Házipatika fórum: Hodking-kór 2005 - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 208 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

Hodking-kór 2005

#1 leoathyda 2015. 01. 31. - 21:58:20

Gratulálok Amaranta!
Nagyon hálás vagyok, mindig jó egy ilyen pozitív véleményt, tapasztalatot olvasni! :)
A hosszútávú következmények miatt pedig nem kifejezetten aggódok, viszont szeretek felkészülni, vagy legalább tisztában lenni azzal ami jön vagy jöhet! Egy kis előrelátásból csak nem lehet baj :)

Köszönöm, hogy írtál!

#2 Amaranta3 2015. 01. 22. - 22:00:27

Leo, ne parázz a hosszútávú következmények miatt, kár ilyesmin kattogni. Engem 21 éve kezeltek Hodgkinnal (3B stádium) és (LEKOPOGOM) makk egészséges vagyok. Ja és négy hónapja született meg az első csemetém. Az élet szép! :)

#3 napcsi1 2014. 12. 21. - 17:18:05

Mindenkit nagyon nagy szeretettel fogadunk az új facebookos oldalunkon,itt mindenkérdésetekre választ kaptok!https://www.facebook.com/groups/303011466525160/
A neve Mr és MRS Hodgkin! :rolleyes:

#4 leoathyda 2014. 11. 12. - 08:29:20

Szia Adrienn!

Nos, talán szolgálhatok egy jó hírrel! Bár mi a párommal még egyáltalán nem tartunk ott, megkérdeztem a kezelőorvosát (főorvos) és ő azt mondta, hogy nőknél a meddőség vagy ilyen irányú probléma nagyon ritka, ellentétben a férfiakkal, nekik ezért is kell a kemó megkezdése előtt spermabankba ellátogatni.
Úgy magyarázta el nekem, hogy az épp érőben lévő petét kétség kívül tönkre vágja a kemó, sőt az érésben és a havi ciklus során okozhat problémát viszont ez csak a kezelés időtartamára korlátozott, az érésbe nem kezdő sejtek egészségesek maradnak, és a szervezet e funkciója a kemó után nagyon hamar helyreáll.
Szóval sok sikert és mindent bele! :)

A hosszú távú mellékhatásokkal kapcsolatban... Nos nem tudom, hogy mennyire látogatják még ezt a fórumot, de nem szeretnék senkit akaratlanul stresszhelyzetbe hozni úgyhogy
Google-> "PharmaOnline - A citosztatikumok mellékhatásai és azok kezelése" ezzel kidob egy Pdf-et és ezzel is "balaicza.hu-A_kemoterpia_mellkhatsai"

Itt elolvashatja aki akarja. Máshol is találtam még adatot de ez a kettő úgy emlékszem elég jól lefedi a dolgot.

Végül pedig köszönöm szépen, hogy írtál nekem és megosztottad velem a tapasztalatod!

Mindenkinek minden szépet és jót kívánok!

#5 kisember 2014. 11. 11. - 08:22:14

Szia Leo!

A kemó milyen hosszútávú hatásairól olvastál? Igazság szerint én még nem olvastam ennek utána. Lehet, hogy így próbáltam megóvni magam az újabb idegeskedéstől, s tudat alatt nem foglalkoztam vele, hogy milyen hatásai lesznek rám a későbbiekben. Elfogadtam, hogy ez kell ahhoz, hogy meggyógyuljak, s csináltam, amit kiírt nekem az orvos. Én úgy voltam vele, hogy bízom az orvostudományban, s majd meglátjuk, mi lesz. Annyit tettem meg, hogy kiegészítő kezelésként szedtem a Culevitet, amit egyébként a hematológusom javasolt. Nem tudom, hogy a kezelés után most érzek-e valami hatást. Az ízületeim szoktak fájni, ha megfáznak, de ez annyira nem vészes és nem is szokott sokszor előfordulni. Talán a frontok is jobban megviselnek, de ez már lehet, a korral jár. :)De egyébként kicsit jobban figyelek magamra azóta, nem hagyom, hogy legyengüljön a szervezetem, vitaminokat szedek, sok gyümölcsöt eszem, s így sikerült megúszni már az elmúlt telet is betegség nélkül. Jó, néha előfordul kisebb megfázás, de antibiotikumot már nem tudom, mikor szedtem utoljára. Talán annyit lehet még megemlíteni, hogy szeretnénk babát már egy ideje, s nem igazán sikerül. Még nem voltunk különösebb vizsgálatokon, így azt sem lehet kijelenteni, hogy ez a kemó miatt van. Erről esetleg olvastál valamit? Kitartást nektek, s mielőbbi gyógyulást a barátnődnek.

Adrienn

#6 leoathyda 2014. 11. 07. - 08:48:43

Szia Adrienn!

Köszönöm szépen a gyors válaszodat és a kenőcsöt is amit ajánlottál! Én is utánanéztem és a phenylbutazon krém-et ajánlották de így a tieddel már választék is van. :P Sőt Barátnőm is megkérdezte az orvosát ebben a témában, ő ajánlott egy harmadikat is, bár azt javasolta egyelőre csak vizes borogatást használjon.

Manapság egyre inkább foglalkoztatnak a kemó hosszútávú hatásai. Olvastam egy s mást, nem túl kecsegtető... Neked így, évek távlatából van valami tapasztalatod vagy véleményed? Vagy bárki másnak? Ha van olyan aki ezt olvassa és több éve végzett a kemóval kérném, hogy írja le mit tapasztal!

Nagyon szépen köszönöm! Mindenkinek minden jót kívánok!

#7 kisember 2014. 11. 06. - 07:46:16

Szia Leo!

Örülök, ha tudtam valamit segíteni. A vénáim nekem is fájtak és ahogy haladtak előre a kezelések, egyre rosszabb lett. Szerintem én későn kezdtem el foglalkozni vele, s csak az utolsó hetekben kentem kenőccsel. Először még vizes ruhával próbálkoztam, de egy idő után már nem használt. Én Liotonnal kentem a karom, s nekem bejött. Nem tudom, hogy nektek ajánlottak-e valamit, de ha még mindig kenőcsöt kerestek, lehet, érdemes kipróbálni a Liotont. Sok kitartást kívánok Nektek, s mielőbbi gyógyulást a barátnődnek. Üdv,

Adrienn

#8 andreaszilard 2014. 11. 06. - 06:02:16

Sziasztok!

Rég jártam itt fent, látom csináltatok egy faces oldalt, csatlakoztam ha nem baj! Hátha ott jobban pörögnek az események.

Gyógyölelés mindenkinek: Andi
sing

#9 leoathyda 2014. 11. 04. - 18:57:50

Szia Adrienn!

Elnézést amiért ilyen későn írok csak vissza!
Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat! Nagyon sok hasonlóságot találtam a te és a barátnőm reakcióit illetően, nála is kb. az első három nap kritikus/rosszabb aztán fokozatosan javul a helyzet. Az étel tekintetében néha ő is érzi, hogy kíván ezt azt úgy teljesen véletlenszerűen. Viszont nagyon vigyáz rá, hogy egészségeseket fogyasszon, sokfajta zöldet általában párolva, cukor kizárva, csokiból csak magas kakaótartalmút és akkor is keveset egyszerre. Az étkezéseket is igyekszik elosztani 3óranként kis/közepes adagokat fogyaszt mindenből.
Újabban kemó alatt/után 2 ampulla hányáscsillapítót kap (ez elméletileg nagy/obb mennyiség) így egész tűrhető a procedúra. Kissé fáj a karjának az a része amiben a branül szokott lenni de épp kenőcsöt keresünk, hogy nyugtassuk/óvjuk a vénáját.

Köszönöm még egyszer a válaszod! és ami még fontosabb; Gratulálok a gyógyulásodhoz!

Kitartást és minél előbbi gyógyulást kívánok mindenkinek!

Leo

#10 kisember 2014. 10. 21. - 06:55:53

Szia Leo!

Én már három éve túl vagyok az utolsó kemón, illetve a betegségen. Engem borzasztóan megviselt az egész kezelés, gyakorlatilag a második alkalomtól végigrókáztam az egészet. Ha már megéreztem a kórházszagot, felfordult a gyomrom. Alig vártam, hogy lecsepegjen az infúzió és mehessek haza. Otthon kicsit már jobb volt, tudtam nyugodtan pihenni, de az első nap még így is hányással telt. Nekem az segített, ha sokat ittam, különösen a hideg víz esett jól. Meg ami bejött még, az az eper volt. Először fagyasztottat vettünk, mert télen kezdődött a betegségem, később már a frisset is meg tudtuk venni. Az epret engedte ki nekem anyukám, és azt eszegettem apránként. Egyébként én roppant kívánós voltam a kezelés utáni pár napban, ha eszembe jutott egy étel, szinte remegtem érte addig, amíg nem kaptam meg. Igen változatos volt, hogy mit kívántam meg, néha a kefír jutott eszembe, néha a tökfőzelék. Én azt tanácsolom, hogy érdemes hallgatni a testre, és azt enni, amit az ember megkíván, persze arra odafigyelve azért, hogy legyen egészséges, amit a barátnőd megeszik. Érdemes a kezelés után sok folyadékot inni, mert így könnyebben kiürülnek a szervezetből a mérgek. Nekem sokat segített, hogy tudatosan ittam óránként egy pohár vizet.
Fontos, hogy időt kell hagyni a regenerálódásra. Én a kezelés után három napig nyomtam az ágyat, de fokozatosan tért vissza az erőm. A negyedik nap már kimentem a boltba vásárolni, az ötödik nap már vezettem. A kezelés nélküli hét maga volt az örömmámor, szinte nem is éreztem magam betegnek.
Nagyon sok kitartást kívánok mindkettőtöknek. Nem könnyű megbirkózni a betegséggel, de le lehet győzni. Gyógyulást kívánok a barátnődnek,

Adrienn

#11 leoathyda 2014. 10. 20. - 20:59:56

Köszönöm szépen a jó hírt Zsu', minden ilyen hírnek annyira tudok örülni! Persze nem akarom sem magam sem őt illúziókba ringatni, de az hogy már valakinek sikerült épp elég a reményhez!
Örülök, hogy nálad nem jelentkeztek intenzív mellékhatások (már amennyire jól értettem)!
Időközben lement az második (ill. az első párja), szerencsére komoly mellékhatás nem jelentkezett, viszont az elmúlt héten megint odalett majdnem egy kiló...

Mindenkinek minden jót kívánok!
Leo

#12 malkata 2014. 10. 19. - 15:50:40

Szia Leo!
Sajnos nem tudok érdemben hozzászólni, én nagyon jól viseltem a kemot, enyhe émelygés, néha szédülés volt, gyomorfájás, hamenés, pár napig étvágytalanság. A 4x2, vagyis 8. után kerülgetett először a róka, de megúsztam azt is. Kitartás! És gyógyulást a párodnak. Sikerülni fog, én is ismerek fiatal lányt, aki a IV B stádiumból 6x2 kemo után teljes remisszióba került, sugárra se volt szüksége.
Zsuzsi


Üzenet megtekintéseIdézve: leoathyda - Dátum: 2014. október 14. - 22:04:39

Sziasztok!

Még új vagyok ezen a fórumon. Először is szeretnék minden jelenlévőnek kitartást kívánni és kifejezni őszinte tiszteletemet az eddig megvívott harcért!

A párom miatt csatlakoztam ehhez a fórumhoz, remélve, hogy megosztozhatunk tapasztalatainkon és segíthetjük egymást! 23 éves, rendkívül erős kis nő. Olyan 2 hónapja kezdődött el a procedúra, ismereteim alapján a tankönyvi példát követte az esett; megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó, fogyás, magas fehérvérsejtszámú vérkép ...

A stádiuma sajnos IV. (A - úgy gondolom). Ez persze számára/unkra csak annyit jelent, hogy talán hosszabb lesz a harc mint az előtte gondoltuk volna és biztosan több energiába is kerül majd. A végkimenetel azonban nem kétséges; végérvényes és teljes gyógyulás, ez alá nem adjuk! Ami feltétlen bizalomra ad okot az a csontvelő érintettség hiánya.

A kemó megkezdődött, ABVD-t kap, 4x2-t ha jól emlékszem a kezelőorvos tervére. Eddig 1 ment le; folyamatos hányinger kísérte az első nap végig, részben a második nap is, állkapocscsont-mandula-torok fájdalom a 3. és 4. napon. Azóta sajnos volt egy elég egyedi mellékhatás is; a nyelőcső alsó részét kikezdte a gyomorsav és ettől véreset hányt 1 alkalommal.

Az étvágya rendben van még szerencsére, viszont ez az utóbbi kis incidens elvett tőle egy kilót, ami azért is baj szerintem mert a kiinduló súlya 42 kg volt.


Nagyon megköszönném ha írnátok a tapasztalatitokról a kemóval kapcsolatban. Ami még nagyon érdekelne, hogy szedtetek-e valamit a kezelés alatt/mellett és ez mennyire vált be?

Igyekszem felzárkózni a történéseket illetően, viszont idén végzek az egyetemen és hát nem úgy néz ki, hogy túl sok időm marad olvasgatni.

Természetesen ha tudok segíteni bárkinek bármiben szóljon bátran!

Sok-Sok erőt kívánok!
Leo


#13 leoathyda 2014. 10. 14. - 22:04:39

Sziasztok!

Még új vagyok ezen a fórumon. Először is szeretnék minden jelenlévőnek kitartást kívánni és kifejezni őszinte tiszteletemet az eddig megvívott harcért!

A párom miatt csatlakoztam ehhez a fórumhoz, remélve, hogy megosztozhatunk tapasztalatainkon és segíthetjük egymást! 23 éves, rendkívül erős kis nő. Olyan 2 hónapja kezdődött el a procedúra, ismereteim alapján a tankönyvi példát követte az esett; megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó, fogyás, magas fehérvérsejtszámú vérkép ...

A stádiuma sajnos IV. (A - úgy gondolom). Ez persze számára/unkra csak annyit jelent, hogy talán hosszabb lesz a harc mint az előtte gondoltuk volna és biztosan több energiába is kerül majd. A végkimenetel azonban nem kétséges; végérvényes és teljes gyógyulás, ez alá nem adjuk! Ami feltétlen bizalomra ad okot az a csontvelő érintettség hiánya.

A kemó megkezdődött, ABVD-t kap, 4x2-t ha jól emlékszem a kezelőorvos tervére. Eddig 1 ment le; folyamatos hányinger kísérte az első nap végig, részben a második nap is, állkapocscsont-mandula-torok fájdalom a 3. és 4. napon. Azóta sajnos volt egy elég egyedi mellékhatás is; a nyelőcső alsó részét kikezdte a gyomorsav és ettől véreset hányt 1 alkalommal.

Az étvágya rendben van még szerencsére, viszont ez az utóbbi kis incidens elvett tőle egy kilót, ami azért is baj szerintem mert a kiinduló súlya 42 kg volt.


Nagyon megköszönném ha írnátok a tapasztalatitokról a kemóval kapcsolatban. Ami még nagyon érdekelne, hogy szedtetek-e valamit a kezelés alatt/mellett és ez mennyire vált be?

Igyekszem felzárkózni a történéseket illetően, viszont idén végzek az egyetemen és hát nem úgy néz ki, hogy túl sok időm marad olvasgatni.

Természetesen ha tudok segíteni bárkinek bármiben szóljon bátran!

Sok-Sok erőt kívánok!
Leo

#14 napcsi1 2014. 06. 29. - 15:44:42

https://www.facebook...t=group_comment
elkészült a facebookos oldal,egy zárt csoport csak mi látjuk aki szeretne csatlakozzon és ott bármilyen infót és fotót meg lehet osztani és remélem sok jót is!!!:))))))
a neve Mr és Ms Hodgkin
nem akartam betegségszagút!:)))))))))))))))

#15 napcsi1 2014. 06. 27. - 15:54:05

Hello!
Sajnos ez az uj házipatikaoldalon már nem lehet képeket feltölteni meg ilyenek,a régire lehetett,mi többen is ismerjük egymást szoktunk találkozni is.amikor én is beteg voltam akkor sajna baromi sokan voltunk ,engem is meglátogattak a korházban az össejt levétel elött,meg vannak a képek is,sőt itt a régi oldalakon ott kellene hogy legyenek,de gondolom azokat is letörölték!A Solyával már mi is többször beszéltük lehetne a facén is egy zárt csoportot csinálni,amibe csak mi tehetünk bele,tényleg olyanokat akiknek közük van a betegséghez!Én benne vagyok,gyorsabb és hatékonyabb és tudok segiteni,akiket ismerek azokat be tudom tenni a csomortba!?Mi legyen??
A transzplant kemoról jobb ha nem tudsz semmi!!6 teljes napig tart a kezelés naponta többféle szert kapsz,az utolsón megkapod a bájos kiütő overdózist,erre rá egy nap mulva a 7 napon van az ujjászületés,akkor kapod vissza az össejteid!Utánna hosszú várakozás kb 10 nap mire megtapadnak es elkezdődik a sejtképződés.Kb 20 23 napot leszel benn!!de erről még beszélünk,addig még sok minden fog veled történni,rengeteg tetőtől talpig kivizsgálás!
minden hova benéznek!haahahahahahahahah :rolleyes:

#16 erdos_aron_22 2014. 06. 27. - 10:37:39

Sziasztok!

Én már a második DHAP-t kapom, ennek is mindjárt vége. ☺️ Ezután már csak a transzplant maradt hátra. Akit transzplantáltak, az tudna nekem mesélni, hogy ott milyen kemot adnak?

Facebookon csinálhatnánk egy csoportot, ahol beszélgethetnénk. Ott képeket is lehetne feltölteni és ahogy Zsuzsi írta, nem arc nélkül csevegnénk. ☺️ Megszavazzuk?

#17 malkata 2014. 06. 26. - 06:27:31

Köszi:) Van itt konkrét javaslat is:)

5 után mehetek napra és kora reggel. A többi inkább árnyékban, szerencsére nálunk ilyen a játszótér, Így a gyerekek se szenvednek a szobában:)

Üzenet megtekintéseIdézve: napcsi1 - Dátum: 2014. június 25. - 18:09:30

Ha nem mehetsz napra akkor ajánlanám az 5000 egységes D3 vitamint,illetve a családommal egész télen szedtük a D3+K2 vitamint!szerintem mehetsz napra csak ne napozz,én is kint voltam a szabadban a félárnyékban,kell a fény mert ennélkül nem lehet f
feltöltödni! :rolleyes:
ja és az énkedvencem az alga komplex és a brokkoli csira kivanat,méregtelenit is szeliden és helyreteszi a vért!!


#18 napcsi1 2014. 06. 25. - 18:09:30

Ha nem mehetsz napra akkor ajánlanám az 5000 egységes D3 vitamint,illetve a családommal egész télen szedtük a D3+K2 vitamint!szerintem mehetsz napra csak ne napozz,én is kint voltam a szabadban a félárnyékban,kell a fény mert ennélkül nem lehet f
feltöltödni! :rolleyes:
ja és az énkedvencem az alga komplex és a brokkoli csira kivanat,méregtelenit is szeliden és helyreteszi a vért!!

#19 malkata 2014. 06. 25. - 15:32:30

Napcsi köszi a választ meg mindent!:)

Sajnos a kemo és sugár után szigorúan pincebogárrá minősítettek, nem mehetek napra úgy 3 évig. 90%ban nyers evő vagyok, úgyhogy ennél több kell nekem most, de én se gondoltam semmi brutálra még, bár én a kemo alatt egy csomót híztam, azt szívesen ledobnám:)na majd kinyomozom mi lenne jó egy kis könnyű méregtelenítésre. Csalán teát a sugár alatt is ittam, mert iszonyúan dagadt mindenem, fejem is, a nyaki nyirokerek alulteljesítettek:(

Más, ti nem használtok facebookot? Olyan jó lenne nem csak arctalanul beszélgetni (mondom én akinek a gyereke a profilképe:D). Ha van kedvetek ott beszélni, szóljatok!


Üzenet megtekintéseIdézve: napcsi1 - Dátum: 2014. június 25. - 14:21:54

Gratulálok a remissziódhoz!
Sokszor csináltam már tisztitókurákat és böjtöket,azt javasolnám ne kezdj most bele valami örült nagytisztitásba mert visszacsaphat a sok méreg!Csak lassan,most itt a nyár szerintem inkább egyél sok friss dolgot és elöször csak napi egy csésze gyógytea!D vitamin helyett menny a napra az most a legfontosabb a regenerálodáshoz de persze ne délben!:))))))))))))
A felépülés mindenkinél változó de álltalában 1 év szokott lenni mire azt érzed a régi vagy!
És sajna maradnak tartos károk is időnként amikhez évek kellenek pl. az erek,nekem 4 év után még mindig nincs vénám,a vérvétel egy rémálom mert csak egy tuti hely van a csuklomnál,pedig szedtem rá sok mindent!:((((((((((((((
Szóval élvezd a nyarat és a felszabadulást és csak óvatosan!! :rolleyes:


#20 napcsi1 2014. 06. 25. - 14:21:54

Gratulálok a remissziódhoz!
Sokszor csináltam már tisztitókurákat és böjtöket,azt javasolnám ne kezdj most bele valami örült nagytisztitásba mert visszacsaphat a sok méreg!Csak lassan,most itt a nyár szerintem inkább egyél sok friss dolgot és elöször csak napi egy csésze gyógytea!D vitamin helyett menny a napra az most a legfontosabb a regenerálodáshoz de persze ne délben!:))))))))))))
A felépülés mindenkinél változó de álltalában 1 év szokott lenni mire azt érzed a régi vagy!
És sajna maradnak tartos károk is időnként amikhez évek kellenek pl. az erek,nekem 4 év után még mindig nincs vénám,a vérvétel egy rémálom mert csak egy tuti hely van a csuklomnál,pedig szedtem rá sok mindent!:((((((((((((((
Szóval élvezd a nyarat és a felszabadulást és csak óvatosan!! :rolleyes:


 • 208 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: