Házipatika fórum: rheumatoid arthritis - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

 • 47 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

rheumatoid arthritis

#1 dorinavrazsa 2014. 05. 16. - 16:38:21

Sziasztok! Apukám 1 hónapja szedi a trexant. De minden alkalommal belázasodik tőle, és még erősebbek ezeken a napokon a fájdalmai volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata a gyógyszerrel kapcsolatban?

#2 bodnarszilvia 2014. 04. 14. - 21:54:45

https://www.facebook...768731603145483

#3 bodnarszilvia 2014. 04. 14. - 21:53:42

Sziasztok! Pár éve én is RA-s lettem, ezért létrehoztam egy fórumot facebookon. Ha gondoljátok csatlakozzatok :)

#4 panncsi 2014. 04. 10. - 16:35:22

sziasztok kedves RA-sok! A segítségeteket szeretném kérni, ajánlanátok orvost, megoldást aki/ami tudott enyhiteni a fájdalmatokon hosszútávon? Édesanyám RA-s, nagyon nehezen veszi rá magát hogy elmenjen orvoshoz, inkább tűr, de egyre kevesebb az ereje, és egyre több helyen vannak fájdalmai. szinte már semmit nem mer enni, mert csak rosszabbodik a fájdalma az evéstől. Illetve influenza-szerű szörnyű levertség, torokfájás jön ki rajta az utóbbi napokban ha eszik:(( Nagyon nagyon szeretnék rajta segíteni, és találni neki egy jó orvost, aki valóban kivizsgálja és figyel rá. Azt tudom hogy szteroidokat nem tud szedni a gyomra miatt. Szeretném újra mosolyogni látni, kérlek oszzátok meg velem akit ajánlanátok! Nem tudom a fórumszabályzat megengedi-e hogy itt, így megadok egy emailcímet, és nagyon várom hogy írjatok!
annapeterffy@gmail.com
köszönettel,
Egy nagyon szomorú, anyukájáért aggodó lány

#5 sarakava 2014. 02. 21. - 13:20:45

Talán valakin segít a saját tapasztalatom.
Több mint egy évig jártam kéz-, láb- és gerincfájdalmak miatt reumatologiára, fizikoterápiára, Széchenyi fürdőbe nyújtásra, stb., amikor kullancstól lyme kórt kaptam.
Az egyértelmű tünetek miatt az orvos azonnal antibiotikumot írt fel. A vér-teszt eredménye viszont egy korábbi fertőzést is jelzett. A tíz napos antibiotikum-kúra végére kezdtek gyengülni reumatikus tüneteim is, pár hét után teljesen rendbe jöttem.
Emlékeim szerint jó 30 éve lehetett a korábbi kullancs-csípés. Interneten azt találtam, hogy a lyme-kór tünetei reumára, ill. izületi gyulladásra hasonlíthatnak.
A 30 éves lappangás "kissé" hosszúnak tűnik, de akárhogy is - öt éve tünetmentes vagyok.

#6 pinteretelka 2014. 01. 26. - 14:22:58

Amit még fontosnak tartok közölni
Egy természetgyógyász írta:Egyféle betegség létezik éspedig a szervezet ELSAVASODÁSA!
Ezért a legelső a szervezetet megtisztítani lehetőleg természetes módon és nem drága
készítményekkel.Ezért vannak számunkra tiltott ételek addig amig savas a szervezetünk
mert a tej fehérliszt cukor és hus savasít és táplálja a bennünk lévő bacikat amik a savas
közegben érzik jól magukat és elnyomják a jó bélbaktériumokat amik segítenék a szervezetünket az arany középutra terelni De amig savas a szervezetünk ehetünk akár milyen drága terméket,vagy semmit nem használ,vagy minimálisat sok pénzért.Ezt tapasztalatból mondom A gyógyszer is savasít és a gyógyszer a savas közegben tud tünetet szüntetni,mert ha lugosítasz jó ételekkel tiszta sok lugos vizzel ,mozgással sétákkal jó levegőn,szeretettel magad iránt ,jót adni magadnak,akkor előbb utóbb nincs szükséged gyógyszerre,vagy csak minimálisra és mindig csökkentheted a gyógyszeradagod.De ez lassu folyamat és teljes életmódváltást kell elkezdened fokozatosan soha ne drasztikusan,mert a szervezet besokalhat igy is lehetnek méregtelenítési elvonási tünetek mert a szervezetedben ami betegít/vírus,baktérium,gomba,vagy parazita/ágál ellene hogy nem kapja azt a fínom kis tejet vagy husikát,vagy édességet amiből ő táplálkozott eddig és ettől vannak kicsit mindenkinél más tünetek amitől nem kell megijedni

#7 pinteretelka 2014. 01. 26. - 12:28:30

Hát kész regényt tudnék írni,nem igazán lehet lerövidíteni,de megpróbálom
15 éve vagyok RA-s /reumatis artritis/Nem részletezem milyen fájdalmakon mentem keresztül
Mivel tisztába vagyok azzal,hogy a gyógyszer nem gyógyít csak tünetet szüntet jó esetben és rengeteg mellékhatással
Mivel 3x voltam halálközeli álapotban a gyógyszerek és a biológiai terápia miatt,ezért folyton kerestem a gyógyhatású készítmények között a legjobbat,ami stimulálja az immunnak ezt a kisiklását
Hozzá kell tennem,hogy sok embernek segített az a gyógyszer és biológiai terápia ami nekem nem
A Varga-Stem olyannyira segített hirtelen,hogy 3x a tv-ben is szerepeltem és kb másfél évig segített is de a végén már a napi 6db sem Aztán azóta állandóan kutakodom és mindig találok olyant ami jó hatással van az immunomra és teljes életet tudok élni minimálisra csökkentve a gyógyszereket.Naponta 3-4 órát lent vagyok a kutyusommal a levegőn és sétálok vettem gömbölyű talpu cipőt az is segít van jádeköves ágyam és magneterem is bár keveset használom őket
van szobakerékpárom ez nagyon jó mert tekerem súly nélkül.Lefogytam 2év alatt 15kg-ot/szerintem a gyógyhatásu készitmény amit alkalmaztam az anyagcserémet rendbetette,végül is ez anyagcsererendszer betegség/ megváltoztattam az étkezési szokásomat is.Egy idő óta sok lugosat eszem /köles,sok zöld/iszom tisztított vizet lugosítva tej tilos a kazein miatt,a fehérliszt a hus és a cukor sem tesz jót ezeket is kerülöm.Egyre több jó gyógyhatásu termék jelenik meg/de vigyázzni kell mert sokan eladni akarnak és nem segíteni/Van egy baráti köröm az interneten akik a gyógygomba által lettek ismerőseim,mert láttak a tv-ben laboráns természetgyógyász és orvos is van köztük és folyton kutatjuk a legjobbakat ami sejtszinten teszi helyre bennünk a jó kommunikációt a sejtközöket tisztítja .De ez nem egyik napról a másikra segít hanem a fokozatosság elvén működik pl volt ami a mitokondrium/sejtmag/ szinten egy év alatt segített és csak kicsi gyulladás van a szervezetemben Ha tetszik ha nem de rájöttem annak ellenére hogy anyai ágon az összes unokatestvér főleg a lányok RA-sak én magam is voltam az okozója a stressz által tudatlanul .65 éves nyugdíjas aki szeret élni,mert minden napom ünnep.

#8 maayan 2013. 05. 22. - 00:17:12

és sorba jutnak eszembe, hogy még mi segíthetett
csak szűrt vizet iszik, valószínűleg az is segít :)

#9 maayan 2013. 05. 22. - 00:04:54

Amit kifelejtettem, hogy két testvérénél is megállapították az RA-t, de a nővére a gyógyszerek mellékhatásaiba meghalt legalább 5 éve, hanem több, pedig nála később kezdődött a betegség. Sajnos a családja nem hitt az étrendi változtatásokban, nem támogatták benne.
A bátyja pedig sajnos lassan tényleg tolókocsiba kerül :(
Teljesen hús nélkül csak néhány hónapja van, de előtte is már nagyon keveset evett, heti két-háromszor egy fél csirkecomb, néha az egész combja, és az elkészítés előtt a húst vízben felforralta, a levet kiöntötte.
És természetesen, amióta újra próbálja gluténmentes diétát, azóta persze nem müzli a reggelije.
És, igen talpon maradt, még akkor is, amikor ugyan nagyon régen még az én születésem előtt egy terhességét elvesztette, és utána még három kisbabája halt meg. Nem is tudom, hogy hogy bírta ki, de kibírta, és persze ezzel nem azt mondom, hogy nem szenvedett, mert majd bele roppant, hanem hogy ne adjátok fel a reményt, hogy jobban lesztek, és higgyétek, hogy feldolgozzátok a nehézségeket, és mindig minden helyzetben van remény, na persze jó az ha vannak az embernek barátai, és családja, akik kicsit megtartják a vállánál fogva, vagy éppen akikre támaszkodhat.
Sajnos az orvostársadalom nagyobbik része gyógyszerpárti, és/vagy közömbös. Kevés az, aki megértő szavaival a beteg lelkét is támogatja :(
Bocsánat, hogy ennyit szóltam, nézzétek el, kérlek Titeket, és köszönöm az időt, amit a hozzászólásom elolvasásával töltöttetek.

#10 maayan 2013. 05. 21. - 22:51:10

Kedves Mindenki!
Ma kerestem valamit az anyukám számára és rátaláltam erre a fórumra.
Nagyon sok szomorú történet, mint ahogy az anyukámé is az volt.
35 éve van rheumatoid arthiritise. Ebben az évben 77 éves.
Két éven keresztül nem tudták, hogy mi baja van, az ORFI-ban sem. Un. szeronegatív volt a RA-ja. Azóta híressé vált orvos akkor ínhüvelygyulladásnak titulálta. Végül, amikor már a rtg-en is lehetett látni egy nagyon kedves doktornő kimondta a diagnózist.
Nem tudott egy kávécsészét sem megtartani a kezében, nem tudott a nyakához nyúlni, nem tudott egy szelet kenyeret sem levágni, sem egy kilincset lenyomni. Rendszeresen csapolták a térdét. Nagyon sokszor éjszaka potyogtak a könnyei a fájdalomtól, és ügyeletet kellett hívni, kuncsorogni valamilyen fájdalomcsillapítót, mert a kínok kínját élte át.
23 fogát 14 műtéttel távolították el, hónapokon át pépes ételt tudott csak enni.
Azt mondták, hogy nem gyógyítható, és erre megkérdezte, hogy akkor ő már nem fog tudni kirándulni sem? A válasz, örüljön ha saját lábán bemegy az ORFI-ba. Akkor ő úgy döntött, hogy márpedig nem kerül tolószékbe. Bár ez még 1980 táján volt, de nem adta fel, úgy döntött, hogy ő mindig fog tudni járni.
1986-ban 3,5 hónapot volt kórházban. Mellhártyagyulladások, mert ugye az egész kötőszöveti rendszer érintett ebben az autoimmun betegségben. Mélyvénás trombózisok, daganat a hangszalagján, daganat a húgyhólyagjában, a mellében, a méhében rákot megelőző állapot. Vesekövek iszonyú görcsökkel (negatív leletek birtokában pisilte ki őket).
Ezt mind csak azért írom le, mert nem kevés könny van mögötte. Mégis, amikor megkérdezték idősebb nénikék (ő akkor volt 50), hogy miért van kórházban, azt mondta, hogy ő odament üdülni, mert nem kapott máshova szakszervezeti beutalót. A humora nem hagyta el soha! A soványsága miatt kiállt a keresztcsontja alsó része, és azt mondta, hogy már annyi minden volt, de hogy még farka is nőjön ...
Régen fodrász volt (még a RA előtt), és a hajfestéktől majdnem leállt a vérképzése (akkor majdnem meghalt, iszonyatos volt végignézni gyerekként a rángógörcsét, iszonyatos a félelem, hogy elveszítem az anyukámat), emiatt nem kaphatott csontvelő károsító gyógyszereket. Igazából semmilyet se nagyon kaphatott, de szteroidok és nem szteroid gyulladáscsökkentők nélkül lábra sem tudott volna állni. 135 volt a süllyedése, nem akarták elhinni, hogy van ilyen! Megismételték! Volt ilyen!
Mindkét talpát (haránt irányban végigvágták, az ízületeket "letisztították"), kalapácsujjait, bütykeit ezzel egy időben megműtötték.
Ma torz a keze, az ujjai, a kezét nem tudja kiegyenesíteni, de csak a vérnyomására és a szapora pulzusára szed gyógyszert, ezeket is minimális adagolásban. Kilométereket gyalogol velem, na jó nem mindennap, de ellátja magát, még kenyeret is tud gyúrni :)
Elég súlyos csontritkulása van a korábbi mozgáshiány miatt. Bár esett már a csontritkulás diagnózisa óta, és nem tört el semmije :)
Néha vannak fájdalmai, olyankor jegeli az éppen aktuálisan fájdalmas ízületét, de nem kell bevennie gyógyszert.
Amit nem eszik:
hús, tej (havonta legfeljebb egyszer kis tejberizs, vagy palacsinta, abban is több a víz), elvétve egy-egy kiskanál tejföl, néha egészen kevés sajt, vagy egyéb tejtermék, kávé napi egy mokkáskanál, csak az ízéért, cukor mutatóba, néha bűnözik egy kis fagyival, vagy csokival, azonnal fáj is mindene. Masszírozza a talpát egy golflabdával (pont jó a magassága), régen az apukám csinálta neki, egy könyv leírása alapján, hogy az RA-nál mely pontokat kell masszírozni. Almaecetet iszik mézzel nagyon-nagyon sok éve. Főzelékeket eszik, gyümölcsöt, nem túl sok tojást. A kora miatt este korán elalszik, de hajnali 3-kor ébred, 4-5 között kel, almakompóttal kezdi, kicsit később müzlivel folytatja, 10-11 között ebédel, 5 óra körül vacsorázik. Rendszeresen sétál, télen nem megy havas utcára, hogy nehogy elessen, ha mégis, akkor zoknit húz a cipőjére.
Körülbelül 7-8 éve elvittem egy immunológushoz, mert azt gyanítottam, hogy esetleg gluténérzékeny. A leletek nem bizonyították, de a tünetei alapján a doktornő azt mondta, hogy megesküdne rá, hogy az van neki. A biopsziára nem volt hajlandó elmenni. Aztán szép lassan felhagyott a diétával, mert nem túlságosan szerette, és nem érzett nagy javulást. 2012. decemberében kitaláltam, hogy mi lenne ha megpróbálná még egyszer. Szerencsére vannak már jobb kenyerek, amelyek ízét még szereti is. Decemberben a talpai kezdtek merevvé válni, elég furcsán kezdett járni, több csomó is volt rajta. Attól félt, hogy újra kell műteni a talpát, és félt, hogy már nincs ott a szuper ortopéd sebész. A diéta óta csomók elkezdtek eltűnni, megint hajlik a talpa, és hiszi, hogy meg fog gyógyulni. A kéz kisízületei mellett megjelentek az árkok, már nem folynak egybe. Ma epret szedett a Szedd Magad mozgalomban és a legfőbb vágya, hogy meggyógyuljon, hogy engem boldognak lásson, és közben boldogan készül a dédnagymamaságra :) Anno, szerencsére anno a fiammal mentünk látogatni nap mint nap, volt hogy bebújt mellé az ágyba is, hogy milyen lehet kórházi ágyban feküdni, és hogy hozzábújhasson az ő Drága Mamikájához :)
Ma ugyan nálam alszik (nem szokott), miközben írok Nektek, de tudta nélkül is biztos vagyok benne, hogy a pozitív hozzáállását, a mosolyát, a biztatást, a saját tapasztalatait át tudja adni bárkinek. Ha valaki nem látja a kezeit, egy pillanatig sem gondolja, hogy beteg.
Ja mindehhez csuhébabákat készít, amelyek rendszeresen ki vannak állítva valahol, most éppen az Országos Széchényi Könyvtárban, de voltak már az Iparművészeti múzeumban, és a Vajdahunyad várában is.
Ha valaki találkozni szeretne vele, írjatok! Különleges asszony!
Tiszta szívből kívánok mindenkinek jobbulást, és fájdalommentes életet, szerető családot, és kívánom, hogy a legnagyobb fájdalom közepette is legyen remény erre a szívetekben!

#11 Bobemama 2013. 05. 13. - 14:47:45

Üzenet megtekintéseIdézve: ovicska - Dátum: 2013. május 08. - 09:25:03

Az orvosodat kérdezzd meg!A tanácsadók a forgalmazásban érdekeltek, el tudják mondani, hogy mi a termék,de nem orvosok, a betegség mélységéről nem tudnak. Sokszor keverik a sima reumával.
Bocsi, hogy kotnyeleskedtem, de volt szerencsém találkozni egy orvos tanácsadóval, akielmondta, hogy RA-ra nem jó, amit ajánlgat.

Szia
Gondolom te is tudod ,hogy az orvosok elleneznek,mindent ami nem gyogyszer.
En megkerdeztem hogy a magneses terapia nekem jo lenne-e,mivel voltam egy eloadason
es szeretnem kerni a velemenyet,szo szerint majdnem kinevetett.Most hogy kerdezzem meg?
Szep napot mindenkinek

#12 ovicska 2013. 05. 12. - 18:34:00

Üzenet megtekintéseIdézve: naty77 - Dátum: 2013. május 12. - 17:13:28

Ez érdekes, mert eddig akárhány reuma dokit kérdeztem mást mondtak az infraszaunára. egyik igent, másik nemet... végül nem vettem. nagy ritkán szoktam szaunázni, vagy wellness nem lesz rosszabb utána
ellenben tavaly a tengerparti nyaralás közepére már belobbant minden. :(


Ha artritiszes a reumás, akkor tilos minden hővel járó dolog, márpedig az infraszauna meleget csinál. Ha artrózisos a reumás, akkor pont a meleg jó.

Nyáron a nagy melegben nekem is be szokott lobbanni az artritiszem, de télen is...............a fene tudja már , mi váltja ki.

#13 naty77 2013. 05. 12. - 17:13:28

Üzenet megtekintéseIdézve: ovicska - Dátum: 2013. május 09. - 18:49:27

Arra már én is rájöttem, hogy a hideg jó, de a meleg belobbantja. Na nem az időjárás...........fogalmam sincs melyikre reagálok. Anno vettem infraszaunát és rá 1 hónapra derült ki az RA-m. Dokinő eltiltott Tőle :angry: Igaz, mindig dagi volt a bokám, amikor használtam.


Ez érdekes, mert eddig akárhány reuma dokit kérdeztem mást mondtak az infraszaunára. egyik igent, másik nemet... végül nem vettem. nagy ritkán szoktam szaunázni, vagy wellness nem lesz rosszabb utána
ellenben tavaly a tengerparti nyaralás közepére már belobbant minden. :(

#14 ovicska 2013. 05. 09. - 18:49:27

Üzenet megtekintéseIdézve: naty77 - Dátum: 2013. május 09. - 18:45:51

Nem vagyok orvos, csak azt tudom mondani, amit nekem mondott a doki. A hidegkamránál a reumatológus külön javasolt vitaminokat... persze azok sem mind immunerősítők.

Amit biztosan tudok, hogy én soha életemben nem voltam beteges, de mióta trexant szedek kb 1x sikerült elkapni valamit. holott ovis, iskolás gyerekeim vannak, akik rendszeresen hazahoznak mindent, és a férjem, nagyszülők is elkapják, én nem. Ezek szerint mégsem gyenge az immunrendszerem? Vagy nem tudom, ehhez sem értek.


Arra már én is rájöttem, hogy a hideg jó, de a meleg belobbantja. Na nem az időjárás...........fogalmam sincs melyikre reagálok. Anno vettem infraszaunát és rá 1 hónapra derült ki az RA-m. Dokinő eltiltott Tőle :angry: Igaz, mindig dagi volt a bokám, amikor használtam.

#15 naty77 2013. 05. 09. - 18:45:51

Üzenet megtekintéseIdézve: ovicska - Dátum: 2013. május 08. - 19:50:42

A Trexan használati útmutatójában van:
"1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TREXAN ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Trexan hatóanyaga a metotrexát egy antimetabolit és immunszuppresszív hatású szer (befolyásolja a szervezet sejtjeinek a szaporodását és csökkenti az immunrendszer aktivitását)."

Orvosi szótár: immunszupresszió = az immunredszer aktivitásának gyógyszeres csökkentése .

Az immun szó jelentése: védettség.A nyugati társadalmakban leginkább a gyógyító tevékenység járul hozzá az immunrendszer gyengítéséhez. Gyakran kell olyan gyógyszereket adni, melyekkel csökkentik az immunműködések aktivitását, mert az adott probléma lényege a túl aktív, vagy félreszabályozott immunrendszer.Az immunműködéseket nem lehet annyira szelektíven befolyásolni, hogy a betegségkeltő aktivitás mérséklése mellett a kórokozók elleni védekezőképesség ne sérüljön.


Nem vagyok orvos, csak azt tudom mondani, amit nekem mondott a doki. A hidegkamránál a reumatológus külön javasolt vitaminokat... persze azok sem mind immunerősítők.

Amit biztosan tudok, hogy én soha életemben nem voltam beteges, de mióta trexant szedek kb 1x sikerült elkapni valamit. holott ovis, iskolás gyerekeim vannak, akik rendszeresen hazahoznak mindent, és a férjem, nagyszülők is elkapják, én nem. Ezek szerint mégsem gyenge az immunrendszerem? Vagy nem tudom, ehhez sem értek.

#16 ovicska 2013. 05. 08. - 19:50:42

Üzenet megtekintéseIdézve: naty77 - Dátum: 2013. május 08. - 19:26:30

Tudtommal a trexan csak az ízületekkel kapcsolatos immunreakciót befolyásolja. nekem azt magyarázta a reuma doki, hogy ez nem immungyengeség, hanem kisiklás, nem javít rajta erősítés/gyengítés.
én szedtem tavaly az egyik gombát, szerintem jó volt, de aztán más irányba vittek el és azzal is rengeteg vitamint és egyebet kellett bevenni, hogy most már nincs kedvem semmit szedni. pedig lehet, hogy vissza kéne térni rá.

ami nekem bevált az akupunktúra, nagyon jó fájdalomcsillapító hatású és kifizethető.
és a hidegkamra, ami szörnyűnek tűnik, de nagyon klassz dolog és iszonyú hatásos! viszont nagyon drága. :(


A Trexan használati útmutatójában van:
"1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TREXAN ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Trexan hatóanyaga a metotrexát egy antimetabolit és immunszuppresszív hatású szer (befolyásolja a szervezet sejtjeinek a szaporodását és csökkenti az immunrendszer aktivitását)."

Orvosi szótár: immunszupresszió = az immunredszer aktivitásának gyógyszeres csökkentése .

Az immun szó jelentése: védettség.A nyugati társadalmakban leginkább a gyógyító tevékenység járul hozzá az immunrendszer gyengítéséhez. Gyakran kell olyan gyógyszereket adni, melyekkel csökkentik az immunműködések aktivitását, mert az adott probléma lényege a túl aktív, vagy félreszabályozott immunrendszer.Az immunműködéseket nem lehet annyira szelektíven befolyásolni, hogy a betegségkeltő aktivitás mérséklése mellett a kórokozók elleni védekezőképesség ne sérüljön.

#17 naty77 2013. 05. 08. - 19:26:30

Üzenet megtekintéseIdézve: ovicska - Dátum: 2013. május 07. - 21:35:23

Az RA nem gyógyítható. A Trexannak az a célja, hogy lerombolva az immunrendszert, ne engedje a támadó sejteket a szervezet ellen dolgozni. Ha Te bármilyen immunerősítőt szedsz - a VargaStem is az, akkor hatástalanítos a Trexan hatását. Szóval semmit ne szedj, ami immunerősítő.


Tudtommal a trexan csak az ízületekkel kapcsolatos immunreakciót befolyásolja. nekem azt magyarázta a reuma doki, hogy ez nem immungyengeség, hanem kisiklás, nem javít rajta erősítés/gyengítés.
én szedtem tavaly az egyik gombát, szerintem jó volt, de aztán más irányba vittek el és azzal is rengeteg vitamint és egyebet kellett bevenni, hogy most már nincs kedvem semmit szedni. pedig lehet, hogy vissza kéne térni rá.

ami nekem bevált az akupunktúra, nagyon jó fájdalomcsillapító hatású és kifizethető.
és a hidegkamra, ami szörnyűnek tűnik, de nagyon klassz dolog és iszonyú hatásos! viszont nagyon drága. :(

#18 ovicska 2013. 05. 08. - 09:25:03

Üzenet megtekintéseIdézve: Bobemama - Dátum: 2013. május 08. - 09:13:53

Sajnos en is tudom de egy cikket olvastam ujsagban es csodat tett ez az etrendkiegeszito.En megkerdeztem es tanacsot kertem az interneten keresztul es a tanacsadoi javasoltak sot le is irtak hogy hogyan szedjem.Most nem is mernem elkezdeni mivel a pirosodas a viszketes nem mulik a nyakamrol es a dekoltazsrol es hat az a kis viszketes elleni krem nem igen hasznal es tul sok jot nem varok az allergia vizsgalattol sem
Szep napot kivanok


Az orvosodat kérdezzd meg!A tanácsadók a forgalmazásban érdekeltek, el tudják mondani, hogy mi a termék,de nem orvosok, a betegség mélységéről nem tudnak. Sokszor keverik a sima reumával.
Bocsi, hogy kotnyeleskedtem, de volt szerencsém találkozni egy orvos tanácsadóval, akielmondta, hogy RA-ra nem jó, amit ajánlgat.

#19 Bobemama 2013. 05. 08. - 09:13:53

Üzenet megtekintéseIdézve: ovicska - Dátum: 2013. május 07. - 21:35:23

Az RA nem gyógyítható. A Trexannak az a célja, hogy lerombolva az immunrendszert, ne engedje a támadó sejteket a szervezet ellen dolgozni. Ha Te bármilyen immunerősítőt szedsz - a VargaStem is az, akkor hatástalanítos a Trexan hatását. Szóval semmit ne szedj, ami immunerősítő.


Sajnos en is tudom de egy cikket olvastam ujsagban es csodat tett ez az etrendkiegeszito.En megkerdeztem es tanacsot kertem az interneten keresztul es a tanacsadoi javasoltak sot le is irtak hogy hogyan szedjem.Most nem is mernem elkezdeni mivel a pirosodas a viszketes nem mulik a nyakamrol es a dekoltazsrol es hat az a kis viszketes elleni krem nem igen hasznal es tul sok jot nem varok az allergia vizsgalattol sem
Szep napot kivanok

#20 ovicska 2013. 05. 07. - 21:35:23

Üzenet megtekintéseIdézve: Bobemama - Dátum: 2013. május 06. - 17:58:55

SZeretnem megkerdezni hogy valaki hasznalta-e VargaStem etrend-kiegeszitot.Autoimmunbeteg vagyok,ezen belul RA-s.2004-otaegyre tobbet szenvedek,allandoan beteg vagyok,asztma utanna tudogyulladas,most allergia vizsgalatra megyek ,3-ik hete a nyakam a melkasi reszen eross pirosodas jelentkezett,kiutessel ,viszketessel, Lehet hogy gyogyszer okozza lehet hogy nem ki tudja ,sokat vagyok faradt,es nagyon rosszul alszok.Ha valaki probalta mar kerem irja meg tapasztalatat
Koszonom bobemama


Az RA nem gyógyítható. A Trexannak az a célja, hogy lerombolva az immunrendszert, ne engedje a támadó sejteket a szervezet ellen dolgozni. Ha Te bármilyen immunerősítőt szedsz - a VargaStem is az, akkor hatástalanítos a Trexan hatását. Szóval semmit ne szedj, ami immunerősítő.


 • 47 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Topik megosztása: