Házipatika fórum: AZ ALKOHOLIZMUS BETEGSÉG AZ ALKOHOL LEGÁLIS DROG. - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »

AZ ALKOHOLIZMUS BETEGSÉG AZ ALKOHOL LEGÁLIS DROG.

#21 hozeee 2010. 01. 13. - 16:25:47

Bajor Imre figyelmébe: http://hoze.blog.hu/.../01/13/blog_460

#22 zsu335 2009. 09. 03. - 11:32:37

Sziasztok! Kérdésem közületek azoknak szól, akiknek alkoholproblémái voltak. Most én is abbahagytam az ivást ( csak egy hónapja ), de valószínüleg ettől szorongok. Igaz alapként is van pánik, depresszióm, ami talán az alkoholizálás kiváltója is lehetett. De ezekre régóta szedek gyógyszert, ami most úgy látszik kevésnek bizonyul. Régebben is voltak absztinens időszakaim, de akkor jobban voltam, mint most. Olvastam róla, hogy az absztinencia okozhat depressziót. A kérdésem az lenne, hogy közületek, akik már régebben absztinensek voltak-e valakinek ilyen problémái? Köszönök minden választ!

#23 BERENIKE 2009. 08. 25. - 17:03:23

:) Szia naplo27! Attól fogva,hogy az ember elveszíti az emlékezetét is az már nem játék. Ha már nem akarsz olyan tanácsot,hogy igyál kevesebbet vagy egyáltalán ne igyál akkor mit is vársz el? Én még is azt mondom ne igyál,vagy ha már tényleg nagyon innod kell akkor igyál lassan. Üldögélj el egy két pohár ital mellett több ideig. Nálunk a család nagy részt azért ment tönkre mert szinte mindenki ivott,nem hiszem,hogy te olyan életet akarsz magadnak. Hidd el nem jó! Én csak azt tudom mondani gondold meg,hogy a barátaid mit is látnak belőled ha te minden alkalommal igy vagy mellettük. Senki nem szolt még,hogy talán lassítani kéne? Talán a barátaid között is szelektálni kellene. Hiszen azok a barátok akik, mellettünk állnak és az igazat is a szemünkbe tudja mondani,ha fáj is. Te tudod de szerintem ez nagyon sok ital,és lehet részegség nélkül is szórakozni,kevés itallal. Hát sok sikert neked,remélem kicsit vissza tudod fogni az ital mennyiségét.

#24 naplo27 2009. 08. 23. - 18:31:34

Sziasztok Segítséget szeretnék kérni. 2-3 hetente járok el szórakozni és rengeteget iszom.Nem tudom miért, ha elkezdek inni nem tudom abbahagyni egy ponton, amig penz van nalam iszom, ha elfogy akkor kolcsonkerek vagy nem erzem mar jol magam. Nem szoktam rosszul lenni, összeesni ilyesmi, egyszerűen kikapcsol az agyam.Semmire sem emlékszem kb. a bulik felétől, elmesélik általában, de nem szoktam soha hülyeségeket csinalni, ugyanúgy elvagyok, beszélgetek, jövök megyek hazajutok stb. Viszont ezt már kezdem nagyon utálni.Szeretek inni, barátokkal néha berúgni, de szeretném vhogy ezt kicsit csillapítai,mert nem normális hogy fél liter vodkát alaphangon megiszom aztán semmire nem emlékszem. Hogy tudnám megállni, hogy ne igyak ennyit? Nincs vmi tippetek? De kérlek ne olyanokat írjatok, hogy egyáltalán ne igyál,stb... nagyon kösözönöm előre is:)

#25 nettta1 2009. 06. 16. - 19:05:46

Hali mindenki! Egy kis segítség kellene. Tudtok olyan helyett ajánlani ahova az apósomat tudnám vinni kezelésre. Kezd komoly problémái lenni az alkoholal és segíteni szeretnék neki. Egyébként visszaeső.

#26 BERENIKE 2009. 03. 22. - 14:18:31

:| nekem is nagyon nehéz volt a döntés de hidd el az ember ha már sokat szenved váltani kell. Hiszen meddig zsarolhat még a magatehetetlenségével. én nem adhatok neked megnyugtato választ mert neked kell döntést hoznod de ha egyedül talpon tudsz maradni ugy anyagilam mint emberileg akkor meg kell tenni azt a lépést. Lehet,hogy megijed az egyedül léttöl és megprobál változtatni,de az nagyon nehéz. Remélem azért vannak emberek körülötted akik segitenek neked érzelmileg,mert én mellettem senki nem volt akivel őszintén beszélhettem volna és ugy nagyon nehéz. Kötelesség??????? Hát meddig köteles türni egy nő? Meddig kell nézni,hogy a szeretett férfi teljesen tönkre megy? Meddig titkoljuk az emberek előtt az otthoni gondokat? Igen ezek a kérdések mindig felmerülnek,de ezt tényleg csak te válaszolhatod meg saját magadnak. Csak őszintének kell lenni elsősorban magunknak, és utána a körülöttünk lévőkhöz is. Talán családon belül még tudnak segiteni? Most ennyit tudok irni, két három naponta benézek ide ha látom üzeneted akkor irok szivesen neked. BERENIKE

#27 BERENIKE 2009. 03. 22. - 14:07:06

:( Szerbusz eviceee! Olvasva irásod biztos,hogy nagyon nehéz neked is, én már sokszor gondoltam azt,hogy nem tudok tovább lépni a szüleim miatt mert az állandó féltés engem öröl fel. De mégis itt vagyok segítek ahol tudok. Szükség van rám. Igaz nekem a szülökröl van szó nem a páromrol mint nálad,de én is beleestem ebbe. Pár évvel ezelőtt megismertem egy férfit akibe nagyon szerelmes lettem, eleinte nem tünt fel,hogy milyen sokat iszik,mert ha elmentünk valahova akkor ugye mindenki iszik egy kicsit, és nem gondoltam semmi rosszra,de honapok és évek lettek a kapcsolatbol és egyre rosszabb lett. Egyre több lett az átsirt éjszaka,a gorombáskodás és az agresszió, sosem ütött meg egészen addig ugy éreztem,hogy majd én megváltoztatom mert nagyon szeretem és ő is szeret engem,csak hogy egyszer majdnem megfojtott. Akkor eldöntöttem,hogy nem mehet igy tovább és szakitottam vele. Nekem saját magamat kell nézni és a kislányomat aki szerencsére nem sokat érzékelt az akkori rengeteg bajbol. Most már tudom,hogy jol döntöttem és nem hagyom mégegyszer azt,hogy valaki zsaroljon érzelmileg. A szerelem még ma is fáj mert nehéz volt elengedni, hiszen nekem ugy érzem ő volt az igazi,de fontosabb az,hogy a gyermekem jo érzelmi állapotban legyen és én ismét jol legyek. Most anyukáméknak segitek kisebb sikereim vannak velük kapcsolatban de nehéz ez a helyzet is. Remélem olvasod irásom és ne haragudj ha idösebb vagy és én letegeztelek,de igy könnyebb volt irni. Ha van kedved irhatsz nekem bármikor. BERENIKE.

#28 eviceee 2009. 03. 21. - 15:31:48

Berenike ! én is ugy érzem, ki kéne irni a bajomat . várlak privibe: evikici@freemail.hu

#29 eviceee 2009. 03. 21. - 15:18:03

Üdvözlet! segitsetek! most h rájöttem h az üldözött és megmentő szerepét játszom én is , mit tegyek ??a férjem egyre többet kerül mély pontra. 27 éves házasságban vagyok, de most ugy érzem nem vagyok képes folytatni. az életünket az alkohol irányitja.ő az első ! aztán megbánás , bocsánat kérés , fogadkozás . és pár nap múlva kezdődik előről.most már szégyellem magamat amiért nekem is ez volt a fontos h kihúzzam őt a gödörből, ahelyett hogy saját életemet irányitottam volna . gyenge voltam ! soha nem mertem odébb állni, azt hittem, hogy nem vagyok képes egy alkoholista nélkül élni.pedig egész életemet az alkohol kisérte ! apám is abba halt bele, ottholról 20 évesen elmenekültem, hogy ne lássam apám ivászatát . aztán mégis csak tovább néztem a férjemét, mert azt hiszem szerettem, és szeretem. mindig tettszett nekem,mindig szépen járattam. józanul kedves figyelmes segitőkész volt . . ma is ! de egyre többször , hetente kerül olyan helyzetbe h nem tud magárol.ágyba kell segitenem, óvnom kell, gondját kell viselnem.a minap a wc ből is hanyatt kiesett a folyosóra. megijjedtem mert apám is a részegség miatt hanyatt esett,koponyája bevérzett és meghalt.a férjem még dolgozik/48/de meddig ? 65 kg,felemészti majd az alkohol ? kötelességem e még maradni vagy ha nem látja be h beteg,kezdjek én uj életet??

#30 BERENIKE 2009. 03. 06. - 12:50:40

:) Jó hirem van anyukám már két hete nem ivott, ezért megdicsértem. Remélem tovább birja most mint máskor. Örült annak,hogy megdicsértem. Apu meg kb. 3 napja tiszta,jó lenne ha tovább tartana náluk ez az állapot. Már nagyon ránk férne egy kis családi béke. Na most ennyit irok,mindenkinek szép napot.

#31 BERENIKE 2009. 02. 25. - 11:31:23

:( Mindenkinek jó napot. Ugy veszem észre itt nem irnak az emberek olyan sűrün, kár pedig már az is sokat segit az embernek ha leirhatja a baját. Na mindegy. Viszlát!

#32 BERENIKE 2009. 02. 23. - 14:53:57

:| Mindenkinek szép napot,kedv és állapottól független.Én most járok itt elsőnek és sajnos szomorúan látom nem vagyok egyedül a problémáimmal. Én 30 éves nő vagyok egy kislányt nevelek egyedül, anyukám és apukám is italozik már gyerek korom óta. Jó lenne valahogy rábeszélni őket arra,hogy ne igyanak,de már minden módszert kiprobáltam és nem jött be. Volt szépen kérés, veszekedés, zsarolás de semmi nem jött be eddig. Ha szépen elbeszélgetünk a témárol és nyugodt körülmények vannak pár napig olyan jo mert senki nem iszik,de ez csak addig tart mig nem történik valami ami kizökkenti öket a nyugalombol. Utána minden kezdődik elöröl. Féltem öket és nem tudom meddig tudok még toleráns lenni velük szemben. Nem lenne jó elvesziteni öket,de nem tudom mikor unom már meg annyira,hogy hátat forditsak nekik. Hát most ennyit irok, remélem valaki tud valami jo ötletet,hogy mivel tudnék esetleg segíteni nekik. Köszönöm.

#33 lanybajban 2009. 02. 02. - 13:58:49

Nekem is van ilzen családtagom. Te hogy tudod lekezelni a helyzetet? Én eljutottam odáig, hogy gyűlöletet érzek...

#34 lanybajban 2009. 02. 02. - 13:57:03

Remélem olvas valaki! Sürgős segítség kell! Anzukám alkoholista. Nem vallja be magának, Keydem meggyűlölni. Valaki segítsen.

#35 beke.toni 2009. 01. 16. - 19:06:33

Hello mindenki! Nagy problémám van! Egyre több sört iszom, kezd egyre kinosabbá válni a barátaim körében! Félelemmel tölt a gondololat, hogy a túlzott sör ívás miatt elfog fogyni a söröm.... Mielöbbi segitségre szorulok. Kérlek segitsetek: Beke Toni (beketoni)

#36 gabix 2008. 12. 17. - 17:33:33

Sziasztok! Sajnos be kell vallanom, hogy alkoholista van a családomban, és nem tudunk így együtt élni vele. Volt már régebben kezelésen, de nem segített. Szeretnék információt kérni valakitől, hogy hol lehetne ezt a betegséget kezelni. Ha tud valaki címet/címeket, kérem küldje el nekem a g.turi@freemail.hu - ra! Nagyon szépen köszönöm!

#37 fiskal 2008. 11. 03. - 19:47:36

Szia!:) De sajnos igen péntekenként iszom! most szeretném nagyon de nagyon abba hagyni!!!!Míg nem késő! Üdv: Marcsi :)

#38 beaxt37 2008. 11. 03. - 10:42:21

Szia!És már nem iszol semmit?Én mindig pezsgőt iszok!Ez nem mentség mert az is alkohol:(

#39 fiskal 2008. 11. 03. - 08:50:59

Szia! Marcsi vagyok nem vagy alkoholista énis várom mindig,hogy péntek legyen és ihassak,de nálam is a lazításról volt szó addig amig a tüneteim nem jelentkeztel pl: :@ sokat cigiztem meg másnap nem kellett a cigi mert mérgezést kaptam ( cigi) meg nem volt kedvem semmihez semm most vettem magamon észre,hogy ha nem iszom akkor nem vagyok annyira agtív! Segítséget kell nekem kérni most jöttem rá sajna ! Vigyázz nagyon magadra üdv: Marcsi ;)

#40 mentes 2008. 03. 16. - 18:36:41

Szia Krisztina! Örülök, hogy édesanyád felépült...de a gyógyszereket nagyon-nagyon sokáig kellene szednie. Ebben segíthet a területi ideggondozó pszichiátere. Én már 5 éve tiszta vagyok, sajnos csak harmadszorra sikerült ezt elérnem, és nagyon hálás vagyok a két fiamnak, és a szüleimnek, hogy nem hagytak magamra, pedig pont abban a korban voltak, amikor oda kellett volna rájuk figyelnem. Én 17 éve özvegy vagyok, egyedül neveltem fel őket...közben meghalt kedvenc bátyám is és valahogy nem tudtam feldolgozni e két szeretett ember hiányát. Még a mai napig sem tudom, de alkoholhoz akkor sem nyúlok. A harmadik esetben Pomáz-Kiskovácsiban voltam 1 hónapig, ahol az azóta sajnos elhunyt Dr Pándy főorvos hatékonyan vett kezelésbe, ő adott önbizalmat és máig sem tudom, de biztos volt ehy varázspálcája :d amivel "csodát" tett. Azóta az alkohol szahától is undorodom, elfog a hányinger. Talán ha közel laktok Pesthez, Kőbányán a Liget utca 10. szám alatt van a Támasz alapítvány...ott segítenek. Talán apukádnak is tudnának. Hát egyelőre ennyi. Nagyon sok türelmet kívánok Neked. Üdv: Eszti


 • 5 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: