Házipatika fórum: mandulagyulladás - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 8 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »

mandulagyulladás

#21 fender25 2009. 01. 14. - 20:56:24

Így már tökéletesen érthető, köszönöm! :) Egyébként ha számba veszem a panaszokat - amik egyenlőre nem bizonyítottak, hogy a torokmandulám okoz - , de a fórumot és a véleményeiteket olvasgatva az, azok a következők: - nekem is van enyhe ínhüvely gyulladásom a bal kezemben, bár ez elég enyhe, annyira nem zavar - a hajam viszont láthatóan ritkul, méghozzá foltokban, abszolút nem a genetikai hajhullás tüneteit produkálva - ill. persze maga az h ha épp nem is beteg (amikor beteg nekem rendesen fáj, néha nyelni is alig tudok), akkor is állandóan csorog valami a torkomon és egy kicsit szinte mindig fáj Hát nagyjából ennyi. Most konzultálok a dokival én a vélemények után úgy érzem, hogy eléggé ragaszkodni fogok a kivételhez, de mondjuk eddig ezzel a doki is egyetértett, csak még a mandulámon kívül semmi komolyabb vizsgálaton nem voltam, mintpl. vérvétel, stb... Tehát köszönöm a válaszokat, ha valaki úgy érzi h mindenképp meg kell akadályoznia a mandulám eltávolítását az még sorolhat érveket! Köszönöm!

#22 monika0104 2009. 01. 14. - 17:07:53

Megpróbálom érthetőben elmagyarázni, ahogy leírtam , hogy "látszólag nem volt semmi problémám ezt úgy kell érteni ahogy leírtam, nem volt lázam nem fájt a torkom a mandulám főleg nem fájt senki nem gondolta volna , hogy a mandulám rossz. Az hogy gócós és krónikusan gyulladt azt jelenti, hogy annyira rossz a mandulám, hogy már nem is fáj.Tehát már csak van, a szervezetben a szerepét nem látja el és egyátalán nem fáj. Tehát valahol máshol jön ki a fájdalom pl: nekem a kezemen jött ki.Amikor góckutatásra küdtek ott derült ki, hogy a mandulám rossz én voltam a legjobban meglepődve amikor azt mondta a doki hogy ki kell venni, mikor nekem a kezem fáj nem a torkom.Remélem érthetőbb voltam. A másik hogy érzékenyebb a fejem, erre se jöttem rá mindjárt mitől, rettenetesen fájt a fejem mire rájöttem, hogy fejpántot kell tennem tavaly télen simán jártam anélkül nem fázott a fejem egyátalán. Nekem az . hogy fáj a torkom furcsa, mert előtte nekem soha nem fájt, kinek egy évben 4-szer van tüsszös mandulagyulladása annak ez a fájdalom biztos nem furcsa. Szerintem ezek a dolgok ami nekem is van érzékenységek. Hát ennyi lehet nekem ez azért furcsa mert előtte ezek nem voltak.

#23 fender25 2009. 01. 14. - 15:11:53

Szia Mónika! Köszönöm a válaszodat, viszont lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban és hidd el nem kötözködni akarok, de ezt mondtad: "látszólag semmi problémám nem volt vele, NEM FÁJT SOHA és ez volt a probléma, mert gócós volt gennyes és KRÓNIKUSAN FÁJT tehát magyarul olyan volt mintha semmi bajom nem lett volna vele" Ezt a mondatot nem értem... :) És a homlok és fül érzékenysége ennyire durva? Ugyanis én látatlanban egy érzékenységre bármikor elcserélném a hajhullásomat meg 2 hetes magas lázzal járó betegségeimet 4szer egy évben... Ezek szerint szerinted ez nem ilyen egyértelmű? Köszi előre: Ottó

#24 monika0104 2009. 01. 14. - 14:26:35

Szia! Én annyit mondanék, hogy nekem ősszel vették ki a mandulám, látszólag semmi problémám nem volt vele, nem fájt soha és ez volt a probléma, mert gócós volt gennyes és krónikusan fájt tehát magyarul olyan volt mintha semmi bajom nem lett volna vele, csak éppenségel sorozatos inhüvelygyulladásokat okozott úgy, hogy a kezem fájt mindig tőle, ezért kellett ki venni Hát bevallom őszintén nekem ennyit soha nem szokott fájni a torkom, mint azóta, ha kilépek az utcára egyből folyik az orrom, ami az előtt nem volt , érzékenyebb a homlokom és a fülem. Úgy hogy szoktunk vele viccelődni otthon, hogy vissza kérem a mandulám. Nekem előtte ennyi bajom nem volt, ezek ilyen kicsinyes dolgok de idegesítőek.Elmúlott a kezemről az inhüvelygyulladás , de előjöttek olyan dolgok amik az előtt nem voltak.Nem tudom, hogy mindenkinél így van-e, de nálam igen, ugy hogy nem tudom milyen tanácsot adjak.

#25 fender25 2009. 01. 13. - 20:47:38

Sziasztok! Nekem is elég sok panaszt okoz a mandulám... Tavaly 4szer volt tüszős gyulladásom. Rendszeresen sportolok, ott is rettentően visszavet a dolog. Én mindenképpen kivetetném, de van egy ismerősom aki nagyon lebeszél, mert azt mondja, mióta kivették neki azóta új problémákkal kell megküzdenie. Állítólag máshol fáj a torka, azóta volt tüdőgyulladása, és azóta sípol a füle. Egyébként ő egy lány. Én meg 25 éves férfi vagyok. Tudnátok tanácsot adni akik már túlestek ezen? Valóban kell féljek a következményektől vagy sem? Egyébként a sport miatt tartanom kell a súlyomat és állítólag abból is el fogok veszteni legalább egy 10est - ez igaz lehet - (most 100kg vagyok), de nyilván azt vissza tudom dolgozni hamar. Köszönöm előre a válaszokat! üdv!

#26 melinda77 2008. 12. 21. - 16:58:38

Szia Mónika! Üdvözöllek Téged, immár mandulátlanul:). Végül is dec. 15-én, hétfőn műtöttek meg dec. 01. helyett, mert lett egy iszonyatos torokgyulladásom, így elhalasztották a műtétemet. A mai napom a 7. nap, de eddig még elviselhetetlen fájdalmam nem volt. A műtét után még a műtőben felébresztettek, én már ott beszéltem, és utána is az őrzőben a férjemmel (kb. 2 órát voltam ott) a sűrű köpködések:d :-D közepette végig beszélgettem. Alíg vártam, hogy ihassak, aznap délután megittam vagy 2-3 liter teát, este már ettem is volna, de nem lehetett. Az éjszaka kicsit rosszabb volt, de kisebb-nagyobb megszakításokkal végig aludtam az éjszakát. Másnap úgy ettem, mint egy hajótörött: reggelire egy szelet kenyér, egy zsömle, babapiskóták, felvágott, ebédre húsleves grízgombóccal, sült hús krumplival, délután fél csomag sós keksz, és a beszéddel sem volt semmi problémám... Csütörtök estére (a negyedik napon) lett rosszabb, azóta hol jobban, hol kevésbé fáj. Remélem, hogy ezután már nem lesz iszonyatos fájdalmam. Nekem ami rossz még, az az, hogy a fájdalom a fülembe sugárzik, és a nyirokcsomóim is fájnak az állkapcsom alatt, de szedem a Cataflamot vagy az Algopyrint és viselhető a fájdalom. Bár most már kezd a nyelvem töve is fájni, szóval minden ott a mandula környékén, de én 1000x rosszabbra számítottam. Bár gondolom, hogy senkinek sem egyforma a műtéte, nem egyforma a mandulája, de én nagyon pozitívan csalódtam. Már csak azért is, mert én nagyon rosszul tűröm a fájdalmat, abszolút nulla a fájdalomtűrésem:( Remélem, hogy adtam egy kis bátorítást a műtétre váróknak:) Az én orvosom is nagyon aranyos és kedves volt, bár nekem Ő régi ismerősöm, tegezzük is egymást, és ez így teljesen más. Remélem, hogy Te is jól vagy! Üdv: Melinda

#27 garatmandula 2008. 11. 15. - 22:19:39

Sziasztok! Szeretném megkérdezni azoktól, akiket érzéstelenítésben műtöttek mandulára, hogy milyen testhelyzetben műtöttetek Titeket? És az orvos hogy fért hozzátok? Min ültetek és Ő min ült, hogyan. Vagy ilyenkor állnak? Vagy a beteg fekszik? Hogy szoktak ilyenkor műteni?

#28 monika0104 2008. 11. 09. - 10:17:15

Szia Melinda! Nem hánytam műtét után, de itt az altatás miatt nem tudom kinél, hogy van. Engem már ez előtt is műtőtek és akkor altattak én akkor se hánytam meg most sem. Bevérezni nem véreztem be hálaistennek. Na igen beszélni és enni ez a legnehezebb része nekem legalábbis ez volt. A műtét után nem tudtam beszélni. De aztán estére muszáj volttam megszólalni nagyon halkan, mert a dokim nem hagyta, hogy ne beszéljek. Az evés hát igen ami nekem a másik mumusom volt. Nem tudtam enni ami igen nagy baj volt, nekem étvágyam nem volt, az volt a legnagyobb bajom, hogy erőltetni kellett az evést ami a legszarabb a világon. A doki megnézte a sebem és egyből látta, hogy nem eszek le se tudtam volna tagadni. Az ivás napi 2-2,5 l folyadék. Ami persze rettenetesen fáj.4 napig voltam kórházba az 5-dik nap reggelén jöhetem haza. Azt kérdezed rossz-e amikor a seb leválik.8-9-10 nap körül válik le a seb ezeken a napokon nagyon fáj. Aztán utána úgy elmúlik mintha nem is lett volna. Ennek az egész dolognak a lényege az evés és az ivás. Rengeteget kell inni, és enni kell mindent keményet is, hogy a seb minél hamarabb leesen. De ez az evés, és beszéd dolog mindenkinél másképp jön le. Valaki utána mindjárt beszél és eszik, amit én csak néztem, hogy ez hogy lehet. Nekem a mandulám gócos volt (gennyes) így inhüvelygyulladásom volt tőle. Ami azóta elmúlt. A mandulád helyét még egy darabig fogod érezni, még én is érzem 1 hónap után, furcsa érzés lesz. Amúgy 2 hét után már nem fog fájni. Szerencsém volt olyan aranyos dokim volt, rendes volt és nagyon helyes.

#29 melinda77 2008. 11. 08. - 20:43:03

Kedves Monika0104! Nagyon szépen köszönöm a válaszod, a biztatást, a megnyugtató szavaidat! Én is hasonló okok miatt szeretném az altatást, amiket Te is leírtál. Remélem, hogy a műtét után 2 héttel már csak egy rossz emlék lesz az egész. Te nem hánytál műtét után? Nem vérzett be? Enni, beszélni mikor tudtál rendesen megint? Az is fájt, ha ittál? Hány napig kellett kórházban maradnod? Az rossz, amikor a seb válik le? Azóta semmilyen problémád nincs a manduláddal, illetve a helyével? Előre is köszönöm a válaszod: Melinda

#30 monika0104 2008. 11. 08. - 18:25:36

Szia! Azért szólok hozzá, mert engem altatásban mütőttek és szeretnélek némileg megnyugtatni, hogy egyátalán nem olyan szörnyű mind amilyennek leírják v. mondják. Altatásban sokkal jobb, nem tudsz semmiről, nem látsz semmit. Nekem 1 órás volt altatással. De az úgy volt 1 órás hogy 9 órakor bevittek és 10 órakor hoztak ki pontban. Én 22 éves vagyok, és szeptember 30-án volt a műtétem. Másfél hétig fájt, utána úgy elmúlt mintha nem is lett volna. Én azóta nagyon sok ezzel kapcsolatos fórumot olvasok. Amúgy nekem is voltak ilyen félelmeim, hogy vajon milyen lesz azután. Nem szépítem utána egy darabig nagyon rossz lesz, de aztán 1,5 hét után úgy el múlik mintha nem is lett volna. Szerintem a kisfiad meg hamarabb túl fog lenni rajta, mert köztudott hogy a gyerekek hamarabb túl vannak rajta. Szóval fel a fejel, nem olyan szörnyű és nem kell annyira félni. Szia

#31 melinda77 2008. 10. 30. - 10:43:27

Én 31 éves leszek nemsokára, és dec. 01-re van kitűzve a mandulaműtétem. Nekem sorozatos mandula-és tüszősmandula gyulladásaim voltak, ürülő detritusaim is vannak, fájnak az ízületeim, és a fülem is sokszor begyulladt már az utóbbi időben. Van egy 2 és fél éves Kisfiam, Neki is sokszor van sajnos mandulagyulladása, valószínű, hogy egymást is oda-vissza fertőzzük. Neki 3 éves kora körül, azaz jövő év elején, tavaszán veszik majd ki a manduláját. Én az orvosomtól úgy kértem, hogy mindkettőnknek altatásban végezze a műtétet, ébren szerintem nagyon szörnyű lehet végigcsinálni. Azonban a fórumot olvasgatva azt tapasztaltam, hogy szinte mindenki csak helyi érzéstelenítésről beszél. Altatásban végzett műtétről van valakinek tapasztalata, "élménye"? Azt tudom, hogy hosszabb ideig tart, valaki valami mást tud róla mondani. A műtéttől alapjában véve már csak a koromnál fogva is nagyon félek, arról meg nem is beszélek, hogyha majd a Kisfiam kerül sorra:( Rémálom lesz. Várom válaszaitokat, amiket előre is köszönök!

#32 bodogk 2008. 10. 24. - 12:31:31

Sziasztok!Az 5éves gyermekemnek nov 3.án lesz orrmandula műtéte,de addig döntenem kell,hogy eggyuttal a garat manduláit is javasolták hogy vegyék-e ki!Tanácstalan vagyok,segitségeteket kérem,nem tudom mit tegyek!

#33 2008. 09. 01. - 16:00:14

sziasztok! én egy 20 éves lány vagyok, és kb. 4 éve hullik a hajam. minden vizsgálatot végigcsináltam (vérvétel, pajzsmirigy, nőgyógyászat, hormonok, fogorvos, bőrgyógyász, stb.), minden negatív lett. ezek szerint teljesen egészséges vagyok, mégis hihetetlenül kopaszodom és teljesen kétségbe vagyok esve. az elmúlt pár hétben elmentem fül-orr-gégészetre is, ugyanis csak nemrég említették (a fodrászom!!! - nem is orvos), hogy mandulaproblémák miatt is igen intenzíven hullhat a haj. múlt héten voltam, az orvos azt tanácsolta, hogy ki kellene vetetni. holnap után megyek vissza az eredményért, és akkor beszélek az orvossal, hogy mi lesz. viszont rettegek a műtéttől (eddig is féltem, hát még most, hogy rengeteg negatív tapasztalatot olvastam ezzel kapcsolatban), de rábólintanék, ha ezzel esetleg tényleg megállíthatnám és visszafordíthatnám a hajhullásomat. teljesen magam alatt vagyok, másban már nem tudok reménykedni. kérlek titeket, hogy írjatok még véleményt, hogy melyik módszert válasszam majd ha arra kerül a sor: az altatást, vagy a helyi érzéstelenítést! és írjatok még minél több tapasztalatot, mert nagyon félek! : ( várom mielőbbi válaszotokat, és előre is köszönöm!

#34 Peter16 2007. 08. 28. - 11:27:17

Helló 48684! Még egyenlőre nem volt műtét,de szerintem ezt kifogják venni.Kilehet bírni ebben biztos vagyok,csak vették már ki az orrmandulámat,hát csak rossz emlékeim vannak.Ha kérdésem lesz,feltétlenül jelentkezem,köszönöm! Üdv,Péter

#35 inf3rno 2007. 08. 27. - 20:40:48

Szia! Annyit tudok tanácsolni, hogy hagyd a háziorvosodat, és menj el apuval vagy anyuval egy szakemberhez. Gondolok itt fülorrgégészetre. Igazából a háziorvosok általában nem sokat tudnak mondani, nekem például nem egy bőrproblémámat diagnosztizálták félre, meg mondjuk egyik rokonnak egy ekcémát nem volt képes felismerni négy helyi háziorvos közül egyik sem, szóval én már úgy vagyok, hogy alapból megyek bőrgyógyászatra, aztán ha már arra jártam, akkor elmentem füllorrgégészetre is, mert picit kapart a torkom, aztán persze kiderült, hogy egy elég kemény mandulagyulladásban vagyok benne. Egyébként úgy sejtem, hogy nekem is idült van, szóval elég gyakran gyullad be, csak én nem érzem. Néha kapar a torkom, vagy fáj, de nem sokat szoktam ilyesmivel foglalkozni, viszont az, hogy mostanában valószínűleg ezzel összefüggésben kezdenek egyre érzékenyebbek lenni az izületeim sokkal jobban zavar. Amit még tudok mondani neked, hogy az évi három az a határ, amikor már meg kell fontolni, hogy kivetessed e a manduládat, vagy sem. Üdv. Jánszky László

#36 48684 2007. 08. 25. - 07:28:55

hello péter mandula mütéted lesz vagy már megmütötek?igaz hogy egy kicsit fáj de ki lehet birniha bármi kérdésed van csak irj

#37 Peter16 2007. 08. 12. - 20:59:21

Szerbusz! Hogy vagy? Sajnos nem tudok tanácsokat adni,de remélem mihamarabb rendbe jösz,illetve javul a helyzet..én is félek a műtéttől,de szeptemberben mindenképpen megyek orvoshoz,mert most is van vagy 3 kövem,és nagyon idegesítenek.. Üdvözlettel: Péter Ui: Niti79! Minden rendben?

#38 pumpengirl 2007. 08. 03. - 08:54:44

sziasztok. 15 éves lány vagyok, és az a gondom h a manduláim az átlagosnál nagyobbak, majdnem összeérnek (ha be van gyulladva) valamikor összemennek és akkor kicsik, aztán megint nagyok, de nem fáj meg semmi. Begyulladva is csak évente 3szor van, ha nem vigyázok magamra, 7 éves koromban ki akarták venni, de aztán elmaradt, léccy akinek van ilyen vagy hasonló adjon tanácsot!!! A háziorvosom nem is említi már a műtétet, de nem tom. Kicsit kétségbe vagyok esve, mert nagyon félek a műtéttől. :( léccy segítsetek!!!!!!!!!!köszi :s

#39 Peter16 2007. 07. 31. - 11:31:17

Helló! Kitartást,és jobbulást kívánok!Még egyenlőre nincs kérdésem,de majd orvos után,lehet,hogy keresni foglak!! Üdv, Péter

#40 Peter16 2007. 07. 31. - 11:29:16

Szerbusz! Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat,és,hogy gyorsan válaszoltál,biztosan segíteni fognak!Drukkolok,hogy minden rendben legyen,majd gondolok rád! Minden jót,sok szerencsét,jobbulást! És várom,hogy írj,milyen volt..! Üdvözlettel: Péter


 • 8 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: