. - 20:46:53

Egyszerüen nem tudom elhinni,hogy egy nap alatt le lehet szokni a cigiről,ez mese.

#19 2003. 12. 08. - 05:06:11

2002. júliusban hagytam abba 30 év után a dohányzást. Sajnos előtte évekig vaciláltam, mert hogy köztudottan nagyon nehéz a leszokás. Akkor láttam a TV-ben egy rákos tüdőről készült képet, és elgondolkodtam: jó esélyem van arra, hogy az én tüdőm is "szemléltető eszköz" legyen, talán nem is olyan sokára. És ezért én nagyon gazdaggá teszem a dohányipart, vastagon adózok az államnak, sőt, talán még a forma 1 is köszönhet nekem némi támogatást. Vettem egy nagy levegőt, letettem a cigarettát, és azóta nagy levegőket veszek. A meglepő számomra az volt, hogy akkor sem, és azóta sem szenvedtem egy percig sem a hiánya miatt. Könnyű, meglepően könnyű volt abbahagyni, és könnyebb most élni!

#20 2003. 12. 01. - 12:11:02

Ez év májusában a TV 2 aktív műsorában láttam egy bejátszást, ami 1 nap alatt "leszoktat" a dohányzásról. A TV2 csatornán adtak egy telefonszámot. Alig vártam, hogy hétfő legyen. Felhívtam Őket, elmondtam, hogy mi a kérésem, ekkor időpontot kaptam (június 10.), 1 szál cigarettát el kellett szívnom előtte, de csak félig. Felmentem a Rendelőbe, itt egy orvosi vizsgáló asztalra fel kellett feküdni, a "csikket" betették a gépbe, és előtte még nyálmintát is vettek. Ki lettem kérdezve, hogy mennyi cigarettát szívok naponta, és mióta. A kezelés teljesen fájdalommentes. Közben tudtunk beszélgetni a további teendőkről, hogy mit hogy és mit ne csináljak. Eddig nekem bejött, már elmult 5 és fél hónapja. Ezt már most a pénztárcámon is megérzem. Nagyon jó érzés. Bízom benne, hogy ez végérvényes. Elárulom a telefon számot: 321-57-71, persze anyagi vonzata is van, a kezelés 4000.- Ft.-ba kerül.


Oldal 1 / 1
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: