Házipatika fórum: szivgond - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 8 Oldal +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

szivgond

#121 2005. 02. 17. - 01:07:31

Sziasztok!29 éves kétgyermekes anyuka vagyok, ugyanezekkel a problémákkal.Kb három éve küszködök extrasystole-val,tahicardiával.A concor 5 kb egy év után kezdett rendbehozni.Előtte azt hittem meghalok. Állandó rohamaim voltak.Mára csak ritkán van egy-két erős beütés.Végül kivizsgáltak, és kiderült, hogy thalassemiám van,ami nagyon súlyos genetikai vérszegénység. Nálam ez okozta a panaszokat.Igaz,hogy gyógyíthatalan, de legalább tudom miért vagyok rosszul. Azért legyetek optimisták,és soha nem szabad feladni! Maya76 ;)

#122 sunny33 2004. 11. 20. - 15:43:35

Jasmine, Viktor Sziasztok! Sajnos én ugyanezekkel a problémákkal küszködök évek óta, de még talán drasztikusabb tünetekkel mint ti. (Ma is rosszul voltam és be kellett menni az ügyeletre, mert szombat van, jóllehet a múlt héten is egyenesen a főiskoláról). Állandóan - átl. 2 percenként kamrai eytrasystole-im vannak és ma délelőtt egy ilyen erősen megpörgette a szivemet, kiment az erő a lábaimból, elzsibbadtam, azt hittem meghalok... Kétségbeesésemben megint az ügyeletre mentem be, de nagyon szégyellem magam ilyenkor, mert utálok orvoshoz járni. Concor 5-öt szedek a Betaloc után (az X. orvos "tett rá" most erre a gyógyszerre). Nagyon el vagyok keseredve, mert ez a probléma jelentősen rontja az életminőségemet és mivel részben a szórakoztatóiparban dolgozom(nék), rohamaimat a többiek igen nehezen tűrik. (Megjegyzem csak akkor szólok, ha tényleg rosszul vagyok. Most megint lesz egy teljes kivizsgálások, mivel elképzelhető pajzsmirigyprobléma vagy valami más, ki tudja. Mindenesetre nagyon szorongok, mert lehet még valami komolyabb is. Jelenleg 3 hete hőemelkedésem is van, rossz a közérzetem és étvágytalan vagyok. Szóval rettegek a vérvétel eredményétől nem-e valami súlyos betegség váltja ki ezeket a gyakori extrákat... Ha gondoljátok írjatok nekem: vanilgwladys@yahoo.com Addig is helló és örűljetek, hogy ti legalább nem 2-percenként küszködtök kamrai extrákkal... Üdv Sunny

#123 2004. 10. 31. - 22:10:37

Szia! Én is hasonló problémákkal küzködöm. Ha gondolod megbeszélhetjük a tapasztalatainkat. Írj a címemre ewwj@freemail.hu :)

#124 KViktor 2004. 09. 12. - 16:47:08

Tisztelt Doktorúr! Olvasgatva e fórumot és szívélyes válaszait, bátorkodom néhány kérdést én is feltenni. 33 éves, sportos életmódot élő férfi vagyok. 17 éves korom óta van szívritmus zavarom. Panaszaim általában nem járnak gyors szívveréssel, de az elmúlt évek alatt néhányszor előfordult, hogy éjszaka hirtelen, szapora szívdobogásra, szorongós rosszullétre ébredtem. Mivel ez ritkán fordult elő, nem fordultam orvoshoz. Azonban fél évvel ezelőtt gyakorivá váltak ezen szorongós, halálfélelemmel járó rosszulléteim, valamint mindennapossá váltak ritmuszavaraim is. Főként, a reggeli étkezést követően és az esti lefekvéskor, hátonfekve érzem ugrabugrálni a szívem. Orvosomhoz fordultam. Véreredményem alapján pajzsmirigy túlműködésem nincs, de a szívultrahang vizsgálat alapján kiderült prolapsus található a mitrális billentyűn. Ezen kívül más szívproblémát nem diagnosztizáltak. Bár utána olvastam, hogy ez nem rosszindulatú betegség, ennek ellenére szeretném az életemet megkeserítő panaszaimat elfeledni. Úgy érzem, hogy a pánik jellegű vegetatív idegrendszeri problémámnak is ez a gyökere. Néhány esetben ritmuszavar után depresszív hangulatba kerülök, ilyenkor beteg embernek gondolom magam. -rendszeresen sportolok, jó fizikummal rendelkezem, -soha nem szedtem szteroidokat -nem használtam amfetamin tartalmú szereket -soha nem volt magas a vérnyomásom, 115/70, még 5-6 km futás után is 130 körüli -a pulzusom általában 60-70 közötti -fizikai terhelés esetén nincs panaszom, inkább nyugalmi helyzetben -a panaszok megszünése érdekében, leszoktam a dohányzásról és nem fogyasztok alkoholt -ha nincsennek szív panaszaim olyankor boldog ember vagyok, gyakran szinte eufórikus állapotban érzem magam Ritmuszavarom leírása: -olykor hetek telnek el panaszmentesen, olykor naponta többször is, rohamszerűen rövid ideig tartó, vagy váratlanul egy "nagy beütés" ritmuszavarom van Pánikrohamaim leírása: -általában hetente egyszer-kétszer jelentkezik -hirtelen a semmiből tör rám egy nagyon rossz körülírhatatlan érzés, olykor gyors szívveréssel vagy épp túl gyenge pulzussal, ájulásérzéssel, székelési ingerrel, zavart gondolkodással, gyomorszáji szorítással, hirtelen erős vizelési ingerrel (ezek nem mindig egyszerre jelentkeznek) -a roham kb. 10-20 percig tart, utána olykor fáradtságot néha erős bágyadtságot érzek, de sokszor nyomtalanul elmúlik -orvosom tanácsára esetenként Xanaxot szedek, ami tulajdonképp így nem sokat ér, hisz mire a gyógyszer hatni kezdene a roham magától is elmúlik Gyakran fáj a bal kezem, olyan, mintha egy ideg fájna benne a hónaljamtól a gyűrűs ujjam körméig. Ez nem erős, de nagyon ijesztő és kellemetlen, fogfájás szerű fájdalom. Bár, ha már itt tartunk csigolyaproblémáim is vannak, gyakran fáj kb. 3.-4. csigolyám, s ez néha a mellkesom első részébe is kisugároz (legalábbis én így érzem). Kérdéseim: -válaszaiban olvastam a Betaloc nevű gyógyszerről, Ön szerint érdemes lenne erre orvosom figyelmét felhívni? -lehet-e összefüggés a pánikrohamaim és a mitrális prolapsus-om között? -a kéz fájdalomnak lehet-e köze a szívpanaszaimhoz, vagy inkább ez is vegetatív idegrendszeri probléma, esetleg a csigolyaprobléma része? -a sport milyen irányba befolyásolja a betegséget? -az állapotom romlik-e majd az idő múlásával, illetve, hogyan előzhetem ezt meg? Azért fontosak számomra a válaszok, mert ezek a panaszok olyannyira összezavarnak, hogy néha már magam sem tudom, hogy mi bajom és a diagnózis ellenére komoly szívbetegségre gyanakszom, amibe tudat alatt bele is élem magam. Ebből jön a pánikroham és így egy folyamatos körforgás, amiből nincs kiszállás. Előre is köszönöm válaszát, bízva abban, hogy a hasonló panaszokkal küszködők is hasznos tudást meríthetnek belőle!

#125 2004. 05. 08. - 12:48:55

Kedves Mathilda! Érdekesnek tartom a panaszait, mert a fogászati kezelésesekkel együtt jelentkeznek szapora szívdobogás érzési . Azon ötletem támadt , hogy a fogászatban a helyiérzéstelenítésre tonogénes lidocaint használnak. A tonogén okozhat ilyen panaszokat. Egy barát :))

#126 2004. 04. 28. - 20:05:08

Pulzusmérő márkabolt: 1094 Budapest Tompa u. 16. Tel:217-50-63 Üdv Tündi ;)

#127 Törölt felhasználó 2004. 02. 16. - 10:32:49

Tisztelt Kiril! Milyen segítségre gondol? Üdvözlettel dr Asbót Richard

#128 Törölt felhasználó 2004. 02. 16. - 10:31:38

Kedves Mathilda! Hölgyeknél a mitrális prolapsus is gyakori és a ritmuszavarok is. Így hát a kettő együtt is elég gyakran előfordul - de egyik sem oka a másiknak. El kell dönteni, van-e kezelendő ritmuszavara illetve egyéb betegsége (pl pajzsmirigy-túlműködés), ami ritmuszavart okozhat. A fogászati kezelésnél persze jó lett volna, ha kap antibiotikumot, de nem a ritmuszavar elhárítása miatt. Ha a baktériumok megtelepszenek a billentyűkön az sajnos nem lappangó, hanem egészen katasztrofális, súlyos, lázas betegség. Az ultrahang ilyenkor a láz okát keresve mutatja ki a billentyűbetegséget. Üdvözlettel dr Asbót Richard

#129 mathilda 2004. 02. 08. - 17:57:53

Tisztelt Doktor Úr! 31 éves nő vagyok. Két hónapja diagnosztizáltak nálam mitralis prolapsust, gyógyszert nem kaptam rá, mert nem olyan mértékű. A tünetek már évek óta fennálltak (egy-egy ütem kimaradt), de problémát nem okoztak. Kb. fél éve kezdtek felerősödni (kb. havonta előforduló „rohamok” formájában: 1-2 percig tartó erős és összevissza szívdobogás, szédülés, majd azt követően úgy egy hétig fokozott rendszertelenség) – és ez már elég kellemetlen. Sokat gondolkozom, mi válthatta ki a tünetek fokozott megjelenését, és egy feltevésem van: kb. akkor jelentkeztek, amikor elkezdtem fogászati kezelésekre járni (tömés, gyökérkezelés). Mivel nem tudtam a billentyűzavarról, antibiotikumot sem kaptam. Elképzelhető, hogy valami baktérium megfertőzte a hibás billentyűt és ettől vannak a rosszullétek? Egy esetleges gyulladást szívultrahanggal ki lehet mutatni? Ezt a vizsgálatot a kardiológián elvégezték. Háziorvosi vizsgálat alapján a pajzsmirigyem rendben, vérszegény sem vagyok. Válaszát előre is köszönöm! Mathilda

#130 2004. 01. 07. - 23:25:26

Tisztelt Doktor Úr! Egy pulzusmérő karórát szeretnék vásárolni, ha van ilyen egyáltalán. Tudna-e segíteni ebben? Köszönettel: Kiril

#131 Törölt felhasználó 2004. 01. 05. - 11:29:52

Tisztelt "digit38"! A kollégáktól kapott felvilágosítás teljesen helytálló, 5-6 cm-es átmérőnél kell a műtét kérdését fontolóra venni. Az alábbi oldalakon angolul illetve németül részletes leírást találhat mind az okokról, mind a műtéti lehetőségekről. http://www.auntminni...ticaneurysm/Ane urysm.htm http://journals.imc....kup/pdf/542.pdf http://journals.imc....kup/pdf/539.pdf Üdvözlettel dr Asbót Richard

#132 2004. 01. 04. - 21:01:14

Tisztelt Doktor Úr! Véleményét szeretném kikérni problémámmal kapcsolatban, mivel nem értek teljesen egyet azzal a kezeléssel, amit betegségemre kapok. 23 éves férfi vagyok, 190cm magas 100Kg. Édesapám 33 évesen halt meg szivinfarktusban. nekem fiatal korom óta magas vérnyomásom van, amit eddig nem kezeltek, mivel elenyésző volt az eltérés, max 140-150/100-as értékeket mértek. 2003.szeptemberben kerültem korházba egy bagatel áramütés miatt, ekkor tünt fel nekem -sajnos nem a kezelőorvosomnak- hogy a 24órás monitoron alaphelyzetben 90-100/perces pulzus, és 140-170/110 vérnyomás volt jelen alaphelyzetben. Ezt jeleztem a háziorvosomnak, igy kerültem a kardiológiára, ahol szivröntgenen szivnagyobbodást nem mutattak ki, majd terheléses EKG-n az első 5 percben a müveletet meg kellett szakitani tensio kiugrás miatt, 250-es vérnyomásnál. A kardiológus orvos ez alapján megállapitotta, hogy semmi komoly problémám nincs, csupán vérnyomás csökkentőt, és béta blokkolót kell szednem életem végéig. valóban ezekkel a gyógyszerekkel Tünetmentes is vagyok. Bár nem dolgozok egészségügyi pályán, mégis úgy érzem, hogy nem kaptam megfelelő kivizsgálást, és csupán tüneti kezelést kapok.Biztos vagyok benne, hogy az orvostudomány mai állása szerint már képes ennek a problémának a komolyabb körbejárására, és esetleg nem csupán a tünetek eltüntetését, hanem a probléma forrását is képes fellelni. igy kérdésem a következő: Ön ez esetben milyen elváltozásokra gyanakszik, milyen vizsgálatokat lenne célszerű elvégezni, és hogyan tudnék más városba, esetleg Budapestre beutalót is kapni úgy,hogy a háziorvosom ebben nem tud segitségemre lenni -állitása szerint- és a kardiológiáról sem küldenek tovább, hiszen ők úgy látják mindent megtettek az érdekemben. Mielőbbi válaszát előre is köszönöm! Maradok Tisztelettel: Németh Gábor

#133 benceno1 2003. 12. 20. - 17:19:08

Tisztelt Doktor úr! 18 éves diák vagyok (férfi). Az lenne a problémám, hogy kb.: 1 hete gyakorlatilag állandó mellkasi fájdalmaim vannak. A fájdalom bal oldalon, főleg a középen és a kulcscsont irányába sugárzik. A jobb oldalon is jelntkezik néha hasonló fájdalom, de ez elég ritka. A vérnyomásom, pulzusom rendben van. Szerintem egészséges életet élek, sokat sportolok. Két napja edzésen a szokottnál többet sprinteltem, ennek hatására megerősödött a fájdalom. Elmentem már a körzeti orvosomhoz, ő azt modta, hogy szerinte a bordáimmal, mellizmokkal van probléma (gyulladás, húzódás...). Számomra nagyon zavaró ez a tompa, szorító fájdalom. Mi okzhatja ezt? Lehet, hogy a szívemmel van probléma? köszönettel: Kovács Bence

#134 digit38 2003. 12. 18. - 00:42:36

Tisztelt Doktor Úr! 38 éves, családos, vidéki férfi vagyok. Többnyire ülő munkát végzek, nem cigarettázom, nem fogyasztok alkoholt. 2 éve állapítottak meg aorta tágulatot, ekkor 44 mm volt. E hónapban 49 mm-t mértek (TEE). A szakorvos szerint 55 mm -nél kell operálni. Kérdésem: hol, mely weblapon lehet ezzel kapcsolatos információkat olvasni, tájékozódni? Hogyan lehet gyógyítani ezt a betegséget? Köszönettel: digit38

#135 digit38 2003. 12. 18. - 00:41:45

Tisztelt Doktor Úr! 38 éves, családos, vidéki férfi vagyok. Többnyire ülő munkát végzek, nem cigarettázom, nem fogyasztok alkoholt. 2 éve állapítottak meg aorta tágulatot, ekkor 44 mm volt. E hónapban 49 mm-t mértek (TEE). A szakorvos szerint 55 mm -nél kell operálni. Kérdésem: hol, mely weblapon lehet ezzel kapcsolatos információkat olvasni, tájékozódni? Hogyan lehet gyógyítani ezt a betegséget? Köszönettel: digit38

#136 Törölt felhasználó 2003. 12. 16. - 09:52:05

Kedves Rita! Ha rendszeres kardiológiai ellenőrzés alatt áll, komoly baja nem eshet :) ! Tehát, ha jó bal kamra functio, negativ echocardiogram és normál vérnyomás mellett néhány (átlagban kevesebb, mint 10/perc) extrasystoléja van, nem kell kezelni és aggódni sem. A pajzsmirigy túlűködés a leggyakoribb szíven-kívüli ok, de más is lehet, pl vérszegénység. Az előbb említett gyakoriság több száz, akár néhány ezer extrát is jelenthet 24 óra alatt. Van, aki mindegyiket megérzi - ez egyéni pech -, van aki a sok ezerből egyet sem. Üdvözlettel dr Asbót Richard

#137 babee77 2003. 12. 14. - 14:10:16

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét kérni az ügyemben.Magam is egészségügyben dolgozom.4 éve(22 évesen)kezeltek Hypertoniával,rendszeresen járok kardiológushoz,megpróbálták beállítani a vérnyomásom,de nem sikerült.Továbbra is össze-vissza ingadozott,voltak hypertenzív kríziseim(220/140),ilyenkor adtak rá Betaloc-ot,és átmenetileg javult az állapotom.3 éve nem szedek semmit,a vérnyomásom rendeződött,viszont másfél éve a kamrai extrákkal szenvedek,és nem tudnak velem mit kezdeni(a stresszre fogják).Tudom,hogy ez is közrejátszik,de nem szeretnék komolyabb szívbetegséget 26 évesen! Tisztelettel:

#138 Törölt felhasználó 2003. 11. 27. - 09:32:05

Kedves Kovács Eszter! Orvosi vizsgálat nélkül nem megy a gyógyítás! Az ilyen hosszú rosszullétben az az előnyös, hogy végre lehetne a panasz alatt EKG-t készíteni! Nagy hiba ezt az információt elszalasztani! Üdvözlettel dr Asbót Richard

#139 2003. 11. 23. - 23:29:54

T. Doktor Ur! Nekem masfel eve megallapitottak, hogy magas a vernyomasom. Ez akkor 160/110 volt. Kaptam ra Betalocot, amibol 2*25mg-ot szedek. Aztan iden januarba eros szivdobogasom volt, kb fel oraig tartott. Akkor a pulzusom 115 volt. A vernyomasom normalis, 120/85. Elkuldtek kardiologiara, ahol csinaltak EKG-t, es szivultrahangot.Minden negativ lett. 24 oras vernyomasmerot is kaptam, gyogyszer mellett normalis erekeket mutatott. Azota eleszem tegnapig nem is volt panaszom. tegnap viszont elkezdett nagyon verni a szivem, es azota sem hagyta abba. Mivel hetvege volt nem tudtam orvoshoz mennii, de ott ugyis azt mondanak, hogy nem tudja mitol. fekve 100-as pulzussal viszont nem nagyon tudok aludni. Es remegek meg feszult vagyok. A kerdesem az lenne, mit kezdjek en most ezzel a problemammal? valaszat elore is koszonom. Kovacs Eszter

#140 Törölt felhasználó 2003. 09. 29. - 09:47:05

Tisztelt Kérdező! Igen gyakori jelenségről kérdez, ami kivizsgálást igényel, mivel kardiológiai, laboratóriumi, szükség esetén endokrinológiai vizsgálatok deríthetik csak fel, milyen komolyságú betegség áll a ritmuszavar mögött. A tünetek ritkasága nem jelenti azt, hogy biztosm hogy a ritmuszavar is csak ilyen ritkán lép fel, az emberek ritmuszavaraiknak többnyire csak töredékét érzékelik. A vizsgálatok végeredménye ritkán derít fel komoly bajt, a leggyakoribb ok csupán ártalmatlan vegetatív egyensúlyzavar. Üdvözlettel dr Asbót Richard


  • 8 Oldal +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: