Házipatika fórum: AZ ALKOHOLIZMUS BETEGSÉG AZ ALKOHOL LEGÁLIS DROG. - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

AZ ALKOHOLIZMUS BETEGSÉG AZ ALKOHOL LEGÁLIS DROG.

#1 robert2552 2017. 05. 11. - 05:32:33

AlcoBarrier hatékony szer az alkoholizmus elleni harcho - leadbit.biz/S51V

#2 zsuzsi08 2011. 03. 09. - 13:31:21

Szia! Először is így, ismeretlenül is, de büszke vagyok rád! :) Hatalmas lépést tettél meg. Csak a neheze még most jön. Ki is kell tartanod e döntésed mellett. Majd ha hónapokon át tiszta lesz és nem iszik egy kortyot se, akkor tett le valamit az asztalra. Most arrra vigyázz, nehogy befolyásoljanak azok a "kedves" ismerősök, rokonok, hoy jaj szegényt hogy megényviselte, hogy elhagytad, stb.... Tudom, hogy ez most lehetetlennek tűnik, de én a fogyókúrámnál használtam egy jó kis teoriát, amit azt hiszem most Neked is ajánlok. Olyan gyorsan elmegy egy év nem? Mindig csak azt veszi észre az ember, hogy megint karácsony van. Tehát hiába vannak nehezebb napok, akkor is elmegy az az év, és én napról napra vékonyabb leszek. És egy múlva sokkal könnyebb leszek. 10-20-30 kilóval, az rajtam múlik, de máris jobb lesz a helyzet, mint 1 évvel ezelőtt. Szóval én azt mondom, hogy tarts ki, és ha majd fél, 1 éven át nem iszik, akkor gondolkodj csak el azon, hogy bármilyen módon akarsz-e kötődni ehhez az emberhez. Szóval csak kitartást tudok Neked kívánni, és ha van valami csak írj nyugodtan! :)

#3 ancsimarcsa33 2011. 03. 08. - 20:30:59

Szia! köszönöm először is a válaszodat......azóta elhagytam......6.-án....borzalmas volt........nagyon kiakadtam, főleg igy egy 5 hónapos babával itt maradni.még dolgozni sem tudok elmenni egyelőre....azóta a poharat a szájához nem emelte, azt mondták nagyon megviselte a dolog....lehet hogy tényleg ez kellett ahhoz hogy észbekapjon, és változtasson?? hát igen...sok ember mond dolgokat, és alkot véleményt erről, de aki benne van, benne él, az tudja csak igazán hogy milyen nehéz is egy ilyen emberrel együtt élni...egy idő után, már az ő életét éled.....na akkor van már "gáz" szép estét Neked!

#4 zsuzsi08 2011. 03. 08. - 11:47:38

Szia! Azt hiszem ez után csak egy dolgot írhatok! Hagyd el!!!!! Én kb. 10 éve együtt jártam/éltem egy sráccal, akiről a mai napig úgy gondolom, hogy életem nagy szerelme (volt). Nálunk is egy idő után rosszra fordult a helyzet. Ivott ő is, és ilyenkor rettentően bánt velem. Nem ütött meg, semmi ilyesmi, csak lelkileg vágott tönkre. Állandóan megalázott család, barátok előtt, én semmi figyelmet nem kaptam, csak negatív értelemben. Többször el akartam hagyni, erre rohant mindenki, hogy jaj ne tedd. Nem tettem. Én is annyira tönkrementem bele, hogy alkoholista lettem én is, hála istennek mára már gyógyult. De éveket vett el az életemből, és a mai napig nem vagyok képes épkézláb kapcsolatot kiépíteni egy férfival. Ne maradj vele, csak mert azt kérik. Ha Te megtettél mindent, a Te lelkiismereted tiszta, akkor menj és adj esélyt magadnak. Egy életed van, ne rontsd el, főleg ne mások miatt. Ha a kedves családja elvárja Tőled, hogy így élj, akkor előbb költözzenek össze ők a pároddal 1 hétre, aztán utána alkossatok véleményt. Többet érsz Te annál, értékesebb ember vagy, minthogy így éld le az életed! Hagyd el! Tudom, hogy mondani könnyű, de hidd el, ez tapasztalat! És ismétlem, bár csak 1 évig éltünk együtt, már 10 évre rányomta a bélyegét!

#5 ancsimarcsa33 2011. 03. 05. - 20:51:51

Szia! eltüntem "kicsit"...most már maga a borzalom az egész helyzet..megtettem amit mondtál..kb 3 hete volt egy nagy megdőlése, kb egy hétig ivott, inkább ugy mondanám, folyamatosan csúszott le...akkor elhatároztam, elhagyom, igy egy pici babával is...akkor kértek rá, családtagjai, adjak neki még egy esélyt.........megadtam, mert szeretem. na ez egészen tartott kb március 03-ig...azóta ugyan az..nekem valahogy van egy olyan érzésem, hogy ő nem azért iszik, mert nem tudja megálni, hanem mert inni akar...tudja, hogy mennyire bánt engem ez a dolog, még is megteszi, magáról már nem is beszélve..ráadásul, már sok dologért engem okol, hogy én teljesen kiborítom, hogy mit teszek vele, mert hogy ilyenkor állandóan megpróbálok beszélni vele....már nem tudom mit tegyek, de borzalmasan bele vagyok fáradva..ráadásul, ugy iszik, hogy szedi az Anthatyl-t (lehet nem igy kell irni)..borzalom..

#6 timi012 2011. 02. 16. - 23:56:58

sziasztok.az én alap problémám első sorban a drog,és persze a velejáró időkénti alkohol.több mint 10 éve élek a párommal,neki van egy nagymértékben kábítoszert fogyasztó lánya.teljes mértékben tönkre tette a viselkedésével az életünket.21 éves így már nem lennénk jogosak vele,mármint,hogy anyagilag támogassuk,de ő mocskos módon követeli,ill ,ha másképp nem jut anyagi támogatáshoz,akkor egyszerüen meglop minket.szerek hatása alatt töbször életveszélyesen megfenyeget.szörnyű egy ilyen lénnyel élni.tehetetlen vagyok.már munka után nincs kedvem haza menni,mert tudom,hogy esetlegesen újabb veszekedés fogad.

#7 orion172 2011. 02. 11. - 15:35:22

Szia.Ülj le vele,fogd meg a kezét,s beszélgess vele el őszintén.Biztosítsd a támogatásodról,hogy TE mellette állsz,s fogsz,mindenben.Érezze,hogy bízhat benned,feltétlenül,hogy szereted őt.Érezze,hogy fontos-fontosak vagytok számára.S gondolkozzon el,mindenen.A nővérem így beszélgetett el velem,2003 január végén,s ennek maholnap immáron 8 éve...S szívesen elbeszélgetek ővele is.Ilyen esetben,tudod nagyon jó olyasvalakivel el beszélgetni,ki rendelkezik tapasztalattal..tisztelettel,tibor.

#8 ancsimarcsa33 2011. 02. 11. - 13:23:50

Szia! Ő alapból ebbe nőt fel, apja anyja sajnos ivott...ő már 14 évesen meccsekre járt, és kocsmában dolgozott, mert az apja is kocsmáros..... a doki azt mondja, hogy ez egy vicc....hogy akar leszokni, ha minden nap ki van téve a kisértésnek....én ugy gondolom, ha nem ott dolgozna, már nem lenne gond vele...... egyébként járóbeteg elvonón van, havi 1x megyünk pszichiáterhez..elméletileg most kellene kezdeni a kurát majd.....én ugy érzem tudom miért iszik.....alapból, ha józan, egy nagyon nagyon kedves normális ember...a kocsmába jó sok hülye jár be, akik hát ittasan elég bunkók.....ezeket a dolgokat nem tudja lekezelni józanul..ettől feszült lesz. ha sokáig tart ez a feszültség, akkor előbb vagy utóbb alkoholhoz nyul.. egyébként ma szabadnapos.itthon van, 8nap után ma tiszta, nem ivott, ami a doki szerint a régebbi esetekhez képest nagy dolog ám...mert alapból ilyenkor már reggel 5-kor kocsmát kellene keresnie, mivel megvonási tünetei vannak...vagyis nincsenek most..azt mondta, ez egy nagyon hosszú folyamat, és 20 évet egy év alatt nem lehet kitörölni az ember életéből.tőlem is több türelmet kér, de néha nagyon nehéz..pont tegnap este beszéltem vele......hát jelenleg igy állunk..... köszönettel: Dori

#9 zsuzsi08 2011. 02. 11. - 09:17:08

Szia! Hát ennek nem örülök, nem jó ezt olvasni. :( Egyébként milyen orvosi segítséget kap? Jár pszichológushoz vagy "csak" járóbeteg elvonókúrán van? A legtöbb ember ugye azért iszik mert valami lelkileg nyomasztja, amit nem tud feldolgozni. Vele történt valami nagy trauma? Biztos megvan az oka annak, hogy ezt teszi magával.... Csak kérdés, hogy Te tudod-e rá a választ?

#10 ancsimarcsa33 2011. 02. 10. - 19:52:36

Szia! nagyon köszönöm neked is a választ...nagy segítség ez nekem, mert hát ugye nem sok ember tud a gondomról.....sajnos nem tudok vele beszélni, és ugy érzem már bármit mondhatok neki.....most folyamatosan alkohol hatása alatt van, már 8 napja,, ilyenkor nem lehet semmiről beszélni vele, de ez egy 4 hónapos babával borzalmasan nehéz ám..4 nappal ezelőtt pont erről beszéltem neki, amit Te is tanácsoltál, hogy holnap után már lesz szabadnapja, és milyen jó lesz stb...hát ennek ellenére, a szabadnapján ugy berúgott, hogy a lépcsőházból szedtem össze...élet ez???? Ő annyi segítséget kap, és kapott...a szüleim is maximálisan segítették őt, befogadták, esélyt kapott, fizették neki a terápiát...és mégis megint itt tartunk... :( Üdvözlettel: Dori

#11 ancsimarcsa33 2011. 02. 10. - 19:46:46

Kedves Tibor! Nagyon köszönöm a választ..minden napom, mint a mai is, ugy telik, várom haza, és félek, hogy hogy is jön haza. testileg nem bánt, és soha nem is tenne ilyet, de lelkileg teljesen "padlón" vagyok. Valahogy saját kudarcként élem meg...sokat gondolkodom ezen. ha egyszer már hosszú ideig nem volt ezzel gond, akkor mi készteti rá, hogy ismét az alkoholhoz nyúljon.....és miért nem látja be, mennyi mindent veszithet...lehet neki kellene most itt ülnie és kérdeznie.. Ő nem tagadja hogy alkoholista, senki előtt, de most tagadja hogy gond van,, pedig én látom...ez a 8.nap, és iszik, ilyen még nem fordult elő amióta elvonón van..sokszor mondom neki, hogy gondolja végig, és ha inni akar, én nem haragszom rá, csak akkor menjünk külön utakon. meg szeretném kérdezni, hogy szerinted hogyan kell ezekhez az emberekhez hozzáállni? Ilyen esetben hogyan kell reagálni, veszekedni vele, tudatosítani benne, hogy mindenét el fogja vesziteni......vagy kedvesnek lenni?? nekem ez nagy kérdés..én egyébként soha nem veszekszem vele, tudom ez egy nagyon komoly betegség.. Nagyon nehéz egy 4 hónapos babával ilyen lépést megtenni...anyagilag is nagy kihívás..ugy gondolod, van rá esély, hogy akkor majd észbekap? egy biztos, ha elküldöm, pár nap, és nem lesz munkája, ráadásul nincs lakása... erre gondolni, hogy utcára kerül......és mi lesz vele,,,megfagy?? ezzel én nem tudok együtt élni.....ez emészt minden nap....minden nap.....:((( Üdvözlettel: Dóra ( ez az igazi nevem)

#12 orion172 2011. 02. 08. - 15:30:44

Tiszteletem.Bármilyen fájdalmas,s nehéz,de a döntés a te kezedben van.Neked kell eldöntened,mit is akarsz.Rettegésben élni,szenvedni ártatlanul,nap mint nap...így leélni az életed..miközben a párod egyre lejjebb csúszik.Üres szavakat kapsz tőle,ígéreteket,tettek nélkül.Ő kifogásokat keres-más is iszik,ő is inni fog-.Ok mindig van az ivásra,egyszer öröm,aztán bánat..Az alkoholizmus egy pszichikai betegség.Nem lehet tabuként kezelni.A betegnek vállalnia kell betegségét,s önmagát.A világnak hazudhatok,mindenkit átverhetek..Önmagamat soha.A párodnak el kellene gondolkodnia,mit is akar.Élni,egy új életet kezdeni,vagy lassan lerombolni maga körül mindent.Elveszteni a szerettei bizalmát,anyagiakat,mindent,mit az élet jelent.Nők,gyerekek kénytelenek szenvedésben élni,nap mint nap.Tűrni a lelki,a fizikai terrort.Ne tartozz közéjük.Nem éri meg.Tudom,könnyű osztani az észt...játszani az okostojást..Újra kezdened,egy életet,sosincs későn.Mérlegelj,s hozz döntést.Lehet,életed legnehezebb-s a leghelyesebb-döntését hozod.Ha kérdésed van,írj csak bátran,őszinte válaszokat kapsz.Tisztelettel,tibor,egy kezelt alkoholista,Szlovákiából.

#13 zsuzsi08 2011. 02. 08. - 10:57:21

Szia! Én azt tanácsolnám, hogy ha van még erőd, tarts ki mellette. Ne mondj le róla, de leginkább ne fenyegesd azzal, hogy elhagyod, ha nem hagyja abba. Szerintem ez a lehető legrosszabb megoldás. Épp elég baj, hogy a társadalom "leprásként" kezeli az alkoholistákat. Ez egy betegség, amire nem egy pirula a megoldás, hanem a szeretet, támogatás. De a náthával ellentétben ezért jutalmat kapsz! Büszke lesz az ember magára, megnő az önbecsülése, tudja, hogy sok mindent elérhet az életben ha keményen kűzd és egy jobb, boldogabb élet lesz a jutalma! Sajnos ahhoz, hogy leszokjon, az ő döntése kell, Te nem tudod megtenni ezt helyette. Az hogy kocsmáros, az valóban elég nagy hátrány, de csak annyit jelent, hogy erősebben kell akarnia. Üljetek le, beszéljétek meg azt, hogy milyen lehetne az életetek alkohol nélkül. Csak pozitív dolgokról beszéljetek, negatívról ne! Ne használjatok negatív jelentésű szavakat sem (pl. ne, nem, nincs, soha stb.). Több szabadidőtök lenne, több lehetőséggel. Sok kirándulás, közös programok, mozi, színház, bármi, amit együtt tudtok, szerettek csinálni. De arra vigyázz, hogy ne rakj rá túl nagy felelősséget. A nyomás az ilyen embereknek nem segít, sőt... Egyszóval pozitívan vázolj fel neki egy lehetőséget, egy jövőképet milyen lehetne a közös életetek.

#14 ancsimarcsa33 2011. 02. 08. - 10:20:52

Szia! Látom hogy tavalyi a hozzászólásod, de nagyon megfogott amit irtál.....segítséget-tanácsot szeretnék kérni...... a párom akivel lassan 2 éve együtt vagyunk, alkoholista.....anno adagja volt napi másfél 2 liter vodka...őszinte leszek, mikor megismerkedtem én ezzel már tisztában voltam.....megbeszéltük a dolgot, elmentünk pszichiáterhez, elkezdte az elvonót....szedte a gyógyszert, minden jó ment, bár az első idő nagyon nagyon nehéz volt.... kb 4 hónapja ugy 2-3 hetenként megint iszik,akkor 2 napig elég rosszul van, és lassan nagyon nem birom ezt a szituációt.....anno hallgatott rám, mindig szép szóval próbáltam rá hatni....mostmár nem hallgat, és azt mondja, nem érti, más is iszik, ő is inni fog.....a morbid a dologban, hogy kocsmáros.. tehát az hogy igy tudja magát tartani, már az is hatalmas dolog........nem tudom mit tegyek, már ugy érzem mindent megpróbáltam...nem tudom hogyan tudnék rajta segíteni......mi a jó hozzáállás?? olvastam az alkolista játszma cimű kis művet, ahol a végén azt irják, hogy ez mindig válással végződik......akkor két lehetőség van, vagy rájön hogy mindent elveszit, és normális lesz, vagy teljesen lecsúszik...én viszont felelősnek érzem magamat érte....mert szeretem.. nagyon várom a választ! köszönettel: ancsi

#15 orion172 2010. 11. 01. - 14:47:56

üdv.2003 január 18.péntek este.hideg,téli idő.egy élet a végéhez közeledik.márt nincs család.nincs munka.nincs cél,nincs semmi,de semmi,miért élni lenni érdemes.vége van .a végső csata elveszett.az öngyilkosság nem sikerül.március12.bazini pszichiátria,főbejárat.egy új élet kezdete.egy lény újból születik.92 nap telik el.új személyiség,új gondolatok.új élet.a menekülésnek vége.igen,mert az alkoholista menekül.menekül ÖNMAGA elől.a legnagyobb ellensége elől.mert minden elől el menekülhetsz,magad elől soha.mindenkit átverhetsz,testvért,barátot,a kutyád,de önmagad soha.s lehet,igen lehet eljő a TE életedben is a pillanat,mikor az életed ,az utad egy elágazáshoz ér.az egyik út a halálba vezet.a biztos pusztulásba.a másik út az élet.de ne hidd,hogy ez könnyű....hogy élj,előtte alászállsz a pokolba.megtapasztalod a szenvedést.ordítani fogsz a fájdalomtól.égni fogsz a kíntól...sírni fogsz,igen sírni...az igazi próba a szívedhez legközelebb álló személy lesz.mikor,kezelten immár,elbeszélget veled.a múltról.milyen voltál.sokszor lehet,nagyon sokszor eszedbe jut,feladod.NE TEDD..éjszaka rossz álmok gyötörnek majd..ne feledd,ez egy harc.tibor vagyok,Szlovákiából.alkoholista.kedv es olvasó,ha kérdésed van,vagy,ha segíteni tudok,írj nyugodtan.minden kérdésre szívesen válaszolok.mert,nem menekülni kell,hanem szembenézni,s megküzdeni a problémákkal.csak ez az út járható.u.i.ateista vagyok.tisztelettel tibor.

#16 medial 2010. 10. 08. - 10:37:34

Ilyenről még nem is hallottam, hogy létezik eperoham. Nagyon sajnálatos, hogy az országunk az uniós lista szinte élén áll az alkoholizmus terén. Én mindenkinek ajánlani tudom, hogy a lehető legtöbbet tegye meg szerette érdekében, hogy mondjon le az alkoholról, mert nálunk sajnos ez nagyon szomorú dologba torkollt, és tragédia lett a vége. Persze ez nem csak nekem ismerős szerintem, nagyon sokan el tudják mondani ezt magukról.

#17 fradimail 2010. 05. 02. - 08:58:00

Üdvözletem a hozzászólóknak és az olvasóknak. Itt az a probléma áll fent:"nem ivott még eleget". Saját tapasztalataimból kiindulva:-előbb-utóbb bekövetkezik majd egy "eperoham" ami kb.:5 napig tart.Ez erős hányingerrel,15 percenként hányással,fizikailag gyengeséggel jár.Itt fontos lesz majd a folyadékbevitel,mert kiszáradással jár a szervezete számára. Ha ki is ürül a szervezetéből, akkor is innia kell neki. Ásványvizet,vagy esetleg teát. A táplálkozás hiánya miatt,sajnos rövidesen be fog majd következni. Ha ezen túljutott akkor van esélye,hogy nem folytatja az addigi életmódját. Egyet tud tenni:nem inni! Ha újra hozzányúl a borospohárhoz,ott folytatja ahol abbahagyta:ugyanannyit kell majd meginnia mint az eperoham előtt. Még annyit: vallástól függetlenül, Isteni segítséget kérni az alkoholfogyasztásának befejezéséhez. Mert csak egyet tud tenni:nem inni! Pali

#18 annamari26 2010. 03. 18. - 10:58:59

Sziasztok,nagyon tetszik az oldal mert nyiltan mindenki felvalalja a "gyengeseget".En 26 eves no vagyok erdelybol irok sajnos itt az alkohol problemanak megoldasara nincs sok lehetoseg,edesapam is az alkohol problemaval kuzd mar jo par eve csak nalunk az a baj hogy o meg nem ismeri el hpgy o alkoholista,minden napjait az ital tolti ki nagyon negativan latja a vilagot es nem is akar valtoztatni ezen a helyzeten, mert neki ez igy jo (mondja o),edesanyam szenved mellete mert en ferjnel vagyok.Nagyon agressziv anyuval ram ugy ahogy hallgatott de en sem tudom meggyozni hogy forduljon orvoshoz,az a legrosszabb hogy soha sem jozan mert hazi keszitesu bora van es ejjel-nappal iszik es csak azon csodalkozom hogy semmi baja sincs enni tud nem hanyik szoval birja nagyon pedig nagyon eros a bora,ezt szeretnem megkerdeni aki volt hasonlo helyzetben hogy mikor jonn majd ra hogy letegye az alkoholt?es hogy birja ennyire a szervezete?erdemes e cserepesre beszeljem a szamat kerve hogy ne igyon vagy meg rosszabbat csinalok vele,o ugy nyilatkozik "hogy mar nincs sok hatra es hagyatok hogy ugy eljek ahogy akarok"persze 53 eves nem tudom miert gondolja hogy hamarosan meghal de igy beszel es hogy mi ot ne akarjuk megvaltoztattni,3 honap alatt 150 l bort ivott meg.kerlek ha tudtok segitsetek utolso remeny ez a level.Sajnos itt nalunk nem lehet mentovel elvitetni mert nem viszik be a korhazba szoval nincs sok lehetosegem,varom tanacsotokat.

#19 fradimail 2010. 03. 15. - 23:43:36

Üdv. Csak a "hatóság" általi távolságtartást tudom elképzelni. Talán a többieknek, lesz ennél jobb ötletük is. fradistapali

#20 dokand 2010. 02. 16. - 19:35:48

Sziasztok! Kérlek benneteket, hogy segítsetek, ha tudtok. Hova tudnánk fordulni segítségért és egyáltalán mit tehetnénk? A problémám a következő: Az apám nagyon súlyos alkoholista, külön lakik , de sem engem és a családomat, illetve a testvéremet és családját nem hagyja békén. Szinte minden nap felkeres bennünket teljesen részegen, alszik a lécsőházba, alul felül elázva, kiabál, énekel. Teljesen kikészít bennünket. Mit tehetnénk?


 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: