Házipatika fórum: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 4 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét)

#41 vinczegizella 2007. 10. 24. - 14:18:45

én is az izsáki uti korházban szültem a kisfiamat,2006 novemberében , nem volt fogadott orvosom ,ettől fügetnenül nagyon emberségesen bántak velem kiváltkép nagy nagy károly dr.úr . holott nem nála szültem :d de mikor meglátott mindig kérdezte hogy még mindig egybe . végül 41 hétre indították aszülést nővérek végig ott voltak velem panaszra nincsokom a gyermek ágyon rendesek voltak a nővérek csecsemős nővérek is , .a takarításról meg csak annyit nem tudtam ugy wc-re menni hogy ne akkor mostak volna fel .

#42 ferireg 2007. 10. 17. - 09:21:33

Nem szeretnék panaszkodni de nagyon nem tetszik az hogy az ismerősömnek súlyos rákos daganata van, és mire meg tudnák műteni(3 honap mulva) már szerintem tul késő, hiszen most is alig kap levegőt hisz egyre növekszik a daganat a torkában. Igazábol az idegesít hogy tegnap láttam a tvben hogy megoperáltak egy tigrost sitty-sutty mijen nagy szenzáció. Inkább azzal dicsekedjenek hogy hányan halnak meg a hosszú várólisták miatt. A valóság sajnos az hogy aki megbetegszik annak már nem sok esélye van a gyógyulásra. De tudom hogy nem a korház hibája. "meg van reformálva az egészségügy"

#43 zsumcintyre 2007. 10. 06. - 07:47:23

A napokban újra jártam az Izsáki úti részlegen, és szomorúan tapasztalatam, hogy a fejlődésnek a legkevesebb jelét nem lehet tapasztalni ebben az intézményben. Vizsgálatokra vártam, és elborzadva tapasztaltam hogy nem vagyok egyedül, a betegtársakból csak úgy dől a panasz. 20-an vártunk vérvételre, egy asszony vette a vért és 5 embert szúrt meg egy óra alatt. Az UH-n véget nem érő emberáradat. A váróban kosz és áporodott bűz, a mosdók koszosak, nem ég a WC-ben a villany, az ajtót nem lehet becsukni, úgy kell az embernek végeznie a dolgát, WC papír, vagy esetleg szappan arról már nem is beszélek, hogy nyoma sincsen. Felháborító. Egy szülészet-nőgyógyászaton ezek várják a vizsgálatra váró kismamákat. Sehol egy kedves szó, mindenütt a félválról odavetett dörmögés, vagy méltatlan felháborodás: " Hát maga még ezt se tudja? " - legfőképp ha előszőr jár ott honnan tudná. Elkeserítő, és siralmas, és rendkívül szomorú hogy egy megyeszékhelyen egy ilyen nagy kórház nemigen lehet büszke magára.

#44 2007. 05. 25. - 23:33:59

Lehet, hogy nem jó helyen járok, de keresem a kecskeméti Izsáki úti kórház hozzászólóit. 2 éve ebben a kórházban töltöttem két hónapot.

#45 2006. 10. 08. - 18:42:25

Nem tudom mit képzelsz magadról! Azt gondolom, hogy csak személyes tapasztalatokból lehet leszűrni véleményt ilyen témákban. Nekem egy családtagom dolgozik az említett osztályon, elég régóta. Én nap mint nap látom, hogy jön haza a munkából..... Sokszor annyira kimerült és feszült, hogy a problémák itthon csapódnak le.... Mégis örömmel konstatálom az utcán, hogy lépten nyomon megállítanak bennünnket és megköszönik az emberek a segítséget, fényképeket mutatnak gyermekeikről. Nap mint nap látva az osztályt biztosíthatom arról hogy a vizesblokkokat naponta többször takarítják, arról nem az ott dolgozó személyzet tehet, hogy a betegek nem tudnak rá vigyázni..... Úgy gondolom hogy a szabadszállási szülőotthon bezárása szakmai szempontokból indokolt volt, hiszen az intézmény nem rendelkezett műtéti háttérrel. Komplikáció esetén a mentő kb 40 perc alatt ért a szülő nővel a kecskeméti szülészetre...... Ezen is el kéne gondolkodni NEM?

#46 2006. 06. 17. - 15:22:31

Megdöbbenve olvastam azokat a sorokat melyek arról szóltak hogy milye jó az ellátás a kecskeméti szülészeten! Én 2004 tavaszán hetekig feküdtem bent és a tapasztalataim eléggé negatívak. Az osztály középkori, piszkos a nővérek arogánsok az étel ehetetlen és nem beszélve a szülőszobáról az maga a pokol! Az összes orvos közül (sajnos szinte mindhez volt szerencsém mivel a fogadott orvosom Dr.Temesváry hátat fordított) kb 4 volt emberséges. Ezúton szeretnék nekik köszönetet mondani kivált képp Dr.Nemes Andrásnak akiben kellemesen csalódtam ő egy igazi szakember őszinte,emberséges és nagy szaktudással rendelkezik.

#47 emilan 2005. 12. 07. - 14:13:58

2005.04.26-án szültem az Izsáki úti kórházban. Rettenetesen féltem ettől a kórháztól, mivel sok rosszat hallottam róla! Miután egy hetet bent töltöttünk a picurral (sajnos besárgult) azóta én csak jót mondhatok erről a kórházról! Nem a legmodernebb felszerelések vannak, mondhatnám minden elég régi, de ügyelnek a tisztaság és mindenből a legjobbra! Csak jót mondhatok az újszülöttesekre, a nővérekre, szülésznőmre és az orvosomra. Meg is ragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak kedves doktoromnak Pétervári Lászlónak, aki mindenez nagyon pozítivan állt hozzá és végig mellettem volt! Köszönök mindent

#48 2005. 12. 06. - 10:40:43

Egyenlőre csak az első tapasztalatomról számolhatok be a kórházról, mivel eddig csak Dr. Hódi Zsuzsann Főorvos asszonnyal kerültem kapcsolatba, akiről csak a legjobbakat mondhatom. Odaforduló figyelmessége és emberséges bánásmódja példája lehetne annak, ahogyan egy súlyos beteggel és hozzátartozójával bánni illenék minden egészségügyi intézményben. Rendszeres kezelésre majd a jövő héttől fogok az intézménybe járni, de ha lett volna eddig kétségem affelől, hogy a legjobb kezekbe kerültem, akkor mára ez el is osztlott. Természetesen igyekezni fogok együttműködő, jó betegként fogadni a rám váró "megpróbáltatásokat", mert ezzel meg én járulhatok hozzá az eredményes gyógykezeléshez. sevice

#49 edems 2005. 12. 04. - 00:06:13

Kedves Látogató ! Elszeretném mondani a szubjektív véleményem. Arról, hogy minden panasznak, problémának ha a drasztikus oldalát néznénk és elégtételt szeretnénk a sérelmeinkért akkor mind magunkkal, mind embertársainkkal rosszat tennénk. Hiszen be kellene zárni az intézményt. Ez azt jelenti ugye, nem lenne ahól és aki ellássa önt ha baj van. De mutassatok olyan intézményt ahól minden rendbe megy. Valóban előfórdúlnak visszaélések túlkapások de ez köztudott ma mindenki számára, hogy emberi hiba. A hibás az aki éppen látod,hogy elköveti, az általad helytelennek hitt szabálytalanságot. A weblap készítői és szerkesztői véleményem szerint azzzal a szándékkal hozták létre a fórumot, hogy a rossz tapasztalatokból okúljunk és népszerűsítsük mit kellene másképpen tenni.. A jó történeteket pedig megőrizhessük. A kórházak pedig egymásra nézve (versenyezhessenek),hogy a betegeknek jobb legyen. Meg kell találnunk a megállapodást,a megalkuvást és a megnyugvást, éppúgy ahogyan a lelki békénket is, hogy fent maradhassunk,müködhessünk. Edems

#50 soyomsam 2005. 12. 02. - 13:12:11

Ezúton is szeretném megköszönni, a gyermekintenzív és gyermekosztály dolgozóinak azt az áldozatos, és rendkívülien együttérző, odaadó munkájukat, melyet koraszülött (1,1 kg)kisunokám Anna érdekében kifejtettek. Külön köszönet Kelemen doktornőnek és Kaiser doktor úrnak, hogy a hihetetlen leterhelésük mellet mindig maradt energiájuk egy-egy biztató, reménytadó pár mondatra. Annácskám jól van és egészségesen gyarapodik. Egy hálás nagypapa.

#51 2005. 12. 02. - 00:26:26

paprikajancsi: - a korházban a kedves betegeklopnak mindent ami mozdítható, zuhanyrózsától, kezdve a papirtörölközőig bezárólag, amit a kórházak képtelenek annyiszor pótolni. - a betegjogokból adódóan mivel állandó látogatási idő van, a kapuszolgálat kénytelen mindenkit beengedni, kiengedni mivel nem tehet mást az adott intézmény - több hónapos pocsojára szólva lehet szolni is ám a nővéreknek, mert arra sehol nincs kapacitás (kivéve magán kórházat budán) hogy minden percben feltakarit(ta)sák. - szabadszállásért sirhatsz, de már elmult, és inkább el kéne felejteni, nem csak f*kázni a jelenlegit, mert valószínű náluk dolgoztál, vagy közöd van hozzá. Tudomásul kell venni, hogy senki és semmi nem tökéletes, ahogyan igaz az egész Magyarországra is. Érdemes elolvasni a ceglédi bemutatkozó anyagban a finanszírozásról leirtakat, aztán gondolkodj hogy TE mint sokat tudó hogyan oldanád meg, ha állandóan nő a költséged (gáz, villany, stb) a betegeket kötelezve vagy hogy ellásd, de pl. pénzt csak 3 hónap mulva látsz, amit az egészségbiztosító egyáltalán elfogad, hogy finanszíroz(ha nem fizet akkor bukta az intézmény a pénz). Én nap mint nap látok ágy mellett dolgozó nővéreket, orvosokat, de hidd el nem cserélnék velük a világért sem. - ha meg nem tetszik lehet más intézmény választani, ajánlom figyelmedbe a megye többi intézményét, megnézheted hogy milyen gyatrák, és a kecskeméti mennyivel jobb vagy ugorj be romániában lévőbe és megtudod hogy ez még istenes ahhoz képest.

#52 2005. 12. 01. - 22:05:15

Hmm...az irásodból kitűnik, hogy neked valami közöd lehetett a szabadszállási szülészethez ha már ennyire a szívedhez nőtt a kollektíva. Sajnos látszik, hogy bármilyen fórumról is van szó a kecskeméti kórházról általában a szabadszállási bezárás miértje kerűl állandóan szóba, ami már idegesítő. Elhiszem, hogy sok embernek nem tetszett, de ahogy a korábbi hozzászóló is irta nem a kórházon múlott a dolog mivel Önkormányzati döntést igényelt a beszüntetése. Egyrészt ahogy a bemutatkozásban is irja a főigazgató, hogy nem voltak meg a feltételek, úgy működhetett egy ideig hogy a vezetőknek SZEMÉLYES felelősséget kellett vállalni a működésért. Nem tudom hogy te vállalnál e ilyet, azzal a kockázattal hogy bármikor ott lebeg feletted a pallos, hogy történhet valami. Mert pénzt nem adtak a megfelelő feltételek kialakítására. Az én ismerőseim közül is sokan szültek az izsáki úton és soha nem volt panaszra okuk.Mert szóltak ha valami nem volt megfelelő. Tudod amikor olyan finanszirozás van mint jelenleg, a két kezedet összerakhatod hogy még van ellátás magyarországon. Tudod nyugaton a helyzet sokkal rosszabb 6 hónapos várólisták vannak pl. a műtétre ha nincs nagyon nagyon sok pénzed, hogy befeküdj egy magánkórházba. el kéne gondolkodni, talán azért nyerte meg az intézmény az év kórháza címet, mert olyan feltételeket tudott maga körül teremteni...ha már olyan okoska vagy feltehetnéd magadnak a kérdést hogy miért csak 10 intézmény tudott pályázni az országból erre címre egyáltalán..remélem vagy olyan okos hogy meg is találod a választ.

#53 2005. 12. 01. - 13:40:35

Fel nem tudom fogni, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház vezetése miért ragaszkodott a szabadszállási szülészet bezárásához, hiszen előtte sem tudták ellátni a pácienseket. Pár hónapja szült egy ismerősöm Kecskeméten és az ellátását sajnos mindennek lehet nevezni, csak elégségesnek nem! A zuhanyozóban több hónapos nyálkás, pocsolya gyülemlett fel, fürdésre nem volt alkalmas.Az ismerősöm ezért naponta haza járt fürödni, úgy, hogy ez idő alatt senki nem kereste az osztályon és a portán se szólt hozzá senki sem. Hogy történhet ilyen a XXI. században, az "Év kórházában"?Azt már csak mellékesen említem meg, hogy a WC-ket egyáltalán nem lehetett használmi. Szomorú vagyok, hiszen úgy gondolom, hogy a fent említett problémák orvoslásához nem pénzre lenne szükség elsősorban.A szabadszállási szülészet kollektívája szakmai munkájára és emberségére is ötöst érdemel! Sajnálatos, hogy egy részük ezt már csak a járóbeteg ellátásban tudja kamatoztatni!

#54 2005. 11. 26. - 20:41:27

Pár jótanács ami nem kerűl semmibe. Ami a kórházi dolgozók mellett szól.Tisztelet a kivételnek mert az mindig akad.Akik jelen vannak látogatók,mint emberek tehetnek gesztust beteg ember társuknak mert az egézségügy is olyan mint a rendőség nem lehetünk mindenütt ott.Amit irtam is kevés a nővér sok az ellátni való munka és mindenkire két irányból hárúl a stressz.Mind a munkáltatói oldalról mind pedig a hozzátartozó,beteg felől.Nehéz egy pillanatba egyszerre 6 ágyas kórterembe mindenkire koncenrálni.Csak sorba tehetjük. Egyet kell,hogy értsek azokkal akik más fórumokon is a passziv munkaerőt értik.Mert itt is vannak a mi kórházunkban is ilyen dolgozók. Csak akkor álnak fel ha a hálapénz a zsebbe.Ennek kellene véget szabni.Ne legyenek passziv munkaerők,ápolónők,ápólók akik visszaélhetnek a közalkalmazotti munkaviszonyukkal. Tudni kell most egy páran gyültünk össze ápolónők,ápolók akik szeretnék mindezt elérni amit az alábbi sorokban leírtunk.Reméljük felfigyel a kórházvezetés mert mi kis emberek vagyunk a változtatáshoz.Üdvözlettel Eü dolgozók.

#55 2005. 11. 26. - 19:54:35

Én is az önzetlen dolgozók és az empátiával megáldot emberek táborához tartoztom.Osztom a véleményed és kívánom,hogy felfigyeljenek a leveled mondanivalójára. Erzsu : :d

#56 2005. 11. 26. - 19:47:31

Üdvözölek Érdeklődő! Dolgozóként keveset tehetek, de annyit igen,hogy felhívom a figyelmeteket ha kórházba kerültök mit tegyetek, hogy jogaitokat emberszámba vegyék.Vagy mit ne tegyetek,hogy hátrányba kerüljetek. Elsősorban ne feküdjetek nagy kórterembe ablak mellé, csak akkor ha kibírsz egy tüdőgyulladást.Hisz mindig szellőztetve van a szag miatt. Ha betartod és a kórházban fertőtlenítős kézmosást végzel elmenetelkór kissebb az esélyed a baktériumok és vírusok megszerzésére. Hozzátartozóidra is ezek alapján figyelhetsz. Ragaszkodj a jogaidhoz és légy határozott kérj tanácsot nővértől műtőstől,betegszállítótól,vagy hasonló.Ők megmondják a helyzetet. De ne feledd az érdek, az első,mint mindenütt.Nem járhatsz sikerrel ha ordítozól.Vagy kellemetlen vagy.Légy megnyerő és téged nyernek meg. Tudnotok kell a kórházak a vírusok és a baktériumok háza. Évente 30-40 beteg hal meg,kórházanként tüdőgyulladásban vagy egyéb fertőzésben(gondatlanúl) de nem bizonyítható. Minden szabály vagy törvény annyit ér amennyit betartanak belőle. De üzenem a Eü minisztérium vezetőinek akit érdekel,hogy megoldást jelenthetne hosszútávon a belső ellenőrzés fogalma,mint a rendőrségen. Ami csak akkor ér valamit, ha az orvosokra is éppúgy vonatkozik,mint a kisemberekre. A megelőzésre érdemesebb volna nagyobb figyelmet fordítani. Kérjétek és firtassátok miért nincs belső ellenőrzés? Ami a dolgozókat és orvosokat kéri számon a munkaidelyük során.Miért nincs annyi nővér? Mért van kétszerannyi adminisztrátor.Egyszerűen hülyeségek vonják el a pénzeket onnan ahóvá valójában szükség volna. Mi sem bizonyítja jobban néha én is bajban lennék. De ennél nagyobb gond,hogy fertőző betegek által,fertőzések által nagyobb gondot lehetne fekteni a kórházakban .Mert ez nem pénz kérdése.Ez gondatlanság és hanyagság.Amit nem ellenőriz senki. Magam is gondba vagyok mert fenyegetnek,megfélemlítenek amiért kinyitom a számat a problémák miatt.De tudom milyen út vezet az igazsághoz,és vannak akik higyjétek el osszák a véleményeteket és osztoznak fájdalmatokban, ami tudom kevés.

#57 2005. 11. 23. - 21:30:44

Mindannyian tudjuk és tapasztaljuk, hogy mindenkit érnek jó és rossz élmények a kórházban. Sajnos azonban a negatív tapasztalatok "hangosabbak" mint a pozitívak. Minden éremnek két oldala van,tehát mi betegek sem vagyunk egyformák. Vannak türelmes,megértő betegek és vannak akik mindent akarnak és azonnal. Én személy szerint azt hiszem valahol a kettő között helyezkedem el, de a traumatológiáról, különösen Dr.Kerekes Lajosról nagyon jó véleménnyel vagyok. Egy baleset miatt kerültem az osztályra, ahol lelkiismeretes gyógykezelésben részesültem. Főként neki köszönhetem, hogy ma már ismét a régi intenzitással dolgozhatom. Örülök, hogy léteznek ilyen orvosok is! :d

#58 2005. 11. 22. - 16:50:35

Tecuska! Tudod minden dolognak két oldala van. Egy jó és egy rossz. Úgy látszik én szerencsés voltam és a jó oldalt fogtam ki. A Te ismerőseid pedig a rosszat. Én csak az tudom, hogy az akkori négyes alkar törésem és a többszörös medencecsont törésemet rendesen ellátták. A köv. egy évben aztán újra tanul6tam járni, jöhetett a gyógytorna és a többi műtét+ korrekciós műtétek. Szerencsém volt abban is, hogy nem hazafelé hoztak a mentővel, mert akkor már bizti alulról szagolnám az ibolyát! Ha gondolod, gyere el Kalocsára és nézd meg az itteni kórházat és főleg az ellátás minőségét és milyenségét, nem is beszélve az ott dolgozókról. Üdv:

#59 tecuska 2005. 11. 22. - 12:31:23

Nem tudom, hogy te ugyanabban a kórházban voltál-e mint az én hozzátartozóim? Egy közlekedési baleset miatt ketten bekerültek a nyíri úti kórház baleseti sebészetére. Az egyik srácnak össze kellett varrni a fejét 15-20 cm hosszan, míg a másiknak akkor nem állapítottak meg semmilyen problémát, csupán bennt tartották megfigyelésre. Körülbelül 3 nap múlva kiderült, hogy egy bordája eltörött. Amikor hazaengedték akkor már a zárójelentésén két bordája volt eltörve. Pár nap múlva egy ismerős orvos megvizsgálta a srácot, és kiderült hogy a bal válla is el van törve. A kórházban a nővérek természetes tornáztatták ezt a kezét, és ennek következtében becsípődött egy ideg, és nagy valószínűséggel ezt a kezét nem tudja majd teljes értékűen használni. Arról nem is beszélve, hogy afejsérült srácnak a sebét nem tisztították ki , és emiatt elfertőződött és olyan váladék keletkezett a fejében, melyet több alkalommal le kellett szívni. Arról már nem is szólva, hogy a nővérek nem foglalkoztak velük. Ha kértek fájdalomcsillapítót, jobban jártak ha kimentek érte, vagy otthonról kértek a családuktól. Hogyan lehet egy ilyen kórházat az év kórháza címre jelölni. Szerintem mindenkinek joga van ahhoz, hogy a legkörültekintőbben ellássák a sérülését. Mivel mind a két sérült dolgozik, a fizetésükből vonják a Tb járulékot, ezért felfoghatatlan számomra, hogy hogyan történhet meg egy ilyen egy egészségügyi intézményben. Az állampolgárok fizetik a járulékokat, és nem bízhatnak abban, hogy nem betegebben kerülnek ki a kórházból, mint amilyen állapotban voltak. Hogyan bízhatunkígy az orvosokban?

#60 2005. 11. 21. - 17:58:02

2001. dec. 23-án közűti balesetet szenvedtünk akkor 15 éves lányommal. Ja, mi voltunk a vétlenek. Engem újraélesztés után a traumatológiára szállítottak, itt töltöttem a Karácsony és a szilvesztert. De legalább töltöttem és nem kerültem odaát! Lányom könnyebben sérült, Őt 3 nap megfigyelés után hazaengedték. Engem az elkövetkező 2 hétben 2szer műtöttek, hála Gera dokinak, a mai napig minden összerakott tagom jól működik! Azóta természetesen elég sűrűn megfordulok ott, mintha haza járnék. :) Az elmúlt 4 évben további 6 műtétem volt, le is százalékoltak 2 éve. A kórházról, az ott dolgozókról csak jót tudok mondani, emberségesek és emberként bánnak az emberrel! itthon nem várhatom el egy orvostól, hogy odajöjjön és megkérdezze netalán tán, hogy vagyok, Kkméten ez másképp működik. Az orvos odajön, beszélget veled, mint már említettem, ember számba vesz. Ami rengeteget jelent egy kiszolgáltatott betegnek. Le a kalappal előttük és köszönöm!!!!!!


 • 4 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: