Házipatika fórum: Gerincferdülés - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 29 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

Gerincferdülés

#1 fb_sra 2016. 08. 22. - 14:38:49

Sziasztok! Az ortopéd gondokat nem szabad elhesegetni, hogy majd megoldódik! Nekem a Da Vinci Magánklinika orvosaival kapcsolatban nagyon pozitív tapasztalataim vannak, és mindenképpen ajánlom őket, már csak egy konzultáció erejéig is!

Itt a link hozzá: http://davincimagank...a-traumatologia

#2 handsup90 2013. 02. 23. - 20:59:20

Szia!
Hogy van a gerinced?:)
Járnod kell még orvoshoz? :)

Üzenet megtekintéseIdézve: heni9604 - Dátum: 2012. május 27. - 13:18:30

Sziasztok! 16 éves vagyok , 3 éve már, hogy műtöttek Pécsen de, az emlékeim elevenen élnek bennem.Minta legtöbb gerincferdüléses társamnak nekem is iskolai szűrésen vették észre az akkor még csak kb. 21 fokos gerincemet. Volt , persze fűzőm is, Kb. 3-4 évig azaz 12-13 éves koromig hordtam, 2 fűzőt kaptam ami nem hogy segített volna még rontott is, míg nem kerültem Pécsre. az akkor már több mint 55 fokommal elküldtek Pécsre hogy ők már csak a műtétet ajánlják először megijedtünk hogy Úristen műtét és mi lesz ha... :'( :@:-@ találkoztunk a Prof, Illés doktorral, akkor már nagyon sok jó halottunk róla. 1 évig még nem tudod megműteni mert még nem állt be a menstruációm, addig Pécsi fűzőt hordtam :$:-$ 1 évre rá vissza mentünk kontrolra , és akkor már szeptemberben fel is kerültem a várólistára . Mise gondoltuk de, november elején már kaptuk is a levelet hogy decemberbe műtét aminek nagyon örültem hogy végre megműtenek és túl leszek rajta és többet nem kell hordjam a füzőt!!!! :) :-) 1 hétig voltam Pécsen a műtétem reggeltől délig tartott, majd pár óra múlva felkeltem akkor kicsit fájt de, kaptam érzéstelenítőt amitől vissza aludtam . Másnap reggel megkezdötek a megpróbáltatások még reggeliben jöttek a gyógytornászok , majd röngeneztek :@ :@ majd ezek után lábra állítottak , és még utána jöttek a látogatóim a nap végére nagyon elfáradtam az a nap volt számomra a legnehezebb. Utána elég jól viseltem a dolgokat . Karácsonyra otthon voltam a családommal és a legnagyobb ajándék nekem az gerincem volt és hogy többet nem kell hordjak fűzöt!!!! :D :-D6 hétig maradhattam volna otthon de januárba iskola kezdéskor már iskolába voltam...!  azóta szinte teljeskőrű életet élek :gyógytornáznom kell mert nem tesizek az iskolába.... Nagyon szívesen válaszolok a felmerülő kérdésekre , vagy bármiben ... vagy akár a privátba is ...u.i. bocsánat a hosszú megfogalmazásért

sing

#3 joke16 2012. 07. 08. - 01:21:12

sziasztok nyilvánvalóan mindanyian azt az orvost védjük aki műtött minket.ez akkora dolog amit a prof vagy akármeik orvos tesz hogy ehez egy élet is kevés lenne hogy megháláljuk.mindenkiben benne van a félelem a kétségbeesetség,amikor az elsö szakrendelésre mentem már tudtam hogy műtét lesz a vége ahogy kijöttem az illéstöl és hazaértem az első dolgom volt öt megnézni a neten amiket olvastam anyi elég is volt hogy elválaljam a mütétet a tudása megkérdőjelezhetetlen.az hogy pécsen pár páciensel így bánt és pesten páratoknak jobb volt a tapasztalata van ilyen én ismerek olyat aki pestet szídhatná elkerült pécsre ottse műtötték meg (nem az ILLÉS hibájábol) most várja hogy megműtsék majdnem svájc lett volna belöle de pécsen a tunyogi dr elválalta.pár embernek pécs másoknak pest a jó szerintem ezzel nincs probléma.de véleményem szerint a jót kell elmondani nem a rosszat.amíg az illés ittvolt tökmindegy hogy bánt volna velem én akkoris vele mütettem volna magam mert nem egy gyakornok!!!!de elment :'( sok ember kárára de ottvan pest meg pécs.

#4 mariannronai 2012. 07. 05. - 08:56:35

Tegyetek meg egy szivességet..ne pocskondiázátok az Illés professzor úrat...Nem tudni miért ment el,és az osztályon dolgozó növéreket kellene megkérdeznetek,nem ilyen kitálált történeteket irógatni...A lányomat egy éve mütötte de semmi rosszat nem tudok róla mondani..

#5 andreakecskes5 2012. 07. 04. - 13:09:35

Szia .teljesen egyetértek veled.Velem nagyon normális és kedves volt a prof.az utolsó vizsgálatnál tényleg látszott rajta hogy siet de mindent elmondott és kedves volt. :d neki köszönhetem hogy még élek és ezért örökre hálás leszek neki ;)

#6 joke16 2012. 07. 03. - 11:07:23

Dina14 2kérdést tettem fel neki mütét után 1:lehetek-e hegesztö 2:folytathatom majd a súlyzózást enyi 1perc :) ő tényleg enyit mondott műtét + fémek a többit az altató meg még pár orvos elmagyarázza mielött befekszel enyit mondott még.az illésnél szakrendelésen töltöttem kb 5percet összesen +még 5vártam hogy sorra kerüljek nálunk 3-5 van amikor 7órát várok mire bekerülök 1óra mire meghalgatják a tüdömet meg kinyomtatnak egy fél oldalas lapot.az illésnél nemvolt ilyen ezért nemkell rabolni az idejét felesleges kérdésekkel.nemjobb ha hamar végzel?korházba meg mindenki utál lenni :) Nemtudok mindenre logikus választ adni lehet hogy pár emberel lekezelő volt meg stb... de nagyrészüket megmentette a tolószéktöl és szerintem akárhogy is viselkedik veletek ezt tartsátok a fejetekben.van akiért nemtett semmit ti jogosan vagytok berágva titeket megértelek de azt nem értem akiket megmentett azok a modorán vannak kiakadva?én is biztos haragudnák rá ha ilyen lett volna de nincs értelme mások elött föleg akik műtétre készültek volna azok elött ilyeneket irni amit páran irtok. UI:FELVETTEK HEGESZTÖNEK,ÉS MÁR SÚLYZÓZOM VISZONYLAG NAGY SÚLYOKKAL. nekem bejött pedig én se akartam akik mütét elött állnak mindenképp válaljátok be.

#7 dina14 2012. 07. 02. - 10:21:03

joke16: Te is érzed, hogy ez így nem életszerű. Egy ilyen műtét mindenki életének egyik meghatározó döntése. 2 kérdés és egy 1 perces válasz alapján nem mindenki ilyen "vakmerő" hogy bevállaljon egy komoly operációt. "Rabolni az idejét" - na ilyen nem létezik. Miért jobb rabolni inkább mások lehetőségét a várólistán, teszem azt tudatlanul befeküdni a kórházba, hogy majd lesz valami és ha nem tetszik lemondani utólag a műtétet, mint előbb kérdezni? Normális helyen természetes, hogy a beteg kérdez az orvos válaszol, ha tíz perc jut egy betegre akkor azt kell a lehetőségekhez képest jól kihasználni és ez már csak a betegen múlik. Sajnálom, hogy Nagykanizsán rosszak a tapasztalataid, de általánosítani nem jó dolog, gondolom ott sem 1 orvos praktizál.

#8 joke16 2012. 07. 01. - 23:10:03

Bocs ez lemaradt dina14: Ajánlom neked a nagykanizsai kórházat én 12éve járok oda egyedül a takarítonő normális.amikor oda mentem a doki olyan bunkó volt velem hogy az valami fájdalom én az illés rossz oldalát nem ismerem de ami nálunk folyik az biztos durváb.most voltam megint egy hete és a nő nekem magyarázott a saját szerencsétlensége miatt......ha akarod még elmesélhetem 12évi tapasztalatomat de megtelne a fórum :)

#9 joke16 2012. 07. 01. - 22:58:39

szabály igen volt egy nem szabad hülyeségeket kérdezni!pl:fájni fog.menyi idö mire megint normális leszek meg ilyenek ezzekel ha rabolod az idejét akkor ne várj sokat nekem páran így mondták én egy két dolgot kérdeztem meg tőle mosolyogva adta a válaszokat kb 1perc alatt megvolt minden de sokan öt kérdezgetik hogy milesz most meg mondjon el mindent. amikor elöször voltam nála anyit mondott mütét+fémek enyi nem raboltuk az idejét ha befekszel megtudsz mindent és ha nem tetszik lemondhatod.hát hogy kivel meg hogyan bánt az illés erre nemtudok magyarázatot adni max:rossz napja volt :)

#10 spring69 2012. 06. 30. - 12:25:25

Teljesen egyet értek. Sajnos nekem is nagyon rossz tapasztalatom volt Illés Prof.-fal. Hihetetlenül rideg és kimért volt velem, pedig semmi okot nem adtam rá, először látott és nagyon udvarias voltam Vele (mint mindenki mással, ilyen az alap természetem). 2 percet szánt rám, még most is kiráz a hideg, ha visszagondolok rá. Szerencsére találtam egy remek orvost, akivel érzem azt, hogy egy "személy" vagyok és mindent elkövet, hogy a 80 fokos hátamat a lehető legjobban megcsinálja. Évekig éltem külföldön, ha ott egy orvos így viselkedne a betegeivel, pillanatok alatt az utcán találná magát. Természetesen nem vonom kétségbe a tudását, de ez nem elég......

#11 dina14 2012. 06. 30. - 10:59:00

Pár szabály amit be kell tartani hogy normális és kedves legyen a betegével? Vicces. :) Más orvosnál ez alap, ahogy a tisztelet is ami ebből az emberből hiányzik.

#12 joke16 2012. 06. 27. - 23:23:00

Anobarra ha nem beszéltetek vele akkor nemértem mire mondasz ilyeneket: "az a hozzá állás az a stílus"? nekem pécsen megmondták hogy az illésnél van pár szabály amit bekell tartani és kedves + normális lesz velem végig az volt.a prof kedden meg csütörtökön mütött meg volt egy szakrendeléseis aszthiszem 7 böl 3napot volt itthon egy ilyen orvosért minden ország kapkod nemcsoda hogy ingázott.én nem akarok veszekedni az a lényeg jól vagy és túl vagy rajta.

#13 anobarra 2012. 06. 27. - 16:57:57

Szia joke16! Lottózót, lovit és minden olyan helyet ahol fogadni lehet messziről kerülj el mostanság! Miután elmeséltük, hogy mi történt velünk betegtársainknak, hasonló visszajelzéseket kaptunk. Nem zörög a haraszt... Mi örültünk, hogy van végre egy orvos akire rátaláltunk és tud szerezni pénzt ilyen műtétekre. Ugyanis a legnagyobb gond, hogy az OEP kis műtétekre sem tud pénzt adni, nem hogy egy 15-20 milliós műtétre. Illés Úr ezen a területen jeleskedett, pl. Magyarországon egyedül Pécsen van EOS (3D-s röntgen). Mi okunk lett volna arra, hogy bántsuk Őt?? Szinte alkalmunk sem volt arra, hogy beszéljünk vele, ugyanis nem volt a kórházban. Tapasztalatunk szerint beugrott egy-egy műtétet elvégezni majd már repült is el. Véleményed szerint miért kellett neki elmenni az országból? Ezt mi sem tudjuk, de tisztább dolog lett volna, ha lezár egy fejezetet és kezd máshol egy újat. Ezt normáliséknál így szokták csinálni! Mi pont abba az időszakába estünk bele amikor ide oda ugrált. Ha jól tudom Ő már nem műt Magyarországon. A pécsi klinika sorsa pedig az utódain függ. Gondolom Te is oda fogsz menni control-ra. Remélem jó tapasztalataid lesznek. Én már itthon vagyok végre. Nagyon szép lett a hátam. Nemsokára varratszedés! Hogy segítsek is a fórumozóknak: az OEP kifizeti az autóval történő utazást, csak egy igazolást kell kérni. Pécsen ezt elfelejtették mondani. 270km-ről történő autózgatás nem kicsit fájt nekünk. Főleg így utólag, mikor Pesten odaadták az igazolást. Nem is tudtunk róla. A faluban ahol lakok, még gyűjtést is szerveztek nekem, ezt csak azért írom, mert ebből derül ki hogy vannak még aggódó, törődő EMBEREK!!!! anobarra :p

#14 picirozsa 2012. 06. 27. - 08:08:07

Kedves fórumozók! Olvasgatom a hozzászólásokat. És segíteni szeretnék. Én egy 26 éves lány vagyok, gyermekkorom óta gerincproblémákkal küszködöm. 2006-ban estem túl 3 gerincműtéten, és csak ajánlani tudom az orvosomat, dr. Soós Pál főorvos urat, aki a Szent János kórház ortopéd osztályán praktizál. Velem csodálatosan bánt, erőt meríthettem Belőle a nehéz napokon, ami volt bőven, mert két és fél hónapot feküdtem kórházban. Ha esetleg valakinek lenne bármilyen kérdése, vagy csak szeretne megtudni tőlem pár dolgot, amivel segítséget nyújthatok, készségesen válaszolok, az email címem: valentenyi.rozsa@gmail.com. Szép napot és kitartást kívánok mindenkinek!! :)

#15 joke16 2012. 06. 26. - 23:21:49

szia anobarra! láttam mit irtál a profrol nem lepett meg mert rajtatok kívűl ismerek még egy embert aki ezt állítja nekem azt mondta az illés egy arrogáns és lekezelő ember.aki ezt nekünk mondta az volt ilyen a gyerekét műtötte és elkezdett a proffal lekezelően bánni amikor a prof ezt viszonozta elmondta mindenek.mi amikor voltunk velünk teljesen normális volt és ahogy nézem sokan ezt írják.ne legyen férre értés de lemerem fogadni hogy nálatok is volt valami kiváltó ok!

#16 anobarra 2012. 06. 14. - 09:23:25

Sziasztok! Február 23 -óta vagyunk kórházban. A tegnapi nap 2012.06.13.-án megtörtént a 2. műtét (12 órás volt). Az eredménye a napokban fog kiderülni, de az előzetes jelek szerint jól sikerült :) :) . A műtétet hosszas 2 évig húzódó kálvária után az Budapesten az OGK-ban Fazekas Béla doktor úr hajtotta végre. Pécs Illés: sokak számára Ő jelentette a NAGY PROFOT. Számunkra is! De csak jelentette. Biztos minden igaz amiket leírtatok vele kapcsolatban. De mi nem tudjuk neki elfelejteni ahogy bánt velünk. Az a stílus és hozzáállás amit mi tapasztaltunk, édes kevés ahhoz, hogy a betege úgy érezze magát, hogy Ő-rá figyelnek! Azt hiszem nem lenne szép dolog, ha most itt lebecsmérelném, mert valószínű sokat tett a pécsi gerincgyógyászatért és a szakmai hozzáértése teljesen megkérdőjelezhetetlen, de abban az időszakban amikor velünk foglalkozott, már nem a betegre hanem más ügyekre koncentrált. Ha majd letisztul körülötte a zavaros víz, akkor talán újra kiérdemelheti tőlünk az ORVOS szót addig NEM! Az OGK-ban teljesen mást tapasztaltunk mint Pécsen! Más eljárások, körülmény, orvosi kommunikáció, tájékoztatás!! Ég és föld! Pesten érezhetően foglalkoznak velünk! Korszerűbbnek tűnik az egész rendszer, bár ebbe nem látunk bele. Eddig dr. Fazekas B. (teljesen korrekt!!!!!!) és Illés T. hajtott végre komoly scolis műtéteket Mo.-on. Illés távozása után elkezdődött a pécsi rendszer átgondolása, átalakítása, eljárások megújítása stb. ezt abból gondoljuk, mert a korábban Illés beosztásában lévő orvosok, rendszeresen megjelennek az OGK-ban. Az én műtétemen pedig a Fazekas Béla doki mellett egy másik orvos is részt vett! Bogyó doktor Pécsről! Meglepődve láttuk mikor észrevettük, hogy Ő is itt van Pesten. Azt hiszem aki Pécsre készül az talán Őt keresse! Röviden ennyi. Később jelentkezek. Adios

#17 mariannronai 2012. 06. 11. - 07:42:59

Sziasztok.Az én lányomat tavaly mütötték pécsen,Illés prof.,nagyon izgultunk a mütét elött,de amikor személyesen találkoztunk vele,akkor mindenféle félelmünk a mütéttel kapcsolatban elszállt,azt a nyugodtságot ami mindkettönket elért a proffal való beszélgetés után soha nem felejtem el.Már azzal hogy az emberre rá mosolygott,az egy akkora lelki eröt adott,ennyi szenvedés után...azt hiszem amig élek nem felejtem el..egy anya nem lehet elég hálás amit tett.Itt szeretném mégegyszer mindenkinek megköszönni a segitséget,a lelki támaszt,a bíztatást,amit én és a lányom kapott a kórházban eltöltött 5 nap alatt..Bárkinek szivesen válaszolok a mütéttel kapcsolatos kérdésekben..Sziasztok. ronaimariann77@freemail.hu

#18 joke16 2012. 06. 05. - 23:41:59

Sziasztok most azokhoz akarok szólni akinek lesz mütéte.engem 4hónapja mütöttek én bevallom akkor volt bennem félelem amikor a mütö elött álltam akkor kezdtem gondolkodni hogy most milesz lebénulok vagy esetleg ottmaradok mostmár tudom hülyeség volt ezen agyalni.5órás volt a mütét ami utána rátok vár a fájdalom meg a többi az nemkellemes de csak gondoljatok bele hogy pár hónap és jó lessz minden.nem vagyok púpos (80fok-volt) és amikor belenézek a tükörbe nem egy útazótáskát látok a hátamon :) ugyhogy megérte az-az egy-két hét fájdalom ezért az eredményért.:) nemtudom kinek mi az életcélja én hegesztö akartam lenni és lehetek is súlyzóztam azt mondták folytathatom szóval nekem csak az iskola az amit elvesztettem amit nem akartam de 1év nem a világ :) mindenkinek ajánlom pécsi kórházat mindenki nagyon normális mármint a személyzet.:) akinek tudok szívesen segítek bármiben!!!!

#19 katinka85 2012. 06. 02. - 20:28:34

Illés Professzor e-mail címe: tamasilles58@yahoo.com

#20 heni9604 2012. 06. 02. - 13:30:28

Kedves Shark407! Sajnálom, hogy a lányodat is műteni kell, de ki tartás mert utána csak jó lehet , ha még az első időszakban nem is úgy tűnik. A tanár Úr nagyon elhívatott szakember, és mellette az ember nyugatnak érezhette magát a szüleim elmondása szerint is. Remélem hogy találnak helyette egy legalább ennyire jó szakembert . Nekem csak ez a pécsi rendelői számom van meg 0672/253-6206, e-mail címem sajnos nincsen, de remélem hogy tudtam ezzel valamennyit segíteni :) :-) Én már jól vagyok, és nem nagyon akadályoz a hétköznapokban életben:d :_D Egyéb kérdésetek lenne csak nyugodtan írj! És mielőbbi gyógyulást a lányodnak és neked ki tartást a továbbiakban


 • 29 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: