Házipatika fórum: mell rekonstrukció - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 58 Oldal +
 • « Első
 • 55
 • 56
 • 57
 • 58

mell rekonstrukció

#1121 Catella 2010. 01. 18. - 01:07:09

Nem tudom, merre laksz. A szűkös OEP kassza miatt "területen kívülieket" nem szeretnek ellátni. Én Győrben (Dr Kővári) csináltattam. Budán a Szt. Imrét (Dr Kelemen), meg a Kékgolyót (Dr Gulyás)dicsérik, de az utóbbiban nagyon hosszú a várólista. Másfelé nem érdeklődtem. De ha a közeledben találsz plasztikai sebészt (aki OEP-re dolgozik), érdemes képet kérni a munkáiról. A dokik szoktak csinálni képeket, minden fázis előtt.

#1122 noelozano 2010. 01. 17. - 20:14:55

Sziasztok! Nekem 6 éve mindkét mellem levették daganat miatt. Szeretném kérdezni, hogy tudtok-e orvost, kórházat ajánlani aki szép rekonstrukciókat csinál? Előre is köszönöm

#1123 Catella 2010. 01. 16. - 16:32:42

Szia Ica! Állítólag rekonstrukció után is jár, de nem próbáltam. Örülök, hogy újra normálisat használhatok ;) Illetve a kompressziós melltartót felírták (impli behelyezése után ezt kell hordani egy darabig), mellé azt hiszem írathattam volna még egy másikat. Ha íratsz is, a kompressziósra maradjon még lehetőséged, az receptre is volt vagy 8 (?) ezer. Nem vagyok leszázalékolva, dolgozom ezerrel. Képet küldöm.

#1124 falat57 2010. 01. 16. - 13:24:32

Szia Zsuzsa, érdeklődnék hogy a melltartó rekonstrukció után is jár? Mert nekem feb járna, akkor telik le az 1 év. Mit tanácsolsz ez ügyben. Várom majd a képet, te le vagy e százalékolva, én igen 67% áprilisban megyek 1 éves felülvizsgálatra.Ird már meg hogy a rekonstrukciós műtétek után mennyi a hálapénz. Puszi Ica

#1125 Catella 2010. 01. 11. - 22:30:21

A 3. fejet nem akartam oda, a lényeg, hogy nem a plusz nevezetű Remifemint szedem, hanem a simát. (Az idézőjelet másnak nézte) A plusz inkább depis tünetekre jó, a hőhullám nincs is ráírva. Onnan tudom, hogy egyszer rámsózták, hogy az mennyivel jobb. A sarokról vittem vissza, még jó, hogy elolvastam. Mondtam, a kedélyállapotommal semmi baj, csak ömlik rólam a víz.

#1126 Catella 2010. 01. 11. - 22:25:13

Szia, Ica! Bimbóképzés már megvolt okt. közepén, de nem fotóztam még le. Majd pótolom. Dicséretet bezsebeltem, köszi ;) Femarat kapok (nem volt se kemó, se sugár, mert 100% hormonérzényen volt, épp 2cm alatt, áttét nélkül). Hasbaszurira már nem volt szükségem:o Ez is csinált az első hónapokban piszok sűrűn hőhullámot, de 2 hét után elkezdtem a Remifemint (sima, nem a "plusz"), napi 2x1, azóta teljesen ok. Na, jó, kb kétnaponta belülről elönt a meleg, de nem izzadok. Ledobok egy pulcsit, vagy ablakot nyitok 1 percre, és ennyi. Mennyi ideig szedted, és mennyit? Kb 1 hónap után kezdett csak hatni, nem hagytad korán abba? Ha elfelejtem bevenni, néha megérzem, főleg kávé után. Szerintem a koffein is erősíti. De a kávéról nem akarok lemondani. Cigi-ügyben egy cipőben járunk. A dokim szerint a hasfalról vett zsír átültetésnél van szerepe, ott fontosabb a jó vérellátás, mert nem marad "nyél", amin keresztül kapja a vért. Kérdezte, mennyit szívok, de nem tiltott el.

#1127 falat57 2010. 01. 11. - 18:05:41

Szia Anita,szeretném tőled megkérdezni hogy te már voltál kelemenél konzultácion? mikor műtőttek?ki?melyik kórházba? Kaptál e kemot,sugarat,én nem kaptam egyiket sem,DCIS-sem volt. 1-éve hogy műtőttek a kékgolyóban Dr Sulyok volt az orvosom. Mennyi éves vagy, én 53 és Kisujszálláson élek Bp-től150km.Remélem jó eredményel tudok majd neked beszámolni a műtétről.Addig is minden jót,és szépet kivánok puszi Ica.

#1128 falat57 2010. 01. 11. - 17:34:56

Szia Zsuzsa megkaptam a képeket, nagyon szép mellet csináltak ezért csak gratula. A bimboképzés mikor várható,megszenvedtél érte de megérte.Szeretném tőled megkérdezni hogy te milyen gyógyszeres kezelést kapsz. Mert rám nagyon sűrűn hőhullámok jönnek, a zitazonium és a hasi szuritól. Szedtem rá remifilint de nem segitett. Mennyire befolyásolja a dohányzás a rekonstrukciót! sajnos ez az egy szenvedélyem. Próbáltam már minden leszokási segitséget de nem működik. Puszi iCA

#1129 Catella 2010. 01. 09. - 23:28:17

Szia Anita! Tegnap azt hittem, megüt a guta, amikor elszállt az írásom. Azt hiszem, most rövidebb leszek, de kérdezz, ha másra is kíváncsi vagy. Az 1. műtét a hátizom átforgatása volt. Műtét után 4 napig tartottak bent, de nem akart elállni a vérzés, ezért kaptam 2E vért, amitől aztán belázasodtam. Szerintem Rh- helyett pozitívat kaptamL Ezt tagadták, de a következő műtét előtt antitesteket találtak a véremben, ami korábban nem volt ott.:'(' Az első 2-3 nap eléggé megviselt, de aztán pár nap alatt nagyon sokat javult. Egy hétig volt itt Anyukám segítségnek, de pár nap után már veszekedett velem, hogy miért csinálok mindent. Egy ideig még úgy éreztem, mintha kötél lett volna a hátamban, feszült a bőr nyújtózáskor. Jó ideig nem is tudtam azon az oldalamon aludni, szinte nyomtak a saját bordáim. Most már nem érzem. Mindkét műtét után az volt rossz, hogy olyan mozdulatoknál feszült meg az izom (amit éppen kímélni kellene), amikor nem is számítottam rá. Az ember el sem tudja képzelni, hány izom dolgozik. Mivel a hátizmot a hónalj alatti bőr alatt húzzák előre, így a hónalj alatt kicsit több szövet lesz, ami eleinte furcsa volt, ha a törzsem mellett volt a karom. De valószínűleg, akkor még ödémás volt kicsit, mert most alig több, mint a másik oldalon. Varratszedés 3 részletben volt, kontroll meg + 3. 10 nap után lehetett röviden zuhanyozni, vízálló tapasz volt a seben. A 2. műtéthez min. 2-3 hónapot kell várni, nekem majdnem 4 volt, mert nem volt előbb időpont. Akkor tették be mindkét oldalra az implit. Műtét utáni nap du. haza is engedtek. Fájdalom 2 napig volt erősebb, de 3x1 Algoflex-el teljesen ok volt. Utána talán 2 napig még éjjelre bevettem, de inkább csak azért, hogy biztosan tudjak aludni. Kb 1 hétig 45 fokban aludtam, mert a vízszintes nem esett jól. Egyedül a reggeli felülés volt gáz az első héten, meg kellett tanulni, hogyan ne használjam a mellizmom. Itthon már nem szorultam segítségre, csak emelni nem szabad 2 hétig, meg nyújtózkodni. Kb 10 nap után már vezettem, csak egyesbe volt nehéz tenni. 1 hét után volt varratszedés (fele), aztán egy hét múlva a többi. Csak utána lehetett zuhanyozni. + 2 kontroll. 5 hétig szorító melltartót kellett viselni éjjel-nappal, utána még 2 hónapig szoros sportmelltartót. A bimbóképzés és a másik felvarrása volt a 3. kör, de ezt már ambulánsan, és helyi érzéstelenítésben csinálták. Mikor kiment az érzéstelenítő, vettem be 1 fájdalomcsillapítót, aztán több nem is kellett. 1 hétig még le volt ragasztva, de semmi gond nem volt már vele. Azt azért tudni kell, hogy az a bőr, amit a hátról húznak előre tök érzéketlen lesz, mivel elszakadnak az érzőidegek. Viszont egy idő után javul a dolog, én a belső harmadát már érzem. Gondolom, az érzőidegek regenerálódnak. Összességében azt mondom, nagyon megérte. Ha valami érdekel még, kérdezz nyugodtan!

#1130 falat57 2010. 01. 09. - 18:06:37

Szia Zsuzsa irom az e-mail cimem:vargacica@citromail.hu Látod milyen hamar feléled ez a fórum is, biztos hogy sok sorstársunk van aki tervezi a mellhelyre állitását.Itt legalább sok tapasztalatot tudunk egymásnak nyújtani.Főleg aki már átesett rajta mint te is,köszi mindent puszi Ica.

#1131 Catella 2010. 01. 08. - 16:47:32

Anita! Írtam egy jó hosszú hsz-t, ami az utolsó mondatnál elszállt :@ :'(' Este majd újból neki ugrok, most mennem kell.

#1132 Catella 2010. 01. 08. - 16:23:54

Falat, a cím Neked szólt, eltűnt a hsz eleje :(

#1133 Catella 2010. 01. 08. - 16:23:06

Ha küldesz e-mail címet, akkor ok. Itt nem tudok képet csatolni a levélhez. Ezért mondtam a Szt. Imrét ;) Anyukám barátnőjének 2,5 évet mondtak a Kékgolyóban, most ősszel.

#1134 anita.demeter 2010. 01. 08. - 13:42:52

Szia Catella! Egyszer régebben már kérdeztelek a rekonstrukcióról, most úgy néz ki, hogy nekem is a hátizom lebeny elforgatással tudják megcsinálni a rekonstrukciót. Mire lehet számítani az 1. ill a 2. műtét után fájdalom terén? Kibírhatatlan, vagy elviselhető a hátseb fájdalom? Egy hét alatt mennyit gyógyul? Meddig kellett kötéscserére járni? A második műtét, hozzáigazítás, felvarrás mennyire fájdalmas? Köszi előre is az infókat!

#1135 falat57 2010. 01. 08. - 13:22:56

Köszönöm Cattella,sokat fogsz nekem segiteni ebben a kérdésben,mivel te vagy a fórumon a legfrisebb műtőt.Nagyon kiváncsi lennék még arra, hogy műtét előtt műtét után milyen voltál. Ha tudsz képet küldeni priviben megköszöném.Ja és a kékgolyóban másfél év a várólista!!! Üdv Falat

#1136 Catella 2010. 01. 08. - 00:29:30

Épp most kaptam egy kérést, hogy írjak róla, hogy megy. http://www.daganatok...eallito-mutetei http://www.breastcan...reconstruction/ Ezek elég jó összefoglalások, képekkel. Nekem 3 lépcsőben történt, hátizom lebeny előreforgatásával, inplantátum beültetéssel, aztán bimbóképzés. Első lépcsőben egy kb 22 cm hosszú izom+bőr lebenyt átforgattak előre "betoldották". Egy jó darabig olyan volt a hátam, mintha egy darab kötél lenne benne, ami nem enged. De idővel sokkal jobb. Most 11 hónap után már alig érzem másnak, mint a másik oldalt. Kb 1 hétig kellett segítség a háztartásban a műtét után (főleg emelés, nyújtozkodás), és fájdalom is 4-5 napig volt. Az 1. műtét után min. 2-3 hónapnak kell eltelnie az impli beültetésig. Nekem többre sikeredett, mert nem volt előbb időpont. Nálunk csak heti 1 műtétet finanszíroz az OEP. Az OEP a rekonstrukción kívül finanszírozza a másik oldal hozzá igazítását is, a szimmetria miatt. Ez azt jelentette nálam, hogy abba is kaptam egy kisebb implit, és fel lett varrva. Lehetséges mód még a bőr alá helyezett expander,amit folyamatosan töltenek fel, így nyújtva a bőrt. http://www.scanbeaut...onstrukcio.html Az orvosom szerint nagyon vékonyítja a bőrt (sugárkezelteknél gond lehet), és a végeredmény nem lesz túl természetes formájú, hegyesebb lesz. Kedvcsinálónak pedig itt az eredmény. Egyenlőre ennyi. Kérdezzetek.

#1137 Catella 2009. 12. 31. - 18:28:02

Unalomba fulladt a fórum? Pedig biztos sokan vannak, akiket érdekelne. Én idén estem rajta túl, ha van érdeklődő, szívesen segítek, amiben tudok. és: BÚÉK!

#1138 2006. 05. 23. - 11:51:28

Szia bogo! Érdeklődöm, hogy vagy? A rekonstrukciós műtét után, mivel engem is érdekel. Köszi ! Tulipán-Zsóka :) :)

#1139 jasmine5 2005. 11. 15. - 07:53:35

Úgy látom ez még igazán új dolog lehet, ha ilyen kevesen írtak ide. Én is szeretnék ilyen dolgokról hallani, de úgy látom nem lesz könnyű ebben a témában tapasztalatokat gyűjteni. enegm még a HOL? is érdekelne. ha valaki túl van rajat mesélje el. Légyszi.

#1140 2005. 10. 13. - 21:48:27

Csak most vettem észre ezt a fórumot, így talán már késő is a levelem. Nekem januárban volt egy emlő-rekonstrukciós műtétem hasi lebenyből. mellbimbót nem kellett csinálni, az megmaradt. A rekonstrukciós műtét előtt implantátumom volt, amely rettenetes! Úgy éreztem, mintha egy kő lenne bennem, húzta a mellemet lefelé, éjjel-nappal melltartóban voltam, s nem tudtam az ellenkező oldalamra fordulni, mert akkor fájt. Aztán betokosodott, s ki kellett venni. Ezután volt a hasi lebenyből a rekonstrukció. Hát ez fantasztikus! Igaz, hogy az első két hét nagyon nehéz volt - kiszolgáltatottság, 12 kiló fogyás, legyengülés, nem volt erőm menni sem -, de aztán odahaza nagyon gyorsan felépültem - csak az alvás okozott gondot, mert a kórházi ágyhoz képest otthon nehezen találtam meg a helyemet, míg kitaláltuk, hogy a napozóágyon alszom -, s azóta nap mint nap megcsodálom magamat, hogy milyen szép vagyok. Olyan szép a mellem, mint fiatal koromban, s a műtét helye is alig látszik!!! Szóval, azóta csodálatos minden. Ezt kívánom Neked is, s remélem, hasonló pozitívumokat írhatsz le Te is. Még annyit: a kórházban mindenki kedves volt, odaadó s figyelmes, velem együtt izgultak a nővérek, hogy milyen lesze a mellem a műtét után. A dokik pedi aranyosak voltak mindvégig - azt hiszem, ez még számukra sem rutin műtét, ezért ilyen figyelmesek vagy azért, mert alapvetően ilyenek. A sok-sok megpróbáltatást - műtétek, mell-levétel, kezelések - könnyebben viseltem el, mert mindvégig láttam szeretetüket, s ez nagyon sokat segített a gyógyulásban. Újra teljes értékű nő vagyok. Ez fantasztikus!


 • 58 Oldal +
 • « Első
 • 55
 • 56
 • 57
 • 58
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: