Házipatika fórum: mellrák - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 1285 Oldal +
 • « Első
 • 1283
 • 1284
 • 1285

mellrák

#25681 2004. 01. 09. - 16:45:34

Szia erbbori! 5-én kaptam tőled egy emailt, amire válaszoltam és leirtam a történetemet, jó hosszan nem tudom megkaptad-e. A levelemben irtam, hogy augusztus óta érzek egy újabb csomót, azóta folyamatosan kontrollálták, de az előzmények után nem mertek nyilatkozni az orvosok, inkább csak a rossz felé hajlottak. Ma voltam mammográfián és ultrahangon és végre egyértelműen kijelentették, hogy ez nem daganat. :d :d :d A szövettant sürgessétek, nekem azt mondta annakidején az onkológus, hogy a műtét után lehetőség szerint négy héttel meg kell kezdeni a kezelést! Boldog új évet neked is és a családodnak is és minden sorstársunknak!!!

#25682 2004. 01. 08. - 21:49:30

Szia itt vagyok megint, jó rég írtam... Viszont írtam az íméledre is lehet hogy nem kaptad meg, mert nem jelezte ki nekem... Most nem írom le mind amit a levélbe (emailbe) írtam a lényeg annyi, hogy nincs még eredmény sajna, ez már dühítő, és hogy vettem jónéhány "felvilágosító" könyvet, egész pozitívakat írnak, persze lehet azért hogy ne csüggedjen az ember lánya... viszont lehet hogy holnap már meglesz az eredmény. Veled mi van jól vagy így az ünnepek után? Tényleg boldog új évet nem is írtam, vagy igen? Egyenlőre ennyi, mert majd lecsukódnak a szemeim, írj hamar!!!!!!!

#25683 2004. 01. 05. - 17:25:44

szia erbbori! Megkaptam az e-mailt, válaszoltam is rá, remélem te is megkaptad. Kiváncsi vagyok a szövettan eredményére , majd ird meg. Buzgón keresek neked egy cikket amit olvastam a gyógyulási statisztikákról, de sajna azóta sem találom. De gondolom már te is felderitetted a net zugait. Minden jót , irj!

#25684 2004. 01. 04. - 18:34:40

Szia erbbori! Akkor holnap sok minden kiderül, szoritok értetek. Az orvosokat kérdezze ki mindenről /ne hagyja magát lerázni:)/. Ha a barátnőinek is volt már ilyen műtétjük, akkor ők tudnak némi felvilágositást adni. A karja még egy darabig fájni fog, de napról napra jobb lesz. A gyógytornát mindennap csinálja, mert ezzel az izmok lekötődését gátolja és ami a fő,hogy a nyirokkeringést ezzel serkenti. A munkával azért ne erőltesse túl magát, gondolom mondták,hogy pillanatnyilag két kilónál ne emeljen többet. Aztán lesz ez jobb is:) A rákszövetséget irod /gondolom akkor Bp-en laktok/, ha odamegy ott az A.mar-ra is kérdezzen rá, ott úgy tudom adnak vagy három havi adagot ingyenesen /jövedelemtől függ/. Nekem a jövő héten kell mennem mammográfiára és ultrahangra, a többit meglátjuk. Fel a fejjel:) :) Várjuk sorstársaink hozzászólását!

#25685 2004. 01. 04. - 17:14:52

Szia iol! szóval amíg nincs szövettan addig tényleg nem érdemes semmi jóba, vagy rosszba beleélni magunkat, csak borzasztó ez a várakozás. Pont ma egy hónapja hogy megtudta mi vár rá, és valószínű holnap mondja meg a doki a szövettan eredményét. Nyílván ő tudja mi neki a legjobb, csak ilyenkor az ember megmozgat mindent hátha a javára tudja fordítani...Ezt arra értem, én is hiába kérdezek bárkit, vagy olvasok bármi után, minden eset egyedi, és legalább 15 féle mellrák létezik, nem beszélve az elhelyezkedésükről...Mindegy holnap, vagy a héten kiderül minden, ám most az foglalkoztatja Anyut, hogy tud e majd dolgozni rendesen, és meddig fog fájni a karja. Megmasszírozom neki masszás olajjal minden nap, most mintha jobb lenne, ez biztos érhet valamit. A lelkiállapota, mintahogy írtam nagyon pozitív, nagyon erős, ami biztos hogy hullámozni fog, de nem depressziós, nevet ahogy korábban, ha tükörbe néz sincs elkeseredve (vagy csak nem mutatja ki, bár látnám rajta) nem beszélve arró hogy itt vagyunk neki, és nagyon tartjuk benne a lelket. Ja mintha kérdezted volna hány éves- 50. Más: holnap megy a rákszövetségbe utána kérdez ennek-annak, végülis nem leki életet akar élni, (azt velünk, vagy apuval is megteheti, vagy a barátnőivel -2-nek is volt már hasonló műtétje, elképesztő) hanem megtudni egy két praktikus dolgot: protézisekről, búzafűről ,tápl. kiegészítőkről, gyógytornáról stb. Hát ez van most és még mi lesz később, de amint megtudok valamit, írok. Neked is kitartás, azt mondják 90%-ban a betegen múlik akarja e vagy sem, lehet benne valami, nem?

#25686 2004. 01. 03. - 23:24:36

szia erbbori! Irtam neked egy cimre, nem tudom, hogy megkaptad-e, ha igen válaszolj. A kezelés nem három évig tart. Ezt a három évet arra értettem, hogy három évvel ezelőtt kezdődött a betegségem. De most ezzel nem akarlak elkeseriteni. Anyukádnak elég nagyok voltak a daganatai, ez nem valami jó. Most sokminden függ a szövettantól. A vérkép, ha kemoterápiát kap mindenképpen romlani fog, ezzel együtt egyre jobban fog gyengülni ő is. De a vérképet minden kezelés előtt ellenőrzik és ha nem megfelelő, akkor kap rá gyógyszereket. A lelkiállapotot azért hangsúlyoztam, mert bizony az nagyon labilissá tud válni, főleg ha a hozzátartozók nem elég kitartóak. Márpedig tőlük sem lehet elvárni, hogy mindig a beteg mellett legyenek. Anyukád hány éves? A búzafűt is dicsérik, nekem nincs tapasztalatom róla. A véleményem,hogy mindent meg kell próbálni amiben a beteg hisz. Az A.mar elég rossz izű, de meg lehet inni, úgy tudom egy bizonyos helyen adnak ingyenesen vagy három hónapra való adagot, jövedelemtől függően. /ha érdekel utána nézek/ A klub nagyon jó ötlet, de gondolom csak nagyvárosokban működik. Én nem kerestem ilyet. Ha gondolod irj. Anyukádnak sok erőt és kitartást!

#25687 2004. 01. 03. - 21:58:37

Szia! Köszönöm hogy írtál, hát, ami azt illeti, nem derült ki semmi bíztató a leveledből! A három év meg pláne nem hangzik jól, de mindenek előttremélem jól vagy és már nagyon rajta vagy a gyógyulás útján!! Szóval általános vérképre gondolok (vörösvvt.k, fehérvvt.k, limfociták, trombociták stb + tumormarkerek: CEA, BRCA ez 9-50 között jó, anyunak 43 volt. Ezek mind diagnosztikusak lehetnek nem? Ami a lelkiállapotát illeti az nagyon jó, ilyen erősnek még sosem érezte magátés a körülményekhez képest még kiegyensúlyozott is pedig súlyosnak tűnik a dolog, mivel a jobb mellében 5,5 cm es volt abalban 3,3 cm de az utóbbi nem biztos hogy rossz indulatu. Tehát most duplán várjuk az eredményt egyrészt hogy ne legyenek komoly áttétek, másrészt hogy a bal oldali ne legyen rossz indulatu. Szóval létezik hogy évekig elhúzódna a kezelése? A Te eseted,helyzeted ishasonló? Ja és mit gondolsz a búzafű is jót tenne? amire még kíváncsi vagyok, az az, hogy létezik e olyan klub, ahol személyesen is tudna találkozni hasonló helyzetű nőkkel? Kérlek Te is írj az állapotodról, meg arról, hogy mit jelent ez a 3 év? Ha gondolodmegadom az email címem, de kíváncsi lennék mások véleményére is!

#25688 2004. 01. 03. - 18:06:22

Szia erbbori! Én három éve küzdök a mellrákkal, ezért gondoltam veszem a bátorságot, hogy irok neked: kérdéseidre amiket én tudok válaszolni: 1.az orvosok általában ajánlják az Avemart, a vélemények eltérőek. Általában ha egyszer elkezdi valaki szedni azt már nem szabad abbahagyni. 2.Milyen vérképe jó,az általános? 3.Minél jobb a fizikai állapot, annál nagyobb az esély, de ne feledkezz el a lelkiállapot folyamatos erősitéséről. 4.A kemoterápia mindenkire különbözően hat, ezt csak akkor fogjátok meglátni, mikor már benne vagytok. A hajhullás várható, de nem hullik ki mindenkinek a haja, hányni sem hány mindenki van aki hányingerrel, rosszközérzettel megússza. Hogy milyen kezelést kap azt a szövettan alapján irja ki az onkológus. Kemény és hosszú küzdelem lesz, de kitartás. Ha tapasztalaim alapján bármiben segithetek hagyj üzenetet.

#25689 2004. 01. 02. - 21:28:16

sziasztok! nem is tudom hogy kezdjem...a lényeg röviden hogy édesanyámnak mellrákja van a doki, a leletei láttán rögtön a legrosszabbakat mondta neki (totális masztektómia-kemoterápia). A műtéten 3 hete túl van, minden oké, nagyon jól van, ám a szövettanra még várunk. Kérdéseim: 1. jó e ha Avemar-t szed 2. jelent e valamit hogy a vérképe a műtétet megelőzően jó volt 3. jelent e valamit hogy ereje teljében van 4. mindenkinél jellemzőek a kemoterápia mellékhatásai (hajhullás, hányás stb), független attól hogy legyengült, vagy nem legyengült szervezet? Egyenlőre ennyi, s várom mielőbbi válaszotokat!!


 • 1285 Oldal +
 • « Első
 • 1283
 • 1284
 • 1285
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: