Házipatika fórum: Kisbabát szeretnénk - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 17 Oldal +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Kisbabát szeretnénk

#301 2004. 09. 13. - 06:36:20

Én egy 32 éves lány vagyok és egy 55 éves csodálatos ember személyében találtam meg az igazi szerelmet. Tervezgetjük, h családot alapítunk. Pár napja vért adtunk és kiderült , hogy az én vércsoportom B Rh negatív, míg a páromé A Rh pozitív. Mindketten egészségesek vagyunk, noha én jelentős túlsúllyal küzdök. Kérdéseim: Mennyire számít a korunk a terhesség létrejöttében? Miben befolyásolja a fogantatást a túlsúly és az RH különbözőség? Mire kell figyelnem, hogy minden rendben legyen és egészséges kisbabánk szülessen?? Választ, véleményt nagyon köszönöm! Tirza

#302 2004. 09. 07. - 18:18:08

Tisztelt Doktor úr! Ön mit ajánlana, hány naponta érdemes próbálkozni? Mennyi szünetet kell hagyni két együttlét között? Köszönettel Ny-Anita

#303 2004. 09. 07. - 18:15:24

Tisztelt Doktor úr! Köszönöm szépen válaszát! Időközben 44.napra megjött a menszeszem, a tünetek pontosan olyanok amiket ön is leírt. Pár nap múlva esedékes a peteérésem, amit Ovulációs tesztel,és nyákvizsgálattal is figyelni fogok. Ha most sem jön össze a babóca szeretném felkeresni önt. köszönettel Ny-Anita

#304 2004. 09. 07. - 10:51:51

Tisztelt Doktor Úr! Először is hadd köszönjem meg előző válaszát. Kb. két hete nem szedem a fogamzásgátló tablettát a leendő gyermekvállalás érdekében, de mivel a párommal nem szeretjük az óvszert, a Pharmatex fogamzásgátló krémmel védekezünk. Azt szeretném kérdezni, hogy megfelelő-e ez a védekezési forma végig a három hónapon keresztül (amíg a tabletta kitisztul a szervezetből), vagy válasszunk valami más megoldást? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel!

#305 Törölt felhasználó 2004. 09. 07. - 09:19:31

Zityinek: Tisztelt Asszonyom! Hipochondriára nincs oka. Problémája mindenképp funkcionális eredetű, valószínű, hogy most is stressz eredetű peteérési elégtelenségről van szó. Mivel problémája nagy valószínűséggel stressz eredetű, kellő körültekintéssel válasszon orvost! Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus HáziPatika.com Csoport

#306 Törölt felhasználó 2004. 09. 07. - 09:14:55

Annának: Tisztelt Asszonyom! A kórelőzmény alapján csak peteérési elégtelensége lehet, melyet gyógyszeresen jól be lehet állítani. Hogy ez eddig miért nem volt? Mert ez többnyire pszichés eredetű és ugyebár változunk mindennap. Ki kellene deríteni a peteérés mibenlétét. ehhez szívesen nyújtok segítséget, ha felhív: 06 209 56 25 13 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus HáziPatika.com Csoport

#307 Törölt felhasználó 2004. 09. 07. - 09:13:00

Anitának: Tisztelt Asszonyom! Önnél egyfajta peteérési elégtelenség áll fenn, melynek lényege a tüszőrepedés elmaradása megtartott tüszőérés mellett. Így sárgatest sem alakul ki, pete nem szabadul fel a petefészkekből. Az egyoldalú ösztrogénterhelés a méhnyálkahártya megvastagodását eredményezi, ami erős, élénk színű, tartós, fájdalmas, és alvadékos vérzést eredményez. a vérzés közeledtével egyre fokozódó emlőérzékenységet is észlel. Állapota stressz eredetű. Olyan orvostól várhat hathatós segítséget, aki ért a lelki eredetű testi (pszichoszomatikus) betegségekhez. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06 209 562513 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus >> HáziPatika.com Csoport

#308 Zityi35 2004. 08. 30. - 10:39:10

Tisztelt Doktor Úr! Nem nagyon tudtam, hogy hová írjam az üzenetem, de mivel alapvetően a baba-téma miatt izgatnak az általam tapasztalt tületek, ezt a fórumot választottam. Én jelenleg 35 éves vagyok, ami már önmagában jelenthet egy kis nehézséget. Ráadásul két éve abbahagytam a fogamzásgátló szedését, és azóta másfajta menzeszeket tapasztalok, mint előtte. Mind időben, mind mennyiségben kevesebb, mint korábban, és ami főleg aggaszt, hogy néhány nappal előtte azt a bizonyos barnás váladékot tapasztalom, ami úgy tudom, a sárgatest-működéssel kapcsolatos gondok jele lehet. Babával két hónapja próbálkozunk, ami még nem túl hosszú idő. Igazából az utóbbi napok "eseményei" gondolkodtattak el: a párommal történt együttlét után két nap egymás után enyhe, eléggé híg vérzést tapasztaltam, ami nem hasonlít az általában jelentkező barnás színű váladékra. A menzeszemnek itt lenne ugyan az ideje, de az másképpen "néz ki", és az említett vérzéseket követően sem jött meg. A teszt szerint nem vagyok terhes. De fogalmam sincs, hogy mi történik velem... Ha még egy hétig nem jön meg a menzeszem, felkeresek egy szakembert, de addig is idegesít ez az állapot, félek, hogy bajt is jelenthet -- ezért írok ide... (Sajnos van egy kis hajlamom a hipochondriára...) Eéőre is köszönöm a véleményét!

#309 2004. 08. 29. - 15:05:25

Kedves Doktor úr! A problémám a következö: Van egy 17 hónapos kislányunk, és szeretnénk még egy babát. Most már a 4. ciklusban vagyunk, mióta nem sikerül. Soha nem volt gondom a teherbe eséssel (2 abortusz korábban, és sajnos 1 vetélés a terhességem elött), azonnal összejött(mindig inkább ellene kellett tennem). A legutóbbi ciklusban egy peteérést jelzö (vizeletböl LH hormon kimutatása) nagyon pontos tesztet használtam, és a jelzett idöre idözítettünk, mégsem sikerült. A ciklusaim normálisak(28-30 naposak),a vérzés sem túl erös, vagy hosszú. Olykor viszont egy-két nap kihagyással indul el a vérzés: Pár csepp, aztán másnap rendesen. Lehet hogy a terhesség után hormonális problémám van? Az orvosom szerint egészséges vagyok, bár vérképet még nem csinált. Én viszont ismerem magam, hogy valami nincs rendben ha azonnal nem leszek terhes... :$ Szeptemberben 3 napig Pesten leszek, ez idö alatt ki lehet valamit deríteni, érdemes felkeresnem Önt, vagy csak türelmetlen vagyok és várjunk még? Az biztos, hogy eddig még nem "stresszeltem" e miatt, mert biztos voltam benne hogy összejön, tehát ez nem lehet az oka. Sok idöm nincs várakozni, mert már 37 éves vagyok. Elnézést, hogy hosszú voltam... Köszönettel:

#310 2004. 08. 26. - 18:00:27

Tisztelt Doktor úr! Egy hónapja bele kezdtünk férjemmel a baba projectbe, nekem 32-33 naposak a ciklusaim, a 14. 16. 18 napon voltunk együtt, ma a 41. napnál tartok de még nem jött meg a vérzésem. 23.-án csináltam egy tsztet ami negatív lett majd elmentem egy orvoshoz aki Uh-al megnézett de nem látott babócát, viszont azt mondta vastag a nyálkahártya ezért 1-2 napon belül meg kell jönnie. Azóta semmi.ön szerint mi lehet az oka a késésnek? Lehet túlságosan szeretném azt a babát és azért játszik velem a menszeszem? Eddig nem késett, egy hónapja szedem az Elevitet, gondolom ennek semmi köze hozzá! Már 23 nap telt el az utolsó aktus óta, ennyi idő után ha van baba a teszt már kimutatná? Lehet hogy egy ciklus teljesen kimarad? kb.10 nap múlva lett volna újabb peteérésem. Demost nem tudom mi van. Kérem segítsen!!! Köszönettel egy egy nagyon babát szerető leendő anyuka.

#311 Törölt felhasználó 2004. 08. 26. - 13:23:30

Tisztelt Asszonyom! A tervezett fogamzás és a tablettaszedés között három hónap kihagyását javasoljuk. Ennyi idő kell ugyanis a termékenység helyreállásához. Ha mégis teherbe esne a türelmi idő alatt, a korai spontán vetélés fokozott kockázatával kell számolnia. Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus HáziPatika.com Csoport

#312 2004. 08. 25. - 10:17:24

Tisztelt Doktor Úr! Igyekeztem utánanézni az általam felvetett kérdésnek, de mindenhol más választ kaptam. Ön szerint mennyi idővel kell abbahagyni a fogamzásgátló tabletta szedését a kívánt teherbe esés előtt? Én 26 éves vagyok és kb. 8 éve szedem folyamatosan, jelenleg már hat éve a Tri-Regol tablettát. Köszönettel várom válaszát.

#313 Törölt felhasználó 2004. 08. 09. - 15:14:17

Kedves Anita! Elek doktor úr szabadságon van, csak 23-a után tudna válaszolni. Mindenképpen azt tanácsolom, hogy mielöbb menjen el orvoshoz. Ha elmondja az elözményeket, biztos, hogy különösen óvatosan fogják megvizsgálni,emiatt nem kell vetéléstöl félnie, és nem érdemes a 8. hétig várni a jelentkezéssel. Minden jót kiván: Kiss Éva, HáziPatika.com csoport

#314 2004. 08. 06. - 07:32:38

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát. Kicsit megijesztett. Tegnap voltam 5 hetes terhes, orvosnál még nem voltam, csak a 8. héten szeretnék menni. Ön azt írta, hogy nagy a vetélés kockázata. Menjek sürgősen orvoshoz? Önhöz sajnos én nem tudok menni, Budapesttől 200 km-re élek.

#315 Törölt felhasználó 2004. 08. 05. - 15:30:57

Elnézést, nem tudom, hogy maradhatott ki ez a levél. A spontán vetélés nem valószinű, inkább az, hogy elmaradt a tüszörepedése, emiatt a szervezetében csak ösztrogének termelődtek, de progeszteron nem. Mindez a méhnyálkahártya túlduzzadásához, (hiperplázia) vezetett, emiatt volt erős, alvadékos a vérzése. Ilyen állapotban nem valószinű a terhesség, ha mégis létrejön, túlzottan nagy a korai spontán vetélés kockzata. Állapota gyógyszerek szedésével gyógyítható, ha segíthetek, keressen fel aug. 22.e után a 06-20-956-2513 telefonon. Üdvözlettel: dr. Elek Csaba szülész, nőgyógyász, humángenetikus.

#316 2004. 07. 27. - 07:24:50

Tisztelt Doktor úr! Több, mint 3 hete írtam Önnek a problémámról. Kérem, ha lehet szíveskedjen válaszolni. Köszönettel: K. Anita

#317 2004. 07. 05. - 09:38:05

Lassan egy éve már, hogy kisbabát szeretnénk. Idén januárban félidőben voltam nőgyógyásznál, aki nem látott peteérést. Felírt Clostilbegytet, és havonta jártam vissza hozzá, peteérés hol volt, hol nem volt. A menszeszem a gyógyszer abbahagyása után úgy néz ki, hogy megjön, pár napig pár csepp (4-5 nap), majd egy nap szünet és megjön nagyon. Így -gondolom - , hogy elég nehéz volt megállapítani a peteérést. Pár hónapja hőmérőzök, és középidőben felmegy a hőm, remélem ez a peteérés. A legutóbbi menszeszem úgy nézett ki,hogy peteérés után egy héttel már megjött, 10 napig pár pötty, majd megjött rendesen, és vérdarabok távoztak belőlem. Peteérés után egy héttel elkezdett fájni a hasam is, és hányingerem volt. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e, hogy spontán vetélésem volt? Szeptembertől szeretnénk vizsgálatokra menni. Várom mielőbbi válaszát, köszönettel: K. Anita

#318 Törölt felhasználó 2004. 05. 20. - 08:40:43

Tisztelt Asszonyom! Fussunk neki még egyszer. Önnek nincs PCO-ja, mert már pubertáskor ("priméren") jelentkeztek volna a vérzési rendellenességek (gyér és igen ritka menzesz). PCO esetén a petefészkek lúdtojásnyi nagyságúak, Önnél ugyebár nem azok. A laparoszkópiába nem egyeznék bele, mert nincs értelme. a Merckformin kezelés is csak a PCO-ra jó. Ennek vannak jellegzetes laborleletei (állandóan magas LH, magas férfihormonok, elsősorban androszténdion, csökkent cukortolerancia, vérzsíreltérések). Ezek nélkül egy betegeket találomra hasba szúrni, nos ez hátborzongató. Különösen akkor, ha az orvosnak, jól érzékelhetően, nincsen pontos információja a PCO-ról. Mit fog vizsgálni? Mit fog gyógyítani? Az Ön betegsége, sokkal nagyobb valószínűséggel a tüszőrepedés sorozatos elmaradása, melyet stressz vált ki (jellemzően). Ebben a folyamatban a legártalmasabb kórokozót úgy hívják, hogy "tudatlan nőgyógyász". A Merckformin szedése tehát felesleges. A Clostilbegyt fontos gyógyszer, de önmagában ritkán hatásos. Így tehát előbb-utóbb műtőasztalra kerül. Nem tudom Ön pontosan hol lakik, de a gyógyulásáért egyszer kellene Budapestre jönnie. Ha inkább választja a műtőasztalt...lelke rajta. Akkor segíteni nem tudok. Ezt már több zalaegerszegi, nyíregyházi, nagyatádi, stb. beteg is megértette. Csak egyszer kell eljönnie, utána a nyomon követést interneten is tudjuk folytatni. Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus

#319 2004. 05. 19. - 10:19:18

Tisztelt Doktor Úr! Válaszát köszönöm, azóta voltam hasi Uh-n, ahol a következő ereményt kaptam: méh rendes, nagy, petefészek kb. 23X41 és 26X32 mm, szerkezetük PCO-t valószínűsít. /előtte soha nem volt problémám a mensesemmel, nem vagyok elhízva, szőrös és pattanásos sem vagyok az átlagon felül/Azt mondtkák, hogy a sok a tüsző és nem hagyják egymást megrepedni. Ezen kívül hőmérőzök. Őszintén bízok abban, hogy ez az átmeneti fogamzóképesség zavar annak tudható be, hogy idén januárban hagyta abba a fogamzásgátlót tíz év után. Most Closty kezelést kaptam 3 hónapra 2X1. Ez rendben van. Ezen kívül Merckformint 850 mg.-ot 2X1-et, ez kicsit megijesztett, két napja szedem, de nem érzem túl jól magam tőle (gondolom nem a Closty okoz gyomorpanaszt és gyengeséget). Azt szeretném tudni,hogy abbahagyhatnám-e? Állítólag 3 hónapon belül teherbe kell esnem, ha nem laparoszkópiát végeznek. Félek a Merckformintól, szedjem nyugodtan tovább, de meddig? Vérvétel eredményét az orvosom fogja megkapni. Személyesen sajnos nem tudok Önhöz menni,mert túl nagy a távolság. Sokat jelenet, hogy ilyen formában tanácsot tud adni. Tudom, hogy ezeket a kérdéseket az orvosomnak kellene feltennem, de abban a pillanatban nem tudtam eleget erről, előtte utánanéztem.Válaszát tisztelettel megköszönöm! :s

#320 Törölt felhasználó 2004. 05. 10. - 11:05:54

Tisztelt Asszonyom! A Duphaston csak arra jó, hogy a vérzése megjöjjön. A Clostilbegyt elősegíti ugyan a tüszők érését, de önmagában általában kevés. Önnek peteérési elégtelensége van, melynek a gyógyításához több féle gyógyszert, meghatározott prrotokoll szerint kell szedni. Mivel állapota jellemzően stressz eredetű, olyan nőgyógyásztól várhat hathatós segítséget, aki ért a lelki eredetű testi (pszichoszomatikus) betegségekhez. Amennyiben személyesen is lehetek segítségére, kérem, hívjon fel: 06 209 56 25 13 Tisztelettel: dr. Elek Csaba szülész-nőgyógyász szakorvos, humángenetikus


  • 17 Oldal +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: