Házipatika fórum: Februári fogyiklub - kezdőknek és visszaesőknek - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 11 Oldal +
 • « Első
 • 9
 • 10
 • 11

Februári fogyiklub - kezdőknek és visszaesőknek

#201 2003. 02. 03. - 08:05:40

Kattanj ide: http://www.hazipatik...s?forum=zsanett

#202 2003. 02. 03. - 07:08:27

Lehet, hogy én vagyok a béna és nem találok semmi adatot Zsanettról, de speciel engem érdekelne, hogy hány kilóról kezdte a fogyit és hány centi magas. Ha valakit tudja írja meg. Köszi, Sibyl

#203 2003. 02. 03. - 06:49:16

Sziasztok! Most úgy vagyok a fogyóval, mint régebben a cigivel. Minden hétfőn megfogadom, hogy most új életet kezdek, de valami közbe jön. A cigit szerencsére abbahagytam (3 éve), de azóta a kilókkal küzdök. Az első fogyim persze szuper volt. 5 hét alatt lement 9 kiló. Mikor volt az már??? Azóta rámjött 20 kiló, és sehogy nem tudok tőle szabadulni. Mi lesz szülés után velem? Most a Norbit próbálom ki. Ha lemegy az első 8-9 kiló utána a torna sem lesz megerőltető. ami nagyon sok erőt ad, az mások sikere. Akinek van sikertörténete írja le, hogy erőt adjon. Köszi, Sibyl

#204 eriki 2003. 01. 28. - 10:46:07

...Koplalás és igen kis energiatartalmú diéták A koplalás vagy "0"-diéta csak orvosi ellenőrzéssel alkalmazható. Ilyenkor a szervezet nagy mennyiségben veszít vizet (a benne oldott ásványi anyagokkal és vitaminokkal együtt). A szervezet általában alapanyagcsere-csökkentéssel védi magát, amely akár a 20-25%-ot is elérheti. Ennek következménye az, hogy ha a koplalást szigorú diéta váltja fel, akkor is napi kb. 1 kg testtömeg-növekedés tapasztalható! A "0"-diéta esetén gondoskodni kell arról, hogy esszenciális aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok stb. jussanak a szervezetbe, mert egyébként szívizomrost-károsodás, szívritmuszavar, köszvényes, veseköves és pszichés tünetek jelenhetnek meg.

#205 eriki 2003. 01. 28. - 10:45:28

...Egyéb Idetartozik a testkontroll által ajánlott program, amelynek osztott étrendre vonatkozó tanácsait a tudományos vizsgálatok nem igazolták. A testkontroll által ajánlott étrendek többsége fehérje-, vitamin- és ásványianyag-hiányos. A Maradj fiatal és élj tovább! elnevezésű diéta a napi 1200 kcal energiafelvétel felét fehérjével fedezi. Van a kúrában csukamájolaj, növényi olaj és sörélesztő is. Hátránya a nagy fehérjetartalom, amely magas húgysavszintet, következésképp köszvényt vagy köszvényes rohamot válthat ki az erre hajlamos egyénekben. Az Edd a háromszorosát! kúrának az a lényege, hogy legalább 6000 kilokalóriányit eszik a "fogyókúrázó" naponta, s ettől egy idő múltán undor lép fel, amely hirtelen fogyásra vezet. A kérdés csak az: addig mennyit szedett fel még magára a "fogyókúrázó"? Mindezek a diéták, fogyókúrás receptek tudományosan nem megalapozottak. Az esetek többségében rövid távú eredmények elérésére alkalmasak, minthogy a diétát képtelenek tartani a fogyókúrázók, ráadásul idővel újabb súlyfelesleget szedhetnek magukra. A sikertelenség ugyanakkor lelki problémákat idézhet elő. Az említett diéták java része azon alapul, hogy valamely tápanyagféleségen kívül a többit kizárjuk az étrendből, s emiatt az egyoldalú fogyókúra egy idő múltán teltségérzést vált ki a fogyókúrázóban, ezért kevesebbet eszik. Ha ilyen fogyókúrázóval akad a dietetikusnak dolga, fel kell hívnia a figyelmét arra, hogy nemcsak tudományosan indokolatlan diétát folytat, hanem az egészségét is károsítja. Mégpedig azzal, hogy az étrendje fehérje-, vitamin- és ásványianyag-hiányos, esetleg zsírokban gazdag (koleszterinszintet emelő).

#206 eriki 2003. 01. 28. - 10:44:08

...Gyümölcsdiéták Az almakúra során naponta hat alma fogyasztható. Minden tápanyagból hiányt szenved az alkalmazója. Az ananászdiéta napi 2-4 kg ananászból áll, ezenkívül kevés hús és hal fogyasztható. Néhány napnál tovább ez sem alkalmazható. A szőlőkúra során napi 3 kg szőlő ehető. E diéta elégtelen fehérjefelvétellel és energiagazdagsággal jár. A diódiéta során teljesen fehérjehiányos, ugyanakkor zsiradékokban gazdag az étrend (a tejszín fogyasztását azonban engedélyezi). Ivókúrák A 2-2,5 l sörből álló sörkúra nem ajánlható. Ugyanez mondható a bor- és kenyérkúráról, amely napi 8 dl fehér, száraz borból és egy zsemléből áll. A tejkúra során napi 2 l (2,8%-os zsírtartalmú) tej fogyasztható. Vas-, vitamin- és rosthiányos állapotot okozhat.

#207 eriki 2003. 01. 28. - 10:43:13

...3. csoport (szénhidrátdús diéták) A Pritkin-féle diéta nyers vagy párolt zöldségfélékből álló, húst és sajtot csak ízesítésre alkalmazó, igen fehérjeszegény étrend. A rizsdiéta csak rizs fogyasztását engedélyezi. Nagyon egyhangú, vitamin- és fehérjehiányos étrend, amely kiszáradásra vezethet. A Schrott-kúra során hetenként két nagy és két kis borivó napot tartanak, míg a hét fennmaradó három napja "száraz", amikor is sült szilva és zsemle fogyasztható napi 700 kcal mennyiségig. Egyértelműen tápanyag- (fehérje-, vitamin- és ásványianyag-) hiányos állapotra vezet. A burgonya- és tojásdiéta azt jelenti, hogy a fogyókúra során a burgonya mellett öt-hat tojás fogyasztható naponta. Fehérje-, vitamin-, ásványianyag-hiányos állapotok léphetnek fel alkalmazásakor, ráadásul koleszterinben gazdag. A burgonyadiéta napi 1 kg burgonyából áll, amelyet sós vízben kell megfőzni. A burgonyának ugyan nagy tápértéke van, de ez a diéta fehérje- és vitaminhiányos állapotokra vezethet.

#208 eriki 2003. 01. 28. - 10:42:53

...3. csoport (szénhidrátdús diéták) A Pritkin-féle diéta nyers vagy párolt zöldségfélékből álló, húst és sajtot csak ízesítésre alkalmazó, igen fehérjeszegény étrend. A rizsdiéta csak rizs fogyasztását engedélyezi. Nagyon egyhangú, vitamin- és fehérjehiányos étrend, amely kiszáradásra vezethet. A Schrott-kúra során hetenként két nagy és két kis borivó napot tartanak, míg a hét fennmaradó három napja "száraz", amikor is sült szilva és zsemle fogyasztható napi 700 kcal mennyiségig. Egyértelműen tápanyag- (fehérje-, vitamin- és ásványianyag-) hiányos állapotra vezet. A burgonya- és tojásdiéta azt jelenti, hogy a fogyókúra során a burgonya mellett öt-hat tojás fogyasztható naponta. Fehérje-, vitamin-, ásványianyag-hiányos állapotok léphetnek fel alkalmazásakor, ráadásul koleszterinben gazdag. A burgonyadiéta napi 1 kg burgonyából áll, amelyet sós vízben kell megfőzni. A burgonyának ugyan nagy tápértéke van, de ez a diéta fehérje- és vitaminhiányos állapotokra vezethet.

#209 eriki 2003. 01. 28. - 10:41:34

...2. csoport (fehérjediéták) A Banting-diéta 500-600 g állati fehérje, 60-80 g kenyér és némi zsiradék elfogyasztását jelenti naponta. Ez nemcsak egyhangú, hanem ilyen sok állati fehérje fogyasztása egészségtelen is. A Cooly-féle diéta ("Edd magad soványra") 50% fehérjefogyasztást engedélyez, s a zsírt kiiktatja az étrendből. A napi 750 kilokalóriás fogyókúra csak rövid távon eredményez fogyást, mert a csökkent energiafelvételre a szervezet anyagcsere-csökkentéssel reagál. Vitaminpótlásra van szükség kb. tíz nap után. A bőséges fehérjefogyasztás magas húgysavszintet eredményezhet. A Hollywood-diéta nagyon hasonló. Az 1920-as és 1930-as években vált közkedveltté, amikor a filmvilág dívái elkezdtek fogyókúrázni. A diéta alapja naponta három-hat tojás, továbbá sovány húsok, hal és szója. A keményítőtartalmú élelmiszerek mellőzésével kb. 700 kcal energiafelvétellel jár. A probléma hasonló, mint az előző esetben, vagyis a csekély energiafelvételre a szervezet anyagcsere-csökkentéssel reagál, ugyanakkor az étrend koleszterinben gazdag. A túródiéta során csak túró, gyümölcsök és fűszerek fogyaszthatók. Az egyhangúsága mellett vashiányra vezet. A félcsirke-diéta napi 40 dkg csirke, valamint zöldség és burgonya fogyasztását engedélyezi. Nagyon kis energiatartalom és egyhangúság jellemzi. A rotációs diéta azt jelenti, hogy bizonyos időközönként (négyhetenként) a fogyókúra energiatartalma 600 és 1500 kcal között váltakozik. Ez az alapanyagcserét igen kedvezőtlenül befolyásolja.

#210 eriki 2003. 01. 28. - 10:40:30

...1. csoport (zsírdús diéták) A pontdiétában a tápanyagok pontértéket kapnak: míg a zsírok, zsíros ételek egy-két pontot érnek, addig a szénhidrátok akár több száz pontot is érhetnek, miközben a napi élelmiszer-fogyasztás a negyven pontot nem haladhatja meg. Az ilyen diéta a koleszterinszintet emeli, ezért érelmeszesedésre hajlamosít. Az Atkins-féle diéta hasonló a pontdiétához, de 15-25%-nyi szénhidrát fogyasztását megengedi, ezért a rostfelvétel előnyösebb lehet. A hátrány szintén a magas koleszterinszint. A Lutz-féle diéta a húsfogyasztást helyezi előtérbe, miközben csekély szénhidrátfelvételt engedélyez. Ez is magas koleszterinszintet eredményez. Az ún. anyagcsere-diétában (amellyel a párizsi Brigitte Klinika fogyókúrás étrendje szinte megegyezik!) az előre meghatározott étrend ugyan tartalmaz zöldség- és gyümölcsféléket, de alapjaiban a fehérjéken és a koleszterinben gazdag tojáson alapul. A Harvey-féle tojáskúra során a fogyókúrázónak gyakorlatilag naponta nyolc tojást kell elfogyasztania, ekképp ezt "koleszterinbombának" is nevezhetjük. A tejszínhab és az eper az első olvasásra igen jónak hangzik, de próbáljon csak meg valaki tíz napon keresztül ezen az állati zsírokban igen gazdag, ám fehérjében szegény étrenden élni. A Mayo-étrend a napi 1500 kcal energia felvételét burgonyából, zöldségfélékből, teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukból, húsból és reggelire két-három darab tojásból kívánja megvalósítani. Változatosabb, mint az előző étrendek, de ugyanúgy nagy a koleszterintartalma.

#211 eriki 2003. 01. 28. - 10:39:46

Kimásolom példánként, így remélem olvasható lesz. Manapság igen sokféle információ éri a lakosságot, ekképp mindenki hallott már vagy olvasott olyan "üdvözítő" megoldásról, amely biztosan segít e problémán. A különféle fogyókúrák nem is mindig annyira újak, mint amilyennek hirdetik őket, s nem is mindig segítenek, sőt gyakran kárt okoznak maguknak a diétázók. A teljesség igénye nélkül nézzünk néhányat ezek közül. folyt.köv...

#212 eriki 2003. 01. 28. - 10:33:55

Most látom ez a link már nem jön elö sehonnan, ne kattintsatok!

#213 eriki 2003. 01. 28. - 10:32:39

Ne arra kattints, hanem ide, bocs nem vagyok valami profi. http://www.ujdieta.h...a2002-01-04.htm

#214 eriki 2003. 01. 28. - 10:30:48

Sziasztok! Halmozottan újrakezdö és már megszállott vagyok! Találtam valamit, kattintsatok rá! Tanulságos: http://216.239.39.10...ang_hu&ie=UTF-8

#215 2003. 01. 28. - 08:58:09

Szia malus! Én ugyan a kezdeti nehézségeket már legyőztem, de egy kis támogatás rám férne, ha így, három heti önmegtartóztatással is beleférek, akkor szívesen jelentkezem! :) Ági

#216 2003. 01. 27. - 15:47:18

Kedves fogyis Társaim! Örülök, hogy idetaláltam és részese lehetek a sikereiteknek. Többszörös újrakezdő vagyok- már ami a fogyókúrát illeti, éppen ezért, hogy az új tagok se maradjanak ki semmi jóból , szeretnék nyitni egy topikot számotokra, akikben most érlelődött meg a gondolat, hogy életmódot váltsanak, megtanuljanak egészségesen táplálkozni, vagy akik újra "formába" akarnak lendülni. Pár nap ráhangolódás és akkor kezdjük el mi is ! Marikáék kitaposták már nekünk az ösvényt, nagyon jó úton haladnak, kövessük Őket! Üdvözlettel:Malus


 • 11 Oldal +
 • « Első
 • 9
 • 10
 • 11
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: