Házipatika fórum: Családtagok - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 11 Oldal +
 • « Első
 • 9
 • 10
 • 11

Családtagok

#201 2003. 05. 19. - 10:39:09

Kedves Pintyöke! Bár Austennek írtál, ő is bizonyára fog válaszolni, gondoltam, én is hozzászólok. Nem tudom, olvastad-e itt az alkohol rovatot, de elég tipikusnak mondható a problémád, és pont erröl szol az egyik cikk. http://www.hazipatik...=20021113100706 Van egy kedves ismerösöm, aki azt mondta, elég sokkoló volt számára fölismerni, hogy ö is érintett feleségként a férje alkoholizmusában, de végül is teljesen igaz. Azt mondta, sok erő kellett a különváláshoz, de ez a cikk utólag megerősitette, hogy jól döntött. Azóta újra együtt vannak és a férje már nem iszik, illetve sokkal jobb a helyzet. Na persze ennek hosszú sora van, megkérdezhetem, hogy ő személyesen mit tanácsolna, hiszen ö benne volt. Azt is mondta, hogy hit nélkül nem ment volna. A szeretet nagy csapda tud lenni, mert sokszor jótékonykodunk vele, pedig az igazi segítség, a jó megoldás máshol van. Szerintem úgy is tudsz segíteni, ha nem éltek együtt, ha nem segítesz neki a bajok eltusolásában, a munkakeresésben, stb. Ha határozott vagy a különválásban, de tudatosítod benne, hogy ez az ö érdeke is, és úgy gondolod, így tudsz neki jobban segíteni, akkor végül még lehet gyümölcse ennek. A legnagyobb csapda ugyanis pont a tagadás. Ha nem segíti ki valaki az alkoholistát nap mint nap a bajbol, akkor talán belátásra jut. Ha igazán szereted, akkor meg fogod találni a segítség bölcs útját, akkor is, ha nem osztozol a mindennapjaiban. Talán kicsit "nesze semmi, fogd meg jól", amit írtam, csak szeretnélek megerösíteni benne, hogy nagy valoszinüséggel jól döntöttél. Üdvözlettel: Márti

#202 2003. 05. 17. - 16:50:42

Kedves Austen! Sajnos én nagyon is érintett vagyok e témában, mivel egy alkoholistával élek együtt, már több mint 7 éve. Amikor megismerkedtünk, ő épp válófélben volt, én meg már nagyon régen egyedül éltem, 2 gyermekemmel (én is elváltam, pont azért, mert a gyermekek apja nagyon sokat ivott - és azóta is iszik). Láttam, hogy a jelenlegi párom elég sokat iszik, de ő a folyamatban levő válással magyarázta ezt. Ki tudja miért, néha olyan dolgokat is elhiszünk, amiről tudjuk, hogy soha nem következik be. Én is elhittem neki, hogy képes megváltozni, illetve letenni a poharat, ha lezajlik a válása, és megnyugszik. Egyébkét jóképű, szimpatikus férfi volt, és beszélgetni is lehetett vele. Most már több, mint 7 éve együtt élünk, és ő egyre többet iszik, meg napi 2,5 - 3 csomag ciginél tart (a kettő összetartozik, sőt egy időben a játékterem is melléjött). Anyukájával összefogva (akivel nagyon jóban voltam, és sajnos azóta meghalt) elvittük kezelésre, de sajnos abbahagyta, mivel szerinte ő nem alkoholista, tehát nincs szüksége rá. Szerencsére nem agresszív, ha többet iszik, hát lefekszik. Több mint a fél fizetését italra és cigire költi, gyakran elveszíti a munkahelyét, és egyre nehezebben talál újat. Néhányszor már kiléptem ebből a kapcsolatból, de mindannyiszor visszakönyörögte magát (az anyukája is segített). Most újra azon a ponton vagyok, hogy - bár még most is, így is szeretem, és sajnálom - befejezem: 3-szor annyit keresek, mint ő, főiskolára járok munka mellett, a gyermekeim kirepültek, és egyre nehezebben viselem azt, hogy semmit sem tehetek érte, a szemem előtt megy tönkre. Mit tehetnék, mit tanácsolsz?

#203 austen 2003. 05. 07. - 14:05:54

Az a családtagom, aki ebben a gondban érintett, jelenleg egy kis faluban él, ahol nincs ilyen klub, igy csak arra hagyatkozhatunk, hátha sikerül neki újfajta feladatot, élettartalmat adni,vagy hátha a környezetváltozás segithet... egyelőre látszik valamelyes javulás, csak éppen ezzel együtt az a gond is megjelent, hogy ő máris gyógyultnak hiszi magát, aki megengedheti magának újra azt az egy-két pohárnyi valamit... Nagyon féltem emiatt. Szerintem egy alkoholista csak akkor gyógyulhat ki ebből, ha teljesen letette a poharat, szerintem belőle már sosem lesz társasági ivó. Ti mit gondoltok erről???

#204 2003. 04. 25. - 12:30:42

Kedves Austen! Megállapítása teljesen helytálló. Ez látszik klubunk látogatottságán is. Ahogy az alkoholról szóló rovatban is lehet olvasni, létezik egy Al-Anon nevü szervezet, amelyröl a következöket lehet tudni: AL-ANON (alkoholisták hozzátartozói) 301-0516 (hétfő, szerda, csütörtök: 18-20 óra között élő ügyelet, egyébként 24 órás üzenetrögzítő) Gyűlés: Bp. VI. Hegedű u.7., péntek, 18.00, és Bp. XIII: Dózsa Gy. út 152., hétfő 17.30. Nem ellenöriztem az adatokat, de remélem, helyesek. Személyesen nem vagyok értintett az alkoholizmusban, de valahogy mégis szívügyem. Mindamellett örülnék, ha a klubélet is otthont adhatna a közös tapasztalatoknak. Üdvözlettel: Máriáss Márta

#205 drjuhasz 2003. 04. 25. - 09:14:32

Úgy értesültem, Magyarországon épült egy addiktológiai kórház, magán praxisban. Sajnos semmi többet nem tudok róla. Kérem, ha valaki érdemi információval tud szolgálni, üzenjen. Köszönöm.

#206 austen 2003. 04. 17. - 12:14:48

Ahhoz képest, mekkora probléma Magyarországon az alkoholfogyasztás, nagyon kevesen vállalják az érintettséget, akár saját magukkal, akár családtagjaikkal kapcsolatban. Nagyon szivesen venném azoknak a véleményét, tanácsait, tapasztalatait, akik elmondanák, hogy az egy-egy alkoholbeteg környezetében, családjában élők hogyan segithetik szerettüket kilábalni ebből a szenvedélybetegségből vagy egyáltalán, hogyan lehet elviselni ezt az állapotot a családtagoknak.


 • 11 Oldal +
 • « Első
 • 9
 • 10
 • 11
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: