Házipatika fórum: Gyomorfájás-torokfájás - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3

Gyomorfájás-torokfájás

#41 2004. 12. 22. - 14:22:13

Szia! Elég gáz, ami veled történt, de ha voltál tükrözésen ott meg kellett volna, hogy állapítsák a bajodat, ha tényleg a sav miat van. A tntany@freemail.hu címre küldjél egy emailt és írok neked dokit, aki segíthet. Szia!

#42 Zsanyka 2004. 12. 16. - 10:37:02

Sziasztok! Én csak szeretném elmesélni, hogy mi történt velem már több, mint öt éve folyamatosan. 5 éve jelentkztek a gyomorfájások, amit akkor fél év után, 2x-i félrekezelés után rájöttek, hogy ez a fránya Heliko baktérium maitt vagyok beteg. Akkor nem sikerült teljesen kiírtani, de a sok megpróbáltatás miatt és a kiváló közérzetem miatt nem folytattam a vizsgálatokat. Most egy éve jött elő megint, addig ritkán forult elő bármiféle fájdalom. Egy éve leginkább a stressz miatt, (a szélén álltam egy idegösszeomlásnak) újra előjöttek a fájdalmak. Az orvos elzavart azzal, hogy szedjem 2 hétig a felírt gyógyszert és kész. Persze nem használt. Januárban másik doki - és tükrözés. A doki 5 perc alatt felvette az adataimat, gondolkodott, "érzéstelenített" és lenyomta a csövet.....Mert sietett egy értekezletre. Nagyon kellemetlen volt. Persze semmit nem talált és elzavart azzal, hogy egyek bármit, majd elmúlik! Májusban szívinfarktus tüneteit produkáltam, eljutottam a 3. orvoshoz. Mindenféle kivizsgálások, ahol kiderült, hogy gerincsérvem van és szívzörejem. Semmi más. Ezután az Interneten kutakodtam és úgy tűnik nekem is a gyomorsavam visszaáramlik a nyelőcsöbe, ettől vannak a rettenetes fájdalamak. Csak nem merek orvoshoz menni, mert soha többet az életbe azt a csövet senki nem tugja le a torkomon. Szeretnék Tőletek tanácsot kérni, hogy hogy lehetne más módon megállapítani a bajom és, ha van orvos vagy kórház, aki emberséges, nagyon szívesen venném! Előre is köszönöm!

#43 2004. 12. 10. - 11:29:03

Szia! Kösz a tanácsokat. Megváltoztatom az étrendemet folyamatosan, az ágy fejrészét már megemeltük, szedem a gyógyszereket és meglátom javulok-e, ha nem keresek egy másik dokit. A soaraidból kitűnik, hogy sokat szenvedtél, de a pozitív hozzállásod a levélen is érezhető. Örülök, hogy jól érzed magad. Minden jót kívánok Neked. Levelezhetnénk, ha gondolod. Üdv.

#44 Pocimaci 2004. 12. 09. - 10:49:42

Szia! Fel a fejjel, ne keseredj el rögtön. A rosszulléteid sem egy napja kezdődtek. Én hozzád hasonlóan évekig szenvedtem a torokfájástól, annyi különbséggel, hogy én éjszakánként, reggelenként már rendszeresen hánytam, és asztmás rohamaim lettek. 2-3 év kellett, mire eljutottam a gasztroenterológiára (vizsgálat, tükrözés, gyógyszer). Érdekes módon, a gyógyszer, és az étkezési szokások megváltoztatása nálam is először gyomorfájást eredményezett. Nekem sem sikerült rögtön átállni egy új életmódra. Három éve tudok a refluxomról, de nem is olyan régen vagyok tünetmentes. Én is csak azt tudom mondani, hogy inkább többször kell enni, és egyszerre keveset. Este lefekvés előtt egy kis séta, vagy egyéb testmozgás nagyon jót tesz, de 4 órával lefekvés előtt, már sem enni, sem pedig inni nem szabad. A sok folyadék az jó, de nagyon elosztva, mert éppen úgy visszafolyik a nyelőcsőbe miatta a sav. Éjszaka pedig nagyon fontos, hogy ne vízszintesen, hanem a fejet megemelve kell aludni. Nálunk az ágy fejrésze lett néhány könyv segítségével megemelve, és ez használt is. Gyógyszert többfélét is szedtem, attól függően, hogy éppen mennyi savam keletkezett, tehát a gyógyszerezés az életmód függvénye, legalább 1-2 hónap kell ahhoz, hogy kiderüljön, tényleg hatásos-e. Én a nyáron voltam egy lébőjt kúrán, és utána egy kifejezetten túlzott savasságra ható kúrát, a mayr kúrát is végigcsináltam. Sokkal jobban érzem magam, és ;) már több mint három hónapja teljesen tünetmentes vagyok gyógyszer nélkül is. (Mellesleg az én orvosom azt mondta, hogy míg élek, számíthatok a gyógyszerszedésre, és néha a panaszokra is, mert ez nem visszafordítható, csak karbantartható betegség) Évi

#45 2004. 12. 01. - 09:42:23

Szia, Köszi, hogy írtál és a bizatató szavakat is.Jó, hogy az ember tud olyan másik emberrel kommunikálni, aki hasonló cipőben jár. Az 1. levél óta már voltam gyógyszert íratni, de hiába mondtam a dokinak, hogy nincs változás, annyit mondott felemeli az adagot 2x2-re.Semmi változás, csak egyéb problémák is előjöttek:éjszakai fulladás, nyak és hát fájás,hányinger napközben.Szóval nem tudom, lehet hogy másik dokit kellene keresnem.Nem tudsz valami jó orvost, akinek van magánrendelése, mert én bár Bp.-en élek és dolgozom, nincs állandó lakcímem. A kajákra most már én is odafigyelek, lefekvés előtt 2-3 órával egyáltalán nem eszem.

#46 2004. 11. 25. - 20:06:10

Szia, én kb. 7 évig húztam, mire családi nyomás hatására elmentem a háziorvoshoz, aki kapásból beutalt a gastroenterológiára, illetve adott gyógyszert is. Tükrözés, stb, utána pedig egy másik, Lansone 30 mg nevezetű kapszulát írtak fel, 2*1 adagolásban, azóta tudok aludni (november 3-án voltam ott, akkor írta fel ezt a gyógyszert), nincs semmi bajom ;> Kaja: igazándiból amit a szakirodalom ajánl, az a langyos, fűszermentes étkezés, persze tilos a fekete tea, kávé, csoki, savas ételek meg ilyenek, de ezt szerintem max. a fakírok tudják betartani. Én egyéb okok miatt (le kéne fogynom) diétázni kezdtem; semmi kenyér, rizs és tészta heti 1*, krumpli az nálam alap, tehát azt nem hagyom ki, zsiradék minimális, lehetőleg olivaolaj, csak száraz fehér hús, rengeteg zöldség és gyümölcs, no meg napi 2,5-3 l. folyadék. Szerintem a szervezeted jelzi, hogy mi az amit szeret, én is kísérletezgetek. Az a lényeg, hogy 5* enni, keveset; mozogni (állítólag napi 1 óra séta elég), nem tesz jót a szoros ruházat, a hajolgatás. fel a fejjel, hiszen a legnehezén Te is túlestél már!

#47 2004. 11. 15. - 11:50:40

Sziasztok! Nekem is évek óta taró éjszakai, reggeli köhögéseim, torokfájásom,mellkasi fájdalmaim és gyomorproblémáim vannak.A körzeti orvosomnak persze hiába panaszkodtam, hogy sűrűn fáj a torkom és köhögök, mindig adott vmi gyógyszert.Arra gyanakodtam, hogy a cigi miatt köhögök és leszoktam, aminek nagyon örülök, de a torokfájásom és a köhögéseim is megmaradtak.Aztán rászántam magam és elmentem egy gégészhez, aki megállapította, hogy a mandulámmal semmi gond nincs és ő küldött el a gastroenterológiára, amiért nagyon hálás is vagyok.Féltem a tükrözéstől, de túl lehet élni és inkább kellemetlen, mint fájdalmas.A doki nem mondott sokat, azt mondta refluxom van és írt gyógyszert.Controloc-ot szedek 2X1 adagban, de azóta pedig éjszaka felébredek, hogy fáj a gyomrom.A közérzetem már jobb, nincs napi hányingerem és nem fáj napközben a torkom, de aggódok, hogy jó gyógyszert írt-e fal a doki.Kíváncsi vagyok, akinek refluxa van hogyan táplálkozik?Mindent megszeretnék tenni a javulás érdekében, sajnos ezidáig nem vettem komolyan.A gyógyszer mikor lesz hatásos?Én 5 napja szedem és mellékhatásként fel van tüntetve a gyomorfájás, de nem szeretnék még jobban ártani a gyomromnak.Azon gondolkozom elmegyek másik dokihoz is, mert a jelenlegi szinte semmi infot nem mond.Kérem, aki hasonló cipőben jár írjon és hátha tudunk egymásnak újat mondani. Üdv. Mindenkinek!


  • 3 Oldal +
  • 1
  • 2
  • 3
  • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: