Házipatika fórum: Fogyókúra "Öt hét,öt kiló"Programmal - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 7 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »

Fogyókúra "Öt hét,öt kiló"Programmal

#21 padlizsan74 2011. 02. 07. - 09:19:32

Sziasztok! Eddig sikerült 4 kg leadni, meg azért a centik is mentek. Nem tudom igazán minek köszönhetem, mert azon kívül, hogy eldöntöttem lefogyok, nem sok mindent tartottam be. Igazából az ebéd mindig más, mert azt eszem ami éppen itthon van, csak negyedét annak a mennyiségnek, amit eddig ettem. Tornázni (sajnos) nem tudok, mert bedurrant a térdem. Szombat éjszaka bulizni voltam és nem kis mennyiségű alkoholt és "rágcsát" fogyasztottam. Még mindig arra gondolok, hogy magasról indultam (88 kg) és ezért mennek le az első kilók ilyen gyorsan. Szóval kitartást csajok! Tudom, hogy most sokat rosszallóan olvassátok a soraimat, hogy akkor minek fogyózok, ha nem számolom állandóan a kalóriákat, meg precízen miért nem tartok be mindent? Hát, mert baj van a kitartásommal...De, azért így is van eredmény!!! Erre a hétre azért kíváncsi vagyok, mert 1 óra múlva indulunk Zalakarosra és péntekig ott leszünk. És, nem fogok kalóriákat számolni, az biztos!!!! Kitartást mindenkinek!!!

#22 monguszta 2011. 02. 07. - 08:34:07

Sziasztok ! A héten megint csak 60 dkg :'(' , petig betartok mindent és még mozgok is most már 2*20 perc bringa + 15-20 perc torna. Mit csinálok rosszul? De azé nem adom fel, a cél - 20 kg. Kitartást mindenkinek.

#23 koverke130 2011. 02. 06. - 18:50:11

Üdvözlök minden Kedves Fogyókúrázót ! :) Elérkeztünk a 3. hét végéhez. Nekem idáig ez volt a legnehezebb. Sokszor olyan éhségérzet vagy kajahiány jött rám a hét közepén, hogy bizony óriási munkámba és önfegyelembe került a fogyisebesség megtartása. Csak többórás túrázással tudtam a nemakaró zsírréteget elégetni. Sikerült és most jól érzem magam. Kedves Hildahajdu fogyókúratársam ! 0,5 kg zsír elégetéséhez 4000 Kcal szükséges. Ha Te megeszed az alapanyagcserédhez szükséges kalóriát és nem mozogsz eleget, akkor ne csodálkozz, ha nem sikerül a fogyás olyan mértékben, mint szeretnéd. Most -400 Kcal-lal kevesebbet eszel, ami azt jelenti, hogy 10 nap alatt fogsz elégetni 4000 Kcalt, ami 0,5 kg fogyást jelent. Ha hetente 1 kg-ot akarunk fogyni, akkor legalább 8000 Kcal kalóriát kell elégetnünk. Vagyis 8000 kalóriával kevesebbet kell ennünk, mint az alapanyagcsere + a mozgások, tevékenységek kalóriái összesen. Tehát naponta legalább 1150 kalóriával kevesebbet kell ennünk a napi energiaigénynél ! Pl. Nekem a napi energiigényem mozgással 3200 Kcal. Betartva az étrendet napi 1200 Kcalt eszem meg. Tehát naponta 2000 Kcalt égetek el. 7 nap alatt ez 14000,- kalória, ami megfelel 1,75 kg zsírnak. És valóban hetente 1,5-2 kg-ot fogyok. Remélem ezzel a kis elméleti fejtegetéssel sikerül új lendületet adni Tisztelt Fogyókúratársamnak ks a Többieknek is ! Mindenkinek további jó fogyást és kitartást kívánok ! :d :d :d

#24 hulietta 2011. 02. 06. - 15:35:39

sziasztok, én ezen a héten nem fogytam semmit, nem is tartottam a diétát :( Többször el kellett utaznom, így nem törődtem igazan a diétával :( , meg is van a látszata.Pedig nekem ízlenek a receptek. Remélem a jövő hét eredményesebb lesz. További sok sikert mindenkinek ;)

#25 hildahajdu 2011. 02. 06. - 09:03:05

Sziasztok! Először is a túrógombócról: ha egy 1/2 kanállal több búzadarát teszel bele és feltétlenül hagyod több órát állni, majd a már felforrt vízbe teszed bele nem fog szétmállni. Addig főzd amíg feljönnek a tetejére, ha elég kicsiket csináltad addigra meg is fő. Próbáld meg újra biztosan sikerül. Nekem más bajom van, úgy látszik én vagyok a fogyókúra csődje. Első héten - 2,60 kg, második héten "visszajött" 80 dkg, és már csak 1 nap van hátra a 3. hétből és 10 deka a mínusz, pedig összes bűnözésem a 3 hét alatt 2 farsangi fánk volt, de betudtam a napi kalóriába. Próbáltam megfejteni a dolgot de nem sokra jutottam. Azt olvastam több helyen is, hogy akkor hatásos a fogyó, ha az alapanyagcseréhez szükséges kalóriát legalább megeszem, egyébként el kezd a szervezet erősen spórolni, és alapja lehet a jojo effektusnak. Az én alapanyagcserém elé sok - bár a különböző kalkulátorok szerint 2-400 kcal különbség is mutatkozik. Tekintettel arra hogy magas is vagyok és elmúltam 60 éves most kb 400 kcal-al kevesebbet eszem mint az alapanyagcsere. Ettől függetlenül folytatni akarom ezzel a módszerrel az 5 hetet, utána egy kicsit átdolgozva addig amíg kb 10-12 kg-ot nem sikerül leadnom.Mindenkinek jó hétvégét kívánok!

#26 silunation 2011. 02. 05. - 14:22:53

Sziasztok! Mivel eddig elég ritkán kerültem a konyha közelébe, ezért nekem a fogyókúra mellett az ételek elkészítése is kihívást jelent. :d Kérdésem a ráérős menü pénteki ebédjéhez kapcsolódik (túrógombóc). Ahogy beletettem a kis gombócokat a vízbe, rövid időn belül szétmállottak :S Hol rontottam el a műveletet? :(

#27 crystaleva 2011. 02. 04. - 20:43:01

Sziasztok! Én is -3 kg-nál járok,aminek nagyon örülök! Ez igy teljesen rendben van,az egészséges fogyás kb. egy kg minusz hetente.Ráadásul gyógyszert szedek a pajzsmirigyemre,tehát ez igy tök szuper,hogy mozdul a zsir :d Sőt,többször bünöztem is...A férjem barátjának névnapja volt és elvitte a baráti társaságot vacsizni,persze nem ültem ott úgy,mint aki karótnyelt :$ Én is kilengek néha.Kávét én is iszom,sőt barnacukorral.Amikor jártam dietetikushoz,ő azt mondta,kb.napi három szem kockacukorig elmehetek,mert ő elvből ellenzi az édesitőszereket. Ezen a héten elkezdtem búzafülevet inni,csak jókat tudok róla mondani.Már régebben is ittam,akkor két hónap alatt lement 4-5 kg rólam,pedig csak a vacsoránál figyeltem oda.Akkor azt vettem észre,hogy nem is kivánom úgy az édességet,ebben is segit.Próbáljátok ki! Én úgy tervezem,hogy nyárig folytatom a diétát,az itteni menüsorból fogok minden nap válogatni.Szerintem kibirható és 10-15 kg-ot szeretnék leadni. Kitartás mindenkinek!

#28 crystaleva 2011. 02. 04. - 20:43:01

Sziasztok! Én is -3 kg-nál járok,aminek nagyon örülök! Ez igy teljesen rendben van,az egészséges fogyás kb. egy kg minusz hetente.Ráadásul gyógyszert szedek a pajzsmirigyemre,tehát ez igy tök szuper,hogy mozdul a zsir :d Sőt,többször bünöztem is...A férjem barátjának névnapja volt és elvitte a baráti társaságot vacsizni,persze nem ültem ott úgy,mint aki karótnyelt :$ Én is kilengek néha.Kávét én is iszom,sőt barnacukorral.Amikor jártam dietetikushoz,ő azt mondta,kb.napi három szem kockacukorig elmehetek,mert ő elvből ellenzi az édesitőszereket. Ezen a héten elkezdtem búzafülevet inni,csak jókat tudok róla mondani.Már régebben is ittam,akkor két hónap alatt lement 4-5 kg rólam,pedig csak a vacsoránál figyeltem oda.Akkor azt vettem észre,hogy nem is kivánom úgy az édességet,ebben is segit.Próbáljátok ki! Én úgy tervezem,hogy nyárig folytatom a diétát,az itteni menüsorból fogok minden nap válogatni.Szerintem kibirható és 10-15 kg-ot szeretnék leadni. Kitartás mindenkinek!

#29 ildima 2011. 02. 04. - 09:19:05

Sziasztok! Igy a harmadik hét vége felé elmondhatom, hogy elég jól állok. -3 kg fogyás, ami számomra nagyon jó :d A kávéról én sem tudok lemondani , de eddig kapucinót ittam legalább 2 dl tejjel, most csak presszót iszom 1 dl tej + szaharinnal. Igy a reggeli mellett ez nem tul megerőltető. Éhezni nem kellett eddig, mert mielőtt hozzáfogtam az 5 hetes kúrához, lenyomtam egy 2 hét turbó diétát. Mire ezt a fogyókúrát elkezdtem már összeszükült a gyomrom és megváltás volt , hogy mást is ehettem. A kalória számlálás meg azért megy könnyen , mert kaptam karácsonyra egy csoda mérleget - ami kódolva van és megmutatja mi mennyi kalória, koleszterin , zsír stb. Tornázni mostanában nem szoktam, csak nagyokat sétálok. Naponta kb 1 órácskát, hétvégeken meg 2-3 órát is. Igy most nagyon jól érzem magam. Az utóbbi héten nekem is megállt a fogyás, naponta csak 1o dkg vagy még annyit sem. De nem csüggedek és Ti se tegyétek, mert ha 4ooo kcal-t leadunk - ugymondva megspórolunk - az állitólag 1 kg tömegnek felel meg. Olvastam valahol :) Mindenkinek további sikeres fogyást és fel a fejjel.

#30 Vialona 2011. 02. 03. - 18:46:33

Azt hiszem, nekem ez a hét a mumus... Ugyan lement újabb fél kiló (összesen 2 kg), de a héten a melóhelyemen zűrök vannak. Ezért régebben leginkább a hűtőajtót "szerettem" nyitogatni... Feszültségoldás, pótcselekvés, jutalmazás... Szerencsére azonban még egyszer sem csábultam el oly módon, hogy csoki, torta, finom rántott husi, ilyenek legyenek a vigaszaim. Tény, többet ettem az elmúlt 3 napban, mint terveztem. De most, hogy meggyóntam bűneim, tekerek egy órát a tv előtt... :) Nem fogom feladni. S úgy gondolom, az öt hét csak a kezdet. Tulajdonképpen ez itt egy iskola, utána következik, hogy ezt önállóan is tudjuk folytatni.

#31 hajnacka 2011. 02. 03. - 11:15:09

Szia. Én sem tudtam lemondani a kávémról..Ez van,ami nem megy nem kell eroltetni. Ne keseregj,ha minden nap tornázunk biztos lesz eredménye,csak turelmesnek kell lenunk. Szoritok neked és mindenkinek,hogy elérjuk a megálmodott minusz kilókat. Mindent bele! ;)

#32 fg.jutka 2011. 02. 03. - 10:47:43

Sziasztok! Egy kicsit vígasztalódom, hogy nemcsak nekem megy ilyen nehezen a súlycsökkenés. 2 hét 1 kg, :'(' - többre számítottam, de nem adom fel. A kávéval ti hogy vagytok? Én tej nélkül nem tudom meginni, a reggeli után mindennap szoktam egyet inni. De nem hiszem, hogy ez lenne az akadálya az eredménynek. Tornázni majd mindennap szoktam. VAgy jóga, vagy leg-magic, vagy pilates dvd-re 20-40 perc. Olvadó kilókat, szép napot, sziasztok

#33 hajnacka 2011. 02. 03. - 09:23:45

Sziasztok. Úgy látszik nem csak én keseredtem el a 2. hét után. én csk 0.5 kg-ot fogytam,bár az igaz hogy csak 2x tornáztam,mert a derekam becsodolt még a hét elején. Ez nem azt jelenti,hogy feladtam sottt... most indultam csak be nagyon :-) megyek is tornázni,már az édesség evészetet is lenulláztam..vagyis igyekszem. :d Szép napot és jó fogyást,menjunk tornázni!

#34 hildahajdu 2011. 02. 03. - 08:32:01

A 2. hét nekem totál sikertelenséget hozott pedig betartottam a diétát, és kb 3X több mint egy órát sétáltam. Úszni kellene mennei, de ebben a hidegben nincs sok kedvem, ugyanis az uszoda elég hűvös. Ez a hét sem alakul valami jól, de nem akarom feladni. Tegnap vendégeink voltak és mindenki azzal kezdte mennyit fogytam, és nem akarták elhinni hogy nem többet mint 2 kg. Igaz cm-ekben ment le a csipőmből és a derekamból is. Lányok! Ha van egy kis időtök jelentkezzetek!

#35 verpec 2011. 02. 02. - 22:11:53

Sajnos a 2. héten is csak fél kiló a veszteség,de nem baj :'(' lesz ez még jobb is.Sajnos a tornához még nincs elég kitartásom. :p

#36 jpne77 2011. 02. 02. - 15:58:16

Bejelentkezem én is, pár napig nem írtam. Hétvégén beteg voltam, kedden a legnagyobb lányom volt nagyon rosszul, egész héten itthon van, még mindig nem bír felkelni. A legkisebbem is hányt, egyedül a középső tartja magát, mert mára a férjem is kidőlt. :p Így van bőven rohangálnivalóm és kiszolgálni a kis és nagy betegeket. Az első héten 2 kilót fogytam, most az induláshoz képest 3.2 kg-mal vagyok kevesebb, azaz 77.3 kg. Már most jobban áll rajtam a farmer és már csak 8 kg van hátra! :d Látom itt sokan nagyon nagyon szigorúan csináljátok, de nekem ez nem menne. Nem számolok kalóriákat, nem is tudom mi mennyi, nem is tornázok sokszor és bevallom őszintén, minden nap eszek kis sütit, csokit. Ha nem tenném, bírnám egy darabig, aztán egyszercsak egy gyenge pillanatomban nekiesnék egy táblának. Hosszú távon, hetekig tartó fogyóban nálam csak így működik. Viszont a nagyon komolyan odafigyelek az egészséges étrendemre, komoly elhatározás van bennem, kemény önfegyelem amitől meg akarom tartóztatni magam és egyenletesen fogyok is. Az pedig, hogy itt vagytok a fórumon, rengeteg erőt ad és hitet, hogy így is meg tudom csinálni!

#37 Vialona 2011. 02. 01. - 20:03:04

Nagy lett a csend! Remélem a lelkesedés a régi! :)

#38 padlizsan74 2011. 02. 01. - 20:00:27

Sziasztok! Nekem a második hét eseménytelenül telt, de megtartottam a -3 kg-ot:-). Na, de, most még nehezebb lesz minden. Napi 3x20 percet tornáztam. Ennek az lett az eredménye, hogy bedurrant a térdem. Amúgy is porc problémáim voltak, de most bekékült és fáj, mint az állat. Szóval egy időre le kell mondanom a tornáról. Pedig ha valamit élveztem, az a torna volt. Ez az én szerencsém. Mindenkinek kitartást kívánok a továbbiakban!

#39 koverke130 2011. 01. 31. - 15:36:06

Kedves Fogyókúrázó Társaim ! A 2. héten ismét sikerült - 2 kg. :) Persze 130 kg-ból van mit leadni. Ha csak ülök és fekszek akkor is napi energiaigényem felét eszem kalóriában. De ez nem elég, mert mozogni, az izmokat munkára fogni fontos, hogy ne az izmok foggyanak, hanem a zsír. Persze itt a fokozatosságot be kelle tartani. Olvasom, hogy van akinek nehezen mennek lefelé a kilók. Persze nem mindegy, hogy 70 kg-ból szeretnénk lefogyni vagy 130 kg-ból az 5 kilót. Egy 70 kilós hölgynek a napi energiafelhasználása ülő foglalkozásnál olyan 1500 Kcal. Akkor hatásos a fogyás, ha legalább - 500 kalóriával kevesebbet eszik. Tehát 1200-1300 kalóriás étrend esetén muszáj minden nap annyit mozogni, hogy ez a különbség meglegyen vagy az étkezést csökkenteni 1000 kalória alá. Hát ezért nehéz a kilókat leadni. Természetesen a mozgásos megoldás az egészségesebb! Az emésztés is lelassul a fogyás miatt. Olvasom, hogy van aki aszalt szilvával segít, de jó a szilvakompót is, sőt én imádom a savanyú káposztát nyersen és most van a szezonja (napi 30 dkg-ot szoktam megenni, ami 60 Kcal). A fogyókúrák mellékhatásait tudomásul kell venni és mindenkinek saját magának kell megtalálni a ellentételezéseket. A szenvedés most jön majd a 3. héten, ezért Mindenkinek kitartást, önfegyelmet, pontos kalória számlálást, semmi nassolást, sok-sok mozgást kívánok !

#40 katica030251 2011. 01. 31. - 10:52:50

:) Kedves Fogyokurazó Társak! Tisztelettel köszöntök Mindenkit! Ma nagyon boldog vagyok, mert a mérlegem megkönyörült rajtam és végre 1 kg minuszt mutatott. :) A hét elején nagyon makacson tartotta a kilokat, söt néha egy pár dekával többett is kezdett mutatni. :'(' Nagyon elkeseritett a dolog, mert pontossan betartottam a "raéröst" (azomban a tornával nem dicsekedhetek igy). Hogy ne a csokihoz forduljak egy kis jobb közérzetért, megajándékoztam magam egy cserepes rozsával és eggyuttal igéretett tettem önmagamnak, hogy semmiképen nem fogok lelépni az egyenes utrol.(nagyon nehéz lesz, mert a közelgö szülinapomra vendégek várok). A szerkezstöségböl jött levél elolvasása után megkönnyebbült a szivem és igy még több erö töltödött belém a folytatáshoz és a kitartáshoz. A második hét minusz 1 kilos eredményének nagyon örülök. Már most kiváncsi vagyok hogy milyen eredményeket fog hozni a harmadik hét. Mindenkinek kitartást és sok sikert kivanok' Sikerülni fog' OLVADJANAK A KILOK' Tisztelettel, Katica


 • 7 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: