Házipatika fórum: kezelhetetlen gyulladás - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2

kezelhetetlen gyulladás

#21 Caltex 2006. 09. 16. - 15:59:13

Tisztelt Doktor Úr! Itt olvasgatva az üzeneteket, látom nem vagyok egyedül. Bár valószínüleg én vagyok a legfiatalabb. Alig vagyok 16 éves, mégis azóta megvan ez a betegség amióta az eszemet tudom. Úgy egy vagy másfél éves koromban volt egy elég ronda gombás bőrfertőzésem, ami csak a pelenkás részen jelentkezett. Utána, úgy ovodás koromban jelentkezett egy enyhén sárgás kis mennyiségű folyás. Jártunk gynőgyógy.-i szakrendelésen évekig. 5 évesen bent feküdtem Pesten ezzel, a gyermeknőgyógyászaton. Miután hazajöttem, minden rendben volt közel egy hétig, majd újra kezdődött előről. Emiatt ki is szedték a manduláimat, mondván az okozza, de nem változott semmi a műtét után sem. Aztán nem foglalkoztunk vele, azt is mondták, hogy majd elnövöm. Aztán 13 évesen újra mentünk a tinédzserambulancia szakrendelésre. Itt is kenetet vettek, és gyógyszert adtak ami szintén csak kis ideig segített. Csakhogy ezalatt az idő alatt a folyás kimarta ott a bőrt és a nyálkahártyát, ami eléggé fájdalmas és szintén sok gondot okoz. Az utóbbi hetekben azonban rosszabbodott a helyzet. Egyre jobban sötétült a folyás. Már nem tudok mit csinálni, és kihez fordulni. Orvostól orvosig jártam, de senki nem tudott mit mondani. Úgy hallottam, hogy felmaródhat tőle a méhszáj és abból még komolyabb problémák alakulhatnak ki. Ha még nem alakult. Ha tud valamilyen tanáccsal segíteni, hálásan köszönöm.

#22 Törölt felhasználó 2004. 09. 13. - 08:47:41

Tisztelt Asszonyom! Amit Önnél tenni kell: a hüvelyt teljesen kifertőtleníteni, majd újratelepíteni a hüvely védelméért felelős tejsavbacilusokat. amit a férjénél tenni kell, az ondó mikroszkópos vizsgálata, ugyanis a tartós hüvelygyulladást olykor a partner tünetmentes prosztata-gyulladása tartja fenn. Amennyiben lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06 209 56 25 13. Megjegyzés: Az ondóvizsgálat és persze a nőgyógyászati vizsgálat terén sem tudom elfogadni más diagnózisát Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus HaziPatika.com Csoport

#23 2004. 09. 09. - 10:03:31

Tisztelt doktor úr! Ezzel kapcsolatban lenne egy pár kérdésem, mert nekem is nagy problémát jelent a kezelhetetlennek tűnő betegségem. Most már másfél-két éve tart nálam az állandóan visszatérő gyulladás. Fehér, darabos, savas váladék, irritáció, néha fehéres bőrfelszín. Urológiai problémák is jelentkeznek vissza-visszatérően. Nem hagytam kezeletlenül, folyamatosan járok venerológushoz és urológushoz is. Voltam hólyagtükrözésen (negatív), folyamatosan vizelet- illetve venerológiai vizsgálatokon, rengeteg tenyésztést végeztek. Ez idő alatt többféle baktériumot (Choli fajták, Ureaplasma) és Trichomonast is mutattak ki, a páromnál is. Antibiotikus kezelések (páromnál is) után viszont ugyanazok a tünetek mindig visszatértek, óvszerhasználat esetén is, és annak ellenére, hogy a kezelés alatt és után Floragyn hüvelytablettát alkalmaztam (bár ez enyhíti a tüneteket általában) és probiotikus tablettát szedek folyamatosan. Az utóbbi vizsgálatok sok-sok laktobacilust mutatnak, meg rengeteg fehérvérsejtet, vérzékenységet a méhnyaknál, de egyébként kórokozót nem képesek kimutatni. Kérdésem, hová forduljak, ahol esetleg fejlettebb diagnosztikai módszereket alkalmaznak (pl. DNS-vizsgálattal, bár nem értek hozzá), a hagyományos elkülönült mintavételeknél (tenyésztés x meg y baktériumra, gombára..). Most is magánklinikára járok és súlyos pénzeket fizetek a negatív eredményekért... :( Másik, hogy a partneremnél elegendő-e a vizeletvizsgálat és húgycsőből vett minta, vagy sperma-vizsgálatra van szükség? Van-e olyan hely, ahol megoldható a hétvégi vizsgálat és laborvizsgálat? A laktobacilus-injekció kúra jelenthet-e megoldást olyan esetben, amikor egyébként elegendő laktobacilus van a hüvelyben? Elnézést, hogy ennyi kérdéssel állok elő, de ez már régi problémám és sok orvost próbáltam... előre is köszönöm válaszát.

#24 Törölt felhasználó 2004. 07. 26. - 15:41:29

Tisztelt Asszonyom! Ez úgy lehetséges, hogy mégis teherbe esett. Az orvos csak valószínűséget jelenthet ki, de 100%-ot csak a Teremtő mondhat. Nos, remélem nem elkeserítő a lelet. A terhesség kihordásának egyetlen veszélye a méhnyakelégtelenség, ezirányba a középidőtől rendszeresen ellenőrizni kell. Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus HaziPatika.com Csoport

#25 2004. 07. 23. - 09:03:29

Tisztelt Doktor Úr! Pár hónappal ezelőtt már írtam Önnek. Akkor a P4-es citológiám és méhszájsebbel kapcsolatban írtam Önnek. Ez a problémám, hál' Istennek jól oldódott meg, sikerült időben megoperálni és nem volt rosszindulatú a szövettanom sem. :) Most viszont az a gondom,hogy az operációt követően (áprilisban volt), májusban rendesen megjött a menstruációm, vérzéssel görcsökkel.AZtán júniusban már 5 nap késéssel és pár napig tartott (3-4 nap) szinte görcs nélkül, és most júliusban már megint 2 napot késik. A párommal nem védekeztünk és megcsináltam két tesztet és mindkettő azt mutatta, hogy pozitív. Ugyanakkor az operációt követően az orvosom azt mondta, hogy természetesen úton teherbe essek, szinte minimális az esélye, mert a műtét során elég nagy darabot kellett kivágni. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges,hogy a műtét miatt a teszten ilyen eredmény jöhet ki? Már bejelentkeztem orvoshoz vizsgálatra, de addig is örülnék a válaszának. Köszönettel

#26 Törölt felhasználó 2004. 04. 20. - 08:43:02

Extatinak: Tisztelt Asszonyom! A hüvelygyulladás állandósulása általában két okra vezethető vissza: 1. Az antibiotikus kezelések után nem állítják helyre a hüvely normális védekezőkészségét, így a hüvely tartósan védtelen marad. 2. Nem vizsgálják meg a férj ondóját, jóllehet sokszor a partner pl. prosztata-gyulladása tartja fenn a folyamatot. Betegségének megoldása speciális ismereteket igényel. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06 209 56 25 13 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus

#27 Törölt felhasználó 2004. 04. 20. - 08:41:14

Tisztelt Asszonyom! A P4-es citológia rosszindulatú folyamatra utal. a méhnyakrák ma már igen nagy %-ban gyógyítható. A felépülés ideje azonban a daganat kiterjedésétől ("stádiumától") függ. Előrehaladottabb esetek olykor két évig is eltartanak, míg a legkoraibb "0" stádiumú karcionóma legkésőbb 6 hét alatt meggyógyul. Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus

#28 2004. 04. 20. - 07:32:59

Kedves Extati! Olvasom a problémád, és olvasom még sok helyen ugyan ezt. Télleg ennyi nőnek ugyanez a problémája? Valóban ennyire megfoghatatlan ez a betegség? :( Én is ezzel küzdök már jópár éve. Orvostól orvosig, gyógyszertől gyógyszerig, végleg még nem sikerült meggyógyulnom. A leleteim persze negítvak. Papíron egézséges vagyok. Viszont a tüneteimtől, a nőgyógyászom is megrémül t legutóbb. Megkaptam a mumus diflucan gyógyszert. Megvárom az eredményt, és ötvözöm az összes tanácsot, amit eddig kaptam. Tegnap sikerült egy olyan lánnyal beszélnem, aki kigyógyult hasonló tüneteiből (milyen ritka). Egy virológus tanácsára keresték fel párjával a fogorvost. És lám-lám mindkettőjüknek ínygyulladása volt. Kezelték őket, és azóta semmi probléma nem merült fel a lánynál. Remélem egyszer én is megtalálom az okát a visszatérő betegségemnek. Kívánok neked is szebb, egézségesebb napokat. Berta :)

#29 2004. 04. 19. - 12:19:46

Tisztelt Doktor Úr! Két hete orvosom diagnosztizált nálam egy masszív méhszájsebet.A citológia eredménye p4, lett így méhszájműtétre előjegyeztek. Kérdésem az lenne, hogy mennyi az esélyem a teljes felépülésre,milyen utóhatásai lehetnek a műtétnek, és meddig tart a felépülés. Köszönettel, egy rémült fiatal

#30 2004. 04. 06. - 14:07:22

Tisztelt Doktor Úr! Fél éve hüvelygyulladásom van,kaptam rá kenőcsöt,kúpot,de nem használ csak 1-2 hétig múlnak el a tűnetek Párommal kisbabát szeretnénk..Az lenne a kérdésem,hogy ez lehetséges-e,ha igen van-e valamilyen következménye a kicsire?? Válaszát előre is köszönöm!

#31 Törölt felhasználó 2004. 04. 05. - 10:53:39

Kedves Monika! Az Ön esetére is illik Elek doktor alábbi jó tanácsa: "A hüvelygyulladás nem kezelhető eredményesen anélkül, hogy a hüvely normális védekezőkészségét, vagyis a hüvely normális tejsavbacilus-flóráját helyre nem állítják. Ha jól értem a panaszát, ez Önnél nem történt meg. Olykor szüksége lehet a férj ondójának mikroszkópos vizsgálatára is, mert lehet, hogy pl. egy idült prosztata-gyulladás formájában, nála van a probléma. Ezt persze Interneten keresztül nem lehet pontosan elkülöníteni, viszont, ha lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06 209 56 25 13" Megjegyzés: a fogamzásgátló tabletta nem okozhat ilyen jellegű gondokat. Üdvözlettel: HáziPatika.com szerkesztösége

#32 Törölt felhasználó 2004. 04. 05. - 10:49:35

Kedves Magdolna! Tisztelt Asszonyom! Ha P3 a citologiai lelete, de gyulladás nem mutatható ki illetve gyulladás elleni kezelesekre nem reagál, azt komolyan kell venni. Ilyenkor jon szóba a mehszáj kup alaku kimetszése (conisatio), melynek soran az eltávolitott szövetrész szövettani vizsgálata tisztázza a diagnozist, es meghatározza a tovabbi kezelest. Mivel a citologiaja nem erte el a P4-et valoszinű, hogy Nullstadiumu rosszindulatú elfajulassal állunk szemben. Csupan a kup alaku kimetszéssel is tökeletesen gyogyul az esetek többsegeben. A műtetet először negyedévente, majd évente megismételt citologiai vizsgalattal lehet nyomon követni. Ha a citologia tartosan negativ marad, gyogyultnak tekintjük. Ha visszater a P3, akkor a méh eltávolitására is szükseg lehet a gyógyulashoz. Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülesz-nőgyógyasz szakorvos, humangenetikus

#33 2004. 04. 04. - 11:11:12

A problémám fél éve kezdődött, fehér folyassal fordultam a nőgyógyászomhoz. Az mondta vmilyen fertőzésem van, és kúpot irt föl, mikorra vissza kellett mennem kontrollra minden elmúlt (v tünetmentes lett), de egy-két héten belül mindig kiújult a problémám. Rengetegszer visszamentem az orvosomhoz, de mindig minden ugyanúgy történik: kúp, tünetmentesség, kiújuló probléma. Nem lehet ezt rendesen meggyógyitani? Okozhatja ezt a fogamzásgátló tabletta szedése? Kérem segitsen.

#34 2004. 03. 30. - 14:09:56

Evek ota a citologia eredmenyem P3,vagy P0. GYulladas csokkento kupot gyogyszert kapok az orvosomtol.HPV virust nem talaltak a kenetben. Kaptam a huvelyflora hejreallito kupot is. Megis amikor ellenorzesre megyek kb.3honaponkent, ujra P3 a citologia. Hazaseletet nem elek, igy az ujra fertozodes ezen modja kizarva.Felek hogy egyszer P4 eredmenyt kapok,es esetleg keso lesz.Szeretnek tanacsot kerni,mit tehetek magamert.

#35 Törölt felhasználó 2004. 02. 03. - 10:58:37

Tisztelt Asszonyom! A hüvelygyulladás nem kezelhető eredményesen anélkül, hogy a hüvely normális védekezőkészségét, vagyis a hüvely normális tejsavbacilus-flóráját helyre nem állítják. Ha jól értem a panaszát, ez Önnél nem történt meg. Olykor szüksége lehet a férj ondójának mikroszkópos vizsgálatára is, mert lehet, hogy pl. egy idült prosztata-gyulladás formájában, nála van a probléma. Ezt persze Interneten keresztül nem lehet pontosan elkülöníteni, viszont, ha lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06 209 56 25 13 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus

#36 szabozol 2004. 01. 31. - 17:38:09

A problémám az, hogy évek óta orvostól-orvosig járok,de egy sem tud meggyógyítani!Bakteriális v.parazita fertőzés,talán?!Az egész gyógyszertárat felírták többször az évek alatt de még soha nem gyógyultam meg.Krémek, kúpok,gyógyszerek!!!Azt mondták már jól vagyok,még helyreállítják a hüvélyflórát és egészséges leszek!Természetesen nem volt elég!Már szégyenlek orvoshoz fordulni,azt mondják ez már lehetetlen!Mit csináljak,hová menjek?Köszönettel:1 évek óta szomorú két gyermekes asszony


  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: