Házipatika fórum: Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet (Budapest) - Házipatika fórum

Ugrás a tartalomhoz

hirdetés

Szponzorált hirdetések

 • 6 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet (Budapest)

#1 babymamy 2014. 11. 09. - 13:34:14

2014 szeptemberében szültem itt, pontosabban császároztak. Le a kalappal a szülőszoba és az újszülött intenzív osztály dolgozói előtt!!! Lepényleválás miatt erős vérzéssel kerültem be. Pillanatok alatt megműtüttek és a baba életét is megmentették. Nagyon szépen köszönjük! Kedvesek voltak, emberségesek ebben a 12 napban amitt itt töltöttünk.

#2 ordike-1 2013. 01. 10. - 12:32:24

Én 1984-óta sokszor feküdtem ennek akórháznak a Neurológiai Osztályán- akkor még Idegrendszeri megbetegedések Osztálya volt- egy baleset után, majd megállapították a sclerosis multiplexet!! Engem azóta is dr. Fornádi László főorvos Úr kezel, pedig már régen nem oda tartozom!!! Nem is mennék máshova!!!! Aki ismeri a Főorvos urat- márprdig nagyon sok betege van- azok nagyon ragaszkodnak hozzá mert a legjobb orvosok egyike az országban!!! A Főorvos Úr még prof.dr Szobor Albert tanítványa volt és ez mindent elmond!!!!! Csodálatosan jó orvos, és rendkívűl jó ember!!! Az országban nagyon sokan , nagyon sokat köszönhetnek a Főorvos Úrnak!!!

#3 gittike 2012. 11. 10. - 17:36:28

Sziasztok!
Pont olyan szörnyülködve olvasom a bejegyzéseitek, mint ahogyan reagálnak legtöbben arra, hogy a Jahn Ferenc-be feküdt a gyermekem.
Pont ezért vettem a bátorságot és bár lassan már egyedüliként, de jó véleményt osztanék meg veletek.
Nem én nem itt szültem, mint mindenki én is csodásan terveztem a kislányom érkezését és mindent akartam, amit csak lehet. Hát ott szültem, ahol a sztárok. De HIBÁZTAM! St. Istvánba jártam terhes gondozásra „baba-mama Kh.” Minden tökéletes és minden úgy alakult, ahogy elterveztem, egészen a baba megszületésének pillanatáig. Ugyanis kisebb lett, mint vártuk (nem akarom tudni ki a felelős, hogy nem látták, ha látták mért vállalták, mért szülesztettek meg, fogadott orvosom volt) ugyan is itt nincsenek felkészülve kis súlyú, vagy beteg babák ellátására. 9órával szülés után szóltak valami gond van a kicsivel, át szállítják egy másik kórházba. Addig ebből én semmit nem vettem észre, mellkasomon volt-szuszogott, senki nem szolt semmit. Jáhn Ferenc koraszülött osztályára került, engem még másnap reggel hazaengedtek. A dél-pestiben, az egyik nővértől tudtuk meg, hogy nem szabadott volna még eljönnöm (zárom se volt), ezért én visszamentem. A kislány inkubátorba volt, egy gép segítette a légzését, tudott lélegezni, csak mint kiderült tüdőgyulladása lett, hogy mitől a mai napig nem tudom. Egy 2Kg alatti újszülöttnek nem szabadna 3 órát a szülőszobán lennie, egyből inkubátorba kellet volna kerülnie. 3hetet töltött korházban, ebből 1 és felet én is vele voltam. Az osztály személyzete nagyon emberséges, kedves volt. A nővérek minden kis apró javulásról beszámoltak, bíztattak minket, később segítettek hogyan szoptassam. Dr. Nő mindennap beszámolt a kezelés menetéről. Kicsi volt, gyenge, és beteg. De mire haza hoztam 2500gr, életerős tündérke lett. Igen a korháznak rossz híre van, a liftek nem közlekednek, rossz illatok vannak a lépcsőházba. Az osztályon a berendezés régi kopott, a csempék repedezettek és a wc zúg. De nem ezeken múlik a betegek élete, hanem a személyzet felkészültségén. Lehet nem annyira felkapott, modern épület. De minden műszerük, gyógyszerük, képzett személyzetük megvolt, hogy meggyógyítsák a lányom. Empatikusak, kedvesek, segítőkészek a koraszülött osztály dolgozói, mindent köszönünk, amit ezekben a napokban értünk tettek.
sing

#4 lencses1 2012. 03. 24. - 19:19:11

Kedves Fórumozók! Nehéz a mai Egészségügyi helyzetben egy kórházról, illetve egy azzal kapcsolatos "élményről" jó véleménnyel lenni. Ennek ellenére nekem nagyon jó volt a tapasztalatom a Dél-pesti kórház Fül-orr-gégészeti osztályán. Sajnos egy csúnya betegséggel kerültem az osztályra ahol benn feküdtem néhány napot, és azóta is visszajárok kontrollokra. Rengeteg beteg, folyamatos pörgés jellemzi az osztályt. Egy nagyon összehangolt PROFI csapat képes ezt ellátni, és itt nagyon szakszerű team munka folyik. Az emberség a türelem és az empátia jellemzi az osztály dolgozóit (ez ma már nagyon ritka a Magyar egészségügyben). Szerintem az Osztályvezető Főorvos az ország egyik legjobb szakembere! Ezúton is köszönöm amit értem, és nagyon sok betegért tesznek nap mint nap.

#5 ninaricci 2012. 02. 23. - 15:21:36

Kedves Hozzászólók!! Az senkinek nem tűnt fel hogy kevesebb orvos és nővér dolgozik?? Vagy hogy nem a kórház alakalmazottjai a takarítók? Vagy nem néznek tévét?? mennyi az átlag bér?? és kénytelen a személyzet más munkával kiegészíteni a bérét hogy megéljen?? Tudom ezek nem hozzák vissza a szeretteiket de hidjék el máshol ugyanez a helyzet ha máshova tartoznának most annak a kórháznak a blogjába írnák a sérelmüket! És sajnos arról nem a kórházak tehetnek amilyen lett a helyzetük!! És ez még mindig csak romlik!! Egyre több a pálya elhagyó mert egy Tescoba többet lehet keresni negyede felelősséggel!! És nem attól függ egy orvos szaktudása hogy megtudta menteni a hozzátartozóját vagy sem!! nem is forszíroznám tovább csak 1-et kérek mindenki gondolkodjon mielőtt rágalmaz!!

#6 vazeeee 2011. 10. 28. - 22:25:58

T. olvaso, sok-sok éve ebbe a korházba tartozunk,mint sok ember,ha rosszul vagy vagy bár mi történik mindig ide szálitanak vissza,ez már csak igy van,sok változás nincs,kossz, fertö,mocsok,nem szabadna megengedni ami ebbe a korházba megy, mintha nem is emberekkel kellene beszélni vagy foglalkozni,az életed nem garantált,mütét vagy egy infarktus után ..nem tudni hogy jössz ki belölle,--NO KOMENT.... :@ f.......a

#7 stent 2011. 07. 14. - 13:02:05

Sajnálatos módon kénytelen vagyok naponta több alkalommal bejárni a kórház III.Belosztályára. Az osztállyal semmi problémám nincs, viszont csak gratulálni tudok annak az idiótának, aki kitalálta, hogy a Belosztályt a Psyhiátria épületében helyezik el. Igy a belosztáy az első és negyedik emeleten van, közte a földszint, második , harmadik a psyhiátriáé. A mobil betegek, valamint a hozzátartozók, akik bejárnak kénytelenek megosztani a szakadt, lerobbant, 8 wattos égővel ellátott liftet a leszedált --tikkes, skizofrén, drogos, alkoholista--- betegekkel. Ijesztő!!! Aki ezt a koedukációt kitalálta, annak kellene naponta végigjárni ezt. Sajnos ez nem csak az én véleményem, hanem minden jóérzésű betegé, hozzátartozóé is, csak körül kellene néznie a kompetens személyeknek. Ez nem pénz kérdése! Csak gondolkodni kellett volna! Felháborító!!!

#8 stent 2011. 07. 14. - 13:02:03

Sajnálatos módon kénytelen vagyok naponta több alkalommal bejárni a kórház III.Belosztályára. Az osztállyal semmi problémám nincs, viszont csak gratulálni tudok annak az idiótának, aki kitalálta, hogy a Belosztályt a Psyhiátria épületében helyezik el. Igy a belosztáy az első és negyedik emeleten van, közte a földszint, második , harmadik a psyhiátriáé. A mobil betegek, valamint a hozzátartozók, akik bejárnak kénytelenek megosztani a szakadt, lerobbant, 8 wattos égővel ellátott liftet a leszedált --tikkes, skizofrén, drogos, alkoholista--- betegekkel. Ijesztő!!! Aki ezt a koedukációt kitalálta, annak kellene naponta végigjárni ezt. Sajnos ez nem csak az én véleményem, hanem minden jóérzésű betegé, hozzátartozóé is, csak körül kellene néznie a kompetens személyeknek. Ez nem pénz kérdése! Csak gondolkodni kellett volna! Felháborító!!!

#9 hermia 2011. 01. 04. - 12:27:46

Nemrég szültem ebben a kórházban, és nem ajánlom senkinek sem, hogy ide menjen. A szülészet még elmegy: a választott orvosom jó volt, a szülésznők - bár nem választottak - elég kedvesek, igaz némelyik kissé erőszakos. A relaxációs pszichológus lány meglepő volt, csodálkoztam, és egész jókat kezdtem gondolni a kórházról, de aztán több hideg zuhany is ért ezután. A csecsemőosztályról feljöttek hozzám közvetlenül a szülés előtt, hogy van-e különleges kérésem a gyerekkel kapcsolatban, mert hogy ők szülés után egyből elviszik a gyereket. Miután ez a 3. szülésem, ezen nagyon meglepődtem, mert már 13 éve is odaadták az anyának a gyereket szülés után szoptatni (másik kórházban). Mondtam, hogy ha ez különleges, akkor ez lenne a kérésem. Persze nem adták oda, igaz vákuummal született, lehet, h ez volt az oka. De semmi baja nem volt, elvitték, felöltöztették, sapka, szoros pólya - így hozták vissza egy óra múlva - amikor ugye túl voltunk az "arany órán". Még meg se tudtam ölelni odáig, a szoptatásról nem is beszélve. Ezután egy órán keresztül bent hagyták a szülőszobán velünk, kilazítottuk a pólyát rajta, de amikor jöttek érte, jól letoltak minket, hogy miért lazítottuk ki, és kirántották a kezemből, úgy vitték vissza. A gyerek ordított. AZnap estére végleg el is vitték, ennyit láttam belőle első nap. Még a sapkát se vettük le róla. Másnap reggel hoznak egy szép kis formás gyereket a szobánkba, és odaadják nekem - mondtam, hogy nem hiszem, hogy az enyém, biztos összekeverték valakivel. Nem keverték össze, mondják, ez az enyém. Furcsa volt, de megörültem neki, olyan szép kis baba volt. Akkor láttam először a fejét, furcsa volt. A következő meglepetés akkor ért, amikor a kicsi többször bukott reggel, pedig még meg se tudtam szoptatni addig. Azt mondták ez normális, de egyre csak bukott, és fehér folyadékot, sokat. Megkérdeztem, hogy adtak-e neki tápszert, mert hogy azt nehogy adjanak. Erre megjegyezték, hogy igen, ha ilyen kívánságom van, akkor felírják a baba kosarára a csecsemőosztályon. Fel is írták a nővérek, hogy "anyuka kérésére tápszert nem kaphat". Az orvos pedig megjegyezte, hogy miféle különleges kívánságaim vannak. Az orvosi vizitek soha nem az anyuka jelenlétében zajlottak, az orvos csak a zárójelentéskor jelent meg, kivéve, ha az ember kimondottan kereste őket - mint én. A nővérek pedig "mi nem mondhatunk semmit" felkiáltással nem tájékoztatnak a gyerek állapotáról. Vannak persze jó emberek is, pl. az egyik nővér megmentette a szobatársam életét, amikor majdnem elvérzett a császármetszés után egy órával. Ja, és az a benyomásom, hogy nagyon sok az indokolatlan császármetszés. Összességében nem ajánlom senkinek a kórháznak ezt az osztályát, ne szüljön itt senki!!!

#10 zimanko 2010. 10. 04. - 22:52:53

Ági remélem nem te vagy az?????? Egyébként a kórház szinvonala szerintem elég jó,magyarországi színvonalhoz képest. Több mint két hetet feküdtem én is a sebészeten,jártam a sűrgösségi osztályon is elötte,mind a két osztályon maximálisan figyeltek rám.Köszönöm az orvosoknak és az ápolóknak,külön köszönet Koós dokinak a sebészetre. Az étel meg egyenesen szuper!!!!!

#11 45mama 2010. 10. 04. - 09:43:30

Sajnos nem sok jót tudok elmondani a kórházról!Sajnos súlyos pánikbetegségben szenvedek.Ezért a Psyhyátriai osztályra kellett befeküdjek gyógyszer beállításra.Hozzá teszem,hogy az ottani kezelőorvosom dr Tudor Annamária nagyon kedves és lelkiismeretesen végzi a munkáját.A nővérek is segítőkészek,eggyüttérzőek.Minden elismerésem az övék! Addíg nem is volt semmi problémám a kórházzal,amíg elnem kezdtem vizesedni és a vérnyomásom sem volt rendben.Annyira vizes voltam,hogy a lábaim szőrnyen feldagadtak,fulladtam éjszakánlént nem tudtam aludni,mert ahogy lefeküdtem sípoltam a sok víztől. Elmentem a háziorvosomhoz aki megvizsgált és azt javasolta menjünk be a sürgősségi ügyeletre,mert a tüdőm tele van vízzel. A váróban nagyon sokan voltak és azon imádkoztam ,hogy segítsen már valaki,mert majd meg fulladtam.Nagy kegyesen egyszer csak szólítottak.Bementem a vizsgálóba ahol vért vettek EKG-készítettek,majd fogták és megkatétereztek.Ott voltam bent majd egy órát,de így is csak kb 1dl vizeletet tudtam produkálni.Ezzel a vizsgálat véget ért,mert a Doktor úr ránézett a monitorra és észre vette,hogy feküdtem a Psyhyátrián.Onnantól kezdve szőrnyen megalázottnak éreztem magam,mert úgy kezeltek,mint egy elmebeteget.Azt javasolták,keressem meg a kezelő orvosom,majd ahogy bementem fulladozva semmi segítséget nem kapva eljöttem.Legközelebb ugyan ezekkel a tünetekkel a Belgyógyászatra kaptam beutalót,ahol az ügyeletes orvos szó szerint azt mondta"Mit keresek én itt 45 évesen nekem nem lehetnek ilyen problémáim.Ezt mind olyan hangnemben,hogy megkértem adja vissza a beutalómat és nem tartok igényt az ellátásra.Ekkor érkezett meg egy másik orvosnak nevezett valaki aki belenézett a számítógépbe és szintén mint az ügyeleten kiderűlt,hogy hol feküdtem.Igaz megvizsgált és a végső diagnózisa az volt,miszerint a problémáimat az okozza,hogy nem szedek annyi rivotrilt amennyit kellene.Aki tudja a rivotril egy nagyon erős gyógyszer amiből én naponta 3x2mg-ot szedtem előtte,de próbáltuk a kezelőorvosommal csökkenteni,ami sikerűlt is.Tehát innen minden ellátás nélkűl távoztam.A véleményem annyihogy a Jáhn Ferenc Kórház tele van hozzá nemértő lelkiismeretlen felcserekkel! Soha többé nem szeretnék osztályra kerülni ebben a Kórházban ahol nem csak ellátást nem kapok,de még diszkriminálnak is!

#12 hmagda59 2010. 05. 05. - 08:17:25

2010. április hónapban feküdtünk a Dél-pesti Kórház - Csepeli Weiss Manfréd telephely - Központi rehabilitációs osztályán, ahol más kórházakban nem tapasztalt kedvességet és önzetlen figyelmet kaptunk az ott töltött idő alatt a személyzet valamennyi tagja részéről. Külön szeretnénk megköszönni Dr. Anselmo Viktória doktornő minden problémánkra kiterjedő figyelmét, Meichl Andrea gyógytornász, Somogyi Imre masszőr, Bhoday Daljeet Singhné (Katika) fizikoterápiás asszisztens, és végül az osztály valamennyi ápolónőjének, ápolójának figyelmes és odaadó munkáját! A továbbiakban kívánunk Önöknek sikeres munkájukhoz erőt, egészséget és kitartást. Sárvár, 2010. május 05. Tisztelettel és köszönettel: Horváth Imréné (Magdi) és Kovács Ferencné (Panni)

#13 kackackukac 2010. 03. 22. - 16:20:18

Nekem a nagymamám volt itt. Papát onnan hoztuk haza meghalni :( Doktor és nővérke neveket nem írok (de talán kellene) Mama 72 éves de beszámítható, lehet vele beszélgetni önálló stb. A H1N1 vírus ellen beoltatta magát. Télen elkapott egy csúnya megfázást. Szerintetek hová került? Nos, annak ellenére, hogy nem volt fertőzött (ezt mondta is de meggyőződtek róla ott is) simán betették a H1N1 vírussal elkülönítettek közé ! Érted, amikor a fél ország kendővel az arca előtt járt dolgozni őt berakták a 100% azonosított potenciális fertőzők közé akire nem csak rálehelnek-köhögnek hanem a nap 24 órájában a hét 7 napján ott vannak egy légtérben... Csak az erős szervezetének és hála a védőoltásnak gondolom nem kapta el, pedig igyekeztek antibiotikummal is legyengíteni. Sztem vagy külön kórterem kellene a nem fertőzötteknek vagy akkor otthon kellene ápolni. Feleségem kisbabát vár, eddig kb. 300ezret fizettünk magándokinak, kerüljük a kórházat amíg lehet. A TB-be amióta dolgozom 6millió forintot küldtem(plusz kamatos kamat), mert alkalmazott vagyok, vonják. Beteg nem voltam (legalábbis orvosra nem volt szükség) egy C vitamint nem kellett felírni csak remélni tudom h valamit a családom vagy én kapok a pénzemért ha rászorulunk. Részemről inkább annak adtam volna aki foglalkozik velünk akkor amikor kell...

#14 anett29 2010. 03. 08. - 08:24:30

Sziasztok! Nekem csak jó tapasztalataim vannak ezzel a kórházzal kapcsolatban. A háziorvosom itt volt rezidens és ő ajánlotta nekem ezt a kórházat. Engem kétszer műtöttek már itt a sebészeten és kifogástalan volt az ellátás de hozzá teszem nem pénzeltem senkit./Dr. Kálló Antal és Dr.Wilhelm Róbert /Utána itt kerestem nőgyógyászt is akinek köszönhetem a kislányom aki 2 éves ./Ib. Dr. Fekete Károly/ Hat éve ide járok én csak ajánlani tudom mindenkinek.

#15 bea_70 2010. 02. 19. - 19:05:02

A mai világban, amikor mindenki panaszkodik, én a köszönetemet szeretném kifejezni a Dél-Pesti Kórház Neurológiai Osztályán dolgozó Dr. Rózsa Csilla főorvosnőnek, valamint a nővéreknek a nagy szakmai tudással végzett, odaadó munkájukért. Jó volt érezni, hogy odafigyelnek az emberre, és bármilyen problémával bátran fordulhattam Hozzájuk. Kedvesek, segítőkészek, türelmesek, precízek voltak, amit ezúton szeretnék megköszönni! További sikereket, és kitartást kívánok minden ott dolgozó orvosnak, ápolónőnek ebben a mai, nehéz helyzetben!

#16 csillaglilla 2010. 02. 03. - 15:47:49

Szép Napot Mindenkinek!Én 2008-ban szültem itt a kisfiamat és mire ebbe a kórházba jutottam egy párat már megjártam előtte.Úgyhogy ez által írom a véleményemet.A Bakáts téri Schöpf-Merei kórházban kezdtem el a terhesgondoztatásomat,de ez egy szerencsétlen ídőszak volt mert,az a kórház akkor szűnt meg.Az orvosomat követve,átkerültünk a Bajcsy Kórház szülészetére.Na onnan sikítva menekültem el a szülés előtt 2 hónappal!!!Az orvosomat hátrahagyva.Akkor ugye eltudják képzelni az ottani állapotokat...!?Az útolsó pillanatban keveredtem ide a Dél-Pestibe és túlzás nélkül állíthatom,hogy megmentették gyerekem és az én életemet is.Ha nem ezt a Kórházat választom akkor most tuti,hogy nem lennénk boldogan túl az egészen.Baleset miatt koraszülésem volt de az orvosok azonnali döntést tudni hozó képességükkel és a szaktudásukkal meg tudtak menteni mind kettőnket.A szülésznők folyamatosan mellettem voltak és segítettek,pedig 28órán keresztül tartott a kálváriám.De egy percig nem hagytak magamra.Azt is kevesen tudják hogy itt nem csak szülészet van hanem egy koraszülött intenzív osztály is ahol egy szenzációs csapat dolgozik az életükért küzdő babákért.Ráadásul van egy olyan lehetőség is hogy,erre az osztályra belehet költözni a baba mellé hosszú hetekre,hónapokra.A koraszülött babákkal kapcsolatban midenre megtanítanak,felkészítenek és segítenek amiben csak tudnak a türelmükön felül az itt dolgozók.Dr.Ármay Zsuzsanna és Budavölgyi Judit ápoló akiknek a legtöbbet köszönhetjük.Habár az egész osztály kiemelkedik mint hozzáértésben mind emberségben.Mi csak köszönettel tartozunk a Kórház felé.

#17 doktoros 2010. 02. 03. - 13:42:13

Minden tiszteletem az orvosoké, és nővéreké! Ennek ellenére a kórházról nincs különösebben jó véleményem. Tüdőgyulladással kerültem be 2008-ban. A mintegy 4 órás várakozás után ( 1 beteg volt előttem) kezdtek ellátni. 3 nap multán mikor lement a lázam felküldtek röntgenre. Ott a nővér vörös fejjel kiosztott, hogy mit képzelnek itt egyesek nem röntgenezgetünk naponta. Így hazaküldtek. Amikor mentem kontrollra a főorvos úr(?) mosolyogva közölte, hogy mostmár nem kell többször jönnöm, mert már kétoldali a tüdőgyulladás, meg van "valami foltféle" a tüdőmön, úgyhogy a tüdőszanatóriumba kell befeküdnöm. Amikor a zárójelentésre ráírták, hogy átírányítottak, egyébként "jó általános állapotban" vagyok nem írtam alá. ( 3 hónapíg voltam a szanatóriumban).

#18 katee21 2009. 12. 20. - 12:43:17

Köszönetet szeretnék mondani a kórház szülészetén dolgozóknak,akik világra segítették a kisfiunkat.Emellett köszönöm az koraszülött intenzív osztály és a terhespathológiai osztály dolgozóinak a segítséget és a türelmet.2 hetet töltöttem el itt,a dolgozók türelmesek,minden kérdésre válaszolnak.Az ellátás jó,a dolgozók kedvesek.Ha kistestvér születik,akkor visszatérek ide.

#19 vicaverza99 2009. 03. 28. - 21:12:14

Kedves Betegek, Tisztelt Orvosok és Nővérek! Szeretnék köszönetet mondani a Fül orr gégészet orvosainak és nővéreinek a szakszerű műtétért és gondoskodó ápolásért. Az osztály tiszta volt és mindenki kedves volt, annak ellenére, hogy voltak kisebb-nagyobb betegszám hullámok, frontok, problémák. Mindenkinek persze a maga betegsége, fájdalma a legfontosabb, ezért néha türelmetlenek vagyunk. Sokkal több türelem kell betegtől, ápolótól egyaránt. Ehhez kívánok mindenkinek erőt, kitartást és mielőbbi gyógyulást a betegségekből, bármi is legyen az! Üdv. VV

#20 korhaza 2008. 11. 21. - 22:13:12

MÁV Kórház Sebészet?!!? Azért annál van pár jobb, ott olyan sok jó sebész nincs...


 • 6 Oldal +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Utolsó »
 • A téma zárva.

Szponzorált hirdetések

Topik megosztása: