Házipatika fórum: Gerincsérv - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 12 Oldal +
 • « Első
 • 10
 • 11
 • 12

Gerincsérv

#221 2006. 03. 05. - 17:28:54

Kedves László! Szeretném he megírnád a táplálék kiegészítő nevét. Nekem is gerincsérvem van, két hete fekszem itthon, szteroidos ínjekciókat kaptam, sugárzík a ball lábamba de semmi javulás. Köszönöm e segítséget: Ágnes. :)

#222 2006. 02. 25. - 10:36:29

És még pár mondat! Vitaminkezelés????? A sérv nem vitaminhiány miatt alakul ki. A gyulladást pedig szintén nem vitaminnal lehet lehúzni. Csontkovács? Igen én is próbálkoztam nála amíg nem tudtam mi a bajom. Bevallom azon a napon minden fájdalmam elmúlt és futva rohantam be a lépcsőházunkba örömömben, aztán másnap kezdődött minden előlről. Sőt a sérvnek hosszútávon kimondottan káros, már csak azért is, mert általában porckorong deformációval jár. Ha mégis ehhez folyamodik valaki, akkor szükséges egy porckorong építő injekció a megfelelő helyre és elmozdulás elleni védelem pár napig. Nem vagyok szakértő, de nem ajánlom!

#223 2006. 02. 25. - 10:24:09

Még egy kis infó, ami a hosszú levelemből lemaradt (valakit érdekelt). A kórházba kerülésem után 2 hónappal már tudtam járni rendesen és már nem voltak fájdalmaim és kb. 1 év telt el mire már semmit nem éreztem az egészből.

#224 2006. 02. 25. - 10:18:56

Tisztelt Sorstársak! Kijárt nekünk a jóból! Véletlenül kerültem erre az oldalra, de úgy gondoltam többeknek talán tudok tanácsot adni. 24 éves koromban sportbaleset következtében szereztem be egy 18 mm-es porckorongsérvet az L4-L5 szakaszon. Ami még problémásabb volt, hogy SZTK alapon félrediagnosztizáltak és olyan kezelést ( és lekezelést!!!) és pakolást kaptam, amitől idővel már lábra se tudtam állni. Első jótanács, ha komoly problémád van akkor irány a maszek orvos, ő tényleg foglalkozik veled és ért is hozzá. Egy szám: 06/1-203-6797. Mire kórházba kerültem a baleset után 1 hónappal már nem tudtam lábra állni se. Egyébként a röntgen nem mutatja ki a sérvet, ez az SZTK-ok második húzása. MRI, vagy CT. Engem szerencsére nem vágtak, hajrá orvos ismerősömnek, aki inkább bent tartott 2,5 hétig. Ami ilyen súlyos esetben segít: napi fél liter ISHIAS infúzió, napi több marék fájdalomcsillapító, gyulladáslehúzó, porckorongépítő tabletták, magnézium és egy szteroid gyulladáslehúzó injekció a gerincbe. Ez az orvosok dolga (bár mindegyik mást ír fel és nem mindegyik jó), viszont a mi dolgunk: fontos a gyógytorna már a kezelés elejétől, sok fekvés, lehetőleg hanyat és derék öv használata. Tulajdonképpen az első legfontosabb, hogy a gyulladás lehúzzódjon, mert ez okozza a végtagi fájdalmat, esetenként reflex kiesést. Ami felépülés után fontos: gerincet körülölelő izmok megerősítése uszással, vagy tornával és a mindenkori helyes testtartás minden terhelés esetén. Nekem azóta már kétszer is előjött pár napra. Ennek oka, hogy sokat ülök és az erősítéssel sem foglalkoztam sokat. Ilyenkor elég egy erősebb tüsszentés, vagy egy nagyobb esés a jégen. Fontos, hogy az izmok ne merevedjenek be és legyenek erősek! Ne essetek kétségbe!!! Igaz nem leszünk olyanok mint előtte, de nem korlátoz semmiben. Én azóta már pakoltam 40kg-os zsákokat, vágtam fát és a barátnőmet is ölbe tudom kapni, de mindezt nagy óvatossággal. Az óvatosság egyébként is ösztönössé válik azoknál, akik már átestek egy gerincsérven. Kicsit hosszú lett a levelem, de remélem talán valakinek segít! Jobbulást mindenkinek!

#225 2006. 02. 22. - 16:56:05

üdv minden sorstársamnak! Sajnos engem sem került el a gerinc sérv. Annyira leromlott az állapotom, hogy tavaj decemberben meg kellett műteni.(teljesen járásképtelen voltam) Azóta lábadozom mostmár sokkal jobban vagyok. Azért írom ezt a pár sort, hogy akik ebben a betegségben szenvednek okuljanak a példámból. Sokat kell mozogni (nem feltétlen sportolni) Úszás, kerékpározás kocogás otthon is végezhető pár perces gerinctoramár sokat segíthet abban, hogy ne alakuljon ki sújos gerincsérv. Nem szabad nehéz dolgokat emelni, ha mégis szükséges akkor oda kell figyelni a helyes testartásra.Ez csak egy pár példa de ha betartod elkerülheted a végső megoldást. Okos ember a más kárán tanul.(sajna én a sajátomon)

#226 2006. 02. 22. - 16:43:11

Halihó! Igazából nem a reumatológia fogja megállapítani, hogy van e gerincsérved hanem a neurológiai szakrendelésre kérj egy beutalót. Én mér túlvagyok rajta.

#227 2006. 02. 22. - 16:40:26

Szia! Amíg nincs kiszakadva a gerincsérved nem kell megműttetni. A ygógytórna, úszás, gyógyvizes fürdő sokat segíthet. ezen kívűl ne emelj nehéz dolgokat (max 3-4 kg) ügyelj a helyes testartásra, ne ülj sokat egyszerre ja és a kerékpározás is jó. Én nem fogadtam meg ezeket a tanácsokat így már túlvagyok a műtéten. Természetesen mostmár jobban vígyázok magamra úgy hogy te is vigyázz magadra.

#228 2006. 02. 13. - 13:01:53

Sziasztok! Nekem kb 15 hónapja van gerincsérvem. A fizikoterápia nem jött be most próbálom rávenni magam hogy újra elmegyek dokihoz. Előtte viszon még kísérletezek egy kicsit ezzel a gyógytorna lehetőséggel. Ha pár hónapon belül nem változik semi akkor befekszem a kés alá. De ezt csak végszükség esetén! Kérem írjon az akinek sikerült kigyógyulnia műtét nélkül! Írja legy hogy és mennyi idő alatt! Köszönjük

#229 2006. 02. 08. - 10:57:41

Jó napot! A segítségüket kérném. Nem vagyok benne biztos, hogy gerincsérvem van, eddig ilyen irányban nem vizsgáltak. Voltam már reumán és ortopédián, de csak gyógytornát, és egyszer egy elekrtomos kezeléssort írtak ki. Van némi gerincferdülésem gyerekkorom óta a deréktájon, de régóta nem nézték meg már azt sem, javult -e. A gyógytorna alkalmával sokszor éreztem fájdalmat a derekamban, az elektromos kezelés után egy alkalommal csak legurulni tudtam a kezelőágyról, mert felállni nem sikerült. a 10-12 alkalomból egyszer sikerült ilyen rosszul, egyébként a kezelések alatt kellemes érzés volt, de utána változást nem hozott. Mostanában jógázom, ami néha kicsit fáj ugyan, de itt legalább figyel az oktató, és kihoz a pozicíóból olyankor. Gyanítom, hogy van gerincsérvem, de nem tudom hogyan és hol kéne jeleznem, hogy vizsgáljanak meg ezirányban. (ha maguktól nem tették) Sajnos Édesanyám kerekesszékes beteg és napi 2-4 alkalommal kell átemelnem az ágyra és onnan vissza a székbe. Ha "rosszul" sikerül, egész nap fáj a derekam, tompán, de folyton. Este ha lefekszem, olyan érzés, mintha nyúlna.. fáj is meg jó érzés is. Tulajdonképpen 22 éves korom óta fáj, egyfolytában.. 3 éve.

#230 2006. 01. 11. - 23:11:38

"Don"-nak és a hasonló gerincműtétre váróknak!!!!!!!! Van egy esély a műtét elkerüléséhez. Személyes tapasztalat az emberek elmondása szerint: esély a műtét nélküli élethez. Az orvosaid nem javasolják,: (NEKIK AZ NEM HOZ SEMMIT)!!!!!!!!!! Döntsd el, hogy mire költesz????????????? A betegségre!!!!!!!!!! VAGY: Egy hónap próba idő (Táplálék kiégészítő) Számtalan tapasztalat szerint, a műtét megelőzhető megfelelő vitamin kezelések hatására. GARANTÁLOM: A próbát megéri, nem kerül 100.000,- be, mint a műtét. obanyai@msn.com :)

#231 Törölt felhasználó 2006. 01. 05. - 09:53:30

Kedves "csisztam"! Amenyiben szakorvos válaszát szeretné olvasni, kérjük, használja "Kérdések" szolgáltatásunkat, ahol szakterületenként tud válogatni az orvosaink közül, mert ezt az oldalt inkább a felhasználóink egymás közötti tapasztalatcseréjére ajánljuk. Üdvözlettel: HáziPatika.com szerkesztősége

#232 2006. 01. 03. - 11:31:32

Tisztelt Doktor Úr! Gerincsérv esetében ajánlott-e a termálfürdő? Köszönettel

#233 Servkoto 2005. 09. 25. - 12:02:41

A fényképen látható öv a birtokomba került. Egy gerincsérves beteg használta. Az övben merevítés van. Nekem nincs rá szükségem, de sajnálnám a kukába dobni. Kell valakinek?

#234 2005. 02. 10. - 09:09:28

Kedves Don! Szerintem túl fiatal vagy még a műtéthez! Nem tudom mennyire súlyos az állapotod.Próbálkoztál már csontkováccsal? Én már kipróbáltam. Fél évig enyhültek a panaszok, akkor ismét elmentem hozzá. Kb. 10 percig voltam benn a rendelőben. Mégis jobb mint egy műtét! A kezelés utáni napon kezdtem érezni a javulást.Volt olyan ismerősöm aki megműttette és gyógyult meg teljesen.

#235 DON 2005. 01. 26. - 17:40:12

Hali! 20 éves fiú vagyok, és nemrégiben derült ki, hogy gerincsérvem van. Már lassan egy éve élek ezzel a problémámmal. Most már tudom, hogy nincs más út, mint a műtét, (nem mintha nem örülnék neki) de vajon ilyen hosszú idő után is komplikációk nélkül el lehet végezni egy ilyen beavatkozást? És mekkora ennek a lefutási ideje? Mielőbbi válaszotokat előre is köszönöm!

#236 2004. 11. 01. - 11:40:55

A férjemet juniusban mütötték a gerincével,egy"letörött" porc darab beékelődött az idegszálai közé.A mütét sikerült,a dereka már nem fáj,de most elkezdett neki fájni mindkét alsó lábszára (vádlija)ami egy idő után elkezd neki égni,és szabályosan beforrósodik a cipőben a lába.Mi okozhatja,ezt a fájdalmat???Válaszát előre is köszönöm!

#237 Törölt felhasználó 2004. 05. 24. - 13:29:30

Önmagában a gerincsérv nem jelent "végzetes" diagnózist. Attól függ hol, mekkora és milyen tüneteket okoz, ezt személyes vizsgálattal lehet megállapitani. üdv dr. Ormos Gábor

#238 2004. 05. 19. - 10:16:55

Tisztelt Házipatika! 23 éves vagyok és pár napja tudtam meg, hogy gerincsérvem van! És persze nagyon el vagyok keseredve! Tanácsot szeretnék kérni, hogy mivel lehet ezt esetlegesen teljesen tünetmentesen meggyógyítani, vagy milyen életformát kell választanom ahhoz, hogy a mostani stádium ne rosszabodjon. Még nincs gyermekem, nagyon megfogja viselni a gerincemet egy terhesség??? Előre is köszönöm a válaszát!


 • 12 Oldal +
 • « Első
 • 10
 • 11
 • 12
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: