Házipatika fórum: Felső-Szabolcsi Kórház (Kisvárda) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 5 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Felső-Szabolcsi Kórház (Kisvárda)

#61 Mclion55 2007. 10. 03. - 19:54:25

Nem rég a lányom lázas lett, száján hólyagok jelentek meg, nem tudott se enni, se inni. Háziorvosunk javasolta, hogy vigyük be a FSZK gyerekosztályra. Mi még nem voltunk kórházban és féltünk, hogy mi fog történni velünk. Ott kedvesen fogadtak, azonnal felvételre kerültünk és külön szobát kaptünk. Infuziót kapott és gyógyszereket. Nem tapasztaltunk rossz modort, a nővérek, az orvosok gyakran benéztek, kérdezték, minden rendben van-e, szükségünk van-e valamire. Az osztály kellemes, kettő de max. három ágyas kórtermek vannak, színes mesefigurákkal tele. A kis betegek nem féltek, jól érezték magukat, főleg hogy a szülők a nap 24 órájában lehetnek bent gyermekeikkel. Sokat dolgoznak, kevesen vannak ápolók és orvosok, de le a kalappal előttük. Pénzt akartunk adni a nővéreknek, de nem fogadták el, inkább vittük nekik ajándék csomagot. Mi meg voltunk elégedve az ellátással, a tisztasággal, az ott dolgozók szakmai tudásával. köszönöm és további jó munkát kívánok! Egy elégedett kisbeteg és szülei.

#62 2007. 06. 11. - 08:10:56

A Kisvárdai gyeremek osztályról szeretnék írni!Kisfiamat fulladással utalta be a házi orvosunk.A gyerekosztályon felvették és rögtön a röntgenbe küldtek minket.Az eredménnyel irány az osztály.Ez még a nap folyamán megismétlődött kétszer! Következett a steroidos kezelés és az inhalálás.eljött az éjszaka,nagynehezen elaltatott kisfiammal újra a röntgenbe küldtek,mire mondtam az orvosnak,mi szükség van újabb röntgenre,nem válaszolt.Közöltem vele,azonnal elviszem a gyerekemet más kórházba.Az eredmény az lett,"látja anyuka,érdemes volt újabb röntgent készíteni,mert a gyerek állapota sokat javult".A következő három napban vénás injekciók ,inhalálás és 8 röntgen felvétel készült.Összesen 5 napot voltunk a kórházban.A kontrol vizsgálaton közölték,újra be kell fektetni a gyereket,mert nincs jó állapotban.Amit persze én is tapasztaltam,mert szegény alig kapott levegőt.Természetesen nem engedtem újra befektetni,mondta a főorvos,írjam alá a saját felelőségemre viszem haza a gyereket.Mondtam:én nem haza viszem,hanem más kórházba,mert itt nem tudják mi a baja a kisfiamnak!Ekkor már a főorvos felajánlotta,ad mentőt.Nem kértem,örültem ha ettől a kórháztól megszabadulok minél előbb!Saját autómmal azonnal a Nyíregyházi kórház gyeremek osztályára vittem,ahol sürgősségel fevették.A doktornő az ELSŐ röntgen felvételen látta mi a baj!A kisfiam valamit félre nyelt.Másnap az orrán keresztül kivették,kb.5 percig tartott a műtét.Következő nap teljesen gyógyultan jöttünk el a kórházból.Fontos,hogy megemlítsem,mire a kisfiamat saját feleőségre Nyíregyházára vittem,már csak negyed tüdővel lélegzett!Nem tudom Kisvárdán meddig kisérleteztek volna vele,de azt igen,hogy nem sokon múlott az élete!Nem kívánok a Kisvárdai gyermekosztály főorvosának semmi rosszat,csak megkérdezném bele tud-e nézni a tükörbe?Nem csak arra kellene koncentrálnia,mennyi pénzt dugnak a zsebébe,hanem a gyerek legyen előtérbe!Nem a pénz hajhászására tett esküt,hanem az emberi élet megmentésére! Hála és köszönet a Nyíregyházi kórház egész gyermek osztályán dolgozó orvosoknak,ápolóknak,mert nagyon emberségesek,tiszta szívemből mondom,minden kórháznak róluk kellene példát venni!

#63 2007. 01. 03. - 17:33:27

Szültem én is a kisvárdai szülkészeten. A szülőszoba gyönyörű a szülésznők is kedvesek voltak. Szerintem a szülés rendben volt, de a gyermeket még is átvitték a koraszülött osztályra a Mahmud doktor utasítására, és mire már észbe kaptunk már szállították is tovább Nyíregyházára. Engem mint szülőt meg sem kérdeztek, hogy beleegyezem e a szállításba. A férjem utána ment a gyermekemnek és közölték nincs a picinek semmi baja csak az orrát kellett volna kiszivni, de azt alaposan. Ennyire bizonytalan a doktor? vagy nem ismeri fel, hogy mikor beteg a gyermek és mikor nem? Ezt az idegességet megspórolhatta volna a családnak.

#64 2007. 01. 03. - 17:25:24

Nem régiben a szülészet-nőgyógyászat osztályon feküdtem. Hüvelyi méheltávolításom volt ( máshol a hasamon át akarták ki venni) De bizva Dr. Novák Miklós és mütéti stábjának szakmai tudásában vállalkoztam e műtéti technikára. A műtét másnapján teljesen jól voltam. Az osztály gyönyörű, a dolgozók kedvesek. Főorvos Úr igazi úriember, kedves, szakmailag úgygondolom teljesen rendben. Az osztályt igen erős kézben tartja és jól vezeti. Nem hinném és hihetelen számomra, hogy egy ilyen osztályt akarnának bezárni. Igenis szükség van ennek a térségnek egy ilyen jól működő szülészetre. Egy volt beteg

#65 2006. 12. 26. - 00:13:16

Egyetértek azzal, hogy van előjegyzés. De tudomásom szerint csak napra, és nem időpontra. Vagyis oda kell menni reggel fél nyolcra, és lehet hogy már délután lesz, amikor behívnak rendelésre. Nemrég a XI. ker. Fehérvári úti rendelőben voltam. Bejelentkeztem. Válogathattam az időpontban. Végül 15 óra 32 percben egyeztünk meg. HANGSÚLYOZOM óra percben, és nem napban. Természetese pontosan abban az időpontban szólítottak. Nem kellett egész nap ott ülnöm, ami nagy segítség .

#66 2006. 12. 26. - 00:06:15

Nemrég meglátogattam a kórházban fekvő félig bénult rokonomat. Délután 3 óra volt, mikor ott voltam . A rokonom reggeli gyógyszere még az asztalán volt, senki nem adta be neki. Fél oldala levessel és főzelékkel leöntve, így feküdt szegénykém, ugyanis egyedül próbált meg félig bénán bal kézzel enni, s elérni a mellette lévő asztalkán az ételt. Nem sikerült. Az ételt természetesen már elvitték, őt pedig éhesen ott hagyták a mocsokban. Tették mindezt úgy, hogy előzőleg több ezer forintnyi ajándékot kaptak a nővérek a hozzátartozóktól. Mit tesznek azokkal, akik nem adnak semmit? Ez az eset egyébként a belgyógyászat női osztályán volt. Ha ez a kórház az 5. a ranglistán, akkor elképzelni semmerem, mi lehet pl. az 51. helyen.

#67 mekkmester86 2006. 12. 10. - 23:46:37

Szegenybeteg! Nem tudom milyen csalásról beszélsz, de a Kisvárdai kórház a saját erejéből van ilyen előkelő helyen. Nem kellett ehhez semmiféle csalás! Lehet, hogy ez számodra meglepő! De elmondom, hogy Kisvárda kórháza az elmúlt 1-1,5 hónapban nem volt rosszabb összetettben mint a 20.-ik hely. Ez csalás nélkül kiemelkedő teljesítmény. Egyébként sajnos a kórházban ennek a reformnak nevezett rombolás keretében megszűntetik a gyermek osztályt és a szülészet nőgyógyászatot. Ez a kórház közel 120 000 embert lát el Szabolcsban. Most építenek 80 milliós minisztériumi és 160 milliós SAJÁT FORRÁSBÓL egy új sűrgősségi osztályt. Mi lesz vele??? Ennek a reformnak a keretében a súlyponti kórházakba 50-55 kilométeren belül kell eljutni. Záhony Nyíregyházától 75-80 kilométerre van. (ott lesz a legközelebbi súlyponti kórház). Ne mondja nekem senki, hogy valakit sűrgősségi ellátásra 80 kilométerrel arrébb szállít majd a mentő. Ez a gyakorlatban kivitelezhetelen. Amikor kijelölték a súlyponti kórházakat Szabolcsban ( nyugodtan ide tartozhatna ez a kórház is), a kórház ezetőit meg sem hallgatták. Pontosabban meghívták őket egy egyeztetésre x nap délután 2 órára. Amikor odamentek pontosan, ott közölték velük, hogy a megbeszélés már délelőtt lezajlott. Mi ez ha nem szemétség?! Azóta csak egy bocsánat kérő levelet kaptak a minisztériumból, de ez nem pótolja az elmaradt egyeztetést. És még ennek a miniszternek akarnak jutalmat adni FELHÁBORÍTÓ!!!

#68 2006. 12. 09. - 14:51:33

Kedves Kisvárdai Kórház! Én alapjában véve meg vagyok elégedve a kórházzal. Különösen pozitív irányba a gyerekosztály fejlődött ami az ott dolgozóknak köszönhető szerintem. Egy kellemetlenség történt velem e kórházban amit a mai napig sérelmezek , hogy 3 évvel ezelőtt volt 1 tervezett műtétem ami előtt felkerestem az altatós orvost. Kihangsújoztam az orvosnak , hogy nem szeretnék gerincérzéstelenítést csakis altatást, Ezt tudomásul vette és rá is írta a papiromra. Akkor lepődtem meg amikor a műtő asztalon felültettek és 3-szor szurták meg a hátam,ami egyszer sem sikerült mert súlyos gerincferdülésem, kerincsérvem és ellégé el van meszesedve a gericem,ezért is zárkóztam el a gerincérzéstelenítéstől. Végül is elaltattak mert a harmadik szuráskor elájultam fájdalmamban. Rémtörténetnek hangzik pedig igen csak valóság,azóta is megőriztem azt a papírt amire érthetően rá van gépelve " a beteg teljes mértékben elzárkózik a gerincérzéstelenítéstől" mert becsapottnak éreztem magam, de elmült. Köszönöm hogy legalább volt lehetőségem leírni ezt.

#69 szegenybeteg 2006. 12. 09. - 13:05:19

Hogy sikerült elérni, hogy haszonélvezői lettek az Országos Sportegészségügyi Intézetet támogató csalásnak? Gondolom, jól jött, hogy előbb feloldották a 30 perces korlátot, majd idő előtt leállították a szavazást. Szerencsések voltak, akik tudtak róla, és tudták, hogy mikor kell tömegesen szavazni. Vagy nem is szerencsések, hanem részesei a csalásnak?

#70 Picike25 2006. 12. 04. - 18:23:16

Az elmúlt héten egy pár napot kénytelen voltam eltölteni az általános sebészeten egy epekő műtétet végeztek el nállam. Az orvosi és az ápoló személyzet munkájával maximálisan elégedet voltam, de az osztály kialakitásán már nagyon felháborodtam és nehezen találok nyomdafestéket tűrő szavakat arra, hogy az észrevételemet le tudjam írni. Az igazsághoz tartozik, hogy én mozgássérült vagyok, kerekesszékkel közlekedem. Az általános sebészet ötödik emeleti osztálya már fel van újjítva a mai normáknak megfelelően, de akkor, hogy a fenébe lehetséges, hogy kerekesszékkel, sem a mosdót, sem a wc-ét nem lehet használni. Milyen kórház ez? Hát hol a fenében számítanak arra, hogy egy kerekesszékes előfordul, ha a kórházban sem? Szerintem a kórház egy olyan intézmény, ahol bármelyik páciens, akár ideiglenesen, akár véglegesen kerekesszékbe kerülhet. Akkor miért nem biztosítják számára az alapvető feltételeket, normális tisztálkodás, kulturált illemhely használat? Erre az osztályra az elmúlt években több tízmilliót költöttek, aki a terveket engedélyezte valamint a kivitelezést átvette azt én szigorúan megbírságolnám és bíróság elé állítattnám, mert a munkáját hanyagul és nem a törvényi előírásoknak megfelelően végezte el. Felháborodásomban az ombudsmanhoz fordultam és kivizsgálást kértem. Kiváncsi leszek a végeredményre.

#71 kpf 2006. 12. 04. - 17:19:29

Megszeretném cáfolni, hogy a FSZK-ban nincs előjegyzés, igen is van, pl. a Rheumatológia, Nőgyógyászat, Szemészet, stb szakrendelésre csak elöjegyzés alapján fogadnak beteget. Itt ez nem azt jelenti, hogy hónapokat kell várni vizsgálatra, mint nagyon sok helyen, hanem az előre megbeszélt időben tudnak fogadni. De a többi rendelésen is van előjegyzésre lehetőség. Saját tapasztalatból tudom, mert ha szükségem van szakorvosi vizsgálatra, elfoglaltságom/ munkám/ miatt, ezt a szolgáltatásukat veszem igénybe.

#72 2006. 12. 04. - 16:38:42

Elolvastam az összes véleményt a kisvárosunk kórházáról. Szerintem, rémtörténettel bárki bármelyik kórházról Magyarországon tud szolgálni... Másrészt, én csak a fővárosban lévő kórházakkal tudom összehasonlítani... És az FSZK nyert:-) Azonban az előjegyzéses módszert a különböző vizsgálatokra én is pártolnám. A beteg/ orvos egyaránt tudna tervezni az idejével...

#73 2006. 12. 04. - 11:09:53

De azt is nézni kell, h. a magyar orvosok meg inkább kimennek külföldre és ott keresnek munkát a mostani helyzet mellett. És nem minden külföldi orvos nem ért a munkájához. Az meg más témához tartozik, h. mennyire tud magyarul.

#74 2006. 12. 04. - 11:06:04

Nekem is van néhány rossz tapasztalatom, mint például mikor félévente eljutok a szemészetre és szinte elmegy a fél délelőttöm vele, de erről nem a nővérek meg az orvosok tehetnek. És miért nem ők? Pl. azért mert kevesen vannak. Néha megkéne hallgatni egy-két ott dolgozó embert is, és talán azután fikázni a dolgokat. Mert én mindig meghallgatom édesanyámat, aki a nőgyógyászaton dolgozik és kevesen vannak. És ha vkivel mondjuk mogorvák a nővérek, arről se feltétlenül a nővérek tehetnek, mert van néhány beteg aki egyáltalán nem veszi észre azt, h. kórházban van. Nem egyszer láttam már én is.. A hálapénzről meg annyit, h. sajnálom ha van néhány orvos aki elfogadja, de például már anyukámékkal se egyszer volt olyan, h. ők nem akarták elfogadni, és a beteg csak úgy a kezébe nyomta.. De például sok orvos és nővér nem fogadja el a hálapénzt.. Egy doboz bonbont, egy tábla csokit vagy vmit elfogadnak, de azt se mindig. De télleg mi van akkor ha beteg erősködik azzal,h. fogadja el az orvos v. a nővér a hálapénzt?!

#75 2006. 12. 04. - 06:33:28

Elég nehéz egy pontszámmal jellemezni a kórházat, mert ugye dolgoznak ott jó orvosok és kevésbé jó orvosok. Kedves nővérkék és kevésbé kedvesek, vannak jó osztályok és kevésbé jók. Összességében meg vagyok vele elégedve, bár túl sok időt szerencsére nem töltöttem ott. :) Egy tuti: jelenleg Kanadában élek, s évente egyszer megyek haza, de ha szakorvosra van szükségem (ami persze nem igényel sürgős ellátást), akkor megvárom szépen a nyarat és Kisvárdán megyek el szakorvoshoz. És én is külön kiemelném a nőgyógyászat már többször említett főorvosát az átlagon felüli szakértelméért. No meg a fül-orr-gégészet osztályvezető fődokiját.

#76 2006. 11. 21. - 11:22:18

Nekem szinte csak rossz véleményem van a kórházról. Azok akik a fórumon eddig csak dícsérték a kórházat, azok elfelejtették elmondani, hogy ahhoz, hogy ilyen kedvesek, rendesek, segítőkészek legyenek az orvosok mennyi hálapénzt kell adni, hiszen ha nem adsz pénzt akkor felőlük meghalhatsz, persze tisztelet a kivéltelnek, csak az a baj, hogy ebből nagyon kevés van. Eddig csak egy helyen volt jó tapasztalatom, a nőgyógyászaton, de ott is csak a főorvos úrnál, ő tényleg nagyon kedves. A megyében ez az egyik legpénzéhesebb kórház, még a betegszállítónak is pénzt kell adni, hogy eltoljon egy röntgenre. Legutolsó tapasztalatomkor a betegszállító azt mondta, hogy adjak az orvosnak pénzt, ha azt akarom, hogy kedves legyen velem. Mi van azzal, akinek nincs ennyi pénze, hogy mindenkinek, az orvosnak, nővéreknek, betegszállítóknak is adjon, akkor nem tolja el a röntgenre, vagy nem műti meg? A nővérek meg mogorvák, egyáltalán nem segítőkészek, kiabálnak a beteggel ha valamit nem jól csinálsz. Megmondaná valaki, hogy lehet egy öreg nénivel kiabálni azért ha valamit nem jól csinál? A legszörnyűbb szakrendelés szerintem a bőrgyógyászaton van, egyrészt hetente csak kétszer van rendelés, az orvos Nyíregyházáról jön, a helyiségben semmilyen műszer nincs, semmilyen vizsgálatot nem végeznek, csak ránéz az emberre és megállapítja mi baja. Mivel Budapestre járok Főiskolára, kénytelen voltam ott elmenni bőrgyógyászhoz, mert itt amit felírt soha nem használt, mindig ugyanazt akarta felírni, hiába mondtam, hogy nem használ. A két bőrgyógyász és a szakrendelés között ég és füld volt a különbség. A pesti doktornő beutalt egy csomó vizsgáltra, hogy kiderüljön mi a bajom és neki köszönhetem, hogy ki is derült és azóta nincsen pattanásom. Oldalakon keresztül tudnék még rosszakat mondani, de már nem akarok. Én és a családom ha tehetjük Nyíregyházára járunk még szakrendelésre is kettő, mert a kettő össze nem hasonlítható. Egy helybeli

#77 2006. 11. 20. - 20:31:08

Üdvözlet mindenkinek.Múlt héten voltam a reumán Dr Szemők Zitához. A doktornő nagyon alapos volt és kedves, de volt mellette egy idősebb aszisztensnő( élénkvörös hajú)nahát az valami tragédia volt, a durvaságával, a türelmetlenségével viszi a pálmát. Előttem lévő idős nénit úgy letolta, hogy én szégyeltem magam.Ha nincs türelme az emberekhez hagyja ott ezt a helyet.Próbáltam tőle információt kérni rendesen fel volt háborodva. Kivizsgálásra jártam, több szakrendelőben meg kellett fordulni, ott nem tapasztaltam durvaságot. Igen sokan vagyunk betegek,mi is kiakadunk néha, de az emberi szó könnyít valamit rajta. Ha egyszer a kórház igezgatója álruhába kiülne néhány szakrendelőhőz megdöbbene miket hallana a betegektől és látná néhány nővér viselkedését.....

#78 2006. 11. 15. - 21:29:59

Én csak dicsérni tudom a Felső-Szabolcsi Kórházat,azon belül is a Mozgáterápiát!Örömmel tapasztaltam,hogy milyen türelmesek az asszisztensek,a masszőrök és a gyógytornászok annak ellenére,hogy rengeteg beteg megfordul náluk nap mint nap! Segítőkészek,türelmesek! Tíz alkalommal voltam,és nagyon sokat javultam!Ezt köszönhetem a kezeléseknek és a kedves szavaknak is!Öröm volt hozzájuk menni!Nagyon jo hangulat volt náluk,ami köszönhető annak,hogy sok fiatal dolgozó van! Az ember elfelejti,hogy beteg!Mégegyszer nagyon köszönöm a türelmüket ,és a segtségüket! :)

#79 2006. 11. 15. - 19:25:18

Én meg vagyok elégedve a kórházzal, igaz vannak hiányoságok, de mai egészségügyi helyzetben ez nem meglepő. Más kórházban, sőt a debreceni klinikán pl: hónapokat kellett volna várnom egy sérv műtétre, az előtt pedig szintén hónapokat egy epekő műtétre, itt viszont egy heten belül megcsinálták. Kedvesek voltak és segítőkészek. Természetesen azóta jól vagyok és semilyen panaszom sincs.

#80 szuhaii 2006. 11. 10. - 13:10:01

Tisztelt Fórum Olvasók ! Férjem édesanyja a múlt év végén került be a Felső Szabolcsi Kórház Baleseti Osztályára. Conbnyaktörését megoperálták, majd gondos ápolás után a további javulás reményében a Rehabilitációs osztályra került. Itt is a legmesszebbmenőkig gondos ápolásban részesült. Mindent megtettek annak érdekében , hogy minél előbb javulást érjenek el az idős beteg állapotában. Sajnos egy újabb agyi történés miatt ezt nem tudták tovább folytatni. Ekkor helyezték át az Általános Krónikus osztályra. A gondos ápolásban és segítőkészségben itt sem volt hiány. A kiszolgáltatoptt helyzetbe került betegek- véleményem szerint- bármely osztályon maximális segítséget kapnak mind a mai napig. Ilyenkor még több figyelmet és megértést igényelnek a betegek és hozzátartozóik. Sajnos sokszor elfelejtik azt a tényt, hogy az egészségügyi dolgozók is emberek, tele családi vagy munkahelyi problémákkal. Mivel sok időt töltöttünk a mama mellett gyakran tapasztaltam, hogy a hozzátartozó türelmetlenebb volt a beteggel, mint az ápoló. Köszönöm a lelkiismeretes munkájukat. Kívánok a kórház minden dolgozójának további munkájához erőt, egészséget és sok türelmet ! Tisztelettel: Juhászné


 • 5 Oldal +
 • « Első
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: