Házipatika fórum: szénhidrát mentesen? - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 37 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Utolsó »

szénhidrát mentesen?

#41 2004. 02. 26. - 20:10:01

De ateljes kiörlésű lisztből készül kenyér az szénhidrát!

#42 2004. 02. 26. - 20:09:50

Járok orvoshoz.

#43 2004. 02. 26. - 20:09:30

A "vigyázni" azt jelenti, hogy kivülről adagolni optimális mennyiségben, mert nem tudja a szervezet a saját raktárait mozgósitani, vagy a túl sok kivülről érkezőt elraktározni.

#44 2004. 02. 26. - 20:08:30

Azaz elsősorban a magas glikémiás idexű szénhidrátokkal kell vigyázni, amik hirtelen megemelhetik a vércukorszintet.

#45 2004. 02. 26. - 20:06:44

A zöldség nem szénhidrát, vagy legalább is nagyon kevés van benne. Többnyire szintén rost.Menj el olvoshoz! :) :) :) :)

#46 2004. 02. 26. - 20:04:57

Én is úgy tudom, hogy az inzulinreszisztencia a baj. Éppen ezért kell vigyázni aszénhidrátokkal.

#47 2004. 02. 26. - 20:04:13

Kedves Barbara! Tudom, hogy a tojás a hús stb. az fehérje, de mint említettem zöldséget is eszem, amit az Atkins diéta is ajánl. Sőt egy pár hónap múlva kenyeret is fogok enni, csak nem az agyon finomított lisztből, hanem a teljeskiőrlésűből, amit szintén az Atkins diéta ajánl. Úgy érzem, hogy ennél egészségesebben még soha életemben nem étkeztem. :)

#48 2004. 02. 26. - 20:02:59

Bocs,hogy el ne feledjem, persze, hogy alacsony a vércukrod,hiszen nem viszel be a szervezetedbe semmi szénhidrátot. Gondold csak végig, amikor egy diabeteszes rossszul lesz, akkor is leesik a vércukorszintje. Akkor magas, ha túl sok szénhidrátot viszel be. Épp az inzulinrezisztencia a cukorbeteg ember betegsége:önmaga képtelen a szabályzásra.

#49 bacsineni 2004. 02. 26. - 19:55:44

Szia! Igaz, én még soha nem tartottam teljes "fehérjediátát", de ajánlom figyelmedbe a vércsoportdiétát is. A 0-s vércsoportúak "bírják" a húst hússal, stb... Én ezt csináltam, de én 0-s vagyok, és mindent bevesz a gyomrom.... Itt van is egy : http://www.pitbullgy...0vercsoport.htm De a rost tényleg fontos, gyümölcs, zöldség és a többi. Kitartást

#50 2004. 02. 26. - 19:46:21

Kedves Bibiee! A hús, a hal, a tojás, a sajt ugyan az az élelmiszercsoport:azaz fehérje. A korpa ballasztanyag, azaz tápanyag nélküli töltőanyag. Emészthetetlen rost, ez segiti elő a székelést. A vitamin szintén nem tápanyag, bár elengedhetetlenül szükséges. A mozgás szintén. Rádnézve, ha már kialakult a II. tipusu diabeteszed,még veszélyesebb ez a diéta, még akkor is, ha a fogyás átmenetileg csökkentette a vércukorszintedet, ami természetes. Bevallottad már a kezelőorvosodnak, hogy milyen diétát folytatsz?Sajnos a TV2 időnként előkap valami szenzációt, nem törődve a következményekkel.A mostani Atkinsz-őrület ennek a hatása.

#51 2004. 02. 26. - 19:11:39

Sziasztok! Én az Atkins könyveknek egyelőre csak a kritikáját olvasom nap mint nap a sajtóban. Szerintem el kéne olvasnotok. Nem igaz az az állítás sem húst hússal kell enni. olvastatok ahalról, a sajtról, a tojásról nem beszélve a zöldségekről, amit még a legszigorúbb Atkins alatt is lehet fogyasztani, (csak nem minegy, hogy mennyit és miből). Atkins is mondja, hogy akinek problémái vannak a székletével az szórja meg a salátáját egy-két kanál búzakorpával. Én 3 éve lettem II. típusú cukros. Amikor először elmentem a dokihoz 24,4 volt a cukrom. Én január 5-től csinálom az Atkinst. 1 hete teljesen abbahagytam a gyógyszer szedését, mert a cukrom visszaállt a normális szintre 5,4 és 6,7 között ingadozik. Persze én sokszor mérem a biztonság kedvéért. Gyaran megmérem étkezés előtt és étkezés után is, hogy az ingadozást lássam. Én az Atkinst életmód változásként kezelem. Nem szenvedek a diétától, pedig én legszívesebben tésztát ettem tésztával. Szedek plusz vitaminokat. A novemberi labor eredményimhez képest a februáriak sokkal jobbak lettek. Járok hetente 3x 6,5km-t gyalogolni és még az sem keserít el, hogy további 30 kg-t kell fogynom.

#52 2004. 02. 26. - 18:39:42

She-devi!az érsebész azzal, hogy fogyást javasolt, jót tett. De azzal kapcsolatban, hogy milyen diétát tarts, inkább belgyógyászt, szorosabban véve dietetikust kérdezz! Biztos, hogy nem fogja az Atkins módszert javasolni. Ne tévesszen meg senkit, hogy a könyvet reklámozzák, reklámból, fogyúkúrás könyvkiadásból sokan és jól élnek.

#53 2004. 02. 26. - 18:30:23

Nézd, én nem értek egyet az Atkins-szal, bár csak főbb vonalakban ismerem. A lényeg, hogy a rengeteg hústól nem csoda, hogy nem jársz WC-re...:( Semmi olyant nem kajálsz, ami "vinné" belőled a cuccot... Mivel tapasztalt (és sikeresnek mondható) vagyok ezen a téren, javaslom, igyál pl. feketekávét (cukor- és tejmentesen, persze). Nem kell "nagy tétel", nehogy megdobja még a vérnyomásodat is! Ha felvizezed (hosszú), még jobb. Apránként kortyolgasd. Nem hülyeség a beöntés sem. (Főleg, mivel ilyen baromi ritkán voltál) Vagy ott van a paraffin (1-2 evőkanál). A másik az óvatos fűszerezés. Pl. az erős paprika is (nem túlozva ezt sem) is megmoccanthatja a gyomrodat. Persze, ezeket ne egyszerre alkalmazd! :))) Szorítok neked, hogy valami javuljon... :)))

#54 2004. 02. 26. - 18:15:06

Helló lányok! KÉRLEK SEGÍTSETEK!Már két hete elkezdtem az Atkins féle diétát,húst hússal eszem,semmi olyant nem eszem amit tilt,és ennek ellenére nem,hogy fogytam volna,hanem még 1 kg-val több vagyok,arról nem beszélve,hogy székletem (elnézést a téma miatt)eddig kétszer volt.Ha van valami ötletetek,kérlek írjátok meg.Köszönöm.

#55 2004. 02. 26. - 11:12:29

Természetesen mindenki úgy étkezik, ahogy jónak látja.Annyit viszont tudni kell, hogy az Atkins mógszer egyáltalán nem új. Azóta sokmindent átértékeltek, pl. a diabéteszes betegek diétáját is. Épp az ezzel rokon természetü hatások miatt nem tiltják ma már a cukorbetegeket a szénhidrát ésszerű, testreszabott fogyasztásától, sőt előirják nekik.Mi mindannyian, akik fogyúkúrára szorulunk,veszélyeztetve vagyunk a diabétesz által. Van akinek már mért magas vércukorérkéke van.Egy dolog biztos, az elhizott ember szervezete nem képes ugyanúgy kompenzálni, mint az egészséges.A kövér ember nem egészséges! Ezért nem szabad diétahibát elkövetni, márpedig a szénhidrátmentes, zsir- és fehérjedús táplálkozás súlyos diétahiba. Ezenkivül a rosszúl diétázó ember nem fog életmódot váltani, a fogyókura végeztével visszatér régi étkezési szokásaihoz, holott a cél az lenne, hogy tanuljon meg enni. Ma már Norbi sem fogyózna ezzel a módszerrel, mert sokat tanult azóta. De igérem, nem vitázom tovább.

#56 kea 2004. 02. 26. - 10:53:13

Szia Bebebee ! Ezen egy cseppet se csodálkozz, ha még a dietetikusok is csak szapulják a módszert. Az a felháborító, hogy nem egységében vizsgálják a teljes rendszert, hanem kiragadott példákat hoznak fel ellene. Miszerint a szénhidrát megvonás mit okoz. Senki nem beszél a szénhidrát megvonásáról, csak a csökkentéséről. Na mindegy, nem vitatkozom, beszéljenek helyettem az eredmények ! Mára virradóra - 4 kg :d :d :d :d

#57 2004. 02. 26. - 10:42:07

helyesbítés: A könyvekben pedig nem szűkölködhetünk magyarázatban sem, hiszen a könyv legalább 1/2 - 2/3-ada része másból sem áll.

#58 2004. 02. 26. - 10:40:42

Sziasztok! Én sem tüntem el, (-7 kg-nál tartok) csak egy kicsit el vagyok havazva és nincs türelmem írni. Most viszont már annyira felháborít, hogy olyan emberek, akik nem is olvasták az Atkins könyveket - vagy ki akarják használni azt, hogy mások nem olvasták - össze-vissza szapulják valótlan állításokkal, hogy nem bírom megállni szó nélkül. Én végigolvastam mindkét könyvet, sőt egyes részeket többször is. A cikkek többsége egyszerűen valótlan állít, illetve olyat ír az Atkins diétáról, ami nem tartozik az Atkins diéta elvei közé. Talán előbb el kéne olvasni a könyvet és akkor biztosan nem látnának napvilágot olyan kijelentések, hogy az Atkins diéta nem tesz különbséget az egyszerű és az összetett szénhidrátok között, hogy nem foglalkozik a glikémiás indexszel. Glikémiás index táblázatot is találunk Atkins könyvekben. Az sem igaz, hogy nem a tápanyagtáblázat illetve a cimkéken feltüntetett szénhidrátmennyiségeket kell figyelembe venni a szénhidrát számolásnál, csak ezeket a szénhidrátokat az Atkins diéta további 2 részre osztja: a felszívódó és a nem felszívódó szénhidrátokra (rostok). A könyvekben pedig nem szűkölködhetünk magyarázatban sem, hiszen a könyv legalább 1/2 - 2/3-ada része sem áll. Továbbá a diéta első szakaszában egyáltalán nem megengedettek a gyömülcsök magas szénhidráttartalmuk (cukor miatt). Később is inkább a bogyós gyümölcsöket ajánlja (szeder, málna, áfonya) aránylag alacsony szénhidráttartalmuk miatt. Atkins a kelbimbót és a (kel)káposztát a különlegesen egészséges és ajánlatos zöldségnek tartja. Sajnálatos, hogy a magyar fogyni vágyók táborát ily módon félrevezetik Atkinsnek tulajdonított, de a valóságban általa nem állított kijelentésekkel. :@

#59 kea 2004. 02. 25. - 17:44:29

Hááááát Kicsi lány, most megfogtál ;) Én egy darabot nem eszem három hete, sőt 3 hete egyetlen falat pékárut sem. Nekem pont az tetszik ebben a diétában, hogy az akaraterőmet egy kicsit sem teszi próbára. Pedig én biztosan többet szénhidrátot eszem egy nap, mint 20 gr. Én bizony még túrórudit is eszem, sőt tegnap este 10 dkg. pisztáciát is ettem a vacsi mellé, ami egyébként 10 dkg. császárszalonna és 3 szelet aszpikos pulykamell volt. a reggelit becseréltem egy óra spinning aerobicra, délben pedig 10 dkb. tejfölös túrót ettem 4 db főtt füstlivel és egy kevéske parenyica sajttal. Most éppen teázom és azon gondolkodom, hogy a vacsit kihagyom, mert egy csöppet sem vagyok éhes. amióta diétázom, nem kívánom az édességet, pedig (na jó rendes leszek, fel sem sorolom, hogy milyen tortákból mennyit... :d ). Majdnem mindennap elmegyek a Daubner cukrázda előtt....... ;) (Szerintem Budapest legklasszabbja, szorgalmas törzsvásárlójuk vagyok :) ) Épp most olvastam a dietetikus cikkét a fő oldalon. Lehet hogy a szélsőségeket tekintve igaza van, de én jól vagyok, és 3 hét alatt 4 kilót fogytam. Szerintem ez még egy kicsit sok is. Nem tudom miért vannak kiakadva azon, hogy ez a diéta engedi a zsírokat. Miután nem eszel hozzá kenyeret, krumlit, tésztát, stb., úgysem fogsz olyat enni ami tocsog a zsírjában. Egyébként pedig nagyon vicces, hogy most ugyanazzal a Norbival hirdetik közösen az egészséget, aki maga is az Atkins elvek szerint fogyott. Sőt a saját update módszerét is az alapján dolgozta ki.

#60 2004. 02. 25. - 17:31:21

Hát kedves Kea, töredelmesen be kell vallanom, hogy még nem kezdtem el. :$ Nagyon szeretném csinálni, de az a nagy baj velem, hogy a két véglet között szoktam ugrándozni. Egyszer nem eszek semmit, utána meg jool bekajálok :( És sajnos nagyon szeretem az édességet is... Tényleg, azt mindenképpen meg szeretném tudni, hogy kb. mennyi kiflit/zsemlét lehet enni egy nap? A másik nagy gond pedig az, hogy én menzán étkezek, mivel máshogy nem tudom megoldani, így aztán még nehezebb a dolog :'( Üdv:


 • 37 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: