Házipatika fórum: Bajai Szent Rókus Kórház (Baja) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 7 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Utolsó »

Bajai Szent Rókus Kórház (Baja)

#41 merges 2007. 06. 06. - 19:29:40

Kedves Kolomp!Nem tudom mennyire érintett a témában én sajnos(vagy nem sajnos )benne dolgozom!Felvilágosításként nappal összesen 5 mentő dolgozik ha nem ál egysem valami oknál fogva.Ebböl 3 szállító (az állítólag már nem létező betegszállításokat végzi amit a maszek betegszállítónak kéne) ezek az autók általában vidékre mennek BP.,Pécs,Szeged,Kecskemét ez köszönhető az új területi elosztásnak. Ők csak 16 óráig dolgoznak. A mésik két autó 24 órában fut.1 ESET-ROHAM kocsi, és 1 kiemelt ONE(orvos nélküli eset)ez is felvan szerelve defi,vc.mérő, pulzoxy...stb.A Kérdéses napon volt szerencsém dolgozni ez utóbbin.Az esetkocsi az adott időben Bácsbokodon volt baleset nél.Mi pedig Felsőszentivánra indultunk haematemesis-es beteghez(szintén azonnalos feladat)közben rádión kaptunk egy Csávolyi eset feladatot ismert szívbeteg pacemakerel erössen izzad fullad egyhónapja emb.pulm.Na akkor itt ketté kéne szakadni.A lényeg megoldottuk a feladatot.Felsőszentiván felé hallotuk a rádióba,hogy Baján baleset van a Bácsalmási kocsi már jött befelé de két beteg volt a mentőbe.A mentésirányító nem tud több kocsit küldeni mert nincs ezért küldte az ügyeletet.Az ügyeletes orvosnak pedig a mentő megérkezéséig elkell tudni látni a sérültet:pozicionálás,vérzéscsillapítás,sebkötözés,inf bekötése...stb.Sajnos hozzá kel szokni,hogy egyretöbb ilyen eset lesz mert 16óra után 2 mentő van Bácsalmástól-Kalocsáig.És sokszor ezekközül is elmegy vidékre az egyik. Gyakorló apaként ilyenkor én is arra gondolok,hogy ellátatlan marad egy ekkora terület. Üdvözlettel: Mérges :@

#42 kolomp 2007. 06. 05. - 11:48:41

Érdekes dolgok-dolgok történnek az eü-ben. Annyira jól sikerült az eü.reform,hogy sorozatban komoly hibák lépnek fel. Nem tudom,hogy mennyi mentője,esetkocsija van Bajának,de felháborítónak tartom,hogy amikor baleset van, nem tud jönni a mentő, mert más úton,más betegnél kell lennie. Ezért az orvosi ügyeletet küldik,de az orvos nem szállíthatja a kórház a beteget.mert nincs rá engedélye. Így a sérültet a hozzátartozójának, a saját autójával kellet bevinnie a kórházba.Még szerencse,hogy volt autójuk.És mi van akkor,ha a sérült életveszélyes állapotban van? Akkor talán meg is halhat a beteg,mert nincs a környéken egy mentő sem! Furcsának találom a kórházban elhunyt ambuláns beteg halálát,aki vérvétel után meghalt. Megkérdőjelezem a háziorvos munkáját,hogy miért nem a megfelelő helyre küldte be a beteget és miért nem vizsgálta meg rendesen mielőtt beutalta volna. Ez a beteg többszőr fordult hozzá panaszával,miért csak most akarta kivizsgáltatni?! Talán azt hitte,meg azt hiszik sokszor az orvosok,hogy szimulál a beteg. Na tessék,most nem szimulált. Csak lehülyézni tudják az orvosok sokszor a beteget,nem előtte,hanem persze a háta mögött.

#43 kolomp 2007. 05. 30. - 10:58:18

Persze,az előzőekben leírtak alapján én sem úgy gondoltam,hogy mindenki meghal a bel 1-en,aki odamegy. Igen,nagyon sok az idős beteg az ilyen osztályon és ha nem kellőképpen foglalkoznak velük akkor.....A krónikuson most már sokkal kevesebb beteg fekszik,mert a Belgyógyászatnak,Neurológiának,Gégészetnek,Pszichiátriának is van elfekvő ágya. Ezért van az elfekvőn sokkal kevesebb beteg. A gégészet elköltözött az 5 emeletesbe,a helyére elfekvőt akarnak.Hogy telik meg az a szint,ha nem kapnak betegeket? Hát sajnos ez van,nincs nővérfelvétel,mert az pénzbe kerül a kórháznak. Ezért lehet oly kevés nővérrel találkozni osztályokon,akik túlvannak terhelve,mert a hiányzó dolgozó munkáját is el kell végeznie! Szegények sokszor azt sem todják,hogy merre szaladjanak. Az orvosoknak is egy kis belátással kellene lenniük feléjük,mert a munka javát ők végzik,a lóvét pedig az orvosok kapják! Így könnyű élniük!

#44 kolomp 2007. 05. 30. - 10:32:33

Mint ahogy leírtam,én a Pécsi szívcentrumról írtam. Már nem tudom eldönteni,hogy maga felnőtt e vagy gyerek. Mert előszőr felnőttként írt,most pedig kiskorúként. Mindenkinek más tapasztalatai vannak,mikor és hogy bántak velük. Maga a Bajait ajnározza,én mást. Egyébként is,azt hiszem több tapasztalatom van Bajáról,mint magának,aki csak a kardiológiát járja szorgalmasan! Úgymond nagyon " szerencsés "maga,aki ennyi időt és energiát fordít a maga és hozzátartozói egészségére! Más golga nincs is? Úgy látom maga rögtön,mindjárt egy csettintésre,rövid időn belül kapja az időpontokat,szinte alig kell rá várnia,nem úgy mint más betegtársaimnak! Túl sokat foglalkozik magával! A Bel 1-ről annyit,hogy nem akut betegekről beszéltem,hanem akik krónikusak,mint pl:krónikus szívetegség-elégtelenség,ezzel párosuló tügő elégtelenség, FEL NEM ISMERT sepsis.... és még folytathatnám. Örüljön,hogy hozzátartozói és maga nem ebbe a csoportba tartozik,különben?.....Még annyi,hogy nagyon szépek a dekorációi, de én a szavakból is értek! Nem kell ennyi hülyeség ebből és a mondókájából. A helyesírás nagyon fontos!

#45 cucamuca 2007. 05. 25. - 18:40:53

Nem mindenki hal meg a Bel I.!!!!!Persze,hogy több a halálozás ezen az osztályon mint a többin,mert vannak olyan hetek, hogy 70 éves a legfiatalabb és98 a legöregebb beteg.A II. Bel-en ott nincsenek elfekvő ágyak azok küldik tovább a Cronikus osztályra a beteget vagy meg haza!!!!!!!!!!!!!!Most voltam látogatóban az osztályon szörnyű ami ott van.Két nővérke szaladgál az osztályon azt se tudja merre menjen 3-4 orvosnak ugrálnak ketten.Nem lehet mindenkinek eleget tenni persze ,hogy reklamálnak a betegek is meg az orvosok is.

#46 mentoscsajj 2007. 05. 24. - 19:26:57

Nem tudom hogy magával mit csinálnak a korházban de én A GYEREKKARDIOLÓGIÁRA JÁROK!!!!!!!!!!!ÉS ENGEM NEM ENGEDNEK MEGHALNI!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o :o :o :| sőt egyáltalán.... :p hónapointa kell mennem EKGra ,RR-re meg két hónaponta ECHO ra kell mennem!!!!!!!!itt is észreveszik ha valami baj van!!!!!!!!ezt tanusíthatom!!!!!!!!!!itt vették észre un. Turbulens Áramlásom van!!!!!!!!!!és Szegeden pedig érdekes nám láttak semmit!!!!!!!!Áprilisban voltam Baján és ott mindig látták!!!!!!!!! :d :d :d :d és elhiheti hogy én mindent megteszek egészségem érdekében!!!!!!!!!!!!!!!!!! :d :d :d és Rokonaimat is mind a Bel 1. kezelték és érdekes mindig élnek!!!!!!!!!! :d :| és érdekes nekemj mindig van időpontom a kardiólógián!!!!!!!!!!!!

#47 kolomp 2007. 05. 24. - 14:58:22

Nekem is vannak tapasztalataim több kórházzal kapcsolatban, de a Bajait az utólsók közé sorolnám. Lehet,hogy maga nem a szinvonalra megy,hanem a gyórs,felületes vizsgálatra. Elmondanám,Pécsen a kardiológián úgy kezdik,hogy: EKG,RR mérés,terhelés és utánna egy alapos szív uh.történik. Baján viszont csak EKG,RR mérés és az orvos gyors mellkas vizsgálat után változtat a gyógyszereken,ha úgy gondolja. UH vizsgálatot nem végez,pedig ott van a szomszéd szobában. Itt nem divat minden alkalommal elvégezni,csak esetleg fél év elteltével. Ha magának ez nem jó,akkor válassza nyugodt szívvel a Bajai Kórházat,de én nem ezt tenném. Biztos,hogy körzetileg nem a Bel 1-hez tartozik,mert akkor nem ilyen véleményen lenne! Ha meg akar halni,akkor irány a Bel 1!!! Még annyit,hogy időpontért mindenkinek várnia kell mindenhól!!!

#48 mentoscsajj 2007. 05. 20. - 19:11:39

én két korházba járok...Szegedre a Gyerekklinikán egy hétig kell próbálkozni mint Baján Kardiólógián azzonnal adnak időpontot :o nekem semmi bajom nincs a korházzal.... :) neki köszönhetem az életem... :) hálás vagyok neki.... :d ez csak egy vélemény... :)

#49 kolomp 2007. 05. 14. - 15:40:50

A kórházakat nem csak a mostani gyórs reform,hanem az orvosoknak is nagy szerepe van benne. Mit gondoltok miért maszekol osztályokon az orvos? Mert neki így kényelmesebb / nem kell neki magán prakszist bérelni adót fizetni,készleteit fogyasztani / és fogyasztja az osztályának azt a kis, meglévő gyógyszerkeretét,ezért még parát is kap érte. Na így megy végbe a pazarlás,herdálás és ha szólnak nekik,meg sem hallják.Más országokban sértőnek veszi az orvos a hálapénzt,nálunk még nem jött el az ideje. Mindenkit rendesen meg kellene fizetni,akkor nem lennének ilyenek. Sajnos a betegek igen elrontották az orvosokat,nagyon elvannak szálva maguktól,mert ők ORVOSOK! Ugyanolyan dolgozók mint mások és nem ISTENEK,mint ahogy képzelik magukról!

#50 cucamuca 2007. 05. 11. - 18:09:36

Egyetértek vele!Én is a kórházban dolgozok az orvosok kapnak a betegektől a nővér meg még annyit sem,hogy köszönöm! Inkább elfordítják a fejüket ,hogy még köszönni se kelljen nem hogy még adni!Nálunk is vannak Román orvosok alig vannak itt fél éve már új kocsival járnak.Hiába vezették be a napidíjat csak tömik az orvosok zsebeit.Egyik beteg azt mondta ,hogy ez nem pénz érte, mert itt melegben vannak,meleg ételt kapnak,kiszolgálják őket,és még a nővérek is mosolyognak rárjuk!

#51 pap45 2007. 04. 09. - 06:57:40

jó reggelt és kellemes ünnepeket mindenkinek! Sokan szerették volna, hogy Molnár Lajos lemondjon.Tessék, most megkapták. És hol az új alternatíva? Merre kellene mennünk? Senki nem mond semmi. Csak pocskondiázni tudnak. Mindenki több pénz követel, de hogy honnan, arra senkinek sincs ötlete. Viszont tovább folyik a csalás, a kiskapuk keresése. Nézzetek már körül pl. itt a bajai kórházban! Mindenki csak az új finanszírozás miatt sír, de senki nem beszél a helyi csalókról, tolvajokról. Vagy azokról, akik direkt a betegeknek tartanak be. "Majd megmutatjuk, hogy rossz ez a rendszer!". Most mindenki arra hivatkozik (főleg orvosok), hogy a reform miatt nem megfelelő az ellátás. És a reform előtt miért nem volt megfelelő?

#52 kekik 2007. 04. 06. - 09:04:44

Majd szerény Kóka elintézi a betegek,dolgozók sorsát!!!Lesz ez még rosszabb is!!!!

#53 2007. 03. 31. - 16:04:28

pajzsmirigy betegségem van.a gyógyszerem 125 ft.na de ennek a kiirása kész tortura.háziorvosi beutaló 300ft.buszköltség amit utólag esetleg kifizetnek 900 ft.vérvétel 300 ft. ez eddig 1500 ft+ egy nappal több szabadság,mert eddig beutaló nélkül eltudtam intézni.most már még a beutaló kéréséhez is ki kell venni egy nap szabadságot.ehhez csak gratulálni tudok molnár urnak.lehet,ha én is mexikóba mennék,akkor olcsóbb lenne?:@:-@

#54 kolomp 2007. 03. 27. - 12:03:35

Ujabbnál ujabb dolgok történnek a Bajai Kórházban,ami gondolom nem ismeretlen az emberek számára. Ismerek egy beteget,akit munkahelyi baleset ért. A traumán diagnosztizálták,törés nem volt az rtg film alapján,váll uh-ot is készítettek. Gyógytornára kellett járnia. Másfél hónap múlva ismét rtg a traumán,amikor kiderült,hogy nem lett volna szabad fizikoterápiára járnia,mert ugyan is vállficama van. Én nem tudom,hogy ENNYI IDŐ kell egy pontos diagnosztizáláshoz?! Most jól járt a beteg,úgyan is műteni kell. Ez mennyibe kerül az OEP-nek? El tudom képzelni,hogy másútt is ilyen felületesek,figyelmetlenek az orvosok,akiknek ugye sokszor a kezükben van az életünk és a várt gyógyulás. Naponta hány emberrel történik ez meg? Ennyit erről a kórházról. Meg van róla a véleményem! Csak ne lenne ez az orvosi bürokrácia!

#55 kolomp 2007. 03. 23. - 17:10:29

Sajnálatos,hogy egy eü. dolgozónak jóformán semmiféle kedvezménye nincs. Nem úgy,mint a volán dolgozói: akiknek családtagjai ingyen utazhatnak a buszon, a DÉMÁSZ golgozói jóval kedvezményesebben kapják az áramot, a rendőrök,akik ingyen utazhatnak. A eü. dolgozónak csak annyi jár,hogy a kórház területén nem kell vizit díjat fizetnie. Egyébként a háziorvosnál ugyan úgy fizet, beutalót is már csak ott kérhet. Ugyan is saját orvosa,ahol dolgozik, nem írhat ki vizsgálatot, beutalót sem kérhet,mert kell a körzeti orvos naplószáma és a pecsétszáma.Ennélkül nem megy. Hát ez jól kivan találva. Nem beszélve arról,hogy a körzeti orvos MÁR csak egy doboz gyógyszert ír ki,nem úgy mint máskor. Persze, ez is csak azért van,hogy minél többször menjen a beteg,hogy minél TÖBBSZÖR fizesse be a vizit díjat. Elég jó az órabérük. / 4 órát dolgoznak. / Vegyük azt,hogy egy nap 40 beteg / minimum / jelenik meg a körzeti orvosnál. Ez azt jelenti,hogy akkor az aznapi bevétele 12.000 ezer ft. Egy havi átlaguk akkor 360.000 ft. Még a végén megajnálom őket! Szegény napszámosok,azok 3000-et kapnak egy napra! De ők legalább ledolgozzák a napi 8 órát,nem úgy mint a körzetisek.

#56 kolomp 2007. 03. 19. - 11:57:02

Ha egyetértünk a reformal,akkor miről beszélünk! Csak az a baj,hogy rosszul fogtak hozzá! Vizit díj? Szerintem ez semmiképpen nem jó. Legyen inkább egy jó biztosítóm és akkor nem lenne olyan ember,aki már évek óta nem dolgozik és mégis " ingyen ",fillérekért igénybeveszi a kórházi ellátást. Mire fel! Na ezeket kellene kiszűrni és ezek az emberek igenis keményen fizessenek!!! Mi az,hogy a maszekolás LEGÁLIS!! Inkább illegális! Felháborít,mert az orvos az osztálya felszerelését, készletét,gyógyszerét,kötszerét,infúzióit stb...használja és Ő nem fizet ezért semmit a TB,OEP felé! Legyen maszek rendelője,és fizessen! Habár ezt is kijátszanák,mint bármi mást. A Napló műsorába volt Pistike,akinek megigérték az igen drága gyógyszert,amit Amerikából kapna. Miért nem segít rajta pl:Molnár Lajcsika és a többiek. Ha embernek nem nézik,legalább vegyék észre benne a gyereket. Annyi fele herdálják az adófizetők pénzét,akkor miért nem lehet segíteni ennek a szegény kisgyereknek!!! Tudom,sok ilyen és ehhez hasonló beteg gyerek van,de Pistikének meg vannak számlálva napjai. Amit a " reform " alapján kitaláltak,azzal megint csak a gazdag emberek jártak jól!!! Lajoskánk meg hawajozik Mexikóban.Remélem neki is kijár a sorsból,amit pénzel nem lehet megvenni!!!

#57 2007. 03. 17. - 08:18:07

A reformra tényleg kevés a három hónap, de ez volt az utolsó - már rég meg kellett volna kezdeni, csak ehhez nem volt bátorsága egyik korábbi kormánynak, eü. miniszternek. Mindegyik féltette a bársonyszéket, hisz ez nem népszerű dolog. (Lásd most!) Amit vizitdíjként fizetni kell nem nagy összeg. Pl. nem élnek vele úgy vissza (nekem volt olyan tapasztalatom, hogy beírt az orvos a gépbe, pedig nem is jártunk ott a gyerekkel). Vagy a ráérő nyugdíjas, aki ráadásul betolakodik a rendelőbe soron kívül és utána visszaül beszélgetni a padra, feltartja, veszekszik azzal aki esetleg munkába menne. Vagy az akinek semmi baja már rég, de az orvos unos untalan visszarendeli. Na ezek talán nem vagy kevésbé történnek meg! Az osztályokon történő maszekolás már-már legális! Persze a betegek sokban tehetnek róla, ők az osztályon keresik az orvost - akár fél napot is várnak rá - jól megfizetik, tehetik, flegmák a személyzettel, mert ők "x doktor betegei" hát nekik jogaik vannak (esetleg vizitdíjat sem kell fizetni). Én szétnéznék a mostani vezetők házaiba, kocsijaik terén, keményen megdolgoztak értek?

#58 kolomp 2007. 03. 15. - 15:43:36

Az én véleményem, hogy egy reformot nem 3 hónap alatt kell végrehajtani, ami tele van hibákkal.Lásd, a tűzóltóknak is vizitdíjjat kellett fizetniük, amit ugyebár már módosítottak. Ez a reform úgy rossz,ahogy van!! Az,hogy szétlopták az eü-t,nem a kisemberek tehetnek róla. Inkább pl:műszaki osztály,de legfőképp az előző vezetők,vezetők és főképp az orvosok! Nem az osztályokon kellene maszekolni, így felhasználva az osztály tartalékait,amiért Őket busásan megfizetnek a betegek. És látod ez a baj! A betegek elrontották az orvosokat és az orvosok most meg már elvárják a betegektől a hálapénzt. Mit gondolsz miért van ilyen jó soruk. Biztos,hogy nem az orvosi fizetéséből van nekik új kocsijuk,szuper házuk és nyaralójuk. Mit gondolsz,a nővéreknek miért nem telik ilyesmire? Örülnek,hogy van munkahelyük,amiből épp hogy megélnek. Ha úgy lenne az eü. biztosítás mint Amerikában,akkor a nem dolgozóknak igen keményen fizetniük kellene. Mert csak mi,2 milló ember dolgozik igen keményen,hogy sok ingyenélőt eltartson!!!!!!!!

#59 2007. 03. 15. - 08:43:27

Én köszönnék Molnárnak, azért is mert volt bátorsága és remélem kitartása is lesz a reformokhoz! Nagy szüksége volt már erre az eü-nek. Eddig csak szétlopták az egészségügyet, rengeteg ember csak a saját zsebét tömte belőle. (Ezek most is a kiskaupkat keresgélik!!!) A beteg az eü-ben csak a szükséges rossz volt. Na és a beteg, az a "beteg" ugat legjobban a reform ellen aki egy fillér tb-t nem fizetett be, az orvos zsebét persze tömte, tömi rendesen, nincs semmi baja csak le van százalékolva és gyüjti a papírt a következő felülvizsgálathoz. Hát ezért jutott ide az egészségügy. Nem zavar, hogy mindezt a mi pénzüként teszik - az orvosok is, meg a leszázalékoltak is!!!

#60 kekik 2007. 03. 12. - 19:51:15

Molnár úr okos ember!!Tisztában van a magyar egészségügyben dolgozók,szakértelmével,pláne lelkiismeretével!!Inkább Mexikó! Ö megteheti!!Mexikóban köszönnek neki!Baján ezt nem érné meg!


 • 7 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: