Házipatika fórum: szénhidrát mentesen? - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 37 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Utolsó »

szénhidrát mentesen?

#61 2004. 02. 25. - 15:07:17

A baj abból lehet, hogy a túl sok fehérje terheli a vesét. Továbbá ha beindult a ketózis, annak bomlásterméke sav, ami mértékben terheli a szervezetet, ezért kell úgy beállítani, hogy még éppen fogyjunk, de ne túl gyorsan.

#62 kea 2004. 02. 25. - 11:16:54

Kislányka, mi a helyzet veled, mesélj ! Működik a módszer nálad is???

#63 kea 2004. 02. 25. - 11:11:19

Shank ! Már azt hittem, elfogytál ;) . Jelentem - 4 kilónál vagyok, és holnap lesz 3 hete, hogy elkezdtem. Timus ! Milyen kis szorgalmas vagy !!!!! Tegnap én is kerestem a könyvben, de aztán jött egy telefon........... :d szóval, nem tudtam volna válaszolni a kérdésre. Ezen túlmenően néhány logikus kérdésem lenne azokhoz, akik ennyire elszántan támadják a módszert: 1. Mi a csuda bajom lehetne attól, ha nem eszem cukrot, finomított lisztből készült dolgokat, tésztákat, rizst, csokoládét, édességeket????? 2. Mi bajnom lehet abból, ha húst eszem és zöldségeket, gyümölcsöt, sajtot, túrót, a salátámra pedig cukros létyó helyett olívaolajat és citromlevet öntök? 3. Mi bajom lehet attól, ha sokkal kevesebbet eszem, mégsem éhezem és ezáltal tehermentesítem szegény emésztőrendszeremet???? Ugyanis velem 3 hete pont ez történik. Igaz, azóta nem eszem naponta egy pizzát, de ha nagyon odalennék érte, bizony rendelnék egyet, de nem is hiányzik. Pont ezért fogytam le máris 4 kilót a 10-ből, mert semmi frusztráció. Végre a kezemben egy módszer, amivel abszolút én irányítom a súlyomat. Nem akarok általánosítani, és a kivételnek mindig tisztelet jár. De a dietetikus, akihez eddig jártam, óránként kétezer forintért beszélgetett velem. És sajnos nem tanultam tőle annyit a saját szervezetem működéséről, mint amennyit az elmúlt 3 hétben az Atkins módszer kapcsán.

#64 2004. 02. 25. - 07:39:55

na szóval az összes tévhitre lehet választ találni ebben a könyvben. Először olvassátok el, utána lehet véleményt alkotni. Ne szóbeszédből kapott véleményeket írjatok le. lehet venni a fáradságot és utána járni a dolgoknak.

#65 2004. 02. 25. - 07:34:17

Sziasztok! Nem restelem és bemásolom az Atkins könyvből az ellenvéleményüket hangóztatóknak a magyarázatot arra, hogy miért is nem veszélyes a ketózis :@ " Tények és tévhitek 1. sz. tévhit: A ketózis veszélyes, és mindenféle egészségügyi problémát okoz. Tény: testünknek mindössze két energiatermelő rendszere van. Az egyik a szénhidrátokon alapul, és glükózt állít elő a sejteknek. Azok a kik naponta háromszor étkeznek ugynevezett kiegyensúlyozott étrend szerint, gyakorlatilag minden energiájukat a glükózból nyerik. De a másik rendszer az elrektározott zsírból állítja elő az energiát, ketonok formájában, és azonnal bekapcsol, amint csekély glükóztartalékunk (maximum két nap alatt) kiürül. Az az Atkins szerirt étkező ember, aki ketonokat választ ki, a ketózis állapotában van. A ketózis akkor áll be, ha nagyon kevés szénhidráthoz jut a táplálékból. Az Atkins súlycsökkentő szakaszaiban ez a helyzet. A ketonok a vizelettel (időnként a kilégzésben) távoznak; ez teljesen normális és természetes testi funkció. Minél több ketont ürít ki, annál több zsírt égetett el. A tévhit része az az állítás is, hogy a ketonok veszélyes szintre emelkedhetnek a szervezetben. A tanulmányok szerint a test nagyon szigorúan szabályozza a ketonszintet, ami így az egészséges szervezetben sohasem lép túl a normális szinten. ( A kezeletlen cukorbetegeknél, alkoholistáknál, a súlyos éhezés eseteiben valóban abnormálisan magas lesz a ketónszint.) A test ugyanúgy szabályozza a keton, mint a vércukor szintjét vagy a pH-t. Praxisomban többször előfordúlt, hogy túlsúlyos betegeim épp annyi ketont választottak ki, amennyit pillanatnyi energiaszükségletük igényelt, és nem többet. Háromhavi mérsékelt szénhidráttartalmú étkezés után ugyanannyi keton termelődik, mint egy háromnapos diéta után. Nagyon valószínütlen cukorbetegek kivételével bárkinél is keton termelődne. A ketózis körüli zűrzavarnak az a magyarázata, hogy az emberek gyakran összetévesztik a ketoacidózissal........

#66 SANK 2004. 02. 24. - 18:14:55

Sziasztok ! Timus, válaszoltam az EMAIL-re, nézd meg a postádat, ha még nem tetted volna. Olvasom itt az ellenvéleményeket, amivel egyetértek,de hozzáteszem, itt nem igazán elvakult Atkins hívők vannak, én is csak a főbb elveket tartottam. Volt egy kis szünet, de a súlyom tartottam. De továbbra sem zsírral és hússal helyettesítem a szénhidrátot. Inkább nem eszem helyettük semmit ! Én már öt évvel ezelőtt kipróbáltam, ha csak egyszerűen a kenyeret hagyjuk el, 10 kg-okat lehet fogyni ! Tehát a dolgo szerintem működik ! :d :d :d

#67 2004. 02. 24. - 11:28:03

Kea! Akati elmondta a lényeget! Nem éri meg, hidd el.

#68 Akati63 2004. 02. 24. - 09:28:09

Sziasztok! Bocsi, hogy csak így beleszólok, de a ketonúriával (acetonuria) kapcsolatban szeretnék segíteni: acetonuria: vizeletben a ketontestek megjelenése, mely 15 mmol/l-es vércukorszintek fölött csaknem törvényszerû és azonnali beavatkozást (általában gyorshatású inzulint) igényel. Ezeket a tüneteket cukorbetegségben,vesebetegségben lehet tapasztalni illetve előfordulhat helytelen táplálkozás esetén. Ilyen lehet a túlzott fehérje illetve zsírfogyasztás. Még nem olvastam el az Atkins féle könyvet, de az itt leírtakat olvasva eléggé megfontolandónak tartom, hogy érdemes-e az egészséget kockára tenni a gyors fogyás eléréséért.

#69 kea 2004. 02. 23. - 10:31:35

Timus ! Ennék én többet, de nem nagyon tudok. Ámbár, tegnap 3 szelet malacsütet azért sikerült benyelnem páros vörös káposztával ;) Ma viszont még nem ettem semmit. Egyszerűen gondolni sem tudok a kajára. Mindjárt körülnézek, ha van valami virsliszerű a frigóban, azt azért megeszem. Igen, tudom, hogy ehetnék változatosabban is, de az a baj, hogy reggel hétkor eljövök otthonról, aztán 7-ig tuti nem érek haza. Itt az irodaházban pedig elég furcsán néznének rám, ha nekiállnék délben konyhatündérkedni. Szóval, a főzés hétvégére marad. Tegnap előtt ebédre pulykamell szeleteket sütöttem hirtelen, majd avokádót szeleteltem a tetejükre, egy kis tejszínnel meglocsoltam és sajtot sütöttem rá. Háááát, volt sikere ! :p

#70 kea 2004. 02. 23. - 10:27:54

Barrbara ! Magyarázd el nekem kérlek, hogy mi az a ketózis, mert fogalmam sincs róla ! Köszi !

#71 2004. 02. 22. - 11:57:36

Joo reggelt mindenkinek! :) Találtam egy jó kis tápanyagtáblázatos oldalt, ha esetleg valakinek jól jönne: http://www.fitnet.hu...ex.php?active=5 Csatlakozhatnék én is hozzátok? Bár nem vagyok egy "elvetemült" fogyózó (sajnos mindig rosszul kezdek hozzá, így az akaraterőm is vészesen lecsökken), de most ezzel megpróbálkoznék, mert tetszik hogy én dönthetem el hogy mit eszek :) Puszi:

#72 2004. 02. 22. - 08:09:10

Az Atkins diéta veszélyes dolog! Ha mód van rá, ne csináljátok! Hatékony ugyan, lehet fogyni tőle, de a haszna nem áll arányban azzal az e.ü. kockázattal, ami vele jár. Könnyen kialakulhat ketosis, ketonuria. Nem éri meg.Ne üljetek fel a reklámnak! :(

#73 demene 2004. 02. 21. - 21:24:57

Szia! www.hazipatika.com/services/recipe/listrec De jobb a Norbi módszer, miszerint DÉLELŐTT SZABAD A SZÉNHIDRÁT :p és FONTOS is.

#74 2004. 02. 21. - 21:06:44

Nem újságban olvastam róla, csak szóbeszédben hallottam. Mivel a kérdésemre sajnos nem kaptam választ, pontosítok: mért kell csökkenteni a bevitt szénhidrátmennyiséget, ha a bevitt zsírmennyiség maradhat annyi, mint korábban? Miben különbözik a kettő lebontása a szervezetben? Mért jobb a zsír? További válaszokat várok. Köszi.

#75 2004. 02. 21. - 19:07:12

Sziasztok! Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy hol találhatnék szénhidrátos táblázatot? Köszy előre is, és további sok sikert!:)

#76 demene 2004. 02. 21. - 18:44:31

Sziasztok! Délután mi az ami ehető, és nincs benne szénhidrát - húson kívül - :$ ? Zöldség, gyümölcs, mindegyik tartalmaz CH-t :o !

#77 2004. 02. 21. - 15:49:01

Andi! Én is az első két hétben 3,5-3,5 kg fogytam. Jó-jó amit leírtál, de nézd meg, hogy ennyi kocka sajtot ehetsz e. és milyen ízesítésű az is fontos! Szerintem egyél változatosabban én ennél a menünél éhen halnék, holott ehetsz sokkal többet, csak kevesebb szénhidráttartalmút.

#78 2004. 02. 21. - 15:46:25

Ez a diéta nem azt mondja, hogy nem lehet enni szénhidrátot, csak azt mondja, hogy mérsékelni kell!!!! Csökkenteni kell! és nem azt mondja, hogy zsírt zsírral egyél!!!! utálom az összes újságírót azért, mert olyanokat írnak le, amiről fogalmuk sincs. Legalább utánaolvasnának egy kicsit a témának. Én már el sem olvasom az Atinssel kapcsolatos cikkeket, mert merő hazugság az egész.

#79 2004. 02. 21. - 15:42:56

sziasztok ! kár, hogy ilyen hamar feladtátok, mert Kea nem arról van szó, hogy a többiek lefogytak volna. Ennyi idő alatt képtelenség. lehet, hogy valaki persze nem ér rá, de biztos vagyok benne, hogy valakinek nem jött be ez a kúra. én még mindig azt mondom, hogy el kell olvasni Atkins papa könyvét. ott mindenki talál választ a kérdéseire, hogy miért is fogy lassabban vagy egyáltalán nem. én vagyok az élő példa rá, hogy működik a dolog.

#80 2004. 02. 19. - 20:28:21

Sziasztok! Nekem van 1 kérdésem azokhoz, akik olvasták az Atkins könyvet, esetleg biológusok, v. értenek a témához. Hogy lehet az, h. zsírt lehet enni, de szénhidrátot nem? Hiszen a zsírt a szervezet fel sem dolgozza, csak elégeti, és ha túl sokat vittél be belőle, akkor elraktározza, a szénhidrát pedig ugyanúgy zsír formátumban tárolódik el, ha nem használja fel a szervezet. Ezt én úgy értelmezem, h. a zsír károsabb a szénhidrátnál. Mért kell akkor mégis abból minél kevesebbet, zsírból pedig akár sokat is enni? Előre is köszi a választ. Sandybird


 • 37 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: