Házipatika fórum: Bajai Szent Rókus Kórház (Baja) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 7 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

Bajai Szent Rókus Kórház (Baja)

#1 utolso 2014. 01. 30. - 09:42:44

A kórház területén a kresz szabályai érvényesek (tudtommal)ezt szeretném üzenni annak a "hivatásos" sofőrnek, aki 2014. január 30-án kora reggel a kórház fekete színű Skodáját vezette és utast vett fel a főportánál!

#2 gergelyferenczi 2012. 07. 14. - 18:16:00

Pár napja rosszul lett édesapám. Éjjel felébredt, hogy izzad, illetve mellkasi fájdalma van. Azonnal vittük az ügyeletre, ahogy langyon kedvesek voltak az orvosok, és szakszerűen foglalkoztak vele. Mivel a helyzet súlyos volt, így a Bel 1-re bevitték mentővel, ahol szívrohamot kapott. Megtették, amit a helyzetüknél fogva megtettek, és szereztek mentőt (csütörtök éjjel egyetlen egy mentő volt) amivel azonnal megindították Szegedre a szív sebészetre. A gyors és helyes helyzetfelismerésnek köszönhetően, a bajai orvosoknak és mentősöknek köszönhetően az infarktus után 3 órával már szegeden katéterezték apám. Mindenhol nagyon kedvesek és barátságosak voltak. Szegeden éjjel 13 perc alatt értek oda a kórházba. Mind a mentősöknek, mind a bajai és a szegedi orvosoknak hálásan köszönjük! Életet mentettek!!!

#3 karoly_dnm 2011. 12. 11. - 20:16:35

Aszivkardiologiarajarokmartöbmintöté ve.NagyonmegvagyokelégedveaDOK.FŐORV OSNŐVEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!ÉSazegészKARDIOLÓGIAIDOLGOZÓ VAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ab ajcsupánaz,hogymibetegeknemgondoljuk átaFELELŐSSÉGTELJESMUNKÁJUKATVÉGZŐK! !!NEMKÉRNEKABETEGEK.HŐBÖRGÉSÉBŐL!!!! !!!!!!!!!!!TÜRELMETLENSÉGBŐL!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!VOLRÁPÉDANEMEGYSZ ERLÁTTAMasajátszememmel!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!P EDIGMINDENKARDIOLÓGIÁNDOLGOZÓMEGÉRDE MELNÉ,HOGYODAADÓMUNKÁJUKÉRTMIBETEGEK JOBBANTISZTELJÜKŐKET!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LEGYÜNKEGYKI CSITTÜRELMESSEBEKVELÜKSZEMBE!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

#4 csaba_6 2011. 12. 01. - 16:59:15

Cukorbeteg vagyok. Sajnos most 42 évesen felborult a rend a szervezetemben, ezért be kellett feküdnöm a BEL-II.-re. Földi pályafutásom során másodszor. Egy bizonyos fokú "pánikroham" kap el ha orvost látok, a tű látványa felér a horrorfilmek borzalmaival. Most közeli ismeretségbe kerültem az infúziók palackjaival, sajna tudom mi a kanül, inzulin beszúrására szolgáló kézikészülék, vérvétel, és más csodák... Az alatt az egy hét alatt ameddig boldogítottam a kórház dolgozóit, volt alkalmam belelátni abba az embert próbáló munkába, ami sokszor inkább küzdelem a nem éppen ideálisnak mondható körülmények között... Nehéz eset vagyok én és betegtársaim többsége is, amit az ápolók-orvosok végtelen türelemmel vettek, vígasztaltak, gyógyítottak, bátorítottak mindenkit. Erőn felül. Tudom ez a munkájuk, erre esküdtek fel... stb..stb..stb... hallottam ezt betegtől, és hozzátartozótól is. Én másképp látom. Nekem ők hősök. Köszönöm a törődést, hogy vigyáztak rám.

#5 cathlin 2011. 10. 29. - 22:19:18

Azért fizetek TB.,hogy ne tudjanak nekem (és másnak sem) időpontot adni és menjek maszekba ahol az orvosok meg tudtak este tíz óráig is dolgozni.Régen azért tolta le az embert az orvos,hogy mért nem ment idejében a betegségével.Most meg várja ki a sorát amíg tudják fogadni a kórházban.!Régen is ment, időpont nélkül.Kivártam a soromat, kivártuk a sorunkat.És ez így nem mehet, hogy egy hét vagy két hét múlva vagy egy hónap múlva , fél év múlva /szemészet/menjek a bajommal.Aki ezt kitalálta biztos nem vár ennyit. Nekem nincs jó véleményem a kórházról!

#6 karjala 2011. 02. 27. - 18:56:53

A bajai kórházban demokráciánk egyik legnagyobb vivmánya,a biztonsági ör,vagyonör lényegtelen,szeretik magukat minél hangzatosabb cimmel felruházni.Egyre nagyobb hatalmat kapnak, gyakorolnak.A föportán kérik a betegtöl a beutalót,modortalanok,udvariatlanok.

#7 kapufa00 2010. 06. 20. - 11:37:48

Igen !!! Hol a biztonsági őr, hol a sokat gyalogolni nem akaró nem kis beosztású eü. dolgozó, (orvos) hol mások hagyják figyelmen kívül, azt hogy az a terület nem részükre van fenn tartva. Ők akik nem foglalkoznak avval, hogy közönyösségükkel akadályozzák a mentők zavartalan mozgását.

#8 czildi 2010. 05. 21. - 16:47:54

Jellemző kép, ez a mentőbejáró - ezuttal a biztonsági őr Fiatja foglalja a helyet.

#9 karjala 2010. 04. 24. - 08:53:16

Nesze neked adatvédelem!A bajai kórházban dolgozik egy illetö,aki"másodállásban"jóslással foglalkozott.Gondolom,hála a számitógépes világnak,hozzáfért egy,két "dologhoz",Könnyü volt kitalálni a jóslásra jelenkezö hiszékeny páciens"bajait".Ja persze ez az egész az orvosi titoktartás fogalmát is erösen kérdöjelezi.

#10 kapufa00 2009. 12. 13. - 13:12:16

Tisztelt wizzard! A külföldi ellátással kapcsolatban, annyit, hogy valóban összehasonlíthatatlanok az orvosi jövedelmek, de ez nem csak ezen a területen érvényes!! Van amiben megegyezik a véleményünk de sokban még sem. ez betudható annak, hogy én egy másik szögből látom ezt a kérdést. Úgy vélem míg te eü. dolgozóként, én nem ingyenélő, és az eü. szolgáltatást ma sem és idáig soha sem ingyen igénybevevők közé tartozom. Igen!!! az eü. ellátás ma sem ingyenes. Nem tudom, hogy még mit kéne fizetnem, amikor a havi jövedelmem egy bizonyos részét havi szinten a tb. kasszába utalják. Szerencsémre én igen sekély mértékben vettem idáig igénybe az ellátást. Az előzőben már leírtam, hogy egy rabszolga az akiről a véleményem szól és véletlenül sem szándékoztam általánosítani, mint azt te teszed folyamatosan. Mellesleg attól, hogy egy professzor elismeri, hogy feltehetően nem szakszerű volt a beteg előzetes ellátása, nem jelenti azt, hogy ő egy gyenge diagnoszta. Én örülnék ha a lakóhelyem közelében lévő intézményben ilyen felkészült, lelkiismeretes, orvosok által elismert szaktekintélyek dolgoznának mint nevezetesen ő. Ez a professzor nem csak elítéli a parasolventiat, minden nemű adakozást határozottan elutasít., Aki ismeri az már meg sem próbálja lefizetni. ja! és ez mellett nem megvetően, inkább készségesen tájékoztat. Egyébként biztosan ismered.!! A hálapénzzel kapcsolatban egy rész igazad van! De!!!! sajnos csak egy részt! Ugyanis valóban a betegek tartják fenn,( pénzel) de miért is?? Mert adott esetben azt látják, azt érzik, hogy azok akik belecsúsztatják a kiválasztott orvos zsebébe a borítékot azok kedvesebb, figyelmesebb ellátásban részesülnek. Egy kérdés!! az miért van, hogy egyes osztályokon ugyan nem irottan de megvan az, hogy melyik kórteremben melyik orvos betegei kerülnek??? Apropó!! sajnálom, hogy te szemtelenségnek tekinted, hogy vasárnap fájó torokkal valaki fel merészel telefonon keresni !!!!! Hála istennek az én háziorvosom egész más tulajdonságokkal bír. Őt bármikor fel lehet telefonon keresni, és ami szinte hihetetlen, csak kivételes esetekben irányít az ügyeletre. Igen!!! van még ilyen ember is. Ő az aki ritkán találja szemben magát az olyan betegekkel mint amiről te írsz. Tudod nem mindenki van abban a helyzetben, hogy a munkáltatója megadja maradéktalanul az alkotmányban biztosított, (az orvosi ellátáshoz való) jogokat. És ez miatt előfordul, hogy az a szerencsétlen torokfájós vasárnap próbálja igénybe venni az ellátást. Az orvosi eskü valóban nem a 300 órát tartalmazza. de erről megint nem a beteg tehet.

#11 wizzard 2009. 12. 12. - 21:53:46

Én azokra gondoltam akik tb-t fizetnek nem pedig az ingyenélőkre! Egyáltalán nem téves a külföldről való információm ezeket konkrét példával tudnám alá támasztani (egy orvos kollegával történt esettel pl) de ezt most hagyjuk! Nem a műtéti várólistákról van most itt szó hanem egyéb dolgokról! Hasi UH, szívultrahang, urológia stb! Az a beteg ill. hozzátartozó, aki pénzt ad az orvosnak azt várja el, hogy csak az ő anyjával ill. apjával foglalkozzon maximális odaadással azt számos esetben elfelejtik, hogy rajtuk kívül több száz embernek kell a maximumot nyújtani és hangsúlyoznám a pénzért még ebben az évszázadban sem lehet életet venni! Ha valaki súlyos betegségben szenved az előbb utóbb ha egy orvos 24 órán keresztül ül az ágya mellett sajnos meghal! Az orvos arra esküdött fel, hogy életet mentsen a lehetőségekhez mérten az pedig hazugság, hogy arra esküdtünk fel, hogy 300 órákat dolgozzunk! Ha valaki hibázik az-az ő szakmaiságának hiánya nem pedig az összes orvosé! Vannak jó diagnoszták és sajnos vannak olyanok is akik csak azért lettek orvosok mert a családban ez a szokás ezért nem kéne általánosítani! Ha a kívülálló tudná, hogy valójában mi zajlik az egészségügyben nem állítana ilyen abszurdumokat mint most te! Mellesleg a professzorok között is lehet igen csak gyenge tudású "disznókat" találni! Másrészt pedig egyáltalán nem kell lenyelni azt ha a beteg hülyének nézi az orvost vagy megakarja szabni helyette a therapiát! Az ügyeletről pedig még nem is szóltam, képtelenebbnél képtelenebb dolgokkal állítanak be a "betegek" ami néha csak hiszti (ez persze elsősorban a fiatal betegekre igaz) és neked akkor is mosolyognod kell amikor éjjel 2-kor kap a 20 éves kislány hiszti rohamot mert összeveszett a barátjával és miközben én ellátom őt ("mert erre esküdtem fel") egy beteg közben meghal az osztályon mert sajnos kevesen vagyunk!!!! Erről persze senki nem beszél, mindenki azt várja el, hogy az ő hozzátartozójával foglalkozzanak! Egyébként én azon kevesek közé tartozom akik eltörölnék a hála pénzt! Egyáltalán nincs szükségem kellemetlen szituációkra és arra sem, hogy egyes emberek azért mert pénzt adtak meg merjék engedni maguknak azt a szemtelenséget, hogy vasárnap is felhívnak mert fáj a torkuk!! Én fizetőssé tenném az egészségügyi ellátást és ezzel minden megoldódna!!! A parasolventiat pedig a betegek tartják fenn! Van aki szívesen fogadja és van AKI NEM! Ennyi!

#12 kapufa00 2009. 12. 12. - 20:24:20

Tisztelt wizzard! Tévedsz!! nem mindenki fizet tb-t. aki ellátásra jogosult. Információd a külföldi orvosi ellátással kapcsolatban nem kicsit téves. De ebbe nem megyek most bele mert hosszú. Röviden annyit erről, hogy nálunk egy csípőprotézis műtétre nem ritka a 3 év várakozás sem. Véleményünk nagy fokban eltér a pénzadással kapcsolatban. A már elhunyt édesapám utolsó két évében sajnos igen nagy tapasztalatot szereztem ezen a téren. Én illetve családom nem "követeltünk" plusz és indokolatlan vizsgálatot a borítékért cserébe, csupán a lehetőségekhez igazítható teljes orvosszakmai ellátást!!!!!! De!!!! sajnos egyes rabszolga az esküjét félretéve kedvességét, látszólagos odafigyelését, csupán a borítékolás idejére korlátozta. Ennek is köszönhető többek között, hogy édesapám ma már nincs velünk. Egyébként ezt nem én találtam ki. Betegsége utolsó fázisában egy másik intézményben egy országosan elismert professzor szóban tájékoztatott, hogy édesapám betegsége egy korábbi történés szövődményének eredménye, melyet a " rabszolga" nem ismert fel, annek hiányában nem is szakszerűen kezelt. És most kérek elnézést minden becsületes orvostól, a fentiekkel nem őket szándékoztam sértegetni. Csupán az az egy "rabszolga" disznóra haragszom!! Tudom, hogy nincsenek megfizetve! Azt is tudom, hogy sokszor sokan köztük erejükön felül akár 300 órákat is dolgoznak havonta. De erre esküdtek fel! Biztos, az is, hogy nem egyszerű dolog, emberekkel foglalkozni. De ez a hivatás erről is szól!! Én ugyan nem a z eü-ben, de más szakterületen szintén rengeteg emberrel foglalkozom. Tudom, hogy vannak udvarias jó szándékkal közeledők, de vannak akik felsőbbrendűnek érezvén magukat, lekezelően, megalázóan viselkednek. Na ők akik megszomorítják napjainkat. De feladataink a vélemény nyilvánítás, lereagálás lehetősége nélkül az ő kiszolgálásukra is kiterjed.!!!

#13 wizzard 2009. 12. 12. - 19:16:16

Először is mindenki ugyanazt a tb-t fizeti!! Másrészt pedig külföldön örül a beteg ha egyáltalán orvost lát és az 1 éves előjegyzési idő sem ritkaság (szívkatéterezés ami ugyebár a koszorúserek állapotát méri fel) sőt háziorvoshoz is csak előjegyzéssel lehet bejutni !!!! Amúgy pedig az a beteg, aki a pénzt ad, az a tb. által engedélyezett vizsgálatoknál jóval többet követel, ezért a pénzért olykor indokolatlan vizsgálatokat is. A külföldi orvosok bérét pedig össze sem lehet vetni a magyar orvosok bérével nem beszélve a minimál feltételek hiányáról és a túlzott munkaterhelésről!!!!! Majd ha ennyi orvos sem Magyarországon akkor újra átértékelhetjük ezeket a kérdéseket!!! Arról pedig még szót sem ejtettem, hogy egyes betegek soronkívüliséget követelnek,ami nem létező fogalom!!! Vagy sürgősség van vagy pedig várólista!!! És el kell, hogy keserítselek az orvost igen is szolgának tekintik!!!!!! És engedtessék már meg ahogy te mondtad az EÜ dolgozónak hogy lereagálja milyen primitív módon viselkednek vele a "betegek"!!!!!!!!

#14 kapufa00 2009. 12. 11. - 21:29:41

Bocsi azt gondolom, hogy nem az eü. dolgozó dolga le reagálni, hogy a beteg mien "pofát vág" a megjegyzem jó esetben 2-3 hónapos előjegyzés hallatán. Én 30 éve fizetem becsülettel a tb. járulékot és igen felháborítónak tartom, hogy miközben a gyógyulás esélyét a korai felismerésben hírdetik, addig a vizsgálatokra több hónapot is kell várni. Azt nem kívánja senki, hogy az orvos szolga legyen!! De áruld már el! külföldön is úgy müködik, hogy ha a tb. kártyával az eü. intézményben jelenik meg a beteg boríték nélkül, akkor több hónapot vár az esetleges diagnosztikus vizsgálatra. De ha ugyan annál az (rabszolga) orvosnál vastag borítékkal, vagy a magánrendelésén nem kevés pénzért, akkor látványosan rövidebb idő alatt részesül a vizsgálatban.!?? Sajnos ez nálunk így müködik. És ehhez vágjon valaki jó pofát!!!!!!!!!!!!!! Az utóbbi időben rengeteg ember került a kilátástalanság helyzetébe, és ha még ezt a romló egészségi állapota is tetézi, ugyan milyen hangulattal kéne neki a jogos eü. ellátás eltolódását fogadnia!?

#15 kapufa00 2009. 12. 11. - 20:55:17

Az új név ne tévesszen meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a "Szent Simon" előbb vagy utóbb tulajdonos lesz.

#16 wizzard 2009. 12. 09. - 08:40:29

Kedves Mindenki! Arról miért nem beszél senki, hogy a betegek olykor milyen mérhetetlenül pofátlanok és a viselkedésük kimeríti a kritikátlan kategóriát!b Követelőznek, pofákat vágnak amikor meghallják hogy esetleg 2-3 hónapot kell várni egy diagnosztikus vizsgálara és persze te erre nem reagálhatsz mert azonnal mennek a betegjogi képviselőhöz a különböző hülye panaszaikkal! Rendkívüli módon felháborít egyes emberek viselkedése! Az orvos nem szolga!!!!! Ezt a viselkedést is csak itt Magyarországon merik maguknak megengedni az emberek. Arról nem is beszélve, hogy van aki csak hobbiból jár orvoshoz, hogy az ismerőseinek elmondhassa hogy most volt hasi UH, vagy mrtg. vizsgálaton!!! Vicc amit a betegek csinálnak tisztelet persze a kivételnek!!!!!!!

#17 szuszuka1 2009. 11. 12. - 16:49:19

A kórház új neve mostantól Bajai Szent Rókus Kórház. A Szent SIMON találóbb lett volna....

#18 kekik 2009. 06. 20. - 12:58:46

7-8,éve ,A Bajai Tükör hasábjain Dr.Bálint Gábornak volt egy értékes felvetése.Az egészségügyi dolgozók szókincsében jelenjenek meg olyan kifejezések,hogy kérem,legyen szives,köszönöm,stb. Sajnos Bálint doktor gondolata,nem a föorvos úr hibája,az idealizmus szintjén rekedt! És ez nem pénz kérdése!

#19 alibaba70 2009. 03. 20. - 17:50:08

A kórház sürgősségi osztályán olyan leletet kaptam amit nem lehet elolvasni - pedig magyarul van - hemzseg a helyesírási hibáktól, az elütésekről nem is beszélek. Biztos a latin is hibás, bár azt nem értem. Viszont a kaja finom, bőséges. A betegszállítás profi! Ehhez gratula!

#20 kekik 2008. 10. 10. - 20:17:09

Egy vércukor mérés 3,napi szabadságomba került! Emberek vegyetek magatoknak vércukor szintméröt! Olcsóbb,és"nyugodt"! :)


 • 7 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: