Gondoltam, leírom ide az esetemet, mert nagyon ritka és bevallom, a google nem nagyon volt a barátom a témában.
Röplabdaedzésen ráestem egy csapattársam lábára. Neki nem lett baja, nekem viszont 90 fokban befelé ficamodott a jobb bokám (a talpam "nézett" a bal bokámra)... Csak kórházban, altatásban tették helyre, azonnal kaptam utána a fekvő gipszet. 3 napot voltam bent, majd egy hét múlva mehettem a körkörös gipszért. Itt megjegyezném, hogy a körkörös gipsz nem egyenlő a járógipsszel. Csak annyi, hogy már nem nyitott, mint az az első héten volt, amikor még dagadt a lábam, és mindig széjjelebb húzták a gipszemet, ha túl szoros volt már.
Szóval megkaptam a kis körkörös NEMJÁRÓ gipszem (lehet vele mozogni, csak rálépni nem szabad semennyit, mankóval ugrálva nyomtam), és végre megtudtam, mi a szitu. A bokám köszöni jól van, az alsó ugróizületem sérült meg. Na ez az a cucc, amiről kb semmi nincs a neten. Mert nagyon ritka. Általában az ilyen ficamok nyílt töréssel végződnek. Plusz az is szerencse, hogy rendesen mozognak a lábujjaim, és nem fájnak. De ha nem gyógyul meg szépen, akkor nem fogok tudni rendesen járni, és hát 23 évesen nem ez az életcélom. 6 hétig volt rajtam ez a gyönyörűség.
Ezután járógipszet kaptam, most tartok 2 hétnél, még hátra van 2. Max 40 kilóval terhelhetem (ez testsúly függő), szóval maradtak a mankók. Utána jöhet a gyógytorna, bevallom, inkább rászánom a pénzt.
Szóval szumma 10 hét gipszben, hát nem kevés. Közben végig napi 1 véralvadásgátló szuri a hasba, a trombóziskockázat miatt (meg már túl vagyok egy tüdőembólián, gondolom, ezért is).
Remélem azért nem kell végleg búcsút vennem a röpitől, bokarögzítővel és megfelelő teremcipővel még játszanék. De legalább futni tudjak. Még nem mertem rákérdezni a dokinál, félek a válaszától