Házipatika fórum: szivgond - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 8 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Utolsó »

szivgond

#61 Husi0414 2008. 02. 21. - 20:26:08

Sziasztok! Nekem is ilyen szapora szívritmusos gondjaim vannak. Már volt úgy, hogy a kórházban kötöttem ki, mert nem múlt el és inkább bementünk. És ott mondták, hogy vannak különböző trükkök, amivel ezt a rosszullétet meg lehet szüntetni. Az egyik módszer olyan, mintha hasprést csinálnánk. Nagy levegőt kell venni, benttartani és erősen "lepréselni a hasunkba". A másik módszer, amivel nekem a kórházban el is múlt (bár ezt az orvos csinálta), erősen megnyomta a nyakamon egyik oldalon az ütőeremet, egy darabig nyomva tartotta, majd a másik oldalon is megcsinálta ugyanezt. És hipp-hopp elmult az erős dobogás. Viszont az nagyon fontos, hogy soha nem szabad egyszerre mindkét oldalon nyomni, mert könnyen elájulhatunk a doki szerint. Velem is az a gond, hogy pánikba esek, mikor ez előjön. Azt kellene megtanulnom, hogy nyugodt maradjak ilyenkor, mert ez a legfontosabb. Egyébként én most erre az elektrófiziológiára készülök, nagyon félek tőle, de bízom benne, hogy megszünteti ezeket a rosszulléteket. Mindenesetre remélem segítettem valakinek ezekkel a trükökkel, mert én a kórházban hallottam róluk először, pedig előtte én is jártam kivizsgálásokra, és sehol nem említették őket. Sziasztok!

#62 doktorica 2008. 02. 18. - 11:42:29

Hello4 Tüneteidet ismerem, engem is vizsgáltak, és megnyugtattak azzal, hogy szervi oka nincs. Gondold át, hogy valóban indokolt-e folyamatosan Betaloc-ot szedni (az utolsó nagy rohamom után, amit csak kórházban tudtak megszűntetni én is szedtem kb. 1 évig. Aztán abbahagytam. Ennek ellenére a tünetek nem jelentkeznek gyakrabban. Ha beindul a tachycardia (szapora szívverés - nálam kb. 210/perc) akkor várok. Elfekszem, megpróbálok lazítani, nagy levegők, stb. És ha nem múlik el pár perc alatt, akkor kapok be egy Betaloc-ot. A Betalok u.i. nem csak a ritmust, hanem a vérnyomást is szabályozza. Szerintem ha szervi ok nincs, akkor nem kell megijedni, csak a Betaloc legyen nálad. A Frontin meg csak feszültség oldó.......szerintem abból biztos, hogy 1 is elég, és ha beveszed is, a placebo érzés előbb hat, mint tényleg a Frontin. :| csak semmi para

#63 csacsipatent 2008. 02. 16. - 12:53:34

Sziasztok! Nagyon örülök, hogy rátok találtam. Gyakorlatilag kicsi gyerekkorom óta küzdök ezzel a problémával. Rengeteg kardiológus látott már, mindenféle vizsgálaton voltam, de minden negatív volt. Az utolsó kardiológus akinél voltam, említette már ezt a beavatkozást, de kicsi rémísztő volt. Viszont már annyira rettegek egy újabb ilyen epizódtól, hogy elgondolkodtató. Egy csomó pszichiáternél jártam, de szerintem ez nem pánikbetegség. Viszont már iszonyúan pánikolok, hogy mikor lesz megint. Elkeserítő. Mostmár hazafelé a kocsiban is félek, hogy mi lesz, ha vezetés közben jön rám. Ilyenkor eléggé meg tudok ilyedni. Van amikor évekig nincs ilyen, van amikor 2 havonta. Főleg, ha valami hirtelen történik velem. Pld. hirtelen lehajolok, vagy elesem, vagy megijedek. Most szedek Betalocot 50 mg-ból egy felet. Amikor pedig rámjön beveszek két db Frontint, mert nagyon beparázok, pedig már rájöttem, hogy annál rosszabb. Van valami bevált módszeretek, hogy ilyenkor mi az ami használ?

#64 blasius78 2008. 02. 10. - 15:31:08

Szervusztok! A minap egyik régi leletem előkerülése után kerestem rá az MPS-re, és meglepődve láttam, milyen sokan küszködünk ezzel. Kb. két éve jeleztem orvosomnak, hogy néha kihagy a szívem majd egy nagyot dobban, de a szívultrahangon semmit nem találtak, sőt, gratuláltak, hogy milyen szép erős szívem van, semmi bajom nincsen, lehet csak stressztől is. Ennek tulajdonképpen örültem, hiszen nem sokkal előtte igen komoly (felvételivel kapcsolatos) ultrahang, ill. terheléses EKG vizsálatokon estem át, és eltérést ők sem jeleztek. Mivel azonban továbbra is jelentkezett a kihagyás, ismét kértem egy ultrahangot, ami után viszont az orvos vele született MPS-t diagosztizált. (Furcsa, hogy előtte senki nem látta.) Akkor fogalmam sem volt mi ez, és mivel a tüneteim is alábbhagytak, nem is foglalkoztam vele. A biztonság kedvéért Concort szedettek velem, de egy év után abbahagytam, nem akatam "mérgezni" magam, mert nem éreztem egyáltalán hatásosnak, sőt, inkább a bevétel után éreztem szívdobogást. A fogorvosnál az antibiotikumos megelőzésről- és kezelésről szintén megfeledkeztem, ez csak nemrég jutott eszembe. Egymás után két olyan beavatkozás is volt, amit az előírás szerint megfelelő gyógyszeres kezelés mellett kellett volna elvégezni. Sajnos, csak a mostanában néha felerősödő ritmuszavarok után jutott eszembe és kapartam elő az erre vonatkozó jótanácsokat tartalmazó orvosi papírt. Tehát igazából csak most döbbentem rá hogy mit is jelent az MPS, eddig elhanyagoltam, nem törődtem vele, ezért aggódom is. A tapasztalataitok alapján tudnátok válaszolni a következőkre? 1. Ha az antibiotikumot elfelejtettem, milyen észlelhető hatása lehet egy esetleges (billentyű-)fertőzésnek? 2. Felmerült bennem, hogyha hetekig tünetmentes vagyok, normálisan dobog a szívem, valóban billentyű-rendellenesség lehet? Akkor nem kellene folyamatosan ritmuszavart mutatnia? 3. Milyen tünetei vannak egy állapotromlásnak? A rendszertelen kihagyáson kívül egyébként semmilyen más tünetem nincsen, se szédülés, se fáradtság, se fájdalom, csak néha érzem doboni a szívemet, és ritkán felugrik a vérnyomásom. Természetesen újabb ultrahangra fogok menni hogy megbizonyosodjak, de addig is kíváncsi lennék a tapasztalataitokra!!! Mindenkinek jobbulást! :)

#65 blasius78 2008. 02. 10. - 14:16:56

Kedves Mathilda! Sajnos csak most olvastam egy korábbi (2004) írásodat, ami nagyon felkeltette a figyelmemet. Szóról szóra ugyanezt a problémát tapasztaltam, ezért nagyon érdekelne, hogy sikerült-e megtalálni a valódi forrást, vagy megbizonyosodni arról ,hogy valóban a fogászati kezelés az oka. Kíváncsi lennék arra is, hogy milyen gyógymód van rá, mert eléggé komolyan veszem. (A szív mégiscsak a motor.) Várom válaszodat, üdvözlettel: Balázs

#66 GoodSpeed 2008. 02. 10. - 00:44:05

Tiszteletem. 2007 novemberében voltam magán alapon Holter EKG-s vizsgálaton, és a lentebb látható eredménnyel zárult a vizsgálat http://img145.imagevenue.com/view.ph p?image=67174_beolvas3s0005_123_1018 lo.jpg http://img103.imagevenue.com/img.php ?image=67206_beolvas8s0009_123_975lo .jpg http://img134.imagevenue.com/view.ph p?image=67181_beolvas7s0006_123_520l o.jpg http://img194.imagevenue.com/img.php ?image=67191_beolvas4s0007_123_450lo .jpg http://img158.imagevenue.com/view.ph p?image=67199_beolvas3s0008_123_692l o.jpg huszonéves fiatalember 60 kg körüli súllyal, és kissé aggaszt, hogy néha minden oknélkül felszalad a pulzusom néha pedig elég alacsony a vérnyomás naplót pl rendszeresen vezetem itt a házipatika.com-on, a vérnyomásom nem magas, sőt kissé alacsony is, most per 109/64 pulzus 91-et mértem 0:31-kor. Néha lefekvés után, közvetlenül elalvás előtt gyorsul fel a pulzusom, minden oknélkül. SzívUH is volt, az orvos szerint semmi komoly. Betaloc ZOK-ot szedtem 20mg-ot, amikor a pulzusom 80 felett volt, de később az orvosom azt mondta, hagyjam el 2 hét alatt. A háziorvos azt mondta szedjem, a kardiológus pedig ,hogy ne. A 143-as pulzus a kórházban lett pont mérve, amikor arra vártam, hogy a holter monitort kiértékeljék, tehát nyugalmi állapotban ( A holtermonitor tehát még rajtam volt).

#67 DRPozna 2008. 01. 20. - 19:14:19

Szia! Az orvosnak igaza van ez egy ártalmatlan elváltozás, sokunknál előfordul. Érdemes lenne tovább vizsgálni, talán valami más oka lehet a magas pulzusszámnak. A vizsgálat a szervezetben végbemenő elektromos működéseket vizsgálja, a te esetetben gondolom a szív ritmusát fogják vizsgálni.

#68 csontocska 2008. 01. 14. - 18:42:19

Nem akarok hülyeséget mondani, de azt szerintem katéteren keresztül csinálják

#69 csontocska 2008. 01. 14. - 18:39:52

Sziasztok! Én aktívan sportoltam éveken keresztül. Mikor abbahagytam, akkor kezdődtek a panaszok. A pulzusom 100-120közt mozog egész nap. Nem vagyok rosszul csak akkor mikor végre lemegy 70re. Akkor úgy érzem, hogy nincs elég oxigén az agyamban, nem vagyok képes szellemi munkát végezni, szédelgek. Kisebb fizikai igénybevétel alkalával is elfogy a levegőm. Reggel nehezen kelek, nehezen érem el a "100-at", ahol jól érzem magam. Nekem is írtak fel gyógyszert, de nem szedtem be. Durva rosszullétek 180as pulzussal félévente fordulnak elő velem. Az utóbbi időben próbáltam egészségesebben élni. Sok folyadék, sok séta. Nem lett jobb. Volt rajtam többször holter, de nem mutatott ki semmit. Megállapították, hogy "hajlamos vagyok szívritmuszavarra..." Úgy döntöttem, hogy katéteres vizsgálat alá vetem magam. Inkább, mint huszonévesen mérgezzem magam gyógyszerrel. Persze könnyű így nekem ezt mondani, mivel nincsenek sűrűn rosszulléteim.Viszont nem vagyok túl felvilágosult a témában. Hol vágnak pontosan? Mennyi ideig kell utána "mozdulatlanul" feküdni? Mennyi ideig tart a vizsgálat? Az időpont megválasztásánál figyelembe kell venni, hogy ne legyenek akkor női bajaim? És ha mégis úgy jön ki? Előre is köszönöm a segítséget! Jobbulást kívánok mindenkinek!

#70 rytuci 2008. 01. 08. - 11:46:14

Sziasztok! Nállam nyáron mitralis prolapsust állapítottak meg, ami abban nyílvánul meg nálam, hogy nagyon magas a pulzusom. Napi 2szer 10mg betalocot kell szednem, elvileg az orvos szerint nem kéne magas pulzusos rohamaimnak lennie ettől. Ma reggel ismét nagyon felment a pulzusom, szorított a mellkasom, nehezen kaptam levegőt, és az ájulás kerülgetett és nagyon megijedtem. Azt mondta korábban az orvos, ha megint ilyen lesz, akkor menjek vissza mert, elküld egy elektrofiziológiás vizsgálatra. Az a baj, hogy nem tudom mit takar ez a vizsgálat név. De nem túl bíztató hangzása van számomra :s Tudja valaki, hogy ezt, hogyan végzik? Előre is köszi!

#71 DRPozna 2007. 12. 24. - 13:59:40

Szia! Elképzelhető, hogy nincs komolyabb jelentősége. Ha esetleg ájulás, eszméletvesztés előfordulna akkor fontos lenne felkeresni egy kardiológus szakorvost aki csináltatna egy EKG-t és egy szívultrahangos vizsgálatot, ami eldöntené, hogy nincsen-e esetleg veleszületett szívbillentyű betegsége. Ha a vizsgálati eredmény negatív akkor nem kell vele foglalkozni. Egyébként minden embernek néha félre ugorhat a szíve ez természetes jelenség, tartós panaszok esetén viszont érdemes elmenni orvoshoz.

#72 rihi 2007. 11. 26. - 20:53:35

Nekem sportolásnál és néha fekvö helyzetben van ritmuszavarom.miért pont fekve jön rám,pár helytelen szivverés?és miért pont sportnál?lehet h ez nálam gyermekkori/ideiglenes szivritmuszavar(16 vagyok)??? Miért van az hogyha a melkasomon fekszem akkor érzem a szivem?léci irjatok!

#73 KViktor 2007. 11. 12. - 09:24:27

Sziasztok! Egy régebbi hozzászólásom nyomán tanácsot kért tőlem valaki, akinek természetesen válaszoltam. És ha már megírtam tapasztalataimat, beküldöm a fórumba is, hátha más is hasznát veszi: Szia, én már sokkal jobban vagyok! Nagyon sokat szenvedtem és tanultam is ebből a betegségből. A Xanaxot nem ajánlom, mert az inkább idegességre való és rá lehet szokni, van olyan ismerősöm aki eljutott a napi 10 szemig, mert egyre többet igényelt a szervezete, rossz volt ránézni. Természetesen a rászokás alkat függő is. A Rivotril való inkább neked, mert az kifejezetten szorongásoldó. Az is csak tüneti kezelésre való, tehát ha rosszul vagy szorongsz, ha nem tudsz aludni, ha hülyeségek járnak a fejedben, pl. halálfélelem. Magát a betegséget viszont nem fogja eltüntetni. Ami nekem sokat segített az a Paroxat. Napi egyet kell bevenni, állítólag biztonságos és ha okosan kezded szedni (egy hétig csak napi felet reggel ébredés után, utána egyet szintén reggel) akkor nem okoz komoly mellékhatásokat. Egy dolog biztos, hogy aki paroxatot kezd szedni egy-két hétig nehezen jut el az orgazmusig. Ez az egy kellemetlen tünete van, de mégis megéri. Nekem teljesen leálltak a pánikrohamaim, pedig heti 3-4-től szenvedtem. Először kb. 6 hónapig érdemes csinálni egy kúrát. Leszokni lassan kell róla, mert másképp nem ér semmit, visszajönnek a pánik és szorongásos rohamok. Ha a szedése közben mégis előfordul rosszullét, akkor nyugodtan be lehet dobni egy fél vagy egy egész rivotrilt, nekem elég a fél szem. Leszokás: először minden másnap veszed be kb. 2 hétig, aztán minden másnap egy felet, aztán nem veszel be csak akkor egy felet, ha ilyen szédelgést érzel a fejedben (tapasztalatom szerint ezt a jobb-bal agyfélteke kommunikációs nehézsége okozza, ilyen kis áramingadozások az agyban, egyébként nem elviselhetetlen, én mindig inkább röhögtem rajta, mert máskor még nem éreztem ilyet). Ilyenkor 2 órán belül elmulasztja ezt az érzést és napokig nem kell bevenni, majd a végén már egyáltalán nem szükséges. Azt tudnod kell, hogy ha a prolapsustól van szívritmuszavarod is azt nem tudod elmulasztani semmilyen gyógyszerrel, de meg tudod tanulni, hogy ez nem betegség, az emberek 50%-ának van ilyen. A fent leírt gyógyszerek is abban segítenek, hogy nem rezelsz be egy egy melléütéstől és nem alakul ki pánikrohamod. Nagyon fontos még a sport, mert ha futkározol, focizgatsz stb., az csökkenti az összes tünetet. Természetesen nem élsportra gondolok, csak lazán.... Ui.: régen még a vészhelyzetet sem tudtam nézni, mert nekem is infarktusom, meg tachycardiám mag brachycardiám lett közben, annak ellenére, hogy bármikor lefutok 5-6 km-t.

#74 Greencat 2007. 10. 20. - 15:00:14

Szia Kati! Köszi a választ. :) Túl vagyok egy újabb kivizsgáláson amiket alább részleteztem, a holter most kivételesen elkapta a fibrillációt. A dokinő szerint nem szükséges egyenlőre mást tenni mint napi 2-szer 0.25 Betalocot szedni. De hogy meddig? Azt mondta ha "csak" heti 1-2-szer van ritmuszavarom azt lehet gyógyszeresen is rendezni. Én meg nem erőltettem a dolgot. ;) A mitralis prolapsussal meg nem lehet mit csinálni, ott csak annyi a teendő, hogy ha műtenek, kihúzzák a fogam, vagy szülök, akkor kell antibacit kapnom, előtte is utána is. Neked biztos súlyosabb a problémád hogy megkatétereztek és ennyi bogyót kell szedned. :( Egyenlőre jól vagyok, nagyon remélem, hogy csak ritkán jön elő majd a nyavalyám, mert akkor mindig azt hiszem itt a vég :(

#75 Kkati 2007. 10. 20. - 12:27:18

Helló Greencat! Csak most regisztráltam magam, és olvastam a hozzászólásodat. Nekem 2000-óta van paroximális pitvarfibrillációm, mellette mitrális prolapsus. Pajzsmirígy problémám miatt endokrinológiára jártam,és amikor említettem a szívproblémámat, akkor azonnal beutaltak szívkatéterezésre.Nekem minden vizsgálati eszköz kimutatta a fibrillációt, mert szinte állandóan volt , többnyire 100-120-as pulzussal.A katéterezést akkor megcsinálták, nem tudom,te túlvagy e rajta.Fájni ne fáj, mert az érbe egy injekciót adnak. Csak az a tudat, hogy kotorásznak bennem egy dróttal, az volt a szörnyű. A monitoron végig láthattam, hogy hol tartanak, sőt láttam, hogy benne van a drót a szivembe.Azonban a katéterezés nem mutatott olyat, hogy ablációt kellene végezni, mert minden rendben volt.Azóta is millió vizsgálaton mentem keresztül, de nem találják az okot. Mostmár kb 1 éve szedek olyan gyógyszereket, amitől nagyon jól vagyok, viszont biztosan vannak mellékhatások is, de erre nem gondolok, mert jól érzem magam. A gyógyszereim: reggel és este 150mg Propafenon, 60 mg Isoptin (ezt felezni kell, mert 120 mg-os a gyógyszer)plusz szintén reggel és este 5-5mg Concor. Ez utóbbi a napi maximum, amit szedni lehet, de csak így van normális pulzusom.Szeretném, ha válaszolnál. Üdv. Kkati

#76 GoodSpeed 2007. 09. 22. - 23:16:41

Hát igen, a túlsúlyosokat, akik között sokan mozgásszegények is, a dohányzókat, a magas koleszterinszinttel rendelkezőket, a cukorbetegeket veszélyzteti. Ezért célszerű sokat mozogni, nem kávézni, nem inni szeszesitalt, nem cigizni.

#77 Greencat 2007. 09. 21. - 21:27:57

Mindenesetre megnyugtató, hogy fizikai elváltozást nem találtak :) Amúgy a fakírok, meg az egyéb csodaszerzetek simán lelassítják a szívverésüket tudatosan. Miért ne lehetne tudat alatt felgyorsítani? Főleg ha kifejezetten azt figyeled? Azt hiszem nagy a gondolat hatalma, csak a többségünk sajna nem tudja tudatosan használni... Egyébként a koszorúér szűkület, meg ilyesmi nem a túlsúlyosakat veszélyezteti?

#78 GoodSpeed 2007. 09. 20. - 22:11:41

Hát semmiben sem vagyok biztos. Jelenleg 4 -5 dologra gondolok, hogy mi lehet, vagy mi okozhatja: szívelégtelenség, koszorúérszűkűlet( sovány vagyok, de nem mozgok túlsokat - ezen igyekszem nagy sétákkal változtatni ), valamiféle agyi keringési zavar, pánikbetegség, hipochondria. 2001 - 2002 után kezdődtek ezek a dolgok , de a lelki problémákkal ott egyezhetne, hogy ebben az időszakban alakultak a dolgok nem éppen a legjobban is, helyesebben innentől kezdve. 2001-től kezdve megvoltam győződve, hogy agydaganatom van, és azért voltam emggyőződve, mert olyan tüneteim voltak amik alapján erre következtettem. Előszőr is az idegosztályon voltam egy gyors vizsgálaton, ez azt jelenti, hogy nem kellett befeküdnöm, csak ambuláns uton elküldtek szemfenékvizsgálatra (agynyomás), azután EEG. Ugyanez volt 2005-ben is. A tüneteim: a bal szememre homályosabban láttam, és néha meg megszédültem, vlaamint előfordult, hogy reggel nem tudtam megmozdítani a bal karomat. Amikor kiderült, hogy nincs semmi, ezek szépen elmúltak. Rengeteget olvastam orvosi könyveket is ( nagyapám orvosi könyveit bújtam). Ekkoriban még a gyermekkörzeti orvosom volt, de nem hozzá mentünk, hanem egyenesen a kórházba. Ugyanez a vizsgálat volt 2005-ben is, néha rohamosabban szedtem is a levegőt mert úgy éreztem hogy fulladok. Amúgy ez a tünet most is megvan. 2005-től új háziorvosom lett, helyesebben kikerültem a gyermekháziorvostól, a felnőtthöz. 23 éves koromig voltam a gyerekkörzetiben, még a jogsihoz kellő egészségügyi vizsgálatot is Ő végezte el. A háziorvosom a családban a nagyapám, és a nagymamám háziorvosa is. Szóval elsőnek úgy alakult, hogy elmondtam a panaszaimat, és elküldött vizsgálatokra, megnézte a reflexeimet is, aztán Hála Istennek kiderült, hogy alaptalan volt akkor a gond. Félévig megint rendben voltam, aztán kezdtem észre venni ,hogy fulladok, és hogy kihagy a pulzus, dehogy ne legyen az, hogy megint én vagyok a hülye, megnézte nagyapám is a pulzusomat, és megállapította, hogy tényleg ki-kihagy. Ezután mentem a háziorvoshoz, ott lehúzták az EKG-t, meghallgatta a szívemet, és kiküldött szívUH-ra, a kardiológusnő azt mondta fizikailag nincs semmi baja a szívemnek, csak az egiyk kis billentyű minimálisan túlnyúlik és esetleg ez okozhatja. Ma szóltam a papának, hogy keresse elő a leletet legyen olyan kedves. Azt tudom, hogy a hipochonder beképzeli magának még a fájdalmat is akár, de ráhatása lenne a pulzusra is ? Most meg ugye a "reformok" idején még annyira sem adják ide a holter monitort lehet .

#79 Greencat 2007. 09. 20. - 19:43:13

Biztos vagy benne, hogy tényleg van valami szivgondod? Nem lehet, hogy máshol van a baj gyökere? Nem lehet, hogy lelki okai vannak a bajodnak? Ezt nem sértésnek szánom, én speciel megkérdeztem a kardiológust, hogy nem e vagyok pánikbeteg, hogy esetleg attól vannak a gondjaim... Az a lehetőség kezelhetőbbnek tűnt számomra, minthogy fizikailag van baja a szivemnek. :( De a leletek szerint a dolog fizikai és ettől persze lelkileg sem vagyok most túl emelkedett hangulatban. :( Holnap megyek a beutalóért a holterhez... Amúgy ettől függetlenül megbeszélhetnéd a dokiddal, hogy téged megnyugtatna ha csinálnának egy 24 órás ekg.-t.

#80 GoodSpeed 2007. 09. 20. - 00:18:55

Nekem is eszembe jutott, vizitdíj előtti évben azaz tavaly v olt azthiszem a szívUH, (pár napon belül előszeretném keresni a leletet, és majd bescannelem), akkor még csak beutalóval lehetett menni a kardiológiára, most lehet, hogy odalehetne menni és akkor 1 000 Ft vizitdíjból megúszná az ember, de nem tudom, ha lehetne menni simán így, akkor mennék.


 • 8 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: