Házipatika fórum: Csipkebogyó szárítása - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

Oldal 1 / 1

Csipkebogyó szárítása

#1 csikungmester 2012. 10. 22. - 20:15:11

hát úgy látom sok félreinformáció van....


először is nem kell sütőben szárítani, megszárad az magától ha szétteríted újságpapírra

aztán ha száraz tarthatod egyszerű műanyagzacskóban vagy vászontáskában vagy papírtasakban a kamrában/konyhaszekrényben

felhasználás: a jelenleg legelfogadottabb az, hogyha este beáztatod hideg vízbe - 12 óra alatt "kiázik a hatóanyag"
bevallom őszintén, hogy gyerekkoromban én sok csipkebogyó teát ittam és nálunk az volt a szokás, hogy a "fekete végét" levágtuk és vízben fóztük minimum 10 percet, aztán ízesítettük - én nagyon szerettem így, a "nyers áztatásos módszer" is jó
próbáld ki neked melyik jön be
sing

#2 batahilda 2012. 10. 14. - 20:33:05

Üzenet megtekintéseIdézve: hevgab - Dátum: 2010. szeptember 25. - 11:59:24

Sziasztok!Sok helyen lehet olvasni a csipkebogyó szedéséről és felhasználásáról. Amit nem találtam, pedig most fontos, ugyanis tegnapelőtt egy csomó bogyót szedtem:- Azt olvastam, hogy 60-65 fokon kell a sütőben szárítani. Lassan már 24 órája szárítom, most érte el a fonnyadt, de még puha állapotot. Meddig kell még szárítanom? Vagy most már jó?- Tea készítése a célom. Szárítás után elég az, ha elraktározom a bogyókat egészben, és a beáztatás előtt kicsit széttördelem, majd átszűröm a teát? Vagy még most, frissen célszerű a magoktól megszabadulnom? Árt az italnak, hogy magostól áztatom be, vagy mindegy?- Hogyan kell tárolni a kiszárított bogyókat? Valahol azt írták, hogy hűtőben, fagyasztóban, de ennek nem látom logikáját. Igaz ez, hogy így kell tárolni?Válaszotokat nagyon várom, és köszönöm előre is!Üdv

sing

#3 hevgab 2010. 09. 25. - 11:59:24

Sziasztok! Sok helyen lehet olvasni a csipkebogyó szedéséről és felhasználásáról. Amit nem találtam, pedig most fontos, ugyanis tegnapelőtt egy csomó bogyót szedtem: - Azt olvastam, hogy 60-65 fokon kell a sütőben szárítani. Lassan már 24 órája szárítom, most érte el a fonnyadt, de még puha állapotot. Meddig kell még szárítanom? Vagy most már jó? - Tea készítése a célom. Szárítás után elég az, ha elraktározom a bogyókat egészben, és a beáztatás előtt kicsit széttördelem, majd átszűröm a teát? Vagy még most, frissen célszerű a magoktól megszabadulnom? Árt az italnak, hogy magostól áztatom be, vagy mindegy? - Hogyan kell tárolni a kiszárított bogyókat? Valahol azt írták, hogy hűtőben, fagyasztóban, de ennek nem látom logikáját. Igaz ez, hogy így kell tárolni? Válaszotokat nagyon várom, és köszönöm előre is! Üdv


Oldal 1 / 1
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Topik megosztása: