Házipatika fórum: fibrociszta - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3

fibrociszta

#1 lkriszti75 2012. 05. 08. - 10:09:36

Sziasztok. Nekem most volt műtétem, állítólag fibroadenoma,volt mammográfiám,tűbiopsziám, de c3 lett a vizsgálat eredménye. Érdeklődnék Tőletek, Nektek milyen lett a citológia? Én úgy tudom a c3 nem jó de nem is rossz. A szövettan eredményére várok, de rettegek!!!!! Köszi előre a válaszokat :(

#2 angyallany20 2010. 11. 10. - 21:33:58

Sziasztok! Én 19 éves vagyok. Szeptemberben voltam dokinál,és UH időpontott november 9-re kaptam...Túlestem rajta 15*6mm-es csomó. Holnap ismét megyek dokihoz vele. Azt mondják,h 2cm felett szokták műteni. Érdemes kiszedni,ha nem lesz nagyobb? Bár szeptember óta szerintem nagyobbodot,és ezek után is fog azt hiszem.. Kíváncsi leszek,mit mond a doki. Hú,ez a tűbiopszia nem hagzik valami jól...félek a tűktől.. Remélem Ti már jól vagytok! :)

#3 ZsoZso88 2010. 04. 12. - 09:12:45

Szia! Nekem még injekcióznom sem kellett magam..... én 18 és fél voltam, amikor műtöttek, azt mondta az orvos, hogy erős vagyok meg egészséges így nem kell.......most 21 és fél vagyok....

#4 kateszito 2010. 01. 13. - 21:48:00

Sziasztok sorstársak! Én 20 éves vagyok, nekem is fibroadenómám volt!Az orvos körömvirágkrémet javasolt (DrHeiss) valamint magamtól neogranormont is használtam a sebre. A műtét 2hónapja volt, egyre kevésbé kemény a seb körül, viszont ha megtapintom, ugyanolyat érzek mint a műtét előtt, olyan mint egy tapintható csomó. Engem Sopronban műtöttek, és egy héttel a műtét után mentem is suliba, s csak a kötözésekre jártam haza Győrből. Még hasznom is volt a dologból, mert megtanultam magamat injekciózni. Viszont kontrollra engem sem hívtak vissza... :s

#5 zoliegeszseg 2009. 12. 12. - 05:22:44

Ciszta, emlőrák lelki oka: Nőiesség elutasítása Megoldás: Fogadd el a nőiességed, szeresd a nőiességed, szeresd a szexualitásod. Ha anya vagy, fogadd el az anyaságod is!!! Ha meggyógyul a lélek, meggyógyul a test! Könyvajánló: http://data.hu/get/1...d_az_eleted.PDF (Ingyenes letöltés - Nem élek vele - Letöltés indítása) ;)

#6 cocorosie 2009. 12. 01. - 23:22:22

szia napraforgo, oké, bízom benne, h majd elmúlik ez a "keménység", és ez az érzet! Remélem, igazad lesz, és olyan lesz, mint műti előtt volt :) Milyen az azalia? Hat valamennyire a bőrödre? Nekem az a baj, így, h nem szedek semmit, elég csúnya. Ha meg szedek, tumor lesz a mellemben, szóval remek is vis major helyzet, mondhatom.. :( Igen, visszarendeltek, vagyis fél év múlva kell megint mellvizsgálatra mennem, oda, ahova fordultam eddig is (ahol megállapították, ahonnan műtétre küldtek, stb). Úgyhogy 5-6 hónap elteltével majd te is jelentkezz a dokidnál szerintem (annál, amelyik diagnosztizált)! Köszi szépen és jó kedvet és szuper egészséget neked is!

#7 napraforgo21 2009. 11. 17. - 15:22:51

Sziasztok!! Cocorosi örülök,hogy sikeres volt a műtét és további jó egészséget neked:)Meg persze mindenkinek! :) Szerintem nem kell megijedned a varrat utáni heg keménysége miatt mert nekem is nagyon szépen elmúlt! Csak idő kérdése és már nem érzed annak,ne aggódj:)Nem kentem semmivel,szervezetemre bíztam a gyógyulást:) Igen,igen szedem már az uj tabit,azalia-t irtak fel,mert ebben csak sárgatest van!6600ft a 3havi.Bár nagyon gondolkodom rajta hogy abbahagyom.....ez is csak egy hormon..nem tudom... Igen,én is a gyógyszerre gondoltam.Nekem sajna nem hozta rendbe a bőröm,csak a 3ik amit felirtak...de azt követően hamarosan volt a műtét... :s Apropó...téged visszarendeltek valamikorra kontrollra???Én nem emlékszem,hogy mondta volna a doki,de persze figyelem és elelnnőriztetem majd! Szép napot és jókedvet nektek!!!

#8 cocorosie 2009. 11. 04. - 22:03:41

sziasztok csajok, ismét itt, közben megvolt a műtét! Jóvolt! :) Én is a Margitban voltam különben (Bp), és én is kizárólag jókat mondhatok a kórház sebészetéről is és a sebészdokimról is, bár engem nem Imre doktor műtött. Én műtét után 3,5 héttel már menten dolgozni, bár én kifejezetten ülőmunkát végzek, nem rohangálósat, úgyhogy nem terheltem magam különösebben mellre. Lenne egy kérdésem: nekem is kemény a heg alatt és körülötte is kicsit. Ti tudtok valami jó gyógymódot vagy valami "csodaszert", amivel esetleg érdemes kenni vagy kezelni a műtéti sebet, és amivel ezen a keménységen javítani lehet? Mert őszintén szólva én azért picit félek, hogy így marad és ilyen kemény tapintású lesz akkor mostantól a cicim. Kicsit sem lennék feldobva..! Napraforgó, szeded már az új tabit? Milyen? Amúgy igen, gondolkodtam rajta, mitől alakult ki, s bár azt gondolom, ez sok összetevős dolog (talán, lehet, h mégsem), de nagyrészt a tabit okolom. Viszont nekem a bőrömet és a ciklusomat az hozta rendbe. Vagyis nekem is szükségem van valamire, úgyhogy majd én is utánakérdezek ennek az újnak. hello mindenkinek, további jó gyógyulást és küldjetek minden jótanácsot mellműtét utáni heggel kapcsolatban! Köszi!!

#9 napraforgo21 2009. 08. 26. - 15:40:43

Szia Szanikó21! Én is a műtét 3ik hetében éreztem,hogy már nem húzódik:)És tornáztam is egy kicsit,persze azért csak lazán:) Nekem már egyáltalán nem fáj,csak annyi,hogy a vágásnál egy kicsit érzékeny és ott érzem hogy kicsit meg van vastagodva alatta de gondolom ez normális a forradás helye. Megnyomi még én sem merem:D Nem tudom esetleg van valakinek tapasztalata az azalia nevü fogamzásgátlóról?Mert most ezt irta fel nekem a nőgyógyász,a melldaganat miatt,mert ebben nincs ösztrogén csak sárgatest.. Körülnéztem hátha irnak róla a többi helyen de alig találtam valamit:S sziasztok,szép napot:)

#10 hedisz7 2009. 08. 26. - 14:10:28

Sziasztok. A www.hirtv.net/filmek/gyogyhir/gyogyh ir_188.wmv link alatt Dr. Fachet József professzor úr kutatási munkájával kapcsolatban tájékozódtok, ezek szerint gyógyíthatók bizonyos daganatok, érdemes megnézni. :d A www.egeszsegeselet.dxn.hu veboldalon pedig találtok ganoderma termékeket, akit érdekel, látogassa meg. Szép napot

#11 szaniko21 2009. 08. 13. - 22:49:52

Szia Napraforgó! Sportolásról nagyon nem esett szó,csak annyit mondtak hogy egy 4-5 hétig kíméljem magam.Ne nagyon emelgessek 10 kg-t vagy nehezebbet.Ezt neked kell érezni,hogy mennyire fáj ha különböző dolgokat végzel,gondolok arra hogy mennyire húzódik, fáj-e ha esetleg ugrálsz attól is függ hogy melyik részen vágták.Nekem belül így elég hamar műtét után három héttel simán emelgettem igaz néha éreztem hogy talán nem kéne mert belenyilalt.De ahhoz képest hogy azzal riogattak a családom mert sajnos előfordult köztük is olyan akit műtöttek hogy fél évig rossz lesz,de elég szépen gyógyul,má nem kemény a varrat alatti részen:)pedig arra is azt mondta egyik kollegám hogy évek kellenek hogy elmúljon.Megnyomni még em merem mert kicsit érzékeny még.Bocsi hogy ennyit írtam :) Mikor volt a műtéted?Fáj még?Ha nem akkor szerintem semmi akadálya a sportnak vegyl fel sport melltartót és akkor nem húzódik annyira.Na hát akkor én el is köszönök remélem kielégítő volt a válaszom:) Szia!

#12 napraforgo21 2009. 08. 11. - 12:20:14

Sziasztok! Szaniko21!!Nekem lenne egy kérdésem!Mennyi idő után ajánlotta az orvos neked,hogy sportolhatsz?Én elfelejtettem megkérdezni:( Válaszod előre is köszönööööm:):)

#13 szaniko21 2009. 08. 03. - 20:13:37

Sziasztok! Először is azokhoz szólnék,akik még most állnak a műtét előtt.Nekem május 29-én volt,egy 2,5x1.5 cm-es csomót távolítottak el a jobb mellemből a belső oldalról.Nagyon féltem a műtéttől mivel a megszületésem óta szerencsére semmilyen műtétem nem volt idáig :) .Előzményként annyit,hogy 7-es voltam mikor megütötték az iskolában,dulakodtak a "nagy fiúk" és eltalált az egyik a könyökével.Egyszer otthon észrevettem elmentünk a nőgyógyászhoz kb 15 éves voltam,a doki annyit mondott hogy majd felszívódik magától,"hogy fiatal lányoknál előfordul".Ekkor még jóval kisebb volt.Egy év múlva mikor már párkapcsolatban éltem és egy másik nőgyógyásznál jártam fogamzásgátlót iratni kifejezetten fel volt háborodva,hogy a másik nőgyógyász felírta,úgyhogy úgy jártam hogy nem írta fel a gyógyszert és elküldött mammographiára.Na ott félévente jártam uh-ra és második alkalommal vettek belőle mintát.Így kezdődött és 4 éven keresztül ment is így.Aztán idén család és munkatársak rábeszélésére,meg saját elhatározásból mivel szeretnénk nemsokára babát,gondoltam arra,hogy kivetetem.Nekem a nőgyógyász ajánlotta a sebész orvost,(Dr. Imre Domonkos/Szt.Margit kórház sebészet),NAGYON MEG VAGYOK elégedve a munkájával nagyon kedves volt velem végig tudta hogy első műtétem,nagyon rendes volt.Amennyire féltem az egésztől ha neadjisten sor kerülne egy másikra nem félnék már.Fájdalomcsillapítót egyetlen egyszer kértem akkor is csak azért mert este véletlen oldalra fordultam és kicsit fájt.Műtét után még 10 napig kellett injekcióznom magam véralvadásgátlóval,de az sem volt vészes.:)Remélem nem untattam senkit sem ezzel a hosszú levéllel,de úgy gondoltam így teljes a történet ;) Ha valakinek kérdése lenne bátran írjon!Sziasztok

#14 napraforgo21 2009. 08. 01. - 13:19:14

Sziasztok! Szia Cocorosie! Egy hét telt el a műtét óta,már nagyon jól érzem magam:)Végre eltudok fordulni oldara:D ;) Szerencsére a hőemelkedésem is elmúlt :d :d Voltam azóta kötözésen,azt mondta a doki,hogy szépen gyógyul :d :) yupiiii :d Pár nap és megyek varratszedésre:)És akkor megkapom a szövettani eredményeket is:) Remélem a biopszia jó eredményeket hoz neked:)Szorítok:) Egyébként te gondolkodtál hogy miért alakult ez ki??Én sokat gondolkodom erről.. Persze,megírom hogy kire bíztam magam:) Kitartás:)

#15 napraforgo21 2009. 08. 01. - 13:19:04

Sziasztok! Szia Cocorosie! Egy hét telt el a műtét óta,már nagyon jól érzem magam:)Végre eltudok fordulni oldara:D ;) Szerencsére a hőemelkedésem is elmúlt :d :d Voltam azóta kötözésen,azt mondta a doki,hogy szépen gyógyul :d :) yupiiii :d Pár nap és megyek varratszedésre:)És akkor megkapom a szövettani eredményeket is:) Remélem a biopszia jó eredményeket hoz neked:)Szorítok:) Egyébként te gondolkodtál hogy miért alakult ez ki??Én sokat gondolkodom erről.. Persze,megírom hogy kire bíztam magam:) Kitartás:)

#16 cocorosie 2009. 07. 27. - 19:18:55

hello! Szia napraforgo! Szuperjó, örülök, hogy túlvagy rajta és minden rendben! Én az altatáshoz nem ragaszkodom feltétlenül, dehát ahogy dönt majd a doki: ha altatás, altatás, ha helyi érzéstelenítés, akkor az (csak utóbbi szerintem kevésbé terheli le a szervezetet)! Biztos, hogy idővel múlni fognak a húzódások és a fájdalmak is, minden rendben lesz és napról napra jobb lesz és észrevétlenebb! Szeretnék már én is túllenni rajta. Dehát még csak holnap megyek biopsziát ismételni. Figyicsak, megpróbálnád mégegyszer elküldeni a sebész doki nevét, számát? Mert én nem kaptam tőled semmit, csekkoltam.. Hétvégén mondjuk volt némi zűr a netemmel, de hogy ennek van-e ahhoz köze, h nem továbbította a HáziPatika az én címemre, azt nemtom. Megpróbálnád mégegyszer? Légyszi! És másokat is kapacitálnék, hogy jelentkezzenek és írjanak, ha erre járnak és érintettek, vagy érintettek voltak valaha ilyen ügyben! Sokat segítenétek Nekem (is) tapasztalataitokkal, tanácsaitokkal! Köszi!

#17 napraforgo21 2009. 07. 25. - 18:54:43

Sziasztok! Kedves Cocorosie:) Megtörtént a műtét...azt mondta a doki minden rendben:)Csak egy napot kellett ott lennem a kórházban másnap jöhettem haza. Ébredés után éreztem egy erős fájdalmat,de kaptam fájdalom csillapítót és azóta is egész jól vagyok:)Bár az altatástól 2 napig hányingerem volt,most már rendesen eszem:) Most egy kisebb kötést kaptam és 6 nap múlva kell mennem kötözére. A doki annyit tanácsolt hogy ne erőltessem és vigyázzak hogy ne üssem be. Az alvással van némi gondom mert csak egy bizonyos testhelyzetben kényelmes.Melltartóval próbálkoztam de inkább nem teszem fel mert eléggé zavar még.Viszont megpróbálok nem nagyon nyújtózkodni,stb. Néha kicsit húzodik és fáj nem tudom ez normális e de gondolom igen... Remélem minden renden lesz és szépen gyógyulok:) És 2 hét múlva elfelejthetem ezt az egészet:) Megírom a doki nevét neked privátban:) Most megyek pihenni pihenni....

#18 cocorosie 2009. 07. 20. - 22:19:52

sziasztok, kedves Napraforgo, hello! Köszönöm, hogy írtál! Nekem is csináltak már biopsziát. Nem izgulok, már másodszorra fogják csinálni, ha olyan lesz, mint az első, akkor ki fogom bírni :) Remélem, hogy minden remekül fog menni és minden a lehető legjobban fog sikerülni! Neked is, és nekem is! Ne izgulj, azt nem szabad! Főleg, mert azzal nem vagy előrrébb! Túlleszünk rajta és utána hajrá ismét! Ne félj, kitartás! Persze, ha megadnád a sebész nevét, örülnék neki! Majd azt is írd meg, milyen a doki, jó? Köszönöm! És bizakodjunk!!

#19 napraforgo21 2009. 07. 18. - 23:37:58

Sziasztok! Kedves Cocorosie!Sajnos nekem is elérte a fibroadeomám a kritikus 2cm-t :( Magamtól vettem észre és ugy fordultam orvoshoz..(addig egyik nőgyógyász sem vizsgálta soha...pedig 18 éves korom óta járok..20voltam mikor először sor került rá az ÉN kérésemre)és ezután ultrahang,biopszia,szerencsére minden rendben.(biopszián nem volt időm elájulni mert nem tudtam hogy megcsinálják,nem volt időm izgulni..)Én is utána járással,hasonló műtéten áttesettekkel találtam egy orvost aki várhatólag jövő7en megműt.. Egyébként nekem azt ajánlották,hogy inkább műtsenek meg,minthogy benn maradjon..és,én is ugy érzem,hogy jobb lenne.Olvastam pár hozzászólást,és megoszlanak nagyon a vélemények :s Ígérem,hogy megírom neked az orvos nevét ha szeretnéd!! Nagyon izgulok.

#20 cocorosie 2009. 07. 17. - 19:44:11

sziasztok, szeretnék jótanácsot kérni azoktól, akiket már műtöttek fibroadenómával! Nálam is megállapítottak egyet ugyanis, s mivel addig növekedett, hogy túlhaladta a kritikus 2cm-es méretet, el kell távolítani. Most, nyár végén. Tudna nekem javasolni valamelyikőtök egy szuper sebészt? Ha tudom, hogy jó kezekben leszek, nem aggódnék annyira, mint amennyire teszi ezt az ember akkor, ha nem tudja bízhat-e abban, akinek az érzéstelenítője s szikéje alá fekszik. Szóval jó "fibroadenóma-specialistákat" keresek! Aki(ke)t jó szívvel tudtok ajánlani! Fontos lenne nekem nagyon, köszönöm!


  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: