Házipatika fórum: Visszatérő orrpolip - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 41 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

Visszatérő orrpolip

#1 diaklau 2015. 09. 06. - 13:37:48

Sziasztok! Most lett volna augusztusban a 4. FESS-műtétem az utóbbi 10 év során. A kezelés, ami segített az idén: orrpolip.blog.hu oldalon részletesen megtalálható. Röviden, ami nekem is segített: Proetz-kezelés + Rhinocort Orrspray + NeilMed orrmosó + inhalálás naponta, legalább esténként (gépi) + Sinupret Forte tabletta.

Bárcsak hamarabb bukkantam volna erre a kezelésre és erre a rendelőre, orvosgárdára...
Július 10-én közölte egy orvos az egyik budapesti kórházban, hogy "tele van még a füle is, ezt műteni kell, nem lehet félvállról venni". Nem kaptam levegőt, nem aludtam, stb., azt hiszem a tüneteket jól ismeritek. Több mint egy hónap lett volna még a műtétig, addig nem tudtam elképzelni, hogyan fogom kibírni....

Aztán átestem az első Proetz-kezelésen, már az első kezelés után könnyebb volt, három hét múlva meg mintha kicseréltek volna. :)
Remélem, másoknak is segít. :)
Jobbulást kívánok mindenkinek! :)

#2 gkaraszneroth13 2015. 05. 22. - 12:26:19

 

Nekem most van először orrpolipom, hétfőn volt 2 hete, hogy FESS műtéttel eltávolították, kitisztították a melléküregeket. Semmi kellemetlen élményem, semmi fájdalmam nem volt, egyre jobban rendben vagyok, tisztán kapok levegőt. A szövettani vizsgálat gyulladásos eredetet mutatott ki. Kell használnom a Nasonex (Mometason) orrsprayt, 2-3 hónap múlva megyek ellenőrzésre. Ezt csak azért írtam meg, hogy legyen egy kis pozitív hangulatú levél is a többi közt. Nagyon sok minden a hozzáálláson múlik. Az tény, hogy a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás, mozgáshiány kedvez a gyulladásos folyamatoknak. Nem tudom, hogy visszatér-e az orrpolipom, de azon vagyok, hogy megelőzzem (amennyire tőlem kitelik) a kiújulást. Az én meglátásom az, hogy az orvosok előszeretettel szeretnek tüneti kezelésként bármit felírni, mint az okokat kideríteni, de hát erre nekik nincs is idejük. Javaslom mindenkinek, hogy saját maga járjon utána, hogy mi lehet a szervezetében (életében) a baj, és azt próbálja meg orvosolni. Ha csak vakon próbálgatom a szereket, és nem figyelem testem jelzéseit, akkor az okozó ott marad elbújva, és örökké csak a tüneteket nyomjuk el. Gyógyulást kívánok mindenkinek.

#3 tamas99 2015. 05. 06. - 07:03:24

Üdv Mindenki!

Sok hónapja szenvedek már orrpoliptól, ami valószínűleg valamilyen allergiától alakult ki nálam. Kezdetben használtam a Nasonexet, ami jó volt, de mindig fel kellett iratni és drága is és nem is végleges megoldás így hanyagoltam. Tavaly ősszel szedtem vény nélkül kapható allergia elleni gyógyszert, ami segített, de most tavasszal már semmi haszna. Fel kell iratnom valami erősebbet, de ez a polipokon végülis nem segít.
Olvastam valahol, hogy diófalevél tea orrsprayként alkalmazva hatásos orrpolip ellen. Ezzel van-e valakinek tapasztalata?

#4 tuncorgo73 2015. 01. 31. - 00:12:42

Sziasztok!
Én is 2 műtéten vagyok túl és a Buteyko módszert is megtanultam. Szerintem érdemes kipróbálni.Az igaz,hogy nagy akaraterő és kitartás kell hozzá,mely nekem sajnos nem volt...De lehet,hogy Benned megvan!Sokaknak segített,csinálni kell.
Valószínű,hogy hamarosan műtétre kell mennem újra,de érdemes azért ennek a dolognak a lelki hátterével behatóbban foglalkozni. Ehhez találtam egy nagyon jó segítséget,személyes konzultációs segítő beszélgetéssel.SVL Intelligens gyógyulás program, Nagy A. Csongor.Persze a táplálkozás átalakítása is szükséges. Ennek én is még csak az elején vagyok.Jobbulást Kívánok Mindenkinek!!

#5 gretaa 2015. 01. 17. - 08:31:58

Kedves Topikozók! Noha látom, hogy már többségében nagyon régiek a hozzászólások, de azért hátha segíteni tudok valakinek... :) Hosszas interneten történő kutakodás után, én Szegeden találtam egy nagyon jó orvost, Dr. Vass Zoltánt. Egyébként az interneten vannak fent cikkei is ebben a témában ( http://www.fulspecia...hu/orr/orrpolip ), illetve nagyon sok egyéb témában is. Kedves, a munkáját profin végzi. Szerencsére egy szuper étrend-kiegészítőt is tudott nekem anno ajánlani, amivel megelőzhető a probléma, illetve műtét után a betegség újbóli kialakulása. :) Azért írtam ezt le, mert nagyon nehéz rendes, lelkiismeretes orvost találni. Remélem tudok segíteni a Sorstársakon... :)

#6 pcsilla 2014. 03. 19. - 16:02:23

Kedves Fórumozók! Most találtam a topicra. Magam is több, mint 15 éve küzdök a polipokkal és asztmával, 4 fess műtétem volt. Rengeteg dologgal próbálkoztam, de eddig eredménytelenül. Addig jutottam a témában, hogy a probléma sokrétű, összetett és bonyolult, ezért elkezdtem biológiát tanulni, az idén végzek, és ebben a témában írom a szakdolgozatomat. Összeállítottam egy kérdéssort olyan kérdésekből, amelyek a betegség okait próbálják feltárni, vizsgálva az alkalmazott kezelések mellékhatását is, és végül valami javaslatot szeretnék a gyógyítás irányára tenni. A feladatban együtt dolgozom gégész orvossal, és tüdőgyógyásszal is. Örülnék, ha minél több érintett interjú alanyom lenne, mert az közelebb vinne a megoldáshoz. Remélem, hogy lesznek köztetek olyan vállalkozó kedvűek, akik válaszolnának a kérdéseimre. Elsősorban telefonon gondoltam, mert az a legkevesebb idő. Az iskolát a munkám és a család mellett végzem. Vagy, aki tudja vállalni azzal a munkahelyemen tudunk találkozni, beszélni. Végső esetben e-mailben is el tudom küldeni a kérddéssort, és vissza lehet küldeni kitöltve. De eredményesebbnek és alaposabbank gondolom, ha valamilyen módon beszélni tudunk, mert úgy felmerülhetnek egyéb dologok is, amire esetleg korábban nem gondoltam. Aki vállalja a részvételt kérem jelezzen az e-mail címemre: palinkas.csilla@upcmail.hu. Köszönettel: Pálinkás Csilla (A leadási határidőm 2014. április 15. lenne, ha kevés adatom lesz, akkor lehet, hogy novemberre eltolom. Tehát sürgős lenne a válaszotok.)

#7 istvanbita 2013. 09. 02. - 20:07:23

Kedves Sorstársak! Mindenkit el kell hogy szomorítsak, aki(velem együtt) átesett Fess műtéten, ami egy barbarizmus, teljesen szétbarmolják az orr nyálkahártyát, de hát másképp nem lehet az elburjánzott polipokat eltávolítani(bár nem tudom mennyi marad benn). Mind ezt teljesen feleslegesen, mert a polip csak egy tünet, hiába szedik ki, újra ki fog fejlődni, mivel az immunrendszer így védkezik. Majdnem minden betegség erre vezethető vissza, képtelen vagyok felfogni, hogy a hivatalos orvostudomány miért nem vesz róla tudomást, inkább műti, kezeli szteroiddal, ami megint csak a gyulladást próbálja legyűrni rendellenes módon, mert a gyulladás okát nem keresi és kezeli. Mikor 2.-szor is előjött a polipom, és már elhatalmasodott, elhatároztam, még egyszer műtét: NEM! Meg fogok gyógyulni, ki lököm ezt az idegen testet a szervezetemből. Sok mindennel próbálkoztam: lúgosítás(ez használt is, csak nem voltam kitartó), inhalálás sós vízzel, táplálék kiegészítők(aloé vera, protexin,csírák...stb.) szedése, de egyik sem hozott áttörést. Szerencsére rábukkantam a Vargha-gyógymódra( google) és ott fél évig kezeltek(egy biorezonancia vizsgálat után)heti 3-szor, majd 2-szer. A vizsgálat egyszerre kimutatta a laktóz(tej), búza(glutén) terheltséget, meg sok minden mást. Persze a "hivatalos" allergia teszten mindenem negatív lett! Ez sajnos rengeteg embert érint, még aki nem tud róla azt is. Meg hát a mozgás, mozgás bármennyire is nehéz sokszor. Hiába a kezelés is, ha a mérgek nem tudnak távozni a verítékkel( a szauna is nagyon hasznos). Én már pihenőn vagyok egyik orrlyukam teljesen jó, a másikon is rendesen kapok levegőt, de ott még néha érzem a polipot visszahúzódva, főleg ha sokat vétkezem az étkezésben:-). Ha keményebben betartottam volna a diétát, már teljesen gyógyult lennék. Hogy közben mik jöttek ki az orromból, azt inkább nem részletezném...amit a műtétkor kitépnek, csak részletekben, de hogy tudtam nekik örülni, ezeknek az eleven kis 8.utasoknak, amik gazdatestként telepedtek az orr üregeimben. Már néha érzem az illatokat is, szép lassan vissza fog jönni, 1 évembe telt, de végül is nem sok, ha belegondolunk, hogy a betegség hosszú évek alatt alakult ki bennünk. u.i.: a kezelés nem olcsó, de mi a drága? Az egészségünk.

#8 zsolt1973 2013. 03. 13. - 17:52:32

Sziasztok!
Már kétszer műtöttek orrpolippal (FESS) volt mindkettő, az első 7 éve, a második másfél évvel ezelőtt. Ebből következik hogy sajnos kiújult. Újból ezzel a problémával küszködök. Nagyon szeretnék elkerülni egy következő műtétet! Sokmindent kipróbáltam (orrspray-ek tömkelege, tabletták, győgynövények, homeopátiás készítmények, akupunktúra), eddig sajos nem jártam sikerrel! Ha valaki tud valami jó módszert, mindent nagyon szívesen fogadok és köszönök, mert rettenetesen el vagyok keseredve. Iskolában dolgozom tanítóként, tehát egész nap beszélek, és már fáj visszahallani a folyamatos nazális hangom! Szörnyű!!!!!!!!!!!!!!! Kérlek, ha tudsz /tudtok valami jó szert, vagy tényleg bármit, azt nagyon köszönöm!!!
sing

#9 zoli72 2013. 03. 02. - 21:38:03

Sziasztok!

Kb 17 éve küszködöm orkagyló összenövéssel és telente kiújuló nátha következtében fellépő hörghuruttal. Eddig kétszer műtötték az orkagyló alsó részének összenövését és egyszer 10 éve az orrpolipot, mert közben az is lett. Szerencsére az év tulnyomó részében tüntetmentes vagyok. A kiújjuló orrpolipra Awamys sprayt használok pár éve, nekem bevált, ha jön a nátha vagy az orrdugulás pár nap kezelés max két hét és rendbejön. Telente a hörghuruttal kínlódok meg arra Bronchipret csepeket és hagyma teákat - szirupot használok sokat segít igaz kellemetlen a szaga, de ez van. Pár éve napi 1000 mg C vitamint szedek ősztől tavaszig az is segít. Próbáljátok meg az Awamys-t http://www.hazipatik..._orrspray/51526 felíratni a gégész szakorvossal, illetve ha megfáztok kalcimuskot és rengeteg C vitamint, hurutoldó készítményeket.
sing

#10 szabotimea 2013. 01. 06. - 16:33:41

Üzenet megtekintéseIdézve: katalinrottekn5 - Dátum: 2013. január 06. - 12:09:29

Szia!
Sajnos nálam is ugyanez a helyzet!Évekkel ezelőtt műtöttek orrsövénnyel,utána orrpolippal,de változás semmi!Azért szántam rá magam a műtétekre,mert nagyon sokat fájt a fejem,mivel nem kaptam levegőt,az orvos is bíztatott,hogy a műtét biztosan segíteni fog.Hát nem!Már többször vissza mentem emiatt a dokimhoz,de azt mondja,hogy nem lát újabb polipot,megduzzadt az orr nyálkahártyám,mert nagyon sokat használtam orrcseppet.Mit csináljak,ha egyszer nem kapok rendesen levegőt?Biztos,hogy a fejfájás is attól van,mert azon az oldalon szokott fájni a fejem,amelyiken az orrom elvan dugulva.A Nasonexet felírja a háziorvos is,de baromi drága.Legutóbb 2800.-ft körül volt az ára,nekem az egy kicsit húzós!

Szia Katalin!
Köszönöm válaszod!Igen valószínű,hogy ez miatt van a fejfájás,nekem is elég sűrűn szokott!De már borzasztó ez az egész!Se levegő se,szaglás...Kész kínlódás,kellemetlen is ha rám jön az orrfújás,bár sehol semmi,de múszáj,és feszít,és ha nagyon előjön,azt mondja a párom,és még a gyerekeim is,hogy szinte elviselhetetlen vagyok,mert annyira szenvedek,és fel megy a pumpám,ettől az állapottól.De viszont annyira megkínóztak a műtét során,hogy azt mondtam egymás után akár három szülés,de ez soha többet!
sing

#11 katalinrottekn5 2013. 01. 06. - 12:09:29

Üzenet megtekintéseIdézve: szabotimea - Dátum: 2013. január 05. - 18:31:47

Sziasztok Timi vagyok!
Ezer éve orrpolippal szenvedek,műtöttek is,de inkább hagyjuk.Az után érdeklődnék,hogy a Nasonex orrspray mivel vényköteles a háziorvos is felírhatja,vagy csak fülorrgégész?
Jó volna tudni,mert a fül orr gégészek,rögtön műteni akarnak,én meg nem szívesen fekszem kés alá,mert borzastó kínlódás,és értelme sincs,mert kiújul.

Szia!
Sajnos nálam is ugyanez a helyzet!Évekkel ezelőtt műtöttek orrsövénnyel,utána orrpolippal,de változás semmi!Azért szántam rá magam a műtétekre,mert nagyon sokat fájt a fejem,mivel nem kaptam levegőt,az orvos is bíztatott,hogy a műtét biztosan segíteni fog.Hát nem!Már többször vissza mentem emiatt a dokimhoz,de azt mondja,hogy nem lát újabb polipot,megduzzadt az orr nyálkahártyám,mert nagyon sokat használtam orrcseppet.Mit csináljak,ha egyszer nem kapok rendesen levegőt?Biztos,hogy a fejfájás is attól van,mert azon az oldalon szokott fájni a fejem,amelyiken az orrom elvan dugulva.A Nasonexet felírja a háziorvos is,de baromi drága.Legutóbb 2800.-ft körül volt az ára,nekem az egy kicsit húzós!

#12 szabotimea 2013. 01. 05. - 18:31:47

Sziasztok Timi vagyok!
Ezer éve orrpolippal szenvedek,műtöttek is,de inkább hagyjuk.Az után érdeklődnék,hogy a Nasonex orrspray mivel vényköteles a háziorvos is felírhatja,vagy csak fülorrgégész?
Jó volna tudni,mert a fül orr gégészek,rögtön műteni akarnak,én meg nem szívesen fekszem kés alá,mert borzastó kínlódás,és értelme sincs,mert kiújul.
sing

#13 kacsa1960 2012. 04. 22. - 20:06:24

Szia Józsi vagyok engem is érdekelne a kezelés !!!15 éve szenvedek én is asztmával és orr polippal!NAGYON MEG KÖSZÖNNÉM A SEGÍTSÉGEDET! vkacsa@gmail.com. Előre is köszönöm!!

#14 pecseri 2012. 01. 29. - 16:43:35

Engem kétszer mütöttek polippal,egyszer megkaparták a ahangszálam, de most megint szörnyen érzem magam. Se szaglás, se levegővétel.Ha meglátom az orrsprayt már rosszul vagyok, műttetni nem szeretném ,megint magam, úgyis kiújul. Jó lenne valamilyen gyógyszeres megoldás, de ahogy olvasom az írásokat semmi remény. El vagyok keseredve.Ha valaki tud a mütéten kívül más megoldást, szívesen venném a tájékoztatást. Köszönöm előre is.

#15 pecseri 2012. 01. 29. - 16:43:34

Engem kétszer mütöttek polippal,egyszer megkaparták a ahangszálam, de most megint szörnyen érzem magam. Se szaglás, se levegővétel.Ha meglátom az orrsprayt már rosszul vagyok, műttetni nem szeretném ,megint magam, úgyis kiújul. Jó lenne valamilyen gyógyszeres megoldás, de ahogy olvasom az írásokat semmi remény. El vagyok keseredve.Ha valaki tud a mütéten kívül más megoldást, szívesen venném a tájékoztatást. Köszönöm előre is.

#16 pecseri 2012. 01. 29. - 16:43:32

Engem kétszer mütöttek polippal,egyszer megkaparták a ahangszálam, de most megint szörnyen érzem magam. Se szaglás, se levegővétel.Ha meglátom az orrsprayt már rosszul vagyok, műttetni nem szeretném ,megint magam, úgyis kiújul. Jó lenne valamilyen gyógyszeres megoldás, de ahogy olvasom az írásokat semmi remény. El vagyok keseredve.Ha valaki tud a mütéten kívül más megoldást, szívesen venném a tájékoztatást. Köszönöm előre is.

#17 pecseri 2012. 01. 29. - 16:43:31

Engem kétszer mütöttek polippal,egyszer megkaparták a ahangszálam, de most megint szörnyen érzem magam. Se szaglás, se levegővétel.Ha meglátom az orrsprayt már rosszul vagyok, műttetni nem szeretném ,megint magam, úgyis kiújul. Jó lenne valamilyen gyógyszeres megoldás, de ahogy olvasom az írásokat semmi remény. El vagyok keseredve.Ha valaki tud a mütéten kívül más megoldást, szívesen venném a tájékoztatást. Köszönöm előre is.

#18 bodro99 2012. 01. 20. - 15:14:46

Szia mindenki. Nekem most 2nappal ezelőtt volt orrpolip és orrsövény mütétem. És semmit nem éreztem az egészből, azt hittem fájni fog de semmi. Kaptam egy nagy adag érzéstelenitőt, és kész.

#19 dobronyitimi 2012. 01. 19. - 08:14:02

Szia, azt szeretném kérdezni hogy mi alapján döntötte el a dokid hogy altatásban műt meg???Lassan nekem is újra aktuális lesz a műtét, és az elsőnél iszonyatos fájdalmat éltem át, és szeretném ha engem is altatnának, de itt Győrben nem igazán szívlelik az altatást!!

#20 erzso56 2011. 09. 15. - 07:02:54

Sziasztok! tegnapelőtt, szeptember 13-n megműtöték az orromat. Kiszedte az aranykezű doki a polipokat, meg rostacsont eltávolítás is volt. Korábbi műtét eredménye lehetett az orrsövény és az orrkagyló összenövése a jobb oldalon. Azt átvágta. Alaposan kitakarította az orromat, de az orrsövényferdülés miatt a jobb oldalon nem fért hozzá, csak a kilógó polipokat tudta eltávolítani. Szóval kemény menet volt. Érzéstelenítés ide, érzéstelenítés oda, olyan hogy fájdalommentes polip eltávolítás nincs!!! Nem tartom valószínűnek, hogy az orrsövény műtétet vállalom. Pedig remek orvosom van. Polipmentes mindennapokat Erzso


 • 41 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: