Házipatika fórum: Családtagok - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 11 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

Családtagok

#1 robert2552 2017. 05. 11. - 05:31:52

AlcoBarrier hatékony szer az alkoholizmus elleni harcho - leadbit.biz/S51V

#2 marythomas 2013. 03. 16. - 07:20:39

Sziasztok!
Nagyon régen jártam erre.....de csak jó hírekkel tértem vissza. Sajnos a férjem azóta is iszik.
De én vettem egy mély levegőt és augusztusban éjjel elmenekültünk a gyerekekkel. Azóta albérletben lakunk és nagyon boldogok vagyunk. Rendőrségen feljelentettem mert zaklatott. Telefon számot cseréltem és a lakcímünket senkinek nem mondtuk el.Van egy kapcsolatom amelyben nagyon boldog vagyok és a gyerekek is szeretik őt.
De nem lakik velünk.Áprilisban kezdődik a gyerekelhelyezési tárgyalásunk mert kérvényeztem és remélem elérem,hogy csak felügyelettel láthassa a gyerekeket.21 év után elmondhatom,hogy nagyon jó érzés boldognak lenni. Van egy jó munkahelyem, nagyon rendes főnökökkel és kollégákkal és sok idegen ember akik segítettek nekünk sokmindenben.
Kívánom mindannyiotoknak,hogy ne adjátok fel az álmaitokat és merjetek lépni.....mert "EZEK" sosem fogják letenni az alkoholt.Nem mondom ,hogy könnyű egyedül két gyereket nevelni,de én már tudom ,hogy a lelki megnyugvásnál nincs fontosabb.
Csak ezt szerettem volna elmondani nektek.
Mindenkinek sok sikert és tessék erősnek lenni!!!!
Sziasztok.

#3 fulekimargit 2012. 04. 09. - 19:03:57

Szia Samela ! Leveled olvasása közben abszolút magamra ismertem. Sajnos az Én férjem is , és ez által a családom is hasonló cipőben jár. Mi 20 éves házasok leszünk idén , van két nagy gyerekünk és a megkeseredett életünk. A férjem apja is kőkemény alkoholista volt. A férjem hozzá képest antialkoholista , de mégsem az.Tehát a minta eredete meg is van. A folytatás pedig az életünk. Előre rettegek ha jön valamilyen ünnep , mert akkor inni kell. Sokszor ittas állapotában jut eszébe a férjemnek minden addigi sérelem ami Őt érte. Olyankor aztán kijön belőle az állat , gusztustalan , cinikus , sértő megjegyzések tömkelege következik. Persze Én nem hagyom sem magam , sem a gyerekeim bántását , így" visszapofázok " , amiből persze jó nagy veszekedés lesz. Másnap persze állítólag nem emlékszik semmire sem , csodálkozik miért nem szólok hozzá.. Sokszor annyira elegem van , hogy legszívesebben azonnal elhagynám, és el is fogom amint egyedül maraduk. Úgy értem , hogy a szüleim míg élnek addig nem lépek , mert Ők szentül hisznek a mi " boldogságunkban", és Őket nem akarom a mi problémánkkal terhelni. De az tuti , hogy amint úgy alakul az életem , lépek. Persze remélem , hogy erre még jó sokáig nem kerül sor , és a szüleim minél tovább velem maradnak , de a férjemből már nem kérek. Elég volt.Tudom ez nem vigasztal , de sok sorstársunk van. Nekem is jó volt megírni.Köszi , hogy meghallgattál.

#4 racz_eva 2012. 02. 09. - 19:52:51

mit adjak a ferjemnek hogy meguitalja ,leszokjon az alkoholrol ;)

#5 juhaszar 2011. 12. 29. - 18:50:22

Sziasztok sorstársaim. Az alkoholizmus egy alattomos betegség mint mindenki tudja, de ami a lényeg, hogy BETEGSÉG. Gyógymód nincs rá, de lehet kezelni. Aki volt már elvonón, vagy értesült róla, ott nem valódi függők akik kezelnek és nem nagyon tudnak viszonyulni hozzánk, függőkhöz. Lehetőséget a anonym csoportok jelenthetnek, itt ha jól tudom a felépülési arány 90% plusz minusz 5%, ami jelentős. Sajnos én szegedi vagyok és mivel ami linket kirakok, az non profit jelleggel készül és egy alapítványé az oldal, ezért megosztom veletek. www.drogalnetszex.eu Remélem, aki szegedi, vagy környéki, az hisz a felépülésben és a csoport erejében:D Sziasztok

#6 erzso56 2011. 10. 27. - 10:53:03

Szia! Képzeld, mire sorra került a pszichiátrián, akkorára az ő orvosának letelt a rendelési ideje(pedig a férjem is időpontos volt), hipp-hopp kicserélték az ajtón az orvos nevét, tetszik-nem tetszik egy másik doki fogadta. Nem sokat laca-facázott, állítólag megkérdezte, hogy hogy van a beteg, megírták az ambuláns papírt és mehet a paciens. Már harmadik orvos az elvonó óta, persze, hogy nem számolt be arról, hogy azóta már kocsmázott is. Szemközt is röhögött, amikor rákérdeztem, hogy megemlítette-e a dolgot a dokinak. Szerintem nincs akibe megbízzon, kényes téma ez, nem mikndenkire bízza rá a belső titkát az alkoholista sem Nem tudom, mennyi időnként küldik laborba, de amikor elvonón volt a májfunkciója a lehető legjobb volt. Persze ez az a változat, amit én tudok. Az ambuláns papírját most sem mutatta meg, nemhogy egy labor eredményt. Azt sem tudom, hogy viselkedjek vele, ha kérem a papírokat, biztosan berág, vagy legalábbis kimutatja nem tetszését. Nagyon furcsa embert hagyott maga után az alkohol. Úgy érzem rám férne, valamiféle családtagok terápiája. Biztos, hogy nálunk is van, be kellene próbálkoznom.

#7 totem70 2011. 10. 27. - 05:09:11

Szia!Ha jó a pszichiáter észreveszi a hazugságot!Ahová én most járok az egész beszélgetésünk során rám figyel!A reakcióimat a beszédemet a viselkedésemet!Őt biztos nem verné át! Az édes kevés hogy vérvétel előtt nem iszik!A májfunkció kimutatja!!!!!!!Nem véletlenül küldik őket laborba!

#8 erzso56 2011. 10. 25. - 10:54:27

Szia totem70! Én arra gondoltam, hogy a pszichiáter észreveszi-e, ha a paciens azt hazudja, hogy nem iszik. Ha vérvételre kell mennie, nyilván nem fog inni, sem kontrollra nem fog ittasan menni. Szépen lefesti a szófogadó jó fiú képét saját magáról, az orvosa előtt a munkahelyén, a családban, és csak én tudom, hogy iszogat. És bizony nagy a baj az akarattal.

#9 totem70 2011. 10. 25. - 08:49:53

A pszichiátert nem tudja átverni,mert elég egy vérvétel!!!!Ha nincs meg benne az akarat nem fog semmi változni!Sajnos!

#10 erzso56 2011. 10. 23. - 10:24:20

Sziasztok Sorstársaim! Olvasva a topicot, látom tarol a családokban az alkoholizmus. Annyira akartam benne bízni, hogy még a végén képes is voltam rá. Őszinte beszélgetésről szó sem lehetett sosem, mert úgy az ivászatot, mint az elvonót, és a leszokást is kizárólag magánügyének tekintette. Ez a távolságtartás arra volt jó, hogy véletlenül sem próbáljak vele beszélgetni, még csak azt sem kérdezhetem meg, hogy "hogy bírod", vagy "nagyon nehéz"? Ez a távolságtartás természetesen fizikai távolságot is eredményezett. Most ugye, "nem iszik", ám mégis a múlt hónapban, aznap este, amikor kórházba kerültem műtétre, egy üveg bort vásárolt, és meg is itta.Igen sz@rul esett, amikor megláttam a dátumot. A napokban megtaláltam a blokkot is, és az üveg szájáról való letépett kapszulát. Megünnepelte, hogy végre nincs mellette, aki kifogásolhatná, hogy iszik. Arra sem volt képes, hogy a kórházból hazahozzon, pedig csak be kellett volna ülni a kocsiba, és értem jönni. Amikor a blokkot megtaláltam, akkor jöttem rá, hogy valószínűleg előző este is beivott, és inkább a munkájára hivatkozott, hohy meg ne érezzem a szagát. Mindig éreztem, hogy nem dőlt el a fejében, hogy leszokik az italról, jó lesz időhúzásnak, néhány hónapig kibírja, aztán meg hazudozni ezután is tud. Hétfőn megy vissza az orvoshoz kontrollra, annak is a képébe fog hazudni!!! Nem tudom, a pszichiáterek mennyire vannak tisztában azzal, hogy ez, vagy az a paciens hazudik neki. Végül is nem tud tenni semmit. Ugyanúgy nem, ahogy a családja sem. Most nagyon el vagyok keseredve, mert a bizalom odavan. Üdv mindenkinek Erzso

#11 totem70 2011. 10. 08. - 05:15:08

Samela!Apukám volt olyan mint a te párod!Ráadásul le volt százalékolva a gyomrával és volt ideje iszogatni!Azért dolgozott is!Senki nem tudta volna elképzelni hogy otthon milyen állat volt amikor ivott!Mai napig nem tudom anyukám miért nem vált el tőle!Illetve sejtem!Mert szerette!Ha józan volt nagyon jó emberke volt,de ha ivott.........Két évig külön voltka,anyu végül visszafogadta!Lett utána 10 év pokol!Kényszerzubbonyos éjszakai mentőzés a pszichiátriára,végül felgyújtotta a házat,az gési sérülések segítették bele a halálba,bár már teljesen elitta a máját,hasnyálmirigyét!Még két bottal is mennem kellett vele gyerek fejjel a kocsmába!Anyukám mégis kitartott mellette végig!Mikor meghalt,lehet nem szép dolog,e megkönyebbülés volt!Hülye lennél?Szerintem igen!Anyám is az volt!Erre azt szoktam mondani,van aki elfogadja az ilyen mebert,van aki nem!Na én a nem táborba tartozok!Minek szenvdjek egy másik ember miatt ha nem muszáj!Egy életem van!

#12 lina49 2011. 10. 07. - 21:12:20

samela... Ne haragudj amit mondok de te mondtad elsőnek tényleg hülye vagy eleve, hogy tudsz egy szesz szagú ember mellé ennyi időn keresztül oda feküdni...A z elhagyással hiába fenyegeted mert tudja nem hagyod el.. Egyszer meg kéne tenned hátha még nem késő és észhez tér bár ennyi idő után már magától nem tud leszokni...Nagyon sajnállak nekem nem ilyen a családi helyzetem de volt a közelembe ilyen apa aki egy idő után öngyilkos lett de meg tehette volna elöbb is mert a gyerekéből egy idegbeteg ember lett...

#13 samela 2011. 10. 07. - 20:36:51

Sziasztok, régóta olvasgatom a fórumot, de soha sem mertem hozzászolni. Mindig attól tartottam, hogy valaki felismer, úgy szégyenlem ezt az egész életemet,mintha az én hibam lenne. Pedig tudom, hogy nem az. 25 éve élek együtt egy arrogáns alkoholistával, akiról senki nem tudja, hogy az, csak én. Mindig falaztam neki, nem tudom, hogy miért. Fiatalabb korában nagyon sokat ivott, ilyenkor mindig erőszakos volt, mindig ilyenkor verte meg a gyerekeket, sokszor semmiért. Egyszer a fiunkat, 6 éves volt, úgy megverte, hogy három napig nem engedtem iskolába, mert lila volt az arcocskája.Utána azt hazudtam, hogy elesett. A dologban az érdekes az, hogy totál részeg soha nem volt. Később már egy kevés alkohol is elég volt, hogy agresszív legyen. Pár éve a munkahelyén berúgott, remek állása volt, jól keresett, kiment részegen egy boltba randalirozni, kihivták a rendőrséget, őt pedig kirúgták. 42 éves volt. Mindenkinek azt mondta, hogy a feleségével veszekedett, azért ivott. Elhitték neki, még sajnálták is.Megfogadtan nekem, hogy nem iszik soha többet. Külföldön kapott munkát, kijöttünk utána, nyugodtan élhetnénk, de itt is iszik. Eldugott üvegeket találtam itt, ott a lakásban, aztán egyre többször kiabált, hangoskodott megint. Legutóbb kihívtam a mentőket hozzá, de ők nem tudnak mit csinálni vele. Megint fogadalom, nem iszik többet. Legutóbb azt mondta, csak egy sört ivott. Alig tudott bejönni a lakásba. Megfenyegettem, elhagyom. Másnap vett egy csomó virágot, és ezzel rendben volt minden. Állandóan félek, mert tudom, amikor iszik, nem tudja kontrollálni magát. És nem vagyok képes elhagyni, annyira megszoktam már ezt a falazgatást, hogy része lett az életemnek. Senki nem tudja róla, hogy alkoholsta, csak én. És vele élek 25 éve. Szerintetek is hülye vagyok, mert magam szerint igen, az. Engem kellene kezelni, nem őt. Bocs a kisregényért, és kösz, hogy végre valahol elmondhattam az igazságot. Nagyon jólesett.

#14 19861988 2011. 09. 18. - 19:25:04

sziasztok, bocsánat a tegeződésért! Most van kettő hete, hogy elveszítettük Édesapámat máj cirrózisban! Szötnyű volt, aki hasonló cipőben jár nagyon sok erőt és kitartást kívánok!

#15 faczibus 2011. 09. 14. - 12:43:32

Szia Anyamaci! Köszi, hogy megint ilyen felemelőket írtál nekem, jól esik! Tudod te is hogy van ez, mindenki csak azzal törődik, hogy ő hogy van?, hogy megint ivott e?, hogy csinált e valami rosszat? de azt nagyon sokan elfelejtik megkérdezni, hogy én hogy vagyok!!! Persze pontosan tudom, hogy amikor róla kérdeznek értem is aggódnak, de azért jó érzés, ha úgy direktbe törődik velem is valaki! Úgyhogy mégegyszer köszi! Remek asszony te vagy, mert neked sikerült, az amit én csak próbálgatok. Csúnyákat nem írok, mert nem vagyok dühös, rosszindulatú pedig senkivel nem tudok lenni! Csak nagyon tehetetlen vagyok! Elszomorít, hogy valakit szeretek és végig kell néznem a szenvedését és megszakad a szívem, ahogy harcol az ördöggel és mindig alul marad, annak ellenére, hogy egy erős fiatalember!! Bízom benne, hogy jobb lesz egyszer és sikerül nekünk is és, akkor esküszöm annyi csokit veszek neki......nem is, tudod mit, annyi kedvességet és boldogságot adok neki, amennyi összegyült bennem, az alkoholos évei alatt, és amit nem tudtam átadni neki. Le az ördöggel!!! Remélem gyógyul rendesen a gerinced! Minden jót kívánok neked és a családodnak!Üdv.Faczibus

#16 mahana001 2011. 08. 25. - 14:18:46

Szia Faczibus! Sajnálom, hogy nincsenek nagy változások, reménykedtem, már magad mögött tudhatod párod betegségét s könnyebb napjaitok vannak. Mint betegség, tipikus jellemző, amikor tiszta fejjel fogadkozik, s persze, komolyan is gondolja-emiatt a valóságtól elrugaszkodva, ők nem érzik betegségnek, nagyon még problémának sem. Hullámok, mert aztán a sötét időszak köszönt be, az állandó ivás......fogadalom elillanva.Amíg ő nem látja be: ez betegség, ez ellen tenni kell, csak segítséggel, addig te is passzív szenvedő alanya maradsz a történetnek!!! Jósolni, ítélni nem lehet, de ha elhagyod, talán magához tér, talán a pokolban köt ki - ez akkor sem a te felelősséged! Hisz ott van a 6 éveske! A te életed, ebben a helyzetben előbb utóbb elveszítheted emberi méltóságod is, értelmetlen harc, érzelmi szürkeség.... Ha mégis elhagyod, éreztesd vele, a régi és józan életű párodra van szükséged, egy pici kaput hagyj....ez talán motiválja a változásra. Játék: nos, igaz történet. Egy pasi eljátszotta a család minden pénzét, kért kölcsön....de akarta a változást és nem akart bemenni a játékgépekhez.Megtévedt, ezt mondta akkor- Ne haragudj, de megláttam az ajtóban, ahogy csillogott és mire magamhoz tértem, már pénz se maradt nálam!- Ez is ilyen, betegség...és valóban, minden kocsmában a bejárati ajtóval szemben állnak a gépek!!!!!Elmégy az ajtó előtt és látod te is!!!! Senki sem hibás vagy okozója, amit átélsz, átéltem!!! Tudatosítsd magadban! És nincs JÓ vagy Rossz döntés, bármit hoz a jövő számodra! Mert nem kizárólag magadért teszed. Nagyon jó olvasni, hogy mindennek ellenére stabil a lelkiállapotod, remek egy asszony vagy! Nem panaszkodsz és nincs benned keserű rosszindulat, valljuk be, mert én is éreztem ezt: néha pedig törnél zúznál a tehetetlenség miatt! A betegségről nem írok részletesen, gerincsérv, kiszakadt. Ha bármikor írni támad kedved, szívesen olvasom, itt vagyok, ha dühös vagy, ha csúnyákat esik jól írnod, akkor is! Üdvözlettel, Anyamaci Különben mióta nem iszik a férjem, csoki függő! Nem is veszekedünk, 1kis csoki és mosolyogva falja!

#17 faczibus 2011. 08. 25. - 13:45:03

Szia Erzso! Nálatok akkor nem egyszerű a helyzet, hogy békénhagyod és kész, mert akkor is belédköt? És tudom én is milyen nehéz megállni, hogy ne szólj vissza semmit! Mert pontosan tudja, mivel lehet kihizni a sodrodból, nálunk is így volt! Már csak a gyerekek miatt is muszáj volt megvédeni magam! Igen igazad van egy alkoholista mindig alkoholista marad, de van olyan, hogy száraz alkoholista: aki alkoholista ugyan,de nem iszik!!! És ez nagyon fontos! Lásd Anyamaci családját, ha olvasod amiket ír!Ők jó példa arra, hogy van megoldás!!! Nagyon nehéz, de sikerülhet, addig is írj, mert nem vagy egyedül!! Szia! Faczibus

#18 faczibus 2011. 08. 25. - 13:33:04

Szia Anyamaci! Örülök, hogy írtál! Nincs sok változás, csak én úgy döntöttem, hogy ha őt nem tudom rávenni a gyógyulásra, akkor magamban kell megváltoztatni a dolgokat, már nem veszekszem, nem kiabálok. Hagyom őt békén! Sokan mondták nekem, hogy ameddig ő nem jut el odáig, hogy el kell mennie orvoshoz, addig nem tudok mit tenni. Nem iszik olyan sokat, én úgy látom, hogy csak sört, de még mindig vannak pénzek, amikkel nem tud elszámolni és emiatt aggódom, mert talán valahol akkor még játszik is. Most többet dolgozik, mint eddig és nem jut ideje annyi kocsmázásra sem. Ha normálisan lehet vele beszélni, akkor elmondja, hogy tudja, hogy sokmindenben ő a hibás és ne aggódjak helyre fogja hozni. én meg elmondom neki, hogy rendben csak addig hozza helyre, amíg itt vagyok mellette, mert támogatom és együtt sikerülni fog, de úgyérzem ennél többet nem tehetek. Kicsit beletörődtem, mert 6 éves a lánykánk és nem szeretnék neki fájdalmat okozni..ameddig béke van és tűzszünet, addig nem fogok lépni. ahogy bármilyen kis jelet látok arra vonatkozóan, hogy kártyázik, vagy sokat iszik akkor nem kívánom tovább támogatni. Még ha szeretem is, el fogom hagyni!Remélem persze, hogy jobb belátásra tér! Tudod a remény hal meg utoljára! Örülök, hogy ti ilyen jól vagytok!! Milyen betegséged volt?? Írj! üdv: Faczibus

#19 erzso56 2011. 08. 23. - 12:29:51

Sziasztok Családtagok! Áprilisban jártam erre, akkor még próbáltam hinni, bízni a férjem végleges leszokásában. (december végén, január elején volt elvonón) Aztán időnként észrevettem, (májustól)hogy mintha ivott volna, nagyon keveset, de mégis mintha látnám rajta. Amikor nyíltan rákérdeztem, természetesen tagadott, és egyébként is hogy képzelem stb. stb. Tudjátok, ahogy ez lenni szokott. Kb két hete bejött az irodámba, és amikor mellém állt, határozottan éreztem, hogy ivott. Majdnem elájultam a felismeréstől, hogy valójában eddig is jól sejtettem, de most tagadhatatlan. És letagadta!!!!!!, és még amit mellé kaptam!!!! Egy hete viszont kocsmában volt, és állítólag 2 dl bort ivott. Ez biztos, hogy nem igaz, égetett szeszt is ivott, hiszen a délelőtt 10 órakor megivott 2 dl bortól volt még este is valósággal zavarodott?? Ráadásul a lányom és barátja jelenlétében elővette a bicskáját, kinyitotta és maga felé fordította, és valami fenyegető szöveget eresztett el. Ilyet azért nem csinált akkor sem, amikor rendszeresen ivott. Szegény lányom sírva telefonált, a férjem viszont egy az egyben tagadja az egészet. A lányom azt mondta, hogy olyan hitelesen hazudik(vagy tagad), ha a barátja nem hallotta volna, azt hinnél ő a hülye. Ekkor elmondtam neki, hogy velem is ezt csinálta több mint tíz évig, és nem volt aki mellém álljon,(ők még gyerekek voltak) mert arra vigyázott, hogy ketten legyünk, ha valamit le akart tagadni. Ennek azt lett a vége, hogy tanú nem volt, tehát én voltam a hülye. De sokszor megkaptam: "amit itt össze hordasz, csak a te beteg agyadban létezik!!! Vedd már észre magad!! Te elmebeteg vagy!!" És ezt részegen, és olyan gyűlölettel, hogy azt hittem sokszor, hogy megöl. Felmerült bennem, hogy az is lehet, hogy kis időre emlékezetkiesése van, ezt is sejtettem már régebben is. Na de ennyi erővel, és ilyen indokkal, hogy nem emlékszik, akár meg is ölhet. A gyógyszert már rég nem szedi, addig sem szedte rendszeresen, amíg kellett volna, és az orvosa képébe hazudott. A múlt heti történet óta - állítólag - nem iszik, mert én már nem hiszek neki. Mindig észreveszek egy-egy gesztust, mozdulatot, arcrándulást, amit kizárólag akkor észleltem, ha ivott, mindegy milyen keveset. Volt időm 10 és fél év alatt megfigyelni. Azt nem tudom, hogy ilyenkor mit tehetek, ha ismét berúgna és arrogáns lenne. Mivel pszichiátrián kezelték, van-e jogom az orvosát tájékoztatni? Azért durva, hogy a bicskáját rángatja elő a lánya szeme láttára. Ezt semmilyen indokkal nem engedheti meg magának. És utólag a szemtanúkat azzal vádolja, hogy biztosan valami zárt osztályra akarják juttatni, ezért ezt találták ki. Higgyétek el, aki egyszer alkoholista volt, az is marad! Kb 8 hónapig nem ivott(?????) de végig éreztem, hogy soha nem lesz józan észjárású ember belőle. Akik ide beírnak, azokkal hasonló cipőben járunk, tudják miről beszélek. A titokban ivás, a hazudozás, a családtagok megszégyenítése (hiszen szégyelljük már magunkat mert észre merészeltük venni, hogy iszik!!) sajnos előbb utóbb a nyílt iváshoz vezetnek. Az ilyen esetek nem csak az "egyszer megesett" kategóriája, ez a nem tudok (vagy nem is akarok )lemondani az alkoholról nevezetű lejtőn újra lecsúszás kezdete. Minden jót és szeszmentes mindennapokat. Erzso

#20 lalimi 2011. 08. 12. - 20:25:47

hátt nem tudom...


 • 11 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: