Házipatika fórum: Endometriosis - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 78 Oldal +
 • « Első
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • Utolsó »

Endometriosis

#81 krokodil 2012. 04. 10. - 09:18:44

Köszönöm kérdésedet de sajnos hónapról hónapra rosszabb erős fájdalmak két menszesz közötti félidőben erős alhasi és hátfájások. de én saját döntésből kezeletlen vagyok mert az orvosom azt ajánlotta ha akarunk egy második babát akkor annak most van itt az ideje. Úgyhogy most megint a baba projekt!Megint u.a előröl ami azt jelenti hogy teherbe esést elősegítő vitamin. És ha minden rendben akkor jön a végleges megoldás az endora mert sajna ez az egyetlen megoldás hogy injekcióval megszüntetik a menszeszt.És higgyétek el ez az egyetlen gyógyszer rá nem a fogamzásgátlók!Mert azt ugye tudjuk hogy az endo a menszesztől alakul ki!!! Szép napot mindenkinek és sok kitartást!

#82 krokodil 2012. 04. 10. - 08:32:55

Szia Ebben igazat kell hogy agyak hogy ez az egész egy nagy szar!!! Megkérdezhetem, hogy te is szeretnél gyereket vagy csak endod van?

#83 keyomarti 2012. 04. 10. - 08:20:21

És te most hogy vagy ? Nőgyógyászatilag minden rendben ? (krokodil)

#84 keyomarti 2012. 04. 10. - 08:19:01

Szia! Igen, tudom. De akkor talán máshogy kéne fogalmazniuk a dokiknak? Tehát, felmerül a gyanú, hogy endója van.. vagy mittomén. Sejtés-gondolat lehet, amit aztán a műtét után igazolnak. De ilyet is olvastam: Babát szeretnék endometria Kedves Dr. Úr!! 34 éves vagyok elmentem két nőgyógyászhoz az elmúlt két hétben az egyik orvos eredménye: Az ultrahangvizsgálatkor ezt állapította meg: petefészek follicularis cysta. Elküldött vérvételre: CA125-re az eredménye 74,9 lett, csokoládé cysta : endometriát állapított meg. A másik nőorvos eredménye: UH: uterus 40*36mm,endometr.:6mm; jobb ovarium:39*31mm kp echogenitású folyadék tart. képlet. dg.: cysta ov(endometritika). Biztos, h az van nekem? Ez az fajta cysta a terhesség alatt felszívódik? Azt javasolták, h próbálkozunk szorgalmasan. Mit tehetek, nagyon szeretnék babát? Van-e rá esélyem még.. Milyen lehetőségeim vannak? Előre is köszönöm.. és a válasz: Tisztelt Kri! Mindkét orvos szerint petefészek endometriosisa van. Ezen betegségre jellemző, hogy nehezíti a teherbe esés esélyét. Ha a petefészekben van, akkor esetleg lehet a kismedence egyéb területein is. Ha ezeket műtétileg precízen eltávolítjuk, akkor a teherbe esés esélye jelentősen növekszik. Intézetünkben ezen eljárásokat endoszkópos lézer sebészeti eljárással szoktuk általában végezni. Az alábbi weboldalon részletesebben is olvashat a betegségről. Ugye van még a Ca125, de ezen kívül más nagyon nincs; és szerintem ezt sem kéri minden orvos, sajnos. Na mindegy, a lényegen nem változtat; szar ez így is meg úgy is.

#85 krokodil 2012. 04. 10. - 07:32:30

Szia! Semmi gond hogy közbeválaszolsz. Csak ha a betegséggel tisztában vagy akkor ugye azt is tudod hogy az endot nem lehet ultrahanggal megállapítani.Lehet akármilyen profi az orvos.Sajnos!!!

#86 keyomarti 2012. 04. 09. - 10:51:36

Szia! (bocs, hogy közbeválaszolok) Azt írta, uh - nyilván hüvelyi ultrahang; ...arra gondolsz, hogy lehet ezt megállapítani egy "sima" uh-val? Mert ugye mindig azt mondják, hogy a szövettan igazolja. Annyiban nem értek egyet, hogy aki tényleg profi és látott már több mint egy endós uh-s képet az tudja, hogy mi az ott. Szép is lenne, ha mindig laparral kéne benézni, hogy most van vagy nincs.

#87 krokodil 2012. 04. 09. - 08:50:21

Szia katviki! Én krokodil vagyok!Csak egy kérdésem lenne?Ha van időd kérlek válaszolj mert igen kíváncsi lennék valamire! Mégpedig arra, hogy az orvosod milyen vizsgálatot végzett hogy megalapította, hogy még ott van az endot nálad?

#88 sazi14 2012. 04. 06. - 23:38:08

Ja és Lányok, azt tudnotok kell, hogy az endósok elsőbbségi időpontot élveznek - elvileg - ez a Kaáliban jól működik, de így is egy két hónap... tehát érdemes időben jelentkezni, ha valaki eldönti, mert lehet olyan is, hogy időközben megszorítják - "odafentről vezérelve, a Duna-partról" - a tb-s kezeléseket, és akkor bukta, mert anélkül nem áll meg fél millió forintból sem!!! Endósok mérlegeljétek lombiknál, hogy a hormonkezelésnek rizikója van (nem csak endósoknál egyébként) csak én azt buktam be, hogy az endó és a túlstimuláció tünetei erősen hasonlóak, és mire rájöttem, hogy valami nem stimmel, addigra már megvolt a baj. Aktív endóval, cisztával kész "öngyilkosság" belevágni, tehát nagyon legyetek körültekintőek és érdemes "jó" helyet választani. Győrbe amúgy járnak még Debrecenből is és Pestről is nagyon sokan, emiatt hosszú is a várólista, istenítik nagyon a helyet, nekem is jó tapasztalatom van a túlstimu ellenére is, de nagyon járjátok körbe a dolgot!!! Pécsről is csupa jót hallani, nem is drága és ha jól tudom várólista sincs, vagy minimális... Ezek a meddőségi központok mindenesetre pénz- és sikerorientáltak, futószalagos a rendszer és az egészből tulajdonképpen egy kis szeletet ragadnak ki, tehát mindenképpen legyen mögöttetek egy "saját, kéznél lévő" nőgyógyász, mert szükség lesz rá!!! (A "szart majd Ő takarítja...") Ezzel senki kedvét nem akarom elvenni, sőt azt kell, hogy mondjam egy csodás élmény a sikertelenség és a szenvedés ellenére is, az élet és a biológia tényleg csoda és klassz dolog, ahogy közel kerülsz és része vagy egy elérhetetlennek tűnő csodának és sokszor elhiszed, hogy ez tényleg sikerülhet, tehát amennyit elvesz, annyit ad is. Ezeket csak azért írtam le, mert mi is nyilván "vakon" mentünk bele, hál' Isten nem volt a környezetünkben senkinek ilyenje, de azért jobb így, hogy az ember ha csak nagyon nagyjából és távolról is, de tudja, hogy mire számíthat és tudja, hogy nem egy fáklyás menet! HAJRÁ én szurkolok mindenkinek és csak pozitívan és bizakodóan, nagyon jó eredmények vannak manapság már!!! Puszi jó éjt!

#89 sazi14 2012. 04. 06. - 23:24:56

Sziasztok! A lombik árak meddőségi központoktól és tb támogatottságtól függenek, mi a győri Kaáliba járunk, ott van vizsgálat amiért fizetni kell és van, amit támogat a tb - ezek többnyire a már elindított protokoll utáni vérvétel és uh, amúgy a gyógyszerek tb-s ciklusban 150ezer ft körül vannak, de ez is attól függ, hogy hogy reagálsz, milyen gyógyszer kell és mennyi adag... tehát ez egy kb. ár. A konzi és a vizsgálatok olyan 10-15ezer / db áron vannak, de sok leletet vihetsz és megcsináltathatod itthon tb-re, de akkor az időt is bele kell kalkulálni, mert ami ott megvan 2 óra alatt az itthon sztk alapon 2 hét, tehát érdemes előre informálódni, hogy milyen vizsgálatokat kér a központ és ezeknek frisseknek kell lenniük! Nem egyszerű, konkrétabban válaszolok ha van kérdés és én csak a győri Kaáliról tudok nyilatkozni, hogy ott mi mennyi és mit kérnek... Üdv Sazi

#90 keyomarti 2012. 04. 06. - 11:26:48

http://www.versysclinics.com/araink Itt a honlap, nyilván mindenki számára elérhető árakkal... :( :(

#91 keyomarti 2012. 04. 06. - 11:21:35

Lányok! Ezt a cikket találtam, .. nyilván nem újdonság már számunkra, de másnak lehet, hogy az. A végén érdekes felhívás van, miszerint : INGYENES KONZULTÁCIÓ A Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet minden endometriózisban szenvedő nő számára ingyenes konzultációs lehetőséget biztosít 2012. április 30-ig. Bejelentkezés telefonon lehetséges a klinika honlapján látható telefonszámon. bemásoltam, ha valakit esetleg érdekel! Márti

#92 essz0522 2012. 04. 03. - 19:00:58

Igaz, nekem még messze van ez a dolog, de kíváncsi lennék (és szerintem nem csak én), hogy milyen árak vannak. Sazi, nektek mennyi volt így az első lombik?

#93 katviki 2012. 04. 03. - 14:33:25

Sziasztok! Hát hazatértem a nagy beszélgetésről. Volt egy ultrahangom, és utána megjegyezte, hogy nemsokára vagyis hamarabb fog a vérzés jelentkezni, és, hogy még mindig ott van az a 3mm-es endo, és a policiszta...majd pedig megkérdezte, hogy akarunk-e a férjemmel gyereket. Igen volt a válasz, majd pedig egy névjegykártya a kézbe, irány a Kaáli, mert nem tud többet tenni....elkeseredtem...május 23-ára kaptunk időpontot,előtte minden orvosi vizsgálatot, amit lehet meg kell csinálni. Kaptam egy árlistát, és azt az egyet nem értem, hogy akkor minden ultrahangnál stb. kell fizetnem? Nagyon bízom benne, hogy összejön a pénz, és persze el tudjuk kezdeni,mert nagyon várjuk már a baba érkezését.Köszönöm a bíztatásokat.

#94 sazi14 2012. 04. 02. - 11:16:37

Sziasztok! Rég jártam erre, egy hetet kórházban töltöttem a lombik miatt túlstimuláltak/vagyis inkább túlstimulálódtam. Majd ha javul a helyzet és lesz erőm akkor írok mindenkinek, mert azért lesz mit... Érdekes dolgok vannak itt felvetve... Üdv az újaknak, sajnálom, hogy ennyire nő a fórum létszáma, mert az azt jelenti, hogy sokan vagyunk ezzel a bajjal, bár ez nem titok, viszont jó, hogy beszélünk róla és megosztjuk egymással a tapasztalatokat. Valaki kérdezte a lombikot, hát nem egy fáklyás menet, ahogy azt már korábban is írtam, tegyél fel konkrét kérdéseket és igyekszem megválaszolni, hogy mégis mire vagy kíváncsi, mi érdekel... Üdv mindenkinek! Sazi

#95 essz0522 2012. 03. 31. - 19:31:03

Kedves KatViki! Én Debrecenbe járok, jelenleg a meddőségin is Sápy doktor kezel. De ismerek olyat, akit ő műtött. Csak jót hallottam róla, kedves, segítőkész. A kezelés közben nem nagyon kérdezget, hiszen nincs miről... A gyógyszer dolgozik, mi várunk :) Drukkolok, írj a találkozás után, hogyan tovább. Üdv.: Essz

#96 krokodil 2012. 03. 31. - 08:52:50

SZIA KEYOMARTI! ELŐSZÖR IS KÖSZÖNÖM A GRATULÁCIÓDAT! AZT HISZEM HOGY EGY KICSIT FÉLREÉRTETTÉL ENGEM ÉN NEM IS AZT JAVASOLTAM MINDENKINEK HOGY MOST AZTÁN PATANY AUTÓBA ÉS IRÁNY KÜLFÖLD HANEM CSAK AZ ÉN TAPASZTALATOMAT MONDTAM EL HOGY ITT MI AZ ELJÁRÁS! ÉN CSAK ABBAN PRÓBÁLTAM SEGÍTENI HOGY EZ ITT TELJESEN MÁSKÉPPEN VAN ITT NEM AZ AZ ELSŐ HOGY MŰTÉT AZTÁN LOMBIK HANEM PRÓBÁLNAK ALTERNATÍVÁKKAL SEGÍTENI.TEHÁT HOGY TERMÉSZETES ÚTON ESS TEHERBE. ABBAN VISZONT TELJESEN EGYETÉRTEK VELED HOGY 20 ÉVESEN MÉG HOVA SZÜLJÖN AKI MÉG NEM AKAR. DE VISZONT AZ ORVOSNAK IS TELJESEN IGAZA VAN MERT HA MŰTÉT ALATT LEPUCOLTÁK EGY PICIT AZ ENDOT AKKOR NAGY AZ ESÉLY RÁ HOGY TEHERBE ESS ÉS AZ IS IGAZ HA VÁRSZ ÉS SZEDSZ MINDENFÉLE GYÓGYSZERT AKKOR SAJNA NAGYON SOKADIK PRÓBÁLKOZÁSRA VAGY EGYÁLTALÁN NEM LEHETSZ TERHES. ÉN MIKOR BENT VOLTAM A KÓRHÁZBA BESZÉLGETTEM EGY NÖVEL ÉS A LÁNYÁT IS MŰTÖTTEK UGYAN ILYEN PROBLÉMÁVAL NEKI IS AZT MONDTÁK HOGY LEGYEN Ö NEM AKART IGAZ SE BARÁT SE FÉRJ HÁT ÍGY UGYEBÁR NEHÉZ. ÍGY Ö INJEKCIÓS KEZELÉST KAPOTT.EGY ÉVRE RÁ MEGISMERKEDETT VALAKIVEL ÉS ELDÖNTÖTTÉK HOGY SZERETNÉNEK GYEREKET DE MÉG MINDIG SEMMI MÁSFÉL ÉVE PRÓBÁLKOZNAK.EZ ÍGY IGAZ HA NINCS MENSZESZ AKKOR NINCS ENDO.A LEGUTOLSÓ KÉRDÉSEDRE SZERETNÉK VÁLASZOLNI:KÉRLEK EZ EGY ÖRDÖGI KÖR .A SZÜLÉS UTÁN JÖN A KÉRDÉS MÉG SZERETNÉL GYEREKET VAGY NEM HA IGEN ÉS KI NE SZERETNE 2 GYEREKET MERT UGYE EGY GYEREK NEM GYEREK DE UGYE AZÉRT LEGTÖBBEN ÚGY VAGYUNK VELE HOGY PERSZE DE NEM RÖGTÖN ÉS AKKOR KEZDŐDIK MINDEN ELŐRÖL.HA VÁRSZ ÉS KAPOD A KEZELÉST AKKOR KI TUDJA ÉVEK MÚLTÁN LESZ E VALAMI EREDMÉNY A LOMBIK PROGRAM DRÁGA TEHÁT MOST VAGY SOHA CÍMSZÓ ALAPJÁN.ÉS IGEN A SZÜLÉS UTÁN KEZDÖDIK MINDEN ELŐRÖL . A SZÜLÉSTŐL SZÁMÍTOTT IDŐ AZ ÚGY NÉZ KI HOGY AMÍG SZOPTATSZ LEGTÖBB EMBERNÉL NINCS MENSZESZ TEHÁT NINCS SEMMI BAJ ÉS AHOGY VISSZATÉRT A MENSZESZ ATTÓL KEZDVE EGY ÉV A MEGTERMÉKENYÜLÉS NAGY VALÓSZÍNŰSÉGE SAJNOS IGEN RÖVID IDÖK VANNAK EZEKRE AZ ELDÖNTENDŐ KÉRDÉSEKRE! HÁT REMÉLEM HOGY TUDTAM SEGÍTENI A VÁLASZOMMAL! ÉN CSAK MÉG EGYET SZERETNÉK HOZZÁFŰZNI.ÉN IS EBBEN A CIPŐBEN JÁRTAM IGAZ MIKOR KIDERÜLT 28 ELMÚLTAM ÉN IS MI IS SOKAT GONDOLKODTUNK RAJTA A PÁROMMAL NEM VOLT KÖNNYŰ VÁLASZTANI DE HIDD EL HA MEGLÁTOD ÉS A KARODBAN TARTOD EZT A KIS CSÖPPSÉGET EGY PERCET SEM FOGOD BÁNNI HOGY ÍGY DÖNTÖTTÉL MERT JÓL VIGYÁZZ LEHET HOGY NINCS MÁSODIK ESÉLY!!! ÉS HA BELEGONDOLSZ HÁNY EMBER SZERETNE GYEREKET ÉS NEM LEHET ÉS NEKED MEG VOLT ANNO AZ ESÉLYED ÉS ELSZALASZTOTTAD KÉSŐBB NAGYON FOGOD BÁNNI!!!A MÁSIK DOLOG EGY GYEREK SOHA NEM JÖN MEGFELELŐ IDŐPONTBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#97 keyomarti 2012. 03. 31. - 06:18:08

Szia bobebbh1! Én már évek óta nem szedek fogamzásgátlót; így nem tudok erre válaszolni. Anno nekem a fogamzásgátlótól sem volt semmi bajom, erre emlékszem; normális, beállt menses, stb. Szóval nem tudom... kérdezd meg a dokidat, de én azt tudom / úgy tudom, hogy a Visanne magában nem fog.gátló. Nyilván ennek is van mellékhatása, réges-régen már írtam erről; de ezt is meg lehet szokni, vagy ha annyira nem jön be akkor ugye nem kell szedni. De nálad ez miért merült fel? Csak fogamzásgátlót akarsz váltani? Vagy endó ellen? Esetleg ha úgy gondolod, akkor javaslom a nők lapján a szakértők oldalt; azon belül az én orvosom dr. Fülöp István ott lehet neki írni, esetleg megkérdezheted. Pár napot kell várni a válasszal. Remélem valamennyit tudtam segíteni! Szép napot, M

#98 keyomarti 2012. 03. 31. - 06:11:36

Szia krokodil! A barbár módszer nálam a GNRH. De mindenkinek más a vélemény, sokan bevállalták és bevállalják mert nem tudnak például a Visanne-ról. Én annak idején nem kértem a fél éves GNRH-ból, utána persze szenvedtem is a menstruációtól de aztán elkezdtem szedni - akkor még újnak számító gyógyszert - és azóta semmi probléma. Nyilván minden más külföldön, de én meg szerintem a többiek sem fognak külföldre menni - de olvastam már olyat, hogy a lányok kijárnak Bécsbe. Igen, itt ez van a műtét után: GNRH javasolt, illetve megkérdezik, hogy mit akarsz. 1) szeretnél gyereket 2) nem szeretnél ha igen máris mondják, hogy menjél lombikra; valahol esélyt sem adnak arra, hogy te spontán teherbe ess; vagy mondjuk próbálkozz alternatív módszerekkel (mint tudjuk az orvosok ebben nem nagyon hisznek) (arról most nem is beszélek, hogy tele van az ország jobbnál jobb meddőségi klinikákkal, rengeteg meddő nő és férfi; és hát naná, hogy ez nagy biznisz) és ha nem : akkor mondjuk - nálam ez volt; elkezdtem szedni a Visanne-t. Tehát ebben egyetértek veled hogy a menses kihagyása a megoldás, mert amióta nincs vérzésem azóta nincs is semmi bajom,semmi fájdalom. Viszont, amit nagyon nem szeretek; hogy x évesen és általában fiatal lányokról van szó; hogy gyerek egyből. És mi van ha én nem akarok 20 évesen gyereket de az orvos azzal rémisztget, hogy márpedig most kell, mert nagyobb rá az esély? Egy kicsit hülye helyzet .... Másrészt, nem egy olyan történet van, hogy hiába lett terhes - megváltozott hormonállapot - akkor is kiújult az endok, vagy akár a terhesség végén egyből. Tehát, ott is akkor mi a megoldás? És utána? Mármint tényleg terhes leszek, szülök - és kezdődik elölről??? A gyógyszer nevét köszönjük, kislányodhoz gratulálok! köszi a hozzászólást és minden jót! M

#99 keyomarti 2012. 03. 31. - 06:01:30

Sziasztok! Nem számítottam ennyi "új" hozzászólásra. KatViki, én nem ismerem a debreceni részt; a fórumról talán nomicica járt oda; vagy talán Egerbe már nem emlékszem. Látom te is megkaptál minden jót :s és akkor most lombikkal próbálkozol. Miért félsz? Mitől? Biztosan mindent alaposan el fog mondani hétfőn, ha nem akkor kérdezz rá. Lombik témában sem tudok hozzászólni, most Sazi volt - ezt alább olvashattad. A túlsúllyal kapcsolatban: általában javasolják, hogy fogyj le akkor könnyebb lesz. Majd ha voltál az orvosnál, utána írd meg mit tapasztaltál! Addig is szép hétvégét! M

#100 bobebbh1 2012. 03. 30. - 20:46:06

Kedves Keyomarti új vagyok a fórumon. Írtál a Visanne nevű gyógyszerről. Azt szeretném kérdezni, hogy tudsz-e esetleg arról valamit, hogy mellékhatásait tekintve ez a jobb, vagy a fogamzásgátló? Én 3 éve szedek fog.gátlót folyamatosan, kihagyás nélkül. Van erről valami infod esetleg? Eddig nem is hallottam erről a gyógyszerről sajnos, de megkeresem akkor az orvosomat Pécsen, csak gondoltam, hátha tudsz valami infoval segíteni előtte. Köszi Böbe


 • 78 Oldal +
 • « Első
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: