Házipatika fórum: Mániás depresszio - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2

Mániás depresszio

#1 antonov225 2014. 06. 28. - 06:31:10

Üdv mindenkinek!

22 éves srác vagyok, szintén bipoláris zavaros. Látom, mostanában nem járt erre senki, de remélem, hogy ez csak átmeneti.
"Röviden" ez a történetem: Hosszú lenne belemenni, hogy mi váltotta ki a bajokat, ezért megpróbálom röviden és tömören leírni. Óvodás koromban pedofília áldozata lettem és vertek, úgyhogy személyiségzavarom lett, valamint mások számára furcsán viselkedtem, stb. Miután vége lett a rémálomnak, természetesen nem jött helyre a személyiségem, mert ugye ez egy "kicsit" bonyolult dolog. Lényeg, hogy a furcsa és különc természetem miatt bántottak az óvodában, iskolában, mindenhol és emiatt zárkózott, szorongó lettem, dührohamok jöttek rám, kb. 9 éves koromig éjjel nem voltam szobatiszta, hogy finoman fogalmazzak. A durva hangulatingadozások tinédzser koromban jöttek és éppen ezért nem is foglalkoztak vele, gondolták "majd kinövöm". A szokásos serdülőkori átmeneti zavarra gondoltak. 18 éves koromban karambolozott a Barátnőm, akivel akkor már 2 éve együtt voltam. Ez nagyon mélyre taszított, azt hiszem onnantól kezdve indultam meg úgy igazán a lejtőn. Durva hangulatingadozásaim kezdődtek, öngyilkossági kísérlet, dührohamok továbbra is, stb. és nem tudok igazán boldog lenni. Azóta még 2 csapás ért (haláleset és betegség), ez szintén ront a helyzeten. Bár, már annyira lent vagyok sokszor, hogy nem hat meg a betegség és annak kimenetele, néha várom is, hogy vége legyen mindennek, akkor már jobb lenne. Érdektelen vagyok. Nem köt le, nem tesz boldoggá az sem, ami korábban működött és tetszett. Szokták mondani, hogy tipikus bipoláris vagyok, mert pont a két véglet a jellemző rám. Nem igazán van köztes állapot, esetleg ritkán és nagyon rövid ideig tart, jó, ha 1 órát tart és vége. Általában vagy nagyon lent vagyok, vagy nagyon pörgök. Emiatt persze intenzíven élem meg mind a két végletet. Eljutottam oda, hogy már nagyon gyakran jár a fejemben az öngyilkosság. Nem bírom elviselni a testi-lelki kínlódást. A személyiségzavar is borzalmas. Sokszor annyira fásult vagyok, hogy képtelen vagyok érzelmekre, sem örülni nem tudok, sem sírni, néha gondolkodni sem. Máskor viszont naponta fog el a kiborulás, vagy ok nélkül kap el a nevetés. Mániás fázisban akár napokig fent vagyok, fáradtságérzés nélkül és rohannak a gondolataim, a beszédem, azt hiszem, hogy minden sikerülni fog, úgy érzem, hogy nem fáj semmi, csaponganak a gondolataim, több dologba belekezdek, de semmit sem fejezek be, stb. Blogot vezetek, az néha segít, mert nem nagyon tudom senkivel megbeszélni a gondjaimat, vagy örömöket. Szóval én is megjártam/megjárom a poklot. Elnézést, hogy ilyen hosszú lett, még így is csak a nagy lényeget írtam le. Erőt kívánok minden Sortársnak és örülök, hogy létrejött ez az oldal, itt bátran el lehet mondani a gondunkat.

Vigyázzatok Magatokra!

#2 fb_reni 2012. 01. 31. - 21:54:51

Sziasztok! Végzős pszichológus hallgatóként szeretném szakdolgozatom megírásához segítségeteket kérni. Kutatásomban arra keresem a választ, hogy ezek a zavarok milyen hatással vannak a közeli hozzátartozókra különös tekintettel a gyermekre. Vizsgálatomhoz 20-30 éves egyéneket keresek, akiknek amikor 13-17 évesek voltak egyik szülőjénél mentális betegséget diagnosztizáltak. Az egész nem tart tovább fél óránál. A legjobb egy személyes beszélgetés lenne, de ha nagyon kényes a téma emailen keresztül is át tudom küldeni a kérdéseket, teszteket. Jelentkezés: rossurenata@gmail.com Köszönöm!

#3 Desdi 2011. 11. 05. - 12:12:31

Most nem akartam senkit megbántani , de ez a véleményem.

#4 Desdi 2011. 11. 05. - 12:09:24

Sziasztok bocsánat de most véleményt fogok nyílvánítani:Mi az hogy valaki dxn ganodermát reklámoz itt ezen a fórumon.Hát tök ki vagyok komolyan.Ez pszichológiáról szól nem hálózatépítésről.Csak azéert vagyok ilyen ideges mert oké ganoderma növény tök jó nincs is semmi baj ezzel csak hát így kezdődnek általában a manipulációk hogy előszőr csak a terméket fogyasztjuk aztán fizessünk be pénzt aztán szerezzünk mi is embereket aztán nem sikerül és így szép lassan lassan kihasználják az embert.Bocsánatot kérek szépen de szerintem itt érzékeny lelkű emberek írnak egymásnak és ez szerintem nem a megfelelő oldal az üzletre.Az megint más ha valaki kérte vagy kérdezte ezt a növényt h micsoda ezt nem tudom.Az más mert a kérdésére válaszoltak csak.Bocsánat de nekem ez nem tetszik.HA direkt reklámról van szó.

#5 Desdi 2011. 11. 05. - 11:15:17

Szia késői válasz tudom de talán az segíthet h ha megígéred a baráttodnak h nem teszel ilyet magaddal akkor talán kötelez az ígéret h ne tégy ilyet többet a testeddel.Én amúgy csak azért nem vágom magam mert tudom h fájna.

#6 dxntoto 2011. 09. 27. - 09:44:28

Kedves Lina! Azt is szokták mondani hogy a legnagyobb IGAZSÁG a saját terméktapasztalatban van! Ezért én ,nyugodt szívvel ajánlom! Üdv, Tamás

#7 lina49 2011. 09. 27. - 06:13:49

anno.. Én minden képen elmennék orvoshoz mert a drogot és a cigit kivéve én is ezzel küszködtem mármint a nem evést és csak az alvást igényeltem és sokat gondoltam arra, hogy jobb lenne nem lenni. Igaz meg nem próbáltam, mert ezzel úgy vagyok vagy csinálom, hogy végleges legyen ezt csak akkor csinálnám ha meg merném tenni, úgy hogy annak legyen végleges eredménye... A drog és a pia sem old meg semmit ugyan úgy mint a gyógyszer de minden képen jobb meg oldás.. Én 17 éve küzdök ezzel de néha vannak gyógyszer mentes időszakok igaz mindig vissza is esek, de most aránylag jó.... Tudod nekem van aki azt mondja rám, hogy ilyen nem normális mit én vagyok csak primitív ember lehet.. Ez nem igaz mert mint írod te egyetemre jársz vagyis nem vagy buta ezért mindenképpen kérj orvosi segítséget mert egy értékes ember aki okos annak ki kell keverni ebből.. A DROGTÓL ÉS A PIÁTÓL A GYÓGYSZER IS JOBB NE FELEJTSD EL......

#8 lina49 2011. 09. 27. - 06:00:27

Ha ez mindenre megoldás akkor miért van ennyi beteg ember? /Egyébként ami mindenre jó az semmire nem jó szokták mondani/... :o

#9 2011. 09. 26. - 22:37:59

Sziasztok...lehet hogy nem ide tartozik de azért elmesélném röviden hogy hát mi is történt velem. a koromat nem árulnám el, mert az esetleg beflyásoló tényező lehet. A probléma 2 éve kezdődhettt, bár én nem tudtam akkor még róla h ez nem természetes. Buliztam pasiztam ahogy normális emberek szoktak. egyszer csak elkezdett minden összeomlani körülöttem . akkor már közel 4 éve vagdostam magam, a veszteséget lelki fájdalmakat nem bírtam elviselni. nagyon rosszul éreztem magam, amit vagy a bulikkal vagy pedig az egyedülléttel próbáltam orvosolni. 3 hónap alatt odáig jutottam hogy 165 cm-es magasságomhoz 45 kilóra fogytam, nem mozdultam ki az ágyból, nem ettem, nem aludtam...csak ittam vagy drogoztam. elgondolkoztam az öngyilkosságon is, elég komolyan. a szüleim nem vettek észre smmit. aztán jobb időszak következett leszoktam az alkoholról cigiről, és egészségesen éltem, de aludni, és enni továbbra sem tudtam, ami nagy problémát jelentett(10 hónapig). a párkapcsolatomban folyton féltem , és meggondolatlanságokat tettem, amikre nem vagyok büszke. nyáron odáig fajultak a dolgok, hogy nem jártam haza, annyira szét vágtam a karom h csak hosszu ujjuban járhattam, megpróbáltam altatókat bevenni, kipróbáltam sokmindent, és minden nap leittam magam valahol. a rossz és jó ciklusok váltakozása a környezetemtől függ. gyorsan alakítok ki függőséget bármi iránt, legyen az tárgy vagy ember vagy akármi. voltam pszihológusnál, aki tovább küldött gyógyszeres kezelésre, de a szüleim nem támogattak. most jelenleg a barátomon kívül mindenkivel rossz a kapcsolatom, de neki és annak az egy órának köszönhetően most stabilabban tudom tartani a jókedvet, persze ez is a találkozások gyakoriságának függvénye. jelenleg folyamatosan alszom, az egyetemen is, annyit eszek amíg rosszul nem leszek. folyamatosan érzem h ott lebeg fölöttem a visszaesés.kezdenek ujra előjönni azok a gondolatok amik miatt vagdostam magam, vagy bezárkóztam az emberek elől.félek h megint padlóra kerülök, és nem fog segíteni senki, mivel a szüleim azt hiszik ezek beképzelt tünetek, és én tehetek róla ha nem alszom.nem tudom tudtok e segíteni, de örülnék neki.

#10 dxntoto 2011. 09. 22. - 01:15:45

Sziasztok! Szeretettel ajánlom a lenti linken található információkat! Hasznos lehet!! Mindenre van megoldás! Kicsit összefoglaltam.. Üdv, Tamás

#11 rudilisa95 2011. 09. 18. - 16:42:35

szia! Bocsi a késői választ, cak most vettem észre. Priviben bszélhezünk!! :)

#12 rudilisa95 2011. 09. 18. - 16:41:24

Szia! Köszönöm hogy írtál. Te hol laksz? Mennyi idős vagy? Emailedet ha ,egadod, beszélhetnénk priviben!! szia

#13 Desdi 2011. 09. 11. - 19:52:14

Csak még válaszolok neked és mennnem kell sajnos igen én 10 éve szenvedek ettől amiket leírtál sőt hangokat is hallok és képeket is látok néha , és olyan érzés mintha állandóan beszélnének a fejemben és nagyon rossz iszonyatosan rossz.Mintha satuba nyomnák össze a fejemet .Most egy buddhista terápiára fogok járni hátha az segít .Jó lenne személyesen beszélni .Amúgy én sok borderrrel megismerkedtem már ezen az oldalon .Csak most mindenki eltünt és rohadtul egyedül érzem magam.Azt írtam nekik hogy én tudok nekik segíteni mert azt hittem meggyógyultam de a fenéket nekem is segítségre van szügségem.na pusza. :) :) :) :) :) :)

#14 Desdi 2011. 09. 11. - 19:45:04

Szia én gabi vagyok és rosszul is vagyok nem csak Gabi vagyok .Én szívesen beszélgetek veled mert borderliene-om van nekem is a számom:0670 261 8995 Az erő legyen veled szia.Hare Krisna :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

#15 babi58 2011. 07. 09. - 11:57:56

Szia Rudilisa95! Hasonló tüneteim vannak, szívesen leveleznék veled!

#16 babi58 2011. 07. 09. - 11:57:56

Szia Rudilisa95! Hasonló tüneteim vannak, szívesen leveleznék veled!

#17 rudilisa95 2011. 05. 03. - 19:28:31

Sziasztok! Hát, hogy is kezdjem. Igazából, azért írok, mert túl sokan mondták nekem, hogy nincs rendben valami, és csak véletlenül keveredtem el ide, és megdöbbentem, mikor a leírt tünetek már ismerős sorokként csengtek a füleimben, hiszen hetek óta ezeket vágták a fejembhez, de senki nem volt, aki összerakta volna, és azt kérdezzte volna, hogy nem vagyok e mániás depressziós?Nem tudtam volna neki válaszolni, hiszen magam sem tudom.Néha, kb. egy hónapig nem lehet velem bírni, tele vagyok energiával, van hogy egy héten alig alszom, de nem vagyok fáradt, minden érdekel, mindenbe belekezdek, imádok beszélni, és nagyon bevállalós vagyok, felelőtlen és meggondolatlan, de ezt csak utólag visszagondolva vettem észre. Rengeteg jó gondolatom és ötletemvan, megírok egy előadást 2 nap alatt, stb... Aztán, hirtelen minden jel nélkül mintha valamim megragadna, és megmagyarázhatatlanul nagy és értelmetlen szomorúság és szenvedés jön, egyéb tünetekkel. Volt, ogy naponta változtak ezek, egyik órában még kifutottama világból, a következőben meg sem birtam szólalni, annyira rosszul voltam. Néha kicsit a kettő közé kerülök, de ilyenkor rossz érzés, mert olyan semmilyen az egész, és ezzel sem tudok mit kezdeni. A kérdésem végül az, hogy ti, akiknél diagnosztizáltak bipoláris betegséget, hasonlóakat tapasztaltatok-e, és hogy nálam is lehet-e ez a probléma? Köszönöm, így előre is a válaszokat!

#18 memphis05 2010. 03. 31. - 19:50:49

Én nem mernék gyermeket vállalni, főleg, ha gyogyit is szedsz. Nekem van 2 fiam, de az én betegségem csak az ő születésük után jött ki teljesen. De beszéld meg a dokival.

#19 memphis05 2010. 03. 31. - 19:49:00

Sziasztok! Border + bipolár vagyok és nem szeretem azt a szót, hogy mániás depresszió. Nem vagyok mániás. Bár néha pörgök és repülök 1000- rel ;) Az jó érzés. Olyan, mintha egy pegazuson ülnék. Aztán jön a szakadék és a penge, mint egyetlen feszültségoldó.

#20 szabnelli 2010. 01. 07. - 11:40:24

Sziasztok! Én két éve vagyok bipoláris és van egy 4 éves tündéri kislányom, akinek szeretnék egy kistestvért, de a férjem sajnos nem akar a betegségem miatt. Azok írjanak, akik hasonló helyzetben vannak, hogy hogyan tudnám meggyőzni a férjemet a kistesó vállalásával kapcsolatban. Egy kicsit én is aggódom, hogy hogyan tudom kihordani a babát gyógyszerek nélkül. A kislányommal való terhesség során még nem voltam beteg. A férjemet és családomat imádom, mert szerencsére nagyon megértőek és tudják kezelni a betegségemet.


  • 2 Oldal +
  • 1
  • 2
  • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: